Oletteko kukeneet näitä kolumneja?

Poliitikot

Sanat, vertaukset ja metaforat kannattaisi valita tarkemmin!
..................................................................

Niskalaukausvaara! Älkää vain muuttako työn perässä

6.1.2018 14:09 20 24 Jussi Kuosmanen

(aktiivimalli, Antti Rinne, demarit, hallitus, Juhani Kuosmanen, niskalaukaus, työttömyys)

Kun nykynuori syntyi, kotikunnan taivaalle syttyi kirkas tähti. Tai saattoi se olla katulamppukin, mutta pääasia, että syttyi. Paimenia ei ehkä kedoilla ollut, mutta kunnan elimissä suurtapahtuma pantiin kyllä ilolla merkille. Molemmat kunnat, sekä syntymä- että ihmiskunta olivat saaneet uuden tärkeän jäsenen – ja demarit äänestäjän.

Antti Rinteen kaipaamat synnytystalkoot olivat prosessissa jo ennen kuin Rinne ilmaisi kaipauksensa.

Niinpä kunnan sosiaalitoimesta vieraili lapsosen luona monenlaista tietäjää tuomassa tälle lahjojaan ja jakamassa neuvojaan. Jakavat edelleenkin, vaikka lapsonen on jo pitkään ollut parhaassa työiässään:

– Älä vain, kulta pieni, muuta pois ainakaan työn perässä. Sinulla on oikeus tulla elätettäväksi juuri tässä kunnassa, sillä jokainen äänestäjä on meille tärkeä.

– Sitä paitsi vain täällä, demarien hellässä huomassa, voimme taata turvallisuutesi, sillä hallituksella on kovat piipussa:
…hallituksen politiikka tuntuu siltä, että halutaan laittaa työttömät polvilleen ja antaa heille niskalaukaus. Sanoi Antti Rinne, tuo väräjävä muinaismuisto kansalaissodan ajoilta.

Toista oli ennen. Meikän nuoruudessa.

Kun Turun telakalla tarvittiin hitsareita, Nilsiän työnvälitystoimisto patisti kylän nuoret miehet sinne. Nekin, joilla perunannosto oli kotimökillä vielä pahasti kesken, jättivät talikkonsa ja lähtivät.

Kun tuli tieto, että lahtelainen talotehdas tarvitsi siivoojia ja naulaajia, sonkajärveläiset naimaikäiset neitoset pudottivat kutimensa ja ajoivat kimppakyydillä Lahteen heti seuraavana yönä. Aamulla olivat jo töissä.

Oi eksytettyjä!

Ihmiset eivät silloin vielä ymmärtäneet oikeuksiaan. Antti Rinne oli vielä liian pieni kertoakseen niistä heille. Sen ajan nuoret luulivat, että jokaisen pitäisi muka elättää itsensä. Kuinka väärässä he olivatkaan!

Kyllä se on veromaksajien velvollisuus.

Tai siis etuoikeus. Minäkin maksan joka kuukausi puolet tuloistani veroa. Teen sen suurella ilolla ja riemulla. En ole varma välittyykö suunnaton etuoikeusriemuni teille näin blogin kautta, mutta vannon vuodattavani ilon kyyneleitä nytkin.

Jos olisin uskovainen, laulaisin maksaessani lisäksi hoosiannaa. Tekisin niin, koska iloni moninkertaistuu tiedosta, että köyhä ja kurja kirkkommekin saa almun meikän massista joka ikinen kuukausi – ja toki vielä reilumman siivun riistoyritykseni kassasta.

Tätä menoa uskon yritykseni pääsevän taivaaseen. Itse pääsen sinne ilman muuta. Sielläkin tarvitaan iloisia veronmaksajia. Sillä kuulitte muuta sanottavan, mutta minä sanon teille:
Taivasta ilman meitä iloisia veronmaksajia ei ole.

Jussi Juhani

PS. Suurin osa meistä on muuten muuttanut nykyisille asuinsijoilleen jostakin muualta. Työn perässä.



...

7

54

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ärttyyri

      Lopetettuani opiskelut 70-luvulla kyselin kotiseudultani, pohjoisesta
      töitä, ja oltuani kuukauden pitkäaikaistyöttömänä jouduin toteamaan
      ettei niitä kotiseudultani löydy.
      Seuraavaksi pakkasin vähäiset tavarani merimiessäkkiin, hyvästelin äitini
      ja sisarukseni ja hyppäsin etelänjunaan. Ensimmäiseksi marssin Kalliossa
      vuosia toimineen autohuijarin pakeille ja hänhän myi minulle auton. Rahat
      olin vipannut suvultani. Auto oli postinkeltainen 17 metrinen Taunus, Näin
      pääsin vertailemaan ja valitsemaan työpaikkaa vapaasti ja nauttimaan au-
      toilun hurmasta, ensimmäistä kertaa elämässäni. Ja mikä tärkeintä, näin mi-
      nulla oli katto pään päällä!
      Parissa päivässä järjestyi työpaikka ja koska työpaikka oli valtion laitos Te-
      leva ei sieltä saanut kottia, joten ensimmäisen kuukauden asustelin tuossa
      Taunuksessa milloin milläkin parkkipaikalla tai huoltiksen nurkalla. Ensim-
      mäisen tilin saatuani muutin sitten asumaan Stadionin Retkeilymajaan. Kai-
      paan vieläkin noita alkuaikojen tunnetiloja ja elämyksiä. Ne ovat pitkälti luo-
      neet perustan elämälleni ja sille mitä olen tänä päivänä.
      Olen pullasorsaa onnellisenpi!!

      • Ennen.oli.paremmin

        Mäkkylän Puistotie 1 taisi olla Televan osoite nippanappa Espoon puolella?
        Eihän 70 luvulla ollut hätää vaikka joku "hätätilahallitus" ja Kekkonen menivät paniikkiin kun työttömiä oli about 60 000...

        Töitä oli. Sen kuin valitsi firman, niin työt opetettiin. 70 luvullahan oli myös kuuluisat kurssi buumit. Pääkaupunkiseudullekin valui "opiskelijoita" ympäri suomen, monet sai varmaan ammatinkin tai ainakin esileikin ammattiin johtamiseen.


      • Ärttyyri
        Ennen.oli.paremmin kirjoitti:

        Mäkkylän Puistotie 1 taisi olla Televan osoite nippanappa Espoon puolella?
        Eihän 70 luvulla ollut hätää vaikka joku "hätätilahallitus" ja Kekkonen menivät paniikkiin kun työttömiä oli about 60 000...

        Töitä oli. Sen kuin valitsi firman, niin työt opetettiin. 70 luvullahan oli myös kuuluisat kurssi buumit. Pääkaupunkiseudullekin valui "opiskelijoita" ympäri suomen, monet sai varmaan ammatinkin tai ainakin esileikin ammattiin johtamiseen.

        Tuohan se osoite oli. Turuntien kupeessa.
        Kursseista sen verran, että aloittaessani työt Televalla järkytyksekseni huomasin kuinka sen aikainen opetus laahasi jäljessä käytännön toiminnasta. Transistorin piirrosmerkinkyllä tunsin, mutta en juuri muuta puolijohteista ja kuitenkin ne olivat täydessä käytössa mm puhelintekniikassa.
        Onneksi siihen aikaan oli Ammattienedistämislaitos, joka järjesti tiivitä ja laadukkaita kursseja mitä erilaisimmilta aloilta. Siellä tulin sinuiksi mm valo-diodin, tyristorin ja zener- diodin kanssa, joita jouduin käyttämään työssäni jatkuvasti. Kurssit olivat halpoja ja osa jopa ilmaisia.


    • nuormieli

      Hieno kirjoitus, sinulla taitaa olla paljon noita ns. kohtalotovereita, jotka ovat niitä sitkeitä suomalaisia kunnon miehiä.

    • Ramacee

      Oletteko muuten sitä mieltä, että Sipilä on kautta aikain huonoin pääministeri? Jos olette, äänestäkää näissä vaaleissa Väyrystä. Siten annatte Sipilälle äkkilähdön.

      • Eijunalauta

        Millä meriitillä sohvaperuna arvioi? Saatko vielä juuret irti istuimesta?


    • TEKOPYHÄÄ

      Teemu Laajasalom arvostelu on tekopyhää minunkin mielestäni, siksi tuon tämän uutisen leslsustelun AIHEEKSI tänne.

      Ex-pappi paljastaa kirkon johdon luksusasumisen – ”Teemu Laajasalon arvostelu tekopyhää”

      ILKKA LUUKKONEN | 16.01.2018 | 12:43- päivitetty 16.01.2018 | 13:20

      Käsikirjoittaja Veli-Pekka Hänninen sanoo, että piispa Teemu Laajasalo ei rahankäytöllään ’yllä edes kärkisataseen’ kirkon piirissä.
      Käsikirjoittaja-kirjailija Veli-Pekka Hänninen sanoo että Helsingin piispa Teemu Laajasalon rahankäyttö ei ole kirkon piirissä tavatonta.

      – Laajasalo ei rahankäytöllään tai luksuksen tavoittelullaan yllä kirkossa edes kärkisataseen. Ainoa poikkeava asia hänen kohdallaan on massiivinen julkinen manööveri, johon seurakunnan lehtikin näyttää osallistuvan, Hänninen kirjoittaa Facebookissa.

      Hänninen viittaa Kirkko ja kaupunki -lehden kirjoitukseen, jossa päätoimittaja Jaakko Heinimäki arvostelee Laajasaloa. Heinimäki vertaa Laajasalon asumista ylellisissä hotellihuoneissa paavi Franciscukseen, joka ei ottanut vastaan paavin virka-asuntoa vaan pysyi asuntolakaksiossaan.

      Hännisen pitää vertausta kohtuuttomana. Hän kertoo Verkkouutisille, että seurakunnan johtavissa asemissa olevat viranhaltijat nauttivat yleensä hyvistä asuntoeduista.

      – Eivät suntiot ja lastenohjaajat asun hienoissa perintökämpissä, vaan ylemmällä oksalla olevat papit. Paljonko sellaiseen palaa rahaa, jota olisi voitu käyttää johonkin muualle?

      Hän sanoo, ettei arvostele asumista sinänsä, vaan tekopyhyyttä, joka Laajasalon tapauksen yhteydessä on noussut pintaan.

      – Heinimäkikin antaa artikkelissaan kuvan, että kirkon toiminta olisi fransiskaanisen köyhyyden mukaista.

      Hänninen toimi itsekin pappina Helsingissä 1990-luvun lopulle saakka. Hän kertoo asuneensa Kruununhaassa 135 neliömetrin kokoisessa asunnossa ja maksaneensa siitä vuokraa 1 000 euroa kuussa.

      – Myöhemmin, kun vuokrat nostettiin käyvälle tasolle, seurasi työntekijöiden keskuudessa hirveä purnaus.

      Hännisen mukaan seurakunnissa on käytetty suuria rahasummia työntekijöiden asumiseen, vaikka teoriassa he voisivat muuttaa laitakaupungille pienempiin asuntoihin.

      – Seurakuntayhtymän johtoon kuuluvalle papille ostettiin ja remontoitiin kallis lukaali Kruununhaasta. Noissa hankinnoissa oli kyse miljoonista, Hänninen muistelee.

      Hänninen kertoo myös helsinkiläisestä kirkkoherrasta, joka asui virka-asunnossa Helsingin keskustassa. Kun kirkkoherra ei enää tarvinnut asuntoa, hän antoi sukulaistyttönsä asua siinä.

      Samainen kirkkoherra siirtyi sitten teologiseen tiedekuntaan professoriksi. Kun muuan opiskelija ehdotti, että hän tutkisi lopputyössään seurakuntien asuntopolitiikkaa, professori torjui ehdotuksen. Perustelu oli, että jos opiskelija haluaa jatkossa töitä, seurakuntien asuntoja ei kannata tutkia.

      Hänninen sanoo, että Laajasalon tilanteeseen voi hakea selitystä tämän luonteesta.

      – Teemu rakastaa karnervalistiikkaa, ravistelua ja jopa järkyttämistä.

      Hänninen kertoo, miten Laajasalo osti taannoin itselleen Jaguar-merkkisen käytetyn auton. Auto oli vanha, joten se ei maksanut paljon. Laajasalo vei Hännisen ajelulle.

      – Teemu vitsaili, että hän laittaisi rekisterinumeroksi INR-1. Minä sanoin, että älä nyt sentään. Karnevaalit eivät ehkä ole se juttu meidän maassamme.

      INRI on lyhenne sanoista Jeesus Nasaretilainen, juutalaisten kuningas, ja teksti oli tarinan mukaan kirjoitettu Jeesuksen ristiin.

      – Jos on tuollainen huumorintaju, ei ehkä hahmota, että joskus ollaan totisten torvensoittajien keskellä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1937
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      9
      1629
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1569
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1507
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      151
      1455
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      107
      1390
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1347
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      649
      1256
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      16
      1187
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1128
    Aihe