Skoda Octavia järkyttävä melutoosa

korvat-soi

Skoda Octavia areenalla huvittaa ohjeet miten jumalatonta ajomelua saa muka häivytettyä. Kuvien kanssa selitellään mitä ihmeellisempiä viritelmiä. Irrotellaan paneleita ja "fyllätään" vaahtomuovilla ja bitumi huovilla haaaa. Itse aikoinaan koeajoin kyseisen "menestyksen" ja meteli oli kuin Ladassa aikoinaan. Pirullinen kumiseva helv.... meteli. Vein kiirusti takaisin ettei kuulo viotu. Sanokoot desibeli mittarit mitä tahansa, mutta meteli motarilla on kaameen tuntuista.

103

515

  Vastaukset

  • juuri näin. onhan itäauto skoda octavia meluisin auto mitä TM on koskaan mitannut. TM suositteli korvatulppia, ja jos häpeän kestää niin ihan laadukkaat peltor kuulosuojaimet.

   • Ei se mikään Skoda oikeasti ole, Audi Skodan merkeillä.


   • "jos häpeän kestää niin ihan laadukkaat peltor kuulosuojaimet."

    Kaikenlaista sinäkin häpeät. Ovathan Peltorit toki ihan bulkkia.


  • Onpahan luokkansa hiljaisimpia.
   Laitappa linkkiä saman gintaluokan autoista.

   • Voihan Skoda Octavia olla itäautoista hiljaisempia, mutta ero esimerkiksi Toyota Aurikseen on sanoin kuvaamaton. Octaviassa ei voi kuunnella radiota maantie vauhdissa mitenkään motari nopeuksista nyt puhumattakaan. Auriksessa kuuntelu vielä motari nopeuksissa sujuu ongelmitta. Melu on kutakuinkin yhtä kova kuin Octaviassa kaupunki nopeuksissa.


   • Aurisman kirjoitti:

    Voihan Skoda Octavia olla itäautoista hiljaisempia, mutta ero esimerkiksi Toyota Aurikseen on sanoin kuvaamaton. Octaviassa ei voi kuunnella radiota maantie vauhdissa mitenkään motari nopeuksista nyt puhumattakaan. Auriksessa kuuntelu vielä motari nopeuksissa sujuu ongelmitta. Melu on kutakuinkin yhtä kova kuin Octaviassa kaupunki nopeuksissa.

    Skoda Octavia on selvästi hiljaisempi kuin Toyota Auris hybrid, asiasta ei ole pienintäkään epäilystä!
    Meluarvot:
    https://tekniikanmaailma.fi/wp-content/uploads/asteikko_issues/issue54/page288906/e5c59fe7287294a8eb67cc4c286e5c8d.jpg
    Lue kappale "Melu":
    https://tekniikanmaailma.fi/wp-content/uploads/asteikko_issues/issue54/page288884/f345eb50621a028812a6604742ad2cc2.jpg
    "Melu" jatkuu seuraavassa kuvassa:
    https://tekniikanmaailma.fi/wp-content/uploads/asteikko_issues/issue54/page288886/18152632247d27bded88bb94964a948d.jpg


   • Aurisman kirjoitti:

    Voihan Skoda Octavia olla itäautoista hiljaisempia, mutta ero esimerkiksi Toyota Aurikseen on sanoin kuvaamaton. Octaviassa ei voi kuunnella radiota maantie vauhdissa mitenkään motari nopeuksista nyt puhumattakaan. Auriksessa kuuntelu vielä motari nopeuksissa sujuu ongelmitta. Melu on kutakuinkin yhtä kova kuin Octaviassa kaupunki nopeuksissa.

    onko itäauto skootassa radio? onx se lisävaruste?


   • Aurisman kirjoitti:

    Voihan Skoda Octavia olla itäautoista hiljaisempia, mutta ero esimerkiksi Toyota Aurikseen on sanoin kuvaamaton. Octaviassa ei voi kuunnella radiota maantie vauhdissa mitenkään motari nopeuksista nyt puhumattakaan. Auriksessa kuuntelu vielä motari nopeuksissa sujuu ongelmitta. Melu on kutakuinkin yhtä kova kuin Octaviassa kaupunki nopeuksissa.

    Yhdyssanojen kirjoittaminen ei taida olla vahvuuslajisi.


  • Joskus joku onneton kirjoitti tulleensa kuuroksi Skodassa. Epäilen tuota kovasti, todenäköisesti ao. suvussa on jotain ongelmaa ainakin kuulon kanssa.

  • "Sanokoot desibeli mittarit mitä tahansa". Eli kun kiistää mittaustulokset, muuttuu mielipide faktaksi.

  • Miksi Mersu on niin hirveä mölytoosa.
   Luepas viimeisin TM, jossa premiumkatumaasturien testi.
   Ja hiljaisin VAG, tietysti. Alfa lienee Mersuakin äänekkäämpi.

  • minä sain vakavan terveyshaitan ajaessani työkseni skoda octavialla noin 8000km. en uskonut varoituksia että käyttäkää vähintään korvatulppia! ei ole elämä mukavaa kun ei kuule mitään.

   • Moi zkodaholistivepukainen! Kuuroutuminen johtuu kehittyvän mielenvikaisuuden yhteydessä. Trollaaminen ja valehtelu pahentaa tilannetta huomattavasti.


   • Mites Kela sekä tapaturma-
    ja eläkevakuutusyhtiöt ovat suhtautuneet?

    Otan osaa, kun sulla on satunnais-lääkärin todistus ja Kelan vakuutuslääkärit toteavat työkykyiseksi.

    Ei Suomessa Skodalla työkyvyttömyyseläkettä noin vain hankita.


  • Se on se itäblokin tunnelma siellä itä-autossa. Melua, hajuja ja moskovan raatio.

  • Myös SuperPeessä on julma melu, siis tässä uudessa joita aina toisinaan joutuu taksina käyttämään. Jo kaupunkinopeudessa tuntuu kuin etulokarien tuntumassa olisi suorat reiät kabiiniin, niin vaimentamatta rengasmelu puskee läpi.

   • Eikö aikuinen mies osaa sanoa Skoda-taksille EI?


   • NiinköSeOlikin kirjoitti:

    Eikö aikuinen mies osaa sanoa Skoda-taksille EI?

    Hyvin sanottu. Olis kyllä yhteiskunnallinen tilaus taksifiemalle, joka käyttää ainoastaan länsiautojen elinaika auton tilatessaan olisi takuu ettei skeida ilmesty portinpieleen.


  • Mersun melut vievät kuljettajilta hengen. Vaikea ymmärtää miksi joku osta Melu-Mesen hirvittävään hintaan.

  • Ajomelu on kasvanut esim sisustan materiaalien huononnuksella, kovaa muovia ja vaimentavat pehmusteet puuttuu.

   Kunnollinen paksu huopa lokareiden sisällä esim muovin päällä olisi erittäin tärkeää.

   Mutta en usko että vw konserni tekee octaviaan parempaa äänieristystä kuin esim golfiin.

  • Koeajoin skoda octavian vm 2014 ja en tykänny, kovin kolho auto ja tosiaan meluisa. Ihmetyttää millaiset ovat sen äänieristeet. Lisäksi tien epätasaisuudet ja voimansiirto ”välittyy” käsille, toisin kuin hiljaisemmissa ja laadukkaimmissa merkeissä. Audi on taas aivan eri maata.

   Octavia on jopa meluisampi kuin nykyinen automme Nissan Qaskai pitkä malli, vaikka puhutaan crossoverista, jotka lähes aina ovat sedaneita meluisampia

   • Hyvä Holisti jatka vaan...


  • Itse jouduin myös hommaamaan oikein kuppimalliset kuulosuojaimet, kun ei pelkät korvatulpat riittäneet. Otin radiolla varustetut, kun skodan Radiotehnika -neuvostovalmisteisesta radiosta tullut muuta kuin venäjänkielisiä radiokanavia. Haluan kuunnella Radio Suomea.

   • Tuo on kyllä erikoista, että skodan Radiotehnika audiosta ei kuule kuin vain Putinin radiokanavia. Itse myös haluaisin kuunnella Suomen radiokanavia. Lienee itäautoissa yleistä tuo....


   • Et tunne autoja, etkä autojen soittimia.
    Miksi siis kirjoittelet?


  • Skodan melu koostuu useista erilaisista lähteistä. Kojelaudan kovamuovit narisevat velton korin takia. Verhoilumateriaali on ohutta ja epämiellyttävän karkeata, pehmuste on paperin ohutta. Tuulensuhinoita tulee peileistä, suurista korisaumoista ja oudosti muotoillusta keulasta. Pelti on kauttaaltaan myös ohutta joten ilmanvastus klonksuttaa koripeltejä.

   Rengasmelu on erityisen kovaa vaikka vaihtaisi alkuperäiset Cordient renkaat länsimaisiin. Laakerit ääntää myös jo uusissa Skodissa, "koiranluut" narisevat lämpötilan mukaan. Veden loiskintaa ovissa ei onneksi kuule ajomelun takia.
   Vaihdelaatikko hurisee äänekkäästi johtuen hammasrattaiden epämääräisistä välyksistä.

   Skodan työkalu-arsenaali kolisee epämiellyttävästi ohuella ja kummalle haisevalla huovalla "verhoilussa" tavaratilassa. Läpivienneistä työntää talvisin kylmää ilmavirtaa sekä kesällä öljynkatkuista savua ja pölyä.

   Äänentoistolaitteet ovat Skodassa tarpeettomat. Keskialueen äänet ovat honottavia, basso puuttuu kokonaan. Diskanttialueen toistosta tulee mieleen kääkätys.
   Erilaiset digitaaliset varoitusäänet ovat tyypillistä slaavilaista eurodiskohumpan matkintaa, kaukana länsimaiden hienostuneesta äänimaailmasta.

   Ja lopuksi, Skodan tunnistaa äänen perusteella jo ennen kuin puikulan näkee.
   Ja hyvä niin.

   • täysin totta, välillä vaikuttaa siltä että onkohan kyseisessä kaalilootassa äänieristystä lainkaan, Kun nuorison mautotkin on hiljaisempia!


  • Mikseivät ota Tojokuskien oppeja käyttöön. Ei ajele koskaan yli 80 mittarinopeutta, niin melu pysyy siedettävänä.

   • Silloinkin kumisee kuin zulu jengin viidakkorumpu, jos vähänkin huonompi tie 😂🤘


   • Kyykkynpää kirjoitti:

    Silloinkin kumisee kuin zulu jengin viidakkorumpu, jos vähänkin huonompi tie 😂🤘

    Koskee kaikkia skeida ropposia itäreuhkoja.


   • Kyykynpää kirjoitti:

    Koskee kaikkia skeida ropposia itäreuhkoja.

    Melu lakkaa. kun pääsee Tojosta ohi.


   • kumma.juttu kirjoitti:

    Melu lakkaa. kun pääsee Tojosta ohi.

    Tojo on tosi hiljainen, varsinkin isommat kuten Avensis ja Camry. Toyotan luxus premium merkki Lexus tietty vieläkin hiljaisempi. Skeida meluisin ja epämukavin. Vw ryhmän pitäis korjata asia, mutta skoota kuulemma tehdään tarkoituksella ei-halutuksi vs. Audi ja Vw.


  • Octavia on luokkansa hiljaisina ja jopa 4db hiljaisempi kuin Auris hybrid maantiellä.

  • Pätee myös toiseen suuntaan. Kuuntelin eilen autopesulan jonossa edessä jonottavan skodistin pitkää puhelua, aiheesta päätellen maatuskalleen. Ovien kaiuttimista kuului posmitus täysillä ulos vaikka ikkunat ja ovet oli kiinni.

  • Pirullinen kumiseva ja jopa uliseva helvetti, sellainen on Ocun äänimaailma. Muutkin skodat meluavat ja ovat kansanautoja idästä.

   • Kyllä se kansanauto skoda on hiljaisempi kuin tojota vastaava Auris on luokkansa meluisin auto sanokoon trollit mitä tahansa..100 nopes Auris 73db Golf 69 db Octavia 68 db Gasgai. 71 db mitattu sama paikka viime kesänä..testissä..


   • Meluako kirjoitti:

    Kyllä se kansanauto skoda on hiljaisempi kuin tojota vastaava Auris on luokkansa meluisin auto sanokoon trollit mitä tahansa..100 nopes Auris 73db Golf 69 db Octavia 68 db Gasgai. 71 db mitattu sama paikka viime kesänä..testissä..

    Kenen testissä nuo on mitattu. Tekniikan Maailman mittaamat ovat huu-haa tuloksia. Tekniikan maailma vw konsernin lehtenä mittaa ne niin, että ne ovat hyvät vokkelon tuotteille. Missään muussa lehdessä ei ole Toyota Aurista moitittu melusta. Päinvastoin ihmetelty sen meluttomuutta. Auris on luokassaan auto, johon muita verrataan. Harna pystyy lähellekään samaan mihin Toyota.


  • Työkseni ajan taksia ja valitettavasti joutuu välillä skodankin penkkiin perseensä laskemaan. Meillä työnantaja on kustantanut skodaan uudet peltoorit jotta pysyis kuski työkykyisenä pitempään, meinaan aiheuttaa varomattomissa käsissä kuulon alenemaa tuo skodillakki. Siihen kun lisätään vielä erikseen tilattu kunnollinen ristiselän tuki, karvalakki ja lampaantalja sekä vanhaa öljylyhtyä paremmat ajovalot alkaa olla alottelevan skoda kuljettajan paketti kasassa. Kummasti sairaslomatkin ajottuu sille päivälle kun joutuis skeidalla ajamaan.

  • Mistä sinä RAUKKA sellaisen "tiedon" olet löytänät

  • Ei se melu niinkään mutta skeidan haju.

  • Oudot huvit sulla...

  • Betonijauhoa kannattaa ripotella skootan oviin nii veden kanssa tulee röttelöä tukevoittava blandinki.

   • Betonijauhoa tuotamme murskaamalla betonia.


  • Täällä mölyä enemmän,kun melua

  • Oudonpuoleisia hupeja sinulla on.

   Yksi ohje lisää: tyhjennetään äänenvaimentimet turhasta metalli- ja lasivillakamasta, niin saadaan vielä jumalattomampaa ajomelua, joka kaikaa jopa kilometrien päähän.

  • On kyllä äänekäs ka melun sävy on. ULISEVAA.

   • Voisitko käyttää täsmällisempiä ilmauksia?


  • aloitus on muuten täyttä totta.

  • Onhan skeida ogu meluisin koskaan autolehtien mittaama kulkine. Ei auto ensinkään

  • Skoda on kaukoidän kulkuneuvoihin verrattuna paljon hiljaisempi. Etenkin Toyota on meluisa.
   Skodassa voi kuunnella rauhallista klassista musiikkia nautiskellen. Nastarenkaiden äänetkään eivät kuulu sisälle vaikka olisi rouheampaakin asfalttia.
   Ei ole hiljaisempaa autoa kuin Skoda!

   • No, rehellisiä kun ollaan, niin jos et pidä skodaa meluisana, sinulla on kuulovamma. Silti, skoda on hyvä auto, riittää minulle ja vaimolle oikein hyvin.


  • Mitäpä et kärsisi jotta saat itäautolla ajella. Melu ei kuulu kun laittaa stereot nupit kaakkoon. Itse olen skoda autoja ohjastanut jo 70 luvun lopulla. Onhan skodat vähän kolhoja tekeleitä, mutta en tarvitse autoa näyttääkseni muille mitä minulla on. Tarvitsen autoa siirtymiseen paikasta A paikkaan B. Olen koko työelämäni ajan ollut meluisissa metalliverstaissa töissä (nyt eläkkeellä) ja kuuloni on muutenkin alentunut.

  • Ei ole skoota tosiaankaan mukavuudenhaluisen kulkine.....

  • Onko sinulla hyviä ohjeita jonkn toisenmerkkisen koslan jumalalliseen ajomeluun? Sisä- tai ulkopuoliseen.

   • Se tuo myöhäispuberteetin kyselyikä vain jatkuu...


   • Ihmettele vaan vapaasti, mutta älä kadehdi.


  • Uskoisin että jos kaupan ostoskärryyn laittas moottorin ja jonkin näköisen pleksin ikkunaksi ja hitsais korin umpeen bilteman pellillä olisi sekin meluttomampi ja ajomukavuudeltaan parempi kuin skoda. Valojen tilalle vanhan öljylamput ja stigan ratti, alusta jos valmiiksi vakaampi.

   • Ja moottoriksi tietty laitetaan maitopurkki, 1.0 TSI... :D

    Isolohko 1.6Toyotan starttimoottorissakin on enemmän Tehoa, niinhän se on.


  • Kuten aloittaja itse kertoo, " Sanokoot desibeli mittarit mitä tahansa". Eli hänen oma pieni sielu ja ahdas yläkotelo aiheuttaa henkistä melua ja kolinaa. Autohan on luokassaan hiljainen, jopa 4db hiljaisempi kuin kilpailijan Auris ja tuon on todella iso ero käytännössä.

   • Mittarit ja skodistit on lahjottu paketilla mahorkkasätkiä.

    Sellaiset mittaukset. Huumaavasta melusta kuuroutunut skodisti ei vain usko. Paitsi kommunismiin.


   • TotuusSkodisteista kirjoitti:

    Mittarit ja skodistit on lahjottu paketilla mahorkkasätkiä.

    Sellaiset mittaukset. Huumaavasta melusta kuuroutunut skodisti ei vain usko. Paitsi kommunismiin.

    Onneksi sinun faktat kumoaa kaiken valheellisen ja mielikuvituksen tuotteet, kuten kalibroidut mittarit, tutkimuslaitosten tulokset jne...


   • olenFanisiHolisti kirjoitti:

    Onneksi sinun faktat kumoaa kaiken valheellisen ja mielikuvituksen tuotteet, kuten kalibroidut mittarit, tutkimuslaitosten tulokset jne...

    Faktat kumoavat aina Skodistin valheet.


  • Koeajoimme kerran ja melulta ei radio kuulunut ja keskustelusta ei tullu mitään

   • Ei autossa saa meluta. Parempi kun pidätte päänne kiinni, ja keskitytte noudattamaan liikennesääntöjä.


  • ”Meluava kansanauto idästä” toteaa Taloussanomatkin Skoda Ogtaavianuksesta.

  • Mitä sää ny meluat?
   Kyll maar kaikk sen jo tietää jot Sokota paras auto o.

  • Kaikenlaisille mussukoille, joiden mielestä liikenteessä ei saisi olla ääntä pieni hankintavinkki riisinsyöjämaasta: https://www.ebay.de/itm/Digital-Sound-Level-Meter-Noise-Volume-Decibel-Monitoring-Tester-30-130dB-4H/233215230973?hash=item364cb603fd:g:iq4AAOSwMD5a3XqS
   Ostin tuollaisen (hyvin vastaavan) kerran kiukuspäissäni katukaupasta (kalliimmalla hinnalla), kun tuli erimielisyyttä siitä vastasiko hotellihuone tilaamaani 'meluton' -tasoa. Änkyrälle hotellinjohtajalle annoin neuvon mitata omalla mittarillaan. Eipä löytynyt. Töissä tein sitten myöhemmin vertailua B&K:n laatuun. Mittaustarkkuus on erinomainen normaaleissa arjen äänenpaineissa! Puutteita toki on: vain A-käyrän mukainen mittaus, ei sovellu dosimetriksi, ei verkkolaitteen ja jalustan liitäntää jne jne. Oiva peli kuitenkin vaikkapa oman auton tuottaman äänimaailman pikaiseen tarkasteluun ja ehkä turhan mussutuksen vähetämiseen. Ja on halpa.

  • Onhan Skoda meluisin auto, mitä Tekniikan Maailma on koskaan mitannut. Tämä on tullut selväksi, eikä mitään vastakkaista faktaa ole esitetty.

   • Uusimmassa vertailuissa nyky octavia luokkansa hiljaisin auto. Kannattaa katsoa uusi Tuulilasi lehti.


   • Faktoihin kuuluu myös tieto siitä, koska kyseinen mittaus on tehty. Kertoisitko meille oliko tuo jo 1900-luvulla?


   • Tojotat on luokkansa meluisimpia autoja uudessa Tuulilasissa Corolla hybridiä moittivat meluisaksi ja Skoda Octaviaa hiljaiseksi ja mukavaksi, eiköhän terojen olis jo aika muuttaa tuota melukäsitettä kun pilkka sattuu nyt omaan nilkkaan.


   • Taisi olla maksettuna juttuna Tekniikan Maailman numerossa 4/1956?


   • Testaajat myönsivät että takaovi oli jäänyt raolleen.


   • Esitä Sinä noin malliksi faktaa, esimerkiksi tuon sukkeluuden keksijän (toimittaja?) nimi ja jutun mahdollinen julkaisupäivä.


  • P haisee ja balalaikka soi. Se on skodistin arkea se.

  • Ei se nyt niin meluisa ole kun ostaa kuulosuojaimet motonetistä. Radiolla varustettuihin ei skodailijalla luultavasti ole varaa mutta eihän skodan rengasmelun takaa kuule radiota muutenkaan.

   • Mistäs tiedät tuonkin faktan?


   • No nyt on skodailijalla pinna kireellä eli voidaan sanoa että osui ja upposi. Goooooooooooool!


   • Skodan sytysjärjestelmä lyö läpi niinpal kipinää että raadiotehnikasta kuuluu ylimmäisenä aina sähkövehkeiden sirinä ja napsutus.


  • Joo näistä meluista. Totuus kyllä on se että nämä pikku- ja keskiluokan kinnerit ovat kaikki liian meluisia. Äänie-eistyksissä on säästelty olkoon Skoda, Toyota, tai mikä muu saman kokoluokan rakkine. Eikä kaikki premium merkitään niin hiljaisia ole. Sama homma valojen suteen, Yleistä heikkenemistä tupla xenonien jälkeen nämä erilaiset ledin tuikut. On tullut liikuttua niin sodilla kuin toyotoillakin ja hiljaisia ei ole kumpikaan merkki kalleimpia malleja lukuunottamatta.

  • ruosteongelmaa, tekniikkamurheita, kuulovaurioita olemattoman äänieristyksen vuoksi. kyllä skodalla menee lujaa.... heh..

  • miksi ostin skodan osarilla? murhetta vaan on sen jälkeen ollut

  • Ruostuvia vettä vuotavia homeisia itäpulkkia..😖😖

  • tämänhän tietää kaikki, siksi skodan myynti on pysähtynyt täysin eikä asiaa ainakaan paranna että skoda jätti sinkityksen pois. nyt ne mätänee jo käsiin.

  • melutaso vaimenee hiukan kun hitsaa ruostereiät umpeen.

  • Onpa täällä paljon kateellisia tojo ukkoja. Noinko paljon ärsyttää kun skoda on hiljainen eikä ruostukaan niinkuin toyotalla on tapana? :)

   • https://www.finikor.fi/palvelut/muut-palvelut/kuvagalleria/autoja/skoda-octavia-2009#!Skoda_Octavia_2009_komposti2

    Skoda Octavia 2009. Seitsemän vuotiaana suojaamaton Octavia on ruostunut paikoin jo pahasti ja vaatii hiekkapuhallusta. Taka-akseliston alue on pahiten ruostunut, mutta ruostuminen on edennyt kauttaaltaan koko autoon sinkin luopumisen myötä. Kynnyskotelon päähän eteen on kertynyt vuosien varrella huomattava määrä maa-ainesta, joka on kompostoitunut paljaan metallin ja muovisen lokasuojan väliin. Tehtaalla autoon ei ole tehty ruostesuojausta. Pelkkä maalipinta ei riitä suojaamaan autoa ruostetta vastaan Suomen olosuhteissa.

    Kuvat otettu 16.10.2016, ajokilometrimäärä 160 000km


  • kamalia kippoja. ja järkyttävän kovaäänisiä kansanautoja, ei kukaan arvosta, huono imago.

   • Kyllä sillä raukalla, jonka on arvostettava AUTOA, ovat kohteet todella vähissä.


  • Mittarit ovat valitettavasti lahjomattomia, joten melu kuuluu valitettavasti aloittajan päästä, joten lääkäri on oikea osoite aloittajalle.

  • Hansikaslokerossa oli korvatulppia edellisen omistajan jäljiltä. Kiva yllätys auton ostajalle.

  • Parista Octaviasta on kokemusta, vm:t 2007 ja 2015. Uudempi on aivan sivistynyt auto jolla oli miellyttävä tehdä lapinretki mutta vanhemmasta ei voi sanoa samaa. Ääntä on riittämiin ja mikä vielä pahempaa auto on kova nytkähtelevä kottero (siis apukuskin paikalta arvioituna, ratissa kokenut skodakuski).

   Vanhan Octavian penkit on kovat ja istutaan matalalla, jouset on kovat, auto huojahtelee kummasti (outo alusta) ja dieselin veto on on-off nykimistä. Epämukava kyyti kerta kaikkiaan, oma vanhempi länsiauto on ihan toista maata.

   Onneksi ovat saaneet Skodallakin kehitettyä autojaan mutta jonkinlaista ajomukavuutta arvostavan ei kannata vanhempia Skodia harkita.

   • Minulta meni selkä leikkauskuntoon ajettuani 2015 Octavialla taksia 3 vuotta. Autosta myös meni jakopää paskaks. Kuuloni tutkittiin ja oli alentunut molemmissa korvissa skodan takia. Kollegat suosittelivat käyttämään kuulosuojaimia, mutta en uskonut, ja tässä sitä ollaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Minulta meni selkä leikkauskuntoon ajettuani 2015 Octavialla taksia 3 vuotta. Autosta myös meni jakopää paskaks. Kuuloni tutkittiin ja oli alentunut molemmissa korvissa skodan takia. Kollegat suosittelivat käyttämään kuulosuojaimia, mutta en uskonut, ja tässä sitä ollaan.

    Lukeeko lääkärintodistuksessa ihan oikeasti, että kuulo huonontunut Skodan takia? Sillä paperilla kannattaa hakea korvausta valmistajalta ja maahantuojalta. Selkää hoitavalle lääkärille kannattaa myös kertoa, mistä selän vaivat johtuvat ennen puukon iskua.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Lukeeko lääkärintodistuksessa ihan oikeasti, että kuulo huonontunut Skodan takia? Sillä paperilla kannattaa hakea korvausta valmistajalta ja maahantuojalta. Selkää hoitavalle lääkärille kannattaa myös kertoa, mistä selän vaivat johtuvat ennen puukon iskua.

    Kysyi, mitä autoa ajan. Kerroin, että skodaa. Lääkäri totesi että no näitä meille tulee koko ajan, skodaa ajavien kuulovammoja ja selkävaivoja, lisäksi eräs kuulemma skodasta johtuva yleinen vaiva on peräpukamat ja kuttaperkasta ja jenkemistä johtuvat allergiset oireyhtymät.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kysyi, mitä autoa ajan. Kerroin, että skodaa. Lääkäri totesi että no näitä meille tulee koko ajan, skodaa ajavien kuulovammoja ja selkävaivoja, lisäksi eräs kuulemma skodasta johtuva yleinen vaiva on peräpukamat ja kuttaperkasta ja jenkemistä johtuvat allergiset oireyhtymät.

    Palstan jenkemistinä mainitsit varmaan lääkärille tuosta riippuvuudestasi?


  • Mikä on Skoda Octavia areena?

   • Olisko hoolisti tarkoittanut Hartwall areenaa?


  • Omituisia huveja Sinulla on.

  • Ei skodaa saa hiljaiseksi millään, eikä siasta hieromalla koiraa.

  • on kyllä järkyttävä köntsä muutenkin, kömpelö ja halpalaatuinen tekele toi skeida

   • Juuri näin hyvinkin pitkälti. Vaarallinen tekele. Ilmankos Skoda on valittu vuosittain laatututkimuksen viimeiseksi. Skoda on myös meluisin auto, jonka Tekniikan Maailma tulee koskaan mittaamaan.


  • Ollaanpas sitä nyt herkkähipiäisiä, kun ei mitään melua kestetä. Oma ocuni kuulostaa tosi hiljaiselta, kun pidän Ear-Plug korvatulppia ajossa. Radiokin kuuluu kun kovalla pitää. Lopettakaa pikkusieluinen valitus, auton kuuluukin pitää reilusti ääntä, jotta tietää, ettei se ole sammunut!!!

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 22 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. 175 pakolaista tulossa Suomeen

   Sisäministeriö vahvisti IL:n tiedot: Suomi ottaa Välimeren pakolaisleireiltä enintään 175 alaikäistä tai yksinhuoltajaperheiden jäseniä https://www.il
   Maailman menoa
   235
   4163
  2. Suomeen tarvitaan minimipalkkalaki

   Suomesta on tulossa yhä enmmän kurjien palkkojen ja nollatuntisopimusten maa. "Kansainvälisen kilpailukyvyn" nimissä erityisesti sisämarkkinoilla toim
   Maailman menoa
   157
   3274
  3. Taas on yksityisautoilija paha ihminen

   Taas on yksityisautoilija paha ihminen Traficomin tutkimus: ”Polttoaineen tulisi maksaa ainakin 2,26 euroa litralta, jotta autoilijat alkaisivat vähe
   Maailman menoa
   116
   1154
  4. Miten mä voin olla ihastunut vieläkin, vaikka mennyt yli kolme vuotta.

   Tunsin jotain erittäin harvinaista vetovoimaa meidän välillä ja tiedän sun myös tunteneen. Myöhäistähän se enää on miettiä ja jos elämäntilanteeni oli
   Ikävä
   33
   772
  5. MOT mustamaalaa ja valehtelee.

   Olen hetken jo katsellut näitä YLEN MOT ohjelmia ja olen huomannut kuinka paljon he antavat väärää tietoa ihmisille. Väärän informaation antamiseen r
   Yhteiskunta
   28
   723