Hartola kumma paikka

InvalidiOtto

On tämä Hartola muuttunut kummaksi paikaksi..ensin muutetaan Heinolaan ja sitten Hartolaan joko Heinolan sossu kupattu tyhjäksi.
ja niin onhan täällä yritteliäisyyttä yksi myy pilluaan,toinen kuppasia käsitöitään,yksi trokaa pulloja,pennut rikkoo paikkoja,huumeita välitetään asunnossa jos toisessa,pimeän viinan myynti rehoittaa.
Hävettää millaiseksi kotikuntani on muuttanut kauppaan ei uskalla enää mennä kun huppupäät huumehörhöpennut sylkevät ja räkivät raitilla.Kuinka saamme Hartolan entisenlaiseksi?emme
muuten kuin sulkemalla kunnan rajan epämääräisiltä tulijoilta nyt emme ole todellakaan mikään Kuningaskunta vaan persaukinen kuppanen kunta jollaiseksi sen ovat luoneet nykypäättäjämme.Kuri kuntaan ja kunnon poliisit pitämään järjestystä,häirikköpennut,huumehörhöt,häirikköautoilijat ja muut kuntaamme rasittavat kusettajat on saatava ulos kunnasta---HETI!!!!!

38

2761

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Justiinatar69

      Ja aiotaan murhata perhe ilotulitusrakettilla.Hartola ei ole Kuningaskunta vaan Pohjois-Korea
      jossa kunnan elättisuosikit saavat mellestää.

      • eipelastamikään

        On se Pohjois-Korea sentään hieman eri paikka... Jos et ole käynnyt siellä, niin älä vertaile!

        Vaan oikeasti Hartola on muuttunut aika h (k) urjaksi paikaksi, joten ihmettelen päättäjien toimintaa todella asian suhteen!! Ihmettelen myös, että mm. kunnanjohtaja ei edes asu Hartolassa, nekin verotulot menevät naapurikuntaan ja ei ole myöskään kaukana, että onko kunnanjohtaja kovin kummoisesti sitoutunut Hartolaan muutenkaan, Toki jokaisella on oikeus valita vapaasti asuinpaikkansa ja sitähän toteuttavat täällä monet. Toiset eivät asu lainkaan Hartolassa ja toiset vain asuvat Hartolassa.

        Olin itse joitakin aikoja sitten erään entisen kuntapäättäjän juttusilla Keski-Suomesta, hän seuraa vielä eläkkeelläkin kuntien taloutta. Hänen lakoninen kommenttinsa Hartolasta oli, että; "Hartolaa ei pelasta enään mikään".

        Itse en käy edes Hartolassa kaupassa perheemme kanssa, siinä ainoassa(sitä koo-kioskia ei voi laskea sikahintoineen kaupaksi), koska mielestäni siellä saavat ihan vapaasti käydä ne, jotka kaipasivat Hartolaan kunnollista ruokakauppaa. Litli ei Hartolaan enään tule ja kiitos siitä, jotka torppasivat sen mahdollisuuden, kun olisi tullut. Hikilauta ja Paakelsitehtaat on laskettu Hartolasta pois, samoin telemarkkinoinnit, kun ei ollut nopeaa tietoliikenneyhteyttä...

        Toivon todella, että tyhjilleen jääviin teollisuustiloihin tulee muutakin toimintaa, kuin joku kirpputori entisten lisäksi.

        Olimme joitakin aikoja sitten tilaisuudessa, jossa perheemme nuori olisi tullut Hartolaan kouluun, saimme vastaamme sellaista tekstiä, jota olisin voinnut kuulla ehkä 1800-luvulla, mutta kuulen sellaista 2000-luvulla. Ei tullut kauppoja!!

        Näemmä putkinäkö vaivaa monia hartolaisia!


      • Anonyymi

        Hartola on aina ollut.
        Koulussakin muutama opettaja keskittyneet kiusaamaan saman perheen lapsia jo vuosikausia


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hartola on aina ollut.
        Koulussakin muutama opettaja keskittyneet kiusaamaan saman perheen lapsia jo vuosikausia

        Kannattaako sitten hankkia samaan perheeseen useampia lapsia jos tilanne on tuo?


    • Justiinatar69

      Asiaa puhut kuka sitten lienetkin.Surettaa perheen puolesta siinä oli hengenlähtö lähellä tätä se alkoholi ja huumeet teettää.Ihmettelen miksei Hartolan kunta ja sen asuntoimi ei ota vakavasti Tukesin suositusta kieltää ilotulittaminen tiheään asutulla alueella.Lapset ovat mummon ja paapan hoivissa katsotaan palaavatko hartolaan vai käyvätkö siellä koulunssa.Vanhemmat nukkuvat vuoronperään ja tarkkailevat ympäristöä.On tää kamalaa en olisi millään uskonut että Hartolasta on tullut rosvojen,narkkareiden,yksinhuoltajien,alkoholistien pesäpaikka...

      • iuouoiert

        Älä muuta sano! Etenkin nuo yksinhuoltajat! Ne ovat kaikkein pahimpia. Kyllä sentään rosvot, narkkarit ja alkoholistit jotenkin siedän...


      • Justiinatar69

        Noista en siedä mitään!!!


    • Samanhuomannut

      Hartola oli vielä 10 vuotta sitten ihan eri paikka.
      Jostain syystä huonosti voivat vähäosaiset perheet hakeutuvat Lahden seudulta Hartola, Joutsa, Sysmä akselille. Halvat asunnot, seura vai mikä lie houkuttelee? Vähäosaisuus js tietty elämänpiiri sitten periytyy edelleen lapsille.
      Vaatisi vahvaa johtamista päättäjiltä muuttaa menoa. Ehkä mikään ei tosiaan enää pelasta. Harmi,

    • Justiinatar69

      Minusta kunta asuttamisessaan kunnan asuntoihin suosii juuri näitä marginaaliryhmiä jotka päivät nukkuvat ja yöt rälläävät heidän paikkansa on jossain muualla juttelin äsken äidin kanssa hänestä selvästi näkyy huoli lapsista huoli aviomiehestä on todella järkyttävää että tälläistä tapahtuu.Minäkin veronmaksajana peräänkuulutan nyt asenteiden muuttamista on kai kunnalla oikeus olla ottamatta tälläisiä häirikköjä kuntaamme.Pitääkö perustaa kuntaan liike joka karkoittaa moiset ulos Hartolasta?Ei voi olla oikein etä jokaisen on kohta nukuttava haulikko vieressään ja kaasusumutin taskussa että uskaltaa tiellä kulkea.

      • pohdinpas

        " Hajoita ja hallitse " on se wanha oppi jota nyt Hartolassakin ahkerasti yhä seurataan. Kun tilanne on oikein paha, niin kas kummaa , tulee jokin taho ja ratkaisee ongelman jonka on itse luonut.


    • ööhjwggb9

      Perustakaa IKL tyyppinen järjestö,Länsi-Suomesta on hyviä signaaleja siitä,että kylä on rauhoittunut&liike on loppunut kokonaan.

    • Juustiinatar69

      Tiedättekö mikä on ovikello?no jos tiedätte niin miksi pitää nuorison oviin potkia sisäänpäästäkseen?ja miksi suurin osa Hartolan nuorista tytöistä näyttää Reeberbahnin vanhimman ammatin harjoittajilta ja pojat huumehörhöiltä?

      • Danny80v

        Ei ole kaikki miltä näyttää
        sen kyllä oppii aikanaan
        ei ole kaikki miltä näyttää
        on syytä olla varuillaan


      • Danny90v

        Se olla voi toisinkin päin
        jos noin käyvän luulet
        niin kohta jo kuulet
        taas käyneenkin niin taikka näin

        Se olla voi toisinkin päin
        niin turha on luulla
        saat kuitenkin kuulla
        sen käyneenkin niin taikka näin


      • Danny100v

        Levotonta verta mulla virtaa suonissain
        Tiedän, että tämän kerran elän mä vain
        Itse olen piirtänyt mä viivat kohtalon
        Kiihkeää ja kuumaa tämä elämä on!


      • Koksuhiiri666

        No jumalauta elämä on laiffii


    • jtyjtyj

      Leipomo lähtee ja kun vielä PRT:n talotehdas sekä Versowood pistät ovet kiinni niin voi aloittaa kylän saattohoidon. Ehkä eläkeläiset pitävät kylän pystyssä kun suurella osalla on sen sentään isompi eläke mitä nuori duunari saa palkaa saati tule koskaan näkemään tuollaisia karttumia vaan kun työkyky ikääntyessä heikkenee odottaa kerjuu.

      • asukki

        Ja Jari-Pekan risteyksessä aina vaan kolisee kun kyliltä päin tuupataan nelostietä ajavien eteen/kylkeen. Eipä ole edes viitoituksia satunnaisille kulkijoille alikulusta nelostien toiselle puolelle...


      • hosukki657

        Niinpä...
        Onkohan perää siinä että ABC-asema tulisi sittenkin Hartolaan. Sellaista olen kuullut kaavailtavan...


      • öarjbg

        Eipä taida tulla kun on niin lyhyt välimatka Joutsan vastaavaan... mieluummin Lidl niin ei olla pelkän äs-marketin varassa.
        ja sitten taas nämä kirkonkylän teiden huonon vitsin tasolla oleva talvikunnossapito; liian kevyet aurat eli jääpolanteet kaistojen reunoilla ja asfaltti paistaa ajourien kohdilla.


      • eituleLitli
        öarjbg kirjoitti:

        Eipä taida tulla kun on niin lyhyt välimatka Joutsan vastaavaan... mieluummin Lidl niin ei olla pelkän äs-marketin varassa.
        ja sitten taas nämä kirkonkylän teiden huonon vitsin tasolla oleva talvikunnossapito; liian kevyet aurat eli jääpolanteet kaistojen reunoilla ja asfaltti paistaa ajourien kohdilla.

        Litli ei tule enään Hartolaan! Kuka sekin älykääpiö oli, joka Litlin tulon Hartolaan torppasi, kun olisi ollut tulollaan?? Ei tule myöskään pohjoisessa toimiva halpatavaratalo, ei tule Jyväskylän alapuolelle.
        En viitsi käydä enään Hartolassa kaupassa, kun muualla paremmin kauppoja. Saa Hartolassa käydä kaupassa he, jotka halusivat Hartolaan kunnon ruokakaupan! Ihme savustamista koko touhu ja omiin muroihin kusemista!


      • emhpit

        Pöristelijä on vaihtanut Ladaan ja vinguttelee sitä öisin pitkin kirkonkylää.


    • Koksuhiiri666

      Hartola on hartola minkäs vittu teet

    • Alotrah

      On Hartolassa hyviäkin paikkoja, kuten Ylemmäinen ja Vuorenkylä.

      • matuski

        No kerro mitä hyvää, pahansuopaisia juorupesiä Ylemmäisillä, siinähän jorisevat kaljaa lipittäessään


    • Jukupätkä

      Toden totta konu paikka koko Hartola. Siellä vaan hortoillaan piripäissään. Nuorisonkin aivot surkastuneet jo peruskouluiässä. Johan sen totesi YLE, lähettämällä sinne toimittaja Pirilän tekemään ohjelmaa.

    • alkuasukas

      Hartolassa asuminen on ihmisen parasta aikaa.

    • joopajoohei

      Mihin ihmeeseen pimeää viinaa tarvitaan tänä päivänä? Taitaa olla uusavuttomat taas asialla.

      • wtawrt

        Siihen jotta myyjä saa rahaa omiin juomiinsa.


      • Anonyymi

        Kyllä itseään saa myydä eihän se kiellettyä ole !


    • Anonyymi

      Täytyy sanoa että aika pohjalla täytyy olla jas itseään täytyy myydä !

      • Anonyymi

        Ei se ole hullu, joka myy vaan se joka ostaa,


    • Anonyymi

      Kyllä pilluaan saa myydä jos joku ostaa ja pitää ilmoittaa verottajalle tulot !

      • Anonyymi

        Ei tarvitse ilmoittaa verottajalle, jos tienaa alle 300 euroa kuukaudessa, mikäli ei ole muita tuloja esim. työttömyyskorvauksen lisäksi.


      • Anonyymi

        Sitten pitää myydä halvalla että käytetystä tavarasta vitonenkin piisaa sanotaan !


      • Anonyymi

        Antiikki myy aina. Uudet "tuotteet" ovat yleensä vain kehnoja kopioita "ehdasta tavarasta": Niinhän sitä sanotaan, että viini paranee vanhetessaan.


    • Anonyymi

      Kylläpä on köyhä elämä.

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe