Ukkohalla 30 vuotta

EFSorT6e

Miten ukkohalla sai alkunsa, kuka tieää, muistelkaapa. Siitä lienee yli 30 vuotta, Olen etelässä asuva entinen hyrskäperän juntti ja haluaisin tietää vähän historiaa

139

5230

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ittami

      Eräs alkuaikoika vaikuttajana oli nimismies Vesa Juntunen ukkohallassa.

    • ukkohallanyyperipdf

      Voi Theseus !
      Ukkohallan matkailukeskus on avattu 26.12.1988.
      Ja perustajansa mukaa yksi rinteistä nimettiin Nyyperiksi?

      Eikö meloni lähde nenästä? Olisi kannattanut tyytyä herneeseen.

    • EFSorT6e

      Miksi ei kirjoittaa asiallisesti, aina pitää pöljyillä, onko paha olla vai mistä johtunee pöljät kirjoitukset

    • PersMäkkeä

      Jos Vesa Juntunen ei olisi touhonnut Ukkohallassa, olisi paikalla vielä jonniinlainen tulevaisuus olemassa. Vesa mm. esti hotellin rakentamisen Tuomivaaran huipulle, siitä päätöksestä alkoi alamäki...

    • sekateuskateus

      Kaikkea sitä saa lukea, kuten edellisen pökkelön kommentti! Ei sinulla taida olla kaikki muumit korvien välissä kotosalla? Ukkohallalla menee loistavasti nyt ja tulevaisuudessa, kun venäläisten lisäksi kiinalaiset löytävät sen ja se tuo kuntaanne helkkaristi lisätuloja, niin veroina, kuin muutenkin. Vai on luikuri Veskun touhuilujen jälkeen alkanaut alamäki? Mistä teitä kateellisia sontiaisia riittääkin?!

    • Etelänvete

      Onko Ukkohalla Puolangalla?

    • EFSorT6e

      Hyrynsalmen entinen elinkeinoasiamies Niilo Väisänen käynnisti hiihtokeskushankkeen, annettiin kuulema palkkioksi lopputili. Tämä on tosi säälittävää, kunta hoitaa hyvin henkilöstöasiat, ne on ihan per/c:stä

    • NanteJunior

      Kyllä tosiasia on, että Paljakan Akka ja Nante keksivät ensimmäisinä, että Tuomivaaran rinteillehän voidaan perustaa laskettelukeskus. He kun asuvat siinä muutaman kilometrin päässä ja ovat ikänsä katselleet mahtavaa Pien-Tuomivaaraa niin liikeidea kehittyi siltä pohjalta. Ja ihan alussahan akalla ja nantella oli se nuotikahvilakin siellä rinteiden lähellä!

    • EFSorT6e

      Ei se rinteitä katselemalla ja haaveilemmalla mikään lähde käyntiin vaan käytännön toimenpiteillä.
      Mitähän kyseinen Paljakan Akka ja Nante lienevät tehneet käytännössä . Ei se hiihtokeskus käynnisty kahvia nuotiolla keittämällä. Epäilen että ei kerrassa mitään. Olis kiva tietää lisää.

      • NanteJunior

        Nantehan meni Niilo Väisäselle puhumaan tästä ajatuksestaan. Niilo kuunteli aikansa ja sanoi, että ei tule mittään. Juuri näinhän kainuulainen aina suhtautuukin uusiin ajatuksiin. Nante käveli sitten RantaBaariin kaljalle, kun häntä vitutti kunnan suhtautuminen asiaan. Baarissa sattui olemaan paikallinen nimismies, jolle Nante kiroili, että eipä ottanut hänen ajatuksena ottanut tulta. Nimismies oli Nantelle hyvinkin tuttu, moneen kertaan putkassa olleelle miehelle. Nimismies kuunteli tarkalla korvalla Nanten ajatuksia ja...no loppuhan on historiaa.


    • ittami

      Yksi asia on varmaa jos Ukko-Hallaa ei olisi niin paikallisessa Alkossa olisi huonompi mieto-kuin myös väkevien alkoholijuomien valikoima . Että jotain hyötyä kunnallisveron maksajallekin siis on.

    • EFSorT6e

      Nante puhuu täyttä paskaa. Hän ei ole käynyt mitään keskusteluja Niilo Väisäsen kanssa. Niilo Väisänen teki 1984 esityksen lääninhallituksen 70 %:n tulella toteutettavaksi Matkailun kehittämisohjelman.. Kunta hyväksyi ja tuki saatiin. Kustannusarvio oli 100 000 mk. Yhtenä kohteena siinä oli selvittää voidaanko Pieni Tuomivaaraan perustaa hiihtokeskus. Niilo Väisänen valitsi tarjousten perusteella matkailualan yritystutkijana Kerassa 7 vuotta toimineen ekonomi Liisa Äikkään. Lisäksi mukana oli Äikkään pyynnöstäOunasvaara Hiihtokeskusen silloinen rinnepäällikkö Lasse Vitikka,. Liisa Äikäs ja Lasse Vitikka tutustuivat helmikuussa Pienituomivaaraan Pentti Heikkisen avustamana moottorikelkalla.
      Lausunto oli , että paikka on loistava kaikin puolin. Sen jälkeen Niilo Väisänen ja Liisa Äikäs valitsivat kiireelisyyssyistä suunnittelijaksi Rukan pääsuunnittelijan Arkkitehtitoimisto Jorma Salmenkiven. Salmenkivi suunnitteli ja laati yleissuunnitelman ja pienoismallin. Sen jälkeen se lähti MEK:iin lausunnolle. Osastopäällikkö Kyllikki Silvennoinen antoi aikaa 3 kuukautta lausuntopyynnön tekemiseen. Paljakka ja Kivesvaara olivat samaan aikaan lausunnolla. Pieni Tuomi vaara sai ainoana myönteisen lausunnon. Sen jälkeen Liisa Äikäs ja Niilo Väisänen hakivat toteuttajaa eli yrittäjää lehti-ilmoituksilla Kauppalehdessä ja Hesarissa. Hildin Nyberg Kirkkonummen Hiihtokeskusesta oli kiinnostunut hankkeesta. Käynnistettiin neuvottelut kunnan kanssa ja tulokset on nähtävillä. Kyllä se vaan niin on, että ilman Niilo Väisäsen panosta Pieni Tuomivaarassa ei olisi yhtään mitään. Tämän laati Niilon hyvä ystävä, joka tuntee UH: historiaa

    • poroporvaritoulusta

      hehe.. joko uusi matkailuvaunualue on valmis... olis tulossa 200 vaunua.,, mutta jos ei me taidamme mennä Leville...siellä taitaa lunta riittää ja halvemmat hinnat

    • GlobeTrotter2017

      Itse asaissa Levillä on vähemmän lunta kuin Ukkohallassa! Levi on muutenkin levoton ja keinotekoinen paikka, jossa ihmisen on vaikea viihtyä. Vaan ei se kyllä asuntovaunussa turaaminenkaan ole valkoihoisen hommaa, vasinkaan talvella. Miksi pitää ostaa kallis vaunu tientukoksi, kun niilläkin rahoilla voi kölliä hotellissa satoja öitä? Kaikki tulee nokan alle valmiina, ei tarvi muuta kuin olla.

    • EFSorT6e

      Muistuu mieleen hiihtokeskuksen käynnistymiseen liittyvä yksityiskohta kun olin töissä kunnassa siihen aikaan. Muistan kun tuli hätä, että miten MEK:n edustajalle olis paras tapa esitellä Tuomivaaraa. Oli kova kiire. Muutama päivä aikaa suunnitella. Silloinen kunnansihteeri (ei tainnut olla vielä uutta kunnanjohtaa) ja Niilo Väisänen päättivät tilata helikopterin ilman kh:n päätöstä jotta vaara voitaisiin esitellä kunnolla. Samalla hoksattiin että sehän pitää myös kuva ilmasta. Niin se homma sitten hoitui. Taisi siinä päästä kyytiin kunnan väkeäkin. Eräs luottamushenkilö oli sanonut, että pitäskö Niilohi päästää lennolle. Että semmonennii tappaos . Oi niitä aekoja. kirijotti eräs pätkätyöläinen, niilon kaveri . Haoskoja muistoja.

    • NanteJunior

      Muistan hyvin tuon helikopterihomman, kun Nante-isä oli Metsähallituksella vesakkoja myrkyttämässä niin hän kävi välitöinään heittämässä tuon kuvauskeikan Sikorskyllä.

    • EFSorT6e

      Kyllä on sortin sakkie siellä Hyryllä aenahi näestä kirijotuksistä peätellen. Tuntuu, että siellä seisoo vain kyrpä ja sitten järki tai molemmat yhtäaikaa. Ilimanko siellä taantuu kaekki. Pitäsi sinne palakata nuita Niiloja hommiin, niin tapahtusi jottaa. Sen aekana rakennettiin Hyrylle 12 teollisuushalliehi ja Niilo oli perustamassa noin 100 yritystä. Liekö mittää ennää jälellä. Seorasin Niilon hommie vierestä. Minuthi potkastiin pellolle. Kae me oltiin ns. vittumaesie miehie. näen muistelen teältä etelästä menneitä.

    • FartFromIndustry

      Onneksi rakennettiin teollisuushalleja, jokaikinen on nyt täynnä tuotantoa. Oikein ruuhkaa pukaa aamusella asemanmäellä, kun työväki vaeltaa halleille tuottamaan mitä siellä nyt tuotetaankin...

    • EFSorT6e

      Kyllähän niitä arvostelijoita riittää, mutta ei minkään tekijöitä. Tosiasiassa halleissa oli parhaimmillaan toista sataa työpaikkaa, Kaluste-Heikkisellä noin 20, leipomossa 5-10, As-Puulla noin 20, Filtterillä yli 20, Ajantuotteella loppusalla 50, pesulassa 5, Raatikaisen korjaamolla 5, Finrivalla 5, Kiviuunitehtaalla 5-7, Perinnekaluste 3-4, Erkki Malinen 3-4 Arvolaudalla 20 jne. Kukaan ei tunnu ymmärtävän, että ko yritykset olivat vasta-alkaneita suurin osa kun maahan tuli vuosisadan pahin lama. Yritysten henkilökunta oli nuorta ja kokematonta porukkaa, velat olivat suurimmillaan joten lama tuli juuri riskialttiimpaan aikaan. Kuinkahan moni siellä sai tarvitsemaansa työkokemusta ja pääsi töihin muualle. Kunta kaatoi Ajantuotteen kun ei myöntänyt takausta käyttöpääomalainalle, oli varma ostaja äitiyspa kkaukseille ja toiminta kannattavaa. Kaatui likviditeettiongelmaan kun ei ollut vakuuksia. Hyrynsalmella ei nähty mitään hyvää missään kehityshankkeissa, aina vain etsittiin syyllisiä kun tuli epäonnistumisia ja niitähän markkinataloudessa aina tulee. Kaikki tukea ja Keran lainoja saaneet yritykset tutkittiin parhaalla mahdollisella asiantuntemuksella, niin myös Ukkohalla, mutta kukaan ei tiennyt pahimman laman tulosta mitään. Iiro Viinanen devalvoi markan noin 30 %:lla, jolloin kaikki valuuttaluotot nousivat huimiin lukemiin ja kun kurssierot piti maksaa heti joutui moni vakuuksien puutteessa kuseen. Yrityksistä moni olisi pelastunut jos esim, kunnasta oli saanut neuvontaa ja asiantuntevaa apua. Eräs kunnanjohtaja pani vtuiksi k oko elinkeinoelämän Hyryllä. Seuraukset on näkyvissä. Rakentaisiva liikenneympyrän lisäksi liikennevaloja kun siellä on niin vilkasta. Kyllä siellä valitusvirsiä osataan säveltää jos ei muuta. Hyvää uuttavuotta, etelän mies, onneksi.

    • Ode4TheJoy

      Paavo Väyrynen ja moni muu -mm. Pentti Kettunen- on edelleen sitä mieltä, että markka takaisin ja devalvaatio päälle niin koko kansa rikastuu samantien. On siinä huijareita kerrakseen, sellainen, joka oikeasti muistaa entisiä aikoja, tietää kantapään kautta, että devalvaatio on perkeleenmoista myrkkyä köyhille ja keskiluokalle, ainoastaan rikkaat vientiyritykset voi pärjätä rahan arvon kanssa pelleillessä.

      Väyrynen on siis täysi huijari. Euroopan Unionin jäsenyys ja yhteinen valuutta ovat siunakseksi suomen kansalle, eikä asia siitä muuksi muutu!!!!

    • Ajatmuuttuu

      Jos Kunta olisi myöntänyt kaikille halukkaille vaikeuksissa oleville yrityksille käyttöpääomaa, kuntaa ei olisi enää olemassa.
      Maailma on todella paljon muuttunut noista ajoista.Kuntien perustehtävä on myös kokonaan toinen
      mitä se oli 1980 luvulla.

      • asiaonfakta

        Eihän kunta myönnä lainoja koskaan vaan takauksia jos järkevät syyt siihen. Sen olisi kaikkien asiantuntijoiden mukaan kannattanut taata Ajantuotteen laina, joka olisi pelastanut 50 naistyöpaikkaa Hyrynsalmella. Harvalla yrityksellä on valtio ostaja. Eihän siinä kunnalla olisi ollyt mitään riskiä. Olis niistä työpaikoista tullut verojtuloja aika mukavasti. Ja ostovoimaa kuntaan. Takauksen myöntämättömyys johtui siitä kun asiantuntijat vastustivat Arvolaudan takausta. Suuri osa oli takauksen kannalla, mutta onneksi enemmistön kanta lopulta voitti. Se oli viisasteko, koska se oli täysin konkurssikypsä, mutta sitä osa valtuutetuista ei halunnut uskoa kunnanjohtajaa myöten. Keran yritystutkijan lausunto katosi jonnekin, minne lie. Se oli kielteinen. Koska Arvolaudalle ei myönnetty takausta niin eihän sitä voinut myöntää Ajantuotteellekaan. Se oli Hyrynsalmen kunn Näin se politiikka toimii. Järjen käyttö ei ole sallittua.assa pöljin päätös kautta aikain.


      • Yritys_ilman_riskiä

        Kunnan takaus on sosialismia. Oikea yrittäjä takaa lainansa omalla omaisuudellaan ja laittaa vaikka mummonsa pantiksi, jos oma omaisuus ei riitä.


      • näinsevainon

        Ei se ole mitään sosialismia. Kehittenyimmät kunnat ovat iät ajat olleet tukemassa ytityksiä, varsinkin teollisuusyrityksiä, jotka tuovat kuntaaan rahaa kunnan ulkopuolelta. Hyvin yleinen syy konkursseihin on vakuuksien puute varsinkin silloin kun toimitaan vuokratiloissa. Kun toiminta laajenee, sitoutuu entistä enemmän rahaa varastoihin, myyntisaamisiin jne, tulee jopa luottotappioita niin rahan tarve kasvaa ja o n pakkosaada lisää käyttöpääomaa. Kun ei ole vakuuksia ainoa vaihtoehto on usein kunnan takaus. Kannattaviakin yrityksiä on kaadettu sillä, että ei olla periaatteellisista syistä taattu lainoja. Sese vastaon tullut kunnille kalliiksi. Jos ei takausta tule se on sitten amen koko homma. Totuushan on se että jos kunta ei ole mukana kehittämässä yritystoimintaa millään tavalla Kainuun pienissä kunnissa, ne varmasti kuihtuu pois Suomen kartalta. Riskejä on otettava, jos aiotaan kehittyä. Teollisuusyritykset tuovat parhaiten rahaa kuntaan sen ulkopuolelta, jolla kunta kehittyy. Jos pestää vain paitoja toisilleen ja parturoidaan toistensa päitä niin nälkä siellä kunnassa tulee. Esim erkkinä mainittakoon Sievin kunta, noin 4500 asukasta, siellä on toista tuhatta teollista tyuöpaikkaa, jotka hyvin suurelta osin luotu kunnan myötävaikutuksella, takauksilla ja tuilla. Näin se on muualla, mutta ei nykyään Hyrynsalmella.


    • KeepCalmCall2MAMA

      Eiköhän tämä Niilon oma hehkutus voisi jo loppua. Anna jo olla. Näkyy jo niin läpi.

      Kunnan tehtävä ei ole rahoittaa yritystoimintaa. Sitä varten on pankit ja takauksia pitää hakea muualta kuin kunnalta.

      • Ottietta

        Olihan silloin Viinasen lisäksi yrityksiä alas ajamassa talousnerot koivisto, Liikanen, Aho..ym.veijarit.. sitten tuli nämä sänkitukat jotka putsasi loput.

        Uusien yrittäjien ei pitäisi tukeutua pankkiin eikä kuntaan. Jos tulorahoituksella homma ei onnistu niin antaa olla. Ei kunnasta ole siihen tehtävään ,kykyä eikä tahtoa.


    • EFSorT6e

      Kirjoittaja on Niilo n kaveri, joka oli kunnassa töissä kun Moilanen lakkautteli virkoja töikseen. Sain Niilolta paljon tietoa kun puitiin mikä meni vikaan kun virka lakkautettiin. Niilo kertoi, ettei hän kusekkaan Hyrylle päin. Eikä menisi Hyrylle asumaan vaikka maksettaisiin. Niil o kertoi, että menetti terveytensä kunnan julmuuksien takia eikä jaksa enää muistella niitä aikoja. Haluan puolustella sairasta miestä, kun sitä ei kukaan muu tehnyt.

      • Keinoelinasijamiez

        Hahah. Täällä ei sulla kannata enää itkeä kun et kerta kusekaan Hyrylle päin. Lähtöön oli hyvä syy ja nyt peili käteen ja näppäimistö lepäämään. Oon samaa mieltä et tää näkyy läpi pahasti jo.


    • potkitut

      Eihän Hyryllä tapahu mittää jos kunta ei tie mittää. Kuntahi tekköö jos saa vähintään puoltet avustusta. Jos mennöö vikkaan, niin se on kunnan syy. Jos sataa lunta ja tiet on tukossa niin sehi on kunnan syytä. Jos joku homma onnistuu niinku Ukkohalla, niin kyllä sillon luottamusmiehetkin pörhistellöö. olinha sitä minähi siinä hommassa mukana. Aota piru, jos mennöö pieleen joku, niin sehän on virkamiehen heikkoutta. Virkamiehellä on vain velvollisuuksie, ei valtoa nimeksikkää. Kyllä semmosessa innovatiisuus ja työhalutki mennöö ja jatkuva vitutus tulloo tiolalle . Näen sanovat poespotkitut nykysin muualla asuvat

    • freaofhistory

      Mikä on Ukko-Halla?Onks hä sama ko se jääkärHallanukko ku juur historis ol pamiloo?

    • potkittu

      Jos ei nimimerkki keinoelinmiehellä ole järkevää sanottavaa niin ottaakoon kyrvän kouraan puristelkoon sitä ja kahtokoon peeliin että oesko sillä jottaa temistä sillä oekealla elimellä

    • EFSorT6e

      Näkyköön mitä näkyy läpi mutta minähän se puolustan kaveria , sanokaa ihan mitä lystää se ei totuuksia muuta miksikään

    • tietämätönihminen

      Kerrohan enemmän Kiinostaa!!!!

    • potkut

      Se johtaja joka lakkautteli niitä kunnan virkoja, kunnaninsinööri, kamreeri, elinkeionoasiamies, kunnansihteeri ja oli jokunen muukin sai mennä saman pesuveden mukana eikä palannut. Niin metsä vastaa kuin sinne hudetaan

    • potkitut

      Eiköhän tämä ala riittää, tässähän tuli ihan mukavasti asiaa Ukkohallan historiasta. Se tuli hyvin selville kaikille. On ollut paljon asiaa. Näin sitä pitää keskustella ja muistella menneitä hauskalla tavalla. Kiitos kuin kirjoititte.

      • lohensyöjänkusettama

        Nyt kaet tämä vasta alakaa? Tosien asijoitten aeka. Kansalaeset alakaa vissiin huomoamaan menon ja meiningin.


    • Aikaentineneipalaa

      1980 - luvulla kunnalla kannatti palkata vaikka ukko torille seisomaan.
      Rahat tuli valtiolta ja verot jäi kuntaan.
      Siksi näitä virkoja oli niin paljon.Iso luuta on lakaissut se jälkeen.Jokainen ymmärtää ettei mikään kansantalous kestä moista menoa.
      Luottamusmiesten roolia ei saa unohtaa .Jokainen virkamies ennen ja nykyään on täysin hampaaton ilman poliittista ohjausta.Ilman luottamusmiesten yksituumaisuutta ei Ukkohallaakaan olisi syntynyt.
      Kaikki kunnia innovatiivisille virkamiehille , mutta asioiden taustat tietävänä luottamusmiesten rooli on ratkaiseva tänäkin päivänä.
      Linjanvetäjiä tarvitaan ,oli asiat kuinka mieluisia tahansa.

      • entinenvirkanainen

        Ukkohallan synnytyksessä, heti ensiaskelten aikaan luottamusmiehillä ollut mitään tekemistä. Hehän eivät tienneet eivätkä tunnu tietävän nytkään miten se hanke lähti liikkeelle. Tottakai sen jälkeen kun se oli saatu alkuun, yrittäjä tiedossa ym. luottamushenkilötkin heräsivät, että siitään taitaa syntyä jotakin. Helppohan siinä oli silloin olla mukamas mukana kun oli pelkkiä hyviä asiota päätettävänä. Se joka sen alulle pani unohettiin tyysti n tahallaan. Sehän on nähty. Näin se kunta toimii. Nytki näyttää, että vi eläkään ei tosiasioita tunnusteta.


      • Tyhmä_kyselijä

        Luottamusmiehiä ei tarvittu synnytyksessä, mutta kuka toimi kätilönä? Alulle panijastakin on hiukan epäselvyyttä. Oliko alulle pano vahinko? Onko niin, että 30 vuotias ei tule toimeen omillaan?


      • totuusesille

        Kysykää entiseltä kunnanjohtajalta Ahti puumalaiselta niin totuus selviää


      • ihmetämäkin

        On se ihme että tallainen uroteko on pysynyt salassa yli kolmkymmentä vuotta. Jos oesi jkj joku paska homma niin kyllä kylillä kaekki tietäsivät. Ei tämmönen kyllä muualla pysysi salassa. Pitäsi kirjata ihan ennätysten kirjaan.


    • Tuolloin

      No olihan se kuulemma tämä entinen nimismies maksattanu niitä hallaukon eesottamuksii silloisill työkamuillakin...huhupuheiden mukaan.

    • NanteJunior

      Länsmanni yritti Nantellekin myydä asuntoa Turkista. Nante sanoi, että ei hän mitään sieltä ottomaanien maasta osta, ovat niin levotonta porukkaa ja toisekseen kun ei ole Tallinnaa kauempana käynyt, niin ei osaa niin kauas edes lähtiä. Oikeassa oli Nante, Turkki on nykyjään ihan paska maa, sinne sijoittaneet puristelee nyt muniaan asuntojensa kanssa, että miten tulkin oltua niin tyhymä...

    • Naapurinhenkilö

      Settikin vietiin avajaisiin ja hän totes aikansa katseltuaan, että on paljon joutilaita

    • potkitut

      Johtajien ja luottamushenkilöiden tärkeimpiä tehtäviä on huolehtia että viranhaltijoilla on riittävät edellytykset tehdä heille annetut tehtävät. Niilo muisteli kun hänet palkattiin Hyrynsalmelle ensimmäiseksi elinkeinoasiamiheksi, että ei ollut omaa toimistoakaan, olisi pitänyt mennä (vanha virasto) kunanhallituksen huoneeseen. Olisi pitänyt mennä jonnekin muualle kun on kokouksia. Sitten löytyi rivitalon pätkästä makuuhuone. Kunnansihteeri hommasi sinne minulle sängyn yöpymistä varten. Lisäksi hän löysi vanhainkodilta käytöstä poistettuja kalusteita ja teetätti varikon miehillä kirjahyllyn. Kirjoituskone ja laskukone löytyi kunnantalon kellarista. Niillä ei voinut tehdä mitään. Piti hommata omat vehkeet. Aluksi ei ollut puhelintakaan. Sitten kunnansihteeri toi vanhan puelimen. Pistorasia oli eteisessä,. Puhelimessa oli niin lyhyt johto, ettei se yltänyt pöydälle, vaan se piti laittaa sängyn tyynylle, johto oli oven raossa. Se sänky toimi asikkaiden istuimena. Siinä sitä sitten touhuttiin monta vuotta. Sitten alkoi tulla tietokoneet muotiin kun oltiin uudella virastolla. Niilokin oli saanut viimeisten joukossa koneen. Mutta siihen ei ollut vara ostaa mitään elinkeinoasiamiehelle sopivia ohjelmia. Se toimi vain kirjoituskoneena. Kun sillä kirjoitti jotain ja tulosti rullapaperille, piti mennä kopiokoneelle ottamaan kopiot. Niistä tuli mitä milloinkin. Niilo muisteli, että silloin oli mukavat johtajat ja työkaverit. Olosuhteet olivat vain sellaiset. Muistelen kaikkia hyvällä, Niilo kertoi

    • T.JänstemanEVP

      Tämä on kunnallishallinnossa juuri iso ongelma; Hankitaan kallispalkkainen virkamies, jolle ei kuitenkaan olekaa ''varaa.. hankkia työkaluja! Virkamies voi maksaa viiskymppiä tunnissa kunnalle, mutta pulunnussija kamreeri kieltäytyy ostamasta muutaman satasen tietokonetta tai muuta työkalua viranhaltijalle. Sitten se virkamies töllöttää akkunasta ulos sillä isolla palkallaan, eikä siitä mitään hyötyä kenellekään ole. Sama olisi vaikka maksaa sille kotio se palkka.

      Uskokaa pois, tämä tarina on tosi, koska se koski myös minua. Tuhlasin kuukausikaupalla työaikaani yli viiden tonnin kuukausipalkalla, kun ei ollut rahaa ostaa työvälineitä. Voi vitun ikenet!
      (Tämä ei tapahtunut Hyrynsalmella vaan muualla)

    • potkitut

      Vielä yksi niilon muistama juttu. Alkuaikoina kun Niilo oli tenyt yrityksille töitä, niitä kun oli silloin vielä, oli vienyt kunnanvirastoon kirjeitä postitettavaksi, oli vastattu että ei täällä postiteta toisten kirjeitä. Ei auttanut kuin viedä kirjeet postiin ja maksaa postimaksut itse. Säästyihän siinä kunnan varoja ihan mukavasti. Se oli sitä aikaa. Kun ei ollut budjetoitu varoja siihen tarkoitukseen , niin tytöt tekivät ihan oikein.

    • eräspotkittu

      Kunnan talousarvion teosta muistuu mieleen kun eräs liikuntasihteeri oli esittänyt uuden moottorikelkan hankintaa ja laittanut esitykseen kelkan ja käyttökulut, niin joku herra vasemmalta oli poistattanut sen talousarviosta mutta esitykseen oli jäänyt öljyt ja muut käyttökulut ja sillä ne oli menneet läpi valtuustossa. Liekö niitä sitten ollut niitä käöttökuluja, tiijä häntä

      • T.JänstemanEVP

        Vasemmistolaiset ovat yleispöljiä, joten tuollaista on varmaan päässytkin tapahtumaan. Siellä on kunnan liikuntasihteeri seisonut tukossa olevan hiihtoladun päässä ilman kelkkaa, mutta bensakannu kourassa. Näinhän se sosialismi toimi neuvostoliitossakin...niin kauan kunnes romahti omaan mahottomuuteensa.


      • LoppuTuli

        Joo näin kävi liikuntasihteerillekin, virka lakkautettiin 1991.


    • Ottietta

      Ukkohallan suunnittelun aikaan , ja ennen sitä , Puumalainen ja Väisänen oli hyvä työpari ainakin ulospäin molemmat yrittäjä henkisiä eikä antaneet tilaa turhalle paskalle.

      Sitten vaihtui johto ja vasta koulusta päässeet jupit on saaneet hämmentää mielesä mukkaan poliittisten klaanien avustuksella . Tuloshan on näkyvissä. Vielähän siellä Setiksi taitaa joku joutilas laskelkella u-hallaskin. Terv. Kasikymppisen luvun herroille.😁

    • einarsisti

      Niinhän se taitaa olla ja ollut kautta aikain että ne paskan puhujat ja laukun ulkoiluttajat ne kyllä muistetaan mutta työmiehet unohetaa, jotka ovat hiljaa puskeneet hommie eivätkä oo huuvelleet liikoja. Mutta pakkohan se on hilijasen mihennii joskus älähteä kun mennöö ihan mahottomaksi se poliitikkojen narsismi.

    • puhettariittää

      On siellä ollut monenlaista hihtokeskuksen käynnistäjää, kyrvän puristelijoista lähtien, että ilimanko siitä on tullut niin monipuolinen ja seksikkään näkönen siitä Ukkohallasta On mukava kun visionäärejä joilla on niitä itejoeta niinku eräs luottomies totesi, kun joku humupekka touhusi siellä niije laservalojen kanssa, jotta saatsiin se näkymään ihan Kajjaaniin asti. Kyllä tämmösellä keskustelulla saahan paljo aekaan, että eiku antaa palloa vae

    • ettäsillälailla

      Kyllähän näestä kirjoituksista jo pystyy tekemään riittävän hyvän historiikin Ukkohallan alkuajoista, keskustelu on ollut mielenkiintoista ja korkeatasoista, hieno homma

    • Komeaaon

      Mukavaa on Ukkohallaa esitellä vieraille.
      Nytkin paikka ihan täynnä.

    • puristeluttaako

      Onko jollekin jäänyt epäselväksi alkuperäinen aihe. Olis kiva tietää, mikä on lopputulos, koska on niin monenlaista kirjoitusta aiheesta. On kuulema tekeillä jonkinlainen historiikki. Mitä lie sinne laetettu. Ei varmaan vieläkään selviä kaikki tosiasiat. Siellä on varmaan jokainen osallisena kaikkeen hyvään. Näin se on ollut ennenkin.

    • NanteJunior

      Nanten osuutta Ukkohallan hiihtokeskuksen syntyyn ei kannata unohtaa! Eikä PaljakanAkan maan mainioita nuotiomakkaroita.

      • näytötpuuttuvat

        Nantella ei todistettavasti ole mitään osuutta Ukkohallan syntyyn. Voisiko se Nante kertoa tarkasti mitä hän on tehnyt. Onko todisteita ja näyttöä. Epäilen.


    • johtoryhmänjäsen

      On uskomatonta, että Hyrynsalmen merkittävimmästä hankkeen käynnistymisestä , hiihtokeskuksen alkuunpanija on jäänyt( haluttu jättää) hämärän peittoon. Uskomatonta. Sehän on kyllä tiedossa, mutta jostain syystä sitä ei ole haluttu tuoda julki. Syy lienee siinä, että taas kerran luottamushenkilöt haluavat omia sen ansioikseen vaikka heillä ei ole hankkeen käynnistämisen kanssa mitään tekemistä. Kyllä totuus vielä paljastuu. Kirjoitti entinen kunnan johtorymän jäsen 80-luvulta.

    • yrittjänämuistanseajan

      Kunnia sille jolle kunnia kuuluu.

      • näinhänsemenee

        Kenellehän se mahtaa kuulua. Ei ole kuulunut vielä. Jospa se perästä kuuluu. Toivottavasti ei sieltä kuuluisasta pseestä. Luottamushenkilöt eivät tee mitään konkreettisesti, he vain päättävät kun joku on asian tuonut päätettäväksi , silloin kun se on pakko päättää kunnan elimissä. Ideointi ja esitykset tulevat virkamiehiltä kuten myös toteuttaminen on virkamiesten tehtävä.


      • useinhuomattutosiasia

        Hyrynsalmella näyttää olevan että kunnia kuuluu kaikille muille paitsi sille kenelle sen pitäisi kuulua. Vastuunkantajia ei näytä olevan, on vain kunnian kerjäläisiä. Syylliset kyllä tunnetaan.


    • PisteWax

      Taisi olla Nuoska-Nysten ainakin yksi alullepanijoista?

      • minuahipanettaajo

        Onhan se Nuoska-Nysten saattanut panna alulle jotakin, mutta ei hiihtokeskusta. Panijoita ja panettajia on monenlaisia. Jos on kova panomies, niin eiku hommiin, siellähän kyllä töitä riittää. Eiku työkkäriin vain ilmoittautumaan, että nyt panettaa niin kovasti että lähen tästä kunnon hommiin.


    • ainaapanettaa

      Minähi kävin tuossa saunan jälkeen vähän panemassa alulle muutamia asioita. Saa nähdä mitä siitä tulee. Perustin sitä varten Avoimen yhtiön, että voi hoitaa nuita alullepanoja paremmin. Aina kannattaa yrittää, jos vaikka syntyisi jotain uutta. Eletään toivossa.

    • mökki4uAll

      Tule entinen Niilo pelastamaan meidät. Olen kaverina tietoinen että Niilolla olisi kyllä halu pelastaa meidät. Voin tehdä sen vaikka heti kun soittaavat minulle. Minulle kertoi näin Niilo.

      • mennäänkökäräjille

        Soitin Niilolle ja ilmoitin, että täällä on mainittu hänet ikävässä valossa. Täällä ei ole yhtään hänen kirjoitusta, koska hän ei ole käynyt milloinkaan täällä kirjoittelemassa. Mikäli nimimerkki "mökki4uAll" ei peru klirjoitustaan seuraa siitä syyte kunnianloukkauksesta. Olen jonkin asteen juristi ja tulkitsen tämän kunnianloukkaukseksi. Ystävänä olen puolustanut Niiloa tarvittaessa.


      • lähtihäsealakuu

        Minä joo outtelinkii miloon se kehuminen täällä alakaa. Taputtakkee tälle. On se entinen ukkeli nii hyvä!!!!


      • kaheleitariittää

        Taidat olla muutaman sortin kaheli, niitähän täällä tuntuu riittävän. Siellähän niitä riittää. Kannattaa perua puheensa, ennen kuin tapahtuu, ei kannata ruveta leikkimään.


      • M4uAl

        Perutaan kaikki pahat ja maailma muuttuu aurinkoiseksi!


    • HyrskäNousuun

      Miksi tällainen aihe yleensä aloitetaan? Keskustelu on kokonaisuudessaan turha. Olkaamme iloisia kaikki Hyrynsalmesta. Jokainen on omalta osaltaan tehnyt Hyrynsalmen eteen paljon ja siitä pitää olla ylpeitä.

    • eisaaloukataketään

      Valvojaa pyydetään poistamman edellä olevat kirjoitukset loukkaavina.

    • onpantuennenkinalulle

      Tosiasiassa hiihtokeskus sai alkunsa kun eräs kulkujätkä oli käynyt Syväjärvellä ongella ja siinä oottoonkea katellessa ja kuseskellessa oli ajatellut, että tuossa voisi olla ihan mojova rinne lasketteluun. Se oli sitten vihjaissut jollekin, että oli siellä iso mäki, josta olisi mukava laskea mäkeä. Siitä on jo ainakin viiskyt vuotta aikaa. Kyllä näetä alullepanijoita on ollut moneen lähtöön ja panoon. Siksikö kylällä lienöö ollut niin vilkasta, että on tarvinnu kakasikin koulua.

    • RehtiArkkiTehti

      Ukkohallan karonkassa voisi tarkastelle miten meni noin omasta mielestä alueen keskuksen arkkitehtuurin kanssa. Eli pikataloilla pilattiin koko paska...

    • totuudenpaljastaja

      Ei se vieläkään tullut totuus esille Ukkohallan käynnistämisestä. Kari Ahokkaalla ja Lauri Kemppaisella ei ole mitään osuutta hankkeen käynnistämisessä. Kari Ahokas tuli mukaan kun yrittäjä oli jo selvillä. On se kumma ja ihmeellinen asia, että koko totuutta ei voida tuoda esille. Se miten kaikki alkoi näyttää pysyvän salassa.
      Hyvä hän siitä oli Ahokkaalla ja Kemppaisella ruveta jatkamaan kun tärkeimmät käynnistämiseen liittyvät hommat oli hoidettu. Kuka keksi ja tilasi helikopterin, kuka tilasi ilmakuvaajan, miten suunnittelija löytyi, miten yrittäjä löytyi. Miten maavuokraukset hoidettiin. Paljon muita asioita oli selvillä kun Ahokas &Kemppainen huomasivat, että siitähän taitaa tulla jotakin. Nyt näyttää lehtikirjoituksen perusteella, että he ovat olleet tärkeimmässä osassa kun hiihtokeskusta synnytettiin. Kyllä niitä kunnian kerjäläisiä aina löytyy kun jotakin hyvää on saatu aukikaan. Kyllä se totuus vielä paljastetaan. Kyllä rupesi jo vituttamaan koko asia.

    • PaljakanAkka

      Aikamoiset pirskeet oli Ukkohallassa, Nanten kanssa pistettiin jalalla koreasti koko yö. Aamuyöstä vielä naida ropsautettiin salettikämpässä. Tuttujakin tavattiin, nekovasti kiittelivät Akan ja Nanten osuutta Ukkohallan alkutohinoissa. Kiitos vaan kaikille!

    • rohkeastivaanesiin

      Nyt pannaan kova kovaa vastaa ja katotaan mikä on Nanten ja Akan osuus hiihtokeskuksen alkutohinoissa. Tulkaa ulos nimerkin takaa niin väitellään asiasta. Kututaan lehdistö paikalle ja julkistetaan totuus. Ilmoittakaa puh.numeronne Eeva-Liisa Kemppaiselle, niin soitellaan. Totuus ei pala tulessakaan.

    • PaljakanAkka

      Johan tässä ketjussa aiemmin selvisi vaatimaton osuutemme asiaan, emme sen enempää halua sillä elämöidä. Puhelimeen vastataan, numeron saa numerotiedustelusta.

      • tämämeninussimiseksi

        Taisi mennä pupu pöksyyn kun ruvettiin puhumaan asiaa. Jospa se pupu olisi karannut siinä nussiessa ja lopultahi tulisit esille kertomaan osuutesi ko hankkeessa


    • perustajajäsen

      Eipä sitä paljon arvosteta ukkohallassa tätä kainuun korpi kansaa,ei minkään näköstä ilmotusta paikallis lehdessä,mullakin ois ollut paljon tarinoita kerrottavana ukkohallan historiasta.Enmpä tiennyt edes että semmoset pileet ois ollu,vähänkö kututtaa.No antahhan nuoremman poloven olla ominensa.

      • tarinoitamahtuuvielä

        Kerro oma tarinasi, nyt on tilaisuus siihen.


    • NanteJunior

      Paljonkin on jo aiemmin ollut puhetta Nanten osuudesta, kun Nante lenteli vesakkomyrkkyjä Metsähallituksen piikkiin vanhalla helikopterillaan juuri samaan aikaan, kun syntyi idea rakentaa laskettelukeskus myös Hyrynsalmelle. Kunnan ukot sitten äkkäsivät, että Nantehan voisi lennättää ministeriön virkanaista Tuomivaaran päällä niin ministeriössä saatettaisiin älytä antaa rahaa tännekin päin.

      Näin sitten tehtiin, Nante kierrätti Sikorskyllään kunnan ukkoja ja ministeriön porukkaa ympäri Tuomivaaraa. Ja rahaahan luvattiin valtiolta lopulta ihan julmasti. Tämän jälkeen kunnan ukot kokoontuivat ravintola Hyryn Herraan miettimään tätä hiihtokeskusasiaa. Parin päivän kostean pohdinnan jälkeen tulivat siihen tulokseen, että ei sitä aleta hiihtokeskuksia rakentelemaan vaan raha käytetään paljon tähellisempään, vaikkapa kunnantalon rakentamiseen. Menivät sitten kukin koteihinsa toipumaan ankarasta päätöksenteosta ja asia jäi siihen. Yhdenkin päättäjän akka oli karjunut, että sitä vaan ravintolassa rellestetään, ja jotain urheiluhommia mietitään vaikka oman navetan ovi on Kajaani yhtiön viirasta tehty. Että ei muuta kun ukko ruotuun, saatana, sanoi Mikitän akka.

      Nante tästä päättämättömyydestä sydämistyi niin paljon, että meni paikalliseen baariin istumaan kaljalle. Samassa paikassa sattui jo olemaan nimismies Juntunen, jolle Nate purki sydäntään, miten tyhmää porukkaa kunnassa on kunei älyä rakentaa rahasampoa kuntaan. Nimismies Juntunen kuunteli Nanten vuodatusta tarkalla korvalla, olihan Nante länsmannin luottomise, useamman kerran putkassakin yöpynyt. Juntunenhan se lopulta pisti toimeksi ja niin syntyi hieno hiihtokeskus Tuomivaaraan. Sen pituinen se -lyhyt, mutta ohut.

      • leikkiloppuutähän

        Edellä mainittu kirjoitus on täysin sieltä kuuluisasta perceectä. Kunnantalo oli juuri valmistumassa kun näitä hommia alettiin tehdä. Sen helikopterin jolla lenneltiin tilasi elinkeinoasiamies Niilo Väisänen yhdessä silloisen kunnansihteeri Seppo Julkusen kanssa. Koska oli kiire, e iehditty päättää asiasta kunnanhallituksessa vaan kyseiset herrat tilasivat sen omalla vastuulla Rovaniemeltä Helixairilta. Samalla tilattiin ilmavalokuvaaja joka sitten kuvasi Pieni Tuomivaaran samalla lennolla. Se homma maksoi noin 11000markkaa , jonka Helixair laskutti lähes vuotta myöhemmin. Sinä olet nähnyt unta näistä asioista. Ilmoita yhteystietosi Eeva-Liisa Kemppaiselle niin voidaan käydä läpi totuuden mukainen hiihtokeskuksen käynnistyshistoria läpi. Minä sen tiedän koska minä sen hankkeen käynnistin eikä kukaan muu. Jos tämä ei muuten selviä' niin tehdään uusi historia lehteen tai kirjoitetaan syntyhistoria uudelleen. Minä en viitsi enää leikkiä vaan ruvetaan lyömään tosiasioita pöytään ja katotaan kuka teki ja mitä ja milloin. Nyt ollaan tosissaan eikä laverrella paskaa.


      • AinoHairyCunt

        Aika tosiottonen olet :)


      • tosipanonen

        Onko se väärin jos haluaa tosiasiat tuoda esille. Mitähän tuo tosiottonen tarkoittaa. Ottonen ennen tarkoitti sitä kun lehmät tuli laitumelta navettaan, niile tarjottiin ottoset.


      • Lehtori_Iiris_Tissi

        Tosiottonen on Kainuun murretta, ja tarkoittaa henkilöä, jolla ei ole lainkaan huumorintajua.


    • NanteJunior

      Niinpä juuri, Helixairin konettahan se Nante juuri lensi, teki näitä Metsähallituksen vesakonruiskutustöitä juuri hyryllä, kun Väisänen oli soitellut firmaan ja pyytänyt konetta vuokralle. Eeva-Liisa Kemppaisella ei ole Ukkohallan käynnistymisen kanssa mitään tekemistä -kuka edes lienee hän?

      • tosikovabulvaani

        Kaikki on täyttä potaskaa. ei kannata jatkaa.


      • Tosihurjaa

        Onks se, se sama kopteri mikä seisoo Seo:n pihalla? Oli kuulopuheitten mukaan kiertokangenpalautinsokka katkennut viimeisellä lennolla, ennen pakkolaskua huoltiksen pihaan.


      • kovaaonmenty

        Siinä kopetrissa oli mennyt männäntahti sekasi kun nante pannut niin kovilla kierroksilla menemään ettei ollut enää hallinnut sitä vehettä lainkaan ja kaikki nesteet oli ruiskahtanut ulos. Mäntä oli lopulta tarttunut kiinni. On se ollut kova jätkä .


      • JalluWaari
        Tosihurjaa kirjoitti:

        Onks se, se sama kopteri mikä seisoo Seo:n pihalla? Oli kuulopuheitten mukaan kiertokangenpalautinsokka katkennut viimeisellä lennolla, ennen pakkolaskua huoltiksen pihaan.

        Ei ole sama, Kainuun alueen vesakkoruiskutukset Nante teki amerikkalaisella Sikorsky S-58:lla, joka aiemmin oli palvellut Vietnamin sodassa.


      • Väärin_kuullut

        No nyt se selvisi, mitä ukki tarkoitti kun hän sanoi, "sika ryski tuomivaarassa".


      • vieläkösinälentelet

        Sekö se oli myös Helixairin käytössä kun sinä lentelit. Lienetkö sinä ite ollut rykimässä siellä metässä kuusen perseessä.


      • näinseoli

        Olitko sinä Rovaniemellä silloin kun lensiHyrylle kuvauksiin. Ainakin se laskutti siitä lennosta Rovaniemi-Hyrynsalmi-Rovaniemi.


      • eikunlentelemään
        JalluWaari kirjoitti:

        Ei ole sama, Kainuun alueen vesakkoruiskutukset Nante teki amerikkalaisella Sikorsky S-58:lla, joka aiemmin oli palvellut Vietnamin sodassa.

        SEOn pihalla oleva kopteri on ihan sopiva, koska sillä ei pääse ilmaan. Sillä voi tehdä niitä mielikuvituslentoja joista mnytkin ollut puhe.


    • Bulivaani

      Mulukkukin seisoo..

      • eikimenehukkaan

        Mitänä aiot tehä sillä


      • hyväettäonjotainjäykkää

        Tuntuu olevan muutakin jäykkää kuin käytös. Taisi seisoa yläpäässäkin samaan aikaan. Joko homma hoitui vai jäikö se huomiseksi.


      • kylläonkivaa

        On se mukava, että on jotain myönteistä tälläkin osastolla. Eikun lisää vain samanlaisia niin tulee jotain mukavaa tähän harmauteen. Tämähän sopii hyvin tähän aiheeseen. Sillähän saa ja on varmaan saanutki muutahi alulle kuin hiihtokeskuksia. Eläköön Ukkohalla.


      • Kiinn

        onko oikeinkin soukka kyrpykkä?


      • lieköjokuhöylä

        Mikä se on, onko se se jolla... luodaan uutta, kerroppa tarkemmin siitä työkalusta.


      • kivavälineleikkeihin
        Kiinn kirjoitti:

        onko oikeinkin soukka kyrpykkä?

        Sillä on varmaan hauska leikkiä, joulupukkiko toi, oliko vaimon mieleinen


      • jölljortikoitatarvitaan
        kivavälineleikkeihin kirjoitti:

        Sillä on varmaan hauska leikkiä, joulupukkiko toi, oliko vaimon mieleinen

        Taisi olla kunnon jöllijortikka ja tilattu Huippukiva -nimisestä paikasta. Sillä saa paljon Ukkohallassa aikaan uutta ja kiva. Onnea!


      • Bulivaani
        eikimenehukkaan kirjoitti:

        Mitänä aiot tehä sillä

        Meinasin jos oikein hitaan ja palkitsevan runkun...


    • Rahamiesnainen

      Kunnantalo on jo maksettu ajat sitten.

      • kateellinenköyhä

        On sinulla rahaa, se maksoi aikaanaan noin 17 000 000 markkaa.


    • VoiNante

      Oi Ferdinand! Olitpa melkoinen alkusysäyksen antaja. Muistan vieläkin ne hyvät suunnitelmat ja luonnokset ukkohallasta. Sinulla oli näkemystä ja vielä vinkkasit päättäjille ja suunnittelijoille. Tästä saamme kiittää sinua.

      • vertinantti

        Kukahan nuo suunnitelmat laati ja mitenkähän mahtoi toteutua, saisko muutamia esimerkkejä


    • Jossittelija

      Jos Hyryllä olisi 30 vuotias saha (teollisuuslaitos ei "käsisaha"), niin silloin olisi tosi juhlan paikka.

    • exhyrskäläinen

      Kunnantalon ja Kirjaston pääsuunnittelija oli Arkkitehti Jouni Koiso- Kanttila Oulusta. Olin kirjastoa rakentamassa aikoinaan.. Silloin oli paljon töitä Hyrynsalmella.

      • sopivahyrynsalmelle

        Suomen rumin kunnantalo. Älyttömän suuri monumentti, jossa ei ole kunnon työtiloja vaan tyhjää tilaa puolet. Pitkiä käytäviä. Työhuoneet ovat koirankopin kokoisia, joihin ei mahdu kunnolla kalusteita . Sopisi hyvin vaikka Pelson vankilan ympäristöön. Valtuustosalikin on pimeä ja synkkä . Passaisi paremmin pienen kirkon saliksi.


    • PankoltaMuistelen

      Kunnan virastotalon valtuustosalin seinällä on yksi Hyrynsalmen merkittävimmistä nähtävyyksistä; Ite-taiteilijan oksista sommittelema ''taideteos'', josta kunnan ukot maksoivat 100 000 mk.

      Samaan aikaan oikea taiteilija Niilo Hyttinen olisi ollut käytettävissä vaan eihän sitä voinut ottaa kun ''sehän on kommunistikin...''

      • olivähänhalvempiteos

        Taiteilija oli Åke Utter ja siitä teoksesta kunta maksoi 30 000 mk. Mitenkähän nämäkin liittyy Ukkohallaan.


    • Kunnanrahathukassa

      Oliko Kemppalan Lassi tässäkin asijassa nokkamiehenä

      • semmonentappaossillon

        Åke Utter oli Kari Ahokkan ystävä ja vanha tuttu.


      • näinseoli

        Sen asiota oli kaikki hyvä. Ei tenyt virheitä.


    • eitotuuttasiteeksikään

      Kainuun Sanomissa oikein kuvattuina olevilla Kari Ahokkaalla Lauri Kemppaisella ei ole mitään osuutta hiihtokeskushankkeen alullepanossa. He tulivat mukaan vasta vuoden 1986 loppupuolella kun yrittäjäkin oli jo selvillä . Sitä aikaisemmin käynnistämiseen liittyviin asioihin heillä ei ole mitään osuutta. Hankkeen toteuttaminen alkoi jo vuoden 1984 alussa. I

      • TietoaOn

        Me luotamme Kainuunsanomiin. Ahokas ja Kemppainen puuhasivat ukkohallan. Näin se lehdessä lukee. He noudattavat journalistisia sääntöjä toisinkuin täällä omalla tavalla muistelijat. Hyvä Ahokas ja kumppanit!


      • vähänenemmäntietoa

        Eihän se näin ollut, totuus paljastuu lähipäivinä. Ei lehti tiedä tosiasioita. Sehän kirjoittaa vain niinkuin sille kerrotaan. Sinulla ei ole tietoa. Minulla sitä sattuu olemaan. Kemppainen ei tiennyt juuri mitään kehden ekavuoden tapahtumista Ahokkaallakin oli vain jotakin muistikuvia, kun sille oli kerrottu jotain 84- 86 tapahtumista. Kaikki todistusaineisto löytyy kunnasta. Luehan tulevia lehtiä.


      • hevomiehentietotoimisto

        Mistähän tietoaon-nimimerkki on tietonsa hankkinut. Teeppä selko asiassa.


    • narsistitesillä

      Kyllä vituttaa, kun luin Ukkohallan historian kirjaa. Monessa jutussa on puolet paskaa niinkuin entisen akan pierussa.

      • lieköomallatunnollamitää

        Siinä sai moni ansiotonta arvonnousua. Kehuttiin toisiaan. Se tuntuu varmaan hyvälle. Se jolla on valta saa puhua mitä lystää. Asiasta mitään tietämättömät uskovat kaiken. Narsistit ja manipuloijat vie aina pisteet eli hienommin sanopttuna pointsit kotiin.


    • näinpääsitapahtumaan

      Elinkeinoasiamies Niilo Väisänen pani alulle rinnehiihtokeskushankkeen Pieni Tuomivaaraan vuosina 1984-86.

    • Intohimoakotää

      Tosi tärkeä asia näyttää olevan tuo Ukkohalla.Tuskin mistään on kirjoitettu näin paljon melko virheetöntä tekstiä koskien Hyrynsalmea.Oppineita ihmisiäkin taitaa olla joukossa yli kuntarajojen näissä tekstinikkareissa? Varmaan enemmän eri näkökulmia kuin Hallan Ukon tärpättitehtaasta.
      No taitaa kumminkin suopotkupallo mennä mediahuomiossa kaiken edelle?
      Kirjoitellaan välillä suopallihommista.Kesän riemut on tulossa.Ja kärpäset!

    • taisiruvetavituttaamaan

      Joitain rupejaa vituttamaan kun vihdoin tuodaan tosiasiat esiin niinkuin ne on. On vain yksi totuus ja se tuodaan esille nyt. Lopussaa rupesi ....

    • Entinenduunari

      Mieleeni on jäänyt Kainuun Sanomien kuva laskettelijoista laskettelumäessä ja juttuun liittyen puukkoseppä Setti Keräsen toteamus onpa paljon joutilaita ihmisiä kun hän näki ihmiset mäessä.Naurattaa vieläkin eli joutu immeisiä oli jo silloin paljon kun Setti mielestä oli pitänyt olla työhommissa eikä laiskana.

    • tietoaon

      Nante se oli joka laittoi alulle koko homman

      • lemmenkäpälälläkö

        Hyvinkö sulla seisoi kun panit sen alulle ?


      • tosiuutinenjulki

        Ois kiva tietää, että miten sinä panit ja missä kun se lähti alulle. Kerro tarkemmin. Oliko nuotiossa tulet ja oliko rilli kuumana. Se olis tosi uutinen, joka pitäisi kirjoittaa Kainuun Sanomiin.


    • ainakannattaapannaalulle

      Kyllä se on niin, että lentojätkä se pani Ukkohallan alulle. Se loi koko kyläyhteisön aikanaan. Se suunnitteli asiaa pitkällä tähtäyksellä. Se ajatteli, että pitää olla porukkaa laskettelemaan ensi alkuun ihan omasta takaa. Eipä aikaakaa kun lentojätkä oli kulkenut Syväjärven maisemissa, niin rupesi kuulumaan vähän joka puolella että hei isi hei. Sitten siitä rupesi tuntumaan että niille pitää saada kunnon mäki, josta voi lasketella. Niinpä se pani tuumasta toemeen ja pani pystyyn hiihtokeskuksen. Sille oli helppoa tuo pystyyn paneminen, kun oli kokemusta. Näen se on. Ilman lentojätkeä siellä ei olisi koko kylleä eikä mittää muutakaan. Oli se kova jätkä. Varmaan kovempi kuin nante.

    • NanteJunior

      Tarvitaan siis lyhyt kertaus: Nante meni kuntaan esittämään ajatustaan Pikku-Tuomivaaran laskettelukeskuksesta. Kunnan ukot nauroivat Nanten pihalle. Tästä harmistuneena Nante asteli läheiseen baariin, jossa sattui istumaan myös paikallinen nimismies J.
      Länsamnni oli Nanten tuttu erityisesti Nanten putkareissujen ja ulosottojen kautta. Nante kertoi vallesmannille miten hänen ideaansa kunnassa suhtauduttiin. Lopun kyllä kaikki tietää...

      • apuvasaatava

        Taas se nantella taitaa seisoa se jär.. eiku kyr....Sitä pitäsi taas puristella ja mennä ehkä peelin eteen kahtomaan ja huomata ettei sillä oo mitään virkaa. Jospa se auttaisi vähän ettei joutusi putkareissulle kertaamaan ja sisäänpanoreissulle. Kysypä vallesmannilta , että saisko sieltä apuva.


      • NanteJunior

        Onko pakko vastata alatyylisesti toisen asialliseen viestiin?


      • uuttaalullevain

        Ihan asiallisia vastauksia. Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Eikun uutta putkeen kun entinen kuolee. Jos vaikka lähtisi jotakin uutta alulle. Kokeilepa.


    • Anonyymi

      Huhu kertoo, että konkurssi tulossa. Omistaja keplotellu varat muihin yhtiöihinsä.

      • Anonyymi

        No tunnetusti hyrynsalmella liikkuu näitä huhuja aina silloin tällöin milloin mistäkin asiasta. Se on paikallinen tapa sellainen että joskus tuuli se tahtoo huulia heilutella ja kurkussa korisee.


    • Anonyymi

      Ukkohallan historia on niin mutkikas ja monisäikeinen, että olisi kirjan arvoinen. Jospa joku tutkiva journalisti sen tekisi. Tulisi kirjattua ylös kaikki konkurssit yms. Olisi mielenkiintoista tietää kuinka paljon kunnan, valtion, avustuskeskusten ym. järjestöjen avustuksia tuonne Ukohallaan on pumpattu. Jos tuo selviää, niin veikkaanpa, että yksi hissinousu on tullut meille yllättävän kalliiksi.

    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1128
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1124
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe