Suomen aidoin hittikanava on Radio Suomi

hittiasemanumeroaito

Monet kanavat Suomessa tituleeraavat itsensä puheissa ja markkinointilauseissa hittikanaviksi, todellisuudessa kuitenkin Suomen aidoin hittikanava on Radio Suomi, joka ei edes mainosta itseään hitti kanavana.

Suurin osa olkoon se sitten jopa yli 95 prosenttia Radio Suomessa soitetuista kappaleista on hittejä, myös uudet/uuhdekot biisit mukaan lukien. Hyvin harvoin Radio Suomi ottaa edes soittolistalleen uutta kappaletta, joka ei ole vielä ehtinyt muodostua hitiksi. Lähes kaikki muut "hittimusiikki" kanavat tekevät tätä jatkuvasti tai ainakin ovat monen biisin soitossa aikaisemmassa kuin Radio Suomi.

Radio Suomi: Soitetaan vain takuuvarmasti hiteiksi nousseita kappaleita.

106 kommenttia

Vastaukset

 • Ja silloin kun soitetaan vanhempaa musiikkia, ne olivat kaikki aikanaan hittejä eli tältä osin prosenttiluku täydet 100..

  • Kyllä ja tiettyjen artistien ja bändien musiikkia kun soitetaan suht useasti niin juuri koskaan ei voida soittaa jotain hieman tuntemattomampaa kappaletta vaan varmistetaan, että (lähes) kaikki sillähetkellä radiota kuuntelevat olisivat edes kuullet kappaleen nimen omaan radiosta joskus edes kerran tai pari jos onnistunut olemaan kuulematta useammin. Tämähän hoituu soittamalla vain hittistatuksen saaneita biisejä, jotka ovat myös julkaistu sinkkuna.

   Sitten on näitä jokapäiväisiä pakkosoittoja mm. Leavi And The Leavings. Ei päiväkään ettei heidän kappaleensa soisi vähintään kerran tai kaksi vuorokaudessa joista se toinen tai ainoa soitto soitetaan aina vuorokauden parhaimpina kuunteluaikoina.

   Valitettavasti ainoa Suomessa oleva kanava joka uskaltaa soittaa vanhempaakin musiikkia laajasti, eikä vain niitä tunnetuimpia biisejä, on kuoleman partaalla tietojen mukaan. Se toivo siitä että Spirit FM pelastaisi suomalaista radiomusiikkia laajenemalla useampaan kaupunkiin Suomessa taitaa jäädä koskaan kokematta. http://spiritfm.fi/online/

   Eiköhän Spirit näillä näkymin ole parinvuoden sisällä historiaa. Koska joku saattaa vetää kortin musiikkilinjasta totean vain, että sitä ei tarvitse tehdä. Kyllä monet muutkin niin sanotut kapeamman yleisön kanavat Radio Rock, Radio City etunenässä voisivat myös huonosti jos kuuluisivat vain Helsingissä ja Turussa. Todennäköisesti voisivat vielä huonommin kapeamman musiikkitarjonnan ansiosta.

   Miten kävi vain pääkaaupunkiseudun kuuluvuuden omaavalle Metro Helsingille. Kuopattiin liian vähän kuulijoita ja muutettiin Hit Mixiksi jolle saatiin laajempi kuuluvuus heti.

   Spirit pesee musiikkivalintojen osalta Cityn ja Radio Rockin 100-0 ja positiivista ainakin omaan musiikkimakuuni on, että joskus tulee tai ainakin on tullut aikaisemmin muutakin kuin pelkkää rock musiikkia erikoisohjelmissa.

   Kuuntelisin enemmän jos kuuluisi muutenkin kuin netin kautta.


 • Jostain idioottimaisesta syystä Radio Suomessa ei haluta soittaa vanhempaa musiikkia, oli se sitten vuoden tai kaksikymmentä vanha, jota suuri yleisö ei vältämättä tunnistaisi. Vaikka artisti tai bändikin olisi supertuttu, mutta jos biisi ei ole aikanaan jo puhkisoitettu tai kyseisen artistin/bändin tunnetuimpia sitä ei soiteta tänäkään päivänä radiosuomessa

  Lopetin kanavan kuuntelun vapaahetoisesti kokonaan. Koskaan en ole paljoa kanavaa itse kuunnellut, muuta kuin mitä pakolla työpaikalla nyt, mutta enää en laita itse tarkoituksella radio suomea päälle missään edes hetkeksikään.

  Onneksi on Spotifyt yms. tai heillä joilla ei ole niin voivat kuunnella jos kaipaavat niin sanottua aikuismaisempaa kanavaa tilalle Pooki, Kajaus tai Järviradio.

  Radiopookia voit kuunnella esim täältä
  https://www.radiopooki.fi/

 • Nykyinen radio suomi on musiikkitarjonnaltaan HIRVEÄ.

  • Se täytyy vielä todeta, että Radio Suomi on hieman siedettävämpi musiikillisesti kuin entisen musiikkipäällikön aikaan, mutta ei silti merkittävästi. Jos joku Hietamäen aikoja haikailee takaisin, niin silloin voisi käydä radiomastot sahaamassa alas, että koko Radio Suomi ei kuuluisi lainkaan missään.

   Lindroosin aikainen musiikillinen linja on ollut tähän asti huono.
   Hietamäen aikainen musiikillinen linja oli taas umpisurkea. Ainakin ne vuodet mitä ennätin valitettavasti omasta tahdostani riippumatta kuulla.


  • "Nykyinen radio suomi on musiikkitarjonnaltaan HIRVEÄ. "

   Ilmeisesti näin on, ainakin sen kymmenen minuutin perusteella, jonka minä aseman musiikkia kuuntelen ennen arkipäivien kello 17 uutisia. Kuuntelen uutisten lisäksi Radio Suomesta joskus sunnuntaiaamuisia musiikin erikoisohjelmia, jotka ovat siedettäviä. Muu aseman kuuntelu on jäänyt. Muitakin asemia nimittäin on!


  • Kohta samaa p****a on Yle puhekin täynnä. Aivan satavarmasti kun alkavat soittamaan musiikkia niin samat biisit toistuu päiväst ja viikosta toiseen. Sitähän tosin vastustettiin suuresti, mutta Yle ei perunut tai muuttanut lainkaan jo päättämäänsä uudistusta.


  • Ihan samaa mieltä ja Koko Ylen radio ohjelmat on ihan P....... Onko ketään joka tekisi kansalaisaloitteen ylen ja radion ohjelmistosta. Ihan roskaa koko Radio. Ostatteko te sellaisia tuotteita josista ette pidä,jaa kuitenkin nyt joudutaan makasmaan Yle veroa siitä että emme kuuntele. Joka kerta kun radion aukaiseen on äkkiä laitettava kiinni.


 • Suomen aidoin hinttikanava on Radio Suomi.

 • Radio Suomen musiikkitarjonta on parantunut huimasti vuoden takaisesta; tänäänkin yllätti todella positiivisesti kuulla Stevie Ray Vaughanin Pride & Joy keskellä päivää - aivan loistavaa!

 • Hittejä...no joo, pitää osittain paikkaansa. Vaikka Suomesta löytyy kymmenittäin radiokanavia, niin monellako kanavalla on "oikeaa ohjelmaa"? Tarkoitan toimitettua ohjelmaa. Ylellä pari-kolme kanavaa muutama tunti päivässä, mutta kaikki muut kanavat ja kaikki muut tunnit pelkkää höpötystä ja kikatusta levyjen välissä. Olisi kaikilla peiliin katsomisen paikka ja kysyä itseltään siitä kuuntelijoinen arvostamisesta.

  • Pitää täysin paikkansa ainakin Rätinä Suomen kohdalla. Kanava voisikin uusia oman markkinointilauseensa kuulumaan NRJ:tä mukaillen. Suomen aidoin hittiasema numero yksi Rätinä Suomi Suomen radio.

   Kun tulee vanhhempaa musiikkia kyseessä on yleensä artistin tai bändin tunnetuin tai toiseksi tunnetuin kappale. Kun tulee uutta musiikkia on se vähintään soinut viikkoja jo Ylex:llä ennen kuin se voidaan nostaa soittoon Radio Suomeen. Yleensä biisi on jo ehntinyt soida viikkoja useammilla kaupallisillakin ennen kuin Radio Suomessa se on otettu soittoon. Tämä vahvistaa säännön kuten alussa jo sanoinkin.

   Miksi tuleva uudistuskaan ei sisällä muutosta tässä suhteessa. Seuraavaksi kun musiikkilinjaa uudistetaan niin varmaan saadaan päähän tehdä kanavasta Loop kakkonen. Entistä useammin samoja biisejä.

   Sen jälkeen voidaan lisätä yksi iskulause lisää. Unohditko mitä äsken kuulit, ei hätää me soitamme sen sinulle hetkenpäästä uudestaan.

   Nimimerkillä pakko kanavaa kuunnella, koska työpaikalla soi ja päätäntävaltani ei riitä siihen, että Radio Suomi vaikenisi ikuisiksi ajoiksi.


 • Ei muutakuin kaikkia kanavia pitkin palautetta menemään suoraan Ylelle. Suoraan asianosaisille ja Ylen kaikkien palautelomakkeiden kautta sekä facebook ja twitter laulamaan. Monipuolisempaa musiikkia soittoon eikä vain tunnetuimpia hittejä.

  Lopetetaan pelkästään täällä jauhaminen ja suunnataan energiamme ja paleuutteemme suoraan Ylelle, Kyllä Ylekin väsyy ja antaa periksi kuulijoiden palautteelle jossain vaiheessa. Sillä välin voimme vaivautua olemaan kuuntelematta Radio Suomea.

 • Kyseisen kanavan nimeksi voisi musiikin perusteella muuttaa Radio Dementikko. Soitetaan pelkästään sellaisia kappaleita, jotka lähes jokainen radio suomea kuunteleva olisi aikaisemmin kuullut, ettei vain mieli hämmenny. Hei mikä biisi tää on en oo koskaan kuullut aikaisemmin. KAMALAA!

  Uudet kappaleetkin tulevat soittoon kuukausien viiveellä, jolloin eivät enää ole uusia. Tälläkin halutaan varmistaa, että ihmiset olisivat ehtineet ne jo kuulla jotain muuta kautta.

 • Mikäli hän, kuka ikinä onkaan palkannut Radio Suomen musiikkipäällikön ja muun musiikista päättävän aputyöryhmän, on edelleen Ylen palkkalistoilla tulisi erota tai hänelle antaa potkut. Yhdestä radiokanavan musiikillisesta syövästä päästiin eroon, mutta miksi tilalle piti ottaa toinen syöpäläinen.

  Eikö muka todellakaan ollut parempaa valita kuin Johan Lindroos. https://www.youtube.com/watch?v=N8VdMCtIaG8

  Aivan varmasti olisi ollut, mutta Ylen käytäntö on: Työntekijälle josta on kasvanut talon sisällä oikeiden ihmisten kaveri annetaan päävastuutehtävät. Millään muulla ei ole merkitystä. Kannattaisi ehkä palkita kanavan johtoon ihmisiä, jotka eivät tee näin paskoja päätöksiä. Onhan Radio Suomen musiikillinen linja aivan surkea, vaikkakin muutama kaupallinen onnistuu alittamaan jopa Radio Suomenkin riman. Kyse ei ole ensisijaisesti siitä minkä tyylistä musiikkia soitetaan ja kenen esittämää, vaan juurikin tuosta vain suurimpien hittien kierrätyksestä ja samalla monilta useasti soivilta toistuu vain muutamat samat biisit vuoronperään.

  Todettakoon loppuun kun lokaa on heitetty Radio Suomen musiikkipäällikön niskaan näillä palstoilla aika paljon, että ei välttämättä ole lainkaan Johan Lindroosin vika jos hän ei pysty parempaan. Ehkä tekee kaikkensa, ei laiskottele yms. Vika on siellä portaassa jossa päätös on tehty. Heidän tulisi erota ja samalla viedä Lindroos ja muu musiikkilautakunta mukanaan.

 • Yle on ulkoistanut soitettavan musiikin Spotifylle. Paljonkohan se maksaa ja mitä virkaa musiikkipäälliköllä yleensä on?

  • Mistä tämän tieto on peräisin? Sieltä aivan liian kuuluisasta hatustako.


 • Samoja hittejä on hinkattu jo aivan liikaa, vaihtaisivat levyjä.

  • Siinäpä oivallinen konsepti Yle puheelle vuodeksi 2019. Pelkkää arkistomateriaalia kokovuosi.

   Eivät Ylen soittolistan rukkaajat ja musapäälliköt tuota tiedä, että samoja on soinut jo ihan kauan liikaa. Heitä pitää muistuttaa. https://palaute.yle.fi/ ja sen jälkeen saada vielä konkreettisesti tajauamaan samainen asia.


 • Kun on käytettävänä käytännössä kaikki maailmassa ilmestyvä musiikki, on rikos kaikkia kohtaan, että soitetaan tiukasti rajattuja listoja eikä sitten mitään muuta. Musiikin valinta tulisi ulkoistaa keinoälylle, jolle voisi antaa ohjeita, että esim. kotimaisia uutuuksia vähän enemmän kuin ugandalaisia tai jotain siihen tapaan painotuksia. Minulla on podissa n. 10 000 itse valittua kappaletta ja kun niitä soitetaan satunnaisessa järjestyksessä, tulee "hyvää musaa" aina, mutta ei pääse yhteen kappaleeseen kyllästymään.

 • Yritäppä saada Ylen radiokanavien musiikista päättävät tajuamaan sama. Ei taida tulla mitenkään onnistumaan, ennen kuin kyseisille paikoille Ylessä palkataan radikaalisti eritavalla ajattelevia. Uskoisin että jopa Yle-veron poiston saaminen kansalaisaloitteena eduskuntaan ja sen hyväksytyksi tuleminen on helpompi tehtävä. Yle-vero on Pohjoiskorea meininkiä.

  Nykyään jopa Ylex sanalee osan Radio Suomessa soitossa olevasta musiikista.

  Ainahan sitä voi yrittää, mutta vaatisi sairaasti palautetta asiasta suoraan musapäällikölle ja kaikissa muissa Ylen palaute/kommentointi alustoissa. Se että vain yksi ihminen pommittaa Yleä tästä aiheesta ei riitä vaan meidän kaikkien pitäisi sitä tehdä jatkuvasti. Kuten alussa totesin tehtävä vain taitaa olla mahdoton, mutta onko luovuttaminen parempi vaihtoehto, koska kuitenkaan suurimassa ei lopeta Radio Suomen kuuntelua.

 • Palautettakin voi lähettää, mutta todennäköistä on että mikään ei muutu ennen kuin kaikki Ylen viestimet hukuttavat muut tärkeät viesti palautteen alle. Suosittelen purkamaan tuntoja myös heille.

  Naamakirjapalaute
  https://fi-fi.facebook.com/radiosuomi/

  Suorapalaute Radio Suomen Studioon
  https://yle.fi/aihe/yle-radio-suomi/viesti-studioon-yle-helsinki

  Yleinen palaute
  https://palaute.yle.fi/

  Yle Puheen studioon
  https://yle.fi/aihe/yle-puhe/viesti-studioon-yle-puhe

  Radio Suomen musiikipäällikölle
  johan.lindroos@yle.fi

  Radiosuomen ohjelmapäällikkö
  jonna,ferm@yle.fi

  Mies puheen uudistuksen takaa
  olli.junes@yle.fi

  Ylex:n "superhyvä" musiikkipäällikkö
  tapio.hakanen@yle.fi

 • Laitoin sellaista teksitiä palauteeseen että varmasti Ylen hevosetkin nauraa.

 • ratiio suomi on tainnut lopettaa sitten sen ainoankin ohjelman jossa soiteltiin (tosin hyvin kapea-alaisesti mutta kuitenkin) eurooppalaista iskelmämusiikkia... torstaisin klo 22. jälkeen - itsellänikin meni maku siihen jo aikoja sitten juuri edellä mainitusta syystä eli toimittajien mielikuvitus on edelleen varsin rajoittunutta. Esim. flaaminkielisiä esityksiä (josko paljon niitäkään on levystössä) ei ole päätynyt soittoon edes vahingossakaan. Yllättävän monen silti huomaan edelleen pitävän ao. kanavaa päällä - tottumuksesta...

 • Sepä se. On niin surkeaa menoa Radio Suomessa, Puheen uudistus suorastaan v******a, musiikkia, ei jalkapallokierrosta... Mutta minkä viestin suurin osa heistä kuitenkin antaa Ylelle: Sen että uudistukset ovat onnistuneita, kun eivät lopeta kuuntelua vaan kuuntelevat kaikesta huolimatta.

  Joten turha odottaa minkään muutuvan paremmaksi.

 • Radio Suomen päivä on ihan roskaa. Ylösen Matti ja Kati puhuivat puoli päivää tupakantumpeista ja kompostista ja väliin sen akan tekonaurua. Levyt samoja kuin koko toukokuun.
  Säästääksemme verorahoja tuon voi lopettaa kokonaan. Missä on muuten Marko Maunuksela?

  • Maunuksela on kesälomalla Radio Suomesta. Miksi ihmiset ei tajua lopettaa kuuntelemista. Yksinkertaista on kun asia ei enää kiinnosta ja kuulijaluvut laskevat tramaattisesti niin silloin Ylekin reagoi, vaikka tosin Ylex:n kohdalla kesti monta vuotta ennen kuin jotain 2018 tehtiin.

   Tai sitten kokoa kasaan Yle-vero pois kamppanjaan nimet ja mellakka ei ku mielen osoitus Ylen eteen asiasta.

   Ei kirpasis p********n jos ei pitäs tätä toimintaa rahoittaa.


 • Minä haluan Yleveron palautukset jouluksi. Rahoittajalla on oikeus vaatia sijoittamansa rahat takaisin jollei työ ole onnistunut toivotulla tavalla.

 • Koko Radio Suomen päivän voisi heivata ikuiselle kesälomalle ja vapauttaa musiikkipäällikön tehtävistään. Samalla nämä hienot päätökset tehneet, ohjelmien juontajat, ohjelmien rakenne ja musiikkipäällikön valinta, voisivat erota.

  Onko Suomen perustuslaissa muka pykälä, että jokaisen suomalaisen on pakko rahoittaa jotain mediayhtiötä. Jos on, niin onko pykälää että sen on pakko olla juuri Yleisradio. Eihän kukaan pakota sinua tilamaan Ceeemoreakaan. Jostain muusta taas maksaisi ihan mielellään. Netflixiä tai Ruutu plussaa jopa molempia vuodeksi Yleveron summalla.

 • Löysin myös seuraavanlaisen paikan keskustella Ylestä missä asiat voivat myös enemmän edetä kuin täältä. https://nonono.fi/tag/yle/

  Käykääs ottaan haltuun.

 • Ilmeisesti hurrin anteeksi ruotsinsuomalaisilla on ihan oma käsityksensä hyvästäkäytöksestä ja vieläpä kun sattuu olemaan Suomen suurimman kanavan musiikkipäällikkö. Tai ei nyt mennä yleistämään, mutta ainakaan kyseisen kanavan musiikkipäälliköllä ei ole mitään intressiä reagoida palautteisiin. Joten tiedoksi kaikille muillekin, palautteet koskien Radio Suomessa soivaa musiikkia kannattaa suunnata ihan kenelle tahansa muulle tai yleisellä palautteella(Ylen palaute lomake,Ylen twitter tai facebook), niin saa edes mininaalisen huomion. Lindroosia kun ei näytä mikään kiinnostavan tuon taivaallista, Kunhan saa nostaa ylisuurta palkkaa mahdollisimman vähällä.

 • Radio Suomen/ Yle Suomen nimen pitäisi olla Radio Megahitti Suomi. Täälläkin on jauhettu sitä sun tätä kyseisestä kanavasta, mutta harva on ottanut tätä oikeaa ja suurinta epäkohtaa kanavan musiikissa esille. Ylivoimaisesti suurin osa Radio Suomen vuorokautisesta soittomäärästä pyhitetään vanhoille isoille hiteille ja muutamalle samalle uudelle kappaleelle, jotka eivät tunnu poistuvan päivittäissoitosta koskaan.

  Radio Suomella on kenties koko maan laiskin musiikkipäällikkö. Tämä ei ole haukku vaan päätelmäni siitä, mitä kanavalla kuulee soivan ja biisit sivuston soittotietojen perusteella.

  Eihän tässä voi kuin Ylepänä rahoittaa näin hienoa radiokanavaa.

 • Radio Suomen levyvarasto enää 50 kpl. Kun joka päivä soitetaan Ilvestä, Kahta ihmistä. Mä tuun sun luo, Tuu pois piilosta muutama muu niin ei tarvita kuin laiska musiikkipäällikkö joka löhöö kopissaan ja genre on roskaa.

  • Tämä saa ärsyttämään siksi, koska vastapainoksi tuleva musiikki on myös sellaista mitä olemme jo vuosikausia kuulleet useasti. Kysehän ei ole suoranaisesti siitä että Nuo uudehkot biisit soivat liian usein, vaan seuraavasta. Kuten totesin vaihtuvuutta ei ole uuden eikä vanhan musiikin osalta niin pakostakin sitä kyllästyy.

   Enää vain pitäisi keksiä se keino, millä Yle saataisiin muuttamaan kyseisen kanavan osalta linjaa. Itse en keksi tällähetkellä parempaa kuin väsymätön palaute jokaiseen paikkaan missä voi antaa palautetta ja lähettä viestejä suoraan Ylen toimitukseen, päälliköille + muille Ylen toimihenkilöille. Riittävän paljon ja kauan kun negatiivista palautetta tulee niin vihdoin jotain voi tapahtua. Näin kävi mm. Ylen jalkapallon arvokisalähetysten kanssa. Siitä tosin ei ole faktaa, että sillä olisi mitään tekemistä katsojapalautteiden kanssa, mutta oletettavasti saattaisi olla.


 • Se on tuo Ippi Arjannekin ihan turha kapistus tarinoineen. Samae Koskista tulee nytkin ja sama kappale on soinut jo aamulla. Setä Lindroos pitää huolen ettei vaan vahingossakaan soiteta muuta kuin tiettyjen kappaleita. Iskelmät ovat soittokiellossa, ei niitä saa soittaa.
  Tule hyvä mies Marko Maunuksela hommiin ja ota Jake Nyman mukaan !!! Päästään nauttimaan kotimaisesta melodisesta musiikista jossa on upet sanoitukset.
  Nythän kappaleissa ei ole kuin pari kolme sanaa ja muu on uuuu iiiii uuuuuuu voivotusta. Taustalla hakkaa samaan rytmiin säädetty rytmikone joka sopii jokaiseen rämpytykseen.

 • Radio Suomen ikähaitariksi on asetettu 30 vuodesta ylöspäin, joten teinikappaleidenkin kuuntelijoita riittänee. Myös hieman vanhemmat ulkomaiset kappaleet ovat samoja, joita pyörii monilla kaupallisilla asemilla. Ikään kuin Radio Suomipop + Radio Helmi.

 • Chaka Khan ihan käsittämättöntä huutoa!

 • Viime yönä tuli ihan kelpo ohjelmaa, klo 23 Olli Haapakankaan hauskasti juontama tunti Leevi &Leevingsin musiikkia ja sen jälkeen tunti 70- lukua.
  Olisi niin mukava aamulla kuunnella oman alueen asioita, mutta ei meilläpäin kuulu muuta kuin Elli Haloota ja Anssi Kelaa.

 • Yle voi tehdä päätöksen että alueet saavat itse valita musiikin maakuntaohjelmaan. Väitän ettei sen jälkeen soi enää samat levyt kuukausikaupalla.

 • Tuleekohan sieltä Yleltä maakuntaradioihin soittolista, joka on pakko saada mahtumaan lähetysaikaan.
  Kotka/Lappeenranta-aluella on todella vähän maakunnan asiaa ja juontajien tarvitsee vain kertoa kuka seuraavaksi laulaa.

  • Kyllä tulee ainakin nykyään. Tarkastelin tuossa muutamapäivä sitten ja jokaisella maakuntaradion kanavalla luki soitetuissa ja tulossa samat biisit. Ehkä yhden biisin vajaus voidaan joskus sallia. Kyllä on alas mennyt, mutta onneksi 14.00-16.00 voi kuunnella SR P2 / Sisuradion lähetystä josta tulee paljon parempaa ja asiapitoisempaa ohjelmaa pääasiassa Suomeksi. Kanavan vakio ja erityisesti nyt kesällä juontajina olevat pesevät Radio Suomen Ylöset ja kumppanit 6-0 asiallisuudellaan sekä hauskuudellaan.

   En voi kuin suositella kuunneltavaksi aikavälillä 14.00-16.00 SUOMEN AIKAA
   https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1107061?programid=4876 Tästä voit kuunnella Keskiviikon 4.7.2018 lähetyksen.

   Sisuradion kotisivut
   https://sverigesradio.se/sisuradio/


  • "Kotka/Lappeenranta-aluella on todella vähän maakunnan asiaa ja juontajien tarvitsee vain kertoa kuka seuraavaksi laulaa."

   Ihan samaa täällä. Maakunnan asiaa ei ole joten soitetaan vaan niitä samoja kappaleita päivästä toiseen.


 • Se Ylönen on kyllästyttävä tapaus. Sopii kyllä yhtä kyllästyttävään Radio Suomen=kehä kolmosen päivään. Ei asiaa, väkisin väännettyä juontoa eikä hyvä radioääni.

  • Mitäpä muuta tuohon voi todeta. Ylönen nousi pitkälti pinnalle loistavan juontajaparinsa Ile Uusivuoren ansiosta aikoinaan Ylex:llä. Tiedä sitä haluaisiko Ile Uusivuori enää tehdä hommia Ylellä, mutta ainakin Radio Novan kesäjuontajaksi kelpaa. Ile Uusivuori kun on oikeasti hyvä radiojuontaja.

   Komppaan VMP:tä että onneksi voi kuunnella jotain paljon parempaakin kuin vain Ylen hömpötykset. Vahva suositus mös minulta, että kannattaa kuunnella Sisuradion lähetystä Radio Suomen sijaan. Ehkä ei ihan yhtä hyvin pysy uutisten osalta perillä Suomen asioista, mutta sen voi korvata katsomalla yhdet tai kahdet tv-uutiset päivässä.

   Paljon asiallisempi ja viihdyttävämpi Sisun arki-iltapäivälähetys, kuin mitä Radio Suomesta tulee aamu, päivä ja iltapäivä aikaan.


 • Minä ihmettelen sitä miksei Ylen johto reagoi valtavaan kuuntelijapalautteeseen? Kuka on viimekädessä vastuussa Ylessä siitä että tarvittaessa tehdään muutoksia? Eihän tämä tylsä ja kyllästyttävä Radio Suomi ole enää lähelläkään kuuntelijoita. Siis kuka/ketkä ovat vastuussa?

  • Luulisin että viimekädessä vastuu on Ylen hallintoneuvostolla ja sitten isoimmissa päätöksissä koko eduskunnalla. Ylen hallintoneuvostossa istuvia kansanedustajia ei tunnu taas kiinnostavan mikään muu kuin kokouspalkkioiden nostaminen/saaminen.

   Yle-vero pois ja valtion tuki korkeintaan samaan malliin kuin mm Maikkarilla uutis ja ajankohtaisohjelmille. Silloin on ihan sama mitä yle tekee kun se ei ole omista rahoista pois. Yle verolla voisin kustantaa vuodeksi vaikkapa netflixin ja ruutu plussan/ HBO Nordicin tai maksaa rajattoman 4G EU liittymän puolen vuoden laskut. Miksi tämä raha pitää riistää ihmisiltä suurimmaksi osaksi paskojen itseään toistavien ja uusintoja tarjoavien kanavien rahoittamiseen. Radio Suomen Vegan ja Puheen musiikki Yli 90 prosenttisesti vanhojen biisien kierrätystä ja puheen uudistuksen myötä kanavalle tuli myös enemmän vanhoja haastatteluja ja puhe ohjelmia. Television prime time on myös pyhitetty suurimmaksi osaksi uusinnoille myös syksy, talvi ja kevät aikaan. WTF. Mihin nykymuotoista Yleä enää tarvitaan?


 • Löysin tällaisen Teoston haastattelun Radio Suomen musiikkipäälliköstä ja kanvan ohjelmapäällikkö Johanna Fermistä. https://www.teosto.fi/teostory/ylen-radio-suomi

  "Musiikillisesti haluamme tuoda Radio Suomen nostalgiasta nykypäivään.”
  Milloinhan kyseinen musiikillinen linja on sitten tarkoitus ottaa käytäntöön. Edelleen ylivoimaisesti suurin osa vuorokaudessa soivista kappaleista on vanhojen hittikappaleiden toistoa ja suurin osa 2018 julkaistuista soittoon tulevista tulee kuukausien viiveellä.

  "Uudistus ei astu voimaan jonain tiettynä ajankohtana vaan kyse on jatkuvasta prosessista”, Lindroos kertoo." "Tarjonta on kasvanut valtavasti, eikä kaikelle musiikille – edes kotimaiselle – ole tilaa. Jonkun kappaleen tie radiosoittoon voi kestää jopa vuoden”, Lindroos painottaa." Totta kai soittoon ottamiset kestävät kun ei voida soittaa kuin enimäkseen tunnetuimpia artisteja ja bändejä sekä vanhojen isojen hittien toistaminen vie soittoaikaa uusilta kappaleilta. Sitten vasta kun muut ovat tehneet jonkin uuden artistin/bändin kappaleen tunnetuksi se kelpaa Radio Suomelle.

  Haluan ottaa vertailukohdaksi Sea FM: kanavan. Miksi heillä ei kestä ikuisuuksia ottaa uutta musiikkia soittoon, mutta Radio Suomella kestää.

  Tähän loppuun ei voi kuin todeta kuuluisan VMP Lindroosin ja Fermin lätinä. Puhetta piisaa, mutta konkreettisia toimia sanomisilleen ja kuulijoiden palautteisiin reagoimista ei vain tapahdu.

  Nyt sitä palautetta todellakin menemään ja vaatimaan heidän puheilleen vastinetta.

 • Lappeenrannan radiossa soi just Milana Suvi, 121 soittokertaa!

 • Lindroosilla ja Radio Suomella ei ilmeisesti ole mitään rajaa. Kanavan soittolistatiedoistakin se ilmenee, suurin osa vuorokaudessa soitettavista kappaleista on vuoden tai useamman vanhoja isoja hittejä. Listaukseen eivät tallennu kaikki Radio Suomessa vuorokaudessa soineet kappaleet. https://biisit.info/suomi

  Ilmeisesti Radio Suomella oletetaan suurimman osan kuulijoista olevan...#RadioDementikko ja luullaan soitossa olevan vain unohdettuja hittejä.

 • Varsinainen hittikanava! Ykkönen hittilistalla on varmaan Elonkerjuun Mä oon oikees ja hyvänä kakkosena Voutilaisen Liljankukka..... = ))))))) Hah hah !!! Siinä teille hittejä Radio Suomesta.

  • Faktoja ei käy kiistäminen. Turha yrittää täällä syöttää hyväuskoisille väärää tietoa ja saada heitä Radio Suomen suhteen myötämielisemmiksi.

   Yksi hitit ojoon ohjelma kerran viikossa ei kumoa sitä mitä soi suurimmaksi osaksi Radio Suomella.


 • Jos Radio Suomessa ei kokoajan samat biisit niin yksiasia ei silti muutu. Käytännössä jokainen kappale mikä tulee kyseiseltä kanavalta on kyseisen artistin/bändin suurimpia hittejä. Uudetkin soittoon, hyvin harvoin ja usein viikkoa jopa kuukausia vanhat, päätyvät biisit ovat lähinnä artisteilta ja bändeiltä joiden musaa on aiemminkin soinut Radio Suomessa. Edellyttäen tietysti että ovat niin sanottuja hitti eli keskivertoa suositumpia.

  On se mahtavaa, että tällaisen takia maksetaan Yle-veroa.

 • Aluearadiolähetyksetkin on muutettu Marko Maunuksela paikka auringossa paikka normi Ylen hittisoittolista paikka auringossa jatko ohjelmaksi. Tietenkin, että saadaan entistä enemmän tätä samaa soittolistaa toistettua.

  Huolesteuttavinta tässä kaikessa on, että eduskunnassa ollaan valmiita syyntämään tällaiseen 500 miljoonaa, josta iso osa on poissa yritysten ja ihmisten tuloista. Ylen radio uutiset suurimmaksi osaksi samojen aiheiden uusintoja kymmeniä kertoja päivässä. Radio kanavien ja erityisesti Radio Suomen musiikki toistaa todella räikeästi itseään vuodesta toiseen. Television parhaat ja huonommat katseluajat pyhitetty uusintojen uusinnoille. Usein jopa suorat urheilulähetyksetkin saavat väistyä parhaalta katseluajalta TV2:ssa uusintojen tieltä. Sitten jälkilähetyksenä näytetään.

  Eikö Arkaadianmäen pellet tiedä mikä on Ylen nykyinen sisällön taso. Eihän tuollaisten tyyppien pitäisi edes olla päättämässä Ylen asioista. Pitäkää tämä mielessä, kun äänestätte seuraavan kerran vaaleissa. Kysykykää ehdokkaalta jos mahdollista, mitä mieltä Ylen nykytilasta ja onko pakkovero siihen oikeutettu.

 • Tietäähän sen että mallia on otettu pohjois Korean valtiollisesta radiosta. Siellä ei mikään muutu, sitä ei saa arvostella ja pitää hymyillä kaikelle vaikka kuinka vituttaa.

 • Laitoin viestiä Kysy yleltä ohjelmaan.
  Ehdotin, että aluelähetykset, joissa tiskijukka vain soittaa hittejä, lopetettaisiin alueuutisia lukuunottamatta. Säästyneillä euroilla voisi palkata musiikkipäällikön, joka kohtelisi kaikkia kuuntelijoita tasapuolisesti.

  • Hyvä ehdotus!


 • Yön Olli riepu raakuu taas Radio Suomessa. Pakkoyrittämistä se on vanhalla iällä tuo laulaminenkin.

 • Asia on hyvä palautta jälleen mieliin.

  Tämän vuotinen euroviisuvoittaja ei olisi soinut kertakaan Radio Suomella, lukuun ottamatta euroviisulähetystä ja jotain euroviisujen esikuuntelulähteyksiä, jos ei olisi voittanut kilpailua. Nykyiset musiikista päättävät eivät osaa itse arvioida yhtään mikä on hyvän kuuloista ja soittamisen arvoista. Kyseinen voittaja biisi ei soinut kertakaan Radio Suomella ennakkoon. Vasta voiton jälkeen kelpasi Lindroosille ja kumppaneille. Joku vielä kehtaa mennä kehumaan kyseisen kanavan musiikkia ja siitä päättäviä henkilöitä.

  Siksi Radio Suomella ei soikaan muuta kuin isoja vanhoja varmoja hittejä tai kappaleita, jotka aikaisemmat musiikkipäälliköt ovat aikanaan ottaneet Radio Suomella soittoon. Jopa umpisurkea Jorma Hietamäki oli Lindroosia parempi.

 • Ellinooran Leijonakuningas on aivan kauhea. Se on hyvä esimerkki siitä genrestä mitä Lindroos pakkosyöttää Radio Suomessa. Ja siitä pitää vielä maksaa !!!

 • Lopetetaan kokonaan musiikin esittäminen radio suomessa. Ja Lindroosille lopputili.
  Kun ei kerran homma ole hanskassa, mitä sitä väkisin kannattaa yrittää.

 • Heh. Nythän tuli jo Stevie Wonder. Mistä moinen ylläri ?

  • Oliko kenties Stevie Wonderin isoimpia hittejä mikä soitettiin? Todella suuri yllätys!

   Eikä siinä vielä mitään, mutta kun sama tapahtuu lähes jokaiselta yhtyeeltä ja artistilta toisensa perän niin...


 • Hyvänä kakkosena perässä laahaa Yle Puhe musiikillaan. Kanavan ohjelmapäällikö nimen omaan kielsi että Puheesta ei tule hittikanavaa. Totuus on aivan toinen.

  • Sanottiin ja luvattiin myös että Radio Suomen Päivä -ohjelmassa soitetaan "silloin tällöin" musiikkia.


 • Hitit ojoon on kummallinen äänestys. Saat äänestää vaikka kokonaisen viikon joka päivä. Poikkeaa muista äänestyksistä siitä että saat äänestää vaikka tuhat kertaa. Ei ihme että pikkukakarat istuvat koneella ja napsuttelevat päiväkaudet ääniä ja Lindroos ottaa sitten ne soittolistalle.
  Käykääpäs tutustumassa-

  https://yle.fi/aihe/yle-radio-suomi/hitit-ojoon

  • Pikkukakarat ja Radio Suomi samassa lauseessa. LOLLOTILOL!


  • Lopetin äänestämisen, koska ei enää kirjautunutkaan äänet tuohon äänestykseen. Että hyvin toimii. Jos äänestäisin niin äänestäisin piruuttani niitä kappaleita/ artisteja joiden musiikkia soi muutenkin eniten Radio Suomessa.

   Jos Radio Suomi on nykyään muka joku nuorekas alle 30 v kanava musiikillisesti, niin aika epäonnistunut on. Sama Ylex:llä ja Puheella. Kuulun kanavien profiloimaan ikäryhmään, mutta en kestä kumpaakaan kanavaa kuunnella. Yle puhe menetteli vielä ennen uudistusta ja haluan korostaa, että syy ei ole musiikinsoittamisessa vaan siinä kokonaisuudessa miten uudistus tehtiin. En myöskään hyväksy sitä, että järkeviä ja ylipäätänsä enemmistön mielipidettä ei kuunneltu lainkaan. Valitettavasti monet muut ovat palanneet Yle puheen sisältöjen pariin, joten uudistus on ja pysyy.


 • Eipä ole radio suomen musiikkipäällikkö minkäänlainen ammattilainen. Vaihtoon. Ja heti.

 • Radio Suomi - paskamusiikin pää-äänenkannattaja.

 • Onneksi on SEA FM. Ainoa kotimainen radiokanava mitä viitsii enää kuunnella. Radio City menettelee jos sattuu olemaan Liigapelien aikaan liikenteessä.

  Yle Radio Suomi pilattiin lopullisesti lisäämällä jo valmiiksi huonon soittolistan soittomääriä huomattavasti vuorokauden ajalle. Puhetta taas ei voi kuunnella enää periaattellisistakaan syistä, jotka näillä palstoillakin on jauhettu muiden tai omasta toimestani. Ylex taas on ollut pilalla jo viimeiset 10 vuotta enemmän tai vähemmän.

  Onneksi SEA FM teki myös Joulun osalta fiksun liikkeen ja joulumusaa soi myö SEA FM taajuudella. Toivottavasti Jouluna koko soittolista olisi 2-3 päivää pelkkiä joulu/talvi aiheisia kappaleita täynnä. Varsin valitettavaa, ettei musiikillisesti yksi ennakkoluulottomimmista ja monipuolisimmista kanavista saanut laajennusta kuuluvuusalueeseen. Hienosti tehty Viestintävirasto!

  • Kyllä näin on Kinmo!


  • Tympäiseekö noin paljon kun lempilastasi Ylen Radio Suomea ja muita Ylen kanavia kritisoidaan ja täysin aiheesta?


  • Samaamieltätäysin kirjoitti:

   Tympäiseekö noin paljon kun lempilastasi Ylen Radio Suomea ja muita Ylen kanavia kritisoidaan ja täysin aiheesta?

   Olen samaa mieltä!


 • Radio Suomen soittolista kootaan Hitit ojoon äänestyksen perusteellla. Siellä samat hoilaajat vat majailleet monta kuukautta, jopa viime vuonna mutta silti niitä soitetaan joka päivä.
  On muuten ärsyttävä se Radio Suomen promo TV ykkösellä. Siellä on muutama pulloposki kehumassa yököttävää Radio Suomen päivää klo 10 - 13.

 • Monen radiokanavan ongelmat, heikkoudet ja epäkohdat soitetussa musiikissa juontavat juurensa suureksi osaksi kahdesta seuraavasta syystä. Musiikkipäälliköksi valitaan usein musiikkimakunsa puolesta rajoittunut henkilö. Henkilö jonka oma musiikki maku ei vastaa sitä mitä kanavalla halutaan. Musiikkipäällikkönä on henkilö, joka ei ole aidosti isosti kiinnostunut, musiikista laajamittaisesti ja halua tuoda sitä parhalla mahdollisella tavalla esille. Tämä pätee täysin myös Radio Suomen kohdalla.

  Miksi Radio Suomellekaan ei voitu palkata raudanlujaa ammattilaista, joka osaa hieman edes sivuuttaa sen, että jokin musiikkityyli ei ole häntä varten tai henkilöä, joka omaa laajan musiikkimaun ja soveltuu kanavalle halutun musiikkitarjonnan luotsaamiseen.

  Näin poistuisi se, että kokoajan ei soisi samat kappaleet.

 • Radio Suomessa ei ole enää musiikkitoimittajia vaan äänilevyyhtiöt valitsevat Radio Suomessa soitettavat levyt ja niitä toistetaan niin kauan kunnes kuulijalta lähtee tukka.

 • Tätä faktaa tukee myös uudet ohjelmat kuten Toni Laaksosen lauantaitanssit. Yle voisi rehellisesti alkaa mainostamaan radiokanavaansa sellaisena kuin se musiikillsiesti on, eikä yrittää syytää meille muunneltuja totuuksia. Yksitoikkoinen hittiasema mikä hittiasema. Vääränlaiset hehkutukset, puheet ja iskulauseet eivät sitä muuksi muuta.

  Yksi ärsyttävimmistä piirteistä koko Ylessä. Koskee lähes jokaista osa-aluetta Ylessä ei vain Radiokanavia. Puheet aivan muuta kuin todellisuus on.

 • Vastuutonta ja yhteistyökyvytöntä porukkaa Radio Suomessa.

 • Radio Suomen nykyinen musiikkipäällikkö on ihan pihalla koko hommasta. Kuka lie valinnut....

 • Mutta mie kuuntelen Pookia. On ylivoimainen iskelmäasema ja mukavat juontajat !

  • Halvalla tehty. Ihme höpötystä koko kanava. Pysyttelen itse Radio Suomen parissa. Ylivoimainen ja koulutetut juontajat.


 • Radio Suomen juontajat itsensä ylentäviä lässyttäjiä. Ei tarvitse nimetä, korvat kertovat.

 • Radio Suomesta toimittajat ja Pookista musiikki. Tämä voisi toimia.

 • Aloittaja puhuu täyttä asiaa. Lisäisin vain. Radio Suomi on suomen aidoin ja paskin hittiradiokanava. Miksi Yleläiset yrittävät kiistää tämän?

 • Täysin ala-arvoista musiiikkia nykyään radio suomessa. Ja veronmaksajat maksaa.
  Nyt musiikkipäällikkö ja kanavapäälliköt vaihtoon ja äkkiä!

  • Kuunteletko kyseistä kanavaa huonoudesta huolimatta?


 • Millä ihmeellä Yle saataisiin lopettamaan tämä ikuinen hittimusa shaisse? Ylen musiikista päättävät ovat umpilaiskoja. Ikinä kun esittää kysymyksiä tai pyytä selitystä jollekin toimintavalle musiikkivalintojen suhteen ei selittämässä ole ne jotka musiikista Ylellä päättävät.

  Ylen viesti on lähes aina seuraava: Te kuulijat olette väärässä ja teidän näkemyksenne meidän ohjelmistosta/ musiikista on huono.

  Miksi Yle-verosta ei voida luopua. Tehkööt mitä lystää kun on mainosmedia siinä missä muutkin tv ja radiokanavat ovat. Jopa Radio Novan musiikkillinen linja on siedettävämpi kuin Radio Suomen. Pyrkisivät edes soittamaan Radio Suomessa sitä mitä kuulijat haluavat eikä mitä luulevat kuulijoiden haluavan ja minkä voi toteuttaa vähimmällä mahdollisella työmäärällä, mutta palkka on yhtä iso.

  Milloin Radio Suomeen pesiytyi myös se, että kappaleita ei soiteta loppuun, koska pitää ehtiä mahdollisimman montaa kappaletta soittaa tunnin aikana.

 • Kukaan ei mieti Radio Suomessa, että milloin mikäkin biisi olisi parasta soittaa tai mitä voisi soittaa minkäkin biisin jälkeen, jotta soittolista kuulostaisi paremmin suunnitellulta. Pääasia kunhan jotakin vain soi siitä mitä soittolistalle on lisätty. Usein aikamoinen sekasikö, koska ei yhtään mietitiä mikä biisi sopisi soittaa minkäkin perään.

  Luulisi Suomen kalleimmalla radiokanavalla olevan hieman osaavampaa ja halukkaampaa porukkaa töissä.

 • Toisin kuin kehumasi SEA FM?

 • Kun uusi hallitus tekee maakuntamallin niin hallitusneuvotteluissa pitää tehdä hallintoneuvostolle vaatimus että maakunnat ovat itsenäisiä ohjelmantuottajia. Ne rahoitetaan Yleverolla.

 • Olihan radio suomen musiikkipäällikkö touhuumassa suomen euroviisuporukoissa.
  Ammattimies, kuten menestyksestä kisoissa ilmenee.

  • Niinmpä puuhailee kaikkea muuta kuin päivittelee tuoretta ja ennen soimattomia tai hyvin vähälle soitolle jääneitä vanhempia biisejä Radio Suomen soittolistalle.

   Yle-verosta kun vielä päästäisiin.

   Sea FM hakkaa Ylex:nkin 200-0 musiikin monipuolisuudessa.


 • Samanlaisia turhakkeita Yle Puheen, Ylex:n ja Radio Suomen musiikkipäälliköt.

  Yle puheen piti olla musiikintulon jälkeenkin erilainen vaihtoehto muille kotimaisille kanaville eikä hittimusaa. No kumpaakaan lupausta ei ole musiikin osalta täytetty. Tästä asiasta kun on kysynyt, miksi on luvattu yhtä ja toteutus on toista, on saanut vain liudan kiertelyä kaartelua ja selityksiä. Kun on kysynyt sitten suoraan miksi ei toimita kuten on luvattu, siihenkin vain selittelyä, vähettelyä ja välinpitämättömyyttä.

  YLEX:le taas 2016 musiikkipäälliköksi nostettu Tapio "DJ Orkiedea "Hakanen, on ollut kanavan historian huonoin musiikkipäällikkö, sen kertovat myös kuulijaluvut, jotka edellisen musiikkipäällikön aika olivat alhaisimmillaankin parhammillaan yli 200 000 viikkokuulijamäärän verran paremmat.

  Jo aikanaan YleX.n soittolista oli kapea genrellisesti ja nykyää Hakasen aikakaudella se on mennyt entistä enemmän kapeammaksi ja samojen kappaleiden toistomäärät ovat lisääntyneet.

  Kuinkahan paljon pitäisi tapahtua pudotusta, kuulijaluvuissa Ylen radiokanavilla ennen kuin muutoksiin ryhdytään?
  Tosin niitä muutoksia tehdään jo muutenkin ja YLEX:n Puheen ja Suomen osalta ne eivät nostaneet kuulijamääriä lainkaan vaan laskivat. Eikös yleensä radiokanavien tavoite uudistuessa ole pitää kuulijamäärät vähintään samana tai saada ne nousuun.

 • Kukaan ei halua kuulla joka päivä kolmea kertaa Kolera-allasta. Joku vatipää sitä pitää soittolistalla joka on täynnä samoja raakujia.

 • Verovarojen haaskaaminen radio suomeen pitää lopettaa. Soittakoon Lindroos ja Ferm sen jälkeen mitä lystäävät.

  • Ei tule tapahtumaan, koska Persut ovat tunnetusti hyvin aikaan saamaton puolue. Kukaan ei uskalla nostaa kysymyksenä tätä esille eduskunnassa.

   Epäkohtia ja huonouksia, joita kukaan ei Ylessä halua muuttaa ja parantaa sekä muita syitä pakkomaksusta luopumiselle on enemmän kuin tarpeeksi. Silti kukaan, jolla olisi valtaa ja jota kuunneltaisiin ei näitä asioita uskalla nostaa eduskunnan kysely yms. tunneilla ja hallintonevostoissa, veroryhmissä esille.


 • Tästä asiasta olen muutaman kerran laittanut palautetta Ylelle ja saanut hyvin mielenkiintoisia vastauksia. Ensin on kiistetty, ettei meillä soi samat biisit ja vain isoja hittejä. Sitten kun asiaa on valaissut lisää, niin saman Yleläisen vastaus onkin ollut, että tottakai soitossa pitää olla paljon näitä isoja hittejä.

  Kuka Ylessä vastaa musiikkivalinnoista? Ainakaan radiosuomen osalta ei ikinä mihinkään kanavan musiikkiin liittyvän kysymykseen saa vastausta musiikkipäälliköltä. Heiltä joilta saa eivät tunnu olevan vähääkään perillä mitä kanavalla soi ja vetoavat vain aina yhteen ja samaan tutkimukseen. Tutkimus osoittaa sitä ja tätä, mutta kun totuus on kuitenkin ihan toinen. Tutkimuksessa on vain verrattu Radio Suomea Suomipoppiin ja Novaan. Tutkimus ei huomiounut mitenkään sitä, kuinka paljon ensisoittoja näillä kanavilla on vuodenaikana ollut.

 • Radio Suomen soittolista on masentava. Biisi-info kertoo näin.

  Kuluvan kuukauden aikana soitettu 2193 biisiä, joista eri biisejä 1642. Kuluvan vuoden aikana 19029 biisiä, joista eri biisejä 5799.

  Tuo linkki todistaa että samat renkutukset soivat ja soivat.

  https://biisit.info/suomi

  Eli on aivan sama mitä Radio Suomen palautteesta vastaavat kertovat. He valehtelevat meille rahoittajille päin naamaa.

  • Ongelma vain on, että meidän rahoittajien ei anneta itse päättää. On pakko maksaa. Tämä ei ole kehittyneen demokraattisen nyky hyvinvointivaltion mukaista. Enemmänkin diktaattori yhteiskunta Pohjois-Korea tulee mieleen.

   Diktaattoreina toimivat muutamat tyypit Ylessä, jotka päättävät mihin rahat tuhlataan. Sitten heillä on alamaisia, joiden pitää nuoleskella ja puhua muunneltua totuutta tai muuten SAAT POTKUT! Sut on irtisanottu.

   Helpompaa ja rehellisempää olisi vain todeta Ylen puolelta. Olette oikeassa, muta toimimme ja teemme näin emmekä aio muuttaa tapojamme tai ohjelmistoamme.


 • Käsittämätöntä

  Seuraavassa suora keskutelu mitä on käyty tälläviikolla Radio Suomen Facebookissa Ylen julkaisussa missä luetellaan soittolistalle lisättyjä uutuksia. Henkilön nimi muutettu Masa Mallihenkilöksi

  Masa Mallihenkilö: Missä ohjelmassa nuo uutuudet soivat? Entä ulkomaiset uutuudet?

  Osuvin on valittu, joten osa vastauksista on ehkä suodatettu pois.. (Tarkoittaa, että Yle on suodattanut ei toivomansa asialliset kritiikit pois näkyvistä)

  Yle Radio Suomi: Moi, Masa! Nämä uutuudet soivat soittolistallamme, eli voivat kuulua pitkin päivää. Viikosta riippuen listalle saapuu uutuuksina kotimaisten lisäksi myös ulkomaalaisia kappaleita.

  Masa Mallihenkilö: Kiitos, mutta eikö olisi parempi koostaa näistä oma ohjelma? Soittolistallahan ne ovat iloisesti sekaisin vanhemman musiikin kanssa...

  Yle Radio Suomi: Ehkä niinkin, mutta jos soittolistasta puhutaan, niin tässähän ollaan sen syvimmässä ytimessä: tarjotaan jotakin vanhaa ja tuttua mutta samalla jotain uutta tutustumista varten.

  Osuvin on valittu, joten osa vastauksista on ehkä suodatettu pois.. (Tarkoittaa yleensä, että Yle on suodattanut ei toivomansa asialliset faktalliset kritiikit pois näkyvistä)

  Kuulostaako tuo edellä käyty keskutelu kenenkään mielestä, siltä että Ylessä otetaan hyvin palaute vastaan ja kuulijoiden mielipiteitä kuunnellaan.

  "Nämä uutuudet soivat soittolistallamme, eli voivat kuulua pitkin päivää. " Niin voivat kuulua, mutta eivät vältämättä soikaan, koska mieluummin se soittoaika annettaan vanhalle tutulle ja odotellaan että kaikkialla on jo soinut ja sitten vasta uudempia biisejä enemmän soittoon.

  " tarjotaan jotakin vanhaa ja tuttua mutta samalla jotain uutta tutustumista varten." Jotain uutta kyllä pitää paikkansa, mutta jotakin vanhaa on Räikeää vähättelyä jos minulta kysytään. Ylen vuorokautinen soittohan koostuu pääasiassa samoista vanhoista hiteistä ja vain pienen pienen murto-osan sija on uusilla joskaan ei useinkaan aivan tuoreilla (soittoon otto ajankohta julkaisusta) julkaisuilla.

  Yle on kiistänyt tämän jo vuosia ja edelleen sama meininki jatkuu. Ihmettelen miksi asioista ei voi puhua suoraan ja rehellisesti kuten ne Ylessä ovat. Miksi asiallinen palaute suodatetaan pois, jos se vain on ei toivottua ja totuuden kertova.

  Tätä puolta Ylessä en ole ikinä ymmärtänyt. Kuten moni ehkä huomasi taannoin Yle Puheen uudistuksen yhteydessä mediassa haastateltu kanavan päällikkö Olli Junes vähätteli ja kiisti pitkään tosiasiat, mutta lopulta myönsi negatiivisen palautteen olleen ylivoimaisessa enemmistössä kuin uudistusta kehuvien.

 • Radio Suomea koskevat palautteet menevät Ylellä suoraan vantaan jätteenpolttolaitokselle. Vaikutus on 0. Vai mitä Marja Keskitalo?

  • Miksi Yle-verokin ei voisi mennä samaan osoitteeseen. Eli ei riistetä ihmisten työllä tienaamista rahoista centin euroa Ylelle.

   Eduskuntakin täynnä jotain kun ketkään tai minkään puolueen jäsenet eivät oikeasti uskalla nousta Yleä vastaan. Persuistakin yksittäisi pieniä huuteluita ja kannanottoja sekä Kokoomus myös mukamas kansalaisen työtä tekevän asialla. Jos työn teon halutaan olevan kannattavampaa ja yrityksille enemmän rahaa niin eikö pitäisi poistaa ihmisiltä ja yrityksiltä Yle-vero.

   Sillä summalla mitä osa yrityksistä maksaa korkeimmillaan 3000 euroa Yleveroa, saisi palkattua yhden työntekijän kuukaudeksi lisää tai kyseisen summan voisi investoida työntekijöiden hyvinvointia, sivistystä ja elämyksiä lisäävään toimintaan tai kouluttaa työntekijöiden osaamista 3000 eurolla paremmaksi.


 • Radio Suomi on nykyään sietämättömämpi kuin Radio Nova musiikillisesti. Sitä se on toki ollut jo vuosia, mutta nyt vasta korostuu isosti, kun päättivät uudistuksen myötä lisätä musiikin määrää ja vähentää uutisten kokonaiskestomääräävuorokaudessa ja ajankohtaisten asiasisältöjen puhutun asian määrää.

  Ylen työntekijöiden ja asioista päättäneiden mielestä asia ei ole ollenkaan noin. Uutisten kestoja ei ole lyhennetty eikä musiikin määrää lisätty eikä asiapuheen määrää supistettu. Vaikka faktat osoittavat, muuta Yle väittää aivan toista.

  • Radio Suomi on totaalisen surkea kanava. Musiikki on pelkkää kuraa, kaikkea muuta kuin
   mitä kuulijat haluavat kuulla. Lindroos on pilannut koko kanavan, Hietamäen aikaan sentään saattoi kanavaa kuunnellakkin. Jos nyt joskus sattuu suomi olemaan päällän, niin eka musiikkikappele kun tulee, kanava vaihtuu VÄLITTÖMÄSTI. Huomaa sana välittömästi.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Radio Suomi on totaalisen surkea kanava. Musiikki on pelkkää kuraa, kaikkea muuta kuin
   mitä kuulijat haluavat kuulla. Lindroos on pilannut koko kanavan, Hietamäen aikaan sentään saattoi kanavaa kuunnellakkin. Jos nyt joskus sattuu suomi olemaan päällän, niin eka musiikkikappele kun tulee, kanava vaihtuu VÄLITTÖMÄSTI. Huomaa sana välittömästi.

   Lindrooshan myönsi taannoin kun HS haastatteli pikaisesti erästä juttuaan varten Lindroosia. Emme tiedä mitä kuulijat haluavat emmekä halua edes tietää ja ottaa huomioon.

   Tietäisivät Ylessä ja Lindrooskin tietäisi, jos viitsisi lukea ajatuksella heille tulevat palautteet läpi ja katsella edes joskus, mitä Radio Suomesta kirjoitellaan ja kommentoidaan myös täällä sekä heitä käsittelevien juttujen kommentioisihin.

   Miksei meillä kyseistä laitosta rahottavillakin voisi olla omaa päätösvaltaa? Maksetaan Ylelelle jos kiinnostaa peritaatteella.

   Huolestuttavinta YLEN ylivallassa valtiossa nimeltä Suomi on ettei yksikään vähänkään vaikutusvaltainen mediataho tai poliitikko uskalla oikeasti kritisoida YLEÄ. Heitetään vain pientä herjaa YLEN eduksi. Hesarissakin kuten muissakin lehdissä olleet mukamas kriittiset jutut Ylen toiminnasta ovat sitä itseään. Jutuille laitetaan siinä vaiheessa piste, kun asioista pitäisi vastaa alkaa oikeasti keskustelemaan ja kirjoittamaan juttuja. Ensin toimittaja kritisoi Yleä miksi teette näin ja näin, useimmiten Yleltä juttua varten haastateltu henkilö, kiistää asian valheellisilla faktoilla ja kaupallisen median "laatutoimmittajamme" nielevät nämä selitykset tosina, vaikka faktat olisi erittäin helposti selvitettävissä. Kyllä jonkun Kokoomus, Keskusta, perussuomalaisten politiikon pienistä toilailuista ja muunnellun totuuden puhumisesta jaksetaan jankata ja painostaa asianomaista juurtajaksaen kaikki kivet kääntäen, mutta kun Ylen työntekijät tekevät omalla tontillaan vastaavaa, silitellään silkkihansikkain.

   Tuntuu myös moni yksityishenkilökin pelkäävän jotain mitä lie kun kyseessä on YLE.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Radio Suomi on totaalisen surkea kanava. Musiikki on pelkkää kuraa, kaikkea muuta kuin
   mitä kuulijat haluavat kuulla. Lindroos on pilannut koko kanavan, Hietamäen aikaan sentään saattoi kanavaa kuunnellakkin. Jos nyt joskus sattuu suomi olemaan päällän, niin eka musiikkikappele kun tulee, kanava vaihtuu VÄLITTÖMÄSTI. Huomaa sana välittömästi.

   Olen kanssasi 100% samaa mieltä,surkea.Aina kun yritän kuunnella Radio Suomea niin en pysty,viimeistään siinä vaiheessa kun musiikki alkaa,radio kiinni.


Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.