MUISTAKAA TASSU

Petoyhdyshenkilö

Lunta on satanut jo paljon ympäri suomea. Tämä tarkoittaa että eläinten jälkiä on joka puolella. Nyt muistutan kaikkia hienosta tassujärjestelmästä. Se tarkoittaa sitä että kannattaa aina jäljen havaittua soittaa lähimmälle petoyhdyshenkilölle. Minähän olen toiminut vuosikausia Mikkelin alueella petoyhdyshenkilönä. Metsästäjät ovat yhdessä tuumin valinneet minut tähän toimeen. Sitten kun petoyhdyshenkilö on saapunut jälkien jättöpaikalle, hän toteaa jäljet suden taikka jonkin muun petoeläimen jättämiksi. Tämä on erittäin tärkeää että saadaan merkintöjä tassujärjestelmään. Nyt jo koko suomen alue on täynnä näitä merkintöjä ja koko ajan saadaan lisää. Tätä kautta saadaan sitten oikeaa tietoa petojen lukumäärästä ja saadaan välitettyä tietoa eteenpäin viranomaisille. Susihan on tosi vaarallinen ja häikäilemätön peto, se kyttää varsinkin lapsia koko ajan, niin että pääsisi iskemään. Ja susia on nykypäivänä kaikkialla, varsinkin pihasusia ja ne ei pelkää ihmistä kuten ennen ja sitä kautta niiden käyttäytyminen ei olekaan enää normaalia, kuten sen kuuluisi olla. Joku aina väittää, että kouran jälkiähän ne voivat olla. Petoyhdyshenkilö kyllä tuntee suden jäljet ja jos puhutaan metsästäjien koirista, niin vastuullinen koiran omistaja pitää koiransa kytkettyinä. Sehän määrätään jo laissa. Siten talojen lähettyvillä olevat jäljet eivät voi olla muuta kuin suden jättämiä. Vastuulliset vanhemmat myös pitävät huolta lapsistansa. Eivät he halua syöttää jälkikasvuaan susille. Siksi on erittäin tärkeää tehdä yhteistyötä metsästäjien ja petoyhdyshenkilöitten kanssa, että susipopulaatiota saadaan vähennettyä. Petoyhdyshenkilö on raudanluja ammattilainen näissä asioissa ja pystyy myös opastamaan viranomaisia puhuttaessa petoeläinten vaarallisuudesta ja lukumääristä. Metsästäjätkin tietävät susien oikean lukumäärän ja kuinka vaarallinen peto se on. Ottakaa siis välittömästi yhteyttä paikalliseen petoyhdyshenkiköön, jos havaitsette jotain jälkiä ja haluatte lapsillenne turvaa ja huolenpitoa.

6

65

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Petoyhdyshenkilö

      Muistutan vielä, että jos havaittu jälki ei olekaan kovin suuri verrattuna koiran jälkeen, niin ei se sitä tarkoita etteikö se voisi suden jättämä. Onhan myös olemassa pienikokoisia susia ja ei täyskasvuisia susia. Tosiasia vaan on, että sudet ovat aina vaan nykypäivänä röyhkeämpiä ja tunkeutuvat pihoillemme. Eikä susi metsässäkään ole vaaraton. Muistutan jo aiemmin kertomastani, kuinka marjat mätänevät metsiin kun poimimaan ei uskalleta susien takia lähteä ja lasten koulumenestys kärsii susipelon takia. Tiedän tapauksia, kun postilaatikkokin on pullollaan kun susien takia ei ole uskallettu sitä lähteä tyhjentämään. Tämä kaikki on ihan arkitodellisuutta nykypäivän Suomessa. Postilaatikkojen ympärillä onkin vain susien jälkiä. Joulukin meni monilta lahjaa odottavilta ihan pilalle. Ei näkynyt pukkia. Pukilla oli lähtiessä ainakin parikymmentä poroa apunaan, mutta sudet tappoivat aina vaan vähemmäksi tuota tokkaa. Vaiketa se oli pukillakin hoitaa hommansa susien takia. Jäljelle jäi vain lasten itku kun lahjat jäi saamatta.

    • Petoyhdyshenkilö

      Onhan siis metsissä myöskin esim. porojen, jänisten ja hirvien jälkiä, mutta aina kannattaa ottaa huomioon, että jälki voi olla myöskin suden tai jonkin muun petoeläimen jättämä. Siksi kannattaa aina ottaa yhteyttä petoyhdyshenkilöön. Tätä kautta saadaan varmuus asiaan ja taas uusi merkintä tassujärjestelmään. Lisäksi kannattaa ottaa huomioon, että mitä lähempänä jäljet ovat pihapiiriä, niin sitä todennäköisemmin ne ovat susien jättämiä. Tämä johtuu siitä kun sudet ovat aina vaan röyhkeämpiä ja uskaltautuvat aina vaan lähemmäksi pihojamme pelkäämättä ihmistä.

    • tuvanallanassu

      Kerro, oi kerro, oi h.metsästysn.akin tunnettu petoyhdyshenkilöanalyytikko meille, kuinka voisimme tunnistaa ja eroittaa toisistaan katoavan harmaasuden ja runsastuvan suomi- eli koirasusiristeymän jäljet toisistaan.

      • Petoyhdyshenkilö

        Siis metsästäjät ja petoyhdyshenkilöt tietävät tasan tarkkaan petojen lukumäärän, tässä auttaa tassujärjestelmä ja petoyhdyshenkilöitten ammattitaito. Miksi tässä pitäisi alkaa viisastelemaan kuten sinä teet. Haluatko muka tietää tarkalleen jos lapsesi on syöty ja raadeltu petojen taholta että oliko pikkusen sutta taikka karhua koiran geeneissä vai oliko puhtaasta sudesta kyse, tai vaikkapa ihmissudesta. Susi on susi ja se osaa sekoittua ja piiloutua, se on itse piru. Oletkin vissiin jokin yliopiston viisastelija, jolla ei ole mitään hajua oikeista jäljistä. Minä en ole käynyt yliopistoja, mutta osaan laskea ja tunnistan raakalaisen jäljen. Lisäksi tunnistan satavarmasti suden jättämän jäljen. Kannattaa aina ottaa yhteyttä lähimpään petoyhdyshenkilöön, kun jotain jälkiä löytää. Susi kyttää aivan varmasti lapseasi koulutaipaleella. Nythän sudet kyttäävät myöskin vanhoja ihmisiä heidän ollessa marjastamassa, nykyäänhän nuoriso ei juuri poimi marjoja. Vanhus taikka hiekkalaatikolla leikkivä lapsi onkin tosi helppo saalis verenhimoiselle sudelle. Olkoonkin tuossa elukassa koiraa taikka sutta missä suhteessa tahansa niin se on itse pirusta kun siinä on edes hitusen sutta. Minä haluan suojella perhettäni. Varmaan kaikki vastuuntuntoiset ihmiset ajattelevat näin ja ottavat yhteyttä lähimpään petoyhdyshenkilöön, jos jotain epäilyttäviä jälkiä on havaittavissa. Ammattitaitoinen petoyhdyshenkilö kyllä tietää ja toteaa kun sudesta kyse. Tassujärjestelmä on jo nyt osoittanut suuruutensa, mutta lisähavaintoja aina kaivataan. Jos kansalaiset ovat aktiivisia tämän asian suhteen, niin susien ja muidenkin petojen tarkka lukumäärä saadaan selville. Sitä kautta saadaan sitten viralliselta taholta lisää kaatolupia. Pitääkö tässä odottaa, että joltain ministeriltä susi raatelee lapsen vai saadaanko tässä aikaan jotain ennenkuin jotain kaameata ehtii tapahtua.


      • Petoyhdyshenkilö

        Muistissa on vielä jo aiemmin kertomani pikke-koiran kohtalo. Sudet raatelivat tuon raukan. Lapset itkevät vieläkin leluansa ja iskä lataa aseitansa kostaakaeen. Nyt susia liian paljon ja tällaista tuhoa ne saavat aikaan. Nythän onneksi monilla paikkakunnilla lapset saatetaan omilta portailta koulukyytiin ja ihan koulun portaille asti auton kyydissä. Myöskin on hyvä, kun nuo pinokaiset pidetään sisätiloissa päivän aikana ettei pedot pääse yllättämään. Nythän esim. susien jälkiä on aina vaan lähempänä. Sudet ovatkin nykypäivänä aina vaan röyhkeämpiä ja hiiviskelevät lähemmäs ihmisasutusta ja kaupunkien keskustoja. Taajamien ulkopuolella susi on jo niin arkipäivää ja todellusuutta että koko arki on yhtä tuskaa ja vaivannäköä. Lapset ovat aina vaarassa ja itsekin pitää miettiä uskaltaako lähteä mihinkään ilman asetta. Nyt varsinkin kun ulos menee niin susien jälkiä on joka puolella.


    • Metsäst.kainuusta

      No huh!
      Jos tilanne on oikeasti näin paha, niin asialle täytyy tehdä jotain. Ja tilannehan on juuri näin paha. Meillä Kainuussa sudet ovat aina ykköspuheenaiheena. Niitä on liikaa ja ne kyttäävät jatkuvasti lapsiamme. Tällaista elämää ei kohta enää kestä. Petoyhdyshenkilö on oikea kaveri hoitamaan tätä asiaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      223
      3460
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2181
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2081
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1955
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      80
      1630
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1257
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe