HEH, steineropettaja teki kunnon kusetuksen!

Michelangelo12

Tietääkö joku mistä koulusta kysymys?


https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005500777.html

Steinerkoulun opettajalla oli reippaasti sairauspoissaoloja: Rehtori laittoi yksityisetsivät perään – raportti yllätti

Käräjäoikeus piti raskauttavana sitä, että opettajalla oli vastuullinen rooli apulaisrehtorina, ja siitä huolimatta hän jätti kertomatta koululle roolistaan ravintolan omistajana. Kuvituskuva.
Käräjäoikeus piti raskauttavana sitä, että opettajalla oli vastuullinen rooli apulaisrehtorina, ja siitä huolimatta hän jätti kertomatta koululle roolistaan ravintolan omistajana. Kuvituskuva. (KUVA: Colourbox)
Julkaistu: 22.12. 20:33


KYTTÄYSKEIKKA Yksityisetsivät seurasivat opettajaa ravintolaan, jossa tämän epäiltiin työskentelevän sairauslomiensa aikana.
Steinerkoulu turvautui epätavanomaiseen keinoon alettuaan epäillä, että heidän opettajansa työskentelee toisaalla sairauspoissaolojensa aikana.

Naisopettajalla oli puolessa vuodessa yli 40 sairauspoissaoloa, joten koulu palkkasi yksityisetsivät selvittämään, mistä oikein oli kyse.

Koulun rehtorille tuli yllätyksenä, että nainen omisti ravintolan. Niinpä yksityisetsivät kävivät ravintolassa kahtena päivänä tarkkailemassa, oliko nainen siellä – ja olihan hän.

Yksityisetsivien raportin mukaan nainen ei vaikuttanut sairaalta: Hän avusti kassalla, oli pirteän ja iloisen oloinen ja tarjoili toisille etsivistä kakkupalan.

Tämän kuultuaan koulu päätti purkaa aiemmin apulaisrehtorinakin toimineen opettajan työsuhteen.

Vei potkut oikeuteen
Opettaja riitautti potkut käräjäoikeudessa. Hän kiisti työskennelleensä ravintolassa poissaolopäivinään ja vetosi muun muassa siihen, ettei edes osannut käyttää kassakonetta.

Käräjäoikeus katsoi kokonaisarviossaan, ettei opettajan työsuhteen päättämiselle ollut työsopimuslain mukaisia erittäin painavia syitä.

Kuitenkin: käräjäoikeus piti raskauttavana sitä, että opettajalla oli vastuullinen rooli apulaisrehtorina, ja siitä huolimatta hän jätti kertomatta koululle roolistaan ravintolan omistajana. Se katsottiin lojaliteettivelvollisuuden rikkomiseksi ja täten työsuhteen irtisanomiselle oli painava syy.

Käräjäoikeus velvoitti koulun korvaamaan opettajalle irtisanomisajan palkan neljältä kuukaudelta, eli noin 13 000 euroa, ja saman verran korvauksena työsuhteen perusteettomasta purkamisesta.

Opettaja valitti päätöksestä Helsingin hovioikeuteen. Ennen kuin hovi ehti ottaa asiaa käsittelyyn, osapuolet ilmoittivat sopineensa asian. Hovioikeus ilmoitti asiasta tänään.
Miika Viljakainen

Irtisanominen ja purkaminen
Oikeus katsoi siis asiassa, että koululla oli syy opettajan työsuhteen irtisanomiseen, muttei purkamiseen.
Työsuhde päättyy tavallisesti irtisanomiseen. Tällöin työsopimukseen kuuluu irtisanomisaika.
Purkaminen on rajumpi tapa päättää työsopimus. Tällöin työsuhde päättyy välittömästi ilman irtisanomisaikaa.

4

302

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • valtionapu

      Katohan, tuossa leirissäkin on kaksinaamaisuutta. Kun esittävät niin hyvää ja puhtoista. On tullut kyllä aiemminkin vastaan kaksinaamainen steinerkoulun "omistaja". Hänenkin jälkensä päättyivät - valitettavasti vaan ei lyhyeen. Aika moni joutui kitumaan pitkään.

      • minämäärääään

        MINÄ MÄÄRÄÄN talossa ja puutarhassa! Älkää tulko omilla rahoilla ostetulle tontille, tai viemme lapsenne kellariin piiloon! Tyttäreni, jonka lapsi tulee steinerkouluun avittaa minua lapsen viennissä piiloon. Steinerkoulun eskariope on ystävämme ja suojelee perhettämme kaikelta! VEDÄMME AINA YHTÄ KÖYTTÄ STEINERKOULU, STEINERKOULU KAIKKEMME! Ei huonoille IHMISILLE! Kukaan ei poistu tästä huoneesta ennekuin annan luvan. Olen hallituksen puheenjohtaja!


    • kungpao

      Voin lyödä pääni pantiksi, että vanhemmat tämänkin tapauksen maksumiehiksi joutuivat.

      • pitkänokka

        Valitettavasti steinerkouluissa näyttää olevan näitä hyväkkäitä, jotka parveilevat koulujen käytävillä ja pitävät valheellisia puheitaan koulujen juhlissa. "Kun minun poikani...kun minun poikani.... komeita poikia niistä tuli... minä...minä,,,
        Miksi valta annetaan tuollaisille henkilöille, jotka eivät näe kuin oman sädekehänsä. Ja toki omeinen lahjakkaiden ja komeiden lasten sädekehät. Muut täysin toisarvoisia, sellaisia, joita voidaa käyttä hyväksi oman sädekehän kiillotukseen.

        ja jo kolmannessa polvessa tulee ensi syksynä, jos mummo lasketaan poika koukluun. Katsokaa nyt miten lahjakas kouluttautunut äiti pitkällä nokallaan varustettuna. Samanlainebn lipevä henkilö on kuin päjehu-muori.

        "Meidän koulumme" : lastentarhanopetttaja,jonka eskarissa poikani on, ei tee lastensuojeluilmoituksia meistä. olemme sitä valittua kansaa. Ensi syksynä tulen johtokuntaan,. minä pitkänokka pitkä'lle kouluttautunut henkilö.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2670
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      93
      1987
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1518
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      272
      1048
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      68
      946
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      891
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      864
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      775
    Aihe