Tee se itse sähkö jet ajatuksena tiedän ,NEROKASTA

Jettivene

Tosimiehet , vakavat veneiliä, valmiin tavaran käyttäjät , laiskat , rikkaat ,ökyilijät teille ei ole mitään arvoa tekstistä (edes vitsimielessä) ylivertaiselle älyllenne poistukaa vain,kiitos.

Tee se itse miehet ,pelle pelottomat , omantien kulkijat ja "teempä mitä huvittaa" ego kunnossa miehet , ajatuksia kiitos. Hmm tee-se-itse henkilöt ...

Liikun matalissa vesissä silloin tällöin rantoja pitkin seilaillen sähköveneellä. Vene on 1,9x4,7m suht tasapohjainen moottorivene joka liikku nykyään pelkästään 24v sähkön voimin (40hv oli aiempi bensa kone) Toki kone on asennettu niin pintaan kuin voi ja jopa setback asennuskin hieman juurikin matala ajon takia. Huvittavaa kun vene on hidas kuitenkin mutta sentin voitin korkeudessa.
No ei nämä riitä, mitäs jos leikkaan kylmästi potkurin kokoisen pyöreän reiän veneen perään niin että pohja jää ehjäksi ja reikään asennetaan putki johon 24v sähköperämoottori asennetaan tukevasti ja mootorin etupuoli kääntyy jouheasti pohjan läpi taas pohjasta läpi aitoja jettiveneitä apinoiden. Taakse kääneltävä putki ohjaukseen ja pakki on moottori vain pakille.Ohjaus on aika heikko mutta riittävä oletan.
No nyt on se tilanne jota eniten luulen ongelmaksi että vedessä kelluessa osa potkurista onkin ilmassa 9,3" potkuri halkaisia ,n 3-5cm on putkessa ilmaa niin imaiseeko pyörivä potkuri putken kuitenkin täyteen ja ajelen täysin sileäpohjaisella veneellä tyytyväisenä vai tuleeko vaahdotin?
Eihän se ilmaa pääse pohjasta imaisemaan kuten pinta asennuksessa käy helpolla mutta .

Nopeus putoaa arvatenkin jonkin verran onnistuessaan,paljonko ? 20% ?

Tekeminen on kohtalaisen helppo rasti ja jopa veneen takaisin palauttaminenkin. Vain kaksi reikää jotka saa kuidutettua simppelisti huomaamattomaksi ja lujaksi.

Kenties rakentelen testiputken jota voi kokeilla eri korkeuksissa tallini tankissa helposti keskitalvella .

Kokemuksia kellään ?

9

1210

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tekniikka_olemassa

      Googleta "sähköinen surffilauta" ja ota siitä mallia!

    • teeseitsekuitumiesX

      eikö sitä veden ottoaukkoa voisi tehdä sellaiseksi viistoksi soikioksi ? Tuskin siinä mitään ongelmia tulee ilman kanssa, mutta kun kuitenkin lasikuitumaton kanssa siinä pelaa niin miksei samalla tee sitä kerralla kunnolliseksi.

      Itselläkin olisi kiinnostusta rakentaa tuollainen, mutta eri syistä. Veneen rannalle veto ja lasku olisi helpompaa ja ei tarttisi kipin kanssa leikkiä, sähköperämoottorit kun on rakenteellisesti niin heiveröistä vhs-kasettimuovia jo muutenkin.

      tuo vene on kuollutta painoa yli äyräiden, ja vielä sähköperämoottorikäyttöön kun ajattelee. kannattaisi vaihtaa kevyempään. 4,7 x 1,9 veneen täytyy painaa yli 200 kg.

      Itselläni tasaperäinen 4 x 1,5 ja yksikuorinen, olisko sellanen 75 kiloa painava. arvaa kulkeeko matalalla..

      Jos sähkömoottorin suosiminen ei ole ns. viher-poliittinen vaan taloudellinen, niin toisin kaksi muutakin tapaa esille miten voit liikkua matalissa vesissä. Ruohotrimmerillä ja n. 30 cm tuulipotkurilla pääsee hitaasti eteenpäin.
      toinen sovellus olisi ostaa polttomoottorikäyttöinen vesipumppu, ja laittaa imuputket keulan tuntumaan ja poistoputki viritellä ohjausvaijerien kanssa takaosaan veden alle. Kiinteä viemäriputki on halpaa, ja läpiviennit siihen, siitä sitten joustavalla putkella suoran loppuosan liitos

    • Eipyöörääuudestaan
      • eivenettäuudelleentehdä

        Joksenkin hullunkurinen nimimerkki tuolla " eipyörääuudestaan" hyypiöllä. Sitten pitäisi kuitenkin repiä veneen pohja auki, laminoida lasikuitupohja uudelleen käänteiseen V - muotoon yli 4 metrin matkalta, jättää ainoastaan kyljet alkuperäisiksi, laminoida liitoskohta siihen, hioa, hioa ja vieläkerran hioa, maalata, maalata ja maalata, ja olla olevinaan suurikin oivaltaja. Olipas huono ehdotus. Halvemmalla saisi jo kaupasta uuden veneen vaikka omalle työlle laittaisi vain 5 e/h hinnan.


      • Eipyöörääuudestaan
        eivenettäuudelleentehdä kirjoitti:

        Joksenkin hullunkurinen nimimerkki tuolla " eipyörääuudestaan" hyypiöllä. Sitten pitäisi kuitenkin repiä veneen pohja auki, laminoida lasikuitupohja uudelleen käänteiseen V - muotoon yli 4 metrin matkalta, jättää ainoastaan kyljet alkuperäisiksi, laminoida liitoskohta siihen, hioa, hioa ja vieläkerran hioa, maalata, maalata ja maalata, ja olla olevinaan suurikin oivaltaja. Olipas huono ehdotus. Halvemmalla saisi jo kaupasta uuden veneen vaikka omalle työlle laittaisi vain 5 e/h hinnan.

        Niin tai sitten sen suunnitelemasi putken vaihdat kahteen putkenmutkan osaan jotka laminoit pohjaan tai peräpeilin jatkoksi? Linkissä oli lähinnä vinkki toimivasta toteutuksesta jossa myös potkuri on suojattu. Tuon tasoisella ajatuksen juoksulla kuin sinulla on, uskon toimivan ratkaisun jäävän märäksi päiväuneksi.


      • putkettulijoesille

        linkin piirrustuksessa on käänteinen köli, eikä siinä ollut mitään putkia. Nyt yrität markkinoida olematonta olevana. tuolla järjen juoksulla olisit nyt sitten postanut vaikka ruotsin laivan postikorttikuvan ja alkanut selittämään että "joo se toimii hyvin ruotsinliikenteesä"
        Kun olisit vaivautunut edes sen verran ajattelemaan projektia että olisit postannut saman muotoisesta veneestä kuvan. Putket ideana oli esitelty sitäpaitsi tekstinä jo ennen sinun postaustasi, joten siinäkään et tuonut mitään uutta. Minne muualle ne laitetaan edessä kuin kölin molemmille puolelle ? ainiin, sinä olisit tietenkin ehdottanut tähän että puretaan köli ja rakennetaan uudet kölit sivuille. Surkea vinkkaaja. Pysy hijaa.


    • vm41

      Yksinkertaisin ja edullisin keino olisi asentaa sähköinen moottori hihnojen avulla selkään ja käsipohjaa edeten matalikolla.

      • eimullamutta

        vm41 pitäisi köyttää akkuun kiinni ja pudottaa syvään kohtaan.


    • Jetvene

      Ei ole sattunut silmiin sähkö jet moottoreita kuin rc kokoluokkaa.Montako pitää olla että vastaa 102 lbs perämoottoria joka luonnollisesta sähkö.
      Ei niitä muuten löydy midtään kun hobbyking myös lopetti myynnin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2221
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1948
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1908
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1710
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe