Huumetilanne Haukiputaalla ja Martinniemessä

Huumeitavastaan

Perheellisenä ihmisenä mietityttää, millainen huumetilanne on tällä hetkellä Haukiputaalla ja Martinniemessä. Toisinaan on lähikaupassakin tullut vastaan nuorehkoja asiakkaita, joista näkee, että jotain on nautittu (mutta ei alkoholia). Tietävätkö vanhemmat ja välittävätkö, mitä lapset ja nuoret kylillä puhaavat ja onko ihmisillä sisua ottaa poliisiin yhteyttä, jos näkee tai kuulee huumeiden myynnistä ? Lapsissa ja nuorissa on tulevaisuus. Pidetään silmät auki, eikö niin ?!

22

1679

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Salemias

      Halvat vuokrat, helppo asunnon saatavuus ja samantasoiset naapurit houkuttavat narkkareita ja retkuja Marttiin. Valitettavasti. Tämän huumeporukan ytimen ympärillä pörrää sitten jännitystä ja säpinää etsiviä, vielä kotona asuvia nuoria, joita aineet ja porukka vetävät puoleensa. Paljon vähemmällä se iskä ja äiskä pääsee kun ei välitä. On jo aiemmin opetettu lain kunnioittamista niin että sallitaan kiusata pienempää tai heikompaa, sallitaan ajaa viritetyllä mopolla, sallitaan ajaa moottorikelkalla missä sattuu ja ennen kaikkea, kerrotaan että ei se laki niin justiinsa ole täällä omalla kylällä.
      Martinniemi olisi hyvä ydinkoealue.

      • jarkko1976

        kyl tääl on kunnon lapset ja vanhemmat..perkele älkää yleistäkö..3 viikkoo töitä 15h/päivä viikonloppu vapaa joten me jotka tulimma ei sossupummeja ja huumeit jos jollai näen ni nasahtaa ohtaa..


    • Nähtyon

      Vaikea on nykyään vanhempien puuttua esim. nuorison huumeiden käyttöön kun vaan huoritellaan ja räkytetään jos yrittää selvittää asiaa. Yhteiskunnalta ei mitään apua heru, yksin joudut taisteleen lastesi hyvinvoinnin puolesta. Jos päihteet vie niin ei siinä kotikonstit enää auta.

    • snuffatirallallaa

      Poissa silmistä poissa mielestä se on kaupungin motto joka majoittaa hörhöjä martin ghettoon.

    • Huumeitavastaan

      Tietääkö Salemias, ketä huumeporukan ytimeen kuuluu? Juuri sellaiset tiedot kannattaisi poliisille ilmoittaa, että huumeongelmat vähenisi.

      • Anonyymi

        Ilmoitin tutulle rikospoliisille kirjastossa avoimesti marisätkiä 10-15vuotiaille kauppaavan pojan nimen. Tiedossa on,vastasi poliisi. Eivät vaan ehdi puuttua pikkutekijöiden hommailuihin. Huumeita kaupataan aivan avoimesti, jokainen nuori tietää mistä niitä saa, eivätkä myyjät liiemmin peittele touhujaan. Huumeongelma kasvaa nopeasti, ja mitään ei ole tehtävissä.


    • Huumeitavastaan

      Tuo ghettoutuminen on havaittavissa koko Haukiputaan alueella. Nuoret häiriköi kylillä ja vanhemmat ei tee mitään asialle. Iso osa nuoria, joiden vanhemmat ei välitä. Tärkeämpää oma vapaa-aika ja harrastukset, kuin nuorten asiat?!

    • SlipperySlope22

      On se kumma että lapsia tehdään mutta sitten ei olla halukkaita auttamaan ja käsittelemään ongelmia oikeasti, esim. terapian yms. hyväntahtoisuuden kautta, vaan yritetään vihalla ja pakolla korjata tilanneta. Se vain ei toimi kaikkiin. Moni nuori pärjäisi paremmin ilman vanhempiensa neuvoja. Kunhan pysyisivät erossa huumeista ja ennen kaikkea muuta - niistä tyypeistä. Moni joutuu hautaan ennen 30 v. näistä porukoista. "helppo tie" johtaa kärsimykseen.

      • Brabhubada

        Lapsia tehdään koska jumala "antaa" niitä. Aika moni perheenäiti haukiputaallakin itkee väsymystään , mutta ei voi lopettaa kierrettä lestayhteisössä. Lapset kasvattavat lähinnä itse itsensä ja naapurin spedet syöttää niille jossain vaiheessa huumeet. Miksi lapsien tekeminen ei ole vieläkään luvanvaraista ja miksi joku lestaperhe saa edelleen suoltaa lapsia sarjana pihalle onnettomaan tulevaisuuteen?


    • Huumeitavastaan

      Ne onnettomimmat tapaukset eivät kyllä yleisesti ottaen ole lestadiolaisperheistä, vaan niistä perheistä, joissa vanhemmilla on kiire omiin harrastuksiin ja omiin illanviettoihin, niin ettei lasten ja nuorten elämille jää aikaa. Ja niitä, joiden perheessä on vanhemmilla itsellään pahoja päihdeongelmia. Mutta sitten on myös niitä, joiden kaverit saavat houkuteltua väärille teille. Kaikkien nuorten ja aikuisten, jotka huumeiden välittämisestä tietävät, tulisi juuri siksi ottaa yhteys heti poliisiin, sillä seuraava aineisiin langennut voi olla tuttavasi, ystäväsi, sukulaisesi tai jopa oma lapsesi!!!!

    • Plopper

      Ihan yhtä lailla jumalaankin hurahtanut pitäisi ilmiantaa ja toimittaa hoitoon. Pahimmillaan vammauttaa oman elämänsä lisäksi jälkikasvunsakin.

    • KalmionKylmyys

      Huumeisiin hairahtaneet alkaa kuolla kupsahdella 30 ikävuoden tienoilla joko oman käden kautta, tai yliannostukseen. Melkein kaikki jotka olivat ala-yläasteellakin häiriköitä, ovat sitä tietä menneet maallisen ajan tuolle puolen. Eikä ne kuolematkaan mitään helppoja ja kivuttomia ole olleet oman käden kautta tai yliannostuksen seuraamuksissa. Sääli läheisiäkin. Kipua ja surua vain tuovat. Näin alkaa pikkuhiljaa ajatella kun näitä viestejä tulee tarpeeksi. Pysykää erossa huumeista ja niiden käyttäjistä, koska surua ja vaikeuksia vain tuovat.

    • Valtionvirka

      Kyllähän neon suurinosa l positiivisista perheistä. Onse nähty 25 vuojen kokemuksella.

    • onnähty

      Moi huumevastainen. Suomi24 tekee loppuaan vaikka mainoksia sivustolla riittääkin, faceen tai twitteriin niin tykkäämiset tuplaantuun, tosin netti mailma ei muuta live elämää

    • PaavaliKolmas

      Huumehemmot houtukkelee mukaan käyttämään nuoria tyttöjä. Kun saavat tytöt koukkuun, käyttävät hyväksi ja vievät vielä vanhempienkin rahat.

    • Anonyymi

      Kyl mie soitti kytät aina ku nään tai haistan ku huumehia käytetään.

      • Anonyymi

        Haistat?! :D miltä se amfetamiini tai subutexi haisee? tai tutkimuskeminkaalit?


    • Anonyymi

      voi luoja kun on pienet piirit vei jeesus kun ihmisil ei ole elämää!hankkikaa elämät ketä kiinnosta kuka vetää ja mitä!ei haukiputaalla ole narkkareita!sielä ei voi olla narkomaani!heroiini puuttu!jotain seka käyttäjii siinä on teidän narkkarit voi jeesus!

      • Anonyymi

        Mikähän pelle tämänkin kommentin takana on? Haukiputaalla on kaikkia aineita. Myös heroiinia. Martinniemi on koko Oulun mittakaavassakin varsin musta piste jossa on paljon aineita ja käyttäjiä.


      • Anonyymi

        Pakko olla joku trolli.. Ihminen joka vetää piriä, rauhottavia, subua, viinaa ja mielialalääkkeitä ei siis ole nisti (narkomaani) ..vaan ihan pelkkä sekakäyyttäjä? :D huoli pois suomalaiset, vedä mitä vedät, mutta jos et heroiiniin koske niin et ole narkomaani xDD


    • Anonyymi

      Asiahan on kysymättäkin päivänselvä. Täällä käytetään huumeita ihan siinä missä muuallakin. Turha se on tuudittautua johonkin lintukotoon jossa ollaan turvassa. Valvokaa vanhemmat lastenne käytöstä. Toisaalta huumeet liikkuu myös siellä ei alaikäisten piireissä mutta niitä vedetään kotona ja riehutaan siellä mutta yhtä kaikki mistä löydät paikan joka on puhdas huumeista tänäpäivänä, minä kysyn vaan.

      • Anonyymi

        Kyllä alaikäiset koulukaverit käytti hashista paljon vuosituhannen vaihteessa Haukiputaalla. Villeimmät tapaukset ei ole enää tänä päivänä hengissä. Aika moni kuollut yliannostuksiin tai muihin seurannaisilmiöihin suomessa tai ulkomailla, niistä koulukavereista jotka oli alaikäisiä vuosituhannen vaihteessa. Vain surua ja ongelmia seuraa sellaisista kavereista.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      107
      1825
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1417
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      6
      1396
    4. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1329
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      144
      1313
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1260
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1247
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      647
      1192
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1068
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      14
      1041
    Aihe