rakettien laatu laskee ja hinnat nousee

pilattujuhla

5 eri vuosikymmenellä suomen rakettimarkkinoita arvioivana voin sanoa että tämä patojen ja papaattien kura mitä nyt tarjolla kaupoissa on, on todellinen pohjanoteeraus. Ollaan tultu todella korkealta todella alas laadussa, näyttävyydessä, suorituskyvyssä ja hinta/laatusuhteessa.
Muistelen kaiholla jokamiehen raketteja, atlas-raketteja, tähtiraketteja, noitapillejä ohjausputkineen, valkoisia tykinlaukauksia, ja rooman kynttilöitä jotka VALMISTETTIIN MUUTEN SUOMESSA. 70-luvulla oli normaalia, että keskikokoinen raketti nousee 70 -90 metrin korkeuteen. Se luki raketissa, aivan vieressä jossa luki muutkin raketin tiedot suomeksi. Nyt niin vain väitetään (70-90m), pussissa, jossa ehkä yksi yltää korkeintaan 50 metrin korkeuteen. Vähitellen valikoima alkoi 80-90 luvulla muuttumaan. Irtoraketteja ei enää myyty, Tuli halvempaa kiina-roskaa pusseissa. kissanpierua, rätiseviä muovimunankuoria. Sitten oli sellainen >"plateau-vaihe" 90-00 luvulla jossa valikoima oli täysin kiinalaisvalmisteista mutta valikoima laajeni. Suutaripaukkuja mahtui melkein jokaiseen rakettipussiin. Tuotteet, jotka aiemmin oli laadukkaita suomalaisia, oli nyt huonolaatuisia kiinalaisia, mutta vielä saman nimisiä. Roomalaiset kynttilät oli alunperin 20 ja 30 palloisia. kiinalaiset oli aluksi 20 mutta myöhemmin 10 palloa. Sitten puhallettiin huonoa laatua ja ilmaa hintaan laittamalla 5 pallon isot roomalaiset myyntiin. KAS KUN EI YHDEN PALLON ROOMALAISET!. Pyörivät auringot katosi markkinoilta, noitapillit katosi, Vähitellen mentiin sellaiseen turhapuro/piirretty/politiikka/sotaretoriikka/ääliö-nimisten patojen suuntaan. Huumorilla myytiin kuraa. Laatu korreloi myös nimiä. Nyt, 10-luvulla koko ajan valikoima on vähentynyt, aluksi väheni rakettivalikoimat, sitten tuli niitä ylihinnoiteltuja eturauhaskasvaimen muotoisia mega-raketteja kun laittaa kahden kolmen tunnin palkan tuhkaksi 20 sekunnissa ja halvalla kasattuja kalliita patoja. Sitten katosi ne heitettävien krääsien paukut minimiin, joita ei tosin olisi tarvinnut koskaan tullakaan markkinoille. Olemme päässeet vuoden 2017 joulukuuhun jossa rakettivalikoima on ennennäkemättömän olematon. Edulliset tulivuoren kaltaiset suihkut on yhtä tuotetta lukuunottamatta kaikki lanattu pois markkinoilta, tuplahintaset asetettu tilalle ja niitä myydään yksittäin. samoin kaikki muut alle 10 euron rakettipaketit paitsi yhden liikkeen myymät exocetit, loistaa poissaolollaan. Joka paikassa yritetään tuputtaa 30-60 euron patoja ?!? järjettömän kallis 1 minuutin "alkuperäisen roomalaisen kynttilän jäljitelmäläjä".

On helppo luopua paukuttelusta kokonaan, kun koko tarjonta on tärvelty. Se ilo joka entisaikojen raketeista, oli, en voi välittää/tarjota sitä enää lapsilleni ja lastenlapsilleni, enkä voi edes selittää mikä tai kuka sen on halunnut näin tuhota.
Padat on peestä, suihkut on lähes poistettu markkinoilta ja kunnon raketteja ei myydä.

14

682

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ilotulittaja

      Olen täysin samaa mieltä nykyajan ilotulitteet ovat olemattomia eikä enää kunnon paukkuja myydä.

      • Paukuttelematon

        Mitä iloa pelkistä paukuista se on pelkkää åånisaastaa.
        Paukuttelu on typeryyttä.


    • pilattujuhla

      Paukut ovat saaneet erilaisen merkityksen tämän kiina-krääsän aikana. 70 - luvulla suomalaisvalmisteinen tykinlaukaus oli valkoinen voimalla prässätty sileä, tyylikäs vedenpitävällä sytytyslangalla valmistettu laatutuote, joka kirjaimellisesti kuulosti oikealle tykinlaukaukselle ja kaikui naapurikortteleissakin. Eipä silti niitäkään yhtä enempää iltaa kohden tarvittu. Tulisuihkut ja laadukkaat raketit oli se pääjuttu.

      Jos joku on näistä tämän päivän kiinalaisista pamahtavista thunder kingeistä ja muista papaateista innostunut, niiin voin lämpimästi suositella heille hakeutumista metallialalle. Siellä voi paukuttaa hitsauskuonavasaralla tuhansia kertoja päivässä teräslevyä vasten, saada saman äänimaailman ja saa jopa palkkaa.

    • bobgeldof

      Eiköhän tuokin puuha aivan kohta kielletä tykkänään,,Ruotsi jo päätyi sellaiseen,,tosinkin syystä että "matut" ammuskelivat IHMISIÄ niillä..

    • Expommittaja

      Täysin samaa mieltä.
      Vien kaikki raketit ja pommit takas kauppaan . Kyllä vtuttaa ja pahasti.
      En ihmettelis yhtään jos joku alkaa tekee omia pommejaan ja loukkaantuu/kuolee niihin koska nykyiset pommit on kärpäsen p@sk@.

      Ensvuodeks haen jostain oikeaa dynamiittia ja napalmia.

    • 25cole

      Nuo raketit ova samoja tylsia jokapuolella maailmaa, ei kukaan keksi mitaan uutta.

    • hhhunter

      Rakettien taso ehkä laskee mutta patojen taso kovenee vuosi vuodelta eli paranee joka vuosi. Raketitkin on vähän et riippuu. Isot 200g on kielletty mutta kyllä nuo 75g raketitkin ovat kovia kunhan tietää mitä ja mistä ostaa. 75 grammallakin saadaan todella näyttäviä raketteja.

    • hhhunter

      Rakettien taso ehkä laskee mutta patojen taso kovenee vuosi vuodelta eli paranee joka vuosi. Raketitkin on vähän et riippuu. Isot 200g on kielletty mutta kyllä nuo 75g raketitkin ovat kovia kunhan tietää mitä ja mistä ostaa. 75 grammallakin saadaan todella näyttäviä raketteja. täyskymppi rakettipaketissakin viime vuonna oli ihan hyvä salute raketti mikä tän vuoden versiossa on kustu. Onneksi on viimevuoden versiota muutama paketti säästössä.

    • hhhunter

      Kyllä minä muistan hyvin ne ajat kun oli thunder kingit kunnollisia ym. 3" pommia mutta kuten sanoin niin kunhan tietää mitä ja mistä ostaa niin saa kunnon patoja ja raketteja niin sama fiilis mulla on nyt 40 vuotiaana kuin esim. vuonna 1995. Sitä toivon että salute efektiä tulisi enemmän. Tänä vuonna oli muutamisa padoissakin sitä. Salute efektin tarkoitushan on välähdys ja kova pamaus niille jotka eivät tiedä.

    • hhhunter

      Mielellään sitä maksaa vaikka 200e kunnon 2 kilon padasta mitkä tämä uusi eu hommeli on mahdollistanut ja 100e kunnon kilon padasta. Minun mielestäni tuo ei ole rahojen hukkaan heittämistä. Pitää muistaa että kaikki mitä ihminen ei tarvitse elämiseen on turhaa ja rahojen hukkaan heittämistä. Moni juo alkoholia satojen eurojen edestä kurkusta alas vuodessa, käyvät konseretissa ym. ja nauttivat niistä. Minä taas nautin ilotulitteista ei se ole sen kummempaa.

      Kaikki eivät pidä ilotulitteista mutta eihän asioiden tarvitsekkaan miellyttää kaikkia.

    • Kansalaisaloite
      • Jondelssi

        Oikeesti tommosia kehtaatki tulla tänne kirjottelee


    • Anonyymi

      Eletään uuden vuoden rakettien myymälätarjonnan suhteen kaikkien vuosikymmenten pohjamuta-vaihetta. Kaksi ketjua jotka muodostaa markkinoilla duopolin, myy kiinalaista roskalaatua moninkertaisella hinnalla. Kuka tahansa 70-80 luvun elänyt ymmärtää mitä puhallusta koko rakettibisnes tänä päivänä.

    • Anonyymi

      Oli muuten todella surkea tarjonta kauppiailla, jäi ostamatta koska vaan niitä patoja jotka paukkuu tylsän monotonisesti sen puoli minuuttia, keppiraketit on menetetty juttu, aikoinaan todellakin se ajopanoksen suhina oli mahtava ja sitä pystyi seuraamaan pimeässä ja sitten se avauspanos. Nykyisissä on ulkonäöllisesti kokoa mutta kaikki muu puuttuu, taivaalle viskataan puolityhjiä pahviputkenpätkiä muovikartiolla ja muka niin hauskalla nimellä.
      Todellakin ikävä niitä kolmea rakettia joita ennen sai nykyisen skeidan sijaa, takaisin jokamiehenraketit, atlas ja se tähtiraketti, eihän ne edes olleet ulkoisesti isoja näihin nykyisiin tyhjiin pahvitöttöröihin verrattuna mutta täyttä tavaraa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      16
      1439
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1295
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1072
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1026
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe