Mitä tekisin tämän tyhjän elämäni kanssa?

Rakkautta.onko

Minulla ei ole ystäviä. Ei myöskään naista jonka kanssa voisin jakaa elämän ilot ja surut. Kuitenkin haluaisin elämääni rakkautta ja ymmärrystä.

9

146

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AhdistunutMies

      Samat fiilikset ollut jo yli kymmenen vuotta mutta eipä ole ratkaisua tähän asiaan löytynyt ja tuskin koskaan löytyykään. Kuolema kyllä lopettaa kärsimykset mutta siihen on pahimmassa tapauksessa aikaa vielä monta kymmentä vuotta.

    • Hei Rakkautta.onko

      Kirjoitat lyhyen viestin elämäsi kaipuusta. NImimerkiksesi olet valinnut kysymyksen, jonka sisältönä on pohdinta, onko rakkautta olemassa?

      Ajattelen niin, että kyky rakastaa toista ihmistä ja antautua terveeseen vuorovaikutukseen toisten kanssa edellyttää tervettä itsetuntoa. Se taas rakentuu itsensä hyväksymiselle, omien rajojen tuntemiselle, omien voimavarojen toteuttamiselle ja sille, että 'kantaa' elämänsä itse. Toinen ihminen ei parhaimmillaankaan voi olla kenenkään elämän sisältö ja täyttää tyhjyyttä. Sellainen suhde ei olisi oikea parisuhde vaan riippuvuussuhde, joka ei ole vapaa ja tasaväkinen.

      Mitä, jos alkaisit enemmän työstää hyvää suhdetta itseesi ensin? Voisit mahdollisesti hakeutua keskusteluavun pariin tai sitten muulla tavoin löytää omia vahvuuksiasi itseilmaisun kautta: esim. taiteet, musiikki jne. Mitä paremmin voit itsesi kanssa, sitä helpompi myös muiden on tulla lähellesi ja luoda kanssasi vuorovaikutusta. Jos ihminen on kovin tukossa, tarvitseva ja toisiin tukeutuva, se usein karkottaa muita vain kauemmas. Anna sisäisen hehkusi päästä loistoon, karsi esteet sen tieltä. Mitä ajattelt tästä?

      Merja, diakoni

    • tämmöinenehdotus

      Hei!

      Itse ehdottaisin, että koetat etsiä todellisia omia mielenkiinnon kohteita, joihin syvennyt (jos niitä ei ole). Sitten samasta aiheesta kiinnostuneiden kanssa on helppo jutustella, kun sattuu semmoisiin törmäämään. Sanoisin myös, ettei kannata mennä juttelemaan sillä odotuksella, että jokainen vastaantuleva ihminen on se sydänystävä tai puoliso. Tämä voi karkottaa ihmiset kauemmas tai ainakin itse petyt. Mene kuitenkin avoimin mielin tutustumaan. Myös tuttavien kanssa on mukava viettää aikaa.
      Lyhyesti: yritä löytää elämääsi sisältöä, johon itse voit vaikuttaa! Mieti, mikä tuottaa sinulle hyvää oloa tai mieltä itsessään?

    • AaahDistunut

      Nää vastaukset ovat surkeita, eikä vastaajilla taida olla mitään tietoa ahdistuneisuudesta.

      Ei ahdistunut ihminen ole mikään tavallinen tylsistynyt henkilö, joka ei keksi mitään kivaa tekemistä. Ahdistunut ei kykene edes avaamaan postejaan, eikä myöskään kykene nauttimaan käytännössä mistään. Mikään ei kiinnosta. Kotona yksinolo on parasta, mutta kaipaisi kumppania. Tuttu tunne.

      Itse olen syvästi masentynut ja vakava yleistynyt ahdistuneisuushäiriö. Lisänä fyysisiä sairauksia.

      • Hups42

        Joo. Eipä olisi masentuneita, jos kaikki noudattaisivat "hyviä neuvoja", joita tällä palstalla jaetaan...


      • IkuinenAhdistus

        Joo mäkin oon kyllästynyt näihin paskoihin vastauksiin kun mistään mitään ymmärtämättömät ihmiset tulee neuvomaan ahdistuneita ihmisiä tyyliin "ota ittees niskasta kiinni ja ala tekemään jotain" tai "luuletko että se ahdistus kotona makaamalla helpottaa". Sitten on näitä uskokaa Jeesukseen, Jeesus pelastaa teidät tyyppejä.

        Ei tuollaisilla ihmisillä ole mitään käsitystä siitä minkälaista on olla jatkuvasti ahdistunut vuodesta toiseen vailla mitään toivoa paremmasta elämästä.

        Jatkuva ahdistus on pelkkää pimeyttä, toivottomuutta ja yksinäisyyttä vuodesta tai vuosikymmenestä toiseen ja se lamauttaa ihmisen täysin.


      • IkuinenAhdistus
        IkuinenAhdistus kirjoitti:

        Joo mäkin oon kyllästynyt näihin paskoihin vastauksiin kun mistään mitään ymmärtämättömät ihmiset tulee neuvomaan ahdistuneita ihmisiä tyyliin "ota ittees niskasta kiinni ja ala tekemään jotain" tai "luuletko että se ahdistus kotona makaamalla helpottaa". Sitten on näitä uskokaa Jeesukseen, Jeesus pelastaa teidät tyyppejä.

        Ei tuollaisilla ihmisillä ole mitään käsitystä siitä minkälaista on olla jatkuvasti ahdistunut vuodesta toiseen vailla mitään toivoa paremmasta elämästä.

        Jatkuva ahdistus on pelkkää pimeyttä, toivottomuutta ja yksinäisyyttä vuodesta tai vuosikymmenestä toiseen ja se lamauttaa ihmisen täysin.

        Kyllä joskus olisi syytä kyetä myöntämään faktat ja todeta ettei asiolle ole tehtävissä enää yhtään mitään ja eutanasia olis se kaikkein paras ratkaisu. Päästetäänhän kituva eläinkin kärsimyksistään lopettamalla niin miksei ihminenkin?


    • nollatermi

      Sisäinen hehku, mitä se on?

    • se_elinikäinen

      Kuten olen tänne useasti kirjoittanut, niin ahdistus voi olla elinikäinen eikä siinä mikään auta. Sen kanssa vain eletään, vaikka ottaa päästä.

      Toinen ihminen, ystävä tai parisuhde ei ole mikään automaattiratkaisu. Kannattaisi opetella olemaan itsensä kanssa. Ei yksin oleminen ole mitenkään kauhea asia. Nimittäin jos pystyy aika ajoin liittymään toisiin ihmisiin tai vaikkapa vain vaihtamaan yhdentekeviä lauseita kenen tahansa kanssa jossain tilaisuudessa. Suomalaiset vain ovat niin valitettavan mörkkejä, että he eivät luontevasti puhu vieraiden kanssa. Kun näin käy, ajattelen aina, ettei se ole minun, ahdistuneen vika, jos joku terve vieras ihminen on mykkä.

      Jos ei ole tottunut ns. läheisiin lapsesta saakka, pärjää ilmankin. Itsensä kanssa pitää myös pärjätä. vaikeinta se on, kun ahdistaa vuosikymmeniä ilman syytä. Vituttaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1643
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1300
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1100
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      1077
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      946
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      878
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      871
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      840
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    10. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      753
    Aihe