Joulumieltä valokuituverkoille.

joulutontut

Kuuskaistan joulupatakeräys päättyi iloiseen velkasaneerauspäätökseen. Nyt aloitamme uuden joulupatakeräyksen Kuituverkolle. Toivomme kaikkia kuntia ja veronmaksajia auliisti mukaan hyvän asian puolesta. Keräys jatkuu koko ensi vuoden.

17

185

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyvänmielenkeräys

      Oisko pitänyt suoraan julistaa joulusaavikeräys?

    • köyhät.kyykkyyn

      Rupukunnat ovat osallistuneet keräykseen yli odotuksien. Erityiset kiitokset kuntajohtajille. Saarijärven degaani voisi avittaa uutta saavikeräystä radiossa julistamalla keräyskamppanjan.

    • köyhillä.ei.väliä

      Ja entinen maakuntajohtaja kuntia höynäyttämään.

    • Renikoita.jakoon

      Saneerauksella pääsivät i vastuulliset kuin koira veräjästä. Verkkoyhtiö ei syyllistynyt mihinkään , vaikka sopimusrikkeet todettiin aiemmin käräjillä. Menetetyistä rahoista ei ole hajuakaan. Onneksi suurimpia menettäjiä oli kepulaiset. Juuri kepulaiset ovat koko kuituverkkohankkeen alulle panijoita. Eikä tarvitse olla kummoinen ennustaja kun taas rysähtää. Maksajia on aina köyhät kunnat ja kuntalaiset. Herrat luikertelevat taas piiloon ja syylliset löytyy aivan muualta. Palkkioina jaellaan hyvin hoidetusta työstä mitaleja ja arvonimiä.

    • Joulumieltä

      Kuiturakentamisen johdosta osa kunnista joutui nostamaan veroäyriä, ja muut kunnat tulevat ensi vuonna perässä. Onko oikein että kouluissa, päiväkodeissa ja etenkin vanhuspalveluissa etsitään kuumeisesti säästöjä, joita johtajat vaativat rahapulassaan. Mutta valokuituun riittää. Rupukunnat valmistautuvat taas panemaan lisää euroja kannattomaan valokuituun. Saarijärvellä ja Viitasaarella alaskirjataan satoja tuhansia euroja käräjillä hävittyjä lahja euroja. Kaiken huipuksi Viitasaaren kunnanjohtaja esitti taas entisten möhliensä päälle muutamaa sataatuhatta kuituverkon rahoitukseen . Sitten vielä kunnanjohtajat paistattelevat lehtíen palstoilla suut hymyssä hyvin hodetun kuntatalouden taholta. Tonttuja riittää.

    • ei.olla.syyllisiä

      Alla Kuuskaista historiaa. Kinnunen ja kumppanit ajoivat Kuuskaistaa väkisin ja tällä viikolla oli loppuhuipennus. Vain Suomessa pääsee näistä kepulihommista päätä silittämällä.
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/11758412/kuuskaista-rahavaikeuksissa-!!

    • Letkuton

      Mihinkä kuitu johtaa ? Siis onko jotain palvelimia tai yhteyksiä valmiina aloituskohdassa . Nythän aherretaan kuidun häntiä maksajille mistä rahastus on sallittua ?

    • pukin.apuri

      Rahastusta on tehty koko ajan salaamalla tehtyjä kuituja (erityisesti P-KSV), rokottamalla kuntia (ennakkomaksuja vieläpä) ja höynäytettyjä yksityisiä, peittelemällä ja jopa valehtemalla...

      • ArkkitEhtailijat

        Unohditko dekaanin ja morsmaikkunsa roolin!


    • tuumasta.toimeen

      Nyt alkavaan vuoteen kullekin halukkaalle laajakaistat ilman kuntien rahojen lypsämistä! Ei muuta kun neuvottelemaan operaattorien kanssa. Ainakin yhdeksän kymmenestä tulee toimeen langattomalla.

    • Annan.Ylen

      Olipa outo uutinen YLE Jyväskylässä tänään: kehuttiin että 10 pohjoisen Keski-Suomen kunnassa on liitytty Keski-Suomen Valokuituverkkojen haaviin. Kehdattiin kertoa että Kyyjärvellä alemyynti jatkuu pari viikkoa.
      Kenen rahoja yhtiö tuhlaa?
      Kuntien tietenkin!

    • kymmenysmies

      Rahaa kerätään saneerauspäätökseen asti. Maksaneilta rahat pois tai korkeintaan kymmenys takaisin pitkällä maksuajalla. Näin ne palkolliset toimii...

    • Pihaus

      Olen ihmetellyt tätä valokuitukaapelin metrihintaa. Linkin tienhoitokunta asensi kuitukaapelia 1,5 km. Miten voi hinnaksi tulla yli 10 euroa/metri millään tavalla laskettuna? Sitten lisäksi ne arvaamattomat kuukausimaksut. Jos kuntien johtajat ei osaa laskea, niin eikö jo kannata palata kyläkohtaisiin osuuskuntiin.

      https://tietotila.savonia.fi/nayta-kaikki/17-valokuitukaapelin-omatoiminen-kaivu

      "Varsinaisia rahallisia kustannuksia tuli n 1,25 €/ m (alv0%) 1,55€/m sis alv eli kaivu ja kaapeli kustannukset. Tämän lisäksi sivukustannuksia kaapelin noudosta, traktorityöstä ja omista tarvikkeista ja omasta työstä n 0,5€/m."

    • puhaus

      Kuullostaa oikealta hinnalta, toi 1,25 euroa. Kuka lie kääriny rahat ylihintaisesta urakasta?

    • 4ja5Ghehheh

      Keskisuomalainen 03.01.2018 15:37
      Elisa laajensi 4G-yhteyksiään Jyväskylässä ja muualla Keski-Suomessa
      Parannuksia tehtiin yhdeksällä paikkakunnalla Keski-Suomessa.
      Elisa on laajentanut 4G-verkkoaan eri puolilla Jyväskylää ja muuta Keski-Suomea. Kuva: Sami Saarenpää
      Tietoliikenneyhtiö Elisa on laajentanut 4G-verkkoaan kapasiteetin lisäyksillä eri puolilla Jyväskylää ja muuta Keski-Suomea.
      Vuoden 2017 syksyn ja talven aikana 4G-verkkoa on laajennettu ja kapasiteettia parannettu Jyväskylässä keskustan, Kanavuoren, Vertaalan, Säynätsalon, Pupuhuhdan, Huhtasuon ja Nenäinniemen alueilla. Kapasiteettia on parannettu myös Viitaniemen, Kypärämäen, Myllyjärven, Keljon, Kinkovuoren sekä Korpilahden ja Palokan alueilla.
      Jyväskylän lisäksi verkon laajennuksia on tehty eri puolilla Jämsää, Joutsaa, Hankasalmea, Laukaata ja Äänekoskea sekä Saarijärveä, Keuruuta ja Uuraisia.
      – Suomalaiset ovat eniten mobiilidataa käyttävä kansa maailmassa ja tämä näkyy myös Keski-Suomen alueella. Panostamme jatkuvasti alueen verkkojen kehitykseen, Elisan Keski-Suomen aluejohtaja Juha Peltomäki kertoo.
      Elisa investoi Suomeen vuosittain lähes 200 miljoonaa, josta suurimman osan verkkoihin.
      Tulevaisuuden 5G-teknologiaa testataan jo
      Elisan 4G-verkon alueella asuu tällä hetkellä 99 prosenttia suomalaisista. Verkkoa laajennetaan jatkuvasti ja verkon laajennusten lisäksi myös verkon kapasiteettia parannetaan. Elisa on tehnyt kapasiteettiparannuksia vuonna 2017 enemmän kuin koskaan aiemmin.
      – Nykyisten verkkojen laajennusten lisäksi tutkimme ja testaamme jatkuvasti myös uusia teknologioita, kuten 5G:tä. Seuraavan sukupolven 5G-verkon myötä esimerkiksi virtuaalitodellisuussovellukset yleistyvät ja roboteista ihmisten apuna tulee arkipäivää, Peltomäki kertoo.
      Jorma Rahkonen

    • Pukkilan_Muori

      Näkeeköhän KSVV ensi Joulua

    • bitcoin

      Ne vaan on niin hitaita ne velkasaneeraukset ja konkurssit, että joulu saattaa ehtiä hyvinkin. Varmaan siellä yhtiössä riittää rahaa vapun juhlintaan, kun taseessa on ilmoituksen mukaan riihikuivaa enemmän kuin tarpeeksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      744
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe