Käypä hoito, lääkkeet ja keskustelu niistä

lää

Keskustelu näistä aiheista luonnistuu parhaiten Terveys - Yleistä terveydestä -palstalla Suomi24:ssä tämän Vaihtoehtoiset hoidot -palstan asemesta. Todennäköisimmin siellä keskustelevat henkilöt ovat, ainakin jotkut, terveyden- ja sairaanhoidon ammattilaisia. Myöskin Tiede - Lääketiede on hyvä palsta näistä aiheista kysymiseen. On monia, jotka haluavat tietää lääkkeiden sivu- ja haittavaikutuksista ja todennäköisyydestä saada sellaisia. Mainituilla palstoilla sitä tietoa saa paremmin kuin täältä. Vaihtoehtohoitojen kannattajat kun eivät pysty todistamaan hoitojensa tehoa. Siksi vaihtoehtohoitojen kannattajista löytyy mm. palstanpilaajia, jotka vain moittivat perustelematta käypiä, tutkittuja hoitoja kukaties luullen, että se nostaa heidän vaihtoehtohoitonsa jotenkin niiden rinnalle tai ohitse. Eivät nosta.

23

673

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Käypäääää
    • Tiedemiesjatutkija

      Tässä täysin tieteellinen tutkimus hoitojesi tuloksista:

      "British Medical Journalin (BMJ) Clinical Evidence verkkojulkaisussa lehden asettama tutkijaryhmä arvioi kaikkiaan 2500 erilaista lääketieteellistä hoitoa ja niistä olemassaolevaa tutkimusnäyttöä. RCT-tason (satunnaistettu kaksoissokkotutkimus) vankka näyttö katsottiin selkeäksi osoitukseksi siitä, että hoidolla on muutakin kuin lumevaikutus.
      BMJ:n tutkijaryhmän mukaan vain 13%:lla hoidoista on vankka tieteellinen näyttö niiden toimivuudesta, 23 % :lla hoidoista on todennäköisesti hyödyllisiä vaikutuksia, 8 %:lla hoidoista haitan ja hyödyn suhde on epävarma, 6 % hoidoista ei ole todennäköisesti hyödyllisiä, 4 % hoidoista on todennäköisesti tehottomia ja jopa haitallisia, mutta suurimman ryhmän 46 % muodostivat hoidot, joiden tehokkuudesta ei ole mitään varmaa tietoa.

      Tutkijaryhmän myöntää, että hoitojen jaotteleminen eri kategorioihin on erittäin vaikeaa vaikka käytettävissä on eri alojen asiantuntijoita, vertaisarvioitsijoita ja huippututkijoita. Hoitojen ryhmittely eri kategorioihin sisältää aina jossain määrin subjektiivista arviointia ja kiistanalaisia tulkintoja. Joka tapauksessa oheinen jaottelu kertoo tiedeyhteisölle sen, että paljon on vielä tutkittavaa ja useimmat päätökset hoidoista tehdään lääkärin henkilökohtaisten tietojen, taitojen ja asenteiden perusteella, myös potilaan ja lääkärin onnistunut vuorovaikutus on tärkeää.

      Kirjallisuusviitteet
      http://clinicalevidence.bmj.com/ceweb/about/knowledge.jsp"

      P.S. Lue ja tutki enemmän, niin luulet vähemmän!

    • KastitKunniaan

      Tieteellisesti uskottava keskustelee vain vertaistensa parissa ja oikealla palstalla. Näin puhtaus säilyy, eikä rupusakista tärvelly.

      • Eivätoleystäviäni

        Olet oikeasss! Kaikki skeptikkotiedemiehet ovat ylpeitä kaiken tietäviä ja osaavia
        MINÄ ITTE tyyppejä, joita muiden on tosi vaikee kestää!
        Tunnen muutamia tällaisia lahoaivoja!
        Yritän vältellä heitä!


      • Puhtaussäilyy

        Tieteellisesti uskova keskustelee vertaistensa parissa, jotka uskovat, että koko totuus selittyy tuolla 13%:lla!

        > BMJ:n tutkijaryhmän mukaan vain 13%:lla hoidoista on vankka tieteellinen näyttö niiden.....


    • perhonpappa

      SKEPTIKOT! Oletteko huomanneet, että kun Toivoa on vähän hillitty, paskanpuhuminenkin näillä palstoilla on lanatunut?

      • kerromeille

        "lanatunut? "
        Lienee Perhon murretta!
        Mitähän tarkoittanee?


    • Skepohoidot

      Siinähän skepo hoitaa terveyttään. Onpa tuo terveellistä!

      Skepolle se on pilleri- ja piikkikyyri.........

    • Skepponen

      Et ole
      paperiarkkipiispa,
      vaaravyöhyketerapia,
      hillomunkkiluostari,
      pussi.nukkeja,
      nälkäpalkkasoturi,
      paperiarkkipastori,
      siveysvyölaukku,
      Bermudan_kolmiolääke,
      muurahaiskäpykaarti,
      avaruusalusastia,
      paavin_anoppi,
      huoltovarmuuskumi,
      kyypakkausteippi,
      Pippuri-Tiina etkä
      hassu_tuttuna.

      Et ole
      Turva-Kassu,
      Kossuntuhooja,
      pussi_nuudeleita,
      Vappu-Regina,
      Herttoniemen_poppi,
      Lammin_Teukka,
      pallomerinorsu,
      Sundomin_kontio.

      Olet varmaankin skepponen,
      skeppone,
      kirveskantainen,
      kolikärrynakseli,
      tietomie,
      ym.

      Et ole minä, minä en ole sinä.
      Nimittäin.
      Kirjoitukseni ovat aina asiallisia.
      Sinun kirjoituksesi eivät ole koskaan asiallisia.

    • TietellinenTotuus

      Skeptikkojen "käypähoidon" teho on vain 13 % BMJN: n tutkimusten mukaan.
      LUMEHOITO YLITÄÄ TÄMÄN MONINKERROIN!

      TIETEELLISTEN KAKSOISOKKOKOKEIDEN MUKAAN LUMEHOIDON TEHO ON NOIN 70%!!!!!

      • Kalmakorjaasatoa

        Skepojen kaikki hoidot ovst saattohoitoja pilsujen avulla.


    • HoitoOnHukassa

      Käypähoito on nyt SOTESOPPAS, ja kukaan ei tiedä mistään mitään!
      Mahdetaanko enää saada mitään muuta hoitoo, kun SAATTOHOITOO!

    • Saattohoitoo

      Saattohoitoo saadaan, mutta onko se sitä TUTKITTUA?

    • Välinpitämättömyys
      • 13prossanvälitys

        THL:n välitys on 13% !!!!!!!


    • Collimaattori

      Tämä käypä rynö korvaa kaikki lääkkeet!!!

      "Kyltyyri! Kyltyyri! Kyltyyri!"
      Tuo huuto on Suomessa syyri,
      Mut mikä se on se kyltyyri?
      Kas, siinäpä pulma on jyyri.

      Se on yhdelle ooppera-kyyri,
      taas toiselle Tukholma-tyyri,
      Duncan, Forssellin figyyri
      tai Parisin polityyri.

      Tuhatkarvainen on kyltyyri -
      se on Kiinassa Kiinaan myyri -
      mut Suomessa Suomen kyltyyri
      tuon kaiken on karrikatyyri.

      http://kaino.kotus.fi/korpus/klassikot/teksti/leino/leino_1912_tahtitarha.xml"

    • KiiyosEi

      Länsi-Suomi lehden mielipiteet osastolla HPV-rokotteesta sairastuneiden tyttöjen vanhemmat kirjoittivat otsikon "HPV-rokote tuhosi tytärtemme elämän" ohella myös THL:n ohjeesta, ettei haittailmoituksia tarvitse tehdä ko rokotteen osalta, koska "haittasignaali on jo havaittu". Mikäli THL:n ko ohje pitää paikkansa, kovin ovat hataralla perustalla tässä maassa terveydenhoidolliset evästykset. THL:n ulosotot rokotteiden osalta muutoinkin ovat olleet sellaista epätoivoista torjuntayritystä.

      Rokotehaittoja pelätään päivä päivältä yhä enemmän. THL: ssa lasten asemesta tahdotaan pelastaa rokotteet. Asenne on sellainen, että mitäs menivät sairastumaan rokotteista. Näyttää pahasti siltä, että viranomaisiamme ei voisi vähempää kiinnostaa perheiden katastrofaaliset rokotetragediat. Mitä enemmän rokotteista vakavasti sairastuneita lapsia, sitä kiihkeämmin rokotteet tahdotaan pelastaa, lapsista viis.

      Lobotomia kaikesta kauheudestaan huolimatta meni tieteessä läpi kuin tyhjää vain. Kirurgian arvostus oli tuolloin huipussaan. Sittemmin Nobel-erehdys painettiin tiedevillaisella, eivätkä kirurgitkaan joutuneet mistään vastaamaan, viattomia kun olivat. Seurasi uusi tieteellinen invaasio lähestyä ihmisaivoja, tällä kertaa kemian puolelta ja nyt tärppäsi jo taloudellisesti paljon paremmin. Jopa niin hyvin, että tästä ruletista teollisuusalan huiput eivät mistään hinnasta suostune enää luopumaan. Mitäpä tieteestä, kunhan rokotteet saadaan pelastettua ja näiden myötä rahat.

      Rokotteiden osalta tieteestä on turhaa puhua. Rokotteissa ei ole tiedettä nimeksikään, yhtä vähän kuin Nobel-lobotomiassa. Ahneus ja terveydenhoidollinen piittaamattomuus eivät ole tiedettä. Se että rokotteet sotketaan tieteelliseen ajatteluun on tieteen halveksumista.

      Tieteellistä näyttöä rokotteista ei todellakaan tahdota. Lääkärit tietävät varsin hyvin, mitä siitä seuraa, jos he satuttavat rokoteasiantuntijoita. Siksi he vaikenevat rokotteista, vaikka rokotteiden aikaansaamat perhetragediat olisivat kuinka syviä ja järkyttäviä tahansa. Lääkärin on kovetettava mielensä ja kieltäydyttävä näkemästä. Yhä useampi lääkäri päätyykin päättämään päivänsä itse. Kollegat vaikenevat ja tätä kutsutaan tieteeksi, vaikka tosiasiassa kysymys on mitä vakavimman luonteisesta ammatillisperäisestä sairaudesta.

      Siiriä kiinnostavat mediaseksikkäät henkilöön liittyvät kommentoinnit ja tieteellinen liturgointi. Hänen tulisi muistaa, että elävää elämää kuvaa ennen kaikkea muutos. Virukset muuntuvat yhtenään ja rokotteet vauhdittavat muunnoksia, myös bakteeri- ja sienimuunnoksia. Näitä muuntautumisia tapahtuu monilla rintamilla yhtä aikaa ja ihmismielelle kovin, kovin ennalta arvaamattomasti. Rokotetutkija voi erehtyä sotkemaan itsensä tähän verkkoon ja kuvitella hallitsevansa näin monimuotoista tuntematonta. Mikrobeja on käsittämätön määrä ja sotkeutumalla muutamiin sotkeudutaan niihin loppuihinkin, koska nämä kaikki ovat vuorovaikutuksessa keskenään. Tietyt mikrobit vahvistuvat ja hyötyvät rokotteista ja vaarallisuudessaan jopa voittavat entiset. Näin ollen rokotesodissa kuten tavanomaisemmissakin sodissa ei ole voittajia, ainoastaan häviäjiä.

      Rokotteisiin painostaminen ja toisen ihmisen syyttely omasta sairastumisesta kuvaavat ehkä selvimmin nykysairautta, joka voimakkaimmin häiriintyy juuri mielen alueella, eikä tässä suhteessa ole eroa sen enempää potilaan kuin lääkärinkään kohdalla. Molemmat tahot ainakin uutislähetysten mukaan ovat osoittaneet erinomaista rokotteellista syyttelytaitoa. Koska ihmisen mieli nykytieteelle on liki tuntematon, rokoteteollisuuden on ollut mahdollista kehitellä laumaimmuniteettiteoria ja näin alistaa ihmiset massatuotantoonsa. Liiketalouden näkökulmasta tämä kuvaa suurta oivallusta, kun taas lääketieteen ja terveydenhoidon kannalta ei niinkään.

    • ToivoInkeroisista

      Elkee sortuko käypäseen hoitoon !

      TEHO ON VAIN 13% !!!

    • Käypähoitolainen

      Käyn THL:,ssä, joten olen käypähoitolainen.

    • VoimaaNopeuttaÄlyä

      Cristiano Ronaldo sai jo sikiövaiheessa luonnonmukaista vastustusta, kun hänen äitinsä luonnollisin keinoin koetti keskeyttää raskauden. Näillä avuin maailmaan syntyi mitä voimakkain, nopein ja vastapelaajiaan älykkäästi harhauttava ihme, jota myös aidosti kadehditaan.

      Sittemmin Ronaldon kasvoja kerrotaan ehostellun käypähoitoisen oikeasti, muttei luonnonmukaisesti. Kehonsa mustepiirtelystä tämä huippufutari sentään on, toisin kuin monet muut huiput, osannut viisaasti kieltäytyä. Verenluovuttaminen voi kuin voikin pelastaa monelta pahalta, ja kaiken muun hyödyn lisäksi auttaa myös luovuttajaa parantamaan suoritustaan.

      • Neuvoja

        Hänen kannattaisi kääntyä THL;n puoleen , niin saisi apua!


    • Kolikärrynakseli

      Kannatan THLn sotesoppaa.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      115
      9084
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2668
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      134
      2433
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2009
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1756
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1560
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1517
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1448
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1306
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      6
      1285
    Aihe