Mitä hyvää Hyrynsalmella

innotiivari

Luodaan positiivisuutta, poistetaan kyynisyyttä ja apatiaa. Kirjoituksissa vään liian usein ilmapiiriä myrkyttävä sävy. Kai sitä hyvääkin löytyy. Ei alapään sanoja enää, niitä on ollut ihan tarpeeksi.

52

1220

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • posetiivi

      Puhasta ilimoa, tilaa liikkua, rauhallista, hyvä hiljentyä (on muuten hyvä matkailuvaltti) h alapoja asuntoja, hyvät hiihtoladut, Hyrynjärvi hyvä kalapaikka, porot jääneet unholaan matkailussa jne kumma kun näitä hyviä asioita ei osata arvostaa. Tehkää vanhoista kiinteistöyhtiöistä asunto-osakeyhtiöitä, hakekaa niin valtion korjausavustuksia ja myykää halvalla. On niitä ostajia. Sieltä lähteneet ostavat mielellään majapaikan jossa soavat käyä muistelemassa menneitä js tapaamassa vanhoja kavereita ja käyä Ukkohallassa jne. Pitää miettiä kaikkia keinoja rohkeasti, eikä vainjäähä peräkammareihin juomaan kaljaa ja murehtimaan, että teällä ei oo mittää. riskejä täytyy ottaa elämässä, muuten ei kehity mikään. Jonkun vaan pitäs pistää auhtia ja muuttaa vähän asenteita, niin tapahtuu hyviä asioita, se on nähty muualla monissa paikoissa.

    • rupesinukuttamaan

      ,Ei tunnu olevan mitään hyvää Hyryllä, nukutaan ruususten unta, aika hoitaa kaiken, amen

      • Ottitvoan

        Meinaako kirjoittajat että pitäisi/kö hieman glopalisoitua. Mahdoton ajatus nyt ,ehkä sukupolvien päästä. Hyrynsalmi on senverran paljon intekroitunu/ sisään lämminny että vie aikansa , mutta vois alottaa pienestä. Sulkea nuo koiratarhat joissa hurtat huutaa jatkuvasti. Ei joulurauhaa, ei vieras rauhaa, ei lepo eikä sairastamis rauhaa. Aina kuuluu hurttien huuto hehtaarien alueelle. Eikä niitä edes yritetä saaha hiljaseksi. Tuosta pienestä vois alottaa. Joko koirat hiljaseksi tai viedä ne sinne missä eivät kymmeniä naapureita häiritse. Vois olla jopa sitä avartumista ja toisten huomioon ottamista


    • kaonista

      On siellä aenahi Suomen (kaunein) pöljin liikenneympyrä. Kukahan lie keksinyt sen piikin keskelle sorakasaa. Estää vielä näkymän Hyryntielle ettei näy suomen monipuolisimmin rakennetut tien varret. Siellä on edustettuna kaikki mahdolliset rakennustyylit, nimittäin on kerrostaloa, peltihallia, tiilitaloa, puutaloa, omakotitaloa,,aumakattoa ,tasakattoa ,pulpettikattoa, harjakattoa, huopakattoa, tiilikattoa, peltikattoa, on peltiseinää, tiiliseinää, hirsiseinää, lautaseinää, vielä kaikki on maalattu erivärillä. Siinä sitä riittää turistille ihasteltavaa, että kylläpä on osattu rakentaa kaikilla tyylikkäästi ja värikkäästi. Sitten vielä saa ihmetellä, että miksi melkein joka toinen on tyhjänä. Kyllä turisti yllättyy kun näkee sen komeuden, Ei monessa kunnassa ole tällaistakivaa katseltavaa. Ei käö aeka pitkäsi ja on mitä valokuvata varsinnii niitä tienvarsipajukoeta , vatukoeta ja horsmikoeta ym pöheikköjä . Hurraa ekokunta.

      • MuuIi

        Siinä sitä riittää pökelölle ihmettelemistä.


    • Romurallia

      Hiljasta?????Hah!Hah!Kuuroko oot???Mistähän johtuu?Uudesta Kunnanjohtajastako ,että moottorikelkoilla saa huristella jalkakäytävillä??Hänenkö idea oli laitattaa kelkkareitti Jalkakäytävän viereen???1 /100 käyttää oikeaa reittiä muut venkoilee siinä vieressä ja vaarantaa muut liikkujat ja ittensä...mainio idea näille muutamalle rikkaan mukulalle, jokka saa häiriköidä kesät ja talvet eri vehkeellä kylän raittia.Näky talvella ja keväällä - 16 vielä olevan hyvin käyttäytyviä moottorikoneiden omistajia.Oliki hiljasta vielä silloin,siksi pakosta tulee tuo kunnanjohtajan tuki mieleen tällaiselle pöljyyelle.

    • WanhaPieruPörrää

      Missäs kohti tällainen reitti kulkee?

    • monumentinystävä

      Kaikkien aikojen suurin vaikuttaja Hyrynsalmella on Hallan-Ukko, tärkein tuote, jota on tehty on Tommi-puukko ja mahtavin aikaansaannos on Kaunislehdon talomuseo. Niistä on joka vuosi useita lehtijuttuja ja ne on jokapaekassa esillä kun puhutaan Hyrynsalmesta. Niistä pitäsi kaikista tehä keskelle toria oekeen isot patsaat. Hallan ukon patsas, Tommisepän patsas ja kotiseutuneuvos Kalle Juntusen patsas. Sinnehän torille mahtuu vielä. Olihan siellä ne Aorinkovaonut, se romukasa ihhaeltavana, sitähi kehuttii, että onpa hieno monumentti. Mitä lie esittänyt. Kurjuutta vissii. On se mukava, että on mitä turisteille esitellä, muutahi ku ne pöhheiköt

    • eisaahäeritä

      Hyvä matkailuvaltti olisi jos mainostettaisiin hiljaisuutta niin että, tulkaa Hyrylle, täällä ei tapahu millonkaa mittää. Kyllä pörähtäsi turistie kokemaan uusia elämyksie ja ihmettelemään kun kettää ei näö juuri missää. Eihän ne ihmiset jouva eikä peäse kylille, kun suuri osa on ommaeshotajana kotona, liekkö vielä soattohoetajanahi, vähän nuoremmat saerastaa rapuloa, jotta jaksasi yöllä ...., että silleen

      • Maanikkoraukat

        Ei ne turistit mitään kylähulluja tule tänne mettän keskelle katteleen,luonnonrauhaa ja rentoa tekemistä luonnon parissa ne haluaa lomillaan puuhastella...niinku silleen RENTOUTUA,jos se Kainuun ihmiselle on vieras käsite.


    • Tuumailija123456

      Kyllä on tympeetä , jalkakäytävillä isot ukot ajjaa kelekanraatoilla. Menkää mehtää ja kelekkareitille häirihtemästä. Eiköstä oo muuta tekemistä . Turruuttaat isolla sillalla ja kirkonsuoralla. Van positiivusuutta se on kaunis luonto , sitä näköö paremmin siellä kekekkareitillä.. voetta paestaa vaekka nuotiomaggaraa samalla.

      • Köppäukkotpäättää

        Suksijoilla ja kävelijöillä ei oo lupaa liikkua kelkkareiteillä mutta kelkoilla on jalkakätävillä ,kuulostaako epäoikeuden mukaiselta?


      • Olkaa_tyytyväisiä

        Ne on niitä turisteja, jotka nauttii luonnonrauhasta moottorikelkoilla. Käyvät kylällä tuomassa rahaa ruokapaikkoihin ja bensa-asemille.


      • Impesillit

        Hah,hah ei oo turistia noi poijjaat.Turisti ei myöskään ole kotipitäjästä maailmalle töihin/opiskeleen mennyt ja lomillaan kotipitäjässä vieraileva.


    • Kyröläenen

      Paljakan Akka ja Nante ovat parasta mitä hyryllä on!

      • uteliaskysyjä

        Kertokaapa tarkemmin, kun kukaan ei tunnu oekeen tietävän heistä mitään


    • Ihanoikeasti

      Positiivista olisi sesonki aikaan porolla ajelu ja hevoskyyditystä reellä ihan keskustassa talvella Joulu ja Uusivuosi ja Venäläisten Pakkasukko aikaan.Rekvisiittaa sesongin mukaan keskustassa.Torilla voisi kesällä olla asuntovaunupaikkoja ja kieltää rallin ajo hiljasuusaikaan jotta turistit saa nukkua.

    • poronkusettama

      Miksi Suomen eteläisimmässä porokylässä ei ole mitään poroon liittyvää myynnissä. Lapissa on porot hyödynnetty kepeksiä myöten. Ei ole edes Hyrynsalmella olevia valokuvia eikä kerrassaan mitään. Menkää hyvät ihmiset Lappiin Saamenmaalle, niin näettä mitä siellä osataan. Järjestäkää porotuotteista kunnon kurssi ja ruvetkaa tekemään porotuotteita. Tyhjie teollisuushalleja riittää joka ikiselle halukkaalle harrastajalle. Olishan se parempi tehä jottaa kuin ainaa valittaa. Parempi olisi että esim. ent. AS-Puu n hallit olisi käytössä kuin että se nyt lahoo käyttökelvottomaksi. Sen nimeksi voisi laittaa Hyryn Porotuoteaitta. Perustakaa sitä varten osuuskunta. Siellä olisi myytävänä savuporroa, nahkoja mtkamuistoja, poronsarviuutetta ihan kaekkea mitä vain porosta irti lähtöö. Pihalle muutama poro elävöitämään sitä hommaa. Oekeen iso lappalaiskota yms. Mainoksia Ukkohallaan, niin varmasti rupejaa vipinä käömään (ties vaikka uuteen ansiosta peiton allahi)

    • kylläonnikinpotkiijoskus

      Sinne Porotuoteaittaan joutilaat kotirouvat voisivat valmistaa kaiken laisia pororuokia, asusteita yms. Silellä voisi olla Tommipuukkopaja, jossa sesonkiaikana valmistettaisiin puukkoja. Ostajia kyllä tulee. kun ne näkevät miten taonta yms. tapahtuu käytännössä. Pankaa vain kaikki kylähullut ja porohullut liikkeelle, herätkää ruususen unesta, lopettakaa itkuvirsien laulaminen, ihan varma on että siitä poikii jotakin ainutlaatuista Hyrylle ja Koko Kainuulle. Ottakaa Hossan poroihmiset mukaan ideoimaan. Ideoita tähänkin liittyen on rajaton määrä. Valtion ja EU:n tukirahat on varmasti käytettävissä kun on kyseessä kriisikunta. Kaikki on vain kiinni aloitteen tejöistä. Tekijöitä aina löytyy kun on vetäjiä ja suunnannäyttäjiä. Se voisi olla jopa hauskaakin. Pankaa hyrskynmyrskyn, onni potkii rohkeaa.

      • tyhjillehalleillekäyttöä

        Vastaanottohalliin, jossa nyt toimii ravintola (toimineenko vielä) voisi tehdä näyttelyn tervanpoltosta, raudanpoltosta ja helmenpyynnistä Tommipuukosta, Juntus Kalle voinee vielä auttaa asiassa. Myös sota-ajan jutut kiinnostaa matkailijoita. Sinne voisi järjestää sotajan kalustoa näytille, vaikka asemalle. Ideanikkarit ja kaikki jotka vielä muistaa niin hommiin. Kuolemanratakin kiinnostaa jos joku vielä on elossa joka muistaa tai onhan siitä kirjallisuutta. Hyrynsalmen historiaa kannattaisi esitellä kaikin mahdollisin keinoin Kaunislehdon lisäksi. Museovirasto voisi antaa apua. Tässä muutama idis, jospa niissä olisi ideaa.


    • pannaansittehanttiin

      Vaihtoehtona on, että pannaan kiljup änikät kihisemmään nurkkiin ja haetaan six-tai sex-päkit ja paketti norttie ja nivaska takkalenkkie ja mennään johonni mökin rähjään örnöttämmään lakki silimällä ja noijutaan, että ei oo mittää missää kaekki on vmäestä. Se on kapitalistin syytä kun se kurjistaa sitä heikommassa asemassa olevaa aenaa. Pannaan kaekki Sipilän syyksi. Silleen se kunta lähtöö nousuun. Kekki on muijen syytä. Näenhän se kulukoo. Vaaleissa eänestettään kommarie, kaekkiin v-maesinta miestä, jotta se pannoo hanttiin niille herrolle. kun ne yrittää riistää köyhältä kaekki. Kun sitte kysytään, että mitä siellä valtuustossa käsiteltiin, niin vastaos on että en minä älynny enkä muista pajon mittää muta vastustin minä kyllä kovasti. Äänestäjät hykertellöö tyytyväesenä, on hyvä mies tuo..... kuka sitte lie milloni.

    • Itejatämäkin

      Siellä Hallan Ukon tehtaallahan se oesi hyvä tirraottoa oekeen kunnon tavaraa, kukkaa ei ossaesi eppäellä kun sanottassii että se on koekäötössä. Oesipa mukava paekka. Ei puutu ku saona, jonka voesi kyhätä johonni lähi mehtään piiloon, jotta saesi raohassa olla. Sehän oesi kun ukon piilopirtti. Siellä saesi isoja tonkoja siitä joesta jos sattuu hiukomaan niin oesi kunnon suolakalloa. Ei ku lystinpittoon.

    • eiumopotkäyntiin

      Asemalle vanha juna jossa ravintolavaunu, lättähattu. Ravintolavaunussa voisi tarjoilla väkeviä mm. Marskin ryyppyjä jee. Sehän sopisi yhteen sota-ajan kaluston kanssa. Tämä on vain vinkki, mitä kaikkea voi hyödyntää tänä päivänä ns, digiajan välineillä jne. Siellähän voisi leikkiä virtuaalisotaa ryssää vastaa jne. Oliskohan se vänhän jo liikaa, ehkä

    • läskiilmanpyörää

      N ykyään kun on tullut suosituksi ns.läskipyörät (ylipaksut renkaat) niin jos sinne Hyrylle jotakin keksitään uutta ja mielenkiintoista niin olisko mahdollista tehdä näille harrastajille kilparata niin että se kulkee kaikkien korkeiden vaarojen ylitse, Pieni Tuomivaara, Iso tuomivaara, Paljakan vaara, Lisäksi voisi suunnitella, tai sehän on jo valmis, ajoreitti latupojaa pitkin Ukkohalla- kuntakeskus. Tämä tuli mieleen. On ainakin jotakin nykyaikaista. Niillä pyörillähän voi ajaa esim. moottorikelkan jälkeä pitkin, jote se homma voisi olla ympärivuotista exriimie. Ja hankikeleillä niillä voi ajella missä lystää.

      • Teeveet

        Tuo oli hyvä ehdotus.


    • pannaanhyrräämään

      Ei ne itejat maailmasta lopu. Kun niitä tarpeeksi paljo suolletaan esiin, niin kyllä niistä vähitellen tottahi tulloo. Arvostelkaa ja tuokaa mielipiteitä esiin. Ei alapään tuotteita, ne on jo keksitty.

    • rupesipierettämään

      Taitaa olla turha kirijootella, joko ei kiinnosta tai sitte ajatellaan että kaekki on sieltä kuuluisasta perseestä. Siellä sitä tunnetusti tarjolla vaekka mitä joka lähtöön. Jos ei pieru naorata niin ei sitte mikkää. Niin piereskellään vaen. Pääasia että on hauskaa.

    • IstonPitkä

      Kirjotin aamusella tähän ketjuun ketään herjaamattoman, toki hieman apeanoloisen, mutta omasta mielestäni asiallisen viestin. Viestissä ei herjattu ketään, ei ollut kirosanoja, ei haistatteluja eikä yhtään mitään muuta, kuin totuus. Sen sijaan mainitsin etunimeltä entisen Ukkohallan toimitusjohtajan nimen, ja se oli virhe? En herjannut häntä, vaan kerroin oikeuden tuomiosta johtamani totuuden, mistään häntä pilkkaamatta. Ja se kyllä on kaikkien hyrynsalmelaistenkin tiedossa ja hyvässä muistissa. Rekisteröimättömän nimimerkkini käyttö on nyt estetty ja viesti tietetenkin poistettu. Ja poistetaan varmaan tämäkin. Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa!

      Mutta totuus on se, ettei vanhaan saisi palata, vaan pitäisi aina puhua vain tulevaisuudesta. Kunnassa on tehty kuitenkin sen verran paljon virheitä ja unohdettu katsoa taustapeiliin, ettei vanhaan palaamisen rummuttamisella ole mitään muuta kuin oppia antava vaikutus. Virheistä ei opi, ellei niitä muista. Peili on siihen oiva väline.

      Ei ole sananvapaus enää tämänkään palstan ydin. Alempaa löytyy viestejä, joissa on ihmisarvoa alentavia herjauksia, kunnianloukkauksia, jopa nimien kera. Hävettää lukea, mutta hävettikö jotakin päättäjää aito totuus niin, että hän ns. ilmiantoi omalla nimellään ja vaikutusvallallaan tekstini, ettei se paljastuisi? Totuus tekee kipeää, minullekin.

      Mainitsin tekstissäni, että pyörä on jo keksitty. Tarkoitin sillä niitä ideoita, joita kunnassa on vatuloitu sadat kerrat, eivätkä ne ole johtaneet puusta pitkään. Arvostelin tuulivoimaa ja jopa Hossan kansallispuistoa, sitäkin vain sen kustannusvaikutuksen tarkoituksessa. Mukana oli ehdollistaminen erämatkailusta ja Talvivaarastakin, Hanhikiveä unohtamatta. Ne on keksitty jo, eikä kaikki ole siellä hyvin. Ei lähellekään. Varsin kalliista asiosta on niissä vastattavaa veronmaksajille. Mitä pahaa siinä on, jos näkee pyörän keksimisen vanhanaikaisena asiana?

      Kannustin nuoria ymmärtämään asemansa. Jos jää tänne, on tyydyttävä siihen, mitä on, ei siihen mitä muut tänne tuovat. Kun vaatii tulemaan tänne, vaatimukseen on vastattava. Siihen en usko Hyrynsalmelta löytyvän voimavaroja. Ikääntyvä ja taantuva infra, keksityt ideat ei herää uuteen eloon, eikä pyörää keksimällä. Uskon vahvasti, että Hyrynsalmen kehitys on vain hyvän tuurin varassa. Tänne tulee vielä joku, tai jotakin, joka ei ole pyörä, vaan se on aivan muuta, ennen näkemätöntä. Ei siihen kannata konsulttien taskuja euroilla kartuttaa, se tulee ilman ainuttakaan konsulttia. Ja se voi olla lähempänä, kuin uskottekaan. Pitäkää Tiikkajansalmen kaiteista topakasti kiinni, kun alkaa tohina käydä.

      • vunteeraaja

        Istonpitkälle, eikö tuo dokumenttisi ole luettavissa.tuolla toisella sivulla, vieläkin.


    • voeettäpierettää

      Vahaa pierua ei saa takaisin, vaikka se nahkahousussa olisikin vielä tallella. Paljon on tavaraa tullut pseestä eikä se varmaan koskaan lopu. Niin että hyvin menee , mutta menköön. Kyllä nämä ajatukset kehittää ja luo uutta innovatiivisuutta. amen

    • Sam_Sung

      Kuten tuossa edellä todetaan, pyörä on jo keksiitty, eli monet hyvältä kuullostavat ideat mm. luonnon keskellä toimivat jo toisaalla. Ne ovat toimineet siellä, mutta jos niitä lisäämme tänne, jo nyt kansallinen ylitarjonta ja kilpailu vain lisääntyy. Suomessa on kaikkialla maaseudulla se tietty, oma rauhansa, mäet, vaarat, luonto, maat ja vedet, ja puhtauskin vielä. Niistä on ylitarjontaa, kuten meilläkin Hyrynsalmella. Onhan se nähty. Lähes kaikkea on tarjottu, mutta kotimaan ylitarjonta, kilpailu on kaatanut, tai näivettänyt bisneksen.

      Seuraava askel kehityksessä on pikainen kuntaliitos muuttotappiokuntien kanssa Ylä-Kainuussa. Hallinnon keventämisellä syntyy säästöjä. Kunnan esimiehiä tarvitaan vain yksi, kolmen sijasta. Siitä kun valutaan alaspäin, alkaa purkautuminen kertotaulun mukaisesti. Myös kunnallispolitiikka helpottuu ja halpenee, kun turhat istujat ja oman edun tavoittelijat jäävät katsomoon, tai vilttiketjuun. Kun tiettyjä pakollisia palveluita keskitetään tiettyyn entiseen kuntaan, eikä niitä tuoteta kolmessa kunnassa, syntyy lisää säästöjä. Säästöt satavat suoraan veronmaksajien, kuntalaisten laariin. Vaikka palvelut etääntyvät, ei se voi olla ongelma nykyisenä sähköisen tiedon-
      ja asioidenhallinnan aikana. Lääkäripalveluita saa jo nyt tieotkoneelta, samoin lääkkeitä, ruokaa, lähes kaikkea mitä nykyihminen elämässään haluaa, jos tahtoo. Jos kysymyksessä on auton varaosan haku, herkästi se haetaan Kajaanista, mutta jos kysymyksessä on oma terveys, pitäisi pahimmillaan lääkärin tulla kotiin, että palvelutaso täyttyy. Se on totuttelukysymys. On turha puhua välimatkaongelmista. Jos niin tekee, miten Karigasniemen ihmiset selviävät, kun päivystys on Sodankylässä, tai poliisi 300 km:n päässä? Vastaus, hyvin, koska ei voi muuta, kuin lähteä palveluiden ääreen, tai päinvastoin. Pieneksi jää Ylä-Kainuun siirtymiset Ylä-Lapin matkoihin verrattuna.
      Eli se on asennoitumiskysymys. Kannaatta yhdistyä vapaaehtoisesti, ennen kuin siihen pakotetaan. Siitä voi olla paljon hyötyä vielä jatkossa. Tai jos niin ei tee, pakkoliitos voi tuoda paljon haittoja, joille ei voi enää mitään. Jokainen on joutunut pakotetuksi ja tietää, miltä silloin tuntuu. Vastaan paneminen on ensimmäinen, eli voimakkain reaktio. Se voi kestää yli sukupolvien.

      • apatiapois

        Tämä on taas sitä tyypillistä hyrynsalmelaisten ajattelua. Eipä sitä kun... ja mitäpä se hyvejää. Jos näin ajatellaan on se varmin tapa tukahduttaa kaikki uusi. Ei se kunta liitos ole ainut keino saada uutta kehitystä aikaan. Toki siinä saattaa tulla säästöjä ,mutta uuden kehittämistä ja luovuutta se tuskin lisää. Isompi kunta voi olla paremmin avittamassa hyviä ideoita alussa liikkeelle, mutta jos niitä alullepanijoita ei ole ei synny mitään. Jos tuolla tavalla ajatellaan, niin eikö se ole sama siirtää ruokakaupatkin, apteekit ym. muualle ja tilataan kaikki verkon kautta. Ainut tapa saada kunta kehittymään on hankkia kuntaan tuotannollisia yrityksiä ja matkailualan yrityksiä, jotka tuo vat rahaa kunnan ulkopuolelta. Muuta konstia ei ole. Jos kaikki aiotaan hankkia kunnan ulkopuolelta, se vie kaikki rahat kunnansta pois, jolloin verotulot vähenee ja kunta kuihtuu vähitellen kasaan. Saa siinä sitten politikoida kun ollaan p-auki. Töitä riittää vain sossuluukulla jos sielläkään. Totuushan on että kehitys luo uutta kehitystä ja näivetys näivettää. Se on luonnon laki. Se ajatus että kaikkihan on jo keksitty muualla eikä sen takia kannata tehä mitään on taas ihan sieltä perC:stä. Onhan kajaanissakin kymmeniä autoliikkeitä ym. ja voivat hyvin. Kyllä tallainen asenne on lopunajan merkki, se kyllä jo näkyy. Esimerkki: Jos järjestetään toritapahtuma ja siellä sisoo vain yksi ihminen, ei sinne halua kukaan mennä, mutta jos siellä seisoo satoja ihmisiä niin sen vetvoima lisääntyy. Sama pätee yritystoiminnassa, yritykset menevät sinne missä on muitakin yrityksiä, koska siellä syntyy synergia etuja joista kaikki hyötyvät. Kunnan vetovoima kasvaa vain uusilla yrityksillä. Ei se haittaa vaikka joku aina kaatuukin uusia tulee tilalle. Se on nähty esim Kajaanin teknologiapuistossa ym. Jos vanha kuolee niin eiku uutta suo..een. Kyllä se siitä lähtee kun muutetaan asennetta toisenlaiseksi.


    • Sulik

      Nykyään näyttää tullen muotiin myös nuo läskiperseet, ainakin katukuvasta päätellen.

      • Teeveet

        Ei oo enään -70-80 -luvun lautaperseet in.Näkyy miehillä kyl olevan.Harrastavat varmaankin salaa Jane Fondan tahtiin Airobbikkiä?


      • pullukkapylly

        Kyllä perseet tunnostaa kiinnostava, mutta ei se miten löydettäisiin jotain uutta. Perseet on tiettvästi keksitty joskus aikaisemmin. Tämähi on ihan pCs:tä


    • Teeveet

      Entäpä kanoottien vuokraus tai vaikka soutuveneen vuokraus tuohon rantaan.Kalastuksen ohjausta ja myös väline vuokraa.Ei moottori veneitä.

    • aikaentinenvoipalata

      Kyllä se siitä lähtee, kun ruvetaan kynttiläjalkoja sorvaaman, lintulautoja tekemään, patalappuja ompelemaan, mattoja kutomaan, viikatteita takomaan, grillikatoksia tekemään. Näetähän sitä on tehty ennenkin ja on pärjätty oekeen hyvin. Palataan omavarais talouteen, niin töetä riittää eikä ole niitä joutilaita. Periaatteena olisi, että joka ei töitä tee sen ei syömänkään pidä. Kaiki olisi sitä luomua ja ihmiset pysyisi terveenä ei olisi niitä kaljamahoja tai mätisäkkie joka nurkalla itkemässä surkeotta. Vanhat konstit parempia kuin uudet. Kannattasi kokeilla, että pitääkö se paikkansa. Se olisi sitä nostalgiaa, jota Raija Oranenkin taisi haluta. Vai mitä se halusi. Taisi haluta, että kunta kunnostaa hänelle kesämökin eläkepäivien kesiksi ja mennöö talveksi makaamaan Espanjan aurinkoon. No se siitä. Tulipahan vaen mieleen. Oisihan se saattanut olla hyväkin asia. Oesi korjannut sen lapsuuden kotinsa ite, jos niin kovasti halusi. Yritti josko kunta pöljyyttään menisi ansaan. Omavaraistalousessa eläminen vaikka osin saattaisi olla yksi matkailun edistämiskeino, tiijä häntä . Historia kiinnostaa aina, sehän on nähty varsinkin Hyrynsalmella. Näen on tehty ennenii.

    • junamenijoohi

      On ruvennu tuntumaan että kaikki on myöhäistä Hyryllä. Ei Tunnu innostavan mikään, vaikka kuin yrittäsi. Naatitaan mitä on vielä jälellä ja annetaan mennä sitten vapaasti meni miten meni ja sillä siisti ja aaamen.

    • vaekkapanijatvähenöö

      Ei tunnu olevan mitään, alapään juttuja vain . Sehän se kiinnostaa aina.

    • lopunaekojaeletään

      Kaekki loppuu aekanaan, niin tämähi keskstelu.

    • Kumminkummi

      Hyrynsalmella luodaan yrityskummi toimintaa. Se on positiiista.

      • niinhänsiinäkävisi

        Mitä ne kummit oikein tekisi. Kateelliset kummit pistäsi loputkin yritykse nurin. Eikun kummittelemaan.


    • yliviisaatkemppaiset

      Olkaa ylpeitä kepulaisten politikkojen päätöksistä,jokainen voi ihailla näin virkeää pientä
      kuntaa.
      Kepulaiset laulaa nuotinvierestä ,että kohta Ukkohalla tuo hyvinvointia Hyrynsalmelle.
      Niinpä ne tollukat ovat uskoneet jo 30 vuotta,vaan eipä näy hyvinvointia ainakaan kunnan
      tulopuolella.
      Kepulaiset ja Ukkohalla ovat ajaneet Hyrynsalmen Kunnan tähän pisteeseen,loppu häämöttää.

    • eikösitämitäänhyvääole

      Ellei Ukkohalla olisi, kunta olisi aavekylä. Jokunen eläkeläinen kävelisi rollaattorin kanssa dementoituneena eksyksissä jota sokea etsisi.

    • työnilokatoaavitutukseen

      Siellä kunnassahan on niitä hyvin esiintyviä kunnankehittäjiä. Kaikkein tärkein ominaisuus tuntuu olevan, että on aktiivinen esiintyjä ja vauhdikas laukun ulkoiluttaja. Kyllä kunta kehittyy kun on ollaan joka paikassa esillä ja puhutaan mitä pitäisi tehdä. Esitellään hulppeita visioiota jne. jotka ei toteudu koskaan. Sitten jos joku muu saa jotain aikaan ollaan kukkona tunkiolla kiekumassa , että minähi olin siinä mukana vaikka ei olisi pannu rikkaa ristiin. Tekijä, se hiljanen uupumisen partaalla olleva työmyyrä jäte tään sivuun . Koskaan ei mainita mitään hyvää tekijälle Jos menee vikaan sitten kyllä muistetaan, että sinähän sen teit. Kyllä siinä rupeaa vituttamaan kun narsistit ja manipuloijat esiintyy ja kehuu itseään .

    • viimeinensammuttaavalot

      Muistellaanpa vähän kovia vaalipuheita,viime keväältä.
      SDP nokkamies Jussi Tolonen antoi kovia lausuntoja lehdessä,miten aletaan taajamaa kehittämään.
      vuosi on kohta kulunut,onko havaittavissa mitään kehitystä.EI OLE!!!!!!!!!!!!!
      Kyllä nuokin puheet jäi pelkikisi vaalipuheiksi,mutta nuo hörinät näyttää uppoavan
      Hyrynsalmelaisiin niinkuin kusi lumeen.
      Ainut valtuutettu Outi Kuvaja SDP:tä on uskaltanut suunsa aukaista,kiitos outille ainakin yrittämisestä.
      Loput ovat tainneet pysytellä siellä rusinapulla puolella.

    • Muuttajaksi

      Mitäkö hyvää. Pannaan viitostien varteen puomi kääntymisen tielle ja nuoli ettenpäin.

      • tämäontositarina

        Joku entinen Kainuun radion toimittaja sanoi aikoinaan kun kyseltiin kuntalaisilta taajamien kaunudesta yms., että onneksi Hyrynsalmen taajama on sivussa 5-tieltä eikä tarvitse ajaa sen läpi, jolloin pitäisi vetää huppu silmille koska se on niin ruma.


    • Jänskättääkö

      Malttakaahan ressukat odottaa kunnan tilinpäätös kuluneelta vuodelta ja surkutelkaa vasta sitten.
      Se plusmerkki tarkoittaa että ollaan tehty voittoa.Miinus numeroiden edessä tarkoittaa tappiota.
      Miten se sitten suu pannaan jos tulee plussaa eikä lopunajat ole alkaneet?

    • muuallalehtiälukeva

      Kyllä siellä osataan valittaa kaikesta, tehtiinpä niin tai näin aina menee väärinpäin. Varmaan on tehty Suomen ennätys joka voisi kelvata ennätysten kirjaan.

    • Muuttajaksi

      Eipä oo hyvää löytyny taas viimenäkemän

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5118
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3347
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1482
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1317
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1026
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      928
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe