Porokarja häkitettävät ihmisten sijaan porotiloill

porotonäiti

Viihtyykö Taivalkoskelainen kansanedustaja häkitetyssä pihassaan josta on julkaissut kuvia netissä? Kaikille häkitys ei sovi. Se rajoittaa vanhusten ja lasten normaalia liikkumista. Estää liikuntarajoitteisten kulkemisen sekä aitaukseen suljettujen päivittäisen palvelujen saannin, kuten lehden ja ruokapalvelun. Kun kiukustunut naapuri toteuttaa uhkauksensa ja jättää portit auki, porokarja rynnistää vanhuksen tai lapsiperheen pihaan, eikä sitä saada pois. Viljelijää häkitys haittaa. Häkitys vie pinta-alaa ja hidastaa työntekoa. Häkitys aiheuttaa vaaraa lapsille, vanhuksille ja eläimille. Häkitys ei ole nykypäivää. Porokarja kuuluu porotiloille. Jokainen ymmärtää ettei kaikkia pihoja, taajamia ja teitä voi häkittää. Muutaman porotilan sen sijaan voi helposti häkittää.

9

433

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • karseaatoimintaa

      Vanhat ihmiset pelkää soitella poromiehille, he yleensä ottavat yhteyttä vaikkapa maanviljelijään jotta tämä soittaisi heidän puolestaan. Mistä tällaiset pelot johtuu? Mikä helkkarin pelon kulttuuri koillismaalla vallitsee?

    • Häkissä

      Ei naurata ei, ei naurata ei, ei täällä Taivalkoskella haluta asua häkissä vaikka paikallinen kansanedustaja sitä aijaakin tänne. Ei naurata ei.

    • eiaitaanihimisä

      eihän me saaha etes koillissanomia ennää sen jäläkeen kun meijät aijataan kuten Keräsen niilo on aijattu kottiinsa. Kuka väitää että valehtelen niin naamakirjasta on kuvatkin kaiken kansan katottavana. Niilose nöyrtyy poromihen eessä mutta mijän ei piä kun elämistä haittaa niin paljon jos aijan sissäään häkkiim mejät laittavat.

      • kaikkiaitaan

    • rehellinen-veronmaksaja

      Ja mitähän nämä porojen siirrot viime talvena oli... sodankylän seudulta siirrettiin monta autokuormaa poroja koilismaalle ja kaikille pistettiin kuolleen poron hälytin kaulaan. Tämän kuulin paikalliselta isännältä sodankylässä. Kuulemma saivat paremman korvauksen porosta kun sen syötti susille verrattuna teurashintaan. Ja kenen taskusta nääkin rahat ovat peräisin. Ei mistään muualta kuin meidän kaikkien veronmaksajien kukkarosta... viime keväänäkin panin merkille sodankylän seudulla että pihaporot vapautettiin välittömästi kun alkoi tien reunat sulamaan. Siellä net oli tarjolla jotta jos vaikka joku sattus ajamaan autolla yli niin sais vahinkokorvauksen...

    • porottomien_puolesta
    • sairas.Lahko

      Porotouhu alkaa paljastaa sairaat piirteensä. Porolliset omistavat mielestään koko poronhoitoalueen metsineen, peltoineen ja pihoineen. Aivan kuin joku lahkolaisporukka, joka mesoaa että et sinä omilla maillasi ja kotonasi saa asua, muuta muualle.

    • sutiska

      Nyt niitä poron piruja on alkanut taas maleksimaan suoperän alueella ja vaanivat ihmisten pihoja. Auta armias jos et satu olemaan kotosalla, niin porot menevät pihamaata sotkemaan. Ei toteudu koskaan sellainen ihme, ettei näitä kantturoita enää maleksisi kaiken kesää asutus taajamassa.

    • järkihoi

      Eikait sillä Nikellä ole mitään aitoja pihansa ympärillä, mitä nyt kuusiaitaa. Mikähän kumman intressi Nikellä on puolustella vapaata porojen liikkumista ja oleskelua suoperän alueella. Me tulemme mainiosti toimeen ilman porotaloutta, mutta ilman maatalouden karjan ja muun lammas sekä sikatalouden pitoa ei pärjättäisi.
      Maataloutta pitää tukea, mutta porotalouden tuet nollaan, niin varmasti loppuu porojen patuleeraus suoperän ja kirkonkylän kaava- alueilla.

      Alkakoot kaikki porolliset muun lihakarjan pitoon, niin ei olisi ongelmia, mutta kun saapi liian hyvät tuet ja ei ole mitään vastuuta eikä velvoitteita kantturoittensa pitämiselle, niin johan se ilimanen raha kelpaa. Eikö siellä eduskunnassa tosiaankaan ole järkeä päättäjien päissä nähdä tätä porotalouden vinoutunutta hommaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5269
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3417
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1552
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      190
      1430
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1056
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      978
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      778
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      769
    Aihe