Hikoileva alapää...

Olen viime aikoina huomannut alapääni hikoilevan ERITTÄIN paljon ja haju on sen mukainen, eikä nihkeä tunne pikkuhousuissa ole erityisen mukava. En käytä pikkuhousunsuojia, enkä muita kuin puuvillaisia pikkuhousuja ja nyt olen myös alkanut nukkua ilman alkkareita, "tuulettamis"tarkoituksessa.
Voiko extra-hikoilu johtua jostain tulehduksesta tms. (muuten en hikoile erityisen voimakkaasti)? Ja mitä ihmettä voin tehdä saadakseni kuivemman olon?
Ilmianna
Jaa

11 Vastausta


Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Mulla on sama juttu! En oo vielä kokeillu, mut kaveri ehdotti mulle talkkia.Kai sitä voi tonne alapäähän heittää, mä kun hikoilen lähinnä nivusista. Kumma juttu...Ei se kai mikään tulehdus voi olla,eri ihmiset vaan hikoilee eri paikoista.Mulle kyllä riittäs ihan kainalohiki. :)
Ilmianna
Jaa
Eikö tuon luulisi houkuttelevan kiimaisia kolleja ympärillesi? Eikö sen (pimpan hajun) alkuperäinen tarkoitus olekin juuri tuo?
Ilmianna
Jaa
Itse parikymmpisenä olin sitä mieltä että yli 45-naisilla on oma "ominaishajunsa" Moni iäkkäämpi olikin sitä mieltä että se dödö kuuluu laittaa sinne helman alle eikä kainaloon. Saman ilmiön sain sitten itsekin kokea kun alkoi hikoilla enemmän alapäästä. Haju pysyy melko hyvin kurissa kun käyttää ravintona joguja ym joissa on maitohappobakteereita. Pikkuhousunsuojat on ikäviä koska niissä on muovi. Kaipaisin pikkuhousunsuojaa jossa olisi "kosteudenkerääjä" mutta ei muovia.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
"Kaipaisin pikkuhousunsuojaa jossa olisi "kosteudenkerääjä" mutta ei muovia."

Kestositeistä löytyy ihan kosteussuojattomiakin malleja, mutta jo tavallisetkin kestositeet on paljon hengittävämpiä ja mukavampia kuin kertakäyttöiset. Kuukuppikunnan sivuille kohtaan 'Muut kestosuojat' on kerätty ainakin suurin osa suomalaisista kestosidevalmistajista ja -jälleenmyyjistä:

http://kuukuppikunta.net/
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
taidan myös jännittää paljon ja silloin alapääkin "hikoilee" ja eihän se kiva oo haista "pissalla ja siltä" , mutta minkäs teet?
olen pessyt usein ja käytän puuvilla alusvaatteita ja vaikka mitä konsteja, mutta...pitäiskö sitä vauvatalkkia kokeilla?
sitä ainakin laitan jalkoihin ennen sukkia, kun nekin tuppaa kostumaan ja se on kyllä jalkoihin tehonnut!
Ilmianna
Jaa
Minunkin alapääni on kova hikoamaan ja se hävetti, jos jossain istui ja sattui jalat menemään erilleen, niin kyllä nousi jalkovälistä tympeä löyhkä. Joka aamu kuitenkin kävin pesulla, mutta sillä ei tuntunut olevan vaikutusta.
Aloin sitten käyttää pikkuhousunsuojia ja vaivani loppui siihen. Ennen jopa päällyshousujen haarat haisivat jo yhden päivän käytön jälkeen, mutta nyt ne ovat hajuttomat ja raikkaat. Oma aikansa meni, ennen kuin löysin minulle sopivan pikkuhousunsuojan, niitä halpoja ei kannata ostaa, vaan siinäkin tuotteessa pätee vanha hinta-laatusuhde hyvin.
Joskus jos meno on kiireistä ja vaikka aivastaessa sattuu pikku lirahdus pääsemään pöksyyn, vaihdan pikkuhousunsuojan ja taas on raikas olo. Kokeile sinäkin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Jos ymmärsin alkuperäisen viestin oikein, hän ei puhunut virtsankarkailusta vaan ihan oikeasta hikoilusta. Minullakin reisitaipeet hikoavat herkästi ja kesäisin saattaa tuoliin jäädä ihan märkä läntti kun lähden liikkeelle. Tämä on varmaan taas joku fiksu jäänne luolamiesajoilta, jolloin hajut (tai siis feromonit tms.) on houkutelleet kumppania.

