Parempia ei löydy sony rx 100 V

Viimehetkenkysely

Nyt alkaa odottaminen olla lopussa ja tuo 999€ nyt ostetaan. Meni black friday ohi ja olisi kuulemma saanut 800€ päälle vai oliko pelkkä huhu?

Joka tapaukssa en ole googletukselta löytänyt vastaavan kokoluokan parempaa. Merkki ei ole minulle merkityksellinen vaan laatu kamera.

Toisaalta mitä kamera voi tarjota kun puhelimeni on iphone x ja kuvat on hyviä.

19

1399

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei_ei_ei_ei

      No hah hah haa.
      Joko olet huono trolli tai sitten et ymmärrä valokuvauksesta yhtään mitään.
      Kännykkä kun ei koskaan ole oikea kamera, ei sittenkään vaikka se luuri olisi Iphöön tai mikä tahansa muukaan kapula.
      Kännykkä on kamerana onneton lelu ja tietämättömien junttien snobbailuväline .
      Oikeat kuvaajat kuvaavat oikeilla kameroilla ja jos pientä kameraa tarvitaan, niin silloin käytetään peilitöntä järkkäriä. Kännykkä ei kamerana ole mitään sen rinnalla.

      • opetelelämääkauan

        Kännykällä saa erittäin hienoja kuvia. Sanoisin että et emmärrä kuvista yhtään mitään. Tekstisi paljasti sen tiedon.


      • Canonisti
        opetelelämääkauan kirjoitti:

        Kännykällä saa erittäin hienoja kuvia. Sanoisin että et emmärrä kuvista yhtään mitään. Tekstisi paljasti sen tiedon.

        Kännykällä saa kuvia joissakin olosuhteissa. Kameralla useammissa. Lisäksi kännykällä kuvattaessa syvyysterävyyden hallinnasta ei voi puhua. Itse ostaisin kuitenkin APS-C kennoisen.


    • Tietoturvanäkökulma

      Kännykällä ei tee juuri mitään ilman liittymää - paitsi hätänumerosoitot. Ja sitten kun on liittymä, jollain on mahdollisuus kyttäillä kaikkea, mitä kännykälläsi teet. Oma kamera ja omat vehkeet on aivan muuta kuin kaiken liittäminen verkkojen orjaksi /päätteeksi.

    • On niitä kokoillan elokuviakin tehty 8-millin kaitafilmille. Ehkä kännykällä tehdään myös jollei ole jo tehty. Esim Jim Jarmuschin Year of the Horse on hieno elokuva. Kenkälaatikollakin on kuvattu kuuluisan muotilehden kansikuva. Ainakin yhdessä näyttelyssä olen käynyt missä kuvat on otettu kännykällä. Käytetään kännykkää kuvauksessa myös tieteellisessä tutkimuksessa. Säästetään kustannuksia. Terävyysalue lähikuvauksessa mielenkiintoinen. Naapurin yli 70 v mummeli näytti minulla kännykällä otetun kuvan jostain elukasta. Mietin mahtaisinko saada vastaavaa täysikennoisella ja makrolla. Ei onnistu. Koettakaa ottaa vaikka kuva leppäkertusta lehden päällä niin, että ympäristökin toistuu taustalla tunnistettavana. Kännyllä helppoa.

      • Kännykkä_on_lelukamera

        Älä viitsi olla lapsellinen.
        Kännykkä on kamerana lelu eikä sitä voi verrata edes digipokkariin järjestelmäkamerasta puhumattakaan.
        Kännykkä kuvaus on keskenkasvuisten pojankloppien ja tytöntylleröiden hommaa


      • Canonisti
        Kännykkä_on_lelukamera kirjoitti:

        Älä viitsi olla lapsellinen.
        Kännykkä on kamerana lelu eikä sitä voi verrata edes digipokkariin järjestelmäkamerasta puhumattakaan.
        Kännykkä kuvaus on keskenkasvuisten pojankloppien ja tytöntylleröiden hommaa

        Presidentti Obaman kuvaaja Pete Souza käytti niin iPhonea, Fujin X100:sta kuin Canonin 5D.tä. Kaikilla kolmella saa teknisesti hyviä kuvia. Ammattikuvaaja ymmärtää, millä niistä voi yrittää missäkin olosuhteissa.


      • Ei_lelukameraa
        Canonisti kirjoitti:

        Presidentti Obaman kuvaaja Pete Souza käytti niin iPhonea, Fujin X100:sta kuin Canonin 5D.tä. Kaikilla kolmella saa teknisesti hyviä kuvia. Ammattikuvaaja ymmärtää, millä niistä voi yrittää missäkin olosuhteissa.

        Kännykkä on kamerana lelu. Onhan sen kennokin suorastaan mitättömän pieni, ei vaihdettavaa optiikkaa, eikö edes kunnollista optista zoomia .
        Tästä asiasta en anna tuumaakaan periksi


      • rqwrwqr

        kennon koolla ei päivänvalossa oo merkitystä edes zoomin loppupäässä rx 4-5 ja pana 1000-2000 sekä 4/3 järkkärit todistaa sen


    • 294

      Huonoa tuossa on se että ei ole "otekahvaa/sormiuloketta", tosin pienen sellaisen (lue; liian pienen) siihen voi laittaa jälkikäteen (noin 17 euroa) ja akku pitää ladata sen ollessa kamerassa eli erillistä laturia ei kameran mukana tule. Saa toki erikseen hintaan 80 euroa samalla kun ostat kaksi lisäakkua niin....

    • Eilen olin saunomassa ja yksi kokenut kuvaaja sanoi, että digijärkkäriä harvemmin jaksaa kantaa kun muistokuvat saa hyvin kännykällä. Kameraseuran retkellä mietin tovin ja jätin painavan kameralaukun autoon ja otin vain Fujin mukaan. Kivampi kävellä ja kyllä maisemat ja jokunen kasvi silläkin tallentuu & ryhmäkuva porukasta. Keski-ikäisillä äijillä repullinen kamaa ja naisväellä joku järkevämpi kapistus. Fujin vika on akkujen kuluminen (sitä X100 sarjaa) Uusimmassa on isompi akku, mutta en ole vielä päivittänyt. Kuvat mitä jaettiin FB:ssä retkestä eivät kovin kummosia ja ei niistä erota onko isokennoisella järkkärillä vai pokkarilla kuvattu.

      On kännyjä joissa voi vaihtaa objektiivin. Asetuksia voi olla paljon.

      Naiset usein parempia kuvaajia kun osaavat kommunikoida kohteen kanssa. Kuvaaminen ei ole vain kameran näpräämistä ja pikseleitä. Jos tietää ne kaikki 400 säätöä järkkärissä. mutta kohteesta ei mitään ei ole hyvä lähtökohta. Jos tulee kohteen kanssa toimeen saa parempia kuvia. Vaikka kamerana olisi hieman yksinkertaisempi vekotin.

      Ahkerana musiikin kuuntelijana tulee noita levykansia myös ihailtua. Monien kuuluisien levyjen kansikuvat teknisesti aika huonoja. Suomessa Kari Riipinen kuvasi paljon Lovelle. Käytti polaroidia jossain vaiheessa paljon.

      • Ei_lelukameraa

        Älä ole lapsellinen. Kännykän kamera on lelukamera ja se on fakta.
        Se ei sovellu mihinkään muuhun kuin korkeintaan kuvien nettijakoon, mutta ei mihinkään sen vakavampaan.
        En tunne ensimmäistäkään aktiivikuvaajaa, joka käyttäisi enimmäkseen kännykkää kuvaukseen.
        Pienet peilijärkkärit esimerkiksi ovatkin aivan eri luokkaa kameroina verrattuna mihin tahansa kännykkä lelukameraan.
        Luulisin kaikkien ymmärtävän näin yksinkertaisen asian.


    • Pitäisin Polaroidiakin lelukamerana, mutta on silläkin kuvattu näyttelyjä. Kuvia voi ottaa ilman kameraakin. Olen ollut myös näyttelyssä jossa kaikki kuvat on otettu kännykällä ja vedokset olivat melko suuria. Suurin osa kännykkäkuvista on kyllä huonoja. Näin kerran hautajaiskuvia jotka otettu kännyllä. Kamalia. Kännyssä toimivat, mutta jos näytöllä hieman suurensi niin meni pikselimössöksi.

      Tunnen kyllä yhden kuvaajan joka vapaa-ajalla ottaa liki kaikki kuvat kännyllä. Ei vapaa-ajalla kanneta raskasta laukkua.

      Monella nuorella ym. on halua kuvausharrastukseen, mutta ei rahaa kunnon kameraan ja jotkut eivät edes halua kameraa vaikka tarjoaisi lainaksi. Miksi lannistaa väittämällä, ettei kännyllä voi kuvata. Monet tekevät niin kuitenkin.

    • iphoneX

      Esim iphone x tekee niin hyvää jälkeä että ei oikein keksi mitään syytä hankkia järjestelmäkameraa.
      Kun hyvä järjestelmä kamera maksaa n 5900€ lelut on sitten erikseen.
      Sony A9 ja optiikka Sony SEL 24mm f/1.8 ZA Carl Zeiss Sonnar T* ja on kaula kipeänä murikka varottavana. Senkun iphonella tuumii kuvat ja kuvia tulee enemmän ja laadukkaita. tuumaakaan en anna periksi. Kuvat otetaan nykymaailmassa puhelimella.

      • Canonisti

        Itsekin kuvaan iPhonella jonkin verran. Silti kannan usein pokkaria mukana ja omistan myös järjestelmäkameran. Kun osaa, ymmärtää milloin kuvan saa iPhonella, milloin pokkarillaan ja koska pitää käyttää järjestelmää.


      • XphoneTeiniPhone

        Jaahas, näköjään tänne vanhojen karskien äijien kerhoon on eksynyt joku 1990 luvulla syntynyt lastentarhalainenkin.
        Tervetuloa vain, vaikka aivan kaikesta valokuvaukseen liittyvästä oletkin pihalla kuin lintulauta. Enpä vielä tähän päivään mennessä ole luonto- ja lintukuvaajien porukassani nähnytkään yhtään kännykkä kuvaajaa. Ehkä sellaisilla ei ole riittävästi munaa liittyä joukkoon, koska heidät varmasti naurettaisiin ulos kahdessa minuutissa.
        Sitten joskus kun kasvat aikuiseksi niin huomaat kuinka typeriä mielipiteitä sinulla oli.
        Merkistä riippumatta kännykkä on kamerana pelkkä surkea ja heppoinen lelu, eikä se ole muiden kuin keskenkasvuisten suosiossa.
        Ps. Oletko jo muistanut kääntää lippiksen oikein päin?
        Lipan kuuluu osoittaa eteenpäin.
        Vai käytitkö sittenkin koko päivän mummoltasi perittyä pipoa (myös sisätiloissa)?


    • räpsräpsräps

      Kännykkä käy kyllä hyvin "vanhan" 1970-90 lukujen 35 mm yksipolttovälisen muovisen räpsräps kameran korvikkeeksi. Ja voihan sillä videotakin ottaa. Räpsräpsillä ei voinut.

      Muuhun siitä kuvaamisessa ei juuri ole.

      • räpsistäräps

      • Canonisti

        Kännykkä ei kykene korvaamaan kaikilta osin vanhaa, yhden polttovälin kinokameraa, koska mm. syvyysterävyyden hallinnasta ei voi puhua kännykän yhteydessä. Moneen kuvaan se toki toimii. Kännykkä on yksi kuvausväline muiden joukossa. Käytettäessä kännykkää kuvaamiseen tulee ymmärtää sen rajoitukset.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1821
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1734
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1642
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1541
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1518
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      20
      1409
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1405
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1212
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    Aihe