Nyt on ollut kerrassaan rasittavuuteen saakka ongelmia tuon uudemman Foxin NoScriptin kanssa ja en pääse sillä edes tänne s24 foorumille. No, poistin sen ja asensin uudestaan, nyt pääsin, mutta vaikutti säilyttäneen ainakin joitakin siihen tekemiäni asetuksia, eli ei lähde tyjältä pöydältä kuten toivoin :/
Aiempi NoScript oli super-hyvä, ergonominen ja nopea käyttää, mutta viimeisin on rasittava joulukuusi klikkaus-hässäkkä.
Miten tässä Ubuntussa saa lempattua tuon Firefoxin kokonaan pois ja tilalle Fox ESR:n?
Latasin Ubuntun appsivarastosta Vivaldin hätävaraksi, mutta se on mainoksia täynnä ja lisäkkeitä halutessaan ohjaa jonnekin Chromen palikkavarastoon, ***kele, en pidä Chrome-politiikasta lainkaan, eli menee Vivaldikin poistoon.
Sitten latasin Operan, kaikki hyvin ilmoittaa latauksen loppuessa, mutta kas kumma kun sitä ei löydy mistään. Appsit - netti osiossa on Fox ja Vivaldi, mutta ei Operaa. Mutta eikös tuo Operakin ole nykyisin Chromium-pohjaista roinaa?
Ubuntu Mate: Fox pois & ESR tilalle, miten?
49
221
Vastaukset
- teistäentiedä
Ihmisillä on käytössä Synaptic-pakettienhallinta josta ohjelman voi merkitä "merkitse kokonaan poistettavaksi" ja sitten toteuta.
Sitten vaan käy lataamassa ESR:n, ihmisillä se asentuu kyllä. Joko ESR on lisätty Debian/Ubuntujen pakettivarastoihin?
Jos ei, niin netistä ohjeet ulkopuolisen ESR:n sisältävän pakettivaraston (PPA) lisäämiseen.P.S. Se ilo voi olla lyhytaikainen, sillä jossain vaiheessa ESR:kin päivittyy uuteen versioon, ehkä 59 jotain.
- selainko-vaihtoonko
Kollimaattori kirjoitti:
P.S. Se ilo voi olla lyhytaikainen, sillä jossain vaiheessa ESR:kin päivittyy uuteen versioon, ehkä 59 jotain.
Sitten on myös sellainen projekti kuin Pale Moon.
https://www.palemoon.org/ - ESR_kiinnostaa
" Joko ESR on lisätty Debian/Ubuntujen pakettivarastoihin?"
Tämä Ubuntu Mate (kuten kaikki Linux-jakelut) on itselleni uusi tuttavuus, eli moni homma edelleen hakusessa, eli en edes tiedä miten tuo tapahtuu tai tarkistetaan.
Ps. En sitten millään saanut Foxilla viestitystä toimimaan vaikka miten tarkistelin NoScriptin asetuksia ja oli pakko avata tämä keleen Vivaldi-tivoli.
Edelleenkään en tiedä minne se ladattu Opera hävisi. - ESR_kiinnostaa
selainko-vaihtoonko kirjoitti:
Sitten on myös sellainen projekti kuin Pale Moon.
https://www.palemoon.org/Tuossa toisen koneen W7:ssa PaleMoon on aktiivisessa käytössä ja ihan mieluusti sen asentaisin Ubuntu Mateenkin, mutta käyttiksen toiminnat pakettivarastoineen & sen toimintoineen edelleen hakusessa ...
SeaMonkey ilmoitti hiljattain siirtyvänsä Fox ESR-pohjalle, eli senkin voisi varalle asentaa jos mahdollista.
Mutta nyt ruokailemaan ...
- muutama.loitsu
Asenna ensin ESR:
sudo add-apt-repository ppa:mozillateam/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install firefox-esr
Poista lopuksi paha Firefox:
sudo apt-get --purge autoremove firefox- kahtaohjetta
Onkohan lopputuloksen kannalta mitään eroa onko repositorynä "ppa:jonathonf/firefox-esr" vai "ppa:mozillateam/ppa"?
- 453234
Ylempänä mainittu Palemoon.
Täällä Ubuntu 14.04 ja Palemoon. Siihen saa NoScriptin 2.9.0.14 omista lisäosista lataamalla. Toimii täydellisesti.
Linkki vielä
https://www.palemoon.org/
Tänne kirjoittaessa vaatii asetuksista lisäksi gstatic.comin. Google hiukan rankaisee ja lisää klikattavia kuvia. Tai onko joku Palemoonin käyttäjä löytänyt oikean säädön tuohon? - kurapois
Kannattaa poistaa koko ubuntu-kura koneelta:
https://www.mikrobitti.fi/2017/12/loytyyko-taloudesta-lenovon-valmistama-tietokone-ala-missaan-nimessa-yrita-asentaa-ubuntua/- miksei_jo_tajuta
Taas testiversiota asentamassa: .10 päätteiset on puolen vuoden tuella olevia testiversioita. 04:t vuoden versioita, paitsi LTS:t, jolloin tukea on useampi vuosi. Peruskäyttäjä siis asentaa aina LTS-version ja päivittää sen sitten seuraavan kerran, kun tulee uusi LTS ja vanhalta ehkä tuki lakkaa.
Eli jos haluat koneesi vinksalleen ja vaikka hukata teran verran valokuvia, niin kannattaa ehdottomasti asentaa .10 versio!
- qeq1e2eee
Hyvin toimii Noscript ubuntussa (nyt päällä). Sulla kummittelee varmaan se vanhempi versio asetuksineen taustalla. Firefoxin valikosta ohje->tietoja ongelmatilanteisiin (about:support), paina viritä firefox. Luo uuden profiilin. Tai sama jos nimeät uudelleen tai poistat .mozilla kansion (ota ainakin kirjanmerkit talteen).
ESR version voit asentaa kunhan poistat edellisen ja .mozilla kansion.- ESR_kiinnostaa
"Hyvin toimii Noscript ubuntussa (nyt päällä). Sulla kummittelee varmaan se vanhempi versio asetuksineen taustalla. "
Epätodennäköistä sillä edellisessä NoScriptissä ei ollut mitään erityisiä asetuksia ja kun Ubuntuun päivitin Foxin, niin uusi kakofonia-NoScript tuli mukana tyhjältä pöydältä alkaen.
Edellisessä versiossa aina hyväksyin eri sivujen pakolliset skriptiti vain "toistaiseksi" ja lisäksi aina sivulta poistuessa torppasin ne, eli edes pankkisivujen skripti ei koskaan ollut vakiona kaiken aikaa hyväksyttynä.
Sitten vasta toista kertaa kun tuolla uudella versiolla avasin pelkän selaimen hakematta siihen mitään sivua, niin yllätyksekseni NoScriptissä olikin todella pitkä lista FB:stä alken _jo oletuksellisesti hyväksytyynä_, mm. FB-tili jota en ole koskaan edes avannut. Sitten muokkasin pitkän listan kaikkea "ihmesälää" 'ei luotettaviksi' ja siitä selausmurheet alkoivat.
Fox ESR ja sitten tuo jo tuttu PaleMoon, sekä ESR:n nojaava SeaMonkey kiinnostaa toivoen, että tuosta uudemmasta kakofonia-NoScript-versiosta pääsisi eroon mahdollisimman pitkäksi aikaa. - pre-ferences
ESR_kiinnostaa kirjoitti:
"Hyvin toimii Noscript ubuntussa (nyt päällä). Sulla kummittelee varmaan se vanhempi versio asetuksineen taustalla. "
Epätodennäköistä sillä edellisessä NoScriptissä ei ollut mitään erityisiä asetuksia ja kun Ubuntuun päivitin Foxin, niin uusi kakofonia-NoScript tuli mukana tyhjältä pöydältä alkaen.
Edellisessä versiossa aina hyväksyin eri sivujen pakolliset skriptiti vain "toistaiseksi" ja lisäksi aina sivulta poistuessa torppasin ne, eli edes pankkisivujen skripti ei koskaan ollut vakiona kaiken aikaa hyväksyttynä.
Sitten vasta toista kertaa kun tuolla uudella versiolla avasin pelkän selaimen hakematta siihen mitään sivua, niin yllätyksekseni NoScriptissä olikin todella pitkä lista FB:stä alken _jo oletuksellisesti hyväksytyynä_, mm. FB-tili jota en ole koskaan edes avannut. Sitten muokkasin pitkän listan kaikkea "ihmesälää" 'ei luotettaviksi' ja siitä selausmurheet alkoivat.
Fox ESR ja sitten tuo jo tuttu PaleMoon, sekä ESR:n nojaava SeaMonkey kiinnostaa toivoen, että tuosta uudemmasta kakofonia-NoScript-versiosta pääsisi eroon mahdollisimman pitkäksi aikaa.Kyllä tässä vanhemmassa NoScriptissäkin on erillinen asetusikkuna, josta voi roplata mm. sitä whitelistiä.
- Normimalliin
No siis ihan asentamalla ja poistamalla
https://www.mozilla.org/en-US/firefox/organizations/all/
Mutta surkeeta kun Fox ei jaa Snap pakettina sitä! - 23eq3weeq3
"Aiempi NoScript oli super-hyvä, ergonominen ja nopea käyttää, mutta viimeisin on rasittava joulukuusi klikkaus-hässäkkä."
Noscriptin lähdekoodi tai xpi löytyy kotikansiosta. Sitä voi muokata mieleiseksi jos ei valmiiksi koodattu miellytä.
Kannattaa varmaan heti aluksi unohtaa koko noscript nimi ja käyttää sitä uutena lisäosana, niin ei tarvitse turhaan niuhottaa...- Pyysin.Tyhjää
Sehän vasta kätevä lisäosa on jonka joutuu heti aluksi koodaamaan uudelleen :-D
Mutta aivan karmea se uusi NoScripti tosiaan on. - ESR_kiinnostaa
"Kannattaa varmaan heti aluksi unohtaa koko noscript nimi ja käyttää sitä uutena lisäosana, niin ei tarvitse turhaan niuhottaa..."
Tuon uudemman NoScriptin itsepetollisesti joksikin muuksi nimittäminen ei muuta ko. visuaalista ja käytettävyyden ergonomista kakofoniaa.
Edellinen versio palveli hienosti, ergonomisesti ja nopeasti lukemattomat vuodet. Joskus kilpailevia versioita vilkaistessa olin tytyväinen käyttämäni version mainiouteen ja selkeyteen.
Valitettavasti nyt sen tekijä on mennyt apinoimaan kilpailijoilta kaiken tuon kaaoksen ja niiden negatiiviset piirteet.
Olen tottunut käyttämään ko. NoScriptiä lukemattomat vuodet joka ainoalla sivulla jossa vierailen, eli sen käytön nopeus, selkeys ja ergonomisuus ovat olleet ensiarvoisen tärkeitä.
Tietysti olisi hieno homma jos tuossa samassa uudessa appsissa olisi kaksi toimintamoodia valittavana, jossa sen voisi valita toimimaan pelkistetyllä nopealla ja simppelimmällä tavalla kuten aiemmin tai sitten nykyisellä uudella kakofonia-säädöllä niitä varten joita sellainen mahdollisesti mielyttää.
Toivottavasti joku tuo takaisin saataville sen alkuperäisen ergonomisen version jolle oletan olevan kysyntää. - Kokemus-opettaa
"Sitä voi muokata mieleiseksi jos ei valmiiksi koodattu miellytä."
Minun muistiinpanot väittää tälläistä, nyt kiinnostaa miten saat muokatun lisäosan asentumaan FireFox selaimeen ? http://i.imgur.com/mY1XDjI.png
- ESR_kiinnostaa
Tässä toisen koneen (W7) PaleMoonissa edelleen toimii tuo vanhempi ja erittäin mainio NoScript-versio ja toivottavasti ajan tappiin saakka. Ilmeisesti sama tilanne SeaMonkeyn kanssa.
Turhauttavaa kun Ubuntussa pelkkä ohjelmien poisto ja lataaminen on tehty niin hankalaksi, suljin koko koneen ja starttasin tämän W7-koneen.
eilen paloi paljon aikaa hukkaan kun koetin hommassa edetä. Symaptic Packagesessa vastaan tuli vain boxi täpättävine vaihtoehtoineen, jonka sisältö ei itselleni kerro yhtään mitään.
Symaptic Package Manager (as supeuser)
0ad
0ad-data
0ad-data-common
0ad-dbg
0instal
Tuon kohdan paketti-hallinnasta en löytänyt mitään ohjelmia poistettavaksi tai lisättäväksi, sieltä en löytänyt appsin appsia.
Ubuntun muissa valikoissa oli jokin toinen eri paikka, muistaakseni "Appsit" jossa oli valmiina joitakin appseja pieni määrä ja jossa oli mm. Vivaldi ja se jonnekin kadonnut Opera.
Mutta eikön tämä lopulta ala onnistumaan kun tuohon toimintaperiaatteesee ehtii paremmin perehtyä. - ESR_kiinnostaa
Tässä toisen koneen (W7) PaleMoonissa edelleen toimii tuo vanhempi ja erittäin mainio NoScript-versio ja toivottavasti ajan tappiin saakka. Ilmeisesti sama tilanne SeaMonkeyn kanssa.
Turhauttavaa kun Ubuntussa pelkkä ohjelmien poisto ja lataaminen on tehty niin hankalaksi, suljin koko koneen ja starttasin tämän W7-koneen.
eilen paloi paljon aikaa hukkaan kun koetin hommassa edetä. Symaptic Packagesessa vastaan tuli vain boxi täpättävine vaihtoehtoineen, jonka sisältö ei itselleni kerro yhtään mitään.
Symaptic Package Manager (as supeuser)
0ad
0ad-data
0ad-data-common
0ad-dbg
0instal
Tuon kohdan paketti-hallinnasta en löytänyt mitään ohjelmia poistettavaksi tai lisättäväksi, sieltä en löytänyt appsin appsia.
Ubuntun muissa valikoissa oli jokin toinen eri paikka, muistaakseni "Appsit" jossa oli valmiina joitakin appseja pieni määrä ja jossa oli mm. Vivaldi ja se jonnekin kadonnut Opera.
Mutta eikön tämä lopulta ala onnistumaan kun tuohon toimintaperiaatteesee ehtii paremmin perehtyä.- marmatustavain
"Turhauttavaa kun Ubuntussa pelkkä ohjelmien poisto ja lataaminen on tehty niin hankalaksi"
Onko hankalaa avata sovellusvalikoima ja klikata ohjelma asennettavaksi tai poistettavaksi. Taitaa olla niin että itse teet hankalaa... - niintaoni
marmatustavain kirjoitti:
"Turhauttavaa kun Ubuntussa pelkkä ohjelmien poisto ja lataaminen on tehty niin hankalaksi"
Onko hankalaa avata sovellusvalikoima ja klikata ohjelma asennettavaksi tai poistettavaksi. Taitaa olla niin että itse teet hankalaa...Joutuu niitä pakettivarastoja välillä askartelemaan. Toisinaan taas ei tiedä mihin ihmeeseen sovellus asentui, koska asennuskansiota saa harvoin itse valita. Windowsiin on siinä mielessä helpompi asentaa softat ainakin aloittelijan näkövinkkelistä.
- ESR_kiinnostaa
marmatustavain kirjoitti:
"Turhauttavaa kun Ubuntussa pelkkä ohjelmien poisto ja lataaminen on tehty niin hankalaksi"
Onko hankalaa avata sovellusvalikoima ja klikata ohjelma asennettavaksi tai poistettavaksi. Taitaa olla niin että itse teet hankalaa..."Onko hankalaa avata sovellusvalikoima ja klikata ohjelma asennettavaksi tai poistettavaksi. Taitaa olla niin että itse teet hankalaa..."
Ihan rakentavaa viisastelua ... mutta eikös se ollut juuri "sovellusvalikoima" josta käsin asensin Vivaldin, sekä sen jonnekin kadonneen Operan? Tuo ko. appsi-lista tosin oli lievästikin ilmaisten hyvin suppea, jossa ei ollut hajuakaan Firefox ESR:stä, PaleMoonista tai SeaMonkeystä.
Kuinkahan monesta eri paikasta ja eri nimikkean takaa noita appseja sitten löytyy.
Entäs pakettivaraston (joka edelleen haussa) ulkopuolelta asennettavat appsit, mites se onnistuu? - 121w2e12e12e
ESR_kiinnostaa kirjoitti:
"Onko hankalaa avata sovellusvalikoima ja klikata ohjelma asennettavaksi tai poistettavaksi. Taitaa olla niin että itse teet hankalaa..."
Ihan rakentavaa viisastelua ... mutta eikös se ollut juuri "sovellusvalikoima" josta käsin asensin Vivaldin, sekä sen jonnekin kadonneen Operan? Tuo ko. appsi-lista tosin oli lievästikin ilmaisten hyvin suppea, jossa ei ollut hajuakaan Firefox ESR:stä, PaleMoonista tai SeaMonkeystä.
Kuinkahan monesta eri paikasta ja eri nimikkean takaa noita appseja sitten löytyy.
Entäs pakettivaraston (joka edelleen haussa) ulkopuolelta asennettavat appsit, mites se onnistuu?Tuossahan just myönnät että teet kaiken hankalaksi. Käytä Firefoxia joka on oletuksena, niin on helppoa.
ESR ladataan Mozillan sivustolta. ESR ei ole niin turvallinen kuin perus Firefox.
Opera ja Vivaldi on suljettua lähdekoodia joten ei varmasti löydy sovellusvalikoimasta, ihan tietoturvasyistä. Nuokin ladataan omilta sivustoiltansa.
Ohjelmistot -sovellusvalikoimalla voit asentaa ulkopuolisia Deb-paketteja. - ESR_kiinnostaa
121w2e12e12e kirjoitti:
Tuossahan just myönnät että teet kaiken hankalaksi. Käytä Firefoxia joka on oletuksena, niin on helppoa.
ESR ladataan Mozillan sivustolta. ESR ei ole niin turvallinen kuin perus Firefox.
Opera ja Vivaldi on suljettua lähdekoodia joten ei varmasti löydy sovellusvalikoimasta, ihan tietoturvasyistä. Nuokin ladataan omilta sivustoiltansa.
Ohjelmistot -sovellusvalikoimalla voit asentaa ulkopuolisia Deb-paketteja.Olen ketjussa selkeästi kertonut useaan kertaan miksi en halua tuota uuttaa, sinännsä ihan hyvää Foxia käyttää. Toistetaan syy: siihen saa vain uusimman piloille ryssityn kakofonia-ähky-NoScript-version.
Harmi mikäli ESR on vähemmän turvallinen. Mihin lienee tuo ajatus perustuu, sillä eikös se saa ihan kaikki turvapäivitykset tavanomaisene tapaan, mutta muut selainmuutokset rajallisempia? Eikös se ole kuitenkin mm. yrityksille suunnatu?
"Opera ja Vivaldi on suljettua lähdekoodia joten ei varmasti löydy sovellusvalikoimasta, ihan tietoturvasyistä. Nuokin ladataan omilta sivustoiltansa."
Olkoot ihan millä termillä tahansa, sovellusvalikoima tai jokin muu, mutta jo mainitsemistani Ubuntu Maten omista listoista kumpikin selain oli asennettavissa. Samassa paikass aon sitten myö smuutakin Linux-appsi-hepreaa saatavilla, joskin melko rajallinen lista.
Olen aiemmin antanut itselleni ymmärtää ett'ei Ubuntuun edes voisi asennella ohjelmia suoraan ns. pakettien ulkopuolelta kuten Windowsiin. Mikäli voi, niin sittenhän haen suoraan PaleMoonin ja ehkä SeaMonkeynkin.
No, löytyi tuollaista: https://linux.palemoon.org
SeaMonkey: https://www.seamonkey-project.org/doc/2.0/install-and-uninstall
Olen nyt W7-koneella jo mainituista toimuvuussyistä, joten en pääse kertomaan tarkempia nimikkeitä Ubuntu Maten paikoista / valikoista ymv. joissa Vivaldi ja Opera olivat.
"Ohjelmistot -sovellusvalikoimalla voit asentaa ulkopuolisia Deb-paketteja."
Istelleni on edelleen toistaiseksi täysin hepreaa nuo Deb-pakettitermistöt merkityksineen. Ehkä tuonkin oliis voinut ilmaista Linux-aloittelijaa auttavamma tavalla?
Pakko todeta, että kyllä Wikukka on ollut sentään näissä asioissa simppeli käyttää. Näköjään joutuu monille mutkille itsensä vetämään kun haluaa testata josko Windowsista pääsisi jopa kokonaan eroon. - NoviisiUbuntussa
ESR_kiinnostaa kirjoitti:
"Onko hankalaa avata sovellusvalikoima ja klikata ohjelma asennettavaksi tai poistettavaksi. Taitaa olla niin että itse teet hankalaa..."
Ihan rakentavaa viisastelua ... mutta eikös se ollut juuri "sovellusvalikoima" josta käsin asensin Vivaldin, sekä sen jonnekin kadonneen Operan? Tuo ko. appsi-lista tosin oli lievästikin ilmaisten hyvin suppea, jossa ei ollut hajuakaan Firefox ESR:stä, PaleMoonista tai SeaMonkeystä.
Kuinkahan monesta eri paikasta ja eri nimikkean takaa noita appseja sitten löytyy.
Entäs pakettivaraston (joka edelleen haussa) ulkopuolelta asennettavat appsit, mites se onnistuu?Palemoon asennus Ubuntu 14.04
( Olen aloittelija Linuxilla, joten kokeneemmat korjatkoon virheet )
Avaa Koti-kansio → Muokkaa → Asetukset → Toiminta
Ruksaa Suorita suoritettavat tekstitiedostot avattaessa
***
Download Linux versio → lataat työpöydälle Linux installerin 0.2.3 paketin .tar.bz2 ( se kannattaa jättää työpöydälle, koska sen avulla saat ladattua myös tulevat päivitykset, joita tulee aika tiuhaan )
http://linux.palemoon.org/download/installer/
Purat Installerin työpöydälle, jolloin saat kansion
pminstaller.sh 97,8 kt
avaat sen ja vaihtoehdot ( uusi/päivitä jne. )
Lataat Uuden ja valitse .deb-versio ja AVAA, jolloin se asentuu suoraan sovellusvalikoimaan.
Odota Sovellusvalikoiman yläreunassa, että lataus menee todella loppuun asti ja rundi lopettaa pyörimisensä. Muuten Palemoon toimii miten sattuu.
Päivitykset täytyy tehdä jatkossa itse. Tarkistan 2 viikon välein ( JavaScript sallittuna ).
https://www.palemoon.org/
Tuohon saa suomenkielen paketinkin, mutta...
NoScriptin haet Palemoonin pakista tavalliseen tapaan Tools -> Add-ons ( työkalut - lisäosat? ). Toimiva versio on nyt 2.9.0.14. Säädöt tiedätkin. - ee1e2ee2ee
ESR_kiinnostaa kirjoitti:
Olen ketjussa selkeästi kertonut useaan kertaan miksi en halua tuota uuttaa, sinännsä ihan hyvää Foxia käyttää. Toistetaan syy: siihen saa vain uusimman piloille ryssityn kakofonia-ähky-NoScript-version.
Harmi mikäli ESR on vähemmän turvallinen. Mihin lienee tuo ajatus perustuu, sillä eikös se saa ihan kaikki turvapäivitykset tavanomaisene tapaan, mutta muut selainmuutokset rajallisempia? Eikös se ole kuitenkin mm. yrityksille suunnatu?
"Opera ja Vivaldi on suljettua lähdekoodia joten ei varmasti löydy sovellusvalikoimasta, ihan tietoturvasyistä. Nuokin ladataan omilta sivustoiltansa."
Olkoot ihan millä termillä tahansa, sovellusvalikoima tai jokin muu, mutta jo mainitsemistani Ubuntu Maten omista listoista kumpikin selain oli asennettavissa. Samassa paikass aon sitten myö smuutakin Linux-appsi-hepreaa saatavilla, joskin melko rajallinen lista.
Olen aiemmin antanut itselleni ymmärtää ett'ei Ubuntuun edes voisi asennella ohjelmia suoraan ns. pakettien ulkopuolelta kuten Windowsiin. Mikäli voi, niin sittenhän haen suoraan PaleMoonin ja ehkä SeaMonkeynkin.
No, löytyi tuollaista: https://linux.palemoon.org
SeaMonkey: https://www.seamonkey-project.org/doc/2.0/install-and-uninstall
Olen nyt W7-koneella jo mainituista toimuvuussyistä, joten en pääse kertomaan tarkempia nimikkeitä Ubuntu Maten paikoista / valikoista ymv. joissa Vivaldi ja Opera olivat.
"Ohjelmistot -sovellusvalikoimalla voit asentaa ulkopuolisia Deb-paketteja."
Istelleni on edelleen toistaiseksi täysin hepreaa nuo Deb-pakettitermistöt merkityksineen. Ehkä tuonkin oliis voinut ilmaista Linux-aloittelijaa auttavamma tavalla?
Pakko todeta, että kyllä Wikukka on ollut sentään näissä asioissa simppeli käyttää. Näköjään joutuu monille mutkille itsensä vetämään kun haluaa testata josko Windowsista pääsisi jopa kokonaan eroon.Samanlailla noita ei tuettuja ohjelmia asennetaan kuin winkuraan. En kyllä suosittele ohi pakettivaraston asenteluja, mutta:
Firefox ESR lataus
https://www.mozilla.org/en-US/firefox/organizations/all/
Palemoon lataus
https://software.opensuse.org/download.html?project=home:stevenpusser&package=palemoon
Opera lataus
http://www.opera.com/fi/computer/linux
Vivaldi lataus
https://vivaldi.com/download/
Lataat DEB version 32-64 bittisen riippuen järjestelmästäsi. Sitten tuplaklikkaat ja pitäisi avautua sovellusvalikoimalla asennettavaksi, näin ainakin ubuntussa toimii. - ESR_kiinnostaa
ee1e2ee2ee kirjoitti:
Samanlailla noita ei tuettuja ohjelmia asennetaan kuin winkuraan. En kyllä suosittele ohi pakettivaraston asenteluja, mutta:
Firefox ESR lataus
https://www.mozilla.org/en-US/firefox/organizations/all/
Palemoon lataus
https://software.opensuse.org/download.html?project=home:stevenpusser&package=palemoon
Opera lataus
http://www.opera.com/fi/computer/linux
Vivaldi lataus
https://vivaldi.com/download/
Lataat DEB version 32-64 bittisen riippuen järjestelmästäsi. Sitten tuplaklikkaat ja pitäisi avautua sovellusvalikoimalla asennettavaksi, näin ainakin ubuntussa toimii.Kiitos infosta, mutta eikö vaikkapa PaleMoon asennu suoraan sen omalta sivulta jossa on vaihtoehto Linuxille, vai vaatiiko se sen jälkeen jotakin erityistoimenpiteitä?
Mihinkään sudokomentojen kimaraan en ole halukas edes lähtemään, joka oli myös yksi syy tämän U-Mate-käyttiksen valintaan.
Niin ja kuten sanottu, niin Opera ja Vivaldi olivat jo valmiiksi Ubuntu Maten kohdassa 'Applications -Internet' jossa ne saattoi asentaa, mutta tuoss akohdassa ei ole vaihtoehtoa niiden koneelta poistamiseen nyt asennuksen jälkeen.
- Pakettisitäjatätä
Lempakkaa se liinuksi ja ladatkaa Windows. Loppuu toi hörheltäminen ja ainainen säätäminen.
- dllsitädlltätä
Kyllä tuo win vaatii sitä säätöä jos jokin.
- NSAylipappi
lisäkis täydellinen windows vakoilu
- Kokemus-opettaa
Vain hul.., asentaa koneelleen troijanhevosia, ja ihan umpi hul.. vielä maksaa siitä.
Firefox ESR löytyy ainakin Gentoon pakettivalikoimasta suoraan. Ubuntulle ja muillekin Debianpohjaisille löytyy oma ppa. Firefox ESR osaa käyttää ALSAa ilman pulseaudiota, mikä itselle syy käyttää ESR versiota.
Palemoon löytyy Gentoolle overlaysta. Silmiin ei osunut sopivaa pakettilähdettä Ubuntulle joten hieman joutuu näkemään vaivaa asennuksessa. Gentoossa Palemoon asennus menisi näin. Vaatii root-oikeudet.
layman -a palemoon-overlay
emerge palemoon
Itse en ole asentanut koneelle paketinhallinnan ulkopuolelta mitään aikoihin. Pakettivarastot ovat nykyään laajoja. Ei ESR versiossa vikaa ole. Yrityksissä monet toiminnot tehdään selaimella ja niiden pitää toimia vakaasti. Windows tyylinen asentaminen ei sovi Linux ympäristöön vanhanaikaisena. Jos on hieman kokeneempi käyttäjä pitää ohjelmien asentamista Linuxiin nopeana eikä mitenkään hankalana.- ESR_kiinnostaa
Latasin pian jo Ubuntu Maten asennuksen jälkeen tuon PakettiManagerin, joka itsessään on tyhjä ja antaa vain hyvin pitkän listan optioita valittavaksi / täpättäväksi / asennettavaksi, joista en osaa valita mitkä tarvitaan appseille.
Synaptic Package Manager (as supeuser)
0ad
0ad-data
0ad-data-common
0ad-dbg
0instal
jne. ... jne.
Kovin on hankalaksi ihan perusasiatkin tehty, vain alkuunkin päästäkseen kun tuossa edellä olevassa hyvin pitkässä listassa kerrotaan yhtenä optiona mm. kehittäjien töiden hyväksymnen (vonevat olla keskeneräisiä betojakin?) jne.
Mistä voi tietää mitä noista lukuisista vaihtoehhdoista appsien lisäämiseen ja poistoon tarvitaan?
***
Sitten UM:n valikossa on "Applications" ja sen kohdassa Internet on varsin lyhyt lista asennettavaksi:
Fox - HexChat - Oprera jne.
Sitten taasen kun menee OhjelmaPutiikkiin, niin sielläkin on varsin rajallinen määrä mm. Internetiä koskevia appseja.
Ps. Hankalaa kun täytyy tarkoituksella koettaa välttää vieraskielisiä termejä, koska s24 robotti voi niidne vuoksi poistaa koko viestin.
- Kokemus-opettaa
Vaikuttaa siltä että et ladannut Pale Moon selainta vaan Pale Moon selaimen asennusohjelman.
Asennusohjelma lataa sitten varsinaisen selaimen, ja tämä asennusohjelmahan käynnistetään komennolla:
/polku/asennusohjelmaan/pminstaller.sh
MUTTA tuota eikä mitään muutakaan ohjelmaa saa suorittaa tuosta vaan, ohjelman suorittaminen edellyttää sen että käyttäjä on erikseen antanut luvan ajaa ohjelma omassa järjestelmässään, ja nämä suoritusoikeudet asennus ohjelmalle annat näin:
chmod u=rwx,g=rx,o=r /polku/asennusohjelmaan/pminstaller.sh
MUTTA, jos olisit ladannut asennusohjelman sijaa itse selaimen, sitä ei välttämättä olisi tarvinnut koe käyttöä ajatellen edes asentaa. Selain on niin sanottu:
Siirrettävä ohjelma (portable application), samoin kuin FireFox, Google Chrome, Opera kukaties muutkin. - ESR-gubbe
Firefox 57 on paskista paskein. Eihän sillä vois ostaa edes pilettiä VR:n verkkopalvelusta.
- hainkin
Sinä olet "paskista paskein"
Kävele sitten. - haistapaskispaska
Ei vai?
"Tuetut selaimet
VR:n verkkopalvelu toimii parhaiten uusimmilla selainversioilla. Sivuston käyttö edellyttää vähintään seuraavia selainversioita:
Firefox 9.0
Internet Explorer 8.0
Chrome 17.0.x
Safari 533.x" - ESR-kingi
haistapaskispaska kirjoitti:
Ei vai?
"Tuetut selaimet
VR:n verkkopalvelu toimii parhaiten uusimmilla selainversioilla. Sivuston käyttö edellyttää vähintään seuraavia selainversioita:
Firefox 9.0
Internet Explorer 8.0
Chrome 17.0.x
Safari 533.x"VR etusivu:
Lipun ostaminen käyttäen Firefoxin uusinta versiota (57.0 / 57.0.1) voi aiheuttaa maksun epäonnistumisen. Käytäthän jotain muuta selainta jos mahdollista. - näinonuusin
ESR-kingi kirjoitti:
VR etusivu:
Lipun ostaminen käyttäen Firefoxin uusinta versiota (57.0 / 57.0.1) voi aiheuttaa maksun epäonnistumisen. Käytäthän jotain muuta selainta jos mahdollista.Uusin on 57.0.3.
- ajan.tasalla
näinonuusin kirjoitti:
Uusin on 57.0.3.
Windowsilla vai? Ainakaan Linux Mintissä ei ole päivittynyt kuin versioon 57.0.1 (64-bittinen).
- eipäivity
ajan.tasalla kirjoitti:
Windowsilla vai? Ainakaan Linux Mintissä ei ole päivittynyt kuin versioon 57.0.1 (64-bittinen).
ESR päivittyi juuri versioon 52.5.3, mutta 57 on edelleen tuo 57.0.1.
- näinonuusin
ajan.tasalla kirjoitti:
Windowsilla vai? Ainakaan Linux Mintissä ei ole päivittynyt kuin versioon 57.0.1 (64-bittinen).
"Windowsilla vai?"
Ei, vaan Ubuntusa. - ravintolavaunussa
näinonuusin kirjoitti:
"Windowsilla vai?"
Ei, vaan Ubuntusa.Oletko kokeillut onnistuuko sillä jo matkalipun ostaminen?
- LMDE2
eipäivity kirjoitti:
ESR päivittyi juuri versioon 52.5.3, mutta 57 on edelleen tuo 57.0.1.
Riippuu kai vähän Mintistä onko vaiko eikö.
Minulla on 57.0.3 - eipäivity
LMDE2 kirjoitti:
Riippuu kai vähän Mintistä onko vaiko eikö.
Minulla on 57.0.3No nyt ilmestyi tuo 57.0.3 minullakin päivitysluetteloon. Mintti on 18.3 Cinnamon.
näinonuusin kirjoitti:
Uusin on 57.0.3.
VR mainostaa edelleen olevansa epäyhteensopiva Firefoxin versioiden 57.0.0 - 57.0.4 kanssa.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1323326Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen382623Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302465Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631172338Nurmossa kuoli 2 Lasta..
Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .302023- 1141760
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1741438Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi3131413Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.3121321- 641157