Miten saa koiranpennun kynnet leikattua?

Jfjfuf

Aina kun alkaa leikata pennun kynsiä, se alkaa rimpuilla ja yrittää purra. Joka tassun jälkeen on annettu herkku. On laitettu koiran suuhun luu tai lelu mutta ei se kauaa kestä. Yritetty myös että toinen pitää kiinni ja toinen leikkaa mutta ei onnistunut niinkään. Osaisiko joku auttaa koska pakkohan ne on leikata?

9

387

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Näinonnistut

      Hei.Itsellä on pentu ollut alkuun myös aikamoinen rimpuilija ja kiljahtelija kynsiä leikatessa.
      Kynsien leikkaamiseen pentu tottuu mielestäni näin parhaiten.
      Otat ensin valmiiksi yhtämonta herkkupalaa kun on kynsiä, tai enemmänkin.Eli lasket kynnet, ja valitset riittävän määrän verran herkkuja viereesi lattialle.Sitten otat pennun tukevaan otteeseen syliisi, ja vaikka juttelet sille rauhoittavasti samalla kun leikkelet kynsiä.Tai hyräilet rauhallista laulua vaikka.Kun napsit ensimmäisen kynnen, pidät pennun yhä otteessasi, ja palkkaat sen herkulla.Ja jatkat leikkaamista, kunnes kaikki kynnet on leikattu.Ole määrätietoinen, älä anna periksi, ja hoida homma loppuun asti.
      Näin toimit, kunnes kaikki kynnet on leikattu.Et päästä pentua otteestasi pakenemaan, etkä välitä vaikka se rimpuilisikin, purisi, tai kiljuisi.Et sääli sitä, vaan hyräilet, juttelet rauhoittavasti jotain sille.Jos pentu rimpuilee, pidät sitä paikoillaan, kunnes rauhoittuu, ja saat jatkettua leikkaamista.Ja jatkat kunnes jokainen kynsi on leikattu ja herkut annettu.Ja sitten tietysti kehut suosituksesta lopuksi koiraa.
      Kun pentu ei viellä ole tottunut toimenpiteeseen, se yrittää että lopettaisit sen kesken,ja juurikin puree, kiljuu, rimpuilee.Sinä et saa lopettaa kesken, et kertaakaan, et lopeta ennenkun ne kaikki kynnet on leikattu.Ja pentu herkutettu jokaisen kynnen jälkeen ja kehuttu.
      Jos jätät leikkaamisen kesken, ja annat pennun mennä menojaan.Se vain oppii siitä, että pureminen ja rimpuilu kannatti,ja tekee sitä jatkossakin entistä vimmatummin .
      Tulet huomaamaan, että kun et anna periksi.Niin jo ensimmäisellä kerralla pentu antaa viimeiset kynnet yleensä leikata jo helpommin.Se huomaa että on parempi antautua toimenpiteeseen, kun sinä et anna sille periksi.
      Jotta pentusi oppisi kynsien leikkuussa olemaan kauniisti.Kynsiä pitää oikeasti leikat kerran viikossa.Siis valitset itsellesi sopivan viikonpäivän.Ja leikkaat kerran viikossa pikkuisen ihan jokaisesta kynnestä.Näin koira ei ehdi unohtamaan mitä kynnenleikkuussa tapahtuu, ja se tottuu siihen hienosti.Liian harvoin leikatessa, pentu ei muista, ja pistää enemmän hanttiin.Minulle tuli pentu 4kk ikäisenä, ja kolmen viikkon, eli kolmen leikkuukerran jäkeen alkoi sujua jo tosi hienosti.Eli kun otan herkut, ja istun lattialle kynsisaksien kanssa .Pentu jo hakeutuu luokseni, jotta leikakisin kynnet, ja hän saisi herkut .Ole sinäkin määrätietoinen ja päättäväinen, niin asia on kunnossa ennenkun huomaatkaan.Kun pentusi osaa olla kynsienleikkuussa hienosti, voi pidentää kynsienleikkuuväliä viikolla, ja sitten miettiä juuri sinun koirasikynsille sopivan välin.Liianpitkiski ei kannata päästää kasvamaan.Mielstäni on helpompi,ottaa useammin vähän.

      Jos annat pennun rimpuilla,purra ja päästät sen siksi vapaaksi.Tilanne vain huononee kerta kerralta, ja pentu myös vanhenee, ja pistää silloin enemmän vain hanttiin.Silloin kynsien leikauksesta voi tulla todellinen ongelma.Ja niitä pitää käydä leikkauttamassa eläintarvikeliikkeessä,tai lääkärillä koiran lopunikää.He kyllä ovat määrätietoisia, ja päättäväisiä.Leikkaavat kynnet puolestasi, ja sinä maksat siitä.
      Mutta usko itseesi, kyllä sinä siihen pystyt, pystyinhän minäkin.Kunhan et anna pennulle periksi.Onnea harjoitteluun ;)

      • Tahtotaistelu

        Totta joka sana! Itse koin saman eka kerran puuterihuiskun kanssa,se jopa oppi kiljumaan kuin henkee vietäisiin,viimmein tein niin,että menin polvilleen lattialle ja otin koiran selälleen jalkojen väliin,tukeva ote tassusta ja höpisin sille koko ajan ja nipsnaps vaan,palkka sitten perään.
        Nykyään asettaa jo itsensä valmiiksi,kun sanon että pitää leikata kynnet,sen jälkeen kaapinovelle jossa on herkut.Isojen koirien kanssa ei ikinä tuollaista ongelmaa,mutta tuon rääpäleen kanssa otti koville.


    • VastuuttomatOmistajat

      Kynsien leikkaamisen tarve tarkoittaa aina, että koira on jätetty heitteille. Riittävästi liikuntaa saavan koiran kynsiä ei tarvitse leikata milloinkaan. Ne kuluvat liikkuessa sopiviksi.
      Jos leikkaat koirasi kynsia, niin viisainta olisi antaa koira eläinsuojelijoiden haltuun. Olet silloin ollut kykenemätön huolehtimaan koiran riittävästä liikunnasta.

      • kynnetleikattava

        Typerys, et taida koiria omistaa edes.Kynnet ei ota liikkeessä maahan kiinni.Ellei ne ole ihan jätetty vuosiksi leikkaamatta,ja silloin onkin syytä luopua raukasta.
        Meidän koiralla tuplakannuskynnet viellä lisäksi.Ja yksikään kynsi ei lenkillä kulu, kun tassunmuoto on sellainen ettei kynnet osu liikkeessä maahan.Lenkkeillään 4-10km/pvä.Eli liikuntaa saa,ja lisäksi juoksee ja tutkii pihapiiriä omien halujen mukaan.On päivisin ulkona, kun kolaan, fiksaan autoa tai teen muita pihatöitä.


      • Sielläainoaoikea

        Tyypillinen komentti tuolla eräällä:)
        Esim. meillä isolla koiralla ei tarvitse koskaan leikata takatassujen kynsiä,mutta etutassujen täytyy lyhentää välillä,pienen koiran kynsiä lyhennän n.kerran kuukaudessa, kumpaakaan ei ole jätetty heitteille ja saavat runsaasti liikuntaa,vapaana saavat temmeltää maanomistajan luvalla suurella pelolla ja metsäautotiellä.Enkä aio antaa koiriamme eläinsujelijoiden haltuun:)


      • Lfict

        Meillä labradorinnoutajan pentu ja 2 kertaa päivässä vähintään 2 km lenkki ja monta kertaa saa olla pihalla vapaana tai juosta pellolla tai metsässä eikä kynnet itsestään kulu vaan täytyy leikata


    • Koirienystävä1

      Meillä koira leikkaa itse kyntensä, vaikka on vasta pentuli. Hän on niin fiksu.

      • koirienystävä2

        Kynsien leikkuuseen riittää kyllä aikuisella koiralla 1 kk-2kk väli.Pentua tosin täytyy harjoittaa useammin,että tottuu.Riittää aluksi kaksi kynttä kerrallaan ja seuraavan kerran enemmän.Jos ei onnistu on koirien kynsienleikkuupalvelut esim. trimmaamot.


      • mäleikkaanihaite

        Trimmaamoissa ja eläintarvikekaupoissa meilläpäin leikkaavat koirankynsiä.Mutta kyllä se vika on omistajassa, jos kynsiä ei leikatuksi saa,mutta trimmasmon tai eläinliikkeen täti saa.
        Itse se kannattaa tehdä, ja toimia kuten hyvin tuolla oikein tarkasti ja pitkästi joku jo neuvoikin.Minä leikkaan omilta ite,ja olen auttanut, ja neuvonut muitakin kynsienleikkuussa.Samalla lailka oon toiminu,ku muutki onnistujat.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2926
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      106
      2490
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2250
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      22
      2082
    5. 177
      1886
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      44
      1883
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1817
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1558
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe