Mihin sieluni vaeltaa kun kuolen

Sielunvaellusoppi tuntuu kiintoisalta. Kun sekä kristinusko, että islaminusko hyväksyvät väkivallan, ei tuota sielunvaelluksessa ole.

Sielu pääsee tai joutuu ansatsemaansa paikkaan eli elämään.

Kun kuolen ja sieluni erkanee ruumiistani, toivon pääseväni aropupuksi.

71

1063

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tosimielenkiintoista

      Miksi juuri aropupuksi ?

      • olisikosyytämä

        Ehkä siksi kun aropupu on saaliseläin, ruunehan haluaa jatkaa jahdattavana olemista.


      • Mutta--

        mites sinä aropupuna kirjoittelet täällä, kun pupulla ei ole sormia?

        Hyvää alkanutta vuotta, Ruuneperi!


      • voi-ruune-parkaa
        olisikosyytämä kirjoitti:

        Ehkä siksi kun aropupu on saaliseläin, ruunehan haluaa jatkaa jahdattavana olemista.

        " Ehkä siksi kun aropupu on saaliseläin, ruunehan haluaa jatkaa jahdattavana olemista."

        Minä kuvittelen, että ruune haluaa päästä "nylkyttämään", kuin puput, mutta voi surkeus, jos siellä ei olisikaan yhtään "naaraspupusielua", niin taitaisi "ruunepupulta" mennä pupu pöksyyn!DDD


      • oletsaamaton
        voi-ruune-parkaa kirjoitti:

        " Ehkä siksi kun aropupu on saaliseläin, ruunehan haluaa jatkaa jahdattavana olemista."

        Minä kuvittelen, että ruune haluaa päästä "nylkyttämään", kuin puput, mutta voi surkeus, jos siellä ei olisikaan yhtään "naaraspupusielua", niin taitaisi "ruunepupulta" mennä pupu pöksyyn!DDD

        Voiko aikuinen ihminen kirjoittaa tällaista?

        Saitko tyydytyksen?


      • voi-ruune-parkaa kirjoitti:

        " Ehkä siksi kun aropupu on saaliseläin, ruunehan haluaa jatkaa jahdattavana olemista."

        Minä kuvittelen, että ruune haluaa päästä "nylkyttämään", kuin puput, mutta voi surkeus, jos siellä ei olisikaan yhtään "naaraspupusielua", niin taitaisi "ruunepupulta" mennä pupu pöksyyn!DDD

        Ovatko ainoat kykysi loukkaukset ja asiattomuudet?


      • voi-ruune-parka
        Ruuneman kirjoitti:

        Ovatko ainoat kykysi loukkaukset ja asiattomuudet?

        "loukkaukset ja asiattomuudet?"

        Ei tarkoitukseni ollut loukata, eikä metsästää, vaan "sieluni silmillä" näin sinut aropupuna, sillä kerran näin Naantalin pellolla varppina sata pupua ja mitäs ne tekikään? Samoin oli kotitilallani, kun isä oli hankkinut muutaman pupun ja pian niitä olikin sata! Mitä nekin lienee tehneet. Pupusta vain tulee väistämättä mieleeni tuollainen ajatus ja sielun tulemisista ja menemisistä en tiedä yhtään enempää, kuin kukaan meistä toinenkaan.

        Mistä muuten tulee se sielu ihmiseen? Onko se alunperin siittiössä, vai munasolussa? Tuleeko se ensiparkaisulla, siis ensi hengenvedolla ilmasta, vain onko se jo sikiövaiheessa?

        Olihan tuolla jo pohdintaa, että on sielukkaita ja sieluttomia ihmisiä, jotka viittaisi jotenkin hyvään ja pahaan, mutta joku on voinnut antaa myös sielunsa pirulle, niin olenko se sitten minä...ilkimys?

        Olisihan tuota miettimistä, mutta ei taida ratketa asia minun mietiskelyllä, joten pistän vain huumorilla, siis minunlaisellani. Parkoja olemme molemmat, kumpikin tavallaan


    • Etsijä_Mia-Liisa

      Minäkin pidän ajatuksesta, että sielu (atman) kehittyy jokaisella Maan päällä tekemällään elämänmatkalla ja on yhä parempi jokaisen matkansa jälkeen. Buddhalaiset ja hindut uskovat näin ja heistä olenkin lukenut, sen sijaan kolmas eli jainalaisuus on minulle aivan tuntematon uskonto.
      Elämän kunnioittaminen on heille ainakin yhteistä.
      Me, jotka näitä joskus aina mietimme, olemme etsijöitä. Teemme havaintoja ja koetamme löytää totuuden.

    • Per-kel

      Nii, tuleekohan minusta rakkikoira tai maan matonen seuraavassa elämässä ?

      • Mia-Liisa

        Seuraavassa elämässä saa sellaisen osan, jonka on ansainnut edellisessä.


      • Per-kel
        Mia-Liisa kirjoitti:

        Seuraavassa elämässä saa sellaisen osan, jonka on ansainnut edellisessä.

        Nii, sitähän mä tässä ihmettelen :D


      • Ihmettely

        onkin ajattelun alkusoitto!


      • Per-kel

    • Kuolematon sielu käsitteenä lienee lähes yhtä vanha kuin ihmiskunta. Biologian perusteita tuntemattomille suhteellisen alkukantaisille ihmisille kuolema oli toisaalta pelottava ja toisaalta selittämätön ilmiö. Lahoava ruumis oli petoeläinten vuoksi täysin ymmärrättettävä uhka, Käytännössä se on iskostunut lähellä päiväntasaajaa asuvien kansojen uskontoihin riittinä, vainaja on haudattava tai poltettava mahdollisimman nopeasti, joskus vuorokauden sisällä kuolemasta,
      Kuolematon sielu on myös päättelyn tulos. Kun Ihminen kuolee, se käyttäytyy oudosti. Kangistuu ja kylmenee, mutta ennen kaikkea se on liikkumaton, sen katse on korkeintaan tyhjän tuijottava, se ei elehdi eikä ääntele. On helppo tehdä johtopäätös, siitä on poistunut jotain näkymätöntä, mutta elämisen kannalta ensiarvoisen tärkeää. Sana sielu on tullut käyttöön paljon myöhemmin, mutta käytännössä ilmiötä kuvaavat sanat ovat käsittääkseni tarkoittaneet
      kuviteltua sielua.

      • Mia-Liisa

        Näin minullakin, vaikka biologia oli ehdoton lempiaineeni koulussa, siltikin nyt vanhempana olen toivonut aina vanhemman ukulaisen tai ystäväni kuoltua hänen sielunsa edelleen elävän.


      • Tässä.ovat.minun.nikkini

        Ensin Satu, sitten Liisa ja nyt Mia-Liisa.


      • Tuohon poikkeavan pohdintaasi en osaa vastata.


      • Miten.on
        Tässä.ovat.minun.nikkini kirjoitti:

        Ensin Satu, sitten Liisa ja nyt Mia-Liisa.

        Onko Miamummeli ja meriliis ja liisasal myös ?


      • Leikittelyä

        nimmarilla luulisin.


    • kaikkea.sitä

      Ai sellaiseen uskoo tämä jälleen kerran uuden nikin kehitellyt Satu.

      • Voithan korjata puutteellisia tietojani, tuhatnikki "kaikkea.sitä"


      • kaikkea.sitä.kysyi

        Tuhatnikin Pilvi, Sinilirkku, Texavelli, Noela, ja tuhat ilman nikkiä vai mitä niitä oikein olikaan, en muista.


    • Miksikö pupu?

      Pupu on sievä olento ja vaaraton, eräänlainen hyvyyden ilmenemä. Katson paljon eläinfilmejä, joissa eläimet osoittautuvat jopa oletettua älykkäämmiksi

      Kerran näin aropupun juokzevan ylös rinnettä, Kotkan takaa ajamana. Pupupa huomasi tilanteen ja löi nelijalkaiset päälle. Kotkapa jatkoi lentoaan kunnes törmäsi rinnepöheikköön.

      Kotka on huono kävelijä maassa ja ruohikossa erityisesti. Pupu pääsi iloisesti liikkumaan kohti seuraavaa "sielunsa siirtymistä".
      Kysyn: Miksi niin yleisesti haluatte vain loukata?

      Kiitos satumaisille ja liisoille!

      ruorikoskikin yritti! Sanokin jotain!

    • aprikoinut.aina

      Koska tieteellisesti ei ole voitu todistaa edes sielun olemassaoloa, mikä se on, onko se elin, tms. on ilmeisen epätoivoista edes olettaa tietävänsä minne se menee, ja missä on.

      Ihmisistä sanotaan, että olipas sielukas ihminen.
      Millainen hän oli?
      Mitä sellaista hänessä oli mitä meiltä muilta puuttuu?

      Minä en voi puhua sielusta, puhun ihmisen kuoleman jälkeisestä vaikutuksesta hänelle läheisten elämässä, kun hän on jo poissa.
      Moni sanoo tuntevansa kuinka rakas omainen " on tässä lähellä." Moni tunnttukin henkilö on kertonut tuntevansa noita tunteita, jopa saavansa jotain merkkejä todisteena siitä, että yhä on lähellä, uudessa olomuodossa jota ei voi tuhtea, eikä nähdä.
      Onko se ihmisen sielu?

      Omia kokemuksiani en tässä erittele, ne eivät ole tärkeitä, mutta uskon tuohon jonkin asteiseen henkiolentoon, olkoon hän sitten vaikka suojelusenkelinä rakkaidensa lähellä elämän eri vaiheissa. Kukaan ei ole voinut asioita ja kokemuksia todistaa millään tavalla, koska nehän ovat niitä henkilökohtaisia näkyjen omaisia tuntemuksia joista ei jää jalanjälkiä hangelle.

      Sielun olemus, olomuoto tai henki, mitä tahansa se onkin, sen oletetaan olevan ihmisen henki joka siirtyy vain toiseen olomuotoon.
      Minun sieluni olkoon lintu.

      • Ramoona_

        Kiitos edelliselle aprikoijalle syvällisestä , rehellisestä pohdinnasta. Uskontojen opetukset ja filosofiat jättävät jälkensä ajatteluun, faktatiedon puuttuessa on luotettava omaan ajatteluunsa ja tuntemuksiinsa, kokemuksiinsa. ´Sielu` on sana, jota käytetään eri merkityksissä uskonnoissa ja filosofioissa, arkisessa kielenkäytössäkin. Moni yhdistää sen jumalalliseen alkuperään, siihen mikä palaa kuolemasa Luojansa luo. Sielu ja henki tavallaan käsitetään yleisesti ainakin osittain samaksi.

        Ennen puhuttiin sielutieteestä, nyt psykologiasta. Jostain henkilöstä voidaan sanoa, että hän on koko joukon sielu, tai sielukas. Eikö sielu tarkoita näissä yhteyksissä psyykea. henkisiä ominaisuuksia, luonnetta, tunne-elämää ? Sielu voidaan käsittää myös tietoisuutena, tajuntana.

        Minulle on läheinen mielikuva sielusta, joka jatkaa elämäänsä enkelin muodossa. Siivet on niin luonteva vertauskuva vapaasta liikkumisesta, pois maanpäällisistä kahleista, pois fyysisistä rajoitteista. Enkelinä voi seurata ja varjella maan päällä vaeltavien rakkaiden elämää.

        Monissa yhteyksissä ihminen esitetään rakentuneeksi kolmesta : ruumis, sielu ja henki. Henki on materian vastakohta, jotenkin helpompi ymmärtää kuin sielu. Leinon runossa "maa maahan jää, mutt heki taivahalle". Sitten on vielä hengellisyys, jolla viitataan jumalalliseen, kristilliseen, uskonnolliseen, monimerkityksellinen sana sekin.

        Koska Ruunemannin aloitus koski sielunvaellusta, kerron siitäkin oman näkemykseni, tosin en juurikaan ole asiaan juurikaan perehtynyt. En usko sielun siirtyvän elävästä olennosta toiseen, jopa eläinkuntaan ja eikö sen kasveissakin sen mukaan tehdä kiertokulkuaan. Uskon ihmisolennon ainutkertaisuuteen. Tyydyn siihen, että tällä järjelläni en lopullisia vastauksia maan päällä saa ja saatan elää rauhassa näkemysteni kanssa.


      • Sielu-periytyy

        ""Ennen puhuttiin sielutieteestä, nyt psykologiasta. Jostain henkilöstä voidaan sanoa, että hän on koko joukon sielu, tai sielukas. Eikö sielu tarkoita näissä yhteyksissä psyykea. henkisiä ominaisuuksia, luonnetta, tunne-elämää ? Sielu voidaan käsittää myös tietoisuutena, tajuntana.""

        Näin sielun minäkin käsitän ja kun se on osa ruumistamme niin kuoleman jälkeen se häviää ruumiin mukana olemattomiin. Uskonnoissa on käytetty hyväksi ihmisen tarvetta olla tunnustamatta itselleen että kuoleman jälkeen ei jää yksilönä jäljelle mitään. Ainoa asia on, että ehkä jotain itsestään jää periytyvänä ominaisuutena jäljelle omiin lapsiin ja ehkä ripaus siitä omasta sielukkuudesta :)


      • Höpönömi

        Sielu on vain vuokralainen, joka muuttaa pois olosuhteiden pakosta. Käsitä!


    • hönömi

      Oma käsitykseni on hyvin alkeellinen.

      Ihmisellä on eläessään henki ja ruumis. Ruumiin kuoltua muuttaa henki pois. Mihin tämä henki vaeltaa? Kun en sitä tiedä, joudun itse tätäkin selvittämään. Onneksi Sinä, Ramoona, olet apunani.

      Helppona oletuksena pidän sitä, että henki vaeltaa uuteen ruumiiseen asumaan. Edellisen ruumiin muistokoneisto, ei muista menneitä kuin joskus oletetusti.

      Kun täällä on henkilöitä, jotka eivät ajattele, kirjoittelete vain kirjoitatte loukaten ja syyttäen.

    • Minut yritettäneen pudottaa pois palstalta.

      Nyt onnistunee? jos

      • jatketaan

        turhaan sinä uutta ketjua aloitit, tässähän näitä ajatuksiasi voit selventää, tippumatta


    • omatahtonsaoli

      Ruune itse halusi tiputtaa pois eri tavalla ajattelevat.

    • RotukoiranPuhdasSielu

      Islamistin sielu siirtyy koiraan...johonkin pikku räksyyn...

    • staka

      En tiedä mihin sieluni vaeltaa kuoltuani. Toivon kuitenkin että se löytää uuden paikan, ehkä jopa paremman kuin tämä nykyisensä.
      Tätä on lohdullista kuunnella ja samalla muistella pois nukkuneita ystäviä:
      https://www.youtube.com/watch?v=bFWMsUYXn3g

    • Ennemmin minua kiusaisi jälkeeni jääneet tekemättömät työt. Monesta asiasta sanoo monikin: "Tuo homma pitäisi tehdä, on vain jäänyt." Jokaisella sellaisia töitä on, kenellä komeron siivous, kenellä sopimattomat riidat, kenellä testamentin teko. Jotkut asiat jäävät hoitamatta, kun ei itse osaa, eikä tiedä keneltä voisi apua pyytää.

      Mitä enemmän ikää tulee, sitä vähemmän on aikaa hoitaa ne hommat pois. Sieluni voi vaeltaa tuonpuoleisten suuntaviivojen mukaan, mutta taakkana saattaa olla ne hankaluudet, jotka jälkipolville lankesivat ihan vain minun aikaansaamattomuuteni takia.

      Yritän tarttua toimeen.

    • Sielu minuuteni ajatusmaailmani voiko se irtautua ruumiistani kuoltuani ja siiryä johonkin paikkaan kuten taivas mikä se lieneekään, jos hömmä mielikuvituksenne uskoo tähän niin siitä vaan uskomaan.

      • Rauhaarajalle

        Uskomuksien pahin vihollinen on totuus. On keksitty henki joka liihottelee milloin minnekin ja vaikka minkälaiseen elukkaan tjms. Nämähän ovat uskomuksia ja samaa luokkaa on usko Ahtiin. Onkella ollessa voi sylkästä matokoukkuun ja toivoa että, anna Ahti ahvenia. Uskomuksista on vaikea riidellä, jokainen uskokoon mihin tahtoo ja tulkoon onnelliseksi uskossaan, kunhan ei vahingoita muita kanssaeläjiä uskomuksillaan :)


      • Kyllä nuo kirkkouskovat, eli pipot ja papit, näkevät uskomisen ja elämän, jopa Jumalan kummana.

        Jumala on noiden mukaan suunnaton rakkaudessaan. Ei ihan aina, väitän. Kun Syyriassa pommitettiin perheiden koteja, niin,että talot luhistuivat ja pienet lapsettkin kuolivat. Missä oli Selänteen Jumalan Suunnaton Rakkaus?

        Mieleeni tuli kuva Jumalasta, joka on unohtanut hommansa ja ihmettelee aamukalsareissa tapahtunutta.


      • hävettääpuolestasi
        Ruuneman kirjoitti:

        Kyllä nuo kirkkouskovat, eli pipot ja papit, näkevät uskomisen ja elämän, jopa Jumalan kummana.

        Jumala on noiden mukaan suunnaton rakkaudessaan. Ei ihan aina, väitän. Kun Syyriassa pommitettiin perheiden koteja, niin,että talot luhistuivat ja pienet lapsettkin kuolivat. Missä oli Selänteen Jumalan Suunnaton Rakkaus?

        Mieleeni tuli kuva Jumalasta, joka on unohtanut hommansa ja ihmettelee aamukalsareissa tapahtunutta.

        Ihmisten pahuutta nuo teot ovat, eivät Jumalan tahto. Mutta ihmisellä on vapaa tahto, valita hyvä tai paha. Ei se pappien keksintöä ole, vaan Raamatun totuus. Miksi otat aina tuon Syyrian esimerkiksi, myös Suomen koteja on pommitettu , niissä kuoli myös lapsia ja lapsia lähetettiin pakolaisiksi Ruotsiin. Suomen miehiä kuoli Ruotsin vallan aikaan, jo 15-vuotiaita poikia lähetettiin taisteluihin Ruotsin mahdin lisäämiseksi. Sinun ihailemasi ruotsalaisuus ei niin kovin kunniakasta ole. Talvi- ja jatkosodissa kuoli yli 80 000 nuorta miestä. Hekin olivat viattomia ja syyttömiä kärsimyksiinsä, samoin heidän läheisensä. He eivät perheineen lähteneet muihin maihin vaatimaan elatusta. Valtavasti jäi sotaoprpoja, leskiä, vanhempia ja sisaruksia suremaan ja vaille tukea. Miksi kaukaisen maan lapsen kärsimys on jotenkin jalompaa kuin oman maan ihmisten ?
        Tuo kalsarivertaus paljastaa vain oman alhaisen ajattelutapasi .


      • hävettääpuolestasi kirjoitti:

        Ihmisten pahuutta nuo teot ovat, eivät Jumalan tahto. Mutta ihmisellä on vapaa tahto, valita hyvä tai paha. Ei se pappien keksintöä ole, vaan Raamatun totuus. Miksi otat aina tuon Syyrian esimerkiksi, myös Suomen koteja on pommitettu , niissä kuoli myös lapsia ja lapsia lähetettiin pakolaisiksi Ruotsiin. Suomen miehiä kuoli Ruotsin vallan aikaan, jo 15-vuotiaita poikia lähetettiin taisteluihin Ruotsin mahdin lisäämiseksi. Sinun ihailemasi ruotsalaisuus ei niin kovin kunniakasta ole. Talvi- ja jatkosodissa kuoli yli 80 000 nuorta miestä. Hekin olivat viattomia ja syyttömiä kärsimyksiinsä, samoin heidän läheisensä. He eivät perheineen lähteneet muihin maihin vaatimaan elatusta. Valtavasti jäi sotaoprpoja, leskiä, vanhempia ja sisaruksia suremaan ja vaille tukea. Miksi kaukaisen maan lapsen kärsimys on jotenkin jalompaa kuin oman maan ihmisten ?
        Tuo kalsarivertaus paljastaa vain oman alhaisen ajattelutapasi .

        En ole noita väittänytkään Jumalan tahdoiksi, sallimuksia ne ainakin ovat.

        Jumala itse sanoo kirjassaan Raamatussa: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä."
        Jumalaa on omien sanojensa mukaan suunnaton rakkaus. Kaikkeenko tai ei mihinkään.?

        Eikö Jumala osaa valita sallimuksia ja rakkauslaulu. Jos toteutuneet rakkaudet, sallimuksia ym. ovat ihmisiäkin käsittämättömiä, selitä sinä tietämyksen esimerkiksi ja osaamisensa meille syntisille.


      • hävettääpuolestasi kirjoitti:

        Ihmisten pahuutta nuo teot ovat, eivät Jumalan tahto. Mutta ihmisellä on vapaa tahto, valita hyvä tai paha. Ei se pappien keksintöä ole, vaan Raamatun totuus. Miksi otat aina tuon Syyrian esimerkiksi, myös Suomen koteja on pommitettu , niissä kuoli myös lapsia ja lapsia lähetettiin pakolaisiksi Ruotsiin. Suomen miehiä kuoli Ruotsin vallan aikaan, jo 15-vuotiaita poikia lähetettiin taisteluihin Ruotsin mahdin lisäämiseksi. Sinun ihailemasi ruotsalaisuus ei niin kovin kunniakasta ole. Talvi- ja jatkosodissa kuoli yli 80 000 nuorta miestä. Hekin olivat viattomia ja syyttömiä kärsimyksiinsä, samoin heidän läheisensä. He eivät perheineen lähteneet muihin maihin vaatimaan elatusta. Valtavasti jäi sotaoprpoja, leskiä, vanhempia ja sisaruksia suremaan ja vaille tukea. Miksi kaukaisen maan lapsen kärsimys on jotenkin jalompaa kuin oman maan ihmisten ?
        Tuo kalsarivertaus paljastaa vain oman alhaisen ajattelutapasi .

        Eikö Jumala tunne tasa-arvoa? Eivät suomalaiset voine olla enempään oikeutettuja kuin Syyrian syyttömät lapset. Jumala voisi helposti puolustaa noita kaikkia.

        Jumala ei taida edes tietää mikä se hänen Rakkautensa on, kehen se kohdistuu ym.

        Kirjoita sinäkin oma käsityksesi! Älä ainoastaan kopioi Raamattua. Luomakunnassa ovat kaikki samanarvoisia, jonka täten kerron sinulle, kaikille ja Jumalalle.


      • avain-nippu
        Ruuneman kirjoitti:

        Eikö Jumala tunne tasa-arvoa? Eivät suomalaiset voine olla enempään oikeutettuja kuin Syyrian syyttömät lapset. Jumala voisi helposti puolustaa noita kaikkia.

        Jumala ei taida edes tietää mikä se hänen Rakkautensa on, kehen se kohdistuu ym.

        Kirjoita sinäkin oma käsityksesi! Älä ainoastaan kopioi Raamattua. Luomakunnassa ovat kaikki samanarvoisia, jonka täten kerron sinulle, kaikille ja Jumalalle.

        Itsestäänselvyyshän tasa-arvo on. Mutta miten voit vaatia Jumalaa tilille ihmisten aiheuttamista sodista? Olisiko oikein vaatia Jumalaa pelastavan hulluina sotivien ihmisten lapset? Itse he tilanteestaan ovat vastuussa, ja näkevät tekonsa. Amerikkalaiset ja venäläiset myyvät rahasta ja poliittisesta mahdistaan kummatkin aseitaan Syyrian eriuskoisille,

        mutta sinun mielestäsi Jumalan pitäisi armahtaa sotivien ihmisten jälkeläiset?
        Ohhoh, kyllä kai ihmiskunta haluaa rällästää maapallolla mielensä mukaan, ja Jumalan odotetaan jatkuvasti suuuuuressa rakkaudessaan korjaavan jäljet!
        Oi voi, ankara, mutta täysin oikeudenmukainen on Jumala rakkaudessaan, se on monet kerrat koettu. Mutta et sinä ruuneman pysty sitä noilla termeilläsi koskaan kumoamaan !


      • Makriina.ek

        Olet ruvennut filosofoimaan. Samoja ajatuksia varmaan kaikki mietiskelevät, vaikka naamioivatkin ajatuksensa huulenheittoon

        On pohdittava mikä se korkeampi voima on, jota Jumalaksi kutsutaan. Se on ollut ihmisten mielissä kivikaudelta lähtien, koska hautalöydöistä selvästi ilmenee, että usko kuoleman jälkeiseen elämään on ollut vahvana jo silloin. Täytyyhän siinä olla totuus mukana, Miksi muuten olisimme tuhansia vuosia etsineet? Elämä rajan takana ei ole meille kirkastunut, ja siksi aikojen kuluessa on mitä erilaisimpia arveluja tuotu esiin, mutta aina on se yksi jumaluus, jonka hallussa tuonpuoleinen on. Hänen armostaan henkemme saa sinne siirtyä tai mennä sitten ikuiseen pimeyteen epäuskonsa vuoksi.

        Monissa uskonlahkoissa koko elämä valjastetaan ankarin määräyksin rajoitettuun uomaan, jotta kuoleman jälkeen saisimme ihanan ikuisuuden. Tuntuu kamalalta, kun vuosikymmeniä on ihmisen kieltäydyttävä niin paljosta vain siksi, että "kirkkaamman kruunun" saisi .
        Se ei voi olla Jumalan tarkoitus, mutta antamissaan ohjeissa Hän kuitenkin osoittaa suuntaviivat, joita pitää noudattaa, jotta menestyisimme ja edistyisimme maallisella vaelluksellamme.

        Ihminen vain on peto phjimmiltaan, ja siksi saamme aina ja aina kuulla kaikesta raadollisuudesta, johon vain ihminen pystyy, ja haluaa voimiaan käyttää. Ei tarvita edes sotia, kun tavallinen kansalainen alkaa vainota ja pahoinpidellä läheisiään, usein vielä kietoa pahuutensa uskonnon harjoittamisen viittaan. Kuinka paljon onkaan tehty vääryttää jumalan nimissä, yhä uudelleen ja uudelleen, sodat kaikkein pahimmat keinot.

        Jumala on laatinut sääntönsä. Kuten Ruunekin ihmettelee, niitä sääntöjä rikotaan kaikkialla, eikä Jumala puutu eikä estä. Hän on jättänyt ihmiskunnalle valinnan.
        Joskus mietin, oliko sittenkin virhe luoda Aadam maan tomusta. Olisiko maapallo parempi paikka , jos tätä viimeisintä luomistyötä ei olisi tehty?

        Näköjään olen taas pudonnut pois rekatuista. :)


      • hävettääpuolestasi kirjoitti:

        Ihmisten pahuutta nuo teot ovat, eivät Jumalan tahto. Mutta ihmisellä on vapaa tahto, valita hyvä tai paha. Ei se pappien keksintöä ole, vaan Raamatun totuus. Miksi otat aina tuon Syyrian esimerkiksi, myös Suomen koteja on pommitettu , niissä kuoli myös lapsia ja lapsia lähetettiin pakolaisiksi Ruotsiin. Suomen miehiä kuoli Ruotsin vallan aikaan, jo 15-vuotiaita poikia lähetettiin taisteluihin Ruotsin mahdin lisäämiseksi. Sinun ihailemasi ruotsalaisuus ei niin kovin kunniakasta ole. Talvi- ja jatkosodissa kuoli yli 80 000 nuorta miestä. Hekin olivat viattomia ja syyttömiä kärsimyksiinsä, samoin heidän läheisensä. He eivät perheineen lähteneet muihin maihin vaatimaan elatusta. Valtavasti jäi sotaoprpoja, leskiä, vanhempia ja sisaruksia suremaan ja vaille tukea. Miksi kaukaisen maan lapsen kärsimys on jotenkin jalompaa kuin oman maan ihmisten ?
        Tuo kalsarivertaus paljastaa vain oman alhaisen ajattelutapasi .

        Kohtelko Jumalasi oikein myös noita venäläisiä ateisteja. Sotaa käyvät ovat ristiriidassa keskenään. Ei Jumalan tarvitse hyväksyä mitään väkivaltaa tai sotia. Jumalan hoiva puuttuu.


    • Jatkan innovointiani tulevaisuudesta.

      Kristiina23 nauratti minut sinne sonneihin ja hyväksyttävähän tuo on. Kuulumme siis samaan nautaheimoon Kristiinan kanssa, sukupuoli vaan vastakkainen. Katriina on ohittanut hiehoajan kuten tietänee ja lehmiys on siis osanansa. Tuntuu varmaan tutulta kun tissejään hipelöidään Delhin kaduilla

      Anteeksi nyt kun en malta ihan vähällä veivata kirjoituksiani.

    • Sielunsilminnähtynä

      Eihän sielunvaellusoppi tarkoita sitä että kun kuolee niin sielu siirtyy suoraan aropupulle tai kotihiirelle tai viemärirotalle. Se menee jonnekin ja palaa ... jos on palatakseen. Olen antanut itseni ymmärtää myös niin, että kun täällä maan päällä käydään oppimassa ja kehittymässä, niin seuraavassa elämässä siirrytään eteenpäin. Tai siis ainakin he, jotka ovat oppineet jotain.

    • Miten ovat selitettävissä ne monet kokemukset poismenneistä läheisistä, jotka tulevat hetkeksi tervehtimään murheellista omaista? Minulla oli muutamia senlaatuisia kokemuksia mieheni poislähdön jälkeen, voimakkain eräänä lauantai-iltana, jolloin hänen mieliohjelmansa "Avara luonto" oli menossa. Hän istui mielipaikallaan ja seurasi kiinnostuneena pingviinien elämää. Vain hetken, mutta ehdin panna merkille hänen vaatetuksensakin, ihan arkivaatteet. Sanoin, että olisit voinut jäädä pitemmäksikin aikaa, ei minua olisi haitannut, ja uskonkin, että jos ohjelma kiinnosti, katsoi sen loppuun.
      Mielenkiintoista on miettiä, mihin me menemme, ja ennen kaikkea, miksi? Eikö tämä elämämme ole ainutkertainen? Millainen on se toinen ulottuvuus, jonne siirtyisimme ikiajoiksi? Mikä tehtävä meillä siellä olisi?
      Aikoinani ihmettelin, kun äitini oli suorastaan innostunut kun kuoleman hetki lähestyi. Hän odotti malttamattomasti tapaamista kaikkien poismenneiden kanssa, hän uskoutui minulle, että äitinsäkin oli jo käynyt häntä katsomassa. Toivon hartaasti, ettei hänen tarvinnut pettyä, kun hetki sitten tuli.
      Nyt olen alkanut ymmärtää häntä. Kiinostus tuonpuoleiseen on alkanut herätä. He tietävät. Kohta on meidän vuoromme.

      • Kyllä minäkin koen läheisteni poisnukkuneiden kosketuksen,varsinkin kun illalla teen vuoteessani ristisanatehtävää,jotain henkäystä tunnen,kun he käyvät tapaamassa minua.
        Se ei todellakaan ole huoneissa tapahtuvaa vetoisuutta,ei sähköpattereiden tuomaa virtausta?

        Sielun matka Peter Ricelieun kirjoittama paksu eeppos kantoi minut aikoinaan jaloilleen,kun koin lapseni menetyksen.


    • Minulle on tullut kuin lopullisena käsityksensä.

      Ihmisessä on henki ja ruumis. Henki asuu ruumiin kortterissa niin kauan kuin kämppä on pystyssä.

      Sielu on uskovien luomus! Jotain sukua Pyhälle Hengelle.

      Kiitos kun olette olleet mukana käsityksessä. Näen asiat kuin "itsestäänselviöinä,".

      Äitini oli kiertokoulua käynyt torpan tyttö. "Kuolema on osa elämää" hän sanoi. Elämä oli hänen mukaansa täällä maallista, joka päättyy ruumin kuolemaan.Henki siirtyy siis elämään jossakin jonkinlaisena, mutta kumminkin.

      Kiitos mukanaolosta

      • Tosionkin

        """Ihmisessä on henki ja ruumis. Henki asuu ruumiin kortterissa niin kauan kuin kämppä on pystyssä."""

        Komppaan Ruunemania satasella, tämän selvemmin ei voi käydystä keskustelusta tehdä yhteenvetoa. Sallittehan muutaman hymypoikamerkin Ruunemanin kunniaksi :DDDDD


      • turhaankehut
        Tosionkin kirjoitti:

        """Ihmisessä on henki ja ruumis. Henki asuu ruumiin kortterissa niin kauan kuin kämppä on pystyssä."""

        Komppaan Ruunemania satasella, tämän selvemmin ei voi käydystä keskustelusta tehdä yhteenvetoa. Sallittehan muutaman hymypoikamerkin Ruunemanin kunniaksi :DDDDD

        Ruune teki tuo yhteenvedon muitten kommenteista. Itse hän pääsee aropupuksi mielestään. Mutta ainahan täällä on tärkeämpää KUKA sanoo kuin MITÄ sanoo.


    • uskonnäin

      Kun Jumala teki ihmisen Hän teki se maantomusta puhalsi häneen elmän hengen ja ihmisestä tuli elvä sielu.
      Sielu ei vaella kuoleman jäkeen kissaan eikä koiraan eikä mihinkään toiseen vaan odotta jossain, jota emme teidä missä. Maasta olemme tulleet ja maaksi muutumme. Ylös nousemisessa ihminen saa toisenlaisen ruummiin jossa meidän sielumme on. Kaikki mitä teimme tai jätimme
      tekemättä toisillemme tulee julki. Tuomio on, toiset oikealle toiset vasemmalle tekojemme mukaan.

      Mielestäni sielun vaellus on harhaoppia. Ihminen on ainut kertainen eikä meissä ole kenenkään toisen sielu lainnassa.

      • Uskomaton-kin

        Jokainen tulee uskollaan autuaaksi = sinä saat uskoa ihan mitä vain ja mihin vain eikä se ole kenenkään toisen uskosta mitään pois. Näistä aiheista valaistuakseen kannattaa lukea ja tutustua muuhunkin kuin siihen Isoon Kirjaan, joka ei tiedä kaikkea. Ja ennen kaikkea pitää silmät ja korvat auki.


    • sieluttt

      Sielu pääsee valoon myös voi saada uuden kehon ihmisen muodossa. Yleensä harhailee kuoleman jälkeen jolloin läheiset hakevat tai jää harhailemaan kummitus kehossa.

    • vaeltamaan-luotu

      Minun sieluni lentää tuulen mukana lohduttamaan onnettomia vanhuksia.
      - Heitä, jotka pakkaavat matkalaukkuja ja ovat juuri lähdössä, mutta eivät tiedä minne.
      - Heitä, jotka hakevat kaikki vanhatkin kukkaronsa penkille kun etsivät sitä junalippua, tai bussilippua jolla voisi matkustaa jonnekin, eivät tiedä minne ovat menossa.
      - Heitä, jotka istuvat kainutuolissa katsoen tyhjää tietä odottaen puolison tulevan töistä kotiin.
      - Heitä, joita kukaan ei käynyt katsomassa vanhainkodin sairashuoneessa.
      - Heitä jotka rukoilevat kotiinpääsyä, ovat taivastiellä, mutta portti vielä kiinni.

      Heitä sieluni kiirehtii tukemaan ja rakastamaan, kuten se on tehnyt ollessaan minun ruumiissani. Kun minä en sitä enää tarvitse, tai, kun en tajua sen olevan olemassa, voin luovuttaa sieluni jatkamaan tekemääni avustustyötä, olemaan henki hengettömyydessä, koska eihän sielu ole kosketeltavissa, ei sitä näe, mutta kun se on lähelläsi, sen tunnet.

    • Kesälomallako

      Ihan muuta googeloidessa tuli tällainen ketju esiin. Oletteko kesälomilla ??

      • näin-murheet-kasaantuu

        Ihan muuta googeloidessa tuli tällainen ketju esiin. Oletteko kesälomilla ??

        Voisitko pitää nuo googlenoitisi ihan omana salaisenta tietonasi, vai haluatko kertoa mitä puuhailet sängyssäsi ja onko sinulla oikea parisuhde, vai oikea nussimis orgiot puolisosi kanssa, koska siitähän täällä kysellään enemmän, kuin sielun vaelluksesta, jotta kukaan ei tiedä todellisuutta.

        Täällä ei ole viellä ratkaistu, mihin Sipilän ja Orpon sielu tulevaisuudessa menee, mutta useimma eläkeläisen kohtalo on jo ratkaistu, että he viruu hoitolaitoksissa, mikäli sinne pääsevät, vaipat pöksyissä ja jos eivät pääse sinne, niin kuolevat koti ovelleen.

        Sitähän on pakko surra jo nyt, mitä tulevaisuudessa mahdollisesti tulee tapahtumaan, mikäli nyt mamut ei tule raiskaamaan ja tappamaan.


    • e.lä.mä

      Tiedän sielu ei kuole mutta mikä muoto on sielulla tai asian lähettäjällä--luulen ihmisen muoto voi kuitenkin käyttää sopivia ex kun olimme vaimoni haudalla kissa hyppäsi hautakivelle ja maukui ja siitä alas hennes jalkoikin pyöri siinä ja suuteli.

      Koska tämä oli jatkoa mitä itse olin kokenut vaimoni kuoleman jälkeen, siis uskon mutta meidän pitää elää oma elämä.

    • Sielukin.kuolee

      Jokaisella on oma ns, Sielu= Ajatusmaailmansa johon on kertynyt elämänkokemuksensa, oppimansa (opetetut) asiat, tiedot,taidot jne. Kun tämä kaikki ihmisen kuoltua häviää ruumiin mukana (ns. sielukin), ei ihmisestä jää jäljelle kuin muisto vaan lopullisesti. Kukaan ihminen ei ole tullut todistettavasti kuolemansa jälkeen takaisin elämään missään muodossa, uskomukset eivätkä ihmisten kirjoittamat kirjat ole todisteita ns. sielunvaelluksesta, ne ovat pelkästään Uskomuksia.

      • Henkiuupuu

        Ja kuka sulle on tämän suurenmoisen tiedon antanut? Koetko olevasi suurikin näkijä ja tietäjä?


      • Sielukin.kuolee
        Henkiuupuu kirjoitti:

        Ja kuka sulle on tämän suurenmoisen tiedon antanut? Koetko olevasi suurikin näkijä ja tietäjä?

        "Kukaan ihminen ei ole tullut todistettavasti kuolemansa jälkeen takaisin elämään missään muodossa, uskomukset eivätkä ihmisten kirjoittamat kirjat ole todisteita ns. sielunvaelluksesta, ne ovat pelkästään Uskomuksia. "

        Tuossahan kirjoitin sen selvästi, jos sulla on parempaa tietoa niin tuo se esiin ja todista että olen väärässä.


      • Vieläkökangesta

        Sulla on siis joko luki- tms. ymmärtämisen vaje. Kuka sulle tuon 'suurenmoisen' tiedon on antanut, jota toistelet kuin seisokilla siunattu saarnamies? Ts. on aivan sama mitä sinä kirjoittelet, luki- ja / tai ymmärrysvajeisella eikä muillakaan maallisilla mölleillä sellaista tietoa ole, mikä hetkauttaisi mitään mihinkään suuntaan.


    • VaeltaakoSielu

      Suosittelen kirjoittajaa ja vastaajia lukemaan Veikko Huovista. Eräässä novellissa Leevi Sytky pääsi kokeilemaan sielunvaellusta. En löytänyt, missä kirjassa novelli on, mutta lukekaa sielunvaellusta etsiessänne maailman paras novelli: "Kahden juopon joulu." Veikko Huovinen: Ronttosaurus s. 152-160.

    • Per-kel

      Kyl mie saatana jään tänne kummittelemaan ihmisten riesaksi :)

    • Makriina.ei.kirj

      Nämä pohdinnat ovat varmasti tuttuja meille kaikille. Lapsena olin ihan innostunut ajatuksesta, että minusta kuoleman jälkeen tulee enkeli. Mietin valmiiksi, minne asti lentäisin ja mitä haluaisin katsoa maailmasta.
      Nyttemmin olen ymmärtänyt, että luuloni oli väärä, ei meistä tule enkeleitä. Mitä meistä tulee?
      Miksi pappi sanoo: " . . . ja on sinut viimeisenä päivänä herättävä." Olemmeko siihen asti kuolon unessa, kuten runollisesti sanotaan. Kuinka sitten on selitettävissä ne uskomukset, että poisnukkunut saattaa tulla tervehtimään tänne jääneitä? Unissakävelyä?
      Kuka kertoisi, miksi meidän tulisi saada ikiaikainen elämä? Mitä tarkoitusta varten? Tuonpuoleisessa olisi siis miljardeja henkiä. joiden maallinen vaellus on päättynyt kenties tuhansia vuosia sitten. Mitä yhteistä meillä on heidän kanssaan.
      Mormonit uskovat, että perheet liitetään yhteen. Loppujen lopuksihan me olemme samaa perhettä kaikki, jos Adam tosiaan on koko ihmisyyden alku. Mutta minä ihmettelen, miten perhe lasketaan. Jos perheessä on ollut inha väkivaltainen ihminen, jonka joku toinen perheenjäsen on tappanut, niin otammeko hänetkin perheeseen takaisin, entä hänen murhaajansa?

      Eli kysymys kuuluu, miksi pitäisi elää ikuisesti? Mikä tehtävä ihmisellä on kuolemansa jälkeen.

      Pää menee pyörälle. jos näitä asioita liikaa pohtii.

      • KotkanHeta

        Rauhoitu hyvä ihminen ! Mitään viimeisen päivän herättäjää ei tule. Ja tarinat Eevasta ja Aatamista ovat hölynpölyä.
        Ihmisyyden alku on paviaani lauma Afrikan viidakoista.


      • Per-kel
        KotkanHeta kirjoitti:

        Rauhoitu hyvä ihminen ! Mitään viimeisen päivän herättäjää ei tule. Ja tarinat Eevasta ja Aatamista ovat hölynpölyä.
        Ihmisyyden alku on paviaani lauma Afrikan viidakoista.

        Nii, ja nyt ne ovat Suomessa :´-(


      • Luojansijainen-ko

        Well, mistä se "paviaanilauma" on mahtanut maan päälle ja Afrikkaan tulla ja syntyä? Selitäpä kun olet noinkin 'runsailla' tiedoilla ja käsityskyvyllä siunattu.


    • mua-ei-koskaan-ollukkaa

      Uskon jumalaan, jeesukseen ja pyhäänhenkeen,
      siitä huolimatta vaikka kuinka mietin
      koen että kuoleman jälkeen ei ole mitään, on pelkkää mustaa pimeää,
      kai se on se kuuluisa musta-aukko tuolla avaruudessa jossa ei ole mitään,
      olen ikuisesti poissa,
      en kuule, en näe , en tunne mitään,
      olet tyhjyydessä ,
      ei mitään ei yhtikäs mitään,
      tätä tunnetta en ole saanu pois vaikkka kuinka jumalata kyselen,
      uskon jumala pitää huolen tulevasta,
      minun ei tarvi siitä huolehtia yhtään, enkä huolehdi, hyvä kun kuolen pois,

      • onon.niinon

        Joo,o hyvä on kuolla pois poikkeen, eikä tämmöstä pirunmoista kouhotusta kenenkään tarvihe kestää iankaiken ;))


    • e.lä.mä

      Kaikki tulee selväksi kun itse kuolee.

      Täytyy elää oma elämä.

    • Kynnyksellä

      Ihmettelin aikoinani, kun äitini ihan odotti kuolemaansa ja pääsyä sille puolelle. Hän kertoi saaneensa viestejä, että häntä odotetaan, ja joku oma läheinen oli jo käynyt häntä katsomassakin.
      Se oli minusta outoa.
      Nyt ymmärrän. Pianhan se minullekin selviää. Ihmisluonto ehkä on rakennettu siten, että kun aika tulee täyteen, pelko katoaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe