Valokuitu nopea

Miten oulaisten valokuitu asia etenee
Ilmoita


50 Vastausta

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.


EI etene meillä valittu johto estää kaiken kehityksen
Ilmoita
5 G Oulusa testaus menosa nopeus 500 megää
Ilmoita
PPO myynti Elisalle oli kaikkien aikojen tyhmin teko täälläpäin.
Ilmoita
Lukekaapa Pyhäjokiseudusta miten asioita tulisi hoitaa jossittelun sijaan ja tehdään"pienissä" kunnissa. Jopa Merijärvikin on edistyksellisempi kuin Oulainen. mutta tämänhän me jo tiedämme tai oikeastaan olemme tienneetkin.
Hommissa käy kuten monessa muussakin asiassa että "juna meni" jo eikä pysähdy asemalle.. menee Oulaskangas-synnytykset-hotellit jne.. ja levitellään vain käsiä ettei voi mitään..
Niin siinä näkyy käyvän tässä kuitu joka kotiin "lindenin " haaveenkin kanssa. Luullaan että mobiilisti voidaan kaikki asiat mutta totuus paljastuu kun pikkuisen tulee lunta ja ei ole sähköä..hyytyy joka tukisasema eikä kännyköillä pääse mihinkään ? Miksi..kuka.jne.. no ne päättäjät..
1 VASTAUS:
Onkoha noin. Pitää katsoa varmaa omaa napaa.
+Lisää kommentti
Onneksi Pyhäjärvellä asiaa ruvettiin hoitamaan ajoissa eli 2013. Silloin valtio maksoi suuren osan kustannuksista, nykyisin ei. Tällä hetkellä valokuitu kiertää ympäri Pyhäjärven. Hintakin on kohtuullinen, 100 Mbps liittymä on hinnaltaan 50 € / kk, 10 Mbps 35 € / kk, kesämökkiliittymästä tarvitsee maksaa ainoastaan muutaman kuukauden verran. Käyttäjiä on todella paljon ympäri kylää. www.pyhanet.fi on rakentanut verkon myös jo Kärsämäelle ja Haapajärvelle rakennetaan.
Ilmoita
jokilaaksojen kuituosuuskunta sai aikapaljon leader rahaa hankkeeseensa,en ymmärrä miksi oulainen ei lähtenyt kyseiseen hankkeeseen.
Ilmoita
Valon nopeudella Oulaisissa asiat etenee varsinkin näin kaamosaikaan ja että nyt vielä valokaapelitkin pitäs olla.
Ilmoita
Jahkaillaan ja pähkäillään.. niin ne asiat hoituu jouhkevasti.. siis hitaasti. Ottais kaupunkikin jämäkän otteen osuuskunta ppo:n osalle ja vaatis rahojaan pois joilla vois esim kuituasian saada hoidettua . Siellä on satoja osuuksia ja niistä sais viimeisimmän konsultaation perusteella useamman satatuhatta käypäsiä ja ihan ilman kuluja.. nyt niitä korkoja voi tulla muutama tonni mutta perälauta vuotaa koko ajan eli syödään tasetta suurilla kuluilla joita aiheutuu kun pyörittelevät peukaloitaan toimistolla ja hallinnossa.

Siellä ei näköjään ole yhtään asiantuntijaa joka ymmärtäis näitä asiota leikkimässä jäsenien rahoilla.
Jos riittää rohkeus kysyä niin voin avata miten nytkin huijataan että on tehty kova tulos.. siis miten ?
Ilmoita
näyttää siltä että joudun harkitsemaan muuttoa merijärvelle,työni takia tarvin tehokasta nettiyhteyttä,on hämmästyttävää ettei oulaisten päättäjät ymmärrä valokuidun tärkeyttä asukkailleen.
1 VASTAUS:
Et taida omistaa televisiota
+Lisää kommentti
täällä edetään valonnopeudela väkikadon osalta.
Ilmoita
No itsehän oulaistelaiset päättäjänsä valitsevat .....
Ilmoita
Kiva seurata miten pikkukunnissa päättäjät osaa ja uskaltaa ottaa kuntalaisten ja paikkakuntien yritysten tarpeet huomioon kehityksessä esim tässä kuituasiassa.
Isot kunnat kuten Oulainen,Ylivieska, Kalajoki ja Raahe vain jappasee ja pyörittelee asiaa miten vois olla tekemättä mitään sen eteen.. kun juna meni jo.
Mistäkö johtuu.. no siitä kun kaikissa noissa on ollut elisalle ppo:n myyntiä kannattaneet edustajat jotka nyt tulevat huomaamaan että tyhmästi tuli tehtyä ja nyt pitää jyrkästi vastustaa ja esiintuoda kaikkia keksittyjä epäkohtia päätöksiä eliminoimaan.. tsekatkaapa ketä on ollut ppon hallinnossa ja ketkä noissa kunnissa huseeraa päättäjinä.. tulee summasummaarum samat nimet joka konklaavissa eteen.

