Millainen isän ja vanhemman pitäisi olla ?

SakariHukka

Juonnan podcast eli nettiradio-ohjelmaa nimeltä “Ei niin Ajankohtainen Ohjelma”. Kyseessä on komedinen ohjelma missä keskustelen monenlaisen julkisuuden henkilön, kirjailijan ja muutenkin kiinostavien ihmisten kanssa kaikesta ajankohtaisesta, sekä tietenkin kaikesta ei niin ajankohtaisesta.

Uusimassa jaksossa minä, Topi Linjama ja Pasi Huttunen pohdittiin millainen on miehen rooli perheen arjessa ja lasten kasvattamisessa. Voiko isä olla muutakin, kun töitten jälkeen kaljaa litkivä sohvaperuna? Entä miten vanhemmuuden roolit jakautuvat lasten kasvattamisessa? Tästä aiheesta löytyy tälläinen pätkä

https://www.youtube.com/watch?v=RcQv7EuRz_w

Ohjelmassa pätkin meidän keskustelua ja soitin sitä jakson mittaan. Lisää samanlaisia klippejä löytyy samasta youtube kanavasta. Keskustelu ei vain rajoittunut isyyteen ja vanhemmuuteen vaan puhuttiin hyvin laajasti monennäköisestä aiheesta, kuten Twitteristä, Soldiers of Odinista ja ilmastonmuutoksesta. Koko jakso on myös kuunneltavissa iTunesista, Soundcloudista ja nettisivuiltani. Linkit alla:

https://itunes.apple.com/us/podcast/ei-niin-ajankohtainen-ohjelma/id1330309625?mt=2
https://sakke.net/podcast/2018/1/8/2-uusi-mies-ja-uusi-vanhempi-topi-ja-pasi
https://soundcloud.com/sakari-hukka-362319890/2-uusi-mies-ja-uusi-vanhempi-topi-ja-pasi

Topi Linjama on kirjailija, bloggari ja kokenut isätoimija. Kirjoittamisen lisäksi Topi järjestää myös isä-luentoja.

Pasi Linjama on joensuulainen toimittaja ja kirjailija. Sivuhomminaan hän tutkii kuinka isyyttä nyky-yhteiskunnassa tuotetaan ja kuinka kahleistaan voisi päästä.

Yhdessä Janne Riihiläisen kanssa he ovat toimittaneet isille suunnatun opas kirjan "Isän Kirjan". Heidän tekstejään voi myös lukea "Lapselliset Miehet" blogissa.

1

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TurhaOhjelma

      Isiä ja ylipäätään miehiä on moneen junaan, mutta itse en onneksi tunne tämän kuvauksen mukaisia miehiä. Olenko sitten vain tavattoman onnekas naisihminen?

      "... millainen on miehen rooli perheen arjessa ja lasten kasvattamisessa. Voiko isä olla muutakin, kun töitten jälkeen kaljaa litkivä sohvaperuna?"

      Kyllähän nykypäivän isät osallistuvat lastenkasvatukseen samalla panoksella kuin äiditkin. Muistakaa myös se, että äidit käyvät työssä ja ovat perheen elättäjiä siinä missä isätkin!

      Yhteen hiileen puhalletaan, yhdessä hoidetaan lapset. Aamulla isät herättelee mukulat, auttaa pukemisessa ja sillä aikaa äidit tekevät aamupalaa tai ehkä päinvastoin. Viedään hoitoon, kouluun ja kuka minnekin. Käydään kaupassa yhdessä, tehdään ruokaa yhdessä tai erikseen, kone tiskaa astiat ja pyykit, eikä kummallakaan vanhemmista ole niin peukalo keskellä kämmentä ettei näitä koneita osaa täyttää ja tyhjentää. :D

      Isät lukee iltasatuja, nukuttaa lapset. Äidit on ehkä tehneet jo oman osuutensa valvoen iltapesuja ja tehden iltapalaa tai sitten päinvastoin. En todellakaan tiedä yhtään lapsiperhettä, jossa isät eivät osallistu omien lastensa hoitoon. Jos tämmöinen maailmanihme löytyy, niin hän on aika pian ulkoruokinnassa tai sitten hänellä on vaimo, joka on täysin alistettu harmaa, pieni hiirulainen.

      Ei kuulu suomalaiseen kulttuuriin olla herra ja hidalko ja käydä vain laskemassa lapset töiden jälkeen! Ehkä kebab-pizzerian toimitusjohtaja toimii näin? En tiedä...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2635
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2233
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      87
      1971
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1695
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1681
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1636
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1626
    8. 91
      1563
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      128
      1437
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe