Aihe

-----Tipaton alkaa taas kerran-----

tauko_

37

586

  Vastaukset

  • Näin on, mennään kirkkoon.

   • Sinullekkin on varmaan sama,menetkö kirkkoon vai heinälatoon . . .


  • En ole juonut tänä vuonna vielä tippaakaan.

  • .. helmikuu pelti kiinni.

  • Kaksi päivää takana, niin että kävin kaupassa katsomassa uuden kaljan hintoja siinä muiden ostoksien sivussa. Ihan peestä koko homma, tosi kalliita. Missä kaikki muut ovat?

  • 1.1.2009 alkoi isolla pullolla viskiä ennen aamukahvia. Järkytyin moisesta niin että itku tuli ja en ole juonut pisaraakaan sen jälkeen. Ja se kannatti. Sen jälkeen olen vuosien kuluessa hyvissä väleissä perheeni kanssa. Olen omakätisesti rakentanut talon, oppinut kieliä, pyörittänyt menestyksellä omaa yhtiötä olemalla konsulttina hyvinkin korkealla kansainvälisellä tasolla ym ym.

   Ajatelkaa että alkoholi on niin voimakas myrkky että se kahlitse elämänvoiman ja tuo vain harmia ja ahdistusta kun ei päissään ja krapulassa ole mihinkään kerta kaikkiaan!

   Haastankin sinut, lukija, oman mittasi mukaan sopivan ajan olemaan raittiina näin vuoden alussa.

   Kiitos.

   Janne

  • Parikymmentä vuotta tai yleensä pitkään, juomatta olleen kirjoitus enemmän masentaa ja ärsyttää, kuin että siitä olisi tukea meille, jotka yritämme edes tipatonta viikkoa/tammikuuta. Kirjoituksenne tuntuvat leuhkimiselta, vaikka joku kirjoittaakin myönteiseen sävyyn. Olen lukenut muutamia, enkä saa niistä mitään vinkkiä enkä voimaa.
   Saisinko esittää nöyrän pyynnön: siirtyisitte jollekin toiselle palstalle, esim. sinä IhmisarvotKunniaan, rakentaminen-palstalle, talouspalstalle tai opiskelijoiden palstalle. Itse teen hyväntekeväisyystyötä, esim. kuljetan niitä, jotka eivät itse pysty siirtymään paikkoihin, joihin eivät saa yhteiskunnan tarjoamaa kuljetusta. Ei tulisi mieleenikään ajaessani kertoa esim. als-tautiselle, miten tässä nyt painan jarrua ja kaasua, miten sujuvasti kieräytän rattia ja miten tykkään huristella paikasta toiseen. Eikö ois kiva kun sinäkin pystyisit. Tai alzheimer-potilaalle; on se hienoa kun osaan ajaa minne vaan, olis varmaan sullekin.
   En yhtään usko, että haluatte todella auttaa, omaa häntäänne paremminkin nostelette. Itse käyn tällä palstalla vuoden välein, silloin kun pidän tipattoman tammikuun. Kerran sain pidetyksi sen vasta heinäkuussa.

   • Terve Viininlitkijä

    Ei täältä todellakaan kuittailla. Ihan vaan vuosia kestäneen rajun juomisen lopettaneelta muille alkoholisteille terveisiä.

    Sopiva aika paussia oman mitan mukaan voi vaikka kestää päivän. Koskaan kun ei tiedä milloin ratkeaa ja mihin.

    Itsekin avuntarpeessa olevien auttaja. Ihan rullatuolipotilaista alkaen.

    Hyvää vuodenjatkoa!


  • minäkin olen 4 vuotta ollut tipattomalla enkä voi olla kehumatta sitä tunnetta kun viikonloppujen jälkeen palaat arkeen ilman krapuloita......ja turha se on narista ..jokaisella on oikeus ja mahdollisuus lopettaa juominen kokonaan tipattoman sijaan....mutta mutta onkai se tipatonkin tyhjää parempi...ja loppuun vielä kevennyksenä että elämäni paras päätös ehdottomasti alkoton elämä :)

  • En usko, että jokaisella on mahdollisuus lopettaa, mutta sitä on jo vatvottu näillä palstoilla paljon. Asiantuntija en ole, joten en voi perustella.
   Viides tipaton päivä lähtenyt. On ollut rauhallista menoa, paljon kävelyä ulkona. Ei ole vielä tullut kiusauksia herättävää tilannetta.

   • Hyvä homma, ehkä kuukauden jaksat käveleksiä, kunnes huomaat, että mitä järkeä ... t. Ratkennut


  • kyllä....ihan jokaisella on mahdollisuus olla ottamatta....mutta kukaan ei ole niin itsekäs kuin alkoholisti joka itsestään vuosien saatossa semmoisen tekee....alkoholisti ns milloin ottaa suruun milloin ottaa iloon tai ottaa muuten vain ..aina löytää itselleen syyn miksi voi ottaa....työpaikka meni ...vaimo lähti ....nyt juon kahta kauheammin...pitkässä juoksussa vain itselleen hallaa tekee.jos ei ole voimaa itse lopettaa totaalisesti juomista niin silloin ei ole mahdollisuutta kuin hoitopaikkaan.alkoholisti ei voi hypätä kohtuukäyttäjän saappaisiin se ei vain toimi ...on joko absolutisti tai alkoholisti mutta avaimet on jokaisen omissa käsissä ja miettii vain kumman oven valitsee

  • tietoluotuskaa, olen sydämestäni mukana, jos että noin syyttelet itseäsi juomisestasi. Oletko ihan varma, että voisit olla ottamatta? Jo tuollainen mustavalkoinen päättäväisyys ja uho on epäilyttävä. Eikö sinua koskaan ole alkoholi auttanut? Itseäni on. On tullut äkkinäisiä vastoinkäymisiä niin että olisin ehkä joutunut johonkin känniä pahempaan tilaan, jos en olisi ottanut alkoholia ensi hätään. Siihen äkkihätään ei myöskään ole ollut mahdollista saada mitään lääkettä (ajantilaukset, lääkkeenhaku jne.). Kun seuraava päivä on tullut, pahin kauhu on ohi ja olen pystynyt alkaa käsitellä asiaa selvin päin. Voimia ja ehkä asenteen muutosta sinulle toivoo

   • arvon viininlitkijä.....kyllä minä kuule tiedän kuinka viina rentouttaa....kuinka viinaa on kiva juoda...entä sitten kun se alkaa ottaa valtaa ihmisestä?? eikö silloin ole aika panna korkki kiinni??...niin m inäkin tein ..silloin kun viini/viina alkaa näytellä monena päivänä viikossa roolia niin silloin tietää että alkaa viinapiru ottaa valtaa...kannattaa päästää irti ennenkuin alkoholisoituu ...silloin se on jo vaikeaa....voimia ja tsemppiä sinullekin kohti alkottomia päiviä...huom .tämähän on alkoholismi osio...joten ei kai täällä hirveämmin kehuskella viinan hyvistä puolista....eihän...


  • tietoluotuskaa, juuri siksi pidän tipattomia aikoja, nyt ja varmaan toisen kesällä. Näin olen toiminut 50 vuotta. Itsekkyydestä en tiedä, ei minulta jää mitään tekemättä oman eikä toisten puolesta alkoholin takia. Enkä ole vielä menettänyt mitään alkoholin takia, jotakin kyllä iän myötä, esim. loistavan työni. Mielestäni voi mainita myös alkoholin auttavasta vaikutuksesta. Tipattomat ovat osittain tylsiä, vaikka menenkin silloin tilaisuuksiin selvänä, ystäväni eivät katso kieroon, kuten moni valittaa, eikä itseäkään ahdista. En tiedä sinun pakoistasi, mutta minä olen kokenut muutaman tilannetta elämässäni, jolloin paras, voi sanoa pakottava keino on ollut ottaa alkoholia säästyäkseni pahemmalta. En keksi tilanteita ottaa. Kiitos zempistä, sitä tarvitaan aina.

  • En ole ottanut vielä tänä vuonna, ja täytyy sanoa, että olo on hyvä. En ole alakuloinen, menen mielelläni huomenna töihin.
   Pystyn olemaan positiivinen huonoissakin asioissa, näin kun jaksaisin jatkaa.
   En kuitenkaan halua olla absolutisti, enkä aio olla ottamatta ollenkaan tammikuussa. Haluan olla normaali-ihminen ja nauttia viinistä ja A oluestakin.

  • Menossa oleva tipaton alkoi 04.12.2017 ja loppuu 03.02.3018. Läträäminen lakkaa 12.02.
   Sitten tipaton kestää 03.04.2018 asti ja läträäminen loppuu 04.05.2018.
   Seuraavan tipattoman kestosta ei ole vielä tietoa.

  • veeäm43, sepä jämäkkää. Ja mielenkiintoistakin. Olen muuten itse kokeillut tuota joskus tipattoman jälkeen. Jonkin aikaa onnistuin, sitten en. Ihmeesti vain liukuu liian usein toistuvaan käyttöön. Ehkä joskus yritän toistamiseen. Juotko putkeen 3.4. - 4.5? Vai käytätkö kohtuullisesti vai vain liikaa?

   • Kyse on rytmityksestä. Kotioloissa käyn kunto-/punttisalilla 6krt/vko jolloin a-tuotteet eivät todellakaan maistu. Satunnaisesta oluesta ei olisi haittaa mutta ei tunnu mielitekoa.
    Kaapissa on tällä hetkellä avatut konjakki-, brandy- ja slivovitspullot sekä avaamattomat viski- ja vodkapullot.

    Lipsumiset tarkoittavat matkoja. Keväät ja syksyt Espanjassa merkitsevät päivittäistä nautiskelua = putkeen. Ei varsinaiseen juoppeeseen saakka mutta kokonaismäärä on melko reipas.
    Lyhyemmät ovat muita matkoja joilla tissuttelu on myös päivittäistä mutta Espanjaa vähäisempää.

    Viime syksyn Espanja oli ensimmäinen hälyttäjä. 2 viikkoa kotiutumisen jälkeen kävin verikokeessa ja järkytyksekseni kerrottiin, että maksani Alat lukema oli 296 kun viitealueen yläraja on 50. Kuudessa viikossa lukema laski 40:een mutta päätin lopettaa Espanjan aamupiristykset, aamuiset, mojovat brandypaukut klo9:n tietämisssä. Aloitan vasta iltapäivällä lounaan yhteydessä.
    Koskaan aikaisemmin ei maksani ole ilmoitellut huolestuttavista lukemista.

    Ennen elämäntavan muutosta 14 vuotta sitten, olin tissutellut joutilaana putkeen 3 vuotta mutta elämänilo katosi, mieskunto heikkeni eikä verenpaine enää totellut lääkitystäkään.
    Voin silloin siirtyä lääkitsemättömään elämään 6kk:n jälkeen muutoksesta.


  • Viikonloppu dogun viikon tipattomana olon jälkeen positiivisia havaintoja, Hermot ei oo kireällä, kuorsaus loppui kuin seinään muutaman selvän päivän jälkeen, viikonloppuna voi autoilla jos tarvetta, kapakkaan ei kulu rahaa ja kaikin puolinen positiivisuus on vallannut mielen! Negatiivistä on tekemisen keksiminen ettei pitkästy ja tietty kyllä se perjantain eka tuoppi tyhjään mahaan nopeasti kiskaistuna tuo semmoisen eufoorisen olon jota kaipaan, voi jospa se jäisikin siihen niin ei tipattomia tarttis pitää, mutta nyt pidetään!!!!!

  • Ei koskaan ennen klo 12. Ja 2 tipatonta päivää viikossa, maksa kiittää.

   • Ennemminkin 5 tipatonta päivää viikossa niin ollaan enemmän oikeilla jäljillä maksan hellittelyn kannalta!


  • Vautsi veeäm43, sinullapa luonteen lujuutta. Moniko pystyisi moiseen? Ja tarkoitan sekä kuukauden yhtämittaista hörppimistä että kokonaan ilman oloa. Molemmat ovat kova suoritus.

  • Liki 2 viikkoa tipattomalla ja eturauhas vaivat on hellittänyt kokonaan ei tartte vessassa juosta yölläkään enää, eikä tunnu sitä vihoittelua tai mitä lie alavatsassa ! Unikin on parempaa! Jotta on tää aika kokonaisvaltaista itse hoitoa jättämällä vaan jotain tekemättä eli dogaamatta!

  • 11. päivä illassa. Kerran kävi alko mielessä, hukutin sen avantoon. Ihan tavallinen olo, ruokahalu on hyvä. Ja kun aina lasketaan alkoholin kaloreita.

  • Kakstoista päivää ollut ilman. Mutta kyllä tässä jo aika hullunkiilto alkaa olla silmissä, että kunpa vain sais kaljaa ja pian. Kaupassa en voi käydä lainkaan, laatikko kaljaa tarttuis kuitenkin "vahingos" mukaan. Oon aivan rauniona. Tiuskin ja ärjyn pienistäkin asioista. Tekis mieli vetää jotain turpaan, että sais edes yhden huikan. Tää on vuoden paskinta aikaa. Eukko on uhannut jättää jos juon pisaraakaan tammikuun aikana. Helmikuussa taas saa juoda, kohtuullisesti. Toki kohtuullisesti on ollut minulle noin 30-40 purkkia viikossa. Tarkoittaa suomeksi että olen tavannut juoda kolmena taikka neljänä päivänä viikossa, yleensä illan aikana menee se kymmenen purkkia. Ja arvatkaapa onko v-käyrä korkealla kun näkee jonkun siemailevan olutta jossain. Eikä itse saa. En tiedä miten nämä tulevat 19 päivää vielä jaksaa olla ilman. Varsinkaan kun eukko ei päästä edes kävelylenkille yksin, vaan seuraa mukana. Yleensä olen muut vuodenajat todella leppoinen ja kiltti vaimolle, enkä tiuski milloinkaan. Mutta tämä tammikuu, raivoan ja tiuskin joka päivä, sen takia kun en saa kaljaa. Mitä vaimo hyötyy tästä, kun pakottaa minut tipattomalle, ja saa kuukauden päivät kuunnella tiuskimista ja raivoamista pienistäkin asioista. Ja sehän tässä v*tuttaa kun ei saa kaljaa, vaikka tekis niin pirusti mieli.

   Miten pystyn ottamaan salaa edes yhden purkin kylmää ja raikkaan kuplivaa ihanaa olutta? Niin ettei vaimon valvova silmä sitä huomaa. Panoksena on kuitenkin parisuhde, niin ei viittis sitäkään munata.

  • Tosi osuva nimimerkki, hauskakin. Ystäväni oli laivalla töissä. Jokaisen ruoan jälkeen esimies sanoi; hohhoijaa, menenpä kirjallisiin töihin. Ja heti oven takaa kuului sihaus. Siitä tuli porukan lentävä lause.
   Aika paljon sinulla pelissä, jos koko avioliitto. Ilmeisesti olet pannut avioliittoasiantuntijoiden mukaan plussat ja miinukset vaa´alle. Joko pelosta tai sydämestä, valinnat lienevät siinä, vain kaksi. Jos munaa, pitää löytyä toinen ratkaisu elämälle. Yksi purkki ei auta, tiedät itsekin (minä ainakin) että seuraavaa purkkia hamuaa vielä enemmän.
   Jos lähtisit kävelylenkille. Samariini korvaa hieman, sen maussa on sopivasti karvautta. Kyllä ärjyäkin pitää joskus, varsinkin jos 11 kk olet ärjymättä. Minulle se olisi yhtä rankkaa kuin kaljattomuus. Voimia ja onnistumista vaimolle ja sinulle!

  • kyllähän asia on vain näin jotta jos on itsensä ajanut jo noin kovaksi huikkamieheksi niin eihän muuta vaihtoehtoa ole kuin korkki lopullisesti kiinni.vaimosi yritttää vaan parastasi jotta kehosi saisi edes hetken myrkyiltä huilata...alkoholi tekee pitkässä juoksussa ihmisestä hermoraunion.ja siihen kaikki muut sisäelin ongelmat päälle jne jne...laita vaan fiksuna korkki kiinni kokonaan ja vetelet kunnon b-vitamiini kuuria ja otat päivittäisten kaljottelujesi tilalle vaikka kävelyn raittiissa ulkoilmassa.ensimmäisen vuoden kun selättää niin huomaaat miten mahtavaa aikaa on olla irti krapuloista ja nukut hyvin ja elämänlaatu paranee....tiedän mistä puhun koska itsekin tein sen valinnan :) tsemppiä

  • Alkoholissa on paljon kaloreita, mutta lihottaako ne? Aikaisempina vuosina mitä olen tipattomia kuukauden pari putkeen viettänyt niin paino ei ole heittänyt suuntaan eikä toiseen, vaikka kaljoittelu on viikkotasolla 20-50 putellia tipattomien välissä ! Muutoin kaikki nuo yllä mainitut hyödyt allekirjoitan!

  • kuinon, Tipattomalla on parempi ruokahalu. Jos yksi kaljapullo on n. 120 kilokaloria, niin äkkiä ne kalorit syö jossakin toisessa, yksi voileipä, pari hedelmää, puhumattakaan suklaapaloista. Itse syön vain tipattoman aikana karkkia, sitäkin aika vähän. Muuten ruokahalu on hyvä. Paino ei tosiaankaan ole pudonnut ainakaan tähän mennessä. Liikun aika paljon. Olen sitä mieltä että ihmisellä on joku ominaispaino, joka pysyy. Sitten ihan eri toimenpiteillä, laihduttamisella, liikunnan lisäämisellä ja syömisen vähentämisellä, eli pienellä nälällä, voi saada muutosta aikaan.
   Mutta näillä kiloilla 15. päivä alkamassa ja pirteä olo.
   Joku alkoholipalstalla kirjoittaa nimimerkilläni, enkä saa sitä enää käyttöön, kun herjaa, että on jo käytössä. Joten vaihdan toiseen.

  • nooh kuinkas moni jatkaa tipatonta vielä helmikuussakin? onko hyvä elämä voittanut känni hourailun tuoman olotilan?

  • Minä huijaan addiktiotani yhdistelmällä 0-olut + pilvi. Viimeisen vuoden aikana olen ensimmäistä kertaa aikuiselämäni (tark. 40 v.) pitämään pitkiäkin tipattomia kausia.

   • Mistä noin varttunut saa pilveä ostettua?


   • Lapsenlapsilta


   • ptosh kirjoitti:

    Lapsenlapsilta

    Marin avulla on moni onnistunut vähentämään juomista.
    Krapulaan 2 pamia + pari sätkää, olo mahtava. Ehkä puoli pulloa koskista niin a vot!


  • Voi hitsin hitsi perjantaina loppui tipaton ja punkkua otin ruuan kaa konkkua kahvin kaa ja saunakaljatkkn vielä niin ja kunnon yömyssyt vielä päälle!!!! Lauantaina suunnilleen sama satsi ja tänään vain punkkua safkan kaa ja illalla pari tölkkiä olutta saunan kälkeen on suunnitelmisa! Eturauhanen alkoi taas vaivata eli kyllä se alkomaholi näyttää siihen vaivaan vaikuttavan negatiivisesti! Pari viikkoa ilman alkoholia niin vaivat on lähes kokonaan poissa joten kyllä tässä on järki otettava ns. käteen ja kännättävä vaan hyvin harvakseltaan! Onkos muilla ukkeleilla kokemuksia aiheesta?

  • Vaikuttaa eturauhassyövältä, jos levinnyt luustoon niin ei voi parantua.
   Nivel ja selkäkivut viittaa etäpesäkkeisiin.
   Tupakka ja tishuttelu lisää syöpäriskin 20x

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Erätauko: Suomalainen nettikeskustelu julkisuuden henkilöistä - unohtuuko empatia?

   Erätaukokeskustelu tiistaina 1.12.2020 klo 14-16., tervetuloa! Julkisuuteen tavalla tai toisella päätyneistä henkilöistä keskusteleminen netissä tunt
   Viihde ja kulttuuri
   49
   1782