Valokuitu nopea

Miten oulaisten valokuitu asia etenee
Ilmoita


77 Vastausta

Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.


EI etene meillä valittu johto estää kaiken kehityksen
Ilmoita
5 G Oulusa testaus menosa nopeus 500 megää
Ilmoita
PPO myynti Elisalle oli kaikkien aikojen tyhmin teko täälläpäin.
Ilmoita
Lukekaapa Pyhäjokiseudusta miten asioita tulisi hoitaa jossittelun sijaan ja tehdään"pienissä" kunnissa. Jopa Merijärvikin on edistyksellisempi kuin Oulainen. mutta tämänhän me jo tiedämme tai oikeastaan olemme tienneetkin.
Hommissa käy kuten monessa muussakin asiassa että "juna meni" jo eikä pysähdy asemalle.. menee Oulaskangas-synnytykset-hotellit jne.. ja levitellään vain käsiä ettei voi mitään..
Niin siinä näkyy käyvän tässä kuitu joka kotiin "lindenin " haaveenkin kanssa. Luullaan että mobiilisti voidaan kaikki asiat mutta totuus paljastuu kun pikkuisen tulee lunta ja ei ole sähköä..hyytyy joka tukisasema eikä kännyköillä pääse mihinkään ? Miksi..kuka.jne.. no ne päättäjät..
1 VASTAUS:
Onkoha noin. Pitää katsoa varmaa omaa napaa.
+Lisää kommentti
Onneksi Pyhäjärvellä asiaa ruvettiin hoitamaan ajoissa eli 2013. Silloin valtio maksoi suuren osan kustannuksista, nykyisin ei. Tällä hetkellä valokuitu kiertää ympäri Pyhäjärven. Hintakin on kohtuullinen, 100 Mbps liittymä on hinnaltaan 50 € / kk, 10 Mbps 35 € / kk, kesämökkiliittymästä tarvitsee maksaa ainoastaan muutaman kuukauden verran. Käyttäjiä on todella paljon ympäri kylää. www.pyhanet.fi on rakentanut verkon myös jo Kärsämäelle ja Haapajärvelle rakennetaan.
Ilmoita
jokilaaksojen kuituosuuskunta sai aikapaljon leader rahaa hankkeeseensa,en ymmärrä miksi oulainen ei lähtenyt kyseiseen hankkeeseen.
Ilmoita
Valon nopeudella Oulaisissa asiat etenee varsinkin näin kaamosaikaan ja että nyt vielä valokaapelitkin pitäs olla.
Ilmoita
Jahkaillaan ja pähkäillään.. niin ne asiat hoituu jouhkevasti.. siis hitaasti. Ottais kaupunkikin jämäkän otteen osuuskunta ppo:n osalle ja vaatis rahojaan pois joilla vois esim kuituasian saada hoidettua . Siellä on satoja osuuksia ja niistä sais viimeisimmän konsultaation perusteella useamman satatuhatta käypäsiä ja ihan ilman kuluja.. nyt niitä korkoja voi tulla muutama tonni mutta perälauta vuotaa koko ajan eli syödään tasetta suurilla kuluilla joita aiheutuu kun pyörittelevät peukaloitaan toimistolla ja hallinnossa.

Siellä ei näköjään ole yhtään asiantuntijaa joka ymmärtäis näitä asiota leikkimässä jäsenien rahoilla.
Jos riittää rohkeus kysyä niin voin avata miten nytkin huijataan että on tehty kova tulos.. siis miten ?
Ilmoita
näyttää siltä että joudun harkitsemaan muuttoa merijärvelle,työni takia tarvin tehokasta nettiyhteyttä,on hämmästyttävää ettei oulaisten päättäjät ymmärrä valokuidun tärkeyttä asukkailleen.
1 VASTAUS:
Et taida omistaa televisiota
+Lisää kommentti
täällä edetään valonnopeudela väkikadon osalta.
Ilmoita
No itsehän oulaistelaiset päättäjänsä valitsevat .....
Ilmoita
Kiva seurata miten pikkukunnissa päättäjät osaa ja uskaltaa ottaa kuntalaisten ja paikkakuntien yritysten tarpeet huomioon kehityksessä esim tässä kuituasiassa.
Isot kunnat kuten Oulainen,Ylivieska, Kalajoki ja Raahe vain jappasee ja pyörittelee asiaa miten vois olla tekemättä mitään sen eteen.. kun juna meni jo.
Mistäkö johtuu.. no siitä kun kaikissa noissa on ollut elisalle ppo:n myyntiä kannattaneet edustajat jotka nyt tulevat huomaamaan että tyhmästi tuli tehtyä ja nyt pitää jyrkästi vastustaa ja esiintuoda kaikkia keksittyjä epäkohtia päätöksiä eliminoimaan.. tsekatkaapa ketä on ollut ppon hallinnossa ja ketkä noissa kunnissa huseeraa päättäjinä.. tulee summasummaarum samat nimet joka konklaavissa eteen.

Kuten Suvi aikoinaan visioi.. kuitu joka kotiin.. hep !
Ilmoita
mihin sitä kuitua tarttee,mokkula kulkee mukana kuitu ei,kuitukun tulee taloon,jopa alkaa hinnat nousta,
Ilmoita
Oulaisissa valokuitu liittymiä kyllä saa, koska itellä ollut valoluitu Elisalta yli 4 vuotta.
1 VASTAUS:
..missä alueella saa ja paljonko maksaa ja "nopeuslupaus" ?
Veikkaan että joku yrittäjäon voinut saada kun on yrittänyt vaihtaa toiselle operaattorille. Onko näin ?
+Lisää kommentti
nyt etenee valokuitu
Ilmoita
Nii on,ei muutaku kaikki valokuituhuijaukseen mukaan!
1 VASTAUS:
ei ole huijausta….on nimittäin yli 3 vuoden kokemus kuidusta ylivoimaisesti paras vaihtoehto
+Lisää kommentti
Tulee kuitu oulaisiin. Mitenkö no seuratkaa aikaanne valittajat. Miksi ette ole itse niissä päättäjien paikalla? No ei siellä voi vaikuttaa... ja paskat ette ole itse niissä yriitäny.
Ilmoita
Hyvin etenee. Ei muuta kuin tilausta tekemään niin kuidun pää kesällä tontilla.
Ilmoita
Kuitu saatava nopeasti. Tukihakemukset nielevät valtavan määrän kapasiteettiä maaseutuyrittäjien yhteyksistä. Nuorison pelit takkuavat, ja joutuvat muuttamaan Ouluun kunnon yhteyksien houkuttelemina.
Ilmoita
Tilatkaahan nyt kaikki oulaistelaiset valokuitu. Mekin tilataan tietenkin, vaikka ei asutakaan läpi vuoden.
Ilmoita
https://www.oulaistenkuitu.fi/

Sieltä vain Palvelut -linkin kautta kuituliittymää tilaamaan.
Ilmoita
Millon sen saa sitten tuohon puhelin pistokkeeseen, meneekö siihen minkä aikaa suunnilleen?
1 VASTAUS:
Verkon rakentamisen on tarkoitus alkaa tämän vuoden lopulla. Jos valokuituliittymän tilaajia ei saada riittävästi, niin rakennustyöt ei ala koskaan, etkä saa liittymää kotiisi ehkä koskaan. Siksi siis kannattaa tilata liittymä nyt.
Jos valokuituhanke ei toteudu, et joudu myöskään mitään maksamaan.
Jos taas hanke toteutuu, niin puolet liittymismaksusta maksetaan kun rakentaminen aloitetaan ja loput sitten kun valokuituverkko on käyttökunnossa.

Tarkempia lisätietoja voit kysyä tästä linkistä.
https://link.webropolsurveys.com/EventParticipation/EventPublic/eca0e5c7-e191-4780-b690-2675ff3639e8?displayId=Fin1708984
+Lisää kommentti
Eikö kukaan osaa vastata?
Ilmoita
Näköjään kukaan ei tiedä asiasta tai sitten ei halua vastata.
Ilmoita
Vaalikrapula vissiin.
Ilmoita
Niin kaipa tämä on asia johon vastaus löytyy sitten joskus aikojen päästä.
Ilmoita
Tietääkö kukaan onko tullut jo paljon tilaajia, että päästäänkö sitten suunnitelmien mukaan kuitua rakentamaan?
1 VASTAUS:
Vajaa 800 kpl tällä hetkellä (19. heinäkuuta)...vielä pitäisi 1200 raapia jostain. Onhan tässä vielä monta päivää aikaa. Noin 100 per päivä...ei paha.
+Lisää kommentti
Eilisen majakan mukaan myynti alkaa tosissaan vasta sitten kun saadaan urheiluseurat ja kyläyhdistykset myymään valokuitua. Ottakaapa koppi törmäperän urheilijat ja jääcobrat.
Ilmoita
Jos hanketta arvioi eilisen Seutumajakan jutun perusteella, niin ... toivotaan että hanke etenee. Uskotaan ja luotetaan siihen että ammattilaiset ovat asialla, eivätkä harrastelijat ja puuhastelijat...
Luotetaan ja uskotaan siihen että seurojen, kyläyhdistysten ja muiden vastaavien kerhojen edustajat ovat uskottavia ja luotettavia valokuituliittymäkauppiaita.
Ilmoita
https://www.pyhajokiseutu.fi/uutiset/oulaisten-valokuituun-haetaan-nyt-2000-liittyjaa-hinta-selviaa-lahipaivien-aikana-6.26.3402541.00633f7042
"En­nen kuin va­lo­kui­tu­han­ke start­taa, tar­vi­taan ou­lais­te­lai­sis­ta tar­peek­si liit­ty­jiä. Val­tuu­te­tut mää­rit­te­li­vät mar­ras­kui­ses­sa ko­kouk­ses­saan, et­tä vä­hin­tään 60 pro­sent­tia ou­lais­te­lais­ko­deis­ta on täs­sä mu­ka­na.

– Se tar­koit­taa noin 2000 liit­ty­jää. Mää­rä on tiuk­ka, sil­lä eh­dol­la kau­pun­ki on si­tou­tu­nut ole­maan omal­la ra­hoi­tuk­sel­la asi­as­sa mu­ka­na, Heik­ki­nen pai­not­taa."

60% on melko suuri prosentti...voi olla, että siitä joudutaan "vähän" tinkimään ja sitten kaupunki ei ole rahoittamassa. En oikein usko, että eläkeläiset tarvitsevat 100/100 nettiä kotia ja maksavat siitä melkein 40€ kuukaudessa.
Ilmoita
En minäkään usko tuohon ei kaikilla ole älytelevisioita joihin tuota nopeutta tarvitsisi. Parempi olisi että jokainen hankkisi nettinsä sieltä mistä edullisimmin saa ja omien tarpeiden mukaan tuon nopeuden. Taloyhtiössä johon tuo hankitaan joutuvat maksamaan kaikki vaikkei sitä edes tarvitsisi taikka käyttäisikään. Kuulema peritään vastikkeen yhteydessä. Minusta tuo on väärin. Perusteluna oli että asunnon arvo nousee mutta siihenkään en usko kun täällä ei näytä menevän asunnot muutenkaan kaupaksi niin mitä se netti siinä vaikuttaisi.
Ilmoita
Samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa eipä huvittaisi alkaa makselemaan jostakin huippunopeasta netistä kun ei omista älytelevisioita ja muuten on tähänkin asti pärjännyt ihan normi nopeudella nuo pienet pankkiasiat ovat hoituneet. Vastikkeet ovat jo nyt tarpeeksi suuret remonttien takia niin eipä siinä enää lisämaksuja kaivata. Ainahan köyhä joutuu maksamaan rikkaiden kotkotuksien takia.
Ilmoita
..tuossa yllä kahdessa kommentissa on mennyt puurot ja vellit sekaisin,, ei kuitu ole pääosassa "älytelevisio" käytössä, mistähän sekin ajatus on päähän tullut.
Kuidun kautta kyllä saa tv: kuvankin jos tai kun ostaa ao. palvelun mutta ei välttämätön.. tv:tä voi katsella joko mediamaksulla joka menee melkein kaikilta jotka muutenkin maksaa veroja..

Jo nyt ja enenevässä määrin palvelut siirtyy verkkoon ja internetin kautta hoidettaviksi kuten olemme voineet havaita, veroasiat..jos haluaa ne voi hoitaa paperillakin..omaan piikkiin, pankkiasiat.. milloinkahan on viimeksi tullut istuttua jonottamassa.. ja silloin peritään lisäkorvaus laskun maksusta, erilaiset ajanvaraukset mm. laboratorioon hoituu näppärimmin netin kautta, ei tarvi tuntikausia istua odotushuoneessa , samoin terveyskeskus ja muut sairaalapalvelut... ja vastaavia on satoja asioita, kohta tuhansia jotka hoituu netissä ja siihen reittinä on ja vain kuitu ainoa siirtotie joka joustaa joka suuntaan myös tulevaisuudessa. Lisäksi kun "vanhenemme" niin seuraavat asunnon/talon ostajat kysyy onko kuitua.. ellei niin kauppoja/vuokrausta mennään tekemään sellaiseen kiinteistöön joissa se on.

Nyt on mielenkiintoista kun se joja osti jo olevat kuituverkot on alkanut markkinoimaan "halavalla" palveluitaan mutta kun tarkkaan lukee niin ensin on halpaa mutta nousee vuosittain ja onkin kohta kalliimpaa kuin mitä nyt tämä Oulaisten Kuitu tarjoaa. Miksi ? No eihön pörssiyhtiö voi pilkkahinnalla tehdä osakkeenomistajille korkotuottoa vaan taka-ajatuksena on saada vain lypsettäviä lisää ja yrittää eliminoida kilpailijat pois kuvioista. Elisan verkkoihin ei saa kilpailutusta milloinkaansen jälkeen kun kerran antaa laittaa narun kaulaansa. Ei sitä vapaasti kilpailutettavaa palveluakuten olemme sähkönsiirto asiassa havainneet, ja hinnat nousee 20-30 % muutaman vuoden välein vaikkei sähkömiestä ole näkynyt mailla eikä halmeilla ikiaikoihin.
Kannattaa siis todella miettiä ja ottaa Oulaisten Kuitu nyt koska sitä ei tule toista kertaa saamaan tuohon hintaan..
Kysyin elisalta mitä se maksais minulle.. liittyminen 1 980 € ja 39,90 €/kk + lisäpalvelut.
On vielä naamioitu saunalahden markkinanimen alle jottei osakkeen omistajat ja esim helsingin-tampereen alueen asiakkaat hypi seinille kun Ei heille tarjota palveluna tuohon hintaan ! Pörssiin..pörssiin
3 VASTAUSTA:
Jos pankkiasioita tai sairaalapalveluita hoitaa netissä, niin ei siihen tietääkseni tarvi 100/100 yhteyttä. Itsellä 8/1 ADSL ja hyvin riittää omiin ja perheen tarpeisiin. 3G/4G riittää asioiden hoitamiseen vallan mainiosti ja tulevaisuudessa ehkä Oulaisiin _voi_ tulla myöskin 5G, mutta ei lähitulevaisuudessa.
Kuka laittaa 70 vuotta vanhaan rintamamiestaloon kuidun?!?!? Ei kovin monikaan.
Kuitu varmaankin vedetään tontin rajalle ja siitä sisälle menee omaan piikkiin?

Jos enempi kuin kolmasosa tuosta 2000 liittymän tavoitteesta saadaan, niin ihmettelen suuresti.
Anonyymi kirjoitti:
Jos pankkiasioita tai sairaalapalveluita hoitaa netissä, niin ei siihen tietääkseni tarvi 100/100 yhteyttä. Itsellä 8/1 ADSL ja hyvin riittää omiin ja perheen tarpeisiin. 3G/4G riittää asioiden hoitamiseen vallan mainiosti ja tulevaisuudessa ehkä Oulaisiin _voi_ tulla myöskin 5G, mutta ei lähitulevaisuudessa.
Kuka laittaa 70 vuotta vanhaan rintamamiestaloon kuidun?!?!? Ei kovin monikaan.
Kuitu varmaankin vedetään tontin rajalle ja siitä sisälle menee omaan piikkiin?

Jos enempi kuin kolmasosa tuosta 2000 liittymän tavoitteesta saadaan, niin ihmettelen suuresti.
Ei kannata levittää huhuja, kun oikeaa tietoa löytyy helposti Oulaisten Kuidun www-sivuilta. Valokuitukaapelin asentaminen kiinteistöön tai tekniseen tilaan Oulaisten Kuitu Oy:n tietoliikenneverkon liityntäpisteestä ennalta sovittua reittiä pitkin sisältyy 400 euron liittymismaksuun.
ADSL-yhteys ei riitä esimerkiksi pelaamisvideolähetyksiin muille Internetin käyttäjille, kokeiltu on ja kelvottomasti pätkiväksi todettu.
+Lisää kommentti
Alkaa jo pikku hiljaa kyrsimään tämä kuidun pakkosyöttö. Ostakoon ja maksakoon ne jotka sitä haluavat ja tarvitsevat. Turha se on laittaa pienillä tuloilla elävää maksamaan vastikkeen yhteydessä netistä jota ei tarvitse kun on sopimus jonkun operaattorin kanssa määräaikaisena eikä siitä pääse irti ennen kuin aika ummessa. Maksaa sitten kahteen paikkaan yhtä aikaa ja tämä kuitu maksaa reilusti enemmän kuin halvempi ja hitaampi liittymä joka riittää tavalliseen netin käyttöön.
1 VASTAUS:
..luulo ei ole tiedon väärti. No ne jotka ei ota niin ei ota mutta kokemuksesta tiedän että kateus vie kalatkin vedestä. Eli ne jotka ei nyt löhde eivät kyllä saa kuitua kuin suurella rahalla näiltä isoilta pörssiyhtiöiltä ja nuo mobiiliverkot on jo tötteröllä kun suurkuluttajat pääsee kotiin koulusts, on nähty ja koettu. Ei kaksikaistsiselle tielle mahdu neljää autoa rinnakkain vaikka kuinka tööttäis ja ois kiire..
Se vain on niin. Siirrytään nyt jo nykyaikaan kun naapurikunnatkin on sen tehneet paitsi ylivieska ja haapavesi
+Lisää kommentti
Siirry sinä mihin lystäät mutta älä tule tänne puhumaan kateudesta yhtään mitään koska siitä ei todellakaan ole kysymys vaan rahojen riittävyydestä. Parikymppiäkin enemmän netistä on iso raha köyhälle. Ei kai se rikkaille ole edes raha eikä mikään.
1 VASTAUS:
No se on yksilöllistä mitä pitää tärkeänä. Joku ostaa tupakkaa, toinen käyttää Internetiä hyötyyn ja huviin. Mitä liittymismaksuihin tulee, niin yhteiskunta tarjoaa tässä keskimäärin kahdentuhannen euron lahjan joka talouteen, mutta pakko sitä ei tietenkään ole ottaa vastaan. Esimerkiksi Kalajoella Elisan normaali kuituliittymismaksu päätelaitteineen ilman oman tontin kaivutöiden osuutta on 3390 euroa.
+Lisää kommentti
Pitäisi sinun tietää että ilmaisia lounaita ei ole joten turha puhua mistään lahjoista. En muuten tupakoi sehän on rahan polttamista taivaan tuuliin. Minun puolestani jokainen voi käyttää omat rahansa mihin haluaa mutta tuollaista pakko rahastusta en hyväksy.
1 VASTAUS:
Ilmaisia lounaita ei tosiaan ole. Kuntien tavoite on hidastaa väestön muuttoliikettä isompiin kasvukeskuksiin ja asialliset tietoliikenneyhteydet ovat siihen yksi merkittävä keino. Nykyään etätyö on mahdollista monilla toimialoilla. Myöskin yrityksen omaa www-palvelinta on aivan turha yrittääkään pitää ADSL-yhteyden tai mobiililaajakaistan nokassa, mutta yrityksille tarkoitetuilla kuituliittymällä sekin on mahdollista. Kunnat hyötyvät taloudellisestikin siitä, että niiden asukkailla on käytettävissään luotettavat ja nopeat tietoliikenneyhteydet.

Ennen vanhaan jotkut vastustivat sähköistämistäkin pitäen sitä turhana ja kalliina.

Taloyhtiöissä tehdään päätöksiä äänestämällä. Jos tämä ei sovi, ei kannata ostaa huoneisto-osaketta.
+Lisää kommentti
Niinpä onneksi enemmistön päätös taloyhtiössä ratkaisee. Laittakaa te yrittäjät vaikka mitä "rasvattusalama" yhteyksiä kun teillehän siitä hyötykin tulee. Ei köyhillä ole varaa kaikkiin hömpötyksiin.
1 VASTAUS:
..onko täällä noita tusina-kansalaisiakin vielä kehissä. Ne jos ketkä tarvitsee nopeita js luotettavia yhteyksiä kun sote ja muut yhteiskunnan palvelut siirtyy verkkoihin. Ja ei täällä olla iäti .
+Lisää kommentti
Oulaisten kuitu info ma 27.5.2019 klo 18.30 Juho Oksan koulun musiikkiluokassa rivi-kerrostalojen hallituksille ja isännöitsijöille.
Saadaan faktaa ja jää turhat spekulaatiot vähemmälle tarpeista ja tilanteista.
Ilmoita
Paljonkohan on liittymiä myyty? Onko jo 500kpl mennyt rikki?
Kiirettä pukkaa, jos pitää 2000 liittyjää olla mukana.
Ilmoita
Kannattaako ottaa kaukana keskustasta koko kuitua? Hyvät ja huonot puolet?
2 VASTAUSTA:
Kannattaa tietenkin. Sitä enempi säästää mitä kauempana on kun sama hinta kun keskustassa asuville. Meneehän kaus kilometri kaupalla enemmän kaapelia kuin keskustaajaman liittymään jos aikoo myöhemmin ilman tukiavustus rahaa omalla kustannuksella vetämään. Ei 400€ pitkästi kaivinkone ja kaapeli ym asennustöitä teetä.
Juuri tämän vuoksi liittyjärajaksi onkin laitettu hirvittävät 2000kpl...1800 liittyjää maksaa keskustan alueella ja loput 200 liittyjää kauempana keskustasta. Keskustassa kaapelivedot ovat kohtuu lyhyitä ja helppo hoitaa. Perikankaalle kun kaapelia vetää yhteen talouteen, niin voi kaivinkoneurakoitsija vähän nikotella. Vähän epäilyttää, että mahtaakohan yhteen talouteen Perikankaalle vetää...taitavat vetää valokuidun lähimmästä tukiasemasta.
+Lisää kommentti
Aivan turha homma.Kukaan ei tätä tarvitse.
2 VASTAUSTA:
Sittenhän voit sammuttaa tietokoneesi ja muut Internet-kykyiset laitteesi ja harjoittamaan jotain mitä on voinut harjoittaa jo ennen sähkölaitteiden kehittämistä. Suurin osa ihmisistä onneksi ymmärtää, mikä merkitys tietoliikenteellä on nykyään ja tulevaisuudessa.
..osalla on vielä käsitys että sähkö tulee töpselistä ja maito kaupasta mutta väliäkö sillä, onhan niitä jäänyt junasta asemallekkin..

Kuituun kusoa ennenkuin "pörssielisa" pissaa, sitten ei tule halvalla suloa
+Lisää kommentti
Muistatteko lankamodeemin piipittksen. Sen maksimilatausnopeus oli 7kbps, ISDN 15kbps ja 2007 laajakaistalla sai 24000kbps ja kuidulla 10000000kbps jos tämä vähän saisi valoja tauluun. ISDN oli huippu, mutta mitä sillä enään tekee? ADSL oli mahtava uudistus. Se on pian riittämätön.
Ilmoita
Ennen en valokuitua osta, kunnes on laitettu jokin pykälä ettei kävisi näin:
https://yle.fi/uutiset/3-5176203
https://keskustelu.suomi24.fi/t/14067043/revon-sahko-oy

Elisa ostaa koko Oulaisten Kuidun pois kun kaupungilla menee huonosti tai tarjous on tarpeeksi suuri. Ja sitten hinnat laukkaa taivaisiin.
2 VASTAUSTA:
Silloihan voi siirtyä halvempaan liittymään jos hinnat pomsahtaa eihän tuohon ikiajoiksi kiinni liitytä. Sähköllä oli monopoli nettiyhteyksillä ei hyppää sitten pois laivasta jos hinta nousee. Ei kun kiireesti säästämään kun teet sopimuksem NYT.
Mitä enempi ostaa, sitä enempi säästää....tässä on kyllä koira haudattuna. Jos nyt ostan kuidun 400€, niin voin säästää monta tonnia. Ja niillä säästyneillä rahoilla voin ostaa vaikka auton....kätevää.
+Lisää kommentti
Kyllä meidän päättäjien pitäisi ottaa mallia lähikunnista.Esim: Alavieskassa tekivät päätöksen että kuitu joka talouteen ,sijaitsi se missäpäin kuntaa tahansa. Kunta otti jokaiseen vuokraasuntoonsa liittymän ja korotti vuokraa kuukausimaksun verran,liittymis prosentit tulivat kevyesti täyteen. Tekemisen meinikiä.
Ilmoita
Tuo kuulostaa pakko myynniltä koska kaikki eivät yksinkertaisesti tarvitse sitä nopeaa nettiä. Paljon vanhuksia jotka ei osaa edes käyttää tietokonetta niin heiltäkinkö pitäisi vuokrassa periä ylimääräiset neljäkymmentä euroa?
Ilmoita
Tässä on pari viikkoa aikaa saada 1000 liittyjää kerättyä, että piuhoja aletaan vetämään. Onneksi ei ole kiire. Minkähän takia takarajaksi piti laittaa heinäkuun loppu? Jotenkin olisin käsittänyt joulukuun lopun. Tässä laitetaan ihmisille hirvee kiire ja paine ostaa valokuitu (lue painostus) kun laitetaan takarajaksi heinäkuun loppu.
Ihmettelen vaan, että monikohan ikäihminen on jo mennyt valokuidun tilaamaan rintamamiestaloonsa, kun on peloteltu, että TV lakkaa toimimasta, jos sitä ei tilaa.

Osaa on peloteltu sillä, että pankkiasiat ei hoidu kuin valokuidun kautta.
Sitten mainostetaan, että 5G tarvii valokuidun toimiakseen...tarviihan se...tarvii myös 4G ja 4G verkkoja on jo Oulaisissa...siis miksi 5G pitää sotkea tähän?
Se kyseinen operaattori kyllä vetää oman valokuitunsa 5G tukiasemiin..ei siihen Oulaisten Kuitua tarvi.

Jos joskus Oulaisiin tulee 5G, niin ei puhelimeen sitä kuitua tarvi, ei myöskään kotia, jos siellä 5G mohkula jököttää pöydällä, johon muut laitteet ovat yhteydessä langattomasti.

Ja toiseksi 5G tukiasemia ei tarvi olla 100m välein toimiakseen. Tukiasemien tiheys on täysin riippuvainen käytetystä taajuudesta. Jos käytetään nykytaajuuksia hyväksi, niin 5G tukiasemia on yhtä tiheässä kuin nykyisiäkin. Jos mennään hyvin korkeisiin taajuuksiin, niin asia on sitten toinen.
5 VASTAUSTA:
..ei tänne yksikään operaattori rakenna 5 G verkkoa.. eikä investoi muutenkaan tietoliikenneverkkoihin. Pörssiyhtiöiden pitää tehdä voittoa ja kuten esim telia ilmoitti oli menneet bisnekset huonosti eikä voittoa kertynyt, miksi.. koska joka puolella on rakentaneet paikallisia kuituverkkoja eikä mobiiliverkkojen epävarmat palvelut ole toimineet niin on siirrytty niihin jolloin mokkulakäyttö on vähentynyt ja kuihtuu pikkuhiljaa kun syrjäisemmillekin kylille voi saada kunnon kuitupalavelut.
Se vain on niin sanoi kehityksen jarrut mitä hyvänsä, sama vastutus on ollut sähköverkoissa, vesijohtoverkoissa , kunnon tieverkoissa jne.mutta nyt ilman niitä ei pärjättäis.

Ottakaa nyt tai itkekää sitten kun verkot on valmiit..
Siinä voi käydä niin, että Oulaisten Kuitu rakentaa hienon toimivan verkon ja sitten Elisa tai joku toinen operaattori ostaa sen pois. Ja sitten se onkin pörssiyhtiön omaisuutta, jonka pitää tehdä voittoa (kk hinnat nousee). En ole nähnyt vielä semmoista pykälää, ettei sitä voisi joku ostaa pois.

Tälläkin hetkellä sopimus on kahden vuoden määräaikainen määrättyyn hintaan. Voi olla, että hinta hiukan pompsahtaa kolmannelle vuodelle. Tämä kannattaa tiedostaa ja varautua (kulut on peitettävä).
Anonyymi kirjoitti:
Siinä voi käydä niin, että Oulaisten Kuitu rakentaa hienon toimivan verkon ja sitten Elisa tai joku toinen operaattori ostaa sen pois. Ja sitten se onkin pörssiyhtiön omaisuutta, jonka pitää tehdä voittoa (kk hinnat nousee). En ole nähnyt vielä semmoista pykälää, ettei sitä voisi joku ostaa pois.

Tälläkin hetkellä sopimus on kahden vuoden määräaikainen määrättyyn hintaan. Voi olla, että hinta hiukan pompsahtaa kolmannelle vuodelle. Tämä kannattaa tiedostaa ja varautua (kulut on peitettävä).
Tuohan ei ole mikään ongelma. Liittymän voi määräaikaissopimuksen jälkeen irtisanoa jos hinnoittelu ei miellytä. Se sen sijaan on varmaa, että vain yhteiskunnan subventoima kunnallinen toimija pystyy nyt tarjoamaan kuituliittymän näin edullisella liittymismaksulla. Eli myöhemmin jos ilmenee tarve kunnolliselle Internet-yhteydelle, niin hinta voi olla 2000-3000 euron luokkaa valtakunnalliselta kaupalliselta toimijalta. Siis jos yleensä sellainen yksittäistä liittymää suostuu myymään sileillä seteleilläkään.
Nonni, sieltä se asia löytyi: taajuus, eli mitä pienempi taajuus, sen kauemmas yltää, mutta mahtuu dataa vähemmän, eli ollaan taas hitailla yhteyksillä. Joko tajusit?
Anonyymi kirjoitti:
Nonni, sieltä se asia löytyi: taajuus, eli mitä pienempi taajuus, sen kauemmas yltää, mutta mahtuu dataa vähemmän, eli ollaan taas hitailla yhteyksillä. Joko tajusit?
Kyllä taitaa enempi käytetyn kaistan leveys ja käytetty modulaation vaikuttaa nopeuteen. Kerroppa miten eroaan 860Mhz-870Mhz (10Mhz kaista) 64-QAM modulaatio ja 7200Mhz-7210Mhz (10Mhz kaista) 64-QAM modulaatio nopeudessa esim 100m tukiasemasta? Eli sinun kirjoituksen perusteella 800Mhz taajuudella dataa menee vähempi? Oisko noin?
+Lisää kommentti
5G tulee muutaman vuoden kuluessa, kuten tuli 4G - ainakin keskustan alueelle. Kuituverkko tehtiin jo ppo:n aikana suureen osaan keskustaa. Kaupungin virastot ym. käyttävät.
1 VASTAUS:
..mistä tiedät että kaupunki käyttää "kuituja " ? Ainakin näkyy olevan mobiilipuoli pääosin ulkomaisessa omistuksessa olevan operaattorin hoidossa, miten ne olisi päässeet myytyihin kuituihin käsiksi ja ei varmaan ole vetäneet yhtään uutta piuhaa kaupungin kiinteistöihin.. vai onko ?
Nuo G-verkot on visioita joissa kapasiteetti on rajallinen sekä riippuu käyttäjämäärästä, jos et usko niin kysy asiantuntijoilta montako kanavaa niissä mobiilitukiasemissa on ja mihin ne bitit hyrskyttelee sieltä mastojen mökeistä... kuituun..kuituun !
+Lisää kommentti
Säästyy euroja uusi tekniikka 5G on syrjäyttänyt, kaapelikelat on 1950 lukua
3 VASTAUSTA:
Mikään merkittävä yritys ei jätä Internet-yhteyksiään pelkkien mobiililiittymien varaan.
Höpö höpö, langaton tekniikka on aina epävarmaa ja epätasaista. Valokuitu on ainoa ja varma tapa häiriöttömälle netille. Tulevaisuudessa et voi katsoa edes televisiota ilman valokuitua.
Anonyymi kirjoitti:
Höpö höpö, langaton tekniikka on aina epävarmaa ja epätasaista. Valokuitu on ainoa ja varma tapa häiriöttömälle netille. Tulevaisuudessa et voi katsoa edes televisiota ilman valokuitua.
eipäs ookkaan kuitu varmin tapa. joku kaivaa kaapelin poikki ja sitä ei tuntiin korjata.
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Valokuitu nopea

Miten oulaisten valokuitu asia etenee

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta