Mistä tietoa poliisiin liittyen?

Kirjaprojekti_pulassa

Aioin ensin kysyä asiaa poliisipalstalta, mutta vilkaistuani otsikoita siellä päädyin kyselemään tänne. Minulla on eräs kirjaidea päässäni, ja pyöriteltyäni sitä nyt jokusen vuoden, haluaisin kirjoittaa sen muistiin. Ajatuksissa on tavallaan dekkari, ja haluaisin yhden päähenkilöistä olevan poliisi. En kuitenkaan tiedä hirveästi poliisin toimintatavoista esim. kadonneen etsimiseen ja perheväkivalta-epäilyyn liittyen. Onko kellään kokemusta, saako poliisilaitokselta "virka-apua" jos haluaa selvittää toimintaa, tai olisiko olemassa joku muu instanssi, josta neuvoja voisi kysyä?

2

68

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ideastakirjaksi

      Kadonneen etsimisestä, perheväkivallasta ja monesta muustakin poliisin toimintatavasta löytyy tietoa netistä. Äskettäin selvitin mm sitä, miten rikoksen uhrin ruumis liikkuu järjestelmässä tutkinnan aikana, sekin selvisi netistä.

      Mutta ennen sitä kokeile ensin kirjoittamista, niin selviää, tuleeko koko kirjasta mitään. Luulen, ettei poliisikaan kovin mielellään vastaile kysymyksiin, jos kirja on vasta idean asteella.

    • KäsisHylättiin

      Itse kysyin muutama vuosi sitten kysymyksiä "kirjaani" varten poliisilta Poliisin FB-sivujen kautta. Vastaaja taisi olla se nettipoliisi Fobba. Kerroin kirjoittavani käsikirjoitusta, jossa esiintyy rikos. Asettelin kysymykseni selkeästi, hieman käsiksestäni alustaen, jotta vastaaja saisi käsityksen keksimästäni tilanteesta ja jotta itse saisin yksiselitteiset vastaukset (tässä tapauksessa luonnollisesti kuvitteelliseen) käytännön toimintaan. Asettelin kysymykset niin, että niihin vastaaminen olisi melko nopeaa ja tietoon sekä käytäntöön nojaavaa (eikä esim. mielipide- tai moraaliasia). Sain erittäin nopeasti ja mukavasti vastaukset, eli sain mitä hain ja enemmänkin. Uskoisin, että minua auttoi juuri selkeä tapaus, johon kaipasin yksityiskohdat. Jos kaipaa laveita kuvauksia ja hiljaista tietoa, kannattaa varmaan nähdä ja jututtaa poliisi-ihmistä jossain virka-ajan ulkopuolella.

      Kyselin samaa tekstiä varten myös eräältä muusikolta mm. soittamistekniikkaan liittyviä kysymyksiä. En tuntenut häntä aiemmin, mutta uskaltauduin laittamaan s-postia. Hän vastasi mukavan laajasti ja hyvin ystävällisesti. Tämä vahvisti mielikuvaani muusikoista hyvinä tyyppeinä. :)

      Samassa yhteydessä kysyin myös SPR:n ihmiseltä, että onko tullut vastaan kriisialueelta tällaista tai tällaista tilannetta ja kuinka sitten toimitaan. Nainen vastasi todella tympeästi ja ynseästi, että hänellä ei ole aikaa tällaiseen. Vastauksessa oli myös ivallisuutta, jollaiseen en ole tottunut ihmisten kanssa viestiessäni, en "saajana" enkä "antajana". Vahvisti mielikuvaa tämäkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      274
      2810
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      212
      1808
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1502
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      1
      1261
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1188
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      249
      1117
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1032
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      963
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      78
      882
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      760
    Aihe