Turussa ammauttu kissa raukkamaisesti

MiuMau

Kotimaa 10.2.2005 3:00:21
Kissa
ammuttiin
Moikoisissa

Toistaiseksi tuntematon henkilö ampui keskiviikkona puolenpäivän jälkeen rivitaloasukkaan vapaan kulkeneen kissan Moikoisissa.

Kissa ei kuollut ammuttuun luotiin, vaan se jouduttiin viemään eläinlääkärille lopetettavaksi. Luoti oli ammuttu kissan niskaan. Poliisi tutkii tapausta eläinsuojelurikoksena.

Julkaistu 10.2.2005 3:00:21

31

1451

Vastaukset

 • kissani ovat sisäkissoja.

 • Minunkaan kissani eivät ulos meni ihmisten kiusattaviksi. Valjaissa kuljetaan ja parvekkeelle on vapaa pääsy haisteleen, kun on verkko.

  Tollaset ihmiset tarttis nuijia.

 • Asuttiin monta vuotta sitten Moikoisissa ja yhtenä päivänä toinen kissamme katosi eikä koskaan selvinnyt mitä sille oli tapahtunut. :( Sen jälkeen kissat on olleet vain sisäkissoja. Se kadonnut oli kyllä ihmisrakas ja luottavainen kolli, ja leikattukin. Ja sillä oli panta jossa meidän yhteystiedot. Mut voihan olla että joku kettu tms. sen on saalistanut. Tai sit ei... Luulis et jos jollain on ongelmia kissojen kanssa, niin ottaa omistajaan yhteyttä, tai loukuttaa sen ja vie Leyserille ennen kun rupeaa ammuskelemaan.

 • Vapaana kulkeva kissa on vapaata riistaa.

  Minulla on laillinen oikeus pihalleni eksyneen naapurin kissan lopettamiseen - kunhan en syyllisty eläinrääkkäykseen vaan hoidan homman kivuttomasti.

  • Lemmikin tappaminen, vaikka kulkisikin vapaana, on laitonta, ja joudut korvaamaan, jos jäät kiinni. VILLIINTYNEEN kissan saa tappaa (oikeilla menetelmillä), mutta joskus villiintyneen kissan erottaminen arasta lemmikistä, joka väistää vieraita ihmisiä, on mahdotonta. Joten katso, minne aseellasi osoittelet, voi tulla kalliiksi.


  • Eläinsuojelurikos yksinkertaisesti. Lue eläinsuojelulakia enen kuin rupeat huseeraamaan pyssyinesi. OLet säälittävä urpo!


  • Tämä tuottais sulle varmaankin suuren nautinnon...vai? Teitä riittää, ikävä kyllä!


  • Jo monta vuotta on laki kieltänyt toisten lemmikkien lopettamisen, vaikka ne tontillasi kulkisivatkin. Villiintyneenkin kissan lopettamisesta päättää eläinlääkäri tai eläinsuojeluvalvoja, ei suivaantunut naapuri.

   On jo ennakkotapauksia, joissa kiinni jäänyt lemmikkikissan tappaja on saanut maksaa sakkoja ja kissanomistajalle korvauksia. Kannattaa tosiaan tarkistaa ne tiedot ajanmukaisiksi tämänkin asian osalta.


  • Nyt olisi aika kerrata metsästyslakia eläinsuojelulain lisäksi. Kyllä ollaan pahasti hakoteillä jos annetaan julkisesti tieto, että on laillinen oikeus lopettaa pihalla liikkuva kissa. Mielenkiinnolla jään odottamaan tämän luvan julkaisua ja kuka sinulle on tämän antanut. Huh, huh, tätä hullua maailmaa ja itsekkäitä ihmisiä.


  • kiskaista sua tai mahdollisia kakaroitasi turpaan mikäli eksytte mun tontille.

   pyrin kuitenkin murtamaan nenän mahdollisimman kivuttomasti.

   vitun taulapää.


  • sinut saatanan mulkun sais viedä saunan taakse!


  • On valitettavaa, jos ärsyynnyt naapurin kissan läpikulusta, mutta ampua et saa, sorry!


  • väärässä kirjoitti:

   On valitettavaa, jos ärsyynnyt naapurin kissan läpikulusta, mutta ampua et saa, sorry!

   Kuka ampui Osku-kissan?
   11.2.2005 7:06

   Jere Kantonen, 8, löysi kissansa makaamasta kuistilta verissään ja liikuntakyvyttömänä.

   Löytöpaikka Jere Kantonen kuuli kuistilta naukaisun, kun hän oli hakemassa jääkiekkomailaansa. - Tuolla Osku makasi ja naukui surkeasti, Jere Kantonen näyttää.

   Osku sai hautaan mukaansa punaisen kaulanauhansa ja pehmolelunsa.

   Saako kissa ulkoilla vapaasti?
   O
   Kyllä    Ei
   56%   44%
   Ääniä 2517

   Saako kissa ulkoilla vapaasti?

   Pelkkä ammuskelu taajamassa on rikos

   Pienikaliiperisen aseen luoti oli litistynyt kissan läpi kulkiessaan.

   kun Jere Kantonen tuli koulusta kotiin, hän kuuli, kuinka Osku-kissa naukui kuistilla surkeana. Jere ja hänen äitinsä Satu Kantonen eivät ymmärtäneet, mitä heidän lemmikilleen oli tapahtunut.

   - Vasta illalla seitsemän aikaan päästiin eläinlääkärille. Tämäkään ei saanut heti selville, mikä Oskua vaivasi ja aikoi ensin vain ommella niskassa olevan avohaavan, kertoo Satu Kantonen.

   Haava oli kuitenkin sen verran outo, että Osku laitettiin röntgeniin. Se paljasti totuuden: niskaan oli osunut luoti, joka oli kulkenut läpi koko kissan ja pysähtynyt lonkkaan. Lääkäri ei voinut muuta kuin päästää eläimen kärsimyksistä.

   Kissa jätettiin kitumaan

   Satu Kantonen lähti keskiviikkona puolilta päivin töihin. Silloin Osku oli vielä elossa ja jäi omiin puuhiinsa hirvensalolaisen rivitalon pihalle.

   Kantosta hirvittää ajatella, että joku ampui keskellä päivää omakotitaloalueella.

   - Kauhistaa ajatella, että joku voi tuolla tavoin ottaa oikeuden käsiinsä ja tulla ammuskelemaan toisen pihalle. Alueella on paljon lapsia ja ne pyörivät pihoilla juuri tuohon aikaan.

   - Tiedän kyllä, että kaupungissa ei saisi kissaa päästää vapaaksi ulkona, mutta ei kyllä ole sallittua tappaakaan toisen kissaa - tai ainakaan jättää kitumaan, Satu Kantonen sanoo.

   Osku haudattiin eilen

   Satu Kantonen kävi Jeren kanssa eilen illansuussa hautaamassa kissan vanhempiensa omakotitalon pihalle.

   - Jerellä ei ole sisaruksia, joten Osku oli hänelle samalla pikkuveli ja kaveri, kertoo äiti.

   Jerelle on joskus myöhemmin luvassa uusi kaveri, kun murhe Oskusta vähän hälvenee.

   - Sitä ei sitten päästetä pihalle, Jere ja hänen äitinsä vakuuttavat.

   TEKSTI JA KUVAT
   MARKKU HAAPIO
   markku.haapio@iltalehti.fi


  • kyllä tunsin yhden toisenkin alkoholistin joka vihasi kissoja.kyllä kaikenmaailman juopot sai kuseskella sen nurkille mutta auta armias jos sattu kissa kuleksimaan niin se oli jo liikaa!!!


  • vaikka sun eutanasiasta... Missä kohtaa suomen lakia sanotaan että vapaana olevat kissat saa ampua tai lopettaa "kivuttomasti" ? Ei missään kohtaa.
   Ja toiseksi nää tosi miehiset miehet pyssyineen ei tosiaankaa saa edes kissa "kivuttomasti hengiltä" sekin on nähty.Juu.
   99% näistä eläinrääkkääjistä on jääneet jostain paitsi pienenä, käytetty... hyväksi tai ovat mielenterveydeltään sairaita.
   T;Laki&lääkitys


  • toinen tunteeton mulkku kirjoitti:

   kiskaista sua tai mahdollisia kakaroitasi turpaan mikäli eksytte mun tontille.

   pyrin kuitenkin murtamaan nenän mahdollisimman kivuttomasti.

   vitun taulapää.

   ... tosi pieni ky...! Kun pitää noin uhota. Tuskin olet mikään edes vit... puhumaan kun et ople sellaiska koskaan nähnytkään.


  • niin voidaan jutella kirjoitti:

   vaikka sun eutanasiasta... Missä kohtaa suomen lakia sanotaan että vapaana olevat kissat saa ampua tai lopettaa "kivuttomasti" ? Ei missään kohtaa.
   Ja toiseksi nää tosi miehiset miehet pyssyineen ei tosiaankaa saa edes kissa "kivuttomasti hengiltä" sekin on nähty.Juu.
   99% näistä eläinrääkkääjistä on jääneet jostain paitsi pienenä, käytetty... hyväksi tai ovat mielenterveydeltään sairaita.
   T;Laki&lääkitys

   Samaa mieltä kanssasi.Ne on just näitä "tosimiehiä" jotka kehuskelevat saman alhaisen älykkyysosamäärän omaaville kavereilleen sitten näitä sankaritekojaan. Ja joku ihminen itkee lemmikkiään. Eihän kaikkien toki tarvitse kissoista tykätä mutta kyllä se on mielenvikaisen touhua jos toisen lemmikin tappaa.Ja siitä sisäkissa jutusta voi olla montaa mieltä.Isoissa kaupungeissa varmaan oikea ratkaisu mutta ainakin täällä meilläpäin pitäisi kissojen mahtua liikumaan myös ulkona.Kissankusen haju poistuu leikkaamalla,kannattaa ehdottomasti tehdä em. toimenpide.


  • ..sitä, että useimmille kissanomistajille oma kissa on yhtä tärkeä kuin oma lapsi? Se voi tuntua yhtä järkyttävältä ja traumaattiselta kuin jos ampuisit pihallesi eksyneen pikkulapsen.

   Miettikääpä sitä, sydämettömät:-(

   -20v kissanomistaja-


  • taitaa olla... kirjoitti:

   ... tosi pieni ky...! Kun pitää noin uhota. Tuskin olet mikään edes vit... puhumaan kun et ople sellaiska koskaan nähnytkään.

   tule mittaamaan jos kiinnostaa.

   ja jos joku kusilauta huvin ja urheilun vuoksi meinaa laittaa viattoman elukan kylmäksi niin miksi vitussa mun pitäisi kohdella sellaista mulkkua yhtään suuremmalla kunnioituksella.


  • advis kirjoitti:

   ..sitä, että useimmille kissanomistajille oma kissa on yhtä tärkeä kuin oma lapsi? Se voi tuntua yhtä järkyttävältä ja traumaattiselta kuin jos ampuisit pihallesi eksyneen pikkulapsen.

   Miettikääpä sitä, sydämettömät:-(

   -20v kissanomistaja-

   Ihminen joka pitää kissaansa kuin lapsena, tuskin päästää kissaansa valvomatta ulkoilemaan. Ei ihmislapsiakaan päästetä. Mulle kissat ovat lapsia ja ulkoilevat valvotusti, ihmislapsia ei ole eikä tule, mutta jos olisi, en ennen kouluikää yksin ulos päästäisi, koska niiden ymmärrys ei ole järin suurempi kuin kissankaan.

   Mutta on jutussasi pointti joka melkein toimii.


  • Pink Panther kirjoitti:

   Eläinsuojelurikos yksinkertaisesti. Lue eläinsuojelulakia enen kuin rupeat huseeraamaan pyssyinesi. OLet säälittävä urpo!

   32 §

   Pienikokoiset seura- tai harrastuseläimet

   Koira ja kissa sekä muu vastaava pienikokoinen seura- tai harrastuseläin saadaan lopettaa, jollei sitä lopeteta eläinlääkärin toimesta asianmukaisella nukutus- tai lopetusaineella, ainoastaan ampumalla aivoihin tai käyttämällä kaasua, joka aiheuttaa välittömän tajunnan menetyksen ja kuoleman. Jos lopettamiseen käytetään hiilimonoksidia, kaasun tulee olla asianmukaisesti jäähdytetty ja suodatettu, eikä siinä saa olla ärsyttäviä aineita.
   Sen estämättä, mitä 1 momentissa säädetään, saadaan koiran ja kissan pentu sekä muun vastaavan pienikokoisen seura- tai harrastuseläimen pentu tai poikanen alle kolmen päivän ikäisenä lopettaa lyömällä eläintä päähän niin voimakkaasti, että se välittömästi menettää henkensä. Eläinlääkärin valvonnassa saadaan lopettaminen suorittaa muullakin kuin 1 ja 2 momentissa mainitulla tavalla.

   *****************

   Irrallaan juoksenteleva kissa on heitteille jätetty kissa - ei se ole kenenkään lemmikki! Se on luontoon kuulumaton petoeläin, joka on hävitettävä.


  • Pedot päiviltä kirjoitti:

   32 §

   Pienikokoiset seura- tai harrastuseläimet

   Koira ja kissa sekä muu vastaava pienikokoinen seura- tai harrastuseläin saadaan lopettaa, jollei sitä lopeteta eläinlääkärin toimesta asianmukaisella nukutus- tai lopetusaineella, ainoastaan ampumalla aivoihin tai käyttämällä kaasua, joka aiheuttaa välittömän tajunnan menetyksen ja kuoleman. Jos lopettamiseen käytetään hiilimonoksidia, kaasun tulee olla asianmukaisesti jäähdytetty ja suodatettu, eikä siinä saa olla ärsyttäviä aineita.
   Sen estämättä, mitä 1 momentissa säädetään, saadaan koiran ja kissan pentu sekä muun vastaavan pienikokoisen seura- tai harrastuseläimen pentu tai poikanen alle kolmen päivän ikäisenä lopettaa lyömällä eläintä päähän niin voimakkaasti, että se välittömästi menettää henkensä. Eläinlääkärin valvonnassa saadaan lopettaminen suorittaa muullakin kuin 1 ja 2 momentissa mainitulla tavalla.

   *****************

   Irrallaan juoksenteleva kissa on heitteille jätetty kissa - ei se ole kenenkään lemmikki! Se on luontoon kuulumaton petoeläin, joka on hävitettävä.

   sinä ja sun lakis,toivottavasti lakia muutetaan pian niin sullekkin saatanan juopolle tulee muuta mietittävää!


  • Sipsu kirjoitti:

   Ihminen joka pitää kissaansa kuin lapsena, tuskin päästää kissaansa valvomatta ulkoilemaan. Ei ihmislapsiakaan päästetä. Mulle kissat ovat lapsia ja ulkoilevat valvotusti, ihmislapsia ei ole eikä tule, mutta jos olisi, en ennen kouluikää yksin ulos päästäisi, koska niiden ymmärrys ei ole järin suurempi kuin kissankaan.

   Mutta on jutussasi pointti joka melkein toimii.

   Ainahan kissat ovat olleet itsekseen pihalla. Samoin on ekaluokkalaisilla..

   Riippuu millaisella alueella elää. Suurkaupungin keskustassa ei oikein voi päästää kissaa itsekseen ulos, mutta rauhallisella seudulla voi. Uhkiahan on aina. Kaupungin lähellä ihmiset ja autot, metsässä ketut.

   Kissa kuitenkin on sen verran itsenäinen ja viisas, että pärjää kyllä omillaan. Murhanhimoisissa ihmisissä on vikaa.


 • Kannattais kyllä tällaisten urhojen miettiä sitä että kissa jonka tappaa on todennäköisesti jonkun lemmikki ja omistajalleen tärkeä ja rakas. Se voi olla jonkun vanhuksen ainoa ystävä tai jollekin lapselle tärkeämpi kuin uskookaan.Kyllä me ihmiset monesti ollaan suurempia sikoja ja petoja kun nuo kissat.Kissankusen haju yms. jutut joihin nämä sankarit vetoavat ovat kuitenkin mitättömiä murheita tässä maailmassa. Te ette kissantappajat ymmärrä kuinka suuren surun te jollekin ihmiselle teollanne aiheutatte.

 • Tänne Hirvensaloonkin on vuosien myötä ilmestynyt hullua sakkia. Tietäisinpä kissanrääkkääjän henkilöllisyyden, voisin käydä vähän tinttasemassa.

 • Ite oon surutta ampunu splätterillä (värikuula-aseella lähtönopeus 100m/s) kaikkia kissoja mitkä meidän tontin rajan sisäpuolelle ovat tulleet! Jostain kumman syystä ovat naapurit oppineet pitämään kissat sisällä sen jälkeen kun kissan turkissa on erivärisiä läiskiä ja turkin alla mustelmia. Ja naapureille on sanottu ennen tota toimintaa monta kertaa että voisitteko pitää kissat kiinni ettei ne olis kusemassa nurkissa joka V...un päivä. Ei meinaan haise toi kissankusi kovin hyvältä lämpöisinä kesäpäivinä.

  Pitäs varmaan ottaa toi sama konsti käyttöön täällä asuinalueella missä nykyään asun kun tuntuu nuita kolleja toi meikäläisen auto kummasti aina kiinnostavan. Tassunjälkiä nokkapelti aina täynnä ja merkkaavat renkaat yms. Hmm jospa sitä lähtis kaasua ostamaan, että pääsis kissajahtiin.

  • hyvä tuppikulli, provosi sai minut vastaamaan.

   jos väittämästäsi puoletkaan pitää paikkansa niin nyrkillä palkittavaa toimintaa.

   mutta polttavin kysymys onkin että miten usein isäsi (raiskaamisen välissä) hakkasi päätäsi pönttöä vasten jotta saavutit nykyisen olotilasi?


 • asia viellä kesken kun naapuri ajoi aidan laudan rikkoutumisen vuoksi koirani päälle ja pakeni paikalta, mutta nähty tapaus ja eläin tämän johdosta jouduttiin lopettamaan ja asiasta on tehty rikosilmoitus ja katsotaan toteutuuko oikeus tässä asiassa sillä kaikki eläinkolarit tulee AINA ilmoittaa poliisille ja hän vaan pakeni paikalta ja jätti koiran heitteille

  • Näitä Husun juttuja. Löysit 15 v. vanhan ketjun ja siitäkös mielikuvitus laukkaan.


  • Heitteillejätettynä eläimelle voi käydä mitä vaan.Pitää huolehtia että ne pysyy kotona, eikä lähde heitteille.Minä oon omistani tarkka, kolmeen kymmeneen vuoteen, ei ole ollu karanneita eikä heitteille jätettyjä.


 • Selittäisitkö tarkemmin, miten kissa ammutaan sankarillisesti?

  ?

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.