Kuten Suvi aikoinaan visioi.. kuitu joka kotiin.. hep !
Ilmoita
mihin sitä kuitua tarttee,mokkula kulkee mukana kuitu ei,kuitukun tulee taloon,jopa alkaa hinnat nousta,
Ilmoita
Oulaisissa valokuitu liittymiä kyllä saa, koska itellä ollut valoluitu Elisalta yli 4 vuotta.
1 VASTAUS:
..missä alueella saa ja paljonko maksaa ja "nopeuslupaus" ?
Veikkaan että joku yrittäjäon voinut saada kun on yrittänyt vaihtaa toiselle operaattorille. Onko näin ?
+Lisää kommentti
nyt etenee valokuitu
Ilmoita
Nii on,ei muutaku kaikki valokuituhuijaukseen mukaan!
1 VASTAUS:
ei ole huijausta….on nimittäin yli 3 vuoden kokemus kuidusta ylivoimaisesti paras vaihtoehto
+Lisää kommentti
Tulee kuitu oulaisiin. Mitenkö no seuratkaa aikaanne valittajat. Miksi ette ole itse niissä päättäjien paikalla? No ei siellä voi vaikuttaa... ja paskat ette ole itse niissä yriitäny.
Ilmoita
Hyvin etenee. Ei muuta kuin tilausta tekemään niin kuidun pää kesällä tontilla.
Ilmoita
Kuitu saatava nopeasti. Tukihakemukset nielevät valtavan määrän kapasiteettiä maaseutuyrittäjien yhteyksistä. Nuorison pelit takkuavat, ja joutuvat muuttamaan Ouluun kunnon yhteyksien houkuttelemina.
Ilmoita
Tilatkaahan nyt kaikki oulaistelaiset valokuitu. Mekin tilataan tietenkin, vaikka ei asutakaan läpi vuoden.
Ilmoita
https://www.oulaistenkuitu.fi/

Sieltä vain Palvelut -linkin kautta kuituliittymää tilaamaan.
Ilmoita
Millon sen saa sitten tuohon puhelin pistokkeeseen, meneekö siihen minkä aikaa suunnilleen?
1 VASTAUS:
Verkon rakentamisen on tarkoitus alkaa tämän vuoden lopulla. Jos valokuituliittymän tilaajia ei saada riittävästi, niin rakennustyöt ei ala koskaan, etkä saa liittymää kotiisi ehkä koskaan. Siksi siis kannattaa tilata liittymä nyt.
Jos valokuituhanke ei toteudu, et joudu myöskään mitään maksamaan.
Jos taas hanke toteutuu, niin puolet liittymismaksusta maksetaan kun rakentaminen aloitetaan ja loput sitten kun valokuituverkko on käyttökunnossa.

Tarkempia lisätietoja voit kysyä tästä linkistä.
https://link.webropolsurveys.com/EventParticipation/EventPublic/eca0e5c7-e191-4780-b690-2675ff3639e8?displayId=Fin1708984
+Lisää kommentti
Eikö kukaan osaa vastata?
Ilmoita
Näköjään kukaan ei tiedä asiasta tai sitten ei halua vastata.
Ilmoita
Vaalikrapula vissiin.
Ilmoita
Niin kaipa tämä on asia johon vastaus löytyy sitten joskus aikojen päästä.
Ilmoita
Tietääkö kukaan onko tullut jo paljon tilaajia, että päästäänkö sitten suunnitelmien mukaan kuitua rakentamaan?
Ilmoita
Eilisen majakan mukaan myynti alkaa tosissaan vasta sitten kun saadaan urheiluseurat ja kyläyhdistykset myymään valokuitua. Ottakaapa koppi törmäperän urheilijat ja jääcobrat.
Ilmoita
Jos hanketta arvioi eilisen Seutumajakan jutun perusteella, niin ... toivotaan että hanke etenee. Uskotaan ja luotetaan siihen että ammattilaiset ovat asialla, eivätkä harrastelijat ja puuhastelijat...
Luotetaan ja uskotaan siihen että seurojen, kyläyhdistysten ja muiden vastaavien kerhojen edustajat ovat uskottavia ja luotettavia valokuituliittymäkauppiaita.
Ilmoita
https://www.pyhajokiseutu.fi/uutiset/oulaisten-valokuituun-haetaan-nyt-2000-liittyjaa-hinta-selviaa-lahipaivien-aikana-6.26.3402541.00633f7042
"En­nen kuin va­lo­kui­tu­han­ke start­taa, tar­vi­taan ou­lais­te­lai­sis­ta tar­peek­si liit­ty­jiä. Val­tuu­te­tut mää­rit­te­li­vät mar­ras­kui­ses­sa ko­kouk­ses­saan, et­tä vä­hin­tään 60 pro­sent­tia ou­lais­te­lais­ko­deis­ta on täs­sä mu­ka­na.

– Se tar­koit­taa noin 2000 liit­ty­jää. Mää­rä on tiuk­ka, sil­lä eh­dol­la kau­pun­ki on si­tou­tu­nut ole­maan omal­la ra­hoi­tuk­sel­la asi­as­sa mu­ka­na, Heik­ki­nen pai­not­taa."

60% on melko suuri prosentti...voi olla, että siitä joudutaan "vähän" tinkimään ja sitten kaupunki ei ole rahoittamassa. En oikein usko, että eläkeläiset tarvitsevat 100/100 nettiä kotia ja maksavat siitä melkein 40€ kuukaudessa.
Ilmoita
En minäkään usko tuohon ei kaikilla ole älytelevisioita joihin tuota nopeutta tarvitsisi. Parempi olisi että jokainen hankkisi nettinsä sieltä mistä edullisimmin saa ja omien tarpeiden mukaan tuon nopeuden. Taloyhtiössä johon tuo hankitaan joutuvat maksamaan kaikki vaikkei sitä edes tarvitsisi taikka käyttäisikään. Kuulema peritään vastikkeen yhteydessä. Minusta tuo on väärin. Perusteluna oli että asunnon arvo nousee mutta siihenkään en usko kun täällä ei näytä menevän asunnot muutenkaan kaupaksi niin mitä se netti siinä vaikuttaisi.
Ilmoita
Samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa eipä huvittaisi alkaa makselemaan jostakin huippunopeasta netistä kun ei omista älytelevisioita ja muuten on tähänkin asti pärjännyt ihan normi nopeudella nuo pienet pankkiasiat ovat hoituneet. Vastikkeet ovat jo nyt tarpeeksi suuret remonttien takia niin eipä siinä enää lisämaksuja kaivata. Ainahan köyhä joutuu maksamaan rikkaiden kotkotuksien takia.
Ilmoita
..tuossa yllä kahdessa kommentissa on mennyt puurot ja vellit sekaisin,, ei kuitu ole pääosassa "älytelevisio" käytössä, mistähän sekin ajatus on päähän tullut.
Kuidun kautta kyllä saa tv: kuvankin jos tai kun ostaa ao. palvelun mutta ei välttämätön.. tv:tä voi katsella joko mediamaksulla joka menee melkein kaikilta jotka muutenkin maksaa veroja..

Jo nyt ja enenevässä määrin palvelut siirtyy verkkoon ja internetin kautta hoidettaviksi kuten olemme voineet havaita, veroasiat..jos haluaa ne voi hoitaa paperillakin..omaan piikkiin, pankkiasiat.. milloinkahan on viimeksi tullut istuttua jonottamassa.. ja silloin peritään lisäkorvaus laskun maksusta, erilaiset ajanvaraukset mm. laboratorioon hoituu näppärimmin netin kautta, ei tarvi tuntikausia istua odotushuoneessa , samoin terveyskeskus ja muut sairaalapalvelut... ja vastaavia on satoja asioita, kohta tuhansia jotka hoituu netissä ja siihen reittinä on ja vain kuitu ainoa siirtotie joka joustaa joka suuntaan myös tulevaisuudessa. Lisäksi kun "vanhenemme" niin seuraavat asunnon/talon ostajat kysyy onko kuitua.. ellei niin kauppoja/vuokrausta mennään tekemään sellaiseen kiinteistöön joissa se on.

Nyt on mielenkiintoista kun se joja osti jo olevat kuituverkot on alkanut markkinoimaan "halavalla" palveluitaan mutta kun tarkkaan lukee niin ensin on halpaa mutta nousee vuosittain ja onkin kohta kalliimpaa kuin mitä nyt tämä Oulaisten Kuitu tarjoaa. Miksi ? No eihön pörssiyhtiö voi pilkkahinnalla tehdä osakkeenomistajille korkotuottoa vaan taka-ajatuksena on saada vain lypsettäviä lisää ja yrittää eliminoida kilpailijat pois kuvioista. Elisan verkkoihin ei saa kilpailutusta milloinkaansen jälkeen kun kerran antaa laittaa narun kaulaansa. Ei sitä vapaasti kilpailutettavaa palveluakuten olemme sähkönsiirto asiassa havainneet, ja hinnat nousee 20-30 % muutaman vuoden välein vaikkei sähkömiestä ole näkynyt mailla eikä halmeilla ikiaikoihin.
Kannattaa siis todella miettiä ja ottaa Oulaisten Kuitu nyt koska sitä ei tule toista kertaa saamaan tuohon hintaan..
Kysyin elisalta mitä se maksais minulle.. liittyminen 1 980 € ja 39,90 €/kk + lisäpalvelut.
On vielä naamioitu saunalahden markkinanimen alle jottei osakkeen omistajat ja esim helsingin-tampereen alueen asiakkaat hypi seinille kun Ei heille tarjota palveluna tuohon hintaan ! Pörssiin..pörssiin
3 VASTAUSTA:
Jos pankkiasioita tai sairaalapalveluita hoitaa netissä, niin ei siihen tietääkseni tarvi 100/100 yhteyttä. Itsellä 8/1 ADSL ja hyvin riittää omiin ja perheen tarpeisiin. 3G/4G riittää asioiden hoitamiseen vallan mainiosti ja tulevaisuudessa ehkä Oulaisiin _voi_ tulla myöskin 5G, mutta ei lähitulevaisuudessa.
Kuka laittaa 70 vuotta vanhaan rintamamiestaloon kuidun?!?!? Ei kovin monikaan.
Kuitu varmaankin vedetään tontin rajalle ja siitä sisälle menee omaan piikkiin?

Jos enempi kuin kolmasosa tuosta 2000 liittymän tavoitteesta saadaan, niin ihmettelen suuresti.
Anonyymi kirjoitti:
Jos pankkiasioita tai sairaalapalveluita hoitaa netissä, niin ei siihen tietääkseni tarvi 100/100 yhteyttä. Itsellä 8/1 ADSL ja hyvin riittää omiin ja perheen tarpeisiin. 3G/4G riittää asioiden hoitamiseen vallan mainiosti ja tulevaisuudessa ehkä Oulaisiin _voi_ tulla myöskin 5G, mutta ei lähitulevaisuudessa.
Kuka laittaa 70 vuotta vanhaan rintamamiestaloon kuidun?!?!? Ei kovin monikaan.
Kuitu varmaankin vedetään tontin rajalle ja siitä sisälle menee omaan piikkiin?

Jos enempi kuin kolmasosa tuosta 2000 liittymän tavoitteesta saadaan, niin ihmettelen suuresti.
Ei kannata levittää huhuja, kun oikeaa tietoa löytyy helposti Oulaisten Kuidun www-sivuilta. Valokuitukaapelin asentaminen kiinteistöön tai tekniseen tilaan Oulaisten Kuitu Oy:n tietoliikenneverkon liityntäpisteestä ennalta sovittua reittiä pitkin sisältyy 400 euron liittymismaksuun.
ADSL-yhteys ei riitä esimerkiksi pelaamisvideolähetyksiin muille Internetin käyttäjille, kokeiltu on ja kelvottomasti pätkiväksi todettu.
+Lisää kommentti
Alkaa jo pikku hiljaa kyrsimään tämä kuidun pakkosyöttö. Ostakoon ja maksakoon ne jotka sitä haluavat ja tarvitsevat. Turha se on laittaa pienillä tuloilla elävää maksamaan vastikkeen yhteydessä netistä jota ei tarvitse kun on sopimus jonkun operaattorin kanssa määräaikaisena eikä siitä pääse irti ennen kuin aika ummessa. Maksaa sitten kahteen paikkaan yhtä aikaa ja tämä kuitu maksaa reilusti enemmän kuin halvempi ja hitaampi liittymä joka riittää tavalliseen netin käyttöön.
1 VASTAUS:
..luulo ei ole tiedon väärti. No ne jotka ei ota niin ei ota mutta kokemuksesta tiedän että kateus vie kalatkin vedestä. Eli ne jotka ei nyt löhde eivät kyllä saa kuitua kuin suurella rahalla näiltä isoilta pörssiyhtiöiltä ja nuo mobiiliverkot on jo tötteröllä kun suurkuluttajat pääsee kotiin koulusts, on nähty ja koettu. Ei kaksikaistsiselle tielle mahdu neljää autoa rinnakkain vaikka kuinka tööttäis ja ois kiire..
Se vain on niin. Siirrytään nyt jo nykyaikaan kun naapurikunnatkin on sen tehneet paitsi ylivieska ja haapavesi
+Lisää kommentti
Siirry sinä mihin lystäät mutta älä tule tänne puhumaan kateudesta yhtään mitään koska siitä ei todellakaan ole kysymys vaan rahojen riittävyydestä. Parikymppiäkin enemmän netistä on iso raha köyhälle. Ei kai se rikkaille ole edes raha eikä mikään.
1 VASTAUS:
No se on yksilöllistä mitä pitää tärkeänä. Joku ostaa tupakkaa, toinen käyttää Internetiä hyötyyn ja huviin. Mitä liittymismaksuihin tulee, niin yhteiskunta tarjoaa tässä keskimäärin kahdentuhannen euron lahjan joka talouteen, mutta pakko sitä ei tietenkään ole ottaa vastaan. Esimerkiksi Kalajoella Elisan normaali kuituliittymismaksu päätelaitteineen ilman oman tontin kaivutöiden osuutta on 3390 euroa.
+Lisää kommentti
Pitäisi sinun tietää että ilmaisia lounaita ei ole joten turha puhua mistään lahjoista. En muuten tupakoi sehän on rahan polttamista taivaan tuuliin. Minun puolestani jokainen voi käyttää omat rahansa mihin haluaa mutta tuollaista pakko rahastusta en hyväksy.
1 VASTAUS:
Ilmaisia lounaita ei tosiaan ole. Kuntien tavoite on hidastaa väestön muuttoliikettä isompiin kasvukeskuksiin ja asialliset tietoliikenneyhteydet ovat siihen yksi merkittävä keino. Nykyään etätyö on mahdollista monilla toimialoilla. Myöskin yrityksen omaa www-palvelinta on aivan turha yrittääkään pitää ADSL-yhteyden tai mobiililaajakaistan nokassa, mutta yrityksille tarkoitetuilla kuituliittymällä sekin on mahdollista. Kunnat hyötyvät taloudellisestikin siitä, että niiden asukkailla on käytettävissään luotettavat ja nopeat tietoliikenneyhteydet.

Ennen vanhaan jotkut vastustivat sähköistämistäkin pitäen sitä turhana ja kalliina.

Taloyhtiöissä tehdään päätöksiä äänestämällä. Jos tämä ei sovi, ei kannata ostaa huoneisto-osaketta.
+Lisää kommentti
Niinpä onneksi enemmistön päätös taloyhtiössä ratkaisee. Laittakaa te yrittäjät vaikka mitä "rasvattusalama" yhteyksiä kun teillehän siitä hyötykin tulee. Ei köyhillä ole varaa kaikkiin hömpötyksiin.
1 VASTAUS:
..onko täällä noita tusina-kansalaisiakin vielä kehissä. Ne jos ketkä tarvitsee nopeita js luotettavia yhteyksiä kun sote ja muut yhteiskunnan palvelut siirtyy verkkoihin. Ja ei täällä olla iäti .
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Valokuitu nopea

Miten oulaisten valokuitu asia etenee

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta