Kroppa kankea ja niskat jäykät-

kankkista

Olen 52 v nainen ja toissa talvena sairastuin kovaan infektioonn minkä jälkeen olen ollut paljon helpompi väsymään ja niska kankea ja olka hartia seutu ,lisäksi olen tullut jäykäksi.TK LÄÄKÄRIN MUKAAN fibromyalgia...voiko se tulla näin että kroppa kangistuu ja kipuilee ja väsyy helpommin kuin ennen? onko kellään kokemusta tällaisesta ja mikä diagnoosi ja lääkehoito? NISKA ollut ikäni ongelmana,,,jännitystä ja särkyä,vanhemmiten sekin jäykistynyt...jeesausta!

12

410

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kankeamyös

      Suljettiinko verikokeilla pois muut sairaudet, kuten reuma? Itsellä samat oireet ja fibrodiagnoosi. Lääkkeenä Triptyl, Panadol ja Tradolan ret. Tuki ja liikuntaelin vaivoja ja kipuja ollut vuosia, joihin ei kunnollista apua, nyt sitten tämä fibro. Aamulla erityisesti hartiat ja koko kroppa kankea. Liikkuminen on hyväksi.

    • RandomThinker

      Tuo fibro annettu taas vissiin arvaamalla, jotta päästään potilaasta helpolla...?
      Kaularangan kuvaus voisi olla paikallaan, jos muutenkin niskaongelmaa kuin pelkkä jännityspäänsärky. Onko käsissä mitään muutosta, kuten pistelyä, puutumista, voiman puutetta?
      Jos kovan infektion jälkeen oireet pahentuneet, on aivoissa tai selkäytimessä voinut tapahtua muutoksia autoimmuunireaktiona.

    • Känttyrämuija

      Kiitos vastauksistanne.Käsissä ei pistelyä tai puutumisia,lihasvoimat kuitenkin heikonlaiset. Niskarangan kuvausta pyytänyt jo vuosia mutta ihan turhaan ,eikä ykstyinen neurologigaan lämmennyt magneettikuvauksiin vaan tietyt testit tehtyään oli fibromyalgian kannalla siis hänkin. JAA ,mitenkäs todettaisiin aivojen tai selkärangan autoimmuunisairaudet? ja onko niihin jotain lääkehoitoa?

      • RandomThinker

        Kyllä on selän ja pään mri todellakin perusteltu. Tässä se taas nähdään ettei yksityisellä automaattisesti saa parempaa hoitoa! En voi ymmärtää miksi mri:hin tarvitaan "lupa" ja miksi sen saaminen on vaikeaa joskus - on se kumma ettei raha kelpaa?
        Autoimmuunitauteja todetaan mm. kuvauksissa nähtyjen plakkien, selkäydin- ja verinäytteiden pohjalta. Lääkehoitoa on riippuen siitä mikä kyseessä.


    • vaivainen

      Eli kun varaan jollekin aikaa niin pyydän aivojen ja selän mri kuvaukseen jotta syy selviäisi? verikokeista otettu laaja verenkuva sydänfilmeineen,ei mainittavaa.On s kovin vaikeaa saada nimi oireiden aiheuttajalle ,puumattakaan lääkehoidosta ...tk lääkäri ei ole suostunut fysiatrille tai neurolle laittamaan lähetettä kun mulla on fibromyalgia testien perusteella ja jännitysniska pienestä asti.Nämä hartia ja olan seudun sekä niskan kanekus pahentuneet sekä selän kankeus,,,lieko sitten raju flussa ja herpes saaneet kehon sököksi...herpes virusta ei verikoikein löytynyt tällöin kehosta.kellään samaa ja mikä kyseessä?

      • RandomThinker

        "Eli kun varaan jollekin aikaa niin pyydän aivojen ja selän mri kuvaukseen jotta syy selviäisi?"...
        Pitäsi saada se lääkärin lähete eli tätä ei saa edes rahalla. En tiedä sitten, kun jotkut väittävät päässeensä kuvaukseen vain pyytämällä.
        Jos vaan suinkin, niin mene yksityiselle ainakin sen verran että saat lähetteen.


    • vaivaisakka

      Olin keväällä yksityisellä neurologin vastaanotolla,hän teki erilaisia testejä ja kyselyjä ja kokeili mm eri juttuja ym kuten tiedätte,poissukumielessä tiety sairaudet. Kun otin puheeksi lähetteen magneettiin hän oli sitä mieltä että nämä lihasarkuudet ja kivut johtuvat fibromyalgiasta ja antoi triptyl reseptin.Haastattelussa kävi ilmi että äidin puoleni sukua äidilläni oli fibro ja olkasärkyjen takia pitkiä hoitokertoja kylmähoitoja ym,siskollani on fibromyalgia ja veljellä nuorena todettu nivelreuma.Aikuisella lapsellani hankala sidekudossairaus pienestä asti.Onko fibro mm sukurasite geeneissä vahvana? Onko täällä kokemusta vastaavasta?

      • Kankeamyös

        Minulla myös sukurasitteena esim. nivelreumaa. Siksi ne poissulku verikokeet pitää ottaa ennen diagnoosia. Jos niitä ei ole otettu, niin terveyskeskuksen pitäisi ne ottaa. Tumavasta-aineet, crp ym. kertoo onko sinulla jotain noista.


    • outoakin

      ps mitä tulee mri kuvaukseen,olen aina ihmetellyt näistä lukiessani että sinne niinku pääsee ...siis ketkä?hannuhanhet ! Eräs henkilö loukkasi työssä pahasti itsensä eikä otettu eikä kuvata vieläkään magneetilla-siis ketkä ja millaset sinne mri kuvauksiin oikein pääsee? Melkoinen lottovoitto kuka muka pääsee helposti,,,kun lekurilta pyytää hahaha

    • SamaOngelma

      Kuvaamistasi havainnoista tulee mieleen että olisiko teillä ranka hieman kääntynyt myötä tai vastapäivään. Kannattaa kokeilla harjoitteita jotka kääntävät rankkaa. Olennaista on sisäistää milloin ranka on suoraan eteenpäin

    • kankeaa

      Skolioosi myös vaivana-laaja verenkuva siis otettu ja lihaskoe jossa määritetään lihassairaus..en muista lyhennettä.kaipa se ranka alkaa jo vääntyä..siis aina olo raskas,,,liittyykö myös ikä asiaan ja vaihdevuosien vaikutus en tiedä...

    • jeesusonpoika

      Jeesuksen Kristuksen nimessä synnit anteeksi parantuminen ja vapaus amen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      591
      4071
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3418
    3. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2959
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2901
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2234
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2171
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      2107
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1935
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1930
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1879
    Aihe