Aktiivimallin jälkeen tulee toimeliaisuuden malli

Aktiivimalli on alkusoitto. Uudistus numero 2 tulee jo keväällä. Heti aktiivimallin jälkeen ajetaan läpi toinenkin malli lakiin, joka on alustavalta nimeltään "toimeliaisuuteen perustuva työttömyysturvamalli".

Siinä työtön joutuu hakemaan sekä raportoimaan kerran viikossa hakunsa nettipalveluun, tai saa automaattisen 2kk karenssin. Haettuja työpaikkoja pitää raportoida vähintään yksi viikossa, joka viikko. Vielä on epäselvää, pitääkö nämä hakea MOL:in (tai tilalle tulevan Työmarkkinatori-sovelluksen) kautta, jolloin tietysti virkailijat pääsevät mahdollisesti hakemukseen käsiksi suoraan.

Tällainen keskimääräinen nopeus ja viikottainen raportointi on täysin idioottimainen järjestelmä, joka ajaa työttömät järkevästä itse jaksottetusta omatoimisesta työnhausta pois, ja pakottaa käyttämään energian viikottaiseen raportointiin sekä pakkohakuun, riippumatta siitä, miten järkeviä työpaikkoja juuri sillä hetkellä on tarjolla. Moni käyttääkin jatkossa energiansa pakkohakupaikkaa tarkkaan valikoidessa sen sijaan, että hakisi ilman pakkoa itsenäisesti järkeviä silä hetkellä avoinna olevia paikkoja, ja raportoisi vaikka järkevämmässä aikajänteessä, kuten 3kk välein, viikottaisen sijasta, joka on raportointivälinä aivan yliampuvasti liian tiheä - täysin järjetön tarkastelujakson pituus.

Alustavasti on myös annettu tietoa, että kaikki työpaikat eivät kelpaa täyttämään jokaviikkoisen haun kriteereitä, ja lisäksi aiotaan valvoa sitä että jokainen hakee (virkailijan mielestä) tasolleen sopivia työpaikkoja. Tämä tuo lisää koukeroita ja lisää laskelmoituja karensseja jatkossa, kun virkailija päättää että pitkäaikaistyötön ei saa hakea toimistotyöpaikkaa, josta saa 2000e/kk, koska tämä on hänen mielestään "liian hyvä paikka kyseiselle työttömälle". Olisi pitänyt hakea puhelinmyyntihommaa pelkällä provisiolla ja todistaa hakeneensa itsenäisesti tätä.

Tämä toimeliaisuuden malli sekä aktiivimalli eivät poista velvoitetta hakea työtä (ilmais- sekä palkka) myös TE-toimiston erikseen osoittamana, kun virkailija lähettelee koko sopan lisäksi "työtarjouksiakin", joiden hausta, tottakai, pitää myöskin raportoida määräajassa.

Itseasiassa tuleva Työmarkkinatori joka korvaa MOL:in, oli jo uutisoitu virkaloisten puolelta "työnhaun Tinder-sovellukseksi" menneenä vuonna, joten ilmeisesti sitä ohjastaa joku tekoäly, joka matchaa työttömiä mm. maksettujen työttömyyspäivien määrän mukaisesti palvelua käyttävien työnantajien työpaikkojen profiileihin. On siis mahdollista että tämä tekoäly lähettää kaikkien uusien työttömyysturvan mallien lisäksi itse työtarjouksia työttömille mm. puhelinmyyntifirmoihin.

Toimeliaisuuden malliin palatakseni - joka siis tulee keväällä aktiivimallin lisäksi, ja siinä pitää joka viikko hakea työpaikkaa sekä erikseen raportoida haku, ja sitten katsotaan täyttääkö joka haku erikseen tarvittavat kriteerit - mallissa pitää tämän työpaikkahaun lisäksi myös "osallistua palveluihin", tai rapsahtaa 2kk karenssi. Se, mitä "palvelut" tarkoittavat, on epäselvää, mutta jos ne olisivat palkkatöitä, niitä ei kutsuttaisi palveluiksi. Ilmeisesti ovat lähempänä "pupuleikkejä" kuin palkkatyötä.
1
Ilmianna
Jaa

36 VastaustaTämän jälkeen tulee maakuntauudistus, joka alustavasti asettaa kaikki ansiosidonnaiselta tippuneet työttömät riippumatta terveydestä ja taustoista monialaisen palvelun (hieman TYP/MoPA:aa vastaava, jotka on todettu tehottomiksi tilastoissa työllistymisen kannalta) yhteisasiakkaiksi. Mukaan tulee pakkoholhous sossulta sekä kunnan terveydenhuollolta, sekä mahdollisesti muitakin "palveluita", jotka eivät ole missään tekemisissä palkkatyön kanssa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
vaikka ahkeruusmalli käyttöön työttömät joutuvat pakkoholhoukseen haetaan käsiraudoissa pakkoholhouksen toteuttamiseen terveydenhuollon ammattilaiset, sosiaalityöntekijät, te toimisto kela. työttömät hoidetaan terveydenhuollossa pakkokeinoin laitetaan lepo siteisiin lukkojen taakse tulee ovikoodilla varustettu lukko josta työtön ei karkaa minnekään. mielenterveys, päihdeongelmat, miksi ei ole saannut työsuhteita onko rikostaustaa nämä asiat vaikuttavat syrjäytyneitä työttömiä esim. kuntouttavassa työtoiminassa olleita yksinäisä. työttömien elämää vaikeutetaan tehokkaasti elämä hallinta saatava kuntoon että työtön reppana saataisiin osallistumaan aktivointitoimenpiteisiin ensin annnetaan hoitoa
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Huomio, tulevan seuraavan kyykytysmallin nimi ei ole "toimeliaisuuden työttömyysturvamalli".

OIKEA NYKYINEN NIMI mallille on (ilmeisesti muutettu) ja se on "AKTIIVISEN TYÖNHAUN MALLI" (se ei siis ole sama, kuin nyt voimaan astuva "työttömyysturvan aktiivimalli, vaan tulee voimaan tämän lisäksi erikseen).

Suunnitelma löytyy täältä:
http://valtioneuvosto.fi/documents/10184/3915389/Korhonen_Tiina_Aktiivinen_työnhaku_20171005.pdf/

Mallissa mm. työttömän tulee JOKA VIIKKO RAPORTOIDA työnhakunsa nettijärjestelmälle ja hakea vähintään yhtä työpaikkaa joka viikko, tai "osallistua palveluihin". Jos tämä ei toteudu, saa kertaheitolla 60 päivän karenssin. Miettikää. Raportoida, joka viikko. Tämä ei poista velvollisuutta osallistua taannoin lailla säädettyihin 3kk työttömien haastatteluihin, jossa työllistymissuunnitelma tarkastetaan ja päivitetään, eikä poista muitakaan jo entisiä velvollisuuksia, eikä myöskään sulje pois nyt voimaan tullutta nk. automaattista tukileikkuria, eli "työttömyysturvan aktiivimallia", jossa lähtee noin 5% työttömyysturvaa pois jos ei löydä palkkatyötä tai osallistu kuntouttavaan työtoimintaan tarkastelujakson aikana riittävää tuntimäärää.

Maininta löytyy täältä:
https://demokraatti.fi/eika-tassa-viela-kaikki-lisaa-tyottomien-kuritusta-tulossa-sd-kansanedustaja-ei-mene-halpaan-nokkelista-sanankaanteista/

"Hän varoittaa, että lisää lunta tupaan on tulossa ensi keväänä.

–" Eikä tässä vielä kaikki: työministeri Jari Lindström (sin.) valmistelee parhaillaan lisää työttömiin kohdistuvaa kuritusta. Ensi keväänä on tulossa aktiivisen työnhaun malli, joka edellyttää, että työttömän pitää kolmen kuukauden aikana hakea vähintään 12:ta työpaikkaa ja raportoida joka viikko netissä sähköisesti karenssien uhalla."
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Joo ihan sama.
Ilmianna
Jaa
Antaa tulla mitä tulee, miksi moisesta meuhkaamaan. Kun kukaan ei lähde mukaan moisiin kyykytyksiin, ne pikkuhiljaa katoaa kartalta.
EDELLYTTÄÄ jonkun verran luonteenlujuutta, mutta se kannattaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
TOTTA. Ja kotoohan ne perkeleet ei tule hakemaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
juuri näin. kun ajattelee isoisiäni. jotka olivat sodissa. löytyi luonteenlujuutta. etenkin toisella heistä, joka odotti rivissä ammutuksi tulemista vihollisen, saksalaisten(?), toimesta, sitten tuli venäläisiä, jotka pelastivat! molemmat olivat yrittäjiä sodan jälkeen. alennulla aion olla jos minut vedetään mukaan kyykytyksiin+pimeä työ käteisellä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
flower-77 kirjoitti:
juuri näin. kun ajattelee isoisiäni. jotka olivat sodissa. löytyi luonteenlujuutta. etenkin toisella heistä, joka odotti rivissä ammutuksi tulemista vihollisen, saksalaisten(?), toimesta, sitten tuli venäläisiä, jotka pelastivat! molemmat olivat yrittäjiä sodan jälkeen. alennulla aion olla jos minut vedetään mukaan kyykytyksiin+pimeä työ käteisellä.
siis alennetulla. myös yrittäminen on mielessä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Natsihallituksella on natsien tavoiteet kolmannesta valtakunnasta.
Ilmianna
Jaa
Noinhan se menee, että uudessa työnhaun mallissa aluksi annetaan hakea oman koulutuksensa mukaisia työpaikkoja. Sitten silmukkaa kiristettään, ja jo parin vuoden kuluttua työnhakusivuilla ei näytetä kuin kuntien palkattomien työpaikkojen ilmoituksia. Ja noita työpaikkoja ei välttämättä ole edes olemassa, mutta hakea täytyy karenssin uhalla ja tietenkin pitää työpaikoille soitella - kaikilla kun ei ole puhelinta.
Ilmianna
Jaa
Täytyy kyllä sanoa, että kaikista eniten minua näin ikääntyneenä työttömänä pelottaa nuo "älykkäät" pilipalisaatioratkaisut (siis Sipilän lempilapsi digitalisaatio). Olen vilkuillut noita Työmarkkinatorin sivuja kauhulla. Sivuston ja blogien tyhjä sanahelinä ei anna suuria lupauksia - ainakaan suunnittelijoiden älykkyysosamäärästä. Olen ollut töissä muutamassakin it-firmassa ja seurannut sivusta yhden suuren valtakunnallisen kehityshankkeen alkutaivalta pilottikäyttäjänä. Oli melkoista kohellusta ja valtion rahaa paloi! Ei ihme että tuon hankkeen kehittäjäfirmassa oli lopulta muutamat yt:t.

Onneksi kaikki it-projektit aina venyy ja paukkuu. Tokko tuo Työmarkkinatorikaan vielä helmikuussa meitä tulee kiusaamaan. Kun nyt töpeksisivät vuodenkaan, niin pääsisin livahtamaan kunniallisesti eläkeputkeen *koputtaa puuta että putki on vielä olemassa silloin*.

Mikä siinä pilipalisaatiossa pelottaa? Noh, työkkäristä soittelevan työntekijän kanssa pystyy vielä neuvottelemaan mm. ammattinimekkeistä ja niiden sisällöistä ja mahdollisten työpaikkojen sopivuudesta kandidaatille, mutta keskustelepa kasvottoman järjestelmän kanssa. Sovelluskehitys, laitteet, ohjeistus ja käyttökoulutus maksaa maltaita, mikä raha tietysti otetaan pois elävistä TE-virkailijoista, jotka teknologiauskovaisen pääministerimme mukaan vain hidastavat tehokasta työnvälitystä. Algoritmit ovat salaisia eivätkä tietenkään koskaan väärässä (vaikka ovat aina vain jonkun ihmisen/ryhmän koodiin upottamia, usein ennakkoluuloihin perustuvia mielipiteitä). Meikäläisen profiili voi mätsätä hyvinkin juuri puhelinpalveluyrityksiin, mistä kieltäytymisestä seuraisi väistämättä karenssi ja siitä taas taloudellinen katastrofi. Tai sukupuolen, iän, asuinpaikan ja työttömyysajan perusteella minut määrättäisiin johonkin hoivahommiin, mistä ei myöskään hyvä heiluisi.

