Ensimmäistä älypuhelinta ostamassa

Mikä on tietoturvallisin käyttöjärjestelmä älypuhelimissa?
Ilmianna
Jaa

6 Vastausta


Ihan mikä vaan. Todella harvinaista olisi jos edes tulisi tietoturvaongelmia
Ilmianna
Jaa
Sailfish tietysti.
Ilmianna
Jaa
Aloittelijalle turvallisin ja yksinkertaisin käyttää lienee Ios, eli iphone. Huonoin valinta tietoturvan osalta taitaa taas olla vanhalla 6.0 versiolla varustettu halpa-Android, johon ei ole saatavilla päivityksiä.

Mutta tietoturvaongelmat ovat joka tapauksessa kännyköissä harvinaisempia kuin tietokoneella ja kyse on loppupeleissä myös käyttäjästä ja käyttötavoista. Jos vain soitat ja otat kuvia, tietoturvalla ei laitetta valitessasi ole niin väliä. Jos taas selailet paljon internettiä ja lataat isoja määriä appeja, tietoturvaan kannattaa panostaa jo laitevalintaa tehdessäsi.

Tietoturvan kannaltaa tärkeintä on mahdollisimman uusi järjestelmäversio ja hyvä päivitettävyys. Kaikki iphonet taas ovat tältä osin erinomaisia, mutta Android-maailmassa vaihtelu on suurta. Parhaimmat Androidit, joihin on saatavilla hyvin päivityksiä ja joissa on Android 8.0 ovat kuitenkin tietoturvaltaan hyviä, joskaan eivät pitkäikäisiä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Android sovellukset on hiekkalaatikoitu hyvin, koska Google ja muut Android sovellusten tekijät tietävät, että niitä käytetään todennäköisimmin vanhalla Android versiolla. Kun valtaosa maailman Android versioista on vanhoja, eikä maailmalla silti riehu valtavia, Android laitteisiin itsekseen, käyttäjän itse asentamatta tarttuvia haittaohjelmaepidemioita, voidaan todeta, että kun pitää Androidin sovellukset päivitettynä, ne suojaavat.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Androidin hiekkalaatikointi on kieltämättä toimiva ja juuri se on syy siihen, ettei maailmalla ole ollut pahempia haittaohjelmaepidemioita Androidille. Myös Ios-hyödyntää vastaavaa hiekkalaatikointia, mutta windows ei. Tämän vuoksi haittaohjelmat ovat vain pieni riesa matkapuhelimissa.

Päivityksistä ja päivitettävyydestä on silti hyötyä, mitä jos hiekkalaatikosta löytyy vuoto? Vanhoja Android-versioita koskevia aukkoja tunnetaan useita. Oman lukunsa muodostavat myös google playhin uineet haittaohjelmat ja erilaiset huijaukset, jotka ovat käytännössä vain Androidin vaiva. Siis, koska aloittaja kysyi turvallisinta ekosysteemiä, vastaus on Ios. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että Android olisi turvaton esimerkiksi windows tietokoneeseen verrattuna. Oikea valinta riippuu käytöstä ja käyttäjästä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
osta iPhoneX se on paras
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Ensimmäistä älypuhelinta ostamassa

Mikä on tietoturvallisin käyttöjärjestelmä älypuhelimissa?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta