Mistä tietoa poliisiin liittyen?

Kirjaprojekti_pulassa

Aioin ensin kysyä asiaa poliisipalstalta, mutta vilkaistuani otsikoita siellä päädyin kyselemään tänne. Minulla on eräs kirjaidea päässäni, ja pyöriteltyäni sitä nyt jokusen vuoden, haluaisin kirjoittaa sen muistiin. Ajatuksissa on tavallaan dekkari, ja haluaisin yhden päähenkilöistä olevan poliisi. En kuitenkaan tiedä hirveästi poliisin toimintatavoista esim. kadonneen etsimiseen ja perheväkivalta-epäilyyn liittyen. Onko kellään kokemusta, saako poliisilaitokselta "virka-apua" jos haluaa selvittää toimintaa, tai olisiko olemassa joku muu instanssi, josta neuvoja voisi kysyä?

2

69

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ideastakirjaksi

   Kadonneen etsimisestä, perheväkivallasta ja monesta muustakin poliisin toimintatavasta löytyy tietoa netistä. Äskettäin selvitin mm sitä, miten rikoksen uhrin ruumis liikkuu järjestelmässä tutkinnan aikana, sekin selvisi netistä.

   Mutta ennen sitä kokeile ensin kirjoittamista, niin selviää, tuleeko koko kirjasta mitään. Luulen, ettei poliisikaan kovin mielellään vastaile kysymyksiin, jos kirja on vasta idean asteella.

  • KäsisHylättiin

   Itse kysyin muutama vuosi sitten kysymyksiä "kirjaani" varten poliisilta Poliisin FB-sivujen kautta. Vastaaja taisi olla se nettipoliisi Fobba. Kerroin kirjoittavani käsikirjoitusta, jossa esiintyy rikos. Asettelin kysymykseni selkeästi, hieman käsiksestäni alustaen, jotta vastaaja saisi käsityksen keksimästäni tilanteesta ja jotta itse saisin yksiselitteiset vastaukset (tässä tapauksessa luonnollisesti kuvitteelliseen) käytännön toimintaan. Asettelin kysymykset niin, että niihin vastaaminen olisi melko nopeaa ja tietoon sekä käytäntöön nojaavaa (eikä esim. mielipide- tai moraaliasia). Sain erittäin nopeasti ja mukavasti vastaukset, eli sain mitä hain ja enemmänkin. Uskoisin, että minua auttoi juuri selkeä tapaus, johon kaipasin yksityiskohdat. Jos kaipaa laveita kuvauksia ja hiljaista tietoa, kannattaa varmaan nähdä ja jututtaa poliisi-ihmistä jossain virka-ajan ulkopuolella.

   Kyselin samaa tekstiä varten myös eräältä muusikolta mm. soittamistekniikkaan liittyviä kysymyksiä. En tuntenut häntä aiemmin, mutta uskaltauduin laittamaan s-postia. Hän vastasi mukavan laajasti ja hyvin ystävällisesti. Tämä vahvisti mielikuvaani muusikoista hyvinä tyyppeinä. :)

   Samassa yhteydessä kysyin myös SPR:n ihmiseltä, että onko tullut vastaan kriisialueelta tällaista tai tällaista tilannetta ja kuinka sitten toimitaan. Nainen vastasi todella tympeästi ja ynseästi, että hänellä ei ole aikaa tällaiseen. Vastauksessa oli myös ivallisuutta, jollaiseen en ole tottunut ihmisten kanssa viestiessäni, en "saajana" enkä "antajana". Vahvisti mielikuvaa tämäkin.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

   Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
   Ikävä
   76
   1464
  2. En tiedä..

   Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
   Ikävä
   106
   1257
  3. Suhde asiaa

   Miksi et halua suhdetta kanssani?
   Ikävä
   119
   1207
  4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

   tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
   Ikävä
   78
   1146
  5. Paras olisi vain unohtaa

   Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
   Ikävä
   70
   1004
  6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

   Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
   Sanaristikot
   82
   813
  7. Oliko vähä sometettu taas vai?

   Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
   Kauhava
   9
   752
  8. Voisitko laittaa

   Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
   Ikävä
   42
   745
  9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

   Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
   Idän uskonnot
   376
   722
  10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

   Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
   Ikävä
   53
   686
  Aihe