Outokumpu kehitysidea matkailuun

Okuliini

Huom! Tätä ei kannata lukea eikä kommentoida tyhmyyksillä. Mailmassa on paljon rikkaita, jotka hakevat elämyksiä rauhasta, erillaisuudesta ja yksityisyydestä. Nämä ihmiset maksavat maltaita, jos saavat harrastaa ja olla rauhassa. Yksi tälläinen kun saadaan tulemaan lomalle ja viellä parempi, jos tekee sijoituksen Outokumpuun on vuosi matkailu kannalta pelastettu. Nämä ihmiset ei tarvitse kauppoja ei mitään muuta heillä on kaikkea mitä rahalla voi saada. Mutta heillä ei ole luontoa, rauhallista hetkeä missä voi olla luonnon kanssa. Outokummussa on Särkiselän Juojärven alue hyödyntämättä tähän, Marianvaara voisi lisätä.
Tämä kaikki vaatii pääomia ja aikaa, mutta tulos on varma. Yksinkertaisuus on valttia oikeasti oikeiden rahamiesten kanssa he eivät halua lehtimiehiä peräänsä. Tässä on teille bisnes idea.

31

454

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MiesSuonlaidalta

      Älykäs kirjoitus kerrankin. Tätä juurikin tarvitaan. Ei ihmisten haukkumista, vaan oikeita tekoja. Varakkaat ihmiset tuovat lisää työtä yms.
      Kiitos aloittaja.

    • okutiimit2018

      Hessun tiimit hoitaa hommat niin kun kylällä ollaan huomattu, heillä on paljon työttömiä osaajia juuri tuohon risusavottaan joita alueet kaipaavat perusteelliseen kunnostukseen.
      Hessu löytää kaikille alkoholisoituneille ja työttömille hyvän aktivoitisuunnitelman tälle vuodelle

      • Okuliini

        Tuo eläke opehan olisi hyvä vetämään tämmöisiä hiukan isompia savotoita kun kokemustakin on kertynyt vajaa kuntoisten paimenena ja alkoholistien auttajana vaikka nuo välillä räpiköivät vastaan. Nykyään on työttömien tehtävä niitä töitä mitä herra määrää ja toimeliaskin olisi oltava muuten karenssi tulee.


    • Olleritolleri

      Hyvä järkevä aloitus kerrankin, mutta pahoin pelkään että asia vaihtaa kaistaa jälleen kerran nimillä morkkaukseksi.

      Luonto ja elämykset on meidän valttikortit kesät talvet. Liikuntapaikat ovat kunnossa ja niiden ympärillä voisi kehittää aktiviteettejä hiihdon ja kaiken muun rinnalle.
      -- Koiravaljakko ajelu mielletään lapin harrasteeksi mutta kaikki eivät mene lappiin syystä tai toisesta joten markkinoita löytyisi.
      -- Särkiselän alueen kalastus ja vapaa-ajan käyttöä olisi helppo jatkojalostaa suuremmaksi ja näkyvämmäksi kokonaisuudeksi, kalan jalostus syötävään kuntoon. Kylmä / lämminsavu / loimutuspalvelu pientä korvausta vastaan esim. toimisi houkuttimena hyvin.
      -- Kaivos myös ottaisi oman osan paikkakunnalla viihtyjistä..

      Ideoita kehiin ja toteuttamaan, majoituspalvelutkin kiittää...

    • KlikkaaKii

      Luin juuri samaisen jutun eilen lehdestä ja arvelinkin, että joku ottaa siitä onkeensa, olisi hyvä jos tälläista matkailua saataisiin Outokumpuunkin. Mutta mitä tuohon idean ilmaisemiseen, niin olisiko kohteliasta alkuperäisen jutun kirjoittajaa ja ainakin idean hoksaajaa siellä Lapissa kunnioittaa sen verran, että laittaa omaan kirjoitukseeensa faktatietona, että "olen lukenut..", "näin on toteutettu..." tai muuta vastaavaa, että ei ihan omiin nimiinsä kirjoittele. Johan se tekijänoikeuskin tulee mukaan kuvioon. Mutta ihan hyvä idea, kunhan vaan toteuttajat lähtevät mukaan. Mielellään tietysti tuo työllistämiskuvio voisi olla ihan oikea, eikä mikään "kuntouttava työtoiminta", jolla ei ole kauaskantoisia vaikutuksia kenenkään elämään ja elämänlaatuun.

      • zzzzzzbb

        ""Mielellään tietysti tuo työllistämiskuvio voisi olla ihan oikea, eikä mikään "kuntouttava työtoiminta", jolla ei ole kauaskantoisia vaikutuksia kenenkään elämään ja elämänlaatuun.""
        Lainasin tekstiäsi KlikkaaKii.

        Palkkatyöpaikat tuovat leipää tekijöidensä pöytään ja juuri työpaikat ovat tervetulleita Outokumpuun jonka talous ei pyöri kauan kuntouttavalla työllä. Työttömiä meillä on omasta takaa ja useimmat ovat valmiit tekemään työtä paikkakunnan hyväksi..


    • 0987766543221

      Outokumpu tuhoaa itse itsensä. Itse olen suomen top 10 sisällä jos rahasta ja sijoittamisesta puhutaan, hallitus, hallitus, okuun olisi tullut suomen isoin automyynti hartikainen, kaupunki ei halunnut miksi? itseltänikin kysellään paljon sijoitus juttuja okuun, miksi en lämpene? esim rakentaminen ei kannata sinne, koska lupa-asiat maksaa enemmä kuin missään päin suomea. Sekä joensuu haluaa enemmän yrittäjiä, heitä kannustetaan eikä haukuta jos yritys ei lähdekkään heti lentoon.

      • 2113456677890

        Lupa-asioihin ei hankkeet kaadu! Älä puhu....! Taidat olla rahaton , jos lupai et saa lunastettua miljoonainvestoihisi! Ei taida olla pätäkkää!


    • rahasampo

      Luuletko ettei tätä ole jo muka mietitty.
      No kukas tämän sitten rahoittaa ja ennen kaikkea markkinoi.
      Millä resurssesilla .. ei se kuule pelkkä idea riitä, niitä on tuhansittain.

      • kepuliointia

        Miettimisen asteelle on jäänyt. Aina näköjään pitää jonkun muun maksaa kuin yrittäjän itsensä? Hyi helvetti sentään


    • 552488

      Kaivosta kaavaillaan paikkakunnalle mikä kuulostaa hyvältä mutta siitä on saatava kaikki mahdollinen irti.
      Työpaikkoja tullenee ainakin satakunta kaikkineen, ne olisi pystyttävä miehittämään täysin oman paikkakunnan työttömillä.
      Täsmäkoulutus joka työhön ja riittävän ajoissa. Uudelleen voisi luoda yhtiön Outokumpu OY 2 joka vastaisi kaikesta firmana.
      Asuntoja olisi myytävänä sekä vuokralle pilvin pimein eli sekään ei este menestykselle..
      Vanhalla kaivoksella louhittaisiin matkailueuroja isolla kädellä...
      Olemmeko valmiita töihin paikkakuntamme parhaaksi ??

      • sininentulevaisuusko

        Outokummun ongelma on se, että esim. kaupunki kouluineen, konserneineen jne haalii työntekijät Joensuusta, mielellään ei omia eikä muualta Suomesta, jotteivat erhetyis muuttamaan tänne! Ei ole tarvetta veronmaksajilla. Tässä asiassa tulisi katso päättäjien peiliin.


      • MIE33
        sininentulevaisuusko kirjoitti:

        Outokummun ongelma on se, että esim. kaupunki kouluineen, konserneineen jne haalii työntekijät Joensuusta, mielellään ei omia eikä muualta Suomesta, jotteivat erhetyis muuttamaan tänne! Ei ole tarvetta veronmaksajilla. Tässä asiassa tulisi katso päättäjien peiliin.

        Onko totta ?
        Veronmaksajia tarvitsemme kipeästi tulevaisuuteen ja nykyisyyteen.. Idiootit päättävät ilmeisesti asioistamme miten sattuu..

        Mahdollinen uusi kaivos saanee reissumiehistä miehityksen, menee veroeurot maailmalle nk. Kylylahdestakin.. Asunnot menee vuokralle ja ruokaa kaupoista mutta kaikki muu on menetettyä ellemme varaudu ajoissa työttömien koulutuksella kaivosmiehiksi...

        Haluammeko työllistää paikkakunnan työttömiä vai ulkopuolisille annamme suosiolla kaiken.. ???


      • Punainentulevaisuus
        sininentulevaisuusko kirjoitti:

        Outokummun ongelma on se, että esim. kaupunki kouluineen, konserneineen jne haalii työntekijät Joensuusta, mielellään ei omia eikä muualta Suomesta, jotteivat erhetyis muuttamaan tänne! Ei ole tarvetta veronmaksajilla. Tässä asiassa tulisi katso päättäjien peiliin.

        Omituista sahata omaa oksaa. Verot ja kulutusverokin Joensuuhun..
        Poliittista johtoa äkkiä uusiksi, ainoa politrukki joka voisi jatkaa on entinen teollisuusjohtaja olikos hän Hiltunen ja puolue Keskusta, tai tilanne pahenee ja lopussa pakkoliittyminen Joensuuhun. Kaupunginhallitus nopeasti valittava uusi. Ja kaupunginhallituksen johtoon ammattinsa osaava johtaja.
        Nyt moni asia hälyyttävän huonolla hoidolla. Outokumpuun ei haluta nykyisen kaupunginhallituksen pj:n Jääskeläisen sanoin rikkaita ja hyvin toimeentulevia asukkaita. Olisi ainakin meillä tiedossa varakkaita ihmisiä jotka haluaisivat ostaa rantatontin tahi muutta ostamansa huvilaa kokoasumukseksi elikkäs talvi ja omakoti asumiseksi. Nyt ei saisi olla jarrumiestä joka ei heitä Outokumpuun halua.
        Sama tiensyrjä myös Polvijärvellä ja myös Liperillä. Tarvitaan nopeasti asennemuutosta!

        Pelottavan punainen on tulevaisuuden Outokumpu


      • PISTOHIEKKA

        Outokummussa oli asukaita 1968 12800 asukasta. Ilmeisesti jotain halukkuuta on ostaa rantatontti.En tiedä.Synnyinpitäjästään.Osa tehnyt rahaa.Ensimäinen hyötyjä tästä olisi maanomistaja joka myö tontin.He kyllä noudattaa yhteiskunnan ohjeita rakentamisen suhteen.
        Olisiko mahdollisuuksia kesäpitäjäksi.Kun kesävieraat tulee he ostaa kaupat tyhjiksi heti.
        Paikkakunta aktivointuisi.En ole politikko.Päätösvalta valtuustolla.


      • MiesSuonlaidalta

        Pentti Jääskeläine ei halua varakkaiden muuttaa Oulun.
        Kade SDP:n Bresneviläisyyden ilmentymä.


      • Mar-kalle

        Outokumpuun ei taida muuttaa rikkaita eikä köyhiäkään, poismuuttajia lienee senkin edestä ainakin tilastojen valossa katsottuna.
        Asukkaita alle 7000 ja pikkuhiljaa hautaan kaatuu väkeä ja lapsemme muuttavat maailmalle joten Jääskeläisen ei tarvitse pelätä rikkaiden kuin köyhienkään ryntäyksiä..


      • ETUJOUKOT

        Raha on rahaa.Ja kun jonkin projektin toteuttaa ao. laskee vain mitä se maksaa.
        Elämäniltaa hyvä viettää Outokummussa.Seuraavaksi siivouspalvelu.Muuten 30 € tunti.
        Kysykää SAK mikä on työnhinta.Elämä on käsikirjoitus johon voi vaikuttaa.Jotain innostuksen kohteita aina on oltava.Täällä on kaikki ne tekijät. Mitä etsin maailmalta.
        Se on vain NÄIN.


    • Siitävaan

      Eipä taida kauåungin päättäjistä kukaan asettua poikkiteloin tulevia investointeja vastaan, olivatpa ne sitten minkä sortin yrttitarhoja tahansa. On turha haukkua päättäjiä. He kyllä osaavat asiansa.. Sille kunnan päättäjät eivät voi mitään, etteivät työntekijät halua asettua tänne asumaan. Siihen lienee syy siinä, että meiltä puuttuvat naistyöpaikat...

    • Ideakikkari

      Moni bisnes on lähtenyt liikkeelle harrastuksesta! Ajatelkaa asiaa tätä kautta se voi tuoda mahdollisuuden aloittaa markkinoinin. Tärkein asia on saada ensimmäinen asiakas ja selvittää mitä hän haluaa? Kanavat mailmalle avoimena ja ehdotuksia näillle raharuhtinaille mitä on tarjolla hinnalla ei ole väliä yksi miljoona on heille kahvirahaa minkä voivat heitää jokapäivä kokeiluun. Mutta elämys kokemus matkan jälkeen asiakkaalla en koskaan voinut kuvitella näkeväni tekeväni matkalla tehtyjä asioita se on se ydin. Voi olla että asiakas haluaa korsussa olla viikon ja seurata metsän veden elämää vain. Majavien padonrakentelua ym. Tämä vaatii tiettyä osaamista ja hienotunteisuutta käsitellä tämän tason asiakkaita. Monimuotoinen luonto on Outokumpua lähellä hyödynnettävissä. Itseisarvo ei ole Kolille kiipeäminen!

      • KARJALANKOSKI

        Se että Kaupunginvaltuusto jatkaa aina edellisen valtuuston perinnettä. Tähän muutoksia.
        Teolisuuskylä politiikka OK.Matkailu vaatii pitkäjännityisyyttä.Rantojen kaavoitusta ja rakennusohjeita kohti kesäpitäjä Outokumpua.Koti rannat on rakkahan siellä.Paljon porukkaa joiden virkatodistuksessa lukee synnyinpitäjä OUTOKUMPU.Tulijoita on.Ei he vaadi hirmu turisti rysiä.Esiintymislavat vain Kummun Torille,Ruplan Tontille ja Alatorille. Kyllä se siitä.
        Se että kauppa käy keskustassa sopii meille.En mieti asiaa enemmän.Nyt lauantai illan huumaa !


      • RISTIASKELEET

        Palstan aloittaja mainitsee JUOJÄRVEN ALUEEN. Joka muuten on Suomen viidennesi puhtain järvi. Tätä kannattaa mainostaa jos tästä halutaan KESÄPITÄJÄ Outokumpua. Pankkien tileillä
        maasamme lepää 80 Miljardia € suuruusluokassa . Josta jotain aina tulee sijoituksiin.


      • TIEDOTUSKURSSI

        POLITIKOILLE VOI ESITTÄÄ AINA ASIOITA,
        MUTTA PÄÄTÖSVALLAN HE PITÄVÄT ITSELLÄÄN.
        EN OLE POLITIKKO.


      • TIEDOTUSKURSSI

        POLITIKOILLE VOI ESITTÄÄ AINA ASIOITA,
        MUTTA PÄÄTÖSVALLAN HE PITÄVÄT ITSELLÄÄN.
        EN OLE POLITIKKO.


      • ARKUNNAULOJA

        Jossain kunnissa muistini mukaan voi asukasmäärä nousta 4 X siitä mitä on Vakituisia asukaita.KESÄLLÄ !
        Asia on helppo tarkastaa kysymällä Kauppiaalta paljonko menee MAITOA JA PIIMÄÄ
        Kesällä ja taas talvella. Jas miettiä onko tämä KESÄPITÄJÄ.


      • Pysäkillä
        KARJALANKOSKI kirjoitti:

        Se että Kaupunginvaltuusto jatkaa aina edellisen valtuuston perinnettä. Tähän muutoksia.
        Teolisuuskylä politiikka OK.Matkailu vaatii pitkäjännityisyyttä.Rantojen kaavoitusta ja rakennusohjeita kohti kesäpitäjä Outokumpua.Koti rannat on rakkahan siellä.Paljon porukkaa joiden virkatodistuksessa lukee synnyinpitäjä OUTOKUMPU.Tulijoita on.Ei he vaadi hirmu turisti rysiä.Esiintymislavat vain Kummun Torille,Ruplan Tontille ja Alatorille. Kyllä se siitä.
        Se että kauppa käy keskustassa sopii meille.En mieti asiaa enemmän.Nyt lauantai illan huumaa !

        Rikkaita ja idearikkaita ihmisiä eivät Bresneviläisyyden voimat halua edelleenkään tänne Outokumpuun
        Kaupunginhallitus herätkää nykysuomeen.

        Vielä on aikaa, ehkäpä löydätte jotain aivan uusia juttuja, heittäkää Bresneviläisyys jo roskikseen.
        Sinne joutaa.
        Varakkaat henkilöt luovat aina uutta ilman kateutta.
        HERÄTKÄÄ JA PIAN.
        KOHTA JUNA MENEE OHI LUJAA.


      • 123654
        Pysäkillä kirjoitti:

        Rikkaita ja idearikkaita ihmisiä eivät Bresneviläisyyden voimat halua edelleenkään tänne Outokumpuun
        Kaupunginhallitus herätkää nykysuomeen.

        Vielä on aikaa, ehkäpä löydätte jotain aivan uusia juttuja, heittäkää Bresneviläisyys jo roskikseen.
        Sinne joutaa.
        Varakkaat henkilöt luovat aina uutta ilman kateutta.
        HERÄTKÄÄ JA PIAN.
        KOHTA JUNA MENEE OHI LUJAA.

        KOHTA JUNA MENEE OHI LUJAA.

        Juna meni jo ja tänne jäimme ruikuttamaan muuta emme voi...


    • Ketvelo

      Juojärvi on todellakin ihan ok.,mutta miksi Outokummun päättäjät eivät ole huolissaan sen kalakannoista ? Erittäin uhan alainen Järvilohi kanta tuhotaan Palokin voimalaitoksen ( Outokumpu Oy:n 1961 rakentama) takia ? Joensuu sensijaan on esillä useissa medioissa Kuurnan Saimaan lohi lisääntymisalue hankkeissa ja ylistää aiheen matkailuvalttina,mutta on pienitekijä , jos ja kun Palokki puretaaan ,,,,,silloin vasta voidaan puhua alueen matkailuvaltista ,,,Palokinkoskista !

      • YHTEYSKONTAKTILTA

        KULTAKIMPALE ON KESÄASUKKAAN TASKUSSA !
        TARVITTAVA TIETO TAITO ON KAUPUNGINTALOLLA.
        KOHTI KESÄPITÄJÄ OUTOKUMPUA.


      • HEDELMÄPUU

        VALTUUSTON VALTAKAUSI ON 4 VUOTTA.
        MATKAILUN KEHITTÄMINEN VAATII JOPA VUOSIKYMMENTEN TYÖN.
        SE ON VAIN NÄIN.


    • masterpläni

      ei oo huolta, oy perustettu tilojen varuksia ja muitten järjestämien hommien kävijät laskemaan. kuka suojelee um. vaihtoon johto ammattilainen tilalle samalla rahalla saahaan varmasti parempaa!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      20
      1720
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1339
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1229
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      10
      1143
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1085
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1056
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1045
    8. Paske perse pillu

      Kulli seksi hiv
      Ikävä
      6
      1033
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1010
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    Aihe