Aihe

Uusi alkoholilaki huolettaa

alkoholissmi

Uusi alkoholilaki hyväksyttiin eduskunnassa tällä viikolla. Laki tulee voimaan ensi vuoden maaliskuun alusta, mutta osa muutoksista on voimassa jo 1. tammikuuta.

Uudenvuoden jälkeen suomalaisten alkoholinkäyttö muuttuu. A-klinikkasäätiön johtavan ylilääkärin Kaarlo Simojoen mukaan monella tapaa huonompaan suuntaan.

http://url-to.com/zx2

6

<50

  Vastaukset

  • A-klinikkasäätiön johtava ylilääkäri Kaarlo Simojoki ei tunne alkoholismia eikä sen hoitoa. Hän on erikoistunut ainoastaan pistämään juoppoja kuntoon uutta turneeta varten.
   Alkoholisteille (tai suomalaisille yleensä) on yhdentekevää onko ruokakaupan oluessa 0,8 prosenttiyksikköä enemmän tai vähemmän alkoholia. Se vaikuttaa vain kusella hyppäämiseen, kun aletaan repimään känniä ruokakaupan oluesta.

   Eduskunta osoitti taas uutta lakia vääntäessään sen kuinka harrastelijat puuhastelee. Tärkeästä asiasta tehtiin poliittista teatteria, ja se on mahdollista kun asiantuntijoina käytetään tällaisia A-klinikkasäätiön johtavia ylilääkäreitä kuten Kaarlo Simojoki.
   Alkoholistit juo ihan samalla tavalla kuten ennenkin, ja helvetti alkoholistiperheissä jatkuu ihan samanlaisena kuten ennenkin.

  • Mee äkkiä ostaa kori 4 olutta niin huoles unohtuu jos ei niin hae toinen kori...amatööri.

   • Omituisesti osa kansasta on vieläkin hengissä, vaikka keskikalja tuli kaikesta vastustelusta huolimatta ruokakauppaan jo 1970-luvulla!


  • Entä, mitä jos alkoholin kulutus laskeekin edelleen?
   Monet näistä asiantuntijatahoista taitaa saada suoraa rahoitusta ALKO Oy:n kassasta.
   Olisiko lopputilin paikka jos ei maalaillut uhkakuvat toteudukaan?
   Tuskin 0,8% vahvempien juomien vapauttaminen ruokakauppamyyntiin lisää kulutusta. Päinvastoin, väkevien viinien ja viinojen kulutus luultavasti vähenee, kun laadukkaammat miedot juomat ovat jatkossa helpommin saatavilla.
   Itse asiassa ihmisten terveyttä ajatellen kaikkein järkevintä olisi jos kaikki käymisteitse valmistetut lonkerot ja ns. limuviinat poistettaisiin myynnistä.
   Linkissä vertailu nelos-ja kolmosoluen alkoholimäärien vastaavuudesta:
   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005493107.html

  • Vastustuksen taustalla on se että käymisteitse tehdyt siiderit ja lonkerot on pahan makuisia ja nyt pelätään että grogin vahvuiset ja makuiset juomat alkaa maistumaan liikaa nuorille.

   • Paremman makuista kiljua saa itse tekemällä. Ei kenenkään pitäisi juoda keskenkäyneen makuisia vatsansekoittajia joita lonkeroksi ja limuviinaksikin mainostetaan.
    Nykynuoriso on sen verran fiksua porukkaa ettei tälläiset alkoholin lievät myynnin vapautukset vaikuta sitä eikä tätä kulutukseen.
    Oikeastaan kaikki alkoholit miedoista väkevämpiin pitäisi vapauttaa ruokakauppamyyntiin, silloin siitä tulisi ajan kanssa niin normaali ja huomaamaton juttu ettei se herättäisi sen suurempia intohimoja puoleen eikä toiseen.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   11861
  2. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   76
   7922