Aktiivimalli sekä joka viikko uusi työpaikka

thäshistspoiyss

Vihdoinkin suomi alkaa muuttumaan ja vauhdilla.

kjäh kjäh kjäh
näin se vain menee
tsemppiä teillen, kjäh

35

477

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kelloton

      Mulla on raskas 7 vuoden työura takana nyt, josta pääsin eläkkeelle viiskymppisenä.
      Kyllä pitäisi riittää osaltani hommat.

    • thässhitspiyss

      Voi jeesus teitä lusmuja, aktiivimallia ja aktiivimalli 2 ei kaada kukaan, ei sitten kukaan.
      Suomi tarttee tätä uskokaa. kyllä lusmutkin joutuu kärsimään, vihdoinkin.

      Eihän lusmuista tykkää kukaan, yrittäjät eivät ota töihin vaikka maksettas, kukaan ei huoli teitä enää töihinsä.

      Tulis se vapaaehtoistyö siihen aktiivimallin kylkeen niin siinä olis teidän tulevaisuus lusmut.
      kjäh kjäh kjäh
      näin se vain on

    • MousseMusse

      Toivottavasti ihmiset alkaa tekemään joukko itsemurhia niin jää sipilä näppejä nuolemaan kun verorahat vähenee. Nyt voisi olla saumaa yrityksellä joka tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja päättää päivänsä. Pääsee jonnekki missä sipilä ei päätä.

    • gtg

      keskustalaiset bojkottiin
      älkää ostako keskustalaisia tuotteita

    • erfgweweeasdfsdfwe

      Provot senkun huononee.

    • Näytön_paikka

      Se mitä aktiivimalli tarkoittaa luo myös vastuun Sipilälle ja Lindströmille että ne työpaikat löytyy. Jos ei vastaa huutoonsa niin mainekin menee, kunnia jo mennyt. Sehän olisi taas aivan järjetöntä toki tämän halituksen linjan mukaista että tilastoja vain parannetaan. Nyt hallitukselle tuli joko tai ei testi, pitää osoittaa työpaikkoja jossa saa palkkaa sen verran että sillä tulee toimeen. Jos tuohon ei pysty niin Sipilän hallituksen toimet avautuu koko kansalle, jopa niille tyhmemmillekin jotka ei ole ymmärtäneet.

    • pierunperse

      En hae samoja työpaikkoja uudelleen. Jos joku sanoo ettei ota niin se on ei ja voi voi. Eihän kaikilla ole edes tietokonettakaan ja hyvä niin ettei pääse vahingossakaan lukemaan edes tälläisiä paskahousun perseestä olevia juttuja. Eikä vahingossakaan pääse ottamaan ainakaan mitään idiootti pikavippiä.

    • cgcfhnh

      Joo rahal töihin...hyvä vitsi. Ei osata etsiä edes asuntoakaan niin vielä huonompi vitsi...joo. Joo.....tyhmyys loistaa että vai vielä työttömälle lainaa joo...kaikista huonoin vitsi. Joo....maksaako työtön yksin asumisesta 800 niin ei varmana maksa...joo. Mäkin ihan uskon tohon soopaan että kaikki mahtuis samaan paikkaan asumaan ja siellä samassa paikassa olis kaikille töitä joo...siinä ajatuksessa on hyvä pysyä niin pääset lataamoon ellet ole jo siellä...joo. Tätä samaa ne on jauhaneet jo iät ja ajat ja sama raha on aina maksettu kuitenkin jollain muotoaan....joo kuinka kauas tolla hikisellä 500 kukaan edes lähtisi niin voi kokeilla...joo se on moro.

    • tuohallituksennäyttötyö

      Stemppi saa tosissan olla edes Te palvelut ei kykene vastaamaan tuohon haasteeseen. Koko homma on susi jo syntyessään,mutta eihän nämä sitä myönnä:

      https://yle.fi/uutiset/3-10012034

      Te taholta asia myönnettänee jokseenkin:

      https://yle.fi/uutiset/3-10014489

      Politiikot ja liitot tyrmäsivät suurimmata osin koko aktriivimallin jo ennen sen voimaantuloa ja kyllä kansatitää millaiset vaikutukseet tuolla on ja kuinka epäinhimillinen aktiivimalli on toimena, työttömien asemaa kurjistaen.Suora osoitus siitä on aktiivimallin nostattama vastutustus kansanriveissä:

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2730

    • dfthf

      Joo mistä kaverit muuttamaan. On se kummallista kun sitä apuahan ei koskaan missään vain sitten näy. Eikä se tule mistään kotoakaan. Pelle.

    • sehrre

      Kuka etsii asunnon. Pelle.

    • serrgser

      Eipä taida aloittajallakaan olla sitä työpaikkaa....voi voi.

    • 123-321

      Jos kirjehakemuksia hakemuksia tai sähköpostihakemuksia lähetetään 4 viikossa, niin ettekö ymmärrä, että työnantajalle tai tämän edustajalle se on jo lähtökohtaisesti mahdoton tehtävä.

      Tämän takia ainakin yksityissektorin työpaikat rekrytoidaan muilla tavoin ja julkinen ilmoittelu työpaikoista tulee vähitellen häviämään kokonaan, mikä vaikeuttaa työnatajan mahdollisuuksia soveltuvan työvoiman saantiin sekä aiheuttaa karenssin työttömille useimmissa tapauksissa, kun soveltuvia työpaikkoja ei ole haettavana.

    • mitäsläksitte

      Eletään kuin naapurissa, jossa huonosti toimivia asioita on pakko sietää.

    • Passiivimalli

      Eiköhän AMF-mallin (Arbeit Macht Frei) tarkoitus olekin haja-asutusalueiden tyhjentäminen?

    • erreagae

      Nämä älyvapaat tyhjennys ideat voi alottaa sieltä omasta päänupista. Ei ole kaikille nytkään edes mitään kämppää yleensäkään. Perusturva on niin pieni ettei sillä kukaan pysty muuttamaan yhtään minnekään. Sen varassa oleva ei saa niitä rahoja mitenkään kasaan.

      • perusturvaa3kympillä

        Noinhan se on .Eikä tuo aktiivimalli tuo ainuttakaan työpaikkaa. 18 tuntia työtä jostain pitäisi työttömän saada ,kun ei nytkään saa työtä. Mikä tyossa työllistämistoimena on työllisyyttä lisäävä osa ? toimentuloa alentava toimi on sillä aktiivimalli leikkaa työttömän perusturvaa 30 kympillä.

        https://www.talouselama.fi/uutiset/hallituksen-tyottomien-aktiivimalli-suututtaa-tosiasiallisesti-tyottomien-perusturvaa-leikataan-talla-esityksella/7663ea4d-01ca-3c3e-84ed-f92f57d5937e

        Joku ehkä saa toimentulotuksena tuon perusturva takaisin ,toinen ei. Selkeästi toimi on kansalaisia eriarvoistava ja vie toisilta perustuvan . lisäksi toimissa edellytään vastikkeellisuutta nykyisellä sosiaaliturvaklla osallistuvalla te palveluiden toimintaan 5 päivää tuon jakson aikana.jolloin on selkeästi katsottu päätlöstä tehdessä että työttömyys turva on ansaitttava tulo .Perustuslaillisesti tuo on kuitenkin subjektiivinen oikeus kailille,eli vastikkeeton ja kysenalaistamaton. Aktiivimalli on siis perustuslainvastainen ja myöskin kasalaisia eriarvoistava,sillä vastine toimista ei ole nykyisen sosiaali järjestelmämme puitteissa kaikille sama.

        Sen kannustavuus voidaan myöskin kyseenalaistaa ,sillä tuossa on annettu mahdollisuus yritys tulolla tienata 240e jolloin 30 e leikkausta ei tule. Nyt on kuitenkin niin,että tuo ansaittu tulo on soviteltua tuloa ja se vähentää työmarkkinatukea siltä osin kuin yritystuloa on saatu. Kelan sivuilla sovitellusta tulosta mainitaan seuraavasti:

        "Yritystoiminnan käynnistäminen työttömänä

        Jos aloitat yritystoiminnan työttömyysaikana ja saadessasi työttömyysturvaa, voit silti saada työttömyysturvaa vielä 4 kuukauden ajan.

        Yritystoiminnasta saatavat tulot sovitellaan yhteen työttömyysturvan kanssa eli ne vähentävät työttömyysturvan määrää. Ilmoita yritystoiminnan tulot työttömyysajan
        ilmoituksessa. "

        http://www.kela.fi/soviteltu-tyottomyysetuus

        Toisin sanoen saat pitää tuon työmarkkinatuksesi eikä kolmekymppiä leikata kun tienaat noin puolet tyyömarkkinatuestasi itse (työmarkkinatuki = 648- verot eli puhtaana noin 518e/ 4 viikkoa).

        Toimi on myös työttömälle pakoittava ,sillä toimiin osallistumisen pakkokeinona on käytetty uhkaa viimesijaisen toimeentulon menetyksetä,joka tekee toimesta ylesien ihmisoikeussopimuten vastaisen toimen. ja ihmisoikeus soopimus rikkomuksen. Tuossa kun vaaditaan osallistumaan te palveluiden aktiivi toimiin sillä uhalla että palveluihin ei osallitu on seurauksena viimesijaisen toimeentulon menetys,joka on realitteeinen toimi mikäli ei kuulu toimeentulotukien piiriin eikä ole mahdollista sellaista täydennytä saada jolla peruturva tuossa tilanteessa taattaisiin. Niin ei ole toimittu. Työllistymistä edistäviä toimenpiteitä ovat muun muassa työvoimakoulutus, omaehtoinen opiskelu ja työkokeilu. Työkokeilu on vähintäänkin kyseenalainen pakkotoimi henkilölle joka tarvitsee työtä elääkseen.


        Aktiivimallia on aiheeta arvosteltu:

        https://demokraatti.fi/en-voi-ymmartaa-ajatusta-jonka-mukaan-tyottomyysturvaa-leikataan-jos-tyoton-ei-onnistu-loytamaan-tyota/

        https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/217159-tyottomien-aktivointi-menossa-pieleen-karenssilta-pelastaa-vain-patkatyo-tai-te

        https://yle.fi/uutiset/3-9988164

        https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/2986107-tyottomien-aktivoinnin-yleisin-tulos-on-uusi-aktivointi

        Aktiivi toimet ovat kyllä saaneet aikaan aktivittettia,meinaan kansalaisaktiviteettia,joka on todennäköiseti ainoa aito aktiviteetti jota tuota kautta saadaan aikaan. toimet ova kohtuuttomia ja passivoivia. Moni tulee sanomaan pitäkää vaihtorahanne ja ottaa ton karenssin,jolloin hallitus on mitä ilmeisimmin päässyt tavoitteeseensa ja voi olla tyytyväinen toimiinsa ja aikaansaannoksiinsa.

        nimiä kerätään tuonne aktiivitoimien lopettamiseksi:

        https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2730


    • srhrg

      Jospa jotkut ei halua esittää toimeentulotukeen vaan tiliotteitaan, tai toimia niiden sääntöjen mukaan mitä sieltä sanotaan. Tuskin kellekää ökyrilkkalle mitää toim tulotukia myönnetään saatika jos on säästössä jotain.

    • verot-takaisin

      Mulla on noin 13 vuoden yhtenäinen kokopäivä työura . Nyt toista vuotta työttömänä. Kohta tipun ansiosidonnaiselta. Tavoite on saada vähintään työaikana maksamani tulovero takaisin pääasiassa työmarkkinatukena, asumistukena, toimeentulotukena ja myös muina mahdollisina tukina. Se on kova urakka ja tuet pitää optimoida ja ensi maaliskuussa pääsen myös tuetulle lomalle, joka myös huomioidaan Excel-taulukossa. Jos työtä tekee niin pitkään, että jää vanhuuseläkkeelle 64 vuotiaana, niin ei koko elämässään saa tuloveroille kuin olemattoman määrän katetta. 10-20 vuoden työllä (palkka ja verotus ratkaisevat käytännössä) tämä on vielä mahdollista. Excelin taulukko täyttyy hyvää vauhtia ja tulevaisuudessa olen saanut palkkaveroni takaisin eri tukimuodoissa.

    • thäthsitpoiyess

      Et sä eläkkeelle pääse, joudut ilmaistöihin

      kjäh kjäh kjäh
      näin se vain on

      • maalleturvaan

        Kyllä pääsen. Olen valmistellut valmiiksi jo setin, joka estää työnteon menettämättä peruspäivärahaa ja sittemmin työmarkkinatukea.

        Kjähättele vaan rauhassa. On mielikuvituksen puutetta, jos ei osaa olla työtön menettämättä työmarkkinatukea. Tosin tämä vaatii syvää perehtymistä ja voimassa olevien lakien tuntemusta. Jos joutuu hallinto. Tätä kirjoittaessani yllättäin kännykästä katsoen klo 17 Ylen uutisia, SAK tekee tämän vieläkin helpommaksi. SAK on reagoinut aktiivimalliin ja vaatii sen kumoamista ja mahdolliset työtaistelut voivat myös tulla kyseeseen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että niillä paikkakunnilla, joissa työtä ei ole tarjolla tosiasiassa, ei tuota mallia tulla edes soveltamaan. Se aktiivimalli tulee vähintään lieventymään uusilla soveltamisohjeilla, vaikka settini on suunniteltu äärimmäisiin oloihin ilman SAK:n puuttumista asiaan. Voi olla, että koko 18-kohtaista settiäni ei edes tarvitse toteuttaa kokonaan. Nyt on vasta neljäs kohta menossa setistäni, joka on muutto 1½ päästä maaseudulle pieneen kuntaan olemattomalla vuokralla ja vesi kuuluu vuokraan. Käytännössä työpaikkoja ei ole alle 90 kilometrin. Halpojen elinkustannusten takia aikanaan leikkaamaton työttömyysturva, asumistuki ja toimeentulotuki antavat riittävän perusturvan pienten säästöjen ollessa puskurina yllättäviin menoihin. Säästöt olivat setissä kohta 1 ja niiden sijoittaminen avaruuteen oli kohta 2. kohta kolme oli kustannuksiltaan sopivimman kunnan löytyminen seuraavilla muuttujulla: 1.1 Siisti kaksio (57 - 60 neliötä), jossa yhden henkilön vuokra jää normien alapuolelle ja asumistuesta tulee 100% hyöty. Huomautus: Eräältä paikkakunnalta olisi jopa löytynyt 74 neliön kolmiokin, mutta liian pohjoisessa. 1.2 Asunnon tulee olla tietyn leveyspiirin alapuolella, pituuspiirillä ei niinkään väliä. 1.3 Mitä suurempi työttömyys kunnassa, sitä parempi. 1.4 Realistisia ja epärealistisia työpaikkoja ei saa olla lähimaillakaan tai niitä pitää olla mahdollisimman vähän. 1.5 Lähimailla pitää olla kauppoja ja aitoa kilpailua aisakkaista, joka pitäävät ravinnon hinnat kurissa ja on paljon jatkuvia tarjouksia. Huomautus: Valitettavasti tähän tyssäsi useat selvitykseni, koska usella paikkakunnilla oli esimerkiksi tilanne, jossa käytännössä ainoissa kaupoissa S-marketissa ja K-kaupassa oli sentilleen samat hinnat ja täten ilmiselvä sovittu kartelli. Tämä kohta 5 vaihteli todella paljon paikkakunnitta. 1.6. Asunnon sijaittava siten, että suhteellisen läheltä pääsee bussilla (pakettimatkat) viikonlopuksi Viroon, jossa olen 9 vuotta käynyt kerta / kuukausi. Kohta kolme oli pitkän tutkimuksen kohteena ja otti koville. Pääkohta neljä alakohtineen on siis meneillään ja se on juuri tämä muutto 1½ kuukauden päästä jakautuen alakohtiin. Kun suurin piirtein Vaasa - Joensuu akselin alapuolelta etsii asioita, niin löytyy yllättävän monia mahdollisuuksia ja siksi kannustankin kaikkia käyttämään edullisen asunnon etsinnässä laajempaa Suomea etsintäalueena. Ketjuissa noidutaan pääkaupunkiseudulla siitä, että itse pitää maksaa niin paljon komeron kokoisesta asumisesta ja rahat ei riitä. Suunnittelua hyvät ihmiset. Minä muutan 424 km, joten tilanne se on tässä uusi itse kullakin. Sen vposi katsoa olevan myös eettisesti arvokas teko, koska se tarjoaa työtätekeville asuntoja tai miksei kelle hyvänsä asuntoja. Pääkaupunkiseutu on tupaten täynnä ja kärsii asuntopulasta koko ajan.


    • dyjyj

      Tolle kjähätteljälle pitäs takoo kalloon ettei toisten työt sille kuulu pätkääkään. Eikä asumiset. Eikä mikään. Sairas tapaus.

    • buaaaaaaaaaaahhh

      Menen heti töihin kun saan pillua. Koska oot kjähä viimeks saanu.

    • Tiit57

      Aktiivimallilla ei ole mitään merkitystä kaikkein köyhimmille jotka saavat toimeentulotuesta tuon puuttuvan osan. Tämä vain lisää toimeentulotuen saajia niistä jotka ovat siihen oikeutettuja ja jotka eivät ole toimeentulotukea ennen saaneet. Aktiivimalli tulee koskemaan eniten henkilöitä jotka eivät saa toimeentulotukea syystä tai toisesta. Luultavasti moni tälläinen henkilö joutuu oikeasti myymään omaisuuttaan, lainaamaan tuttavilta rahaa tai tekemään toimeentulotuen saamisen itselleen muuten vain mahdolliseksi. Täytyy myös muistaa, että on henkilöitä jotka eivät pysty myymään omaisuuttaan jos omaisuudella on eri hallitsija. Lisäksi joillain voi olla omaisuutena sellaista mikä ei mene käytännössä millään kaupaksi.

    • djdjyjy

      Ja sekös vituttaa. Mutta antaa vituttaa vaan. Toimeentulotuilla oleva on joutunu laitaa kaiken lihoiks jo aikaa sitten jos mitään on koskaan ollukaan...joku torvelo tälläseltä alkas vielä jotain vaatia niin aika sairas saa olla.

    • Epäilen_suuresti

      Työministeti otti melkoisen vastuun siitä että töitä löytyy ja asillisia. Saa nähdä pystyykö tässäkään vastuutaan kantamaan?

    • thätshithspoiyiss

      eihän kukaan oletakaan että kukaan töitä löytäisi, on kyse säästöistä.
      Kaikille tulee antaa tuo 4.65% leikkaus, lisäksi mahdollisimman paljon karenssia päälle.

      Vain näin yhteiskuntamme säästää.

      Ilmaistöihin joutuvat ressukat äidin pullamössöt nyt viimeinkin.

      kjäh kjäh kjäh
      näin se vain menee

    • Alotaitestäs

      Joku hyppäs harjalta saadakseen yhteiskunnan itelle?

    • shrtserh

      Joku meinaa pystyvänsä komennella muita tekemään jotain mitä ei kuitenkaan pysty tekemään. Ei tolla perusturvalla kukaan minnekään mene. Se on voi voi ja kulli käteen.

    • rasistiNaama

      Onko aloittajan tarkoitus irvuilla täällä?
      Rasismiako levität?

    • sohvaperuna1

      Kaaleppi, aktiivimalli ei ainankaan täällä heilauta millään tavoin. Toimeentulotuki korvaa sen. Ja pupuleikkejä kursseillekaan ei tarvitse mennä pelleilemään tai palkattomiin "töihin", on kenkälaatikossa sen verran tuohta ettei työmarkkinatuen karenssikaan(josta saa takaisin 60-80%) tt-tukena stressaa.

      Hajoa sinä jälkeenjäänyt jolla ainoa huvi elämässä on tänne raapustelu.

    • halvat.huvit

      Jälkeenjäänellä on huvit vähissä. Ehkä tämä palsta tuo niitä.

      • PÖLÖTIIKKO

        on se kumma pakolaisia vaan haalitaan / työttömiä lisää , lapsilisät yms. asuntomenot sontamenot, sähköt eikä osata sanoa ei EU


    • tdrhyjy

      Eikö vituta kun pakolaanen vie asunnon sun nenän edestä...tolla logiikalla en luopuisi omastani ainakaan mistään hinnasta.

    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1709
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1604
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1468
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      59
      1452
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      51
      1349
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1308
    7. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      84
      1245
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1168
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1121
    Aihe