Ja ei, en välttele työntekoa, mielelläni menisin vielä mielekkääseen työhön ja kartuttaisin eläkettä. Haen töitä ja olen valmis kouluttautumaan. Olen vain realisti. Tässä maassa ei yli kuusikymppinen enää saa mielekästä palkkatyötä.
Ilmianna
Jaa
Käsittääkseni iso-britanniassa on jo käytössä hyvin kiristettyä tuensaantia työttömille. Siellä työtön joutuu käymään jonkinlaisissa terapiatyylisissä keskusteluissa pohtimassa, miksi ei kykene työllistymään, muuten tuet lakkaa.

Melko järjetöntä Suomessakin jo nyt, mutta uskoisin homman menevän tästäkin vielä ihan älyttömyyksiin. Syystä, että yritykset ja yhtiöt jo tällä hetkellä tekevät ihmisiä työllistäessään suureksi osaksi hyväntekeväisyyttä. Moni työntekijä olisi korvattavissa teknologialla ja toimintojen järkeistämisellä. Ehkäpä tässä on yksi syy niille tehottomille yritystuille, joista ollut juttua mediassa, miksi niitä valtio maksaa.

Tämä sitten näkyy mm. työttömien arjessa. Täytyy tavallaan hommia "nyhjästä tyhjästä", että olisi edes sekin vähä työtä mitä tällä hetkellä. Työttömillä toisaalta hyvin asiat siinä suhteessa, että jos ja kun elintasot romahtaa tulevaisuudessa, heillä on tietämys ja tottumus niukkuudesta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Siellähän Britanniassa harva se päivä nämä orjat laittavat nuo työllistymisfirmat paskaksi, joten odotan samaa Suomeenkin!
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Sanon tähän, että ulkomailla on töitä. Ei kannattaa roikkua täällä jollottamassa. Jos vain on jonkunen ammattikoulutus on, löytyy Saksasta töitä heti. Siellä nyt on lehtien palstoilla, että työvoimapula on vakaava uhka kasvulle ja hyvinvoinnille. Jos vitsi vähänkään surfattaa netissä , saa myös tiedon, missä työvoimapula on pahimmoillaan.

Sitä ei pidä aristella, kyllä asuntojakin löytyy, jos työnantaja auttaa etsimään ja vaimoillekin löytyy hommia, ihan varmasti.

Niin minäkin olen aikoinaan Suomeen tullut, kirjoitin vain muutaman hakemuksen ja paikkoja oli. Ei olisi kyllä kannattanut, kun kokonaisuutta katsotaan. Miksi hemmitissä juuri Suomeen?
Ilmianna
Jaa
Onko teistä joku kirjautunut tuonne 'työmarkkinatorille', jota mollin hakuvahti jo tuputti? Olen etsinyt työttömyystoimiston sivuilta ja joka paikasta jonkinlaista yksityiskohtaista ja avointa kuvaa tuosta systeemistä, mutta turhaan. Hirveää salailua koko hanke väärällään. Panee miettimään, miksi sitä pitää salailla, jos se muka on niin 'hyvä' 'palvelu'. Minulle ei riitä tieto, että vuoden loppuun mennessä sinne nyt vaan pitää mennä ja ostaa sika säkissä, ja hypätä jyrkänteeltä side silmillä.

Aion kirjoittaa työttömyystoimistoon pyytäen, että he joko verkkosivuillaan tai suoraan sähköpostitse tai kirjeitse vaikka tulostavat tuon 'torin' sivut kysymyksineen, jotta niihin voi perehtyä anonyymisti, ennen kuin lähtee sinne kahlaamaan omalla nimellään ja pankkitunnuksillaan.

Jotenkin en usko, että he edes vastaavat, saati sitten paljastavat mitään tuosta hirvityksestä. Tuntuu kuin Suomen kansalaisesta yritettäisiin tehdä Valtio Oy:n omistamaa raaka-ainetta höpökursseille ja orjapajoille, ja valtion omistamaa ja säätelemää energiaa, jota pakotetaan 'vapaaehtoisesti hakemaan' sinne, minne tietokoneohjelman hölmöt ohjelmoijat ovat keksineet määrätä. Höpökurssittajat varmaan jo värväävät kapoja ja laskevat mielessään tulevia voittojaan, kun puolesta miljoonasta työttömästä työnhakijasta ohjataan tietokoneohjelman toimesta heidänkin puljulleen sovittu määrä lypsylehmiä.

Työpaikkahakemuksista tulee valtion omaisuutta. Jokaisesta sinusta kiskotusta tiedonpalasesta yksityiselämästäsi, harrastuksistasi, ominaisuuksistasi, entisistä työpaikoistasi, koulutuksistasi tulee julkista, samalla tavoin kuin jokainen käyntisi ennen luottamuksen arvoiselle lääkärillä johtaa nyt epämääräisiin sepustuksiin kanta.fi: iin, jotka sitten jäävät sinne loppuelämäksesi kenen tahansa luettavaksi - ja sinä et voi edes korjata selviä virheitä, saati sitten määrätä yksityisasiasi yksityiseksi. Elämme todella oudossa yhteiskunnassa. Miten annoimme sen luisua tällaiseen?

Työpaikan tietysti jokainen haluaisi, jos niitä olisi, tai tehdä omaa työtään, jos se sallittaisiin. Mutta kuka haluaa uhriksi tuollaiseen systeemiin, jota on kiireellä ja salailulla ajettu päämme menoksi?
Ilmianna
Jaa
Tämä "kaikkien tiedot yhteen nippuun" -idea on tullut virolaisilta konsulteilta, eli niiltä, jotka tahtovat, että kuka tahansa on jo ja voi olla vielä tulevaisuudessa helpommin Viron e-kansalainen. Siksi, että he ei osaa ajatella itsenäisesti pikkuisena valtiona ja kommunistitaustallaan, eivätkä osaa olla ilman valtiota ja sen tunkeilua yksityisiin omistajuussuhteisiin, eikä osaa olla ilman isoveljensä (Suomen) tukea. Oletteko koskaan ajatelleet, että miksi Suomen ja Viron välille tulee tunneli? Nämä maat ovat sopineet jo, että niin tulee olla, jotta Venajä ei pääse väliin, ja siksi kaikki on yhdistettävä ja saatava samaan muottin, ihan kuin se muka jotain pelastautumista edistäisi. Kuviot on paljon paljon isommat, kuin mistä kansa osasi edes villeimmissäkään unelmissaan tai painajaisissaan koskaan kuvitella, eikä siinä ole aikataulu enää esteenä kun näitä pikkupoikien juttuja on koko maan ja taivaan voimalla tekemässä suurimmat ja ahneimmat idiootit mitä näistä maista löytyy. Kohta on Ruotsikin omimassa omaa palaansa ja Sitten se onkin sitä mitä oli jo ilman tunneliakin, kiista rahasta.
Ilmianna
Jaa
Työnhaku jymähtää siihen jos suosittelija uupuu, kysytty joka haastattelussa missä olen käynyt niin itselle on menny ainakin perille ajat sitten että saahan sitä hakea muttei ei sitä paikkaa noinkaan tule. Ai niin asun pääkaupunkiseudulla mut en kauaa, se on bye bye.
Ilmianna
Jaa
Yksi pulju, joka aikoo ilmeisesti tienata tällä työttömien itsemääräämisoikeuden ja yksityisyyden poistamisella, kuvailee, miten tekovähä-älyohjelma on ohjelmoitu matsaamaan työtä ja tekijöitä. Heidän mielestään on kaksi olennaista kysymystä:

“Mitä työpaikkaa minun kannattaa hakea?”

“Kuka näistä sadoista hakijoista on sopivin juuri tähän tehtävään?”

Mietipä itse, ystävä, millä perustein päätät, että joku yritys tai joku avoin työpaikka on sellainen, johon sinun 'kannattaa' hakea. Syitä voi olla valtavasti, kullakin omansa, eikä niitä kaikkia voi eikä halua listata jonkun työttömyysteollisuuden tekoälybotin vatvottavaksi! Esimerkiksi:

Kohtuullinen työmatka, mieluiten pari tuntia päivässä / pari päivää viikossa / satunnainen työ / kokoaikatyö / viikonlopputyö / kesätyö / ehdottomasti ei kesätyö. Tietty palkka, tai reilut bonukset tuloksista. Siedettävät työkaverit ja esimiehet ja firman omistajat. Sopiva askel ansioluetteloosi, eli opit jotain, työssä on imago kohdillaan ja uskot saavasi sieltä hyvät suosittelut. Tietystä paikkakunnalta. Miltä paikkakunnalta tahansa, paitsi muutamalta. Melkein mitä tahansa työtä, mutta ei etiikkasi vastaista puhelinmyyntiä, suoramyyntiä, markkinatutkimuksia eikä mainostenjakoa. Rekryfirmakin käy, paitsi muutama. Ei rekryfirmoja. Tuossakin listassa on kohtia, joista varmasti väsättäisiin sinulle karenssi, jos kertoisit niistä nettiprofiilissasi, tai sille vähä-älybotille tai työttömyysvirkailijalle. Kuitenkin ne ovat jonkun työnhaussa tärkeitä asioita. Joku haluaisi vaihtaa paikkakuntaa, joku ei voi eikä halua. Jollakin on jokin suunnitelma muhimassa ja hän tarvitsee rauhaa voidakseen keskittyä siihen: ulkomaille muutto, valmistautuminen yliopiston pääsykokeeseen tjms.
Ilmianna
Jaa
Eipä ne mitään kalliimpaa asuntoa edes vuokraa jos ei pysty maksaa. Täytyykö olla bösillö jos ei ymmärrä.
Ilmianna
Jaa
Raportointia suoraan amerikkalaisille yrityksille ja sitten kun ei töitä löydy niin poliitikkojen kavereilla on konsulttifirmoja, jotka "edulliseen" hintaan ottavat työttömät pois tilastosta CV:n tekoa oppimaan kahdeksi viikoksi ja sitten 9 euron päiväpalkalla tekemään kahden täyspalkatun miehen työt siinä toivossa, että töitä saisi.
Ilmianna
Jaa
Työttömät täytyy aktivoida, vaikka se tulisi kalliiksi. Järjestettäisiinpä lisää kursseja, joilla ei opita mitään.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kuin tulla tyhmemmäksi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Mitä siihen työhakemukseen pitäs kirjottaa, vetäkää vittu päähänne jos ette palkkaa vai ? Vitun kuvan varmaan vois liitteenä lähettääkin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Niitä vitun /mulkun kuvia ja pikkareita kannattaa myydä pimeänä, mieluiten käteismaksulla. alentakoon vaan -40% tttuesta :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Vappu Pimiä
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Tuo työmarkkinatori antaa työnhakijalle 'valinnanvapauden': saat valita neljästä kyykytyspajasta ja keisarin uusien työpaikkojen välittäjäsutenööreistä sen 'sinulle sopivimman'. Pakko valita ainakin yksi, mutta ihan 'vapaasti' valitset. Kuin annettaisiin valita vapaasti, rangaistaanko sinua työttömyydestäsi mestaamalla giljotiinilla, päänirrotusmiekalla, hirttämällä vai hukuttamalla. Eläköön valinta ja vapaus!
Ilmianna
Jaa
Työttömänä ei halua kirjautua tuollaiseen kyykytysohjelmaan omilla pankkitunnuksillaan, mutta jos haluaa katsoa, mitä työmarkkinatori pitää sisällään, voihan pyytää jotain vakityössä olevaa ystäväänsä laatimaan sinne profiilin, ja ottaa kuvakaappauksia sivuista ennen omien tietojensa sinne laittamista, tai kopioida listoja kysymyksistä, ja sitten laittaa niitä levitykseen. Ihme salailua koko hankkeessa. Minä aion houkutella jonkun tuttuni profiloimaan itsensä, ja jos saan selville jotain, kerron täällä ja blogissa.
Ilmianna
Jaa
"
Tämä tuo lisää koukeroita ja lisää laskelmoituja karensseja jatkossa, kun virkailija päättää että pitkäaikaistyötön ei saa hakea toimistotyöpaikkaa, josta saa 2000e/kk, koska tämä on hänen mielestään "liian hyvä paikka kyseiselle työttömälle".
"
Näytin te-tädille kopiota työnhakudokumentistani ja hän totesi sen hyvin laadituksi mutta kun työpaikka oli nimetty "Systems Engineer" nimiseksi, ryhtyi hän minua moittimaan, että olen teknikkona hakenut insinöörin työpaikkaa - hyi hyi. Seuraavalla kerralla sitten kaivoin työpaikan vaatimukset esille ja niistä näkyi, että englannin kielisen ilmiotuksen mukaiseen työpaikaan ei ollut minkäänlaisia koulutusvaatimuksia. Vaan työpaikka oli tarkoitettukin osaavalle mekaanikolle. Ja mekaanikkojahan englannin kielisissä maissa voidaan yrityksissä nimittää Engineereiksi. Mutta täti viittasi todisteluuni kinttaalla. Mutta onneksi työnhakuni ei ollut ns. pakkohaku. Että olkaa varuillanne sillä tädit kyttäävät hakemienne työpaikkojen sopivuutta koulutukseenne ja työkokemukseenne nähden.
Ilmianna
Jaa
Pitäähän palkkaa saada jos meinas vuokraa maksaa, ei saatana te ootte vajukkejaaaaaaa. Tai muuten, toimeentulotuki maksaa kaikki viulut sähköineen.
Ilmianna
Jaa
Radioaktiivisen työnhaun malli.
Ellei työpaikkaa löydy viikossa, tarjoillaan Putin Polonium tee.
Ilmianna
Jaa
Ja nämä mitkään mallit ei taaskaan koske suurimpia lusmuja ja elättiryhmiä maanviljelijöitä,mustalaisia ja mamuja,vain heidän elättäjiään,reiluako?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
en itse suostu orjatyöhön, mutta kaksi mun läheistä on siellä töissä. on kuulemma muslimeita ja muita ulkomaalaisia siellä. niille järjestetään ruoka, jossa ei ole sianlihaa. mietin vain että saako joku suomalainen esim. gluteenittoman siellä, ilman terveyssyytä, jos haluaa....tuskin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
maaria-77 kirjoitti:
en itse suostu orjatyöhön, mutta kaksi mun läheistä on siellä töissä. on kuulemma muslimeita ja muita ulkomaalaisia siellä. niille järjestetään ruoka, jossa ei ole sianlihaa. mietin vain että saako joku suomalainen esim. gluteenittoman siellä, ilman terveyssyytä, jos haluaa....tuskin.
eli kai siellä mamujakin siis on.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
No eipä tuo haittaa. Käyn ennemmin "orjatyössä" kuntouttavassa kun tehtailen työpaikkahakemuksia työpaikkoihin joihinka en halua, pääsisi edes tai ne eivät ole minulle sopivia.

Onhan sekin orjatyötä tehtailla joka viikko hakemuksia eikä siitä saa edes kulukorvauksia ja matkarahoja kuten kuntouttavasta. Itselläni ei olisi varaa rampata turhissa työpaikkahaastatteluissa mitättömällä työmarkkinatuella kun ei sillä muutenkaan elä kuin kaksi viikkoa ja loppu aika rahattomana.

En alkaisi henkilötietojani lähettelemään joka viikko sellaisiin työpaikkoihin joihinka on väkisin vaan haettava. Täysin sairasta jotka näin naurettavaa systeemiä kehittelevät. Ne ovat kehitelleet itselleen sopeutumiseläkkeet niin etteivät itse joudu työnhakuun.
Ilmianna
Jaa
SE ON PUHDASTA URKINTAA. SE ON ANSA!! Älä laitta mihnkään henkilötiedot, eikä mitään, mistä saa selvää. ja lukekaa mitä on NWO.
Ilmianna
Jaa
CV:hen yhteytiedoiksi kannattaa antaa ainoastaan puhelinnumero ja sekin sellaiseksi numeroksi, jota käyttää erillisellä vanhahkolla puhelimella. Näin eivät pitkäkyntiset pääse hekkeroimaan puhelinta.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Aktiivimallin jälkeen tulee toimeliaisuuden malli

Aktiivimalli on alkusoitto. Uudistus numero 2 tulee jo keväällä. Heti aktiivimallin jälkeen ajetaan läpi toinenkin malli lakiin, joka on alustavalta nimeltään "toimeliaisuuteen perustuva työttömyysturvamalli".

Siinä työtön joutuu hakemaan sekä raportoimaan kerran viikossa hakunsa nettipalveluun, tai saa automaattisen 2kk karenssin. Haettuja työpaikkoja pitää raportoida vähintään yksi viikossa, joka viikko. Vielä on epäselvää, pitääkö nämä hakea MOL:in (tai tilalle tulevan Työmarkkinatori-sovelluksen) kautta, jolloin tietysti virkailijat pääsevät mahdollisesti hakemukseen käsiksi suoraan.

Tällainen keskimääräinen nopeus ja viikottainen raportointi on täysin idioottimainen järjestelmä, joka ajaa työttömät järkevästä itse jaksottetusta omatoimisesta työnhausta pois, ja pakottaa käyttämään energian viikottaiseen raportointiin sekä pakkohakuun, riippumatta siitä, miten järkeviä työpaikkoja juuri sillä hetkellä on tarjolla. Moni käyttääkin jatkossa energiansa pakkohakupaikkaa tarkkaan valikoidessa sen sijaan, että hakisi ilman pakkoa itsenäisesti järkeviä silä hetkellä avoinna olevia paikkoja, ja raportoisi vaikka järkevämmässä aikajänteessä, kuten 3kk välein, viikottaisen sijasta, joka on raportointivälinä aivan yliampuvasti liian tiheä - täysin järjetön tarkastelujakson pituus.

Alustavasti on myös annettu tietoa, että kaikki työpaikat eivät kelpaa täyttämään jokaviikkoisen haun kriteereitä, ja lisäksi aiotaan valvoa sitä että jokainen hakee (virkailijan mielestä) tasolleen sopivia työpaikkoja. Tämä tuo lisää koukeroita ja lisää laskelmoituja karensseja jatkossa, kun virkailija päättää että pitkäaikaistyötön ei saa hakea toimistotyöpaikkaa, josta saa 2000e/kk, koska tämä on hänen mielestään "liian hyvä paikka kyseiselle työttömälle". Olisi pitänyt hakea puhelinmyyntihommaa pelkällä provisiolla ja todistaa hakeneensa itsenäisesti tätä.

Tämä toimeliaisuuden malli sekä aktiivimalli eivät poista velvoitetta hakea työtä (ilmais- sekä palkka) myös TE-toimiston erikseen osoittamana, kun virkailija lähettelee koko sopan lisäksi "työtarjouksiakin", joiden hausta, tottakai, pitää myöskin raportoida määräajassa.

Itseasiassa tuleva Työmarkkinatori joka korvaa MOL:in, oli jo uutisoitu virkaloisten puolelta "työnhaun Tinder-sovellukseksi" menneenä vuonna, joten ilmeisesti sitä ohjastaa joku tekoäly, joka matchaa työttömiä mm. maksettujen työttömyyspäivien määrän mukaisesti palvelua käyttävien työnantajien työpaikkojen profiileihin. On siis mahdollista että tämä tekoäly lähettää kaikkien uusien työttömyysturvan mallien lisäksi itse työtarjouksia työttömille mm. puhelinmyyntifirmoihin.

Toimeliaisuuden malliin palatakseni - joka siis tulee keväällä aktiivimallin lisäksi, ja siinä pitää joka viikko hakea työpaikkaa sekä erikseen raportoida haku, ja sitten katsotaan täyttääkö joka haku erikseen tarvittavat kriteerit - mallissa pitää tämän työpaikkahaun lisäksi myös "osallistua palveluihin", tai rapsahtaa 2kk karenssi. Se, mitä "palvelut" tarkoittavat, on epäselvää, mutta jos ne olisivat palkkatöitä, niitä ei kutsuttaisi palveluiksi. Ilmeisesti ovat lähempänä "pupuleikkejä" kuin palkkatyötä.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta