Olet nainen

Myönnettäväseon

Vieläkin monesti mielessäni vaikka olen jo luovuttanut aika päiviä sitten. Itse asiassa jo kyllä muutenkin suhde jutut saa hoidella sellaiset ihmiset jotka siihen pystyy. Kun kärsii sosiaalisten tilanteiden pelosta se kaikki on niin vaikeeta ja tutustuminen uusiin ihmisiin. Parempi olla vain niiden seurassa joihin on jo tottunut. Pääsee paljon helpommalla eikä tarvi hirveesti stressata.

22

1339

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Itseainakinyritän

      Joo, niinhän se on. Mutta sitten vanhana saattaa kiikkustuolissa kaduttaa. En tiedä, monesti kyllä sekin voi olla kannattavaa lähteä sieltä omalta mukavuusalueelta vähän poiskin.

      • riipiipi

        Minä olen tätä kehoitusta noudattanut ihan härkäpäisestikin vain tullakseni yhä pahemmin murjotuksi. Nyt olen jo niin arka ja pienentynyt että ei tästä enää palauduta. Että ei ihan mihin tahansa, kunhan vaan pois mukavuusalueelta, koska siitä epämukavasta voi tulla sietämättömiä traumoja jos on muutenkin kuori pehmeänä. Itsellä kun on taipumusta vielä esiintyä sitä ylpeämmin ja itsevarmemmin mitä enemmän vereslihalla sisukset on, niin ihmiset kuvittelee että tuota perkelettä täytyy vähän ekstrakörmyyttää ja pistotestailla ettei se luule itsestään liikoja. Ja sitten kun on kilttipiltti niin on kait tyhmä jolle voi myös tehdä mitä vaan. Voisi kuvitella että usein uutena tähän olisi jo tottunut, niin kuin tavallaan onkin, mutta tuntuu että tämä kaikki on jo niin nähty eikä oikein mikään oikeasti kutsu miellyttävään kommunikaationn. Siedettävän ihmissuhteen rakentamiseen menee aikuisiässä min. 5 vuotta, varsinkin jos takana on epätavallisia kokemuksia JA sen vuoksi ehkä vähön epätavallisina pidettäviä näkemyksiä.


    • itselläkinsamaa

      Yritä altistaa itsesi pikkuhiljaa niihin tilanteisiin. Tämä on juuri oikeaa hoitoa sosiaalisten tilanteiden pelkoon ja paniikkiin. Välttely vain pahentaa ongelmaa!!

      • Tympii

        Niinhän tuo vaihteelee ja en tiedä mikä kausi nyt on, kun jotenkin on pahemmin päällä. Kassajonossakin taas vaihteeksi alkanut tuntumaan aika pahalta. Kyllä nyt taas jotenkin kyrsii tämä homma.


    • siril

      Mutta jos kerran vaikka uskaltaisi yrittää.Et sä siihen kuole jos tuo toinen ei olekkaan kiinnostunut vaikkakin pettymys voi tulla,mutta yritä kuitenkin.

    • KirjoitanNyt

      Mikä sinulla pitää yllä tuota sosiaalistentilanteuden pelkoa? Minulle alkanut tulemaan noita tuntemuksia tämän fyysisen sairauden myötä.
      Todella voimaa vievää.
      Onneksi ei vielä pahana, mutta hajua tunteesta ja olen miettinyt, että jos selviän tästä, voisin olla tukena vastaavasta kärsiville tulevaisuudessa. Lähteä mukaan just kauppaan mukaan tueksi yms.

      • Vaikeakysymys

        Se on ollut kyllä mukana jollain lailla koko iän. Alkoholin kanssa läträäminen ei kyllä kannattaisi. Kunnon känni kyllä jättää jäljet ja muutaman päivän on kyllä sen jälkeen paljon herkempi.


      • KirjoitanNyt
        Vaikeakysymys kirjoitti:

        Se on ollut kyllä mukana jollain lailla koko iän. Alkoholin kanssa läträäminen ei kyllä kannattaisi. Kunnon känni kyllä jättää jäljet ja muutaman päivän on kyllä sen jälkeen paljon herkempi.

        Joo, eikös se perustu ihmisen turvallisuuden hämärtymiseen tuo tuollainen pelko jne. Alkoholi lisää oireita, olen kuullut muidenkin kertovan samaa, siis kunnon kännin jälkitilat.
        Ookko huomannu semmosta asiaa, mikä vahvistas oloa?


      • hrmmmmmm

        Niin, kyllä varmaan jollain lailla. Varmaan ne terveelliset elämän tavat auttaa tässäkin asiassa, jos niitä muistaisi aina noudattaa ja kunnon yöunet, että elimistö on virkkuna muuten. Kahvikin kyllä tekee levottomaksi liikaa juotuna, mut siitäkin, kun tykkää. Hyvä seura jossain tilanteissa, kyllä auttaa, ja saa huomion johonkin muuhun, eikä ala miettiin omia tuntemuksia, joka on yleensä se suurin virhe.


      • KirjoitanNyt
        hrmmmmmm kirjoitti:

        Niin, kyllä varmaan jollain lailla. Varmaan ne terveelliset elämän tavat auttaa tässäkin asiassa, jos niitä muistaisi aina noudattaa ja kunnon yöunet, että elimistö on virkkuna muuten. Kahvikin kyllä tekee levottomaksi liikaa juotuna, mut siitäkin, kun tykkää. Hyvä seura jossain tilanteissa, kyllä auttaa, ja saa huomion johonkin muuhun, eikä ala miettiin omia tuntemuksia, joka on yleensä se suurin virhe.

        Joo, varmaa jollain tappaa pitäs saada se luottamus ommaa pärjäämissee takas.
        Siitä, että selviää.
        Minulla sellaisia hankalasti siedettäviä fyysisiä vaivoja, jotka herättävät pelkua ja hirvittää ,miten pärjään julkisilla paikoilla.
        Helpottaa,jos joku on mukana,tukena.tietää pääsevänsä esim.kaupastaa ulos,jos fysiikka pettää.
        Jo pelkkä ajatus siitä,ettei selviä,saa pientä paniikkia aikaan.
        Alitajunta tekee tepposiaan.


    • yli50Sinkku

      Itse koen kans olevani saamaton ja tuntuu enemmän vaan siltä, et kaipa vaan on tyydyttävä kohtaloon. Viime vuoden puolella oli pari kiinnostuksen kohdetta, osoittivat kiinnostusta minua kohtaan? Loppupeleissä minä hannasin ja lopulta pelasin itseni ulos tilanteesta.

      Ehkä näin on sitten todettava, että en ole valmis jakamaan arkeani toisen kanssa? Luottamus mennyt, usko ja toivo löytää mieleinen tuntuu menettävän merkitystään. Ehkä olen luotu yksineläjäksi? Joskus kaipaus on suuri, mut muuten arki kuluu lunkisti omasta ajasta nauttien.

      • Joskusvainkaipaa

        Onhan siinä yksin elämisessä hyvätkin puolensa. Ainakin asiat rullaa aina omalla haluamallaan tavalla. Mut ihmisellä taitaa olla perusasetuksissa jonkinlainen koodi, että sitä kaipaa toista lähelleen.


    • puoliujoN

      Millainen on tämä nainen, joka on mielessäsi mies? Oliko hän olemukseltaan jotenkin super-rohkea tai rohkea ylipäätään? Useimpien ihmisten olemuksessa on jokin kanssakäymisen häiriö, mutta monet ovat opetelleet sosiaalisesti vilkkaiksi, ylittävät pelkonsa olemalla sellaisia tekopirteitä ja päälle käyviä. Eli joku fiksu nainen vois mielellään ottaakin sosiaalisesti pelkoisen, koska sellainen mies on aito ja rehellinen ja ei ainakaan yritä teeskennellä mitään.

      • Luulisinnäin

        Kyllä hän aika rohkea varmaankin on. Sinänsä luonteesta muuten hankala sanoa, kun ei tuo tutustuminen oikein koskaan luonnistunut.


      • PuoliujoN
        Luulisinnäin kirjoitti:

        Kyllä hän aika rohkea varmaankin on. Sinänsä luonteesta muuten hankala sanoa, kun ei tuo tutustuminen oikein koskaan luonnistunut.

        Juttelitteko koskaan ollenkaan? Jotain?


      • Niinhänsiinäkävi

        Muutama sana jos sitä nyt jutteluksi pysty sanomaan, kun vetäydyin pois ennenkö tajusin oikein mitä tapahtui.


      • kaipaanyhä
        Niinhänsiinäkävi kirjoitti:

        Muutama sana jos sitä nyt jutteluksi pysty sanomaan, kun vetäydyin pois ennenkö tajusin oikein mitä tapahtui.

        Näin kävi yhden miehen kanssa ja olin hiukan hämmästynyt, mutta tilanne oli nyt erilainen kuin joskus aikaisemmin. Paljon henkilökohtaisempi.


    • eisiisjärkee

      Näinhän se on. Kantsii oikeesti miettiä mikä vaivannäkö jonkun höttötunteen takia. Ihmisiä on miljardeja miksi joku olisi erityinen. Se on pelkkä mielenvika ja aivojen kehityymättömyys kuvitella sellaista sitäpaitsi se ihminen on todellisuudessa paljon pahempi kuin mitä suurimmissa uhkakuvissa osaat ajatella, ainakin yleensä.

    • vähänvarovainen

      joo onhan se niin, että pääsee helpommalla yksin eikä tartte stressata, mutta jos yhdessä olis kaksi samanlaista, ja asiat etenisi sen tähden sopivan hitaasti ja vapaasti, niin voi se stressikin olla minimissä. Siis yleensä sosiaalisesti epävarmat ymmärtää toisiaan eikä niin tule niitä suorituspaineita.
      Tätä yhtä miestä ajatellen kirjoittelen. Kuvio ei edennyt mihinkään, kun kumpikin vaan tunnusteli ja sitten vetäytyi....

      • olenrehellinen

        Oikeastaan ei ole kyse sosiaalisesta epävarmuudesta vaan siitä ettei jaksa ruveta tutustumaan tuntemattomiin ihmisiin. Se vien paljon enrgiaa ja vaatii joustamista ja jo pelkän ajatuksen tasolla ajateltuna että niin pitäisi ruveta tekemään iskee väsymys. Minusta tuntuu että olen ollut jo niin paljon eri ihmisten kanssa tekemisissä aikaisempina vuosina, että minun kiintiöni siinä asiassa on tullut täyteen. Enkä todellakaan ole yhtään kiinnostunut tekemään minkäänlaisia kotitöitä kenenkään muun kotona.


      • järjestysollapitää

        Miten te saatte läheisyyttä, seksiä ja hellyyttä? Ja kotitöiden tekeminen yhdessä sopivan ihmisen kanssa voi olla kivaa esim.ruoanlaitto, mutta tietty tuskaa esim.kontrolloijan kanssa. Olet siis elämän kontrolloija.


    • ÄläIkinäLuovuta

      Sitten jää yksin. On vaan uskallettava avata ajatuksensa ja olla omaitsensä ei se muuta vaadi. Ja ei treffailua saa ottaa liian vakavasti. Jos ei natsaa sen toisen kanssa niin sitten ei. Se on vaan elämää sekin. Toisaalta voi löytää juuri sieltä tuhansien ihmisten joukosta juuri hänet jonka kanssa viettää koko loppu elämänsä onnellisina.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      274
      2863
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      75
      1506
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1460
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1250
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1180
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1177
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      20
      1042
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1003
    Aihe