Puerto Plata ja Gran Ventana Beach Resort

Reissutehty

Olimme joulukuun alussa kaksi viikkoa Puerto Platan Playa Doradan alueella hotelli Gran Ventana Beach Resortissa. Matkaseurueemme koostui kahdesta aikuisesta ja kahdesta alle 10-vuotiaasta lapsesta. Tässä muutamia kokemuksia, jos joku on sinnepäin menossa ja kaipaa vinkkejä.

Hotellialue oli siisti, oma hotellihuoneemme hieman nuhjuisen oloinen ja säilytystilaa niukasti. Tallelokero oli maksullinen, muistaaksen 30 dollaria/ 2 viikkoa.
Maksuton wifi toimi (huonosti) oleskelualueella esiintymislavan luona. Maksullinen toimi suht ok, hinta sillä n. 30 dollaria/viikko.

Henkilökunta oli ystävällistä, vaikkemme tippaamista juuri harrastaneet. Ne jotka tippailivat, näyttivät olevan henkilökunnalle lähes perheenjäseniä, itse en sellaista huomiota ja jatkuvaa halailua kaivannut.

Pääallasalue oli toimiva, altaalle sai aika hyvin aurinkotuoleja, tosin aikaerosta johtuen olin jo aamusta aikaisin hereillä, joten kävin omat "vakipaikat" sieltä aamutuimaan varailemassa. Allas/rantapyyhkeet sai vaihdettua ennen iltaa uusiin.

Hotellin kuntosali oli aktiviteettialueen vieressä lastentilan yläkerrassa. Kuntosali kaipasisi päivitystä, mutta kyllä siellä hien sai pintaan.
Matkatoimiston mainostama lastenkerho ei juurikaan ensimmäisen viikon aikana toiminut ja lasten leikkitilan varustelutaso olis surkea, toisella viikolla, lähempänä joulua, sielläkin jo alkoi olla jotain ohjelmaa.

Hotellilla ja hotellin rannalla oli ohjelmaa pitkin päivää, allasjumppaa, venyttelyä, erilaisia kisailuja, bingoa ym. Iltaisin oli lapsille minidisco n. klo 20 ja iltaohjelma klo n. 21.30. Ohjelmat olivat varsin kovaäänisiä :).
Hotelli oli all inclusive, söimme pääasiassa pääravintolassa ja muutamia kertoja rannan ravintolassa. Ala carte-ravintoloista kokeilimme italialiaista. Ruoka oli kaikissa hyvää ja vältyimme pahemmilta vatsavaivoilta. Lapsillekin löytyi ranskalaisia, hampurilaisia ja pitsaa. Jäätelö oli hyvää!!Buffetravintolaan mennessä käsiin suihkautettiin suihkepullosta jotain käsidesiaä vastaavaa ainetta.

Rannalla oli paljon kaupitteloijoita, mutta aika hyvin uskoivat, kun sanoi, ettei ole kiinnostunut. Hintapyynnöt olivat pöyristyttäviä, tinkiminen kannattaa.
Hinnat mainittiin aina dollareina ja pesoina, euroinakin hinnan sai, kun pyysi. Hotellin rahanvaihtopisteen kurssi oli surkea, Playa Doradan "kauppakeskuksessa" kurssi oli jo parempi ja kauppakeskuksessa oli useampi pankkiautomaattikin, tosin yhtenä iltana yhdestäkään ei saanut nostettua rahaa. Seuraavana päivänä jo onnistui. Puerto Platan La Sirena kauppakeskuksen pankeissa (western union) oli meidän reissuna aikaan paras kurssi, mikä sattui silmään ( 1€= n. 55 pesoa, hotellilla 1€=46,5 pesoa). Kauppakeskuksessa oli lähinnä turistikrääsäkauppoja ja muutamia retkien tarjoajia. Hotellin rannalta Puerto Platan suuntaan jonkin matkaa kävellessä oli pieni kauppa-alue, jossa tinkimällä teki sai samoja tuotteita huomattavasti halvemmalla.

Puerto Plataan pääsi hotellilta taksilla, hinta suuntaansa n. 17 dollaria. Jos jaksoi kävellä Playa Doradan hotellialueen portille, pääsi paikallisella guagualla (hiace-tyyppinen pakettiauto, jossa sivuovi poissa ja takana penkit) 30 pesolla (n. 60 senttiä) Puerto Platan keskustaan. Auto pysähtyi siellä missä kyytiin oli tulijoita ja jätti reitin varrelle, mihin vain halusi jäädä. Guaguat oli merkitty kirjaimin B, C ja F, jokaisella ilmeisesti vähän oma reittinsä, joku näistä taisi jatkaa Puerto Platasta Playa Doradaan päin tullessa Sosuaan asti. Mopotaksilla (aika hurjaa kyytiä, mutta hengissä selvisin) pääsi juuri sinne, mihin halusi ja hinta oli Playa Doradasta Puerto Plataan 100 pesoa/suunta.

Itse Puerto Plata ei kovin kaksinen kaupunki ollut, epäsiisti, likainen ja röttelöitä täynnä.
Keskusaukiolla oli katetdraali ja sen läheisyydessä myös meripihkamuseo. Keskusaukiolta kävelymatkan päässä oli myös San Felipen linnoitus. Köysirata olisi lienee ollut ihan hieno, mutta korkean paikan kammoisena jätin käymättä.Playa Doradan ja Puerto Platan väliin jäi suklaatehdas Del Oro ja Brugalin rommitehdas. Jumbo-tavaratalo jäi myös tälle reitille (tuliaiskahvit ). Santiago ja Santo Domingo- olisivat varmasti oleet näkemisen arvoisia, mitä juttelin siellä käyneiden kanssa, mutta istuminen bussissa ei oikein lasten kanssa innostanut.

Retkiä oli tarjolla paljon. Itse kävimme Paradise Islandilla. Matka tehtiin bussilla halki Puerto Platan ja maaseudun ( n. 1,5h) ja veneellä n. 15 min. Saari oli hiekkadyyni keskellä merta ja ympärillä koralleja. Snorklailla pystyi ja kalojakin näkyi. Tullessa käytiin sikaritehtaalla, jossa sai tehdä sikarikauppoja, jos oli kiinnostusta. Retket sai huomattavasti halvemmalla rannalta tai kauppakekuksen retkimyyjiltä kuin matkatoimiston kautta. Tosin rannalata ostettu ratsasturetki maaseudulle oli pettymys, "talli" ja hevosten kohtelu oli vähintäänkin kyseenalalaista. Eräs suomalainen oli käynyt Aurinkomatkojen kautta ratsastusretkellä vuoristossa ja oli retkeen todella tyytyväinen, joten taso näissä kyllä vaihteli.

0

516

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Melkein lähetin viestin.

        Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
        Ikävä
        129
        1757
      2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

        Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
        Ikävä
        71
        1567
      3. Ikävöimäsi henkilön ikä

        Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
        Ikävä
        56
        1273
      4. Liikenne onnettomuus

        Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
        Orimattila
        68
        1102
      5. Kuka jäi auton alle

        Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
        Kuortane
        2
        745
      6. Oli kyl kunnon reissu

        Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
        Kuhmo
        10
        739
      7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

        kaivattusi kanssa?
        Ikävä
        45
        727
      8. Vähän pelottaa

        Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
        Ikävä
        41
        705
      9. Plösö ja synttäriruusut

        Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
        Kotimaiset julkkisjuorut
        150
        692
      10. Tiedätkö autereen?

        Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
        Tunteet
        8
        688
      Aihe