Kutsu typ palveluun

UhkailtuTeAsiakas

Olen te asiakas, 59v, ja olen jo ns. pitkäaikais työtön.
Olen aiemmin normaalisti saanut itse hakea työtä ja olla te toimiston normaali asiakas.
Nyt sain te paperin, mutta tarkemmin katsottuna se onkin kutsu typ palveluun tekemään aktivointi suunnitelma.
Paperin lopussa uhkaillaan työttömyys edun poistolla, jos en tule typ palveluun.

Ilmeisesti on siis mentävä, jos jatkossa syödä aikoo.
Mutta millainen on nykyään tuo typ käytäntö, - yrittääkö ne pakottaa ilman palkkaa "kuntoutumaan", tai muuhun ilmais orja malliin.?
Ja, jos orjuudesta kieltäytyy, niin onko tuet heti poikki?

Joudunko nyt perus toimeentulo sosiaali asiakkaaksi, onko se ainoa keino? Vai miten pystyn pysymään erossa tuosta paljon puhutusta typ kyykytyksestä?
--- Tähän pakko typ aktivointisuunnitelman tekoon olisi nyt Ohjeet ja Vinkit tervetulleita. .

77

3951

  Vastaukset

  • Kokemuksia omalta kohdalta. Olen itse kerran käskytettynä käynyt typ mopa palvelussa. Noin 3 vuotta sitten. En tiedä onko asiat nykyään muuttuneet.
   Heti 1. kerran jälkeen pyysin päästä takaisin te palvelujen piiriin.
   Se siirtyminen ei meinannut millään onnistua. Uhkailtiin karenssilla, yms.
   Tein kirjallisen hakemuksen siirrosta. Lopulta karenssia ei tullut. Siirryin te puolelle.
   Tuttavat ovat kertoneet saaneensa karenssin vastaavasta tapauksesta. Joten lienee sekin asia mielivaltaa.
   Se typ mopa istunto oli kuin maallikko terapiaa ja oikeudenkäyntiä. Typ mopa tarjosi pakko kuntoutusta ja töitä ilman palkkaa. Ja se syy työttömyyteen kuulemma oli minussa, eikä toimimattomassa työmarkkinassa.
   Ja se asenne siellä oli huono, syyllistävä, tuhoava, kyykyttävä. 2 virkailijaa virkaili tapaamisessa.
   Jos olisi ollut varaa, niin istuntoon olisi pitänyt ottaa lakimies mukaan. Suosittelen lakimiestä, jos on varaa..

  • Pakottavat allekirjottPakottavat allekirjoittamaan aktivointisuunnitelman, missä suostut orjatöihin. Suunnitelmassa myös lukee, että olette tehneet tämän suunnitelman ”yhteistyössä” ja että voit aina muuttaa sen.

   Mutta jos pyydät että se muutetaan ja poistetaan orjatyö siitä, niin virkailija kieltäytyy ja sanoo ettei suunnitelma voi muuttaa. Joko allekirjoitat, tai sitten tulee karenssia.

   Sellainen ”yhteistyö” ja ”ja oikeus muuttaa” oikeusvaltiossamme on. Tulee ihan KGB mieleen.

   • Pakoittaminen ja into karensseihin vähenee, kun kertoo voivansa tulla illalla tai viikonloppuna virkailijan kotiin selvittämään asiaa.


   • AsiaLoppuunAsti kirjoitti:

    Pakoittaminen ja into karensseihin vähenee, kun kertoo voivansa tulla illalla tai viikonloppuna virkailijan kotiin selvittämään asiaa.

    Tällöin tulee 100% varmuudella yhteydenottoa sinihaalarisilta valtion virkamiehiltä.


  • Olen odotellut tuota aktivointikutsua jo muutaman vuoden mutta eipä ole tullut. Ensi kuussa täytän 61 ja tämä työttömyysjakso kestänyt jo reilusti yli 5 vuotta. Helpolla ei tule virkanilkit pääsemään.

   Pakottaminen kuntouttavaan työtoimintaan on laitonta. Aktivointisuunitelma pitää lain mukaan tehdä yhdessä eikä virkanilkkien saneluun kannata eikä tarvitse suostua. Siksi tuo aktivointisuunnitelman laatimistilaisuus kannattaa äänittää jotta voi saattaa virkanilkit vsatuuseen laittomuuksitaan. Työttömiä kuritetaan järkyttävillä ihmisoikeusvastaisilla laeilla kuten tuo aktiivimalli on. On aika vaatia myös virkanilkkien lain noudattamista.

   http://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2017/10/28/karenssitehdas-lainvastainen-tyotoiminta/

   "Kuntouttavasta työtoiminnasta annetun lain 1 luvun 4 §:n 3 momentin mukaan aktivointisuunnitelman laatimisessa ja kuntouttavan työtoiminnan järjestämisessä sovelletaan sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista annettua lakia.

   Sen lain 1 luvun 6 §:n mukaan sosiaalihuollon järjestämisen tulee perustua viranomaisen tekemään päätökseen tai yksityistä sosiaalihuoltoa järjestettäessä sosiaalihuollon toteuttajan ja asiakkaan väliseen kirjalliseen sopimukseen.

   Aktivointisuunnitelma ja kuntouttava työtoiminta ovat viranomaistoimintaa, joten niiden on aina perustuttava viranomaisen tekemään päätökseen. Tätä edellyttää sosiaalihuollon järjestämisestä annetun lain lisäksi myös perustuslain 21 §. Perustuslaki edellyttää myös, että oikeuksia ja velvollisuuksia koskevasta päätöksestä on oltava valitusoikeus.

   Mitään päätöksiä ei kuitenkaan tehdä, vaan sekä aktivointisuunnitelma että sopimus kuntouttavasta työtoiminnasta ovat viranomaisen ja työttömän yhdessä sopimia. Sopimuksesta ei voi valittaa. Laki ei kuitenkaan anna viranomaiselle oikeutta korvata päätöksentekovelvollisuuttaan sopimuksella."

   Noin se orjuuttaminen käytännössä tapahtuu ja täysin laittomasti. Koska laki ei edes tunne tuota "sopimusta" joka tehdään ei lain sen hyväksymättä jättämisestä pitäisi rangaista mutta niin laittomasti tehdään.

   • Kiitos tuosta vinkistä, koplanumero. Kaikesta vastustelustani huolimatta kaksi tomeraa kyykytystanttaa nujersi minut vuosi sitten allekirjoittamaan 'sopimuksen', enkä edes muistanut kirjoittaa allekirjoitukseni viereen, että se oli kiristämällä ja uhkailemalla minusta puristettu.

    Siis työttömyystoimiston ja sossun tyrankien, tai ainakin toisen heistä, olisi pitänyt laatia 'viranomaispäätös', jossa olisi laittanut selvillä sanoilla, mikä 'vika' minussa oli, joka 'vaati kuntoutusta' orjuudessa, ja miten palkaton pakkotyö tuota 'vammaa' parantaisi, ja miten vian parantumista seurattaisiin. Tuosta viranomaispäätöksestä sitten olisin voinut valittaa. Näinkö? Vielähän siitä voisi valittaa, jos jaksaisi. Äänite ja äänitteen litterointi ovat kyllä tallessa. Todistajakin oli mukana orjuutustilaisuudessa.


   • fhgfdgjhgdj kirjoitti:

    Kiitos tuosta vinkistä, koplanumero. Kaikesta vastustelustani huolimatta kaksi tomeraa kyykytystanttaa nujersi minut vuosi sitten allekirjoittamaan 'sopimuksen', enkä edes muistanut kirjoittaa allekirjoitukseni viereen, että se oli kiristämällä ja uhkailemalla minusta puristettu.

    Siis työttömyystoimiston ja sossun tyrankien, tai ainakin toisen heistä, olisi pitänyt laatia 'viranomaispäätös', jossa olisi laittanut selvillä sanoilla, mikä 'vika' minussa oli, joka 'vaati kuntoutusta' orjuudessa, ja miten palkaton pakkotyö tuota 'vammaa' parantaisi, ja miten vian parantumista seurattaisiin. Tuosta viranomaispäätöksestä sitten olisin voinut valittaa. Näinkö? Vielähän siitä voisi valittaa, jos jaksaisi. Äänite ja äänitteen litterointi ovat kyllä tallessa. Todistajakin oli mukana orjuutustilaisuudessa.

    Voisi kokeilla tehdä rikosilmoituksen tuosta päätöksen tekemättä jättämisestä, minä olen sellaista suunnitellut jos kohdalle sattuu. Ennakkotapauksia ei tiettävästi ole vaikka noita päätöksiä on jätetty tekemättä hirmuinen määrä. Voi olla että tuo paska vielä joskus tuleee suoraan noiden orjuuttajien tuulettimeen ja sitä on paljon. Mutta kun on kyse tällaisesta virkanilkkien luvatusta epäoikeusvaltiosta niin ihmettelen ellei tehdä syyttämättäjättämispäätöstä.

    Jos mentäisiin lain mukaan ja viranomaispäätös tehtäisiin niin siitä voisi normaaliin tapaan hakea muutosta ensin sossun lautakunnalta ja sitten hallinto-oikeudesta ja vielä valituslupamenettelyn kautta korkeimmasta hallinto-oikeudesta. Valituksen yhteydessä kannattaisi hakea päätökselle toimeenpanokieltoa. Minun kohdallla kävisi varmaan niin että olisin jo eläkkeellä kun lopullinen päätös tulee. Ellei toimeenpanokieltoa hyväksyttäisi niin sitten alkaisi oikeudenkäynti korvauksista orjuuttamisesta.


  • 1. kerralla olisi pitänyt antaa käteen esitäytettynä kyselykaavake mutta minä en tuollaista kaavaketta antanut. Mutta kuitenkin piti vastailla muutamaan yksityiselämän alueen kysymykseen, koska kaiketi voi kertoa asuvansa vuokralla. Otin heti kovan asenteen typ-tätiin, että minusta ei tehdä laitonta rekisteriä paperilapuille. Sitten teroitin erittäin äreällä naamalla, että en suvaitse hyväksi käyttöäni kuntouttavassa työtoiminnassa ja esittelin tätä netistä printattua entisen sosiaaliminsterin laatimaa dokumenttia :

   http://stm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/ordnande-av-arbetsverksamhet-i-rehabiliteringssyfte-och-andringar-i-lagen-om-arbetsverksamhet-i-rehabiliteringssyfte-som-trader-i-kraft-1-1-2015

   Tuosta kannattaa poimia niitä kohtia joilla vetoaa esim. välttyäkseen turhalta kuntouttavalta ja laittomalta työtoiminnalta. Terveys-sisarellekaan ei kannata kertoa mitään varomatonta, sillä kaikki oleellinen kirjataa omakantaan ja joka jää loppuelämäksi työnantajien katseltavaksi. Minulta ihan ohimennen tippa-täti kysyi, onko suvussani ilmennyt mielisairautta ja lisäksi uteli sukulaisten kuolinsyitä. Voi että oli hauskaa vastailla noihin kysymyksiin.

  • Kaikkea ei kannata uskoa kun tänne kirjoittelee myös ne joilla ei ole omaa tahtoa vaan allekirjoittavat sen mitä heille on tarjottu.
   Mietit vain etukäteen että mikä kiinostaa ja mitä ei kiinnosta.Normaalia ihmistä kiinnostaa yleensä työ normaalilla palkalla eli se on yleensä lähtökohta.Jos se ei onnistu niin sitten voi harkita muita vaihtoehtoja.
   Siinä mukana vietävässä kaavakkeessa on varmaan kohta johon voi jo valmiiksi laittaa oman suunnitelman tai voihan sen kirjoittaa erilliselle lapulle ja vaatia sen lisäämistä työllistymissuunnitelmaan.

   • Tottakai jokaista kiinnostaa palkkatyö. Mutta virkailija sanoo, koska olet ollut pitkään työttömänä, niin kukaan ei ota sinua töihin, siksi sinun pitää mennä palkattomaan työkokeiluun/harjoitteluun/kuntoutukseen, jne.. (haluavat siivota tilastot, ettei olisi pitkäaikaistyöttömiä)

    Oman suunnitelman toimittaminen, missä toivot palkkatöitä, oman alan koulutusta tai palkatukitöitä, niille ei kelpaa, eivät ota sitä edes vastaan. Kokeiltu on.

    Joko allekirjoitat niiden suunnitelman, missä lukee, että "yhteistyössä" olette päättäneet, että tarvitset palkatonta työkokeilua ja kuntoutusta. Tai sitten tulee karenssia, koska kieltäydyit aktivointisuunnitelman laatimisesta. (Oman suunnitelman toimittaminen niille allekirjoitettuna katsotaan myös kieltäytymiseksi. Kokeiltu on.)


   • Ei ainakaan minulle ole käynyt tuolla tavalla ja kokemusta on paljon viime vuosikymmenien ajalta työvoimatoimistosta..Suurin osa työvoimavirkailijoista on aivan järkeviä ihmisiä eikä heillä ole tarvetta uhkailla.
    Missä työvoimatoimistossa on uhkailtu?
    Jos tuollaista toimintaa jossain tapahtuu niin asia kannattaa selvittää perusteellisesti ja alkaa tarvittaviin toimenpiteisiin.
    Onko kyseessä vain trollaaminen kun täällä ei kerrota edes työvoimatoimiston nimeä jossa toimitaan väärin?
    Kovin vähän on laitettu negatiivista palautetta työvoimatoimisto sivustolle.
    https://työvoimatoimisto.net


   • kokemustaonon kirjoitti:

    Tottakai jokaista kiinnostaa palkkatyö. Mutta virkailija sanoo, koska olet ollut pitkään työttömänä, niin kukaan ei ota sinua töihin, siksi sinun pitää mennä palkattomaan työkokeiluun/harjoitteluun/kuntoutukseen, jne.. (haluavat siivota tilastot, ettei olisi pitkäaikaistyöttömiä)

    Oman suunnitelman toimittaminen, missä toivot palkkatöitä, oman alan koulutusta tai palkatukitöitä, niille ei kelpaa, eivät ota sitä edes vastaan. Kokeiltu on.

    Joko allekirjoitat niiden suunnitelman, missä lukee, että "yhteistyössä" olette päättäneet, että tarvitset palkatonta työkokeilua ja kuntoutusta. Tai sitten tulee karenssia, koska kieltäydyit aktivointisuunnitelman laatimisesta. (Oman suunnitelman toimittaminen niille allekirjoitettuna katsotaan myös kieltäytymiseksi. Kokeiltu on.)

    "Joko allekirjoitat niiden suunnitelman, missä lukee, että "yhteistyössä" olette päättäneet, että tarvitset palkatonta työkokeilua ja kuntoutusta. Tai sitten tulee karenssia, koska kieltäydyit aktivointisuunnitelman laatimisesta. "
    Tuossa vaiheessa kannattaa kertoa virkanilkille kolmannesta vaihtoehdosta jossa virkanillkki joutuu käräjille virkarikoksesta. Useimmat virkanilkit on tosiasiassa raukkoja, pelkureita ja vastuun pakoilijoita jotka ei uskalla istua omalla perseellään tuleen. Tuossa tilanteessa äänitys on ehdoton edellytys, ilman sitä joutuu nöyrtymään kuten varsin monelle käy. Vielä tuossa tilanteessa ei kannata kertoa äänityksestä vaan vasta sen jälkeen kun rikos on tapahtunut eli karenssi tullut. Rikoslaista löytyy useitakin pykäliä noin käyttäytyvälle virkanilkille.


   • 90-luvultaALKtyöttömänä kirjoitti:

    Ei ainakaan minulle ole käynyt tuolla tavalla ja kokemusta on paljon viime vuosikymmenien ajalta työvoimatoimistosta..Suurin osa työvoimavirkailijoista on aivan järkeviä ihmisiä eikä heillä ole tarvetta uhkailla.
    Missä työvoimatoimistossa on uhkailtu?
    Jos tuollaista toimintaa jossain tapahtuu niin asia kannattaa selvittää perusteellisesti ja alkaa tarvittaviin toimenpiteisiin.
    Onko kyseessä vain trollaaminen kun täällä ei kerrota edes työvoimatoimiston nimeä jossa toimitaan väärin?
    Kovin vähän on laitettu negatiivista palautetta työvoimatoimisto sivustolle.
    https://työvoimatoimisto.net

    Helsingissä tapahtui ja valitukset on tehty, ja ilman työttömyysrahaa on oltu kesästä asti. Työnhaku voimassa, mutta työvoimapoliittisen lausunnon mukaan kieltäydyin ilman pätevä syytä aktivointisuunnitelman laatimisesta.

    Toimeentulotukeakin on alennettu samasta syystä 3 kuukautta putkeen, vaikka lain mukaan vain kaksi kuukautta voi alentaa. Oikaisupyyntö on tehty myös tästäkin asiasta. Ja se on ollut ”käsittelyssä” myös jo yli kolme kuukautta.

    Nyt Kela vaatii, että ilmoittaudun työttömäksi työnhakijaksi ja toimitan heille todistuksen työnhaun voimassaolosta. Miten ihmeessä voin ilmoittautua työttömäksi, kun olen ollut koko tämän ajan työttömänä ja työnhakuni on ollut myös koko tämän ajan voimassa? Kela ei vaan halua maksa tukea työpoliittisen lausunnon takia, josta olen tehnyt valituksen ja joka on edelleen käsittelyssä.

    Ja jos en ilmoittaudu työttömäksi uhkailevat, että taas alentavat tukini 20-40%.

    Oikeasti, en tiedä mitä näiden idioottien kanssa pitäisi oikein tehdä.


   • Suunnilleen sama tilanne minulla on mutta nyt vasta toista kertaa elämässä käynyt näin.En tehnyt mitään mutta lopulta kävin työvoimatoimiston tiskillä jossa piti todistaa henkilöllisyys ja siitä kai se sitten alkaa uudelleen korvausten saaminen.En vielä tiedä että saako korvausta takautuvasti menneeltä ajalta.
    Valituksen päätös tulee sitten joskus aikanaan.


  • Aiemmin kuulemma oli oikeus kieltäytyä typ asiakkuudesta ? Vai onko vieläkin ?

   Itse haluan olla te asiakkaana ja tehdä normaalin työnhakusuunnitelman.
   En halua pakolla ja uhkailun alla mennä typ palveluun tekemään aktivointisuunnitelmaa.

   Miksi tervettä ihmistä pitäisi typ aktivoida ?
   Miksi terve ihminen ei voi olla normaali työnhakija. Ja Omatoimisesti etsiä niitä työvoimapula suomen palkka työpaikkoja?
   Onko työttömällä minkäänlaista oikeusturvaa, voiko tätä em. asiaa selvittää jossain ?

   • Työttömällä ei ole oikeusturvaa, siksi työttömiä voidaan kyykyttää ...


   • AlinKasti kirjoitti:

    Työttömällä ei ole oikeusturvaa, siksi työttömiä voidaan kyykyttää ...

    Velliperseen puhetta. Oikeusturva ei valitettavasti ole tänä päivänä mikään itsestäänselvyys vaan se pitää usein toteuttaa virkanilkkejä kyykyttämällä kun ei se lain noudattaminen heille näytä maistuvan.


   • 167-176 kirjoitti:

    Velliperseen puhetta. Oikeusturva ei valitettavasti ole tänä päivänä mikään itsestäänselvyys vaan se pitää usein toteuttaa virkanilkkejä kyykyttämällä kun ei se lain noudattaminen heille näytä maistuvan.

    Juuri näin. Nyyhkyttävää pelkuria voi pallotella minne sattuu. Se on oma vika, jos kusee alleen virkanilkin nähdessään. Silloin tarvitseekin kuntoutusta.
    Minua ei uhkailla tai uhkailija lähtee nopeasti tehtävästään.


   • Suuria puheita on edellä.
    Käytäntö on toinen. Koska käytännössä köyhä työtön ei voi esivallalle mitään.
    Voi aina tietysti kieltäytyä typ palvelusta, mopasta, tai te kyykytyksestä. Mutta samalla menettää työttömyys korvauksen. Saa karenssin, tms. Nälkä iskee.
    Ja Voi tietysti haastaa riitaa ja jopa reuhata, yrittää pelotella yms. mutta sitten tulee poliisi juttu.
    Ne tarujen sankarit ja ritarit ja rambot on vaan hollywood elokuvissa -´huom !!
    Tosin vankilassa on korkeampi elintaso, kuin peruspäivärahalla !! esim. On asunto, puuhat, aikataulu, yms,,, joita se sankari taipumaton köyhä voi sitten noudattaa valvotusti !

    Mutta noin käytännössä se valta vaan on viranomaisilla, jotka kyykyttää ja kyykyttää. Ja se Työtön karenssin ja työttömyys turvan menetyksen pelossa tottelee kiltisti. Niin alistumalla se köyhä saa edes syödäkseen. Tähän alkeelliseen valta systeemiin se perustuu.

    Eri juttu on joku väkivaltainen kansannousu, joka oikeasti pelottaa vallassa olevia ahneita, ja saa muutosta aikaan.
    Mutta se edellinen nälkä ja köyhyys kapina 1918 päättyi siviilien joukkotuhontaan,
    kun yli 30 000 kpl tapettiin, tuhottiin 1918 sodan jälkeen. Sen jälkeen ei kapinallisten pää ole enää noussut, kun se pää katkaistiin 1918. Ja nyt edelleen vallassa ovat valkoiset lahtarit. Siksi köyhien kyykytys on kovaa julmaa nytkin, 2018 ja jumalatonta ylimielistä ahneutta.

    Älä siis äänestä lahtaria, älä äänestä kokoomus ahneus presidenttiä !!!


  • Kuulin jutun, jossa tyyppi pottuillessaan oli saanut kaveriltaan, joka oli lääkäri, todistuksen erinomaisesta terveydentilastaan, joka oli osoitettu juuri TE-keskukselle. Lääkäri käsittää kuntoutuksen eri tavoin, kuin TE-keskus. Lääkäri oli vieläpä työterveyshuollon erikoislääkäri, joka ammatikseen ottaa kantaa siihen, missä määrin sairaus estää työntekoa tai on työkyvytön. Paperissa siis luki luultavasti jotenkin, että "minkäänlaiselle kuntoutukselle ei asiakkaan erinomaisen terveydentilan takia ole tarvetta".

   Sitä en tiedä, miten tuo paperi vaikutti. Aika jännä tilanne: Jos ne TE-keskuksessa naureskelee, että "ei tämä mitään kuntoutusta ole, vaan tällä pakotetaan palkattomaan työhön", niin silloin tuo sana kuntoutus on nykytilassaan a harhaanjohava ja b) se olisi pikaisesti TE-keskuksen oikeusturvan kannalta muutettava joksikin muuksi sanaksi, mikäli kysymys ei ole kuntoutuksesta.

   Kuntouttava työtoiminta Helsingissä: https://www.hel.fi/sote/fi/palvelut/palvelukuvaus?id=2917

   Esimerkiksi vammaisten kuntouttava työtoiminta on usein perusteltua, koska se usein täyttää lääketieteen kriteerit. Tosin vammaisiakin käytetään myös törkeästi väärin ilmaistyövoimana, mutta periaatteessa vain tavalla tai toisella terveysongelmista kärsivät toisinaan oikeasti tarvitsevat kuntouttavaa työtoimintaa. Ns. terveillä oletetaan lääketieteessä olevan oma vastuu pitää itsensä kunnossa (elämäntavat, liikunta, sosiaaliset suhteet jne.)

   • Työssäkäyviäkin pistetään kuntoutukseen, vaikka kyse on oikeasti työkykyä ylläpitävästä toiminnasta, niin että työelämässä saataisiin puristettua kaikki irti. Silti puhutaan kuntoutuksesta.

    Entä jos sairaille ja vajaakuntoisille tarjoittaisiin kuntouttavaa toimintaa, mutta muille suht terveille työttömille ja työssäkäyville tarjottaisiin työkykyä ylläpitävää toimintaa, niin ei leimattaisi ketään. Sisältöjäkin voisi räätälöidä.


   • jaksaa_jaksaa kirjoitti:

    Työssäkäyviäkin pistetään kuntoutukseen, vaikka kyse on oikeasti työkykyä ylläpitävästä toiminnasta, niin että työelämässä saataisiin puristettua kaikki irti. Silti puhutaan kuntoutuksesta.

    Entä jos sairaille ja vajaakuntoisille tarjoittaisiin kuntouttavaa toimintaa, mutta muille suht terveille työttömille ja työssäkäyville tarjottaisiin työkykyä ylläpitävää toimintaa, niin ei leimattaisi ketään. Sisältöjäkin voisi räätälöidä.

    töissä olija saa palkat ja päivärahat, ehkä sairaus päivärahankin...
    työtön kun ""kuntoutuu"" tai tekee kuntouttavaa työtä, niin palkkaa ei tule, minimi tuella sinnittelee.
    - työtön on eri arvoinen, ja halpa kyykytettävä.....


   • jaksaa_jaksaa kirjoitti:

    Työssäkäyviäkin pistetään kuntoutukseen, vaikka kyse on oikeasti työkykyä ylläpitävästä toiminnasta, niin että työelämässä saataisiin puristettua kaikki irti. Silti puhutaan kuntoutuksesta.

    Entä jos sairaille ja vajaakuntoisille tarjoittaisiin kuntouttavaa toimintaa, mutta muille suht terveille työttömille ja työssäkäyville tarjottaisiin työkykyä ylläpitävää toimintaa, niin ei leimattaisi ketään. Sisältöjäkin voisi räätälöidä.

    Työelämässä annettava kuntoutus onkin eri asia, koska henkilön katsotaan olevan tuottavassa työtoiminnassa ja tiukentuneiden terveyskriteereiden takia tosiasiassa moni on työkyvyttömänä töissä. Joka vuosi ollaan sairauslomilla maksimimäärä ja tällaisen työntekijän tuottama lisäarvo on yritykselle tai julkishallinnolle olematon. Osa näistä ei hyödy työelämän kuntoutuksista mitenkään varsinkaan silloin, kun on sairauslomalla kuntoutuksen ajanjaksona.

    Osa työntekijöistä ei tosiasiassa tarvitse mitään kuntoutusta, mutta ylimääräisenä lomana ne otetaan kuitenkin tervetulleina vastaan.


   • - tämä puuhastelu on pitkän ajan osaamattoman politiikan tulosta, koska jo vanhanen, katainen, filatov-grönblom-ihalainen ajoilta alkoi tuo pakko "kuntoutus "
    Siis halpa kyykytys. Ja viimeinen hallitus on tehny mielettömyys pohjat, siis lahtaus politiikkaa kepu-kokoomus.
    - mutta rehellisiä palkka työpaikkoja ei ole haluttu luoda.


   • TyöpaikkaPula kirjoitti:

    - tämä puuhastelu on pitkän ajan osaamattoman politiikan tulosta, koska jo vanhanen, katainen, filatov-grönblom-ihalainen ajoilta alkoi tuo pakko "kuntoutus "
    Siis halpa kyykytys. Ja viimeinen hallitus on tehny mielettömyys pohjat, siis lahtaus politiikkaa kepu-kokoomus.
    - mutta rehellisiä palkka työpaikkoja ei ole haluttu luoda.

    Rehellisistä palkka työ paikoista on huutava pula.
    Mutta silti valtamedia täytetään kaikella muulla tiedolla, disinformaatio muokkaa todellisuutta. ja osa päättäjistä uskoo propagandaan...

    Niinpä täysin sumussa ja uskoen tähän ideologiseen propagandaan, päättäjät tekee ja toimii, ja osa uskoo kokoomus kiva puheeseen..
    Sitten se ahne lahtari kyykyttäää. osa ymmärtämättömyyttään ja osa aivan tahallaan, nautinnon halusta !
    Ollaan kuin 1918 joukko tuhonna tilantessa taas.


  • Suunnitelmaa tehdessä läsnä on työkkärin ja sossun virkailijat, siinä sitten pähkäillään että mitäs sitä voisi tehdä, ehkä työkkärin täti te-toimiston sivuilta tulostaa jonkun ilmoituksen minne pitäisi hakea. Joskus ehdottivat "kuntouttavaa" työtoimintaa, mutta sanoin suoraan etten ole sairas joten en tarvitse kuntoutusta.
   Tosin onhan se ehkä noloa kun sossun edustajana on ollut joku sijaisuutta tekevä opiskelijalikka, jonka sitten pitäsi aikuista ukkoa neuvoa.

   • Eikö sinulle kerrottu, että tarvitset palkatonta työkokeilua ja työharjoittelua, ja että pitäisi varata aika psykologille, jonka kanssa voisit keskustella ammattivalinnasta, mitä muuta työtä voisit tehdä, jos alasti työtä ei ole tarjolla, tai sinua ei oteta töihin? Minulle on.


   • "...pitäisi varata aika psykologille...".

    Psykologi ei ole ainoa ammattikunta, joka voi ohjata ammatinvalinnassa. Psykologit kiinnittävät ammatinvalinnassa usein liikaa huomiota ihmisen psyykkiseen soveltuvuuteen johonkin ammattiin, jota he itse eivät ole edes nähneet tehtävän ja johon on täysin epärealistista työllistyä esimerkiksi huonon työllisyystikanteen takia.


   • 123-321 kirjoitti:

    "...pitäisi varata aika psykologille...".

    Psykologi ei ole ainoa ammattikunta, joka voi ohjata ammatinvalinnassa. Psykologit kiinnittävät ammatinvalinnassa usein liikaa huomiota ihmisen psyykkiseen soveltuvuuteen johonkin ammattiin, jota he itse eivät ole edes nähneet tehtävän ja johon on täysin epärealistista työllistyä esimerkiksi huonon työllisyystikanteen takia.

    Kävin joskus tuollaisen psykopaatin ... vai oliko se psykologin juttusilla. Ämmä puhui paskaa koko tunnin ja sitten kun luetutuin sen psykoämmän raportin TE-toimimiston virkalijalla niin sitä ei voinut mitenkään yhdistää käyntiini tuon psykoämmän juttusilla, täyttä valhetta alusta loppuun. VAROKAA TUOLLAISIA. Jos joskus menette tuollaisen psykopaatin juttusille niin on ensiarvoisen tärkeää tapaamisen äänittäminen.


  • Kaikki yllä kirjoitetut uskon olevan mahdollisia mutta itse otin juuri sen takia kiltin asenteen. Vaikka totesin haastattelijoiden kierouden ja valheellisen pakottamisen ajattelin ottaa asenteeksi etten huomaa heidän kierouttaan. Näin kiltin asenteella pääsee hieman helpommalla. Jättää vääristyneitä arvoja ajavien virkamiesdiktaattorien mielenterveys tason heidän omaksi ongelmakseen ja pyrkii selviämään kiduttajista mahdollisimman vähällä.
   Heidän oma ihmisyytensä siinä vääristyy kierouteen mutta sinä itse asiakkaana voit säilyttää oman ihmisarvosi kun kieltänyt provosoitumasta muiden kieroudesta.

   Minultakin kysyttiin haastattelussa haluanko asiakkaakseen mutta koska en ollut kuullut mitään pahoja huhuja niin vastasin että tietenkin haluan. Luulin todella aluksi että sillä lailla työtä voisi löytyä. Nyt palvelussa olen ollut suunnilleen vuoden ja huomaan että kaupungin tyyli onkin nimenomaan työllistää työpaikkoihin ilmaista väkeä jottei koskaan tarvitse palkata oikealla palkalla ihmisiä.
   Kaupunki on siis ottanut perusarvoikseen PAHUUDEN.

   Pahuuden tuomio tulee eräänä päivänä ja kun katastrofi saapuu ei tarvitse lehtiotsikoissa kysellä
   "miksi Jumala antaa tapahtua pahoja asioita ja onnettomuuksia".

   • Kirjoititpa inhimillisesti 'Tuomio tulee'. En mitenkään jaksaisi tätä kaikkea, ellen uskoisi, että Jeesus tulee pian hakemaan omansa pois (uudestisyntyneet kristityt ja pikkulapset).

    Oma tyylini on se, että analysoin kaikkea, mitä virkaloiset sanovat. Ruodin sitä jo sanomishetkellä, ja myöhemmin blogissa ja keskustelupalstoilla. Äänitän, tietysti. Jossain vaiheessa alan varmaan käyttämään blogikirjoituksissani virkailijoiden oikeita nimiä. Vertailen asioita. Teen listoja. Kyselen motiiveja. Tiedustelen lainkohtia.

    On muuten todella helppoa ajautua epärehellisyyden tielle. Jouduin äskettäin huonon työnantajan väärin kohtelemaksi. Virkamiestaho sitten tuli rahallisesti apuun ja ensi kuulemalta hyväksyin sen iloiten. Niinhän sitä tekee, jos ei ajattele pitemmälle. Pian kuitenkin huomasin, että vaikka olinkin väärinkohdeltu, vääryys ei ongelmaa ratkaise. Horjutin omaa perustaani siinä. Miten höykytän pahantekijöitä, jos olen itsekin osallinen vilppiin? Sitäköhän se suomalainen korruptio on, että asioita tehdään selkien takana, kun nyt kavereita ollaan? Rehellisenä köyhänä on parempi olla kuin muutama satanen taskussa ja huono omatunto rinnassa.


  • Hankalassa kiristys tilanteessa olet. Ja se kertoo yhteiskunnasta ja harjoitetusta politiikasta, hallinnon kyvyttömyydestä ja osaamattomuudesta, se että työtöntä uhkaillaan joka käänteessä !

   Hyvänä tekona nyt sinä työllistät typ virkailijoita ja byrokratiaa.
   Varmaankin on aivan tuuria se, miten paatunut, tai järkevä typ henkilö sattuu kohdalle.
   Niillä on kuitenkin velvoitteena kaunistella massa-työttömyys tilastoja ja tuoda helpotusta kaupungin sakko maksuihin työttömistä sieluista.
   Näissä hallinnon ajatuksissa ne yrittää saada sinut johonkin pois likaamasta tilastoja.....
   Keinoja ovat juuri palkaton kuntoutus, palkaton työkokeilu. Tai jokin sairaus, jolla saadaan nimettyä sairaaksi, vammaiseksi tai eläkkeelle, tms. Kuitenkin pois työttömyys tilastoista. Eri nimikkeelle.
   Mutta esim. eläkkeelle on nykyään sairaankin hankala päästä, kun on sovittu poliittisesti eläke ehtojen kiristyksestä ja eläkeiän nostosta. Siksi kymmenet tuhannet ihmiset roikkuu väli tilassa. Joka on etua eläke yhtiöiden bisnekselle. On siis haluttu tilanne !
   Poliittisen propagandan mukaan suomessa on työvoimapulaa. Hallinto toimii irti todellisuudesta.
   Yksityinen köyhä työtön on pelinappula, jolla pelataan tilastopeliä. Esim. Koko aktiivimalli on tilastoja varten..
   Toivon, että selviät tulevasta typ pakko kyykytyksestä, yms mielettömän hallinnon toimista kohtuudella. Minä jos olisin tilanteessasi, niin täysin selvästi vaatisin normaaleja kansalaisen oikeuksia ja etuja ja elämää. Tähtäisin palkkaan, ja vaatisin rehellistä palkka-työtä, puhuisin rahasta, palkasta, toimeentulosta, yms reiluista asioista.
   Vastustaisin pakko orjuutta, ilmaistöitä, yms. kyykytystä.
   Mutta , ikävä kyllä, typ ja te ja mopa toiminnassa ei ole tarjolla palkka-töitä ja rehellistä toimintaa. Mutta on suuria määriä eri keinoja ja tahoja pakko kuntoutukseen yms. tilasto kikkailuun. Nämä kyykytys mallit on rakennettu jo useamman hallituksen aikana, ja ne toiminnot vaativata kitaansa uusia kyykytettäviä sieluja.

  • Minulle tuli sama lappu. Tosin olen jo kuukausia sitten ilmoittanut olevani työkyvyttömyyseläkkeellä. Mutta ehkä sähköpostini ei ole vielä päässyt perille asti.

   Ajattelin huvikseen mennä vittuilemaan. Saanpahan kiusata kyykyttäjätätejä. Sitten lähtiessä voin puolihuolimattomasti sanoa:

   -Ai niin, olen muuten eläkkeellä.

   • Luen näitä juttuja säännöllisesti kyllä moikka!

    Itse jäin vakkariduunista pois 2015-01.

    No mitä, se 3 kk karenssihan, ja sen jälkeen vielä toisen karenssin tämä vanha huora Raija stadin työkkärist lätkäisi 12 viikon työssäoloehtoineen.

    Ehdin siis 2015 olla anssilla noin 20 päivää 2015
    Loput vuodesta stadin toimeentulotuki elätti mut. Siis kuka palkkaa 50 wee äijän, haloo????

    Vaan niin vaan sain tän 12 piinaviikkoo täyteen, ja anssi alkoi uudelleen juosta 02-2016. Ja 500 anssipäivää päivää juoksi uudelleen.

    Tosin olin niin typerä, että en osannut laskea tätä työssäoloehtoa tarpeeksi tarkasti, eli tein paskakeikkaduunii - ja jolloin 26 viikkoa 18 tuntia työtä täyttyi uudestaan 08-2017.
    Vitut - 100 päivää hävisin paremmalla anssilla. Laskuri näytti 496 päivää.

    Koska 26 viikkoa työtä ei ollut täyttynyt vuoden sisällä, laskettiin päivärahani uudelleen 80% suojasäännön mukaisesti, ja laskuri nollattiin. Ja lakikin ehti muuttua, joten alusta 400 päivää alemmalla päivärahalla.

    Samalla tapahtui jotain kummaa.
    -Nyt tienaan brutto vähemmän, mut niinhän on verotuskin, plus asumistuki ja liiton maksama!!!
    -tienestini ei ole ansiosidonnainen, vaan ansiosidonnaisen perusteena olevan päiväpalkka, siis, niin kauan kuin mul on palkkatuloja per kk.

    Olen monta kertaa ajatellut, että jos on vaan mahdollisuus tehdä jotain paskaduunii ku oot anssilla, on sulla mahdollisuus ikiliikkujaan. Tämä on liitosta vahvistettu: mikäli teet 26 viikkoa duunii 18 h per viikko max vuosi, ei mikään muutu. Päivärahalaskuri nollautuu ainoastaan.

    Jos yli vuosi on anssi 80 % ja viikkolaskuri alkaa uudestaan. Ja tällöin kantsii katsoo, mikä se anssin perusteena oleva tulo on, koska ei suojaosuutta lasketa.

    Menikö vaikeeks?


  • Hävettääkö työttömyys sinua?
   Moikka,

   olen freelancer-kirjoittaja ja kirjoitan lehtijuttua siitä kuinka työttömyys voi hävettää.
   Artikkelissa on mukana muutama asiantuntija, joita haastattelen.
   Onko sinulla omakohtaisia kokemuksia työttömyydestä ja sen tuomasta häpeästä?
   Oletko salannut työttömyyttäsi ystävältäsi, vanhemmiltasi tai vaikkapa kumppaniltasi?
   Oletko kokenut epämukavaa tunnetta kertoessasi virastoissa, että ole työtön?
   Haastattelut voidaan julkaista nimettömänä, toiveesi mukaan.

   Jos sopisit mielestäsi haastateltavaksi, otatahan minuun yhteyttä sähköpostilla
   milja.yli-opas@outlook.com

   • - ei työtön tarvitse ja kaipaa tutkimuksia, selvityksiä, haastatteluja , yms, joutavaa vatulointia ja suun pieksäntää..
    Kun On turha tuhlata aikaa tälläiseen turhaan, esim. turha journalismiin ja turha selvityksiin, tutkimuksiin.. Ja valta median työtön kiertää kaukaa, koska valta media palvoo vain rahaa ja valtaa. Valta media tuottaa naivia propagandaa.

    - Työttömällä on aikaa vain ja ainoastaan palkka-töihin ja hyviin harrasteisiin ja vapaa -aikaan..
    Muu turhake puuhailu ei kiinnosta.


   • Juuri tuollaisia lapsellisia ennakkoasenteellisia propagandaväsäyksiähän valtamedia on pullollaan. Totta kai tuolla kulmalla saat juttusi julki, jos edes jotenkuten luettavaa perustekstiä osaat tuottaa. Jos osaat sepustaa oikein myötähäpeää tuottavan jutun, jossa joku kertoo tosiaan hirveästi häpeävänsä sitä, että on työtön työnhakija, ja kuvailee tilanteita, joissa hän jopa valehtelee statuksestaan - sen varmaan saat julki. Muistetaan sitten laittaa sinunkin nimesi, Milja Yli-Opas, listalle ihmisistä, jotka pyrkivät alentamaan ja häpäisemään työnhakijoita.

    Hävettääkö sinua olla aivopesty? Oletko salannut ystävältäsi, vanhemmiltasi tai vaikkapa kumppaniltasi, että uskot kaiken, mitä valtamedia ja oppilaitokset sinulle syytävät? Oletko kokenut epämukavaa tunnetta kertoessasi virastoissa, että sinulla ei ole omia aivoja?

    Ai että oikein 'asiantuntijoita' aiot haastatella. Sekin on osa tätä nykyistä propagandaa ja silmänlumetta ja manipulointia, että tiskivirkailijaa kutsutaan 'asiantuntijaksi'. Niin moni saa nykyään toimeentulonsa toisten työttömyydestä, eikä se tee heistä asiantuntijoita. Se tekee heistä yhteiskunnan loisijoita. Eikö tullut mieleesi haastatella heitä heidän häpeäntunteestaan? "Miltä tuntuu ottaa osaa toisten suomalaisten nöyryyttämiseen? Pelkäätkö itse olevasi seuraavassa kiusattujen ryhmässä? Miksi? Miksi et; miksi uskot olevasi immuuni?


  • Älkää menkö Typ/Mopaan. Sosiaaliämmät olettavat, että sinulla on sosiaalisia ja taloudellisia ongelmia, vaativat sinua kertomaan elämästäsi kaikki, myös yksityiselämäsi pengotaan. Heillä on check lista, jonka avulla he etsivät sinusta vikoja. Menetät itsemääräämisoikeutesi ja yksityisyytesi, sinun terveystietosi ja yksityiselämäsi tiedot ovat lukemattomien Kelan, sosiaali- ja terveystoimen viranhaltijoiden ja työntekijöiden sekä kuntouttavan työtoiminnan ohjaajien luettavissa. Pahimmillaan sinut voidaan määrätä psykiatriseen hoitoon. Sinä olet tuolle koneistolle arvoton ihmishylkiö, joka vaatii heidän silmissään holhoamista ja heidän päättämää ohjausta.

   • Otan osaa. Tuollainen varmaan tuntuu pahalta. Itse olen saanut makua tuollaisesta vasta yhden orjatyökauden verran. Sekin olisi voinut luhistaa henkisesti, jos en olisi sitkeä suomalainen. Mitä selviytymiskeinoja sinä olet kehitellyt? Minä äänitin tilanteita ja kirjoitin dialogeja ja pakinoita, piirtelin pilakuvia kyykyttäjistä. Ja kärsin. Siitä orjuutuksesta oli silkkaa haittaa työllistymiseni ja maineeni kannalta tällä pienellä paikkakunnalla.


  • Olen ollut typ asiakkaana ja voin sanoa, että se saamani "palvelu" oli heikkoa.
   Mutta ne typ yms. systeemit vaan pyörii edelleen!

   Huvituin eilen kun uutisissa kerrottiin, että tehdyn tutkimuksen mukaan ns. aktiivi mallia kannattavat erityisesti ihmiset, joita itseään aktiivi malli ei koske....
   Varmaan on Typ Mopa systeemien kanssa samoin, että ne ihmiset pitävät niitä tarpeellisina, joita ne palvelut eivät kosketa.

   • Noin se menee !
    Hallinnossa ja päättämässä ja kyykytys mielipiteitä esittämässä on ylimielisiä ihmisiä, joilla itsellään on elintasoa, ja oma talous kunnossa.

    Minä kieltäydyin pakko tarjotusta typ palvelusta pari vuotta sitten. sain karenssin ja istuin sen rangaistus karenssin, niin ei tarvinnut alkaa alentavan typ kyykytyksen uhriksi.


   • JyrkkäEiOrjuudelle kirjoitti:

    Noin se menee !
    Hallinnossa ja päättämässä ja kyykytys mielipiteitä esittämässä on ylimielisiä ihmisiä, joilla itsellään on elintasoa, ja oma talous kunnossa.

    Minä kieltäydyin pakko tarjotusta typ palvelusta pari vuotta sitten. sain karenssin ja istuin sen rangaistus karenssin, niin ei tarvinnut alkaa alentavan typ kyykytyksen uhriksi.

    Olen ollut typ palvelussa ja te palvelussa.Ja aika samoja juttuja on molemissa. Typ palvelussa oli kaksi virkailijaa, kun oli siellä sosiaalitäti myös.
    Ei ne virkailijat voi mitään työpaikka pulalle, joka vaivaa maatamme. Luulisin, että on niille melko turhauttava työpaikka, kun vallitseva todellisuus ja maan hallinto on eri totuuksissa.

    Eri ihmiset tarvitsee erilaista tukea, ja voi jopa nuorille olla se työkokeilu tms. hyväksi, niin saavat edes kokemusta. Vanhoille ei juuri palkaton työskentely ole mielekästä, vaan se palkka on tärkeä. jne.
    Itse olen jo pitkään ollut työtön, ja ei ole niitä palkka-töitä löytynyt. Kumma tilanne, kun ei kelpaa töihin palkalla, eikä kelpaa eläkkeelle. Pitää vaan olla "työvoimareservissä ".


   • IlmanpalkkaaReservissä kirjoitti:

    Olen ollut typ palvelussa ja te palvelussa.Ja aika samoja juttuja on molemissa. Typ palvelussa oli kaksi virkailijaa, kun oli siellä sosiaalitäti myös.
    Ei ne virkailijat voi mitään työpaikka pulalle, joka vaivaa maatamme. Luulisin, että on niille melko turhauttava työpaikka, kun vallitseva todellisuus ja maan hallinto on eri totuuksissa.

    Eri ihmiset tarvitsee erilaista tukea, ja voi jopa nuorille olla se työkokeilu tms. hyväksi, niin saavat edes kokemusta. Vanhoille ei juuri palkaton työskentely ole mielekästä, vaan se palkka on tärkeä. jne.
    Itse olen jo pitkään ollut työtön, ja ei ole niitä palkka-töitä löytynyt. Kumma tilanne, kun ei kelpaa töihin palkalla, eikä kelpaa eläkkeelle. Pitää vaan olla "työvoimareservissä ".

    "Työvoimareservissä" roikun minä myös.
    Suomessa on ollut jo 1990 L asti suuret työttömyys reservaatit ja työvoimareservit.
    Leipäjonot ja soppakeittiöt ovat suomen menestyksen kuvaa.
    Jostain se otetaan se rikkaiden elintaso, ja se näkyy !


  • Älkää äänestäkö kokoomus presidenttiä tai kokoomus puoluetta !!! Älkää siis äänestäkö riistäjiä.
   Sipilä edustaa kokoomus kepua. Kepukin on luisunut valkokaartiin !! !!

  • Tuo on juuriki sitä kummallista pöljyilyä ja täysin järjetöntä toimintaa ja hurjaa verorahojen tuhlausta ja joka on aina pois niiltä joilla vielä on oikeasti mahdollisuus työllistyä.

   Nuo "työllistämis toimenpiteet" työttömille maksaa useita tuhansia euroja kuukaudessa per työtön verrattuna siihen että armahdettaisi, päästettäisi eläkkelle ja maksettaisi se pieni 520 euroa kuukaudessa sellaisille työttömille joilla ei ole pienintäkään mahdollisuutta enää työllistyä.
   Kuten esim 50+ vuotiaat työttömät jotka olleet kokonaan työttömiä vaikkapa yli 20 vuotta ja joilla ei ole edes mitään kolutusta muuta kuin peruskoulu.

   • Jos hallinnossa ja politiikassa olisi osaamista ja halua, niin osattaisiin järjestää järkeviä palkka-töitä myös töistä syrjäytetyille.
    Mutta kun ei ole halua, eikä taitoa, niin mitään ei tapahdu.
    Ollaan vaan tekevinään jotain. Eläkeikää nostetaan ja ihmisiä pidetään suurin joukoin roikkumassa työttöminä vuosikymmeniä !
    Jatkuva Työttömyys siis on osa ahnetta tulonjako politiikkaa ja osa työmarkkina politiikkaa. Olennainen osa. Työttömyydestä ei haluta eroon.


   • TyöttömyysVirkana kirjoitti:

    Jos hallinnossa ja politiikassa olisi osaamista ja halua, niin osattaisiin järjestää järkeviä palkka-töitä myös töistä syrjäytetyille.
    Mutta kun ei ole halua, eikä taitoa, niin mitään ei tapahdu.
    Ollaan vaan tekevinään jotain. Eläkeikää nostetaan ja ihmisiä pidetään suurin joukoin roikkumassa työttöminä vuosikymmeniä !
    Jatkuva Työttömyys siis on osa ahnetta tulonjako politiikkaa ja osa työmarkkina politiikkaa. Olennainen osa. Työttömyydestä ei haluta eroon.

    Jos asiaa haluttaisi oikeasti korjata, niin ei tarjottaisi vain näitä "työllistymistä (väitetysti) edistäviä palveluita", vaan ihan oikeaa palkkatyötä työsopimuksella.

    Edistävistä palveluista ei ole suoraa porrasta palkkatöihin, eikä se oikeastaan ole juurikaan kytköksissä oikeaan palkkatyöhön tai sinne työllistymiseen mitenkään. Mm. kuntouttava työtoiminta on yksi näistä toimenpiteistä, joka on tilastojen valossa täysin tehoton palkkatöihin avustavana toimenpiteenä, eikä siinä ole mitään taetta että sitä kautta palkkatyö aukenee - tilastojen valossa ei aukeakkaan.

    Näitä "työllistymistä (väitetysti) edistäviä palveluita" (ns. aktivointi ja "auttaminen") tarjotaan työsopimuksen alaisen palkkatyön sijasti ihan siksi, että työttömyydestä ei haluta päästä eroon ja työllistää työttömiä palkalla - heidät halutaan pitää työttöminä huuhaa-palveluissa ilman palkkaa, jotta joku muu osapuoli voi kuitata palvelun järjestämisestä itselleen palkan, kun siellä kurssilla/palvelussa istuva työtön pysyy työttömänä tukirahalla.

    Tässähän se koko kuvio on pohjimmillaan. Työttömyys on bisnes työttömyyttä "hoitaville" tahoille alkaen virkailijoista ja jatkuen palveluntarjoajille.


   • asdadadsad kirjoitti:

    Jos asiaa haluttaisi oikeasti korjata, niin ei tarjottaisi vain näitä "työllistymistä (väitetysti) edistäviä palveluita", vaan ihan oikeaa palkkatyötä työsopimuksella.

    Edistävistä palveluista ei ole suoraa porrasta palkkatöihin, eikä se oikeastaan ole juurikaan kytköksissä oikeaan palkkatyöhön tai sinne työllistymiseen mitenkään. Mm. kuntouttava työtoiminta on yksi näistä toimenpiteistä, joka on tilastojen valossa täysin tehoton palkkatöihin avustavana toimenpiteenä, eikä siinä ole mitään taetta että sitä kautta palkkatyö aukenee - tilastojen valossa ei aukeakkaan.

    Näitä "työllistymistä (väitetysti) edistäviä palveluita" (ns. aktivointi ja "auttaminen") tarjotaan työsopimuksen alaisen palkkatyön sijasti ihan siksi, että työttömyydestä ei haluta päästä eroon ja työllistää työttömiä palkalla - heidät halutaan pitää työttöminä huuhaa-palveluissa ilman palkkaa, jotta joku muu osapuoli voi kuitata palvelun järjestämisestä itselleen palkan, kun siellä kurssilla/palvelussa istuva työtön pysyy työttömänä tukirahalla.

    Tässähän se koko kuvio on pohjimmillaan. Työttömyys on bisnes työttömyyttä "hoitaville" tahoille alkaen virkailijoista ja jatkuen palveluntarjoajille.

    Ja lisänä että ei tietysti riitä, että tarjotaan palkkatöitä. Työstä pitää maksaa myös asianmukainen minimipalkka, jotta sillä voi tienata elantonsa suhteessa Suomen elintasoon kuukausitasolla.

    Ei se nyt ihmeitä vaadi, mutta hanttihommista minimissään noin 1500 euroa bruttoa se ottaa, jos täysipäiväistä työtä miettii.

    On joitakin aloja jotka ovat jääneet kivikaudelle palkkatason suhteen. Esimerkkinä siivoustyö, josta pitäisi olla fyysisenä työnä ehdottomasti mahdollisuus tienata se noin 1500 euroa kuussa.

    Ekonomistit sun muut laskevat nämäkin työt pelkän tuottavuuden mukaan, vaikka mm. siivouksen kaltaisessa työssä tämä laskelma ja periaate on täysin virheellinen laskutapa, koska siivoustyön tekemättä jättämisestä aiheutuvat kustannukset tulevat vasta pitkällä viiveellä, mutta ne tulevat kuitenkin jossain vaiheessa. Siksi tätä työtä ei haluta jättää teettämättä. Sen tuottavuutta ei kuitenkaan voida laskea lyhyellä aikavälillä.

    Vaativamman tason matematiikkaa opetelleet tollot, kuten ekonomistit, eivät vaan osaa ajatella asiaa näkemällä suurempaa kuvaa pidemmällä aikajänteellä, vaan laskevat vanhoilla ennalta opetelluilla kaavoillaan, jotka eivät sovi tilanteen arvioimiseen.


  • Miten kauas noilla kelan rahoilla pitäs sitten työllistyy että huuhaa.

  • Mitäs vuokria tolla 1500 yksin pitäs maksella...siitä menee päältä vielä muutakin käteen jää mitä ?? Huh huh...

   • Mä sanoinkin, että minimissään, ja stadin vuokrat on toki omaa tasoaan. Se olis askel parempaan, koska harvassa siivousmestassa taitaa nykyisin tienata kuukaudessa 1500e. Taitaa olla enemmänkin lähempänä tonnia kuussa. Vai kuinka?

    Sulla ampu nyt pointti ohi ja rajusti. Nimenomaan olin sillä kannallta että fyysisten matalapalkka-alojen palkkoja pitää NOSTAA.


   • asdasdsada kirjoitti:

    Mä sanoinkin, että minimissään, ja stadin vuokrat on toki omaa tasoaan. Se olis askel parempaan, koska harvassa siivousmestassa taitaa nykyisin tienata kuukaudessa 1500e. Taitaa olla enemmänkin lähempänä tonnia kuussa. Vai kuinka?

    Sulla ampu nyt pointti ohi ja rajusti. Nimenomaan olin sillä kannallta että fyysisten matalapalkka-alojen palkkoja pitää NOSTAA.

    Otetaan nyt vaikka esimerkkinä että sun vuokras on yksin asuvana 600e. palkka 1500e, ja siitä 180e veroja = 1320e. Vuokra pois, jää 720e. Kyllä sillä vielä elää.

    Jos laskelma on muuten sama, paitsi että vuokra on stadissa 1000e, niin sitten laskelma on täysin toinen, ja sillä palkalla ei kannata mennä töihin, koska aiemmassakin esimerkissä tuo palkka on kuitenkin MINIMI millä työnteko kohtuullisesti kannattaa, eli pääosassa Suomea.

    Toki tällöin pitää soveltaa myöskin se että mistä työstä tuo 1500 euroa maksetaa jossain 600 e /kk vuokratason alueella. Jos työ on jotain kunnan ruohonleikkuuta ja siistimishommaa, niin 1500e/kk noin kokopäiväisestä työstä voi olla ihan hyvä minimipalkka. Missään nimessä sitä ei saisi teettää pelkällä tukirahalla palkatta, jolloin yhdistetut tuet jää maksimissaankin alle 1000e/kk tulotasoon. Se tonni ei ole enää riittävä millään mittarilla, jos jotain työtä joutuu tekemään.

    Ja sitten taas jos saa varsinaista palkkaa siivoustyöstä, kuten valitettavan usein nykyisin, sen juuri hilkun yli 1000e/kk, niin tuota minimipalkkaa pitäisi nimenomaan nostaa useilla satasilla ylöspäin.


   • Minun vuokra on 500 enkä lähtisi siitä kovin helposti yhtään mihinkään.


  • Itse olin typ asiakkaana tässä vuoden alussa. Ja kuten yllä jo on mainittu, niin oli kaksi naista hoitamassa asiaa. Toinen oli passiivinen ja toinen aktiivinen. Tehtiin aktivointisuunnitelma.
   Ja ne typ naiset tarkkaili asiakasta.
   Oli Melko neutraali tilaisuus, mutta kai ne tarkkailemalla seulovat, miten sairas, mielenhäiriöinen, ongelmainen vai tavallinen se asiakas on. En tiedä, mutta luulen, että ohjaavat suurinpiirtein sopivaan "hoitoon" tms. jos tarpeen.
   Itselle jäi se käynti siihen, että tehtiin suunnitelmaa. Käytiin läpi puuhailu mahdollisuuksia.
   Ja ei jatkosta sitten tarkkaan sovittu. Työnhaku jatkuu.

   • Onko tää nykyisin joku vitun sirkus, vai miksi tervettä työtöntä on sen vastuuvirkailijan lisäksi, joka hoitaa työllistymissuunnitelman päivittämisen, sivustaseuraamassa 1-2 muuta virkailijaa, tutkimassa työttömän eleitä ja ilmeitä?

    Miksi moinen meno?


  • Millaista typ palvelua sait ?
   Itse olin typ asiakkaana nyt ensimmäistä kertaa, ja jäi ihmetyttämään typ virkailijoiden suuri määrä, ja kalliit toimitilat ja se toiminnan laajuus !! Kallista on.
   Saamani palvelu oli samanlaista kuin aiemmin te keskuksen kautta saatu.
   Ja palkka töitä ei vanhoille ole tarjolla. työttömyys jatkuu.

   • Kuntouttavasta pääsin uudelleen koulutukseen eikä vaadi kuin itse on aktiivinen ja motivoitunut. En tiedä työllistynkö mutta on se parempi kuin kotona lojua toimettomana. Kotona ei opi yhtään mitään että koulutus kannattaa aina vaikka ihan itsensä kannalta jos ei muuta hyötyä.

    Työttömänä saamattomana mitään eteenpäin menevänä, niin niille kaikki palvelut ovat myrkkyä ja turhia varsinkin velkasaneerauksessa oleville kun he eivät halua velkojaan maksaa.

    Luottotiedoton työtön ei halua työtä kun pitäisi lyhentää velkaansa ja näitä on vitun paljon. Hävettää kertoa lähipiiristäni kuinka paljon tiedän kuinka lypsetään rahaa yhteiskunnalta niin ettei tehdä muuta kuin kakaroita sossun luukulle. Kakarat tuo elintason ja sitten kun ei tuo enään niin ei tehdä mitään tässä yhteiskunnassa muuta kuin oleillaan veronmaksajien varoilla.

    Elintasopummit tekevät sen ettei kenenkään luoteta ja kaikki työttömät luokitellaan samoiksi.

    Elintasopummilla on vaikeeta lähteä kuntouttavaan tai yhtään mihinkään kun sille pitää tulla kotiin elintaso kuin manulle illallinen kun se on tottunut siihen. Vituttaa todella nämä elintasopummit joidenka ei ole tarvinnut koskaan tehdä mitään sosiaalietuuksiensa eteen muuta kuin nostella rahaa kuin automaatista lojumalla kotona. Niiltä ei onnistu edes yksinkertaisten asioiden opiskelu kun aivoja he eivät ole tottuneet käyttämään kun ne ovat elätetty kotiin.

    Mikä vitun elintasopummi olet jos et pysty edes kuntouttavaan lähteä niin tuskin olet työkykyinen nostamaan työttömyyskorvausta? Työkykyisen kyllä pitää olla valmis lähtemään töihin ja pitkään työttömänä ollut ei ole työkykyinen enään valitettavasti vaikka itse niin kuvittelisikin. Työelämä ei tarvitse sairauslomalla olevia koko ajan muuten työhön kykenemättömiä.

    Jos ei pysty kuntouttavassa käymään niin kuinka pystyy työssä käymään yleensäkkään ja yhtään missään. Onko kamala pelko kun kuntouttavassa aletaan katselemaan ihmisen työkykyä ja hakemaan työpaikkaa? Luottotiedoton joka ei halua töitä niin sellaisen ei kannata mennä mihinkään kiusaamaan auttavia ihmisiä.


   • Kuntouttavaauttoi kirjoitti:

    Kuntouttavasta pääsin uudelleen koulutukseen eikä vaadi kuin itse on aktiivinen ja motivoitunut. En tiedä työllistynkö mutta on se parempi kuin kotona lojua toimettomana. Kotona ei opi yhtään mitään että koulutus kannattaa aina vaikka ihan itsensä kannalta jos ei muuta hyötyä.

    Työttömänä saamattomana mitään eteenpäin menevänä, niin niille kaikki palvelut ovat myrkkyä ja turhia varsinkin velkasaneerauksessa oleville kun he eivät halua velkojaan maksaa.

    Luottotiedoton työtön ei halua työtä kun pitäisi lyhentää velkaansa ja näitä on vitun paljon. Hävettää kertoa lähipiiristäni kuinka paljon tiedän kuinka lypsetään rahaa yhteiskunnalta niin ettei tehdä muuta kuin kakaroita sossun luukulle. Kakarat tuo elintason ja sitten kun ei tuo enään niin ei tehdä mitään tässä yhteiskunnassa muuta kuin oleillaan veronmaksajien varoilla.

    Elintasopummit tekevät sen ettei kenenkään luoteta ja kaikki työttömät luokitellaan samoiksi.

    Elintasopummilla on vaikeeta lähteä kuntouttavaan tai yhtään mihinkään kun sille pitää tulla kotiin elintaso kuin manulle illallinen kun se on tottunut siihen. Vituttaa todella nämä elintasopummit joidenka ei ole tarvinnut koskaan tehdä mitään sosiaalietuuksiensa eteen muuta kuin nostella rahaa kuin automaatista lojumalla kotona. Niiltä ei onnistu edes yksinkertaisten asioiden opiskelu kun aivoja he eivät ole tottuneet käyttämään kun ne ovat elätetty kotiin.

    Mikä vitun elintasopummi olet jos et pysty edes kuntouttavaan lähteä niin tuskin olet työkykyinen nostamaan työttömyyskorvausta? Työkykyisen kyllä pitää olla valmis lähtemään töihin ja pitkään työttömänä ollut ei ole työkykyinen enään valitettavasti vaikka itse niin kuvittelisikin. Työelämä ei tarvitse sairauslomalla olevia koko ajan muuten työhön kykenemättömiä.

    Jos ei pysty kuntouttavassa käymään niin kuinka pystyy työssä käymään yleensäkkään ja yhtään missään. Onko kamala pelko kun kuntouttavassa aletaan katselemaan ihmisen työkykyä ja hakemaan työpaikkaa? Luottotiedoton joka ei halua töitä niin sellaisen ei kannata mennä mihinkään kiusaamaan auttavia ihmisiä.

    Muutamia tarkennuksia;
    - tulee kuin matulle illallinen, Se on nyky kieltä, kun meillä on lepääviä matu turisteja täys ylläpidossa vuosikymmeniä. Verovaroin toimii koko korruptio matu turismi bisnes.
    - Ja jos et osaa kotona muuta kuin maata, niin selvästi olet pakko kuntoutuksen tarpeessa.
    Normaali terve ihminen osaa elää ja toimia ja ei tarvitse pakko kuntoutusta, eikä pakko aktiivi mallia.


  • Kuntouttava työtoiminta on sitä sosiaalista toimintaa eikä mitään orja touhua mitä jotkut pauhaavat kun eivät halua kotoa pois tai niillä on omia pimeitä touhuja, harrastuksia niin paljon ettei kerkiä tai vituuttaa olla toisten työttömien kanssa tekemisissä niin että häpee työttömyyttään ja esittäisi ihan muuta.

   Kaikki työttömät yleensä tykkäävät kunhan pääsevät ennakkoluuloista ja siellä on samanhenkistä porukkaa, työttömiä.

   • heikkolahjaisillle piirileikkiä, aikuisten päiväkoti ideaa !


   • Ei työttömiä voi niputtaa millään mallilla "samanhenkisten alle", sillä ei työttömyys ole mikään ihmistyyppi. Työttömissä on ihan jokahenkistä porukkaa laidasta laitaan, narkkarista urheilijoihin.

    "eivät halua kotoa pois tai niillä on omia pimeitä touhuja, harrastuksia niin paljon ettei kerkiä tai vituuttaa olla toisten työttömien kanssa tekemisissä niin että häpee työttömyyttään ja esittäisi ihan muuta. "

    Kyllä minä haluan ja lähdenkin kotoa pois tekemään vaikka mitä, mikä on varmasti hyödyllisempää, kuin istua jossain kunnan pajan kuntouttavassa pakotettuna tuhlaamassa aikaa ilman mitään hyötyä yksilölle.

    Kyllä mulla on kavereita ihan työssäolevista muutamiin työttömiin, ja mielelläni sosialisoin heidän kanssaan ihan itse määrittämäni aikataulun ja paikkojen suhteen; ei mulla ole yhtäkään syytä pakkososialisoida kuntouttavassa sinne pakotetun porukan kanssa pakotettujen tuntimäärien ajan, kun se aika menee täysin hukkaan. Kaikki omasta tahdosta lähtevä vastaavanlainen toiminta on paljon motivoivampaa, palkitsevampaa, ja hedelmällisempää, kuin olla karenssin uhalla pakotettuna tekemässä samantyylistä hommaa, mutta pakkososiaalisointija jossain paskapajalla - tämä kun ei kuitenkaan ole kytköksissä työllistymisen ja töihin pääsemisen kanssa millään tapaa.

    Kuntouttava työtoiminta on pakkoholhousta ja täyttä ajantuhlausta, jolla ei ole mitään tekoa työllistymisen edistämisen tai työllistymisen kanssa käytännössä, ja tämä on tilastojenkin valossa todistettu. Sieltä ei työllisty vaikka siellä istuisi kuinka monta puolen vuoden jaksoa yhtä mittaa.

    Miksi kukaan haluaisi tuhlata elämäänsä 4-6 tuntia arkipäivässä tällaisen palvelun parissa, joka ei hyödytä työllistymisen kanssa eikä ole mieluisaa muutenkaan, kun työllistymistä edistämätöntä, mutta muuten motivoivempaa ja terveyttä paremmin ylläpitävääkin toimintaa on omaehtoisesti tarjolla vähintään tuo sama tuntimäärä päivässä työttömälle, kun vaan rupeaa itse tekemään?

    4-6h päivästä on muutenkin aika suuri osa valveillaoloajsta tuhlattavaksi päivittäisestä elämästä, jos se on täysin hukkaanheitettyä aikaa jossa vain vittuuntuu ilman mitään vastinetta. Palkkatyö olisi täysin eri asia, koska siitä saa korvikkeeksi asianmukaisen palkan TES:in minimiehdoin, eli pääsee kohtuullisille kuukausiansioille. Kuntouttava työtoiminta on elämän hukkaan heittämistä x tuntia päivässä - haluatko sinä heittää elämästäsi noin suuren siivun hukkaan päivässä, vai tehdä omaehtoisesti jotain mikä itseäsi motivoi ja pitää terveyttäsi yllä? Minä ainakin valitsen jälkimmäisen. Karenssia tulee, jos tulee.


  • Ala itse työttömäks. EI heru enää lainaakaan sitten mistään ja silleen. Pikavippy perseereikään.

  • Minua hävettäs tulla näille palstoille haukkumaan yhtään ketään. Luusereita ovat. Vittu mikä palkka pitäs olla esimerkiksi yksin asuvalla että pääkaupunkiseudulla vois ELÄÄ.

   • Pääkaupunkiseudulla ihmisen tulee olla matu, niin silloin kaikki on ilmaista ja voi viettää vapaa-aikaa ja lomailla. Lomat ilman kuluja.
    Kela lomat ja kotoutus lomat suomessa yms.. turismi, ovat ulkomaalaisten erityisessä suosiossa.


  • Typ palvelussa olen kahden palkkaa nauttivan aikuisen naisen kanssa istunut kiireettä. Heidät on koulutettu kohtaamaan asiakas.
   Ilmeisesti Typ palvelussa yritetään muuttaa massa-työttömyys ongelmaa yksilön sairaudeksi tai ongelmaksi ?

   • Noinkin voi olla. Kun työttömiä on jo pitkään yritetty leimata ja liata, herjata, on nimitelty heikkolahjaisiksi, vammaisiksi, syrjätyneiksi, piilo työttömiksi, laiskoiksi, jne jne..
    Eikä ole paljoa keskusteltu massa-työttömyyden syistä ja massa-työttömyyden hoidosta.
    On vain yritetty syyllistää, ja löytää jotain vikaa yksilöistä, työttömistä.
    Mutta systeemiä ei ole osattu ja haluttu parantaa......


   • VakavaSysteemiOngelma kirjoitti:

    Noinkin voi olla. Kun työttömiä on jo pitkään yritetty leimata ja liata, herjata, on nimitelty heikkolahjaisiksi, vammaisiksi, syrjätyneiksi, piilo työttömiksi, laiskoiksi, jne jne..
    Eikä ole paljoa keskusteltu massa-työttömyyden syistä ja massa-työttömyyden hoidosta.
    On vain yritetty syyllistää, ja löytää jotain vikaa yksilöistä, työttömistä.
    Mutta systeemiä ei ole osattu ja haluttu parantaa......

    Kokoomus Kepu politiikkaa näyttää olevan tuo työttömien ja köyhien syyllistäminen ja kyykyttäminen.
    Näin toimien harjoitetaan kokoomus ahneus politiikkaa.
    Syyllistetään köyhät, ja peitellään, sitä omaa ahneutta.
    Harjoitettu ahneus on raakaa toimintaa tulon- ja työnjaossa.


   • KöyhienHerjausta kirjoitti:

    Kokoomus Kepu politiikkaa näyttää olevan tuo työttömien ja köyhien syyllistäminen ja kyykyttäminen.
    Näin toimien harjoitetaan kokoomus ahneus politiikkaa.
    Syyllistetään köyhät, ja peitellään, sitä omaa ahneutta.
    Harjoitettu ahneus on raakaa toimintaa tulon- ja työnjaossa.

    Tuo on suurinpiirtein se harjoitetun ahneus politiikan idea.
    Syyllistetään köyhät ja työttömät, niin rikkaat ja omistava luokka voi paeta vastuusta.
    Kyse on siis eräänlaisesta kokoomus käpykaarti toiminnasta, jätetään rintamavastuu ja luikitaan karkuun.
    Ja jumalatonta syntiä siitä tekee se, että herjataan ja syyllistetään, mutta ei otetaa vastuuta !


   • KokoomusAhneusMalli kirjoitti:

    Tuo on suurinpiirtein se harjoitetun ahneus politiikan idea.
    Syyllistetään köyhät ja työttömät, niin rikkaat ja omistava luokka voi paeta vastuusta.
    Kyse on siis eräänlaisesta kokoomus käpykaarti toiminnasta, jätetään rintamavastuu ja luikitaan karkuun.
    Ja jumalatonta syntiä siitä tekee se, että herjataan ja syyllistetään, mutta ei otetaa vastuuta !

    Tehtiin suomeen laki uusi, toimeen kiellettiin kansaa köyhää tulemasta,
    oman katajaisen kansan köyhyyttä ja jakoa ovelan viekkaasti edistettiin,
    ja jumalaan muka uskottiin,
    Mutta vain multaa työttömien päälle luoda haluttiin.
    Asiall ol kätyr lauma sankka, ahneus heidän jumalana vankka, tuhon torvea soitti kepun niljat liikemiehet, kokoomuksen ahneus peto sedät, ja siniset vallan ahneen juoksupojat.

    Osa työttömän, on hoitaa vastuu, asiat jotka vallalle ja rahalle työkaluina kuuluu, Vastuu nyt valtaa rahaa vailla olevalla, vastuu köyhimmillä, vastuu politiikasta ja tulonjaosta ulkona oleville siis kuuluu.
    Raha ja valta itse käpykaartissa uljaan pervona elämöi, ja rintamavastuun köyhille löi.

    Kyykytys pakko askareissa köyhä työtön häärii, valtaa nöyränä seuraa ja rahatonna tottelee,
    Mut kuin kauan nyrkkiä vain taskussaan puristaa, kun tekee mieli jo ahnetta kukistaa?
    Ahneuden kyyltä osaava joukko voi pään leikata, ja ahneus vallan suohon keikata.

    Vielä turhatoimissa aika rientää. Kela, kela. te te, typ typ, mopa, mopa, siinä piirileikissä aikuisen aikaa kuluu. Aktiivi mallia, ja muuta inha kepu mälliä. Useamman virkailijan voimin teette aktivointisuunnitelmaa, se työllistää typ elviiraa ja elmaa, virka sosionoomit ja mopa merkonoomit kiittää, typ mopa palkkaa heille säännöllisesti jaksaa maksaa.
    Työtön nöyränä tottelee, kohti pakko kuntouttavaa alamaisen köyhän matka vie, pakko kuntoutuminen ohjatusti kutsuu, näin syrjäytyminen kelvottomuus vähenee, Hallinto pelaa ja työllistää kelaa, työtön kuntoutuksessa moppena relaa.... harvoin enää pää pelaa....
    Pieru kakka, sentään irtoo, työtön antaumuksella ajankuluksi pyyhkii perää, ja siisti on työtön repa, mallu, on uudet tuulipuvut lenkkarit, elämän ehtoo henkselit. Olo on toimeton, rahaton ja muutenkin köyhän kevyt linjaa, posket punottaa, sormet tupakasta kellertää, Työttömyys tunnelman henkinen hiki lämmittää, tukka rasvaa tihkuu, on niin ihkuu työttömän elo ja kuntoutus meno.


  • Tämän viestiketjun aloittaja kertoo:
   Kävin typ aktivointi suunnitelman tekemässä.
   Oli suurin piirtein sama systeemi, kuin te toimiston työnhaku suunnitelman teko.
   Poikkeuksina, että typ toimisto oli lukittu, ja pääsin sisään vahtimestarin avatessa oven.
   Iso toimisto on, ja paljon virkailijoita on. Ja suunnitelman teossa oli 2 kpl. virkailijoita. Toinen teki suunnitelman tietokoneelle, ja toinen tarkkaili tilannetta. Kai se oli se moniammatillisesti osuus ?
   No kuitenkin suunnitelma tehtiin. Ja työttömyys ja työnhaku jatkuu.
   Uusista tapaamisista ei sovittu.

   • Tehtiinkö suunnitelma kokonaisvaltaisesti?
    Hyvä, että oli tuo moniammatillinen osuus mukana. Vähän kuin poliisissa, toinen osaa lukea ja toinen kirjoittaa.
    Hyvinhän se sujui.


   • sutjakka.tyttö kirjoitti:

    Tehtiinkö suunnitelma kokonaisvaltaisesti?
    Hyvä, että oli tuo moniammatillinen osuus mukana. Vähän kuin poliisissa, toinen osaa lukea ja toinen kirjoittaa.
    Hyvinhän se sujui.

    Aika normaalia pinnallista toimintaa se oli. Toimittiin varmaan pykälien mukaan.
    Ja ei vaikuttanut kokonaisvaltaiselta, tms.
    Omalta kannalta tuo oli riittävä käytäntö.

    Tietenkin voimme spekuloida, miten tälläinen toiminta luo ja kehittää yhteiskuntaa, ja vastaa poliittisessa julkisuudessa vallitsevaan vakavaan työvoimapulan aiheuttamiin eri haasteisiin.


  • TYP on vuosisadan pahin orjatyökusetus työttömyystilastojen kaunistamiselle. "Kiitos "tästä etenkin SDP ja kokoomus. Voin sanoa,etten TODELLAKAAN äänestä teitä!!

   • "TYP on vuosisadan pahin orjatyökusetus työttömyystilastojen kaunistamiselle. "Kiitos "tästä etenkin SDP ja kokoomus. Voin sanoa,etten TODELLAKAAN äänestä teitä!!"

    Tämä osui hienosti kohdalleen.

    Tässä on myös syyt sille, miksi Suomen hallitus pitää kyetä muodostamaan niin, että siellä ei pääse liian suurta valtaa käyttämään sen enempää SDP kuin Kokoomuskaan.

    Keskustalla muuten on hieman enemmän tajua perustulon päälle, punamultaan pohjautuvalta hallitukselta voi odotella SDP mielivallan kurissapitoa.


  • ketju aloitettu 2018.
   - ja suurinpiirtein n. 2018 jouduin itsekin typ asiakkaaksi. tehtiin suunnitelmia .
   Ensin oli 2kpl virkailijoita, sitten 1 kpl virkailijota, sitten 2 kpl virkailijoita,
   ja huippuna 2020 alussa ( ennen koronaa), oli 4kpl virkailijoita.

   - Mitään järkevää ei ole ollu, on tehty vain aktiivi tms. suunnitelmia..
   Viimeisessä 2020 , 4kpl nais-virkailijoita palaverissä, Oli johtava tehokas "trendi virkailija" sosionomi, ja sitten lisänä 3kpl vaikenevia typ asiantuntijoita. Hieman poissaolevina, flegmaattisia keskikäisiä tätejä, kyllästyneinä, jne. Pieni huone ja naishiki haisi.

   - Sellaista turha-toimintaa ollu, en ole palkka-töihin pääsyyt, enkä ole eläkkeelle päässyt.
   Nyt korona aikaan ei ole onneksi tullut lisää käskytystä typ tapaamisiin.

   Töitä 60v. ihmiselle ei ole tarjolla, jne. Eläkeikää on nostettu ja ei millään enää pääse eläkkeelle.. Vaan On oltava työmarkkinatuki-köyhänä.
   Turhauttavaa on ollut olla 2018-2020 typ asiakkaana.
   Ollaan me vanhat työttömät täysin heitteillä.

   • Selvä, ovatko tuputtaneet kuntouttavaa? ja miten olet sen selvittänyt? T. 60v


   • "suurinpiirtein n. 2018 jouduin itsekin typ asiakkaaksi. tehtiin suunnitelmia .
    Ensin oli 2kpl virkailijoita, sitten 1 kpl virkailijota, sitten 2 kpl virkailijoita,
    ja huippuna 2020 alussa ( ennen koronaa), oli 4kpl virkailijoita."

    Todella upeaa millainen DDR on Suomesta tehty, ei tuolle voi kuin nauraa :-)


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofian ja Stefun ero on peruttu

   No niin, nyt laittoi Stefu instaan pusukuvan ja sydämiä eli taas on kaikki hyvin ja ero on peruttu. En tiedä sit onko tää hyvä juttu. Stefu vaikutta
   233
   10741
  2. Latvala yrittää iskeä Sara Sieppiä!

   JM Latvala selvästi nyt Saran perässä. On käynyt kommentoimassa Saran kuvia niin ettei oikein voi käsittää väärin et mistä on kyse. Tää olis kyllä hy
   136
   6100
  3. Stefu ja Sofia eronneet

   Stefu laittanu viestin Instaan. Ja kaikki kuvat Sofiasta poistettu.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   161
   2546
  4. Martina lähti minne?

   Lentokoneessa näyttää olevan ja minne on Martina menossa?
   168
   1987