Joulumieltä valokuituverkoille.

joulutontut

Kuuskaistan joulupatakeräys päättyi iloiseen velkasaneerauspäätökseen. Nyt aloitamme uuden joulupatakeräyksen Kuituverkolle. Toivomme kaikkia kuntia ja veronmaksajia auliisti mukaan hyvän asian puolesta. Keräys jatkuu koko ensi vuoden.

17

209

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • hyvänmielenkeräys

   Oisko pitänyt suoraan julistaa joulusaavikeräys?

  • köyhät.kyykkyyn

   Rupukunnat ovat osallistuneet keräykseen yli odotuksien. Erityiset kiitokset kuntajohtajille. Saarijärven degaani voisi avittaa uutta saavikeräystä radiossa julistamalla keräyskamppanjan.

  • köyhillä.ei.väliä

   Ja entinen maakuntajohtaja kuntia höynäyttämään.

  • Renikoita.jakoon

   Saneerauksella pääsivät i vastuulliset kuin koira veräjästä. Verkkoyhtiö ei syyllistynyt mihinkään , vaikka sopimusrikkeet todettiin aiemmin käräjillä. Menetetyistä rahoista ei ole hajuakaan. Onneksi suurimpia menettäjiä oli kepulaiset. Juuri kepulaiset ovat koko kuituverkkohankkeen alulle panijoita. Eikä tarvitse olla kummoinen ennustaja kun taas rysähtää. Maksajia on aina köyhät kunnat ja kuntalaiset. Herrat luikertelevat taas piiloon ja syylliset löytyy aivan muualta. Palkkioina jaellaan hyvin hoidetusta työstä mitaleja ja arvonimiä.

  • Joulumieltä

   Kuiturakentamisen johdosta osa kunnista joutui nostamaan veroäyriä, ja muut kunnat tulevat ensi vuonna perässä. Onko oikein että kouluissa, päiväkodeissa ja etenkin vanhuspalveluissa etsitään kuumeisesti säästöjä, joita johtajat vaativat rahapulassaan. Mutta valokuituun riittää. Rupukunnat valmistautuvat taas panemaan lisää euroja kannattomaan valokuituun. Saarijärvellä ja Viitasaarella alaskirjataan satoja tuhansia euroja käräjillä hävittyjä lahja euroja. Kaiken huipuksi Viitasaaren kunnanjohtaja esitti taas entisten möhliensä päälle muutamaa sataatuhatta kuituverkon rahoitukseen . Sitten vielä kunnanjohtajat paistattelevat lehtíen palstoilla suut hymyssä hyvin hodetun kuntatalouden taholta. Tonttuja riittää.

  • ei.olla.syyllisiä

   Alla Kuuskaista historiaa. Kinnunen ja kumppanit ajoivat Kuuskaistaa väkisin ja tällä viikolla oli loppuhuipennus. Vain Suomessa pääsee näistä kepulihommista päätä silittämällä.
   http://keskustelu.suomi24.fi/t/11758412/kuuskaista-rahavaikeuksissa-!!

  • Letkuton

   Mihinkä kuitu johtaa ? Siis onko jotain palvelimia tai yhteyksiä valmiina aloituskohdassa . Nythän aherretaan kuidun häntiä maksajille mistä rahastus on sallittua ?

  • pukin.apuri

   Rahastusta on tehty koko ajan salaamalla tehtyjä kuituja (erityisesti P-KSV), rokottamalla kuntia (ennakkomaksuja vieläpä) ja höynäytettyjä yksityisiä, peittelemällä ja jopa valehtemalla...

   • ArkkitEhtailijat

    Unohditko dekaanin ja morsmaikkunsa roolin!


  • tuumasta.toimeen

   Nyt alkavaan vuoteen kullekin halukkaalle laajakaistat ilman kuntien rahojen lypsämistä! Ei muuta kun neuvottelemaan operaattorien kanssa. Ainakin yhdeksän kymmenestä tulee toimeen langattomalla.

  • Annan.Ylen

   Olipa outo uutinen YLE Jyväskylässä tänään: kehuttiin että 10 pohjoisen Keski-Suomen kunnassa on liitytty Keski-Suomen Valokuituverkkojen haaviin. Kehdattiin kertoa että Kyyjärvellä alemyynti jatkuu pari viikkoa.
   Kenen rahoja yhtiö tuhlaa?
   Kuntien tietenkin!

  • kymmenysmies

   Rahaa kerätään saneerauspäätökseen asti. Maksaneilta rahat pois tai korkeintaan kymmenys takaisin pitkällä maksuajalla. Näin ne palkolliset toimii...

  • Pihaus

   Olen ihmetellyt tätä valokuitukaapelin metrihintaa. Linkin tienhoitokunta asensi kuitukaapelia 1,5 km. Miten voi hinnaksi tulla yli 10 euroa/metri millään tavalla laskettuna? Sitten lisäksi ne arvaamattomat kuukausimaksut. Jos kuntien johtajat ei osaa laskea, niin eikö jo kannata palata kyläkohtaisiin osuuskuntiin.

   https://tietotila.savonia.fi/nayta-kaikki/17-valokuitukaapelin-omatoiminen-kaivu

   "Varsinaisia rahallisia kustannuksia tuli n 1,25 €/ m (alv0%) 1,55€/m sis alv eli kaivu ja kaapeli kustannukset. Tämän lisäksi sivukustannuksia kaapelin noudosta, traktorityöstä ja omista tarvikkeista ja omasta työstä n 0,5€/m."

  • puhaus

   Kuullostaa oikealta hinnalta, toi 1,25 euroa. Kuka lie kääriny rahat ylihintaisesta urakasta?

  • 4ja5Ghehheh

   Keskisuomalainen 03.01.2018 15:37
   Elisa laajensi 4G-yhteyksiään Jyväskylässä ja muualla Keski-Suomessa
   Parannuksia tehtiin yhdeksällä paikkakunnalla Keski-Suomessa.
   Elisa on laajentanut 4G-verkkoaan eri puolilla Jyväskylää ja muuta Keski-Suomea. Kuva: Sami Saarenpää
   Tietoliikenneyhtiö Elisa on laajentanut 4G-verkkoaan kapasiteetin lisäyksillä eri puolilla Jyväskylää ja muuta Keski-Suomea.
   Vuoden 2017 syksyn ja talven aikana 4G-verkkoa on laajennettu ja kapasiteettia parannettu Jyväskylässä keskustan, Kanavuoren, Vertaalan, Säynätsalon, Pupuhuhdan, Huhtasuon ja Nenäinniemen alueilla. Kapasiteettia on parannettu myös Viitaniemen, Kypärämäen, Myllyjärven, Keljon, Kinkovuoren sekä Korpilahden ja Palokan alueilla.
   Jyväskylän lisäksi verkon laajennuksia on tehty eri puolilla Jämsää, Joutsaa, Hankasalmea, Laukaata ja Äänekoskea sekä Saarijärveä, Keuruuta ja Uuraisia.
   – Suomalaiset ovat eniten mobiilidataa käyttävä kansa maailmassa ja tämä näkyy myös Keski-Suomen alueella. Panostamme jatkuvasti alueen verkkojen kehitykseen, Elisan Keski-Suomen aluejohtaja Juha Peltomäki kertoo.
   Elisa investoi Suomeen vuosittain lähes 200 miljoonaa, josta suurimman osan verkkoihin.
   Tulevaisuuden 5G-teknologiaa testataan jo
   Elisan 4G-verkon alueella asuu tällä hetkellä 99 prosenttia suomalaisista. Verkkoa laajennetaan jatkuvasti ja verkon laajennusten lisäksi myös verkon kapasiteettia parannetaan. Elisa on tehnyt kapasiteettiparannuksia vuonna 2017 enemmän kuin koskaan aiemmin.
   – Nykyisten verkkojen laajennusten lisäksi tutkimme ja testaamme jatkuvasti myös uusia teknologioita, kuten 5G:tä. Seuraavan sukupolven 5G-verkon myötä esimerkiksi virtuaalitodellisuussovellukset yleistyvät ja roboteista ihmisten apuna tulee arkipäivää, Peltomäki kertoo.
   Jorma Rahkonen

  • Pukkilan_Muori

   Näkeeköhän KSVV ensi Joulua

  • bitcoin

   Ne vaan on niin hitaita ne velkasaneeraukset ja konkurssit, että joulu saattaa ehtiä hyvinkin. Varmaan siellä yhtiössä riittää rahaa vapun juhlintaan, kun taseessa on ilmoituksen mukaan riihikuivaa enemmän kuin tarpeeksi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Joonas Rask viettänyt omasta

   mielestään kivaa iltaa hyvässä hengessä.. https://www.is.fi/sm-liiga/art-2000010582941.html
   Maailman menoa
   5
   2581
  2. Tapio Suominen on kuollut

   Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
   Maailman menoa
   43
   2216
  3. Anni Sinnemäki pilasi tämän kaupungin

   Matti, 72, on myynyt jäätelöä Espalla 27 vuotta, mutta nyt hänelle riittää: "Anni Sinnemäki pilasi tämän kaupungin". Rep
   Maailman menoa
   48
   2074
  4. Nythän sitä sopii hallituksen lepäillä lomilla

   kun on Suomi saatu perikadon partaalle. Työpttömyys on huipussaan ja velkaa on vedetty kaksin käsin. Valtion yhtiöistä o
   Maailman menoa
   74
   1374
  5. J mies jos vain vielä voit

   Tule luo https://m.youtube.com/watch?v=F5pinBuBRwE&pp=ygUdam9zIHZhaW4gdmllbMOkIHZvaXQgdHVsZSBsdW8%3D Ikuisuutta ei van
   Ikävä
   17
   1204
  6. Mites ois nainen?

   Lähdettäisiinkö yhteiselle lenkille joku ilta? Vaikka sinne metsään. Olisi varmaan juteltavaa puolin ja toisin.
   Ikävä
   59
   1022
  7. Nainen haluaisitko

   Mieluiten viettää mökkiviikobloppua viinamiehen, himogrillaajan, fitness-addiktin vai vauva kuumeisen miehen kanssa ?
   Sinkut
   32
   994
  8. Onko sulla joku

   Suunnitelma jo olemassa
   Ikävä
   58
   987
  9. Koska kumpikaan ei saa sanaa suustaan

   niin miten olisi, jos opeteltaisiin viittomakieli ja hoidettaisiin kommunikointi sillä? Olisi varmasti helpompi murtaa j
   Ikävä
   61
   962
  10. Captain suuttui ja mustaksi muuttui

   Nyt on sitten laadittu oikein tiedote. Viimeksi oli siirtämässä laivojaan kun hävisi oikeudessa Savonlinnan kaupunkia va
   Savonlinna
   41
   919
  Aihe