rakettien laatu laskee ja hinnat nousee

pilattujuhla

5 eri vuosikymmenellä suomen rakettimarkkinoita arvioivana voin sanoa että tämä patojen ja papaattien kura mitä nyt tarjolla kaupoissa on, on todellinen pohjanoteeraus. Ollaan tultu todella korkealta todella alas laadussa, näyttävyydessä, suorituskyvyssä ja hinta/laatusuhteessa.
Muistelen kaiholla jokamiehen raketteja, atlas-raketteja, tähtiraketteja, noitapillejä ohjausputkineen, valkoisia tykinlaukauksia, ja rooman kynttilöitä jotka VALMISTETTIIN MUUTEN SUOMESSA. 70-luvulla oli normaalia, että keskikokoinen raketti nousee 70 -90 metrin korkeuteen. Se luki raketissa, aivan vieressä jossa luki muutkin raketin tiedot suomeksi. Nyt niin vain väitetään (70-90m), pussissa, jossa ehkä yksi yltää korkeintaan 50 metrin korkeuteen. Vähitellen valikoima alkoi 80-90 luvulla muuttumaan. Irtoraketteja ei enää myyty, Tuli halvempaa kiina-roskaa pusseissa. kissanpierua, rätiseviä muovimunankuoria. Sitten oli sellainen >"plateau-vaihe" 90-00 luvulla jossa valikoima oli täysin kiinalaisvalmisteista mutta valikoima laajeni. Suutaripaukkuja mahtui melkein jokaiseen rakettipussiin. Tuotteet, jotka aiemmin oli laadukkaita suomalaisia, oli nyt huonolaatuisia kiinalaisia, mutta vielä saman nimisiä. Roomalaiset kynttilät oli alunperin 20 ja 30 palloisia. kiinalaiset oli aluksi 20 mutta myöhemmin 10 palloa. Sitten puhallettiin huonoa laatua ja ilmaa hintaan laittamalla 5 pallon isot roomalaiset myyntiin. KAS KUN EI YHDEN PALLON ROOMALAISET!. Pyörivät auringot katosi markkinoilta, noitapillit katosi, Vähitellen mentiin sellaiseen turhapuro/piirretty/politiikka/sotaretoriikka/ääliö-nimisten patojen suuntaan. Huumorilla myytiin kuraa. Laatu korreloi myös nimiä. Nyt, 10-luvulla koko ajan valikoima on vähentynyt, aluksi väheni rakettivalikoimat, sitten tuli niitä ylihinnoiteltuja eturauhaskasvaimen muotoisia mega-raketteja kun laittaa kahden kolmen tunnin palkan tuhkaksi 20 sekunnissa ja halvalla kasattuja kalliita patoja. Sitten katosi ne heitettävien krääsien paukut minimiin, joita ei tosin olisi tarvinnut koskaan tullakaan markkinoille. Olemme päässeet vuoden 2017 joulukuuhun jossa rakettivalikoima on ennennäkemättömän olematon. Edulliset tulivuoren kaltaiset suihkut on yhtä tuotetta lukuunottamatta kaikki lanattu pois markkinoilta, tuplahintaset asetettu tilalle ja niitä myydään yksittäin. samoin kaikki muut alle 10 euron rakettipaketit paitsi yhden liikkeen myymät exocetit, loistaa poissaolollaan. Joka paikassa yritetään tuputtaa 30-60 euron patoja ?!? järjettömän kallis 1 minuutin "alkuperäisen roomalaisen kynttilän jäljitelmäläjä".

On helppo luopua paukuttelusta kokonaan, kun koko tarjonta on tärvelty. Se ilo joka entisaikojen raketeista, oli, en voi välittää/tarjota sitä enää lapsilleni ja lastenlapsilleni, enkä voi edes selittää mikä tai kuka sen on halunnut näin tuhota.
Padat on peestä, suihkut on lähes poistettu markkinoilta ja kunnon raketteja ei myydä.

12

392

Vastaukset

 • Olen täysin samaa mieltä nykyajan ilotulitteet ovat olemattomia eikä enää kunnon paukkuja myydä.

  • Mitä iloa pelkistä paukuista se on pelkkää åånisaastaa.
   Paukuttelu on typeryyttä.


 • Paukut ovat saaneet erilaisen merkityksen tämän kiina-krääsän aikana. 70 - luvulla suomalaisvalmisteinen tykinlaukaus oli valkoinen voimalla prässätty sileä, tyylikäs vedenpitävällä sytytyslangalla valmistettu laatutuote, joka kirjaimellisesti kuulosti oikealle tykinlaukaukselle ja kaikui naapurikortteleissakin. Eipä silti niitäkään yhtä enempää iltaa kohden tarvittu. Tulisuihkut ja laadukkaat raketit oli se pääjuttu.

  Jos joku on näistä tämän päivän kiinalaisista pamahtavista thunder kingeistä ja muista papaateista innostunut, niiin voin lämpimästi suositella heille hakeutumista metallialalle. Siellä voi paukuttaa hitsauskuonavasaralla tuhansia kertoja päivässä teräslevyä vasten, saada saman äänimaailman ja saa jopa palkkaa.

 • Eiköhän tuokin puuha aivan kohta kielletä tykkänään,,Ruotsi jo päätyi sellaiseen,,tosinkin syystä että "matut" ammuskelivat IHMISIÄ niillä..

 • Täysin samaa mieltä.
  Vien kaikki raketit ja pommit takas kauppaan . Kyllä vtuttaa ja pahasti.
  En ihmettelis yhtään jos joku alkaa tekee omia pommejaan ja loukkaantuu/kuolee niihin koska nykyiset pommit on kärpäsen p@sk@.

  Ensvuodeks haen jostain oikeaa dynamiittia ja napalmia.

 • Nuo raketit ova samoja tylsia jokapuolella maailmaa, ei kukaan keksi mitaan uutta.

 • Rakettien taso ehkä laskee mutta patojen taso kovenee vuosi vuodelta eli paranee joka vuosi. Raketitkin on vähän et riippuu. Isot 200g on kielletty mutta kyllä nuo 75g raketitkin ovat kovia kunhan tietää mitä ja mistä ostaa. 75 grammallakin saadaan todella näyttäviä raketteja.

 • Rakettien taso ehkä laskee mutta patojen taso kovenee vuosi vuodelta eli paranee joka vuosi. Raketitkin on vähän et riippuu. Isot 200g on kielletty mutta kyllä nuo 75g raketitkin ovat kovia kunhan tietää mitä ja mistä ostaa. 75 grammallakin saadaan todella näyttäviä raketteja. täyskymppi rakettipaketissakin viime vuonna oli ihan hyvä salute raketti mikä tän vuoden versiossa on kustu. Onneksi on viimevuoden versiota muutama paketti säästössä.

 • Kyllä minä muistan hyvin ne ajat kun oli thunder kingit kunnollisia ym. 3" pommia mutta kuten sanoin niin kunhan tietää mitä ja mistä ostaa niin saa kunnon patoja ja raketteja niin sama fiilis mulla on nyt 40 vuotiaana kuin esim. vuonna 1995. Sitä toivon että salute efektiä tulisi enemmän. Tänä vuonna oli muutamisa padoissakin sitä. Salute efektin tarkoitushan on välähdys ja kova pamaus niille jotka eivät tiedä.

 • Mielellään sitä maksaa vaikka 200e kunnon 2 kilon padasta mitkä tämä uusi eu hommeli on mahdollistanut ja 100e kunnon kilon padasta. Minun mielestäni tuo ei ole rahojen hukkaan heittämistä. Pitää muistaa että kaikki mitä ihminen ei tarvitse elämiseen on turhaa ja rahojen hukkaan heittämistä. Moni juo alkoholia satojen eurojen edestä kurkusta alas vuodessa, käyvät konseretissa ym. ja nauttivat niistä. Minä taas nautin ilotulitteista ei se ole sen kummempaa.

  Kaikki eivät pidä ilotulitteista mutta eihän asioiden tarvitsekkaan miellyttää kaikkia.

  • Oikeesti tommosia kehtaatki tulla tänne kirjottelee


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Iranilainen kansanedustaja lupaa 3 miljoonan dollarin palkkion

  Trumpin tappajalle. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cfa37fd0-332c-4304-8dc6-3f7024244907
  Maailman menoa
  82
  3436
 2. Luisteluvalmentaja Mirjami Penttinen

  Valmentaa nuoria kannustavasti ja tasa-arvoisesti.
  14
  1548
 3. MURHA hämeenlinnassa

  Keskustassa, maanantain ja tiistain välisenä yönä??!! Kertokaa heti lisää........
  Hämeenlinna
  55
  1032