HEH, steineropettaja teki kunnon kusetuksen!

Michelangelo12

Tietääkö joku mistä koulusta kysymys?


https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005500777.html

Steinerkoulun opettajalla oli reippaasti sairauspoissaoloja: Rehtori laittoi yksityisetsivät perään – raportti yllätti

Käräjäoikeus piti raskauttavana sitä, että opettajalla oli vastuullinen rooli apulaisrehtorina, ja siitä huolimatta hän jätti kertomatta koululle roolistaan ravintolan omistajana. Kuvituskuva.
Käräjäoikeus piti raskauttavana sitä, että opettajalla oli vastuullinen rooli apulaisrehtorina, ja siitä huolimatta hän jätti kertomatta koululle roolistaan ravintolan omistajana. Kuvituskuva. (KUVA: Colourbox)
Julkaistu: 22.12. 20:33


KYTTÄYSKEIKKA Yksityisetsivät seurasivat opettajaa ravintolaan, jossa tämän epäiltiin työskentelevän sairauslomiensa aikana.
Steinerkoulu turvautui epätavanomaiseen keinoon alettuaan epäillä, että heidän opettajansa työskentelee toisaalla sairauspoissaolojensa aikana.

Naisopettajalla oli puolessa vuodessa yli 40 sairauspoissaoloa, joten koulu palkkasi yksityisetsivät selvittämään, mistä oikein oli kyse.

Koulun rehtorille tuli yllätyksenä, että nainen omisti ravintolan. Niinpä yksityisetsivät kävivät ravintolassa kahtena päivänä tarkkailemassa, oliko nainen siellä – ja olihan hän.

Yksityisetsivien raportin mukaan nainen ei vaikuttanut sairaalta: Hän avusti kassalla, oli pirteän ja iloisen oloinen ja tarjoili toisille etsivistä kakkupalan.

Tämän kuultuaan koulu päätti purkaa aiemmin apulaisrehtorinakin toimineen opettajan työsuhteen.

Vei potkut oikeuteen
Opettaja riitautti potkut käräjäoikeudessa. Hän kiisti työskennelleensä ravintolassa poissaolopäivinään ja vetosi muun muassa siihen, ettei edes osannut käyttää kassakonetta.

Käräjäoikeus katsoi kokonaisarviossaan, ettei opettajan työsuhteen päättämiselle ollut työsopimuslain mukaisia erittäin painavia syitä.

Kuitenkin: käräjäoikeus piti raskauttavana sitä, että opettajalla oli vastuullinen rooli apulaisrehtorina, ja siitä huolimatta hän jätti kertomatta koululle roolistaan ravintolan omistajana. Se katsottiin lojaliteettivelvollisuuden rikkomiseksi ja täten työsuhteen irtisanomiselle oli painava syy.

Käräjäoikeus velvoitti koulun korvaamaan opettajalle irtisanomisajan palkan neljältä kuukaudelta, eli noin 13 000 euroa, ja saman verran korvauksena työsuhteen perusteettomasta purkamisesta.

Opettaja valitti päätöksestä Helsingin hovioikeuteen. Ennen kuin hovi ehti ottaa asiaa käsittelyyn, osapuolet ilmoittivat sopineensa asian. Hovioikeus ilmoitti asiasta tänään.
Miika Viljakainen

Irtisanominen ja purkaminen
Oikeus katsoi siis asiassa, että koululla oli syy opettajan työsuhteen irtisanomiseen, muttei purkamiseen.
Työsuhde päättyy tavallisesti irtisanomiseen. Tällöin työsopimukseen kuuluu irtisanomisaika.
Purkaminen on rajumpi tapa päättää työsopimus. Tällöin työsuhde päättyy välittömästi ilman irtisanomisaikaa.

4

273

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • valtionapu

      Katohan, tuossa leirissäkin on kaksinaamaisuutta. Kun esittävät niin hyvää ja puhtoista. On tullut kyllä aiemminkin vastaan kaksinaamainen steinerkoulun "omistaja". Hänenkin jälkensä päättyivät - valitettavasti vaan ei lyhyeen. Aika moni joutui kitumaan pitkään.

      • minämäärääään

        MINÄ MÄÄRÄÄN talossa ja puutarhassa! Älkää tulko omilla rahoilla ostetulle tontille, tai viemme lapsenne kellariin piiloon! Tyttäreni, jonka lapsi tulee steinerkouluun avittaa minua lapsen viennissä piiloon. Steinerkoulun eskariope on ystävämme ja suojelee perhettämme kaikelta! VEDÄMME AINA YHTÄ KÖYTTÄ STEINERKOULU, STEINERKOULU KAIKKEMME! Ei huonoille IHMISILLE! Kukaan ei poistu tästä huoneesta ennekuin annan luvan. Olen hallituksen puheenjohtaja!


    • kungpao

      Voin lyödä pääni pantiksi, että vanhemmat tämänkin tapauksen maksumiehiksi joutuivat.

      • pitkänokka

        Valitettavasti steinerkouluissa näyttää olevan näitä hyväkkäitä, jotka parveilevat koulujen käytävillä ja pitävät valheellisia puheitaan koulujen juhlissa. "Kun minun poikani...kun minun poikani.... komeita poikia niistä tuli... minä...minä,,,
        Miksi valta annetaan tuollaisille henkilöille, jotka eivät näe kuin oman sädekehänsä. Ja toki omeinen lahjakkaiden ja komeiden lasten sädekehät. Muut täysin toisarvoisia, sellaisia, joita voidaa käyttä hyväksi oman sädekehän kiillotukseen.

        ja jo kolmannessa polvessa tulee ensi syksynä, jos mummo lasketaan poika koukluun. Katsokaa nyt miten lahjakas kouluttautunut äiti pitkällä nokallaan varustettuna. Samanlainebn lipevä henkilö on kuin päjehu-muori.

        "Meidän koulumme" : lastentarhanopetttaja,jonka eskarissa poikani on, ei tee lastensuojeluilmoituksia meistä. olemme sitä valittua kansaa. Ensi syksynä tulen johtokuntaan,. minä pitkänokka pitkä'lle kouluttautunut henkilö.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      19
      1831
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1358
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1240
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      10
      1164
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1115
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      13
      1068
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1023
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1019
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1012
    Aihe