Kuinkas nyt eteenpäin - Henna?

Raksa-Rane

Nyt on sitten asema ja junatkin pysähtelee,On liityntälinja Orimattila - Henna - Orimattila.
Lisäksi on n kaavoitettuja tontteja ja suuria unelmia joista kaikki eivät tule koskaan toteutumaan.

Mutta nyt täytyisi viedä miljoonia verorahoja niellyttä hanketta eteenpäin, mutta miten?

Kaupunki ei voi enää juurikaan viedä hanketta eteenpäin, paitsi markkinoinnin suhteen. Miten tuo hanke etenee, sillä näin ei voi pitkään enää jatkua. Aseman käyttäjämäärät ovat varsin vaatimattomia, eikä tonttikauppa käy. ( muutama ok tontti on yhtä tyhjän kanssa ).
Jos asemalla ei vuoden sisään ala olla noin 10 kertainen käyttäjämäärä nykyiseen verrattuna, niin junat eivät pitkään pysähtele.

En keksi tähän mitään kirjoitettavaa tämän enempää, mutta eipä taida kaupungintalollakaan olla toteuttamiskelpoisia ideoita Henna hankkeen eteenpäinviemisen suhteen - Hennan liekki sammuu ...

48

1420

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Soldiers.of.Henna

      Ala sina persu huolehi. Anna kun normaali ihmiset hoitaa asiat. Soittele sina vain hanuriasi.

    • Kallejokinenterve

      Turhaan huolehdit.Aikataulussa ollaan.Ei ole kuin 2 tonttia varaamatta ja keväällä tulee lisää tontteja myyntiin.Monet ova erheellisessä luulossa että olisimme jotenkin alisuoriutuneita.Henna on kymmenien vuosien projekti eikä muutaman viikon.Ensimmäinen suora on juostu vasta noin viiden vuoden päästä.Silloin on mietittävä sen hetkisen tilanteen mukaan onko lyötävä lisää löylyä vai mennäänkö sillä kehitystahdilla.Edes tämän vuoden loputtua emme tiedä onko kymmenen vuoden päästä 5000 vai 10 000 asukasta.Todennäköisesti Hennassa on noin 3000 asukkaan yhteisö eli ei noita uskaliampia oletuksia.Nykyisillä satsauksilla mennään ja tehdään pitkäjänteistä työtä eli pidetään nykyinen liitäntäliikenne voimassa ja kehitetään inftaa Hennassa. Kokoomus on ainoa joka pystyy katsomaan aivan kuin eläisi tulevaisuudessa sen myötä tällainenkin mahdollisuus ja onnenpotku Orimattilaan kehittyi.Vaihtoehdot voin kertoa tässä:Kuihtuva pikkukaupunki joka velkaantuisi ja olisi liityttävä isomman kunnan liitosalueeksi.Kaikki haluavat vahvan itsenäisen Orimattilan joka takaa loistavat liikenneyhteydet ja laadukkaan asumisen.Työpaikat tulevat luoksemme Hennan myötä ja niihin myös nopeasti pääsemme raiteita pitkin.Alkuvuosien miljoonapanostukset näyttäyryvät tulevaisuudessa hiekanmuruilta kun näemme mitä saamme vastineeksi.Kukoistavan kaupungin Suomen parhaimmalle paikalle.Uskon että silloin ollaan monessakin kunnassa kateellisia meille.Eli summa summarum hienosti lähti liikkeelle ja satsaukset tuovat hedelmää jo nyt saati lähivuosina.Mennään bussilla!Mennään junalla!!

      • sladari

        Sallithan että nauran ?

        Miksi yksikään Hennaa kannattava ei ole sijoittanut lanttiakaan omaa rahaa hankkeeseen? Eikö olisi korkea aikaa niiden jotka ovat tuon mijoonia verovarojamme vaatineen hankkeen alulle laittaneet ja sitä eteenpäin vieneet näyttää ihan omilla rahoillaan että ovat hommassa mukana sijoittamalla rahaa hankkeeseen tavalla taikka toisella.


      • mikäidiootti

        Poju vaan jatkaa paskan jauhamista ja satuilee täällä täysin naurettavia Hennan puolesta. Jokaisen terve järkikin sanoo että henna ei koskaan kasva muuta kuin horsamaa kokoomuksen päättäjien myötä.
        Kokoomus voisi ihan vapaasti perustaa Henna Oynsä ja alottaa sen kanssa, jos kerran sitä rahaa on. Tuskin on mutta yhteisestä kassasta ollaan aina ryöväämässä.


      • Orimattilalainen
        mikäidiootti kirjoitti:

        Poju vaan jatkaa paskan jauhamista ja satuilee täällä täysin naurettavia Hennan puolesta. Jokaisen terve järkikin sanoo että henna ei koskaan kasva muuta kuin horsamaa kokoomuksen päättäjien myötä.
        Kokoomus voisi ihan vapaasti perustaa Henna Oynsä ja alottaa sen kanssa, jos kerran sitä rahaa on. Tuskin on mutta yhteisestä kassasta ollaan aina ryöväämässä.

        Nyt syyskuun lopulla myynnissä ei ole tapahtunut mitään


    • valivalivali

      Vakio valittaja taas asialla.

    • Uskomattomia_Urpoja

      Kiitos Kokoomus. Tyhjän saa pyytämättäkin...

    • sädekemppainen

      Kiitti Kalle ja muut.Mä uskon tohon Kokoomuksen taloustietoon.Minusta Henna on ylpeyden aihe nyt.Enään ei oo kun kovaa myyntiä niin selvä sillä.

    • RaudoittajaRaimo

      No jos tyhjä asema ja tappiollinen liikenne on ylpeyden aihe niin et paljoa vaadi.

      • Kalleenkaveri

        Mikä tappollinen juna siitä menisi juna Lahden ja Hesan väliä kuitenkin pysähtymättä.Parin minuutin matka-ajan hidastuminen ei paljon maksa.Lahden päässä juna odottaa jo nytkin liki puoli tuntia ennen kuin lähtee paluureissulle.


    • Hulluushuipussaan

      VR lopetti junan pysähtymisiä viime vuonna Riihimäellä ja Hämeenlinnassa, joissa satoja matkustajia jäi ilman junaa. Hennassa junaa käyttää päivittäin n. 30 matkustajaa. Tuskin VR sitä kauemmin katselee kuin sopimuskauden loppuun.

    • Renfe

      30! Pahasti arvioit yläkanttiin.

      • älkääpaskaajauhako

        Paljon enemmän on käyttäjiä päivässä kuin 30. Käytän sitä päivittäin, niin tiedän, toisin kuin Renfe.


      • NestoriTakamaa
        älkääpaskaajauhako kirjoitti:

        Paljon enemmän on käyttäjiä päivässä kuin 30. Käytän sitä päivittäin, niin tiedän, toisin kuin Renfe.

        Ei jauheta paskaa. Se on faktaa ettei junaan menijöitä ole kuin harva kourallinen. Loppuu kuin kanan lento koko zetjunien pysäämiset. Suvet siellä ulvoo.


    • Uskokaa.jo.perkule

      Olen niitä jotka liikkuu ja tekee havaintoja ympäristöstään. Faktaa on ettei Hennan asemaa käytä kun kourallinen ihmisiä arkena ja viikonloppuisin ei juuri kukaan. Autoja parkissa 10-15 ja linjavaunut liki tyhjiä aina.
      Kyllä tulee itku ja alkaa selitykset kun VR ilmoittaa jonkin ajan kuluttua ettei Z-juna enää pysähdy. Faktaa on että tarvitaan noin 300 matkustajaa vuorokaudessa että junan kannattaa seisahtua. Jopa 200 käyttäjän asemia on suljettu.

      • näinonasia

        Järkeä puhut. Olen sata samaa mieltä. Pitää myöntää tosiasiat ja lopettaa haihattelu.


      • Persupettääaina

        Eihän persut osaa laskea kuin kymmeneen. Ne älykkäimmät. Joten noihin valheisiin ei kannata uskoa.


      • molemmistamennyt

        Täällä villähteellä ei ole varmaan niin paljoa käyttäjiä kuin Hennassa, eikä mitään linkkukuljetuksia, mutta ei ole ollut puhettakaan aseman lopettamisesta.


    • Tässä_faktat

      Ympärillä on pelkkää korpea, mutta talot rakennetaan postimerkinkokoisille palstoille moottoritien viereen jossa ei ole edes liittymää alueelle. Rekkojen jyrinä vaan kuuluu, mutta liittymää ei ole. Julkistenliikennevälineiden varaan tuonne rakentavien ei kannata paljoa laskea.
      Kauaksi liikepaikoista on aina muuttaneet he jotka haluavat asua luonnonrauhassa, kaukana valosaasteesta ja liikenteen melusta.

    • Kallejokinenterve

      Ihan hyvältä näyttää.Ihmiset haluavat nimenomaan pienen tontin.Se on edullinen myös kiinteistöveron suhteen sekä hoidon kannalta.Pienet tontit ovat markkinatutkimuksen antia eivät sattumalta valittu ratkaisu.Pienet tontit myös pitävät huolen että alue kasvaa tiiviinä ja asema on mahdollisimman monen asukkaan aivan lähietäisyydellä johon nopea kävellä.Tämä on Hennan ainutlaatuinen etu jonka kokoomuksen ja muiden ryhmien edustajat osasivat oivaltaa.Tällöin myös Hennaa ympäröivä lähes koskematon luonto villieläimineen on myös aivan vieressä virkistävine patikointi ja retkeilymahdollisuuksineen.Hennaan junat pysähtyvät aina tulevaisuudessakin vaikka sitten kaupungin rahoituksella se on selvä juttu.Kun hommaan ryhdytään siinä myös pysytään.Valittajat voisivat muuttaa asennettaan ja marisemisen sijaan rakentaa ja mainostaa tätä Pandoran lipasta joksi vähääkään liioittelematta Hennaa kutsuisin.Jos ja kun suunnitelmat toteutuvat saadaan Orimattilan vuosikymmenien mittaiselle kasvu-uralle joka ura vuosien mittaan leviää valtatieksi.

      • satujasatujavaan

        Anna mun nauraa moisille näkemyksille. Järki hoi, älä jätä!


      • tyhmyydenhuippu
        satujasatujavaan kirjoitti:

        Anna mun nauraa moisille näkemyksille. Järki hoi, älä jätä!

        Tyhmäkö olet. Huudat oman järkesi perään, joka näköjään jätti sinut jo.


      • järkeähennahommaan
        satujasatujavaan kirjoitti:

        Anna mun nauraa moisille näkemyksille. Järki hoi, älä jätä!

        Mie kyllä ymmärsdin että kirjotta tarkotti Hennaa eikä ittiään. Tyhmyydenhuippu olet nimimerkkisi mukanen juu.


      • Pandoranlipas

        Niin Pandoran lipas oli sellainen josta pääsi irti tuho ja vitsaukset. Oli tosi hyvin istuva vertaus. Sopii Hennaan kuin nakutettu. Kerrankin samaa mieltä.


      • Riemullahennaan
        satujasatujavaan kirjoitti:

        Anna mun nauraa moisille näkemyksille. Järki hoi, älä jätä!

        Kyllä, nyt näkyy nousun merkkejä. Järjellä miettien ei, mutta sitä kun ei ole, niin kyllä .Hennan tontit viedään käsistä, jos nyt meinaa sijoituksulla tienata, kannattaa eurot laittaa Hennaan, tuotto tulee olemaan 5-6% / 5v sijoituksella. Mistä otat saman, no PHP:een osakkeista, jos satut niitä jostain saamaan.


      • Orimattilalainen

        Ihmiset, jotka haluavat pienen tontin, hankkivat sen sieltä, missä on palvelut. Kuten voit itsekin hyvin todeta, Olan keskustassa ja sen tuntumassa on jatkuvasti pien- ja rivitaloprojekteja käynnissä ja näkemykseni mukaan ne ovat menneet kaupaksi kohtalaisen hyvin. Esimerkiksi Vihtorintien neljä rivitaloa ja nyt niiden jatkeeksi Arolantien talot, joista kolen rakenteilla.


    • Uskomatonta_soopaa

      Mitkä villieläimet? Tarkoitatko paljasjalkaisia orimattilalaisia?

    • järkeä.peliin

      Nyt se on virallisesti ilmoitettu että matkustajia ei juurikaan ole kyseisellä linjalla. ESS :ssa olleen jutun mukaan matkustajia on ollut kuukaudessa vain 400 eli keskiarvo on 13 matkustajaa vuorokaudessa. Siis 13 matkustajaa päivässä ja noin 400 kuukaudessa ja linjaa tuetaan noin 20 000 eurolla kuussa meidän orimattilaisten verovaroin. Se tekee noin 50 euoa matkustajaa kohden!

      VR ei kertonut matkustajamäärää, mutta se on maksimissaan 30 vuorokaudessa ..... Kyllä on järjetöntä touhua. Autoa parkkipaikalla on 10-15 arkisin.

      MInua hävettäisi olla linja-autossa jossa olisin ainoa matkaaja. Veronmaksajana vaadin että tuon täysin tuottamattoman linjan tukeminen verovaroin lopetetaan. Siinä on tietenkin santiot jos tuon sopparin purkaaa, mutta sekin on halvempaa kun syytää rahaa turhuuteen.

    • Sinnekatoaarahat

      Kyllä kokoomus järjestää kaiken! Rahaa on vaikka kuinka tuhlata. Nostetaan vielä lisää äyrin hintaa , vai mitä kokoomus?

    • Huihaihaihui

      Miten Henna yrittää kilpailla Mäntsälän kanssa? Mäntsälä sijaitsee kilometreissä lähempänä pk-seutua ja Mäntsälässä on jo melkein 21 000 asukasta. Lisäksi Mäntsälässä juna-aseman ympärillä oleva kaunismäen asuinalue kasvaa koko ajan.

      • luhtikylänäijä

        Olet oikeassa ettei Henna voi kilpailla mitenkään Mäntsälän kanssa. Pari sataa vuotta menee niin Lahti valuu etelään ja siinä yhteydessä hennan merkitys kasvaa. Ei milloinkaan muuten.
        Hennan yritysalue olisi pitänyt tehdä ja sitä kautta saada asutusta alkuun.
        Loputon upottava suo on nyt edessä.


    • Hötöhötönen

      Mikä ihme teitä vähämielisiä oikein vaivaa? Menkää hoitoon. Säälittävää pölinää ja ruikutusta. Säälin teitä.

      • antakaajärjelletilaa

        Jollain ihmisellä on jäänyt toi Henna päälle. Mistään muusta ei osata kirjoittaa. Kirjoittelusta näkee että asialliseen terapiaan olisi tarvetta. Itse vaan ei sitä ymmärrä eikä varmaan myönnä.


    • paraskesälahja

      Nyt Hennassa näyttää hyvältä näin kesäkuun lopulla. rakentamisbuumi on päällä. Vuokratalot suunnittelee kerrostaloa ja pian siirretään Järvikunnan koulukin Hennaan.
      On hienoa olla Orimattilalainen kun nyt Hennassa tapahtuu ja suuret visiot alkavat toteutua. Juna liikenne pelaa moitteetta.
      Kiitos Kokoomukselle. Meiltä tulee kolme varmaa ääntä jatkossa.

      • NieminenArto

        Sinnehän se läpimätä Järvikunnan koulu joutaakin!!! Lopetetaan vaikka kaikki koulut Orimattilasta, että saadaan rahaa bulevardin tekoon, ei sattana mitä touhua :(
        Mäntsälään bygataan jo toista jäähallia sekä keilahallia mutta nyt aletaan jo miettiä, että pitäisikö säästää uudesta uimahallista kun tarvittaisiin sitä rahaa to hell Henna


      • joutavaatouhua
        NieminenArto kirjoitti:

        Sinnehän se läpimätä Järvikunnan koulu joutaakin!!! Lopetetaan vaikka kaikki koulut Orimattilasta, että saadaan rahaa bulevardin tekoon, ei sattana mitä touhua :(
        Mäntsälään bygataan jo toista jäähallia sekä keilahallia mutta nyt aletaan jo miettiä, että pitäisikö säästää uudesta uimahallista kun tarvittaisiin sitä rahaa to hell Henna

        Älähän nyt Arto hermostu. Kalle on taas ehdokkaana ensi eduskuntavaaleissa joten hommat hoituu kyllä.


      • Miäkiijatkasin

        Sehän on selvää. Kilometrirahojen keruussa kärkipäässä ja muidenkin tukien takia siellä viihtyvät. Eläkeetuuksia myös kartutetaan tasapuolisesti kansan kanssa? Myös palkkioita ja palkkaakin nostetaan yhtäpaljon kuin kansalaisille? Kyllä syy on selvä miksi haluavat jatkaa siellä Arcadian mäellä.


    • ParasLahjaOrimattilaan

      Mikä on Hennan strategia vuodelle 2019?
      Olisi kiva tietää mitä on tulossa ja kuinka vauhdilla uusi kaupunginosa kehittyy.

      • Orimattilasta

        Asemalla riittänee kait kohtuullisesti käyttäjiä ympäröiviltä alueilta, mutta ei sitä kerrostalojen ja pientalojen taajamaa synny. Varmasti jonninmoinen kylä siihen kehkeytyy ajan saatossa, tuskin muuta :)


    • lopenuupunut

      Rohkiasti pitäisi järjestää Hennaan pientontti messut. Tuskin on Suomessa missään tarjolla niin pieniä tontteja kuin hennassa. Siitä voisi tehdä uuden markkinointi kikan ettei ole paljon pihan laittoa ja joku uima tynnyri kyllä mahtuu kun grillataan. Voisi olla kovakin valtti kun kaikki ei todellakaan tykkää jostain stanan nurmikon leikkuusta.

      • kylätoimikuntalainen

        Olet oikeessa. Alunperinhän monet päättäjät uskoivat että pieni tontti on hyvä ja silloin ladattiin paljon toiveita että juuri se olisi Hennan vetonaula.
        Ehkä voi vielä toteutuakin.


      • tavjahavonenfani
        kylätoimikuntalainen kirjoitti:

        Olet oikeessa. Alunperinhän monet päättäjät uskoivat että pieni tontti on hyvä ja silloin ladattiin paljon toiveita että juuri se olisi Hennan vetonaula.
        Ehkä voi vielä toteutuakin.

        500-600 neliön tontti on ihan sopiva ja riittää tontteja enemmän muillekin. Siihen saa talon lisäksi vaikka mitä kun pitää autonsa yhteisessä parkissa tai asemalla.
        Orimattilaan on tulossa uusia pakolaisia kun Afrikan nälänhätä ajaa miljoonia ihmisiä Eurooppaan. Jonnekin heidät pitää asuttaa joten Orimattila voisi jo nyt huomioida asian, jos ei Hennaan niin ainakin Artjärvelle.


    • ei-itse-ymmärrä

      Miksi näitä typeriä ja lapsellisia kirjoituksia ei voida poistaa täältä. Yksi tai kaksi henkilöä pilaa koko palstan.

      • pöoi

        Postimerkin kokoinen tontti on vetonaula. Ei tarvitse leikata nurmikoita eikä marjapensaille ja omenapuille ei ole tilaa.
        Ghetto korvessa.


      • rakentava

        Orimattilan kaupungin kannattaisi neuvotella paikallisten sijottajien kanssa. Eräskin rakennusalan yritttäjä voisi hyvinkin saada Hennaan vauhtia. Kysyä ainakin pitäsi tältä kiinteistömogulilta,


      • perääntyminen

        Luuletko, että hän haluaisi kaataa rahoja pohjattomaan kaivoon?
        Suomessa johtava rakennusliike SRV tutki tarkasti Hennaa 2000 luvulla.
        Kysyntätilanteen romahtaminen ja riskien lisääntyminen esti Hennan kehittämisen.
        SRV irtautui 2007 solmitusta esisopimuksesta.

        Yksikään rakennusliike ei ole lähtenyt kehittämään Hennaa. Kaikki on tehty Orimattilan kustannuksella ja yhteiskunnan avustuksilla.


    • mahejuhe

      päättäjät,pidetään kiinni hiilineutraalista hennasta,,,,puutaloja,bioenergiaa,se on tulevaisuutta,älkää lipsuko linjasta espanijalaiseen metalliseen kaarisiltaan,,,,

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6539
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4223
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2627
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2030
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1558
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1397
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1101
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1056
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe