Ensimmäistä kertaa Thaimaahan, Krabille. Vinkkejä?

Reissaajal

Olen lähdössä ensimmäistä kertaa Thaimaahan, meitä on kaksi aikuista. Menemme Krabille Ao nangiin ja olemme 8 päivää. Missä saarilla kannattaisi käydä? Matkakumppani on käynyt aiemmin, muttei ole käynyt kuin Phi phillä. Turistirysät ahdistavat ja kaipaamme rauhallista menoa. Katsoin että matkatoimistojen retket ovat kauhean kalliita. Pääseekö saarille halvemmalla paikallisilta?

Heti matkan maksettuani huomasin Koh Lantan ja alkoi harmittaa että ehdimme varata matkan Ao nangiin. Olikohan nyt kauhea moka? Koh Lantalle ei varmaan kannata kiireellä lähteä käymään, kun olemme Thaimaassa vain viikon.

13

1595

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • koo-kemukseta

      Ota mukaan kuulosuojaimia, ehkäisyvälineitä, ei yhtään talvivaatteita lentoken-
      tälle mennessä ne on vaan turhapainona matkalla.Autoa tai moottoripyörää vuokratessa ÄLÄ JÄTÄ PASSIA vakuudeksi(deposit). Jos passia vaaditaan etsi vuokraamo jonne käy raha on vakuutena(deposit) Papereista hyvä ottaa kopioita,ainakin passista.

      • KrungThep

        Ei kai suomalainenkaan ole niin tyhmä, että jättäisi passinsa vakuudeksi jonnekin. Kopion siitä passista ne vuokraamot kuitenkin ottavat.


      • santtu_1975A

        Kalliimpien pyörien kohdalla vain tahtoo olla se ikävä tosiasia, ettei niitä saa vuokralle ilman passin jättämistä "kaniin". Kun pyörän hankintahinta on luokkaa 250000-1000000Thb. niin tuo passi on vuokralle-antajalle vakuutus siitä että vuokralle ottaja myös tuo pyörän takaisin ja mahdollisessa kolarissa yms. korvaa pyörän vahingot, koska ilman tätä hän ei saa passiaan takasin.
        Noiden 30000-60000Thb. maksavien pienten skoottereiden vuokraamisessa ei yleensä tarvitse passia jättää (aina löytyy joku taho joka vuokraa sen ilman passin jättämistä).
        Mutta isoissa/kalliissa pyörissä ei tahdo löytyä tahoa joka niitä antaa vuokralle ilman passia. Taikka sitten Deposit (vuokrauksen aikainen vakuus) pitää olla todella suuri, luokkaa 100000Thb.


      • OikeaMotoristi
        santtu_1975A kirjoitti:

        Kalliimpien pyörien kohdalla vain tahtoo olla se ikävä tosiasia, ettei niitä saa vuokralle ilman passin jättämistä "kaniin". Kun pyörän hankintahinta on luokkaa 250000-1000000Thb. niin tuo passi on vuokralle-antajalle vakuutus siitä että vuokralle ottaja myös tuo pyörän takaisin ja mahdollisessa kolarissa yms. korvaa pyörän vahingot, koska ilman tätä hän ei saa passiaan takasin.
        Noiden 30000-60000Thb. maksavien pienten skoottereiden vuokraamisessa ei yleensä tarvitse passia jättää (aina löytyy joku taho joka vuokraa sen ilman passin jättämistä).
        Mutta isoissa/kalliissa pyörissä ei tahdo löytyä tahoa joka niitä antaa vuokralle ilman passia. Taikka sitten Deposit (vuokrauksen aikainen vakuus) pitää olla todella suuri, luokkaa 100000Thb.

        Olet oikeassa Santtu, mutta passi ei ole lainmukaan haltijansa omaisuutta, vaan valtion omaisuutta, jota haltijalla ei ole lupa luovuttaa kolmannelle edes vakuudeksi.

        Jos käy niin, että vuokraaja sitten ei anna passia takaisin esim. kolarin tai muun erimielisyyttä aiheuttavan seikan johdosta, niin tuo yllä mainitsemani seikka tulee puheenaiheeksi fallen mennessä viranomaisille ruikuttamaan, että pitäisi päästä kotiin mutta ei ole passia.

        Minä suosittelen että niin isompia kuin pienempiäkin pelejä vuokraisi vain ihan oikeat kotimaassakin itseään motoristeiksi luokittelevat, eikä lähtisi thaimaassa harjoittelemaan.


      • tähäntappaan

        Kukin katsoo itse mikä on vaihtoehdoista sopivin omaan elämäänsä. En tarvitse turistin suositteluja siihen. Itse haluan ison kyykkypyörän jolla on vaivatonta (ja erittäin nautinnollista) ohitella maanteillä matkalla lähikaupunkeihin. Takana on myös sellainen yllättävä, muttei ratkaiseva, syy että isokokoisena minulle pikkurungot ovat epämukavia. En ole vielä tähän mennessä löytänyt vuokraamoa joka olisi antanut litraista kyykkyä tai takakenopyörää ilman passin antamista. Kerran jouduin jopa antamaan työhön liittyvän virkapassin kun bensapään piti tropiikissa ajamaan päästä. Hui!!? Asiasta väännettiin tunti mutta vuokraaja pysyi 100% järkähtämättömänä.

        Litrasia olen Thaimaassa vuokrannut vuodesta -99 saakka joten kokemusta on kertynyt. Silloin muuten sai Phuketissa kunnon pyörän Honda cbr900rr 800bath/vrk. Voi niitä aikoja kun pyörää pystyi pitämään koko loman hymyssä suin. Nyt taitaa maksaa melkein 10x.

        Kaupunkikurvailu pikkumopolla on aivan toinen asia ja tarve.


    • Aloittajal

      Lähden miesystäväni kanssa ja tarkoitus ei ole vuokrata autoa, mopoa tai skootteria. Nuo saaret ja retket siis kiinnostavat.

      • santtu_1975A

        Retkat kannattaa ehdottomasti varata paikan päältä, hintaero on vähintään -50% matkatoimiston kautta otettuihin retkiin.
        Ao Nangissaon runsaasti paikallisia "matkatoimistokioskeja" joissa on myynnissä mitä moninaisimpia retkiä. Näihin retkiin kuuluu yleisesti se, että retken järjestäjä hakee teidät hotellilta sovittuun aikaan minibussilla/lava-autolla ja vie rantaan/kohteeseen osaksi sitten isompaa matkailijajoukkoa.
        Mutta jos haluaa enemmän "nauttia", niin voi vuokrata oman veneen kuljettajineen vaikka koko päiväksi, silloin voi mennä minne haluaa ja olla juuri niin pitkään kun haluaa.
        Pitää muistaa se että tuo Krabin alue on vilkkaahkoa turisti-aluetta, joten sesonkiaikaan sieltä ei ihan helposti löydä mitään aivan "autioita" saaria, vaan toisia turisteja on on liikkeellä ainakin jonkin verran.


      • santtu_1975A

        Ja aloittajalle vielä senverran lisäyksenä, että vaikka ei ole tarkoitus vuokrata skootteria, niin mikäli jommalla kummalla on jonkun verran ajokokemusta jostain moottoroidusta kaksipyöräisestä menopelistä, niin tuollaisen 125cc skootterin vuokraaminen ja sillä liikkuminen alueella antaa selvästi enemmän mahdollisuuksia nähdä ja kokea aluetta. Ao Nangin alueen liikenne kun ei ole Thaimaan tasolla mitenkään sieltä pahimmasta päästä. Mutta jos ajokokemus on molemmilla pyöreä nolla, niin sitten en suosittele asiaa, eli yhtä-aikaa opettelamaan ajamista ja Thaimaan liikennettä.


    • aonangfani

      Palasin juuri kolmannelta matkalta Ao Nangista. Paikka on mukavan pieni sisältäen kaiken tarpeellisen. Nuorille bilettäjille lienee liiankin rauhallinen, veikkaisin. Saaret ovat parasta antia, todella ihania.

      Ensimmäisellä reissulla ajelimme pikaveneen kyydissä useilla saarilla vieraillen. Jos pitää lujasta kyydistä ja harrastaa snorklausta sellainen matka on hyvä vaihtoehto. Kuten tuolla jo todettiinkin, halvimmalla tuollaisen retken saa katujen myyjiltä. Hintoja emme reilu viikko sitten edes katselleet, pikaveneilyä meille riitti se yksi kerta.

      Suosittelen ehdottomasti retkiä pikähäntäveneellä: halpaa elämystä lyhytkestoisena. Nyt kävimme päivän Podalla ja toisen Railayllä.

      Matkalipun Podalle saa lipunmyyntipisteestä Aon Nangin rannalta. Kustannuksia kertyy 700 bahtia, josta 400 perillä maksettavaa luonnonsuojelumaksua. Lähtö vapaasti valittavissa joskus aamulla, paluu vain klo 16. Matka kestää sellaiset 20 min/suunta. Podalle kannattaa ottaa evästä mukaan, vaikka vettä, kokista ja vähän purtavaakin voi saarella ostaa.

      Railaylle kestää reissu vain kymmenisen minuuttia. Sielläkin on porukkaa, mutta sekaan mahtuu hyvin. Täydelliset ravintolapalvelut ja pitkähäntiä odottaa paluumatkalle milloin vain. Taisi olla matkalippu menopaluuna 200 paikallista rahaa. Railayllä voi kävellä toiselle puolelle saarta, joka on rannaltaan huonompi mutta halvempia ruokapaikkoja löytyy.

      Ao Nangin ruokapaikoista halvimmat löytyvät sivukaduilta, sisäänheittäjiäkään ne eivät tarvitse. Katukeittiön ruokia olemme syöneet joka kerta. Ne ovat tosi halpoja ja kuumina myytynä suhteelisen turvallisia syödä.

      Myös kauppojen hinnat laskevat kokemukseni mukaan syrjempänä, jopa noiden pikkumarkettien. Muslimiminareettien takana on paikkakunnan ainoa isompi market Tesco. Jaksaa kävellä , varsinkin jos hotelli ei ole Noprapatin rannan luona. Isot tavaratalot ovat sitten taksimatkan päässä Krabi-townin lähellä. Taksi odottelee kolmisen tuntia ja velottaa reissusta sellaiset 1200 bahtia. Toinen juttu on sitten se, kannattaako lomasta uhrata tunteja tavaratalossa shoppailuuun?

      Ja jos vatsatauti yllättää, apua saa paitsi lääkäriltä myös jopa suoraan apteekeista. Suomessa tiukan harkinnan alla olevia laajkirjoisia antibiotteja tarjotaan tiskillä sumeilematta. Ja kyllähän bakteeriperäiset vaivat noilla eväillä talttuvat...

    • ilovekohlanta

      Meille Koh Lantan jälkeen Ao Nang oli niin kauhee järkytys, että melkein itkettiin. Ihan hirvee meteli, tuktukkien pärinä ja katku. Ravintoloissa järkyn huonoo ruokaa. Ao Nangin ja Nopratin rannat niin paskasia, että ei ilenny itseensä kastella. Hirvee meno ja melske. Hotelli kulahtanut ja siivous surkeeta. Ainoat kivat oli saariretket ja pitkähäntäveneellä kun mentiin Raylay Beachille

    • NoWay6

      Toi Ao Nang on aivan perseestä. Pahempi kuin joku Espanjan vanha turistirysä. Tasan samaa mieltä tuon edellisen kanssa. Olin 6 yötä eräässä muka 4 tähden paikassa. Ei tahtoneet jaksaa siivota huonetta eivätkä muistaneet tuoda vesipulloja, jotka kuuluivat hintaan. Kielitaito nolla.
      Vaikka kuinka ollaan turistikohteessa töissä.
      Henkilökunta todella kiinnostunut älypuhelimistaan, koska hotellin wifiä saivat käyttää sitten.
      Ei tahdo ehtiä palvella oikein kun pitää plärätä puhelinta ...
      Kiinalaissopulilaumaa hirveät määrät. Nää on niitä jotka viedään ja tuodaan yhtenä ryhmänä ja pakettina ja ollaan yksi yö joka kohteessa, kunnes taas jatketaan. Ei jaksa katsella .... kiinalaisten käytöstavat .... huhhuh ...
      Koh Lantalle tosiaan pääsee matkakioskin kautta. Marraskuussa maksoin jotain 750 pattia eestakasesta matkasta eli alle 20 euroa. Ei sekään nyt ihmeellinen paikka ollut mutta tuli nähtyä. Asiaan vaikuttaa ehkä se, että menin tyhmyyksissäni rannalla ostamaan homemade coconut ice creamia ... sitten se rippana iski .... MUISTAKAA OTTAA IMODIUMIA MUKAAN. Sillä mä sain itseni kuntoon suunnilleen vuorokaudessa. Ehkä olis hyvä vielä ottaa Osmosalia (suola/sokeritasapainoon).
      Katuruoka oli hyvää muuten, siis Ao Nangissa, mutta ravintoloiden piperrykset hirveitä. Onneksi oli 7/11 lähellä niin sieltä sitten chipsiä etc.

    • aonangfani

      Aloittaja kyseli saariretkistä, mutta tässä hiukan kokemusperäistä tietoa ruokapaikoista.

      Eräs tuttavani oli vastikään yhdeksättä keraa Ao Nangissa ja kertoi syönensä aamupalan jälkeen pääasiassa katukeittiöruokia. Tyytyväiseltä vaikutti kokemaansa. Niinkin voi lomastaan nauttia.

      Me olemme kokeilleet yhteensä kuuden Ao Nang-viikkomme aikana useita ravintoloita eri puolilla kaupunkia. Pettymyksiä on ollut hyvin vähän. Hakusanalla Best Restaurants in Ao Nang löytyy kymmenen listattuja ja myös arvioita niisrä. Tällä kertaa me söimme listapaikassa nimeltään Carnivore Steak & Grill. Neljä aikuista, ihanaa kala- ja liharuokaa juomineen maksoi 3000 bahtia. Lopuksi pienet anismausteiset pikarilliset "on the house" kruunasivat iltamme. Paikallisesti kallis, suomalaiselle laatu ja hinta enemmän kuin kohtasivat.

      Saman kadun varrella on myös vain kasvisruokaa tarvitseville omistautunut ravintola ja pian sen jälkeen ihan hyvä ja todella edullinen sivukadun ravintola. Kun tilasimme toisella ruokavierailulla jälkiruoaksi Irish Coffeen, tyttö näytti kännykkäänsä ja kysyi että tällainenko. Ei ollut monen euron päässä erinomainen sekoitus, vaikkei liene aiempaa kokemusta irlantilaiskahvista ollutkaan. Kertoo jotakin palvelualttiudesta. Hienoa!

      Edellisillä kerroilla olemme syöneet listalta ainakin D&E’s Jungle Kitchen'ssä, jossa ruoka ei ollut aivan yhtä huipputasoa jokunen vuosi sitten. Ympäristö oli kyllä ihan kiehtova.

      Eräs suomalaismuusikko ramppaa Aon Nangissa myös vähän väliä, joten kokemusta hänellä on tietenkin myös ruokapaikoista. Kertoi olevansa taas piakkoin paikassa nimeltä Jose Guesthouse & Restaurant. Paikka vaikutti hyvältä, vaikka emme tällä kertaa vielä syöneetkään siellä. Suomalaisomistusta kuulemma, omistajapariskuntaa emme tavanneet.

      Ja jos ja kun noissa oloissa se vatsatauti voi sitten iskeä, lääkintähuolto kyllä palvelee. Sitä samaa Imodiumiakin saa myös sieltä paikallisesta apteekista, jopa samalla kauppanimellä.

    • Aoping

      Katukeittiöruokia susittelen minäkin. Muutamalla eurolla saat kunnon ruoan, ravintoloista perusmättöä.

      Me teimme seitsemän saaren venereissun. Pidin retkestä kovin, vaikka saarilla ei kovin pitkää aikaa pysähdyttykään. Poda oli aivan mahtava saari kirkkaine vesineen, Railay sen sijaan pettymys. Pari kertaa pysähdyttiin snorklaamaan. Oli kivaa. Mutta tosiaan omankin veneen voi vuokrata kuskeineen ja viettää päivän jollain saarista.

      Suosittelen myös ajamaan lavataksilla Krabi Towniin. Matkalla kauniita maisemia ja Krabi Townia on kiva kierrellä. Siellä on myös "oikeita" kauppoja ja monena iltana markkinat. Joen rannassa on illalla ruokakojuja, joissa edullista purtavaa kaloista äyriäisiin.

      Me olemme menossa Krabille toista kertaa maaliskuussa. Olemme Aonangissa viisi yötä ja Krabi Townissa yhdeksän. Mopon otamme tälläkin kertaa.

      Kahdeksan päivää saa oikein hyvin kulumaan Aonangissa. Toki se on kansoitettu turisteilla, mutta esim. rannalla on hyvinkin väljää. Suosittelen yhdeksi lounaaksi "kanamiehen" ruokia rannalla. Mies kiertää vaimoineen myymässä kanaa, riisiä ja kevätrullia. Edellista ja hyvää.

      Varoituksen sana rannalla olevista apinoista. Ei kannata koskea niitä, sillä purevat herkästi. Vievät myös syömiset tai tavaroita, mikäli pääsevät rantakasseihin käsiksi...

      Hyvää matkaa, nautitte taatusti!!!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      133
      1888
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe