Aihe

Tuhlaako ilmastointi talvella vain bensaa?

Hajosko

Mielipiteitä?

Toisten mielestä estää huurua, mielestäni tuhlaa vain bensaa. Avensis 2001.

14

443

  Vastaukset

  • Ilmastointikompressori ei käynnisty alle +5 asteen lämpötilassa. Tämä siksi ettei höyrystinkennon lämpötila menisi pakkaselle, jolloin kenno jäätyisi umpeen ja ilman tulo lakkaisi.

  • Ei talvella tarvita ilmastointia, jos tulee kuuma voi vähentää lämmitystä tai avata ikkunat.

  • Ilmastointi poistaa kosteutta ilmasta ja auttaa pitämään ikkunat kostealla kelillä huurteettomina ilman että puhallus täysillä. Kyllä siellä "joku" pyörii ja lisää kulutusta, jos päällä on, vaikka ei jäähdytä ilmaa. Mun on pakko pitää sitä päällä vesi ja räntäsateessa, tai huuruun menee. Kyseessä uusi Yaris hybrid. Edellisessa autossani oli lämmitysvastus lämmittämässä sisäilmaa ja tällaista huurreongelmaa ei ollut. Kyseessä oli diesel auto.

   • Perus radiaalituuletin ja ilmankuivain siellä pyörivät. Kompressori ei pyöri talvella.
    Autoissa on ilmastoinnisssa kolme pyörivää osaa tai ainakin ennen ollut: Radiaalituuletin, ilmankuivain, kompressori.


  • """Mun on pakko pitää sitä päällä vesi ja räntäsateessa, tai huuruun menee. Kyseessä uusi Yaris hybrid."""

   Eikö sulla tule puhaltimista lämmintä/kuumaa ilmaa joka poistaa huurut ikkunoista ? Tavallisessa Yariksessa huurut lähtee alle minuutissa normaalien puhaltimien avulla, ilmastointia ei tarvita. Ei kait sulla ole sisäkierto päällä?

   • Mahtaa olla onneton lämmitys laite, mini kokoa noin pienes tietysti?


   • No ei se kyllä erityisen tehokkaalla vaikuta. Pakkasella saa aika pitkään huudattaa. Ja skrabata ikkunoita. Oikein pahalla kelillä olen joutunut huurteenpoistoon kesken ajon.


   • Toki puhallin toimii, mutta ärsyttää huudattaa sitä täysillä huurteenpoistoasetuksella, kun voi ilmastoinnin käynnistämällä jatkaa normaalisti. Enpä tiedä kumpi noista on polttoainetaloudellisempi sitten, puhallin täysillä vai ilmastointi päällä. Mä menen mukavuus edellä.


  • Tultiin sitä ennen toimeen ilman ilmastointilaitettakin, mutta kyllä kostealla kelillä ilmastoinnin päälläoleminen poistaa huuruja selvästi nopeammin kuin ilman. Eikä tarvitse välttämättä olla päällä kuin 30 sekuntia. Jos pensaa palaa sormustimellinen enemmän, niin entä sitten, sitä varten on autoilijalla rahaa. Jos haluaa säästää saman verran, niin yksi turha kiihdytys pois.

  • Ei tuhlaa bensaa, Toimii silloin kun pitääkin, ainakin saksalaisissa autoissa, myös talvella.

  • Talvipakkasilla ei ilmastoinnin kompressori todellakaan käynnisty, eikä siitä silloin olisi mitään apuakaan. Ilmastoinnin (AC) tarkoitus on poistaa kosteutta ja pakkasella ilma ei ole kosteaa, vaan hyvin kuivaa. Ikinä en alle +5 asteen (enkä usein korkeammillakaan, paitsi jos esim. sataa=kosteaa) pidä ac:tä edes päällä, eikä ikinä ole ikkunat huuruun mennyt, vaikka kabiini on yksi henkilöautojen suurimmista Superb farkku.

   • Miksi sitten otat sen AC:n pois päältä jos kerran kompura ei kuitenkaan käynnisty?


  • Niin...ei ne mene helposti huuruun jos pitää sisältä ikkunat puhtaina ja kopsauttaa lumet kengistä.

  • """Ilmastoinnin (AC) tarkoitus on poistaa kosteutta ja pakkasella ilma ei ole kosteaa, vaan hyvin kuivaa."""

   Ilmastoinnin (AC) tarkoitus on viilentää auton sisätiloja kun lämpötila on epämukavan korkea. Mutta poistaa se kosteuttakin johtuen toimintaperiaatteesta.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   163
   12554
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   300
   5977
  3. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   88
   4594
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   96
   3348
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   192
   2389