Todella ärsyttävä vaiva, jolle ei kai voi oikein mitään tehdäkään. Joskus olen laittanut apteekin antiperspirantteja, mutta niitäkään ei varmaan tuolle alueelle saisi laittaa, kun limakalvot on niin lähellä. No, keinokuituisia housuja ainakin kannattaa välttää, nehän hiostavat herkemmin. Ja jos joku välttämättä haluaa käyttää pikkuhousunsuojia, niin kannattaa valita kestositeet, ettei ainakaan niiden takia tule sitten vielä hiivakin...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ei se kyllä ihan niin mene, että keinokuituiset alushousut hiostaisivat enemmän. Suurin osa urheilutekstiileistäkin ovat nykypäivänä keinokuituja ja harvassa niistä enää pystyy itsensä märäksi hikoilemaan. Sen verran hyvin siirtävät koskeutta iholta pois. Itselläni on nimenomaan keinokuituiset Sloggin alushousut käytössä tähän samaiseen ongelmaan ja ne hengittävät kyllä paljon paremmin kuin puuvillaiset, jotka pysyvät märkinä koko päivän, jos hiestä kastuvat.
Ilmianna
Jaa
Mulla ei ole ikinä ennen hikoillut alapää, mutta tänä kesänä on ja haju on ihan järkyttävän pistävä! :S Ei mene kauaakaan, kun suihkun jälkeen tunkee pistävä haju nenään.. ilmeisesti haisee vain omaan nenään, poikaystävä ei ainakaan ole vielä asiasta huomauttanut. :D Apua olen löytänyt ihan normaalista talkista. Sivelen sillä nivuset, häpykummun ja uloimmat häpyhuulet. Luulen, että tällä on joku yhteys siihen, kun jouduin lopettamaan hormonaalisen ehkäisyn, sillä aikaisemmin tätä hikoilu/haju ongelmaa ei ole ollut? Iho ja hiukset on alkaneet myös rasvoittua nopeammin, joten ehkä tuo pistävän hajuinen hikikin voisi liittyä oman hormonitoiminnan "heräilyyn"? Myös alapään karvoituksen pitäminen lyhyenä/brassivahaus vähentää ainakin itsellä hikoilua ja hajuja.
Ilmianna
Jaa
Täytyy kokeilla karvojen ajoa. Mulla on tullut kauhee ongelma tästä hikoilusta. Luulin jo että tulee pissaa housuun huomaamatta mutta kyllä ihan hikoilua. Harrastan salilla käymistä ja ihan hirveen näköistä jos vaaleat trikoot haaroissa iso märkä kohta näyttää kun olisin pissannut housuun.
Ilmianna
Jaa
Minulla alkoi varhain "vaihdevuosihikoilut" öisin ja menkkojen vaihteessa, vaikka kierto on lähes ok vielä. Joskus hikoilee pelkkä niska, joskus pelkkä maha (eli lähinnä siellä alapään suunnalla), joskus koko vartalo.

Tehostaisin hygieniaa ja pöksyjen vaihtoa. Pikkuhousunsuojat ärsyttävät tarpeettomasti ihoa. Kannattaa sulkea pois myös tulehduksen mahdollisuus äkillisissä muutoksissa (esim. tippuri, klamydia). Ja onhan siellä monenlaista rauhasta, jotka voivat ärtyä. Voimakas haju ei mielestäni ole normaalia. Öisin nukun alasti ja usein olen kotialussassakin ilman pöksyjä, pelkässä paitulissa siis.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Hikoileva alapää...

Olen viime aikoina huomannut alapääni hikoilevan ERITTÄIN paljon ja haju on sen mukainen, eikä nihkeä tunne pikkuhousuissa ole erityisen mukava. En käytä pikkuhousunsuojia, enkä muita kuin puuvillaisia pikkuhousuja ja nyt olen myös alkanut nukkua ilman alkkareita, "tuulettamis"tarkoituksessa.
Voiko extra-hikoilu johtua jostain tulehduksesta tms. (muuten en hikoile erityisen voimakkaasti)? Ja mitä ihmettä voin tehdä saadakseni kuivemman olon?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta