Kanini on tylsistynyt. Mitä teen?

Petterikani

Minulla on poikakani joka on 5kk ja se asustaa 140kertaa70 häkissä joka on yhdistetty komerooni jonka mitat on 192kertaa80. Häkissä pupu on yöt ja päivät saa olla myös komeron puolella. Häkissä on pesämökki, viilennyslaatta, matto pohjalla, wc, heinäteline, 4 lelua, oksa,ruoka kippo, suolakivi ja juomapullo. Komeron puolella on lelukäärme(se ei pelkää sitä), 4 lelua, tuoreruokakippo, juomapullo, matto ja pyyhe. Ongelma on se että pupu on tylsistynyt eikä leiki leluilla tai mitään se vaan istuu ja kattelee. Olisko mitään keinoa jolla saisin sen tylsyyden pois?
Kiitos jo etukäteen😘😍

12

278

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaninomistaja

      Kanillasi on liian pieni häkki. Kanit eivät ole häkkieläimiä. Kokeile auttaisiko jos pitäisit kaniasi aidatussa alueessa/huoneessa päivät tai monta tuntia päivässä vähintään. Kerro sitten auttoiko

    • Vili.ja.Luna.kanit

      Suosittelisin pitämään enemmän vapaana ja viemään esimerkiksi valjaissa ulos niin saa tutkia uusia paikkoja(se on tärkeää kanille). Kanisi myös tarvitsee todellatodella paljon ihmisseuraa, koska sillä ei ole kanikaveria. Jos vain on mahdollista, niin leikkauta kanisi ja hanki sille tyttökani kaveriksi! :) kani kun on laumaeläin... selviää myös yksinään jos saa tosi paljon olla ihmisen kanssa ja vapaana oloa ei saa koskaan unohtaa koska 2 tunnin vapaana olo ei kanille riitä vaikka niin monet uskovat :(

    • Petterikani

      Meille on tulossa tyttö pupu maaliskuussa. Ajattelin teettää yhden poikueen. Jonka jälkee leikkautan pupun. Voisin kyllä kokeilla sitä että saa juoksennella muuallakin talossa. Saako kania viedä talvella valjaissa? Mistä tietää että valjaat on hyvin kanille ettei ole liian löysät tai kireät? Ja meillä on Ulko häkki mutta en tiedä saako talvella viedä kania ulos? (siinä ei oo mitään lämpökoppia)

      • kanzzi

        kyllä voi viedä talvella ulos (meillä kolme ympärivuotista ulkokania). Ilman lämpökoppia en jättäisi talvella yöksi, mutta kyllä parikin tuntia päivässä pärjää hyvin riippuen tietenkin säästä. Ja valjaiden ja kanin ihon väliin kuuluisi pystyä laittamaan yksi sormi.


    • Petterikani

      Hyvät*

    • Vili.ja.Luna.kanit

      Harkitsethan tarkkaan poikasten teettämistä ja tiedonhakua jo ajoissa! Ulkohäkkiin en suosittele viemään koska siellä se on yksin etkä muutenkaan huomaa jos kanilla on kylmä. Kania saa viedä valjaissa ulos talvella hetkeksi aikaa vähän kerrallaan ja totuttelemalla. Ainakaan meilläpäin ei ole kun korkeintaan -3 astetta ollut nyt lähipäivinä niin itse uskallan ainakin viedä ja omat kanini nauttivat lumesta. Oikean kokoiset valjaat huomaat siitä, että ne eivät kiristä eivätkä ole niin löysät että kani karkaa. Kokeile ensin sisällä niin ei ole vaaraa kanin karkaamisesta ja muutenkin kani tottuu valjaisiin. Valjaisiinkin pitää sitten vähän kerrallaan totutella, netistä löytyy ohjeita :) ja muutaman sormen pitäisi mahtua valjaitten alle niiden ollessa kanin päällä mutta jos koko käsi mahtuu, ovat liian löysät. H-valjaat ovat hyvät, koska niistä kani ei karkaa peruuttamallakaan.

    • Petterikani

      Juoksentelu auttaa ainakin kania piristymään mutta sitten kun laitan takaisin häkkiin niin alkaa murjotus😁
      Kuinka kylmässä kania saa viedä ulos? ❤️

      • Vili.ja.Luna.kanit

        Riippuu onko kani tottunut kylmään. Totuttelu alkaa ihan minuutin ulkona olemisella. Onat kanit vien valjaisda ulos jos on lämpöasteita tai nollassa. Harkinnan mukaan myös alle -5 asteella, mutta tällöin pitää osata katsoa kanista, että milloin pitää mennä sisälle.


    • Zedä

      Kaikki ruoka kannattaa tarjota kanille virikkeellisesti. Pelletit voi antaa aktivointipallosta niin siitä riittää tekemistä hetkeksi. Tuoreet kannattaa antaa kädestä ja opettaa sille samalla pieniä temppuja.

      Munkin kanit istuu ja möllöttää suurimman osan päivästä, ne on tosin jo 6v eli sekin selittää laiskuutta. Mutta varmasti sunkin kani viettää osan ajastaan ihan vaan lepäillen. Mahdollisimman paljon vapaanaoloa vaan!

      Suosittelen myös harkitsemaan poikasten tekoa vielä, kaneja on kodittomana tosi paljon :/ Toivottavasti molemmat kanit ovat kuitenkin hyvältä kasvattajalta, ja jalostukseen sopivina myytyjä, etteivät ne periytä poikasilleen esimerkiksi hammasvikaa. Kasvattajalta voisi saada otettua myös sijoituskanin jos poikaset kiinnostaa! Siloin kasvattaja valitsee naaraalle sopivan uroksen, sä saat hoitaa poikaset, ja kasvattaja etsii niille hyvät kodit kun aika tulee. Ehdottomasti poikasten hankkimisen hyvät puolet, mutta ilman suurta vastuuta!

    • Kanifani

      Kannattaa hankkia sille pupulle kaveri! Yleensä parhaiten toimeen tulee kastroitu uros ja naaras, toki kanit on yksilöitä, eli on myös poikkeuksia (:🐰🐰

      • Kanifani

        Hupsista, luin vasta nyt nämä aiemmat viestit, oonpas hölmö😅


    • Kääpiölupanomistaja

      Mulla on kääpiöluppakani uros. Oon laittanu koiran pentuaitauksen kiinni häkkiin niin, että se pääsee koko ajan aitaukseen ja takas häkkiin. Lisäksi päästän vapaaksi huoneeseen ja muualle taloon. Aitauksessa on myös leluja, joilla se välillä leikkii. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1915
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      50
      1836
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1363
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1174
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1121
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1099
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1098
    Aihe