Aktiivimalli pelottaa

PaniikkiAhdistusMasis

Oon ollut kuntoutustuella useamman vuoden ahdistuksen ja masennuksen johdosta. Nyt kuitenkin alkaneelle vuodelle ei myönnetty enää jatkoa. Annettiin päätöksessä ymmärtää että, olen täysin kuntoutunut ja voisin hakea normaalisti työttömyysetuutta ja ilmoittautua työttömäksi työnhakijaksi. Vaikka on aktiivimallit ja kaikki. Kovasti aloin taas vanhaa juttua uudelleen suunnittelemaan nimittäin päiväni päättäminen. En todellakaan pysty mennä mihin vain paikkaan töihin vaikka toimeentulo vietäisiin. Se tarkottaa sitä, että kohta ei laskuja pysty maksamaan. Tulee mt-ongelmien lisäksi velkakierre ja kaikkea muuta mukavaa.

Totuus on ettei sitä mitä tahansa tarvi hyväksyä aina on varaventtiili päättää päivänsä sitä ei sentään sipilän hallitus päätä.

17

842

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 589039

      Voisitko jutella TE-toimistossa esim. ammatinvalintapsykologin kanssa jatkosuunnitelmista? Esim. työkokeilussa voisi osa-aikaisesti kokeilla jotain työtä. Ei heti mihinkään kokopäivätyöhön eikä minne tahansa vaan voisitte miettiä realistista suunnitelmaa työelämän suhteen. Hoitava lääkäri voi tarvittaessa kirjoittaa TE-toimistolle lausunnon työkykysi rajoituksista. On olemassa myös Kelan työhönvalmennusta, jossa saa tukea suunnitelmien tukeen ja niiden toteuttamiseen. Oletko psykiatrisen poliklinikan asiakas? Onko siellä sosiaalityöntekijää, joka tietäisi työelämään paluun tukemisen vaihtoehdoista? Älä panikoidu ainakaan vielä. Monia on ollut samassa tilanteessa ja tukea on saatavissa.

      • Terve.vaanmenoa

        No p*rkele! V*ttuako täällä iniset? Tosi mies ei itke, vaan toimii! Tee ratkaisusi ja äkkiä!


      • Terve.vaanmenoa

        Älä tee viimeistä ratkaisua. Ota yhteyttä kotiseurakuntaasi. Siellä ymmärretään työtä vieruksevia luusereitakin. Vaikka et kuulu tuohon sakkikuntaa, seurakunta tarjoaa teetä ja sympatiaa. Maailma nyt vaan on kaksinaismoraalinen, joten seurakunta menee valtavirra mukana. Siunausta!


      • OllutPskpolinas

        Aloittajan tilanteen ymmärrän hyvin. Olen ollut psyk.polin asiakkaana Helsingissä.
        Heillä on se tyyli että, he arvioi koska et enää tarvi psykpolin palvelua. Itsellä kävi niin että, psykpoli päätti etten tarvi enää heidän asiakkuutaan ja myöhemmin lääkäri teki uuden lähetteen sieltä tuli viesti että, tilanteeni on jo kertaalleen arvioitu eikä tarvetta asiakkuudelle ole.

        Ei mikään ihme että, suurin osa ei ole hoidon piirissä eikä pääse hoidon piiriin kun hoitava taho tekee em. päätöksiä. Asiakkaan mielipidettä ei edes kysytä.

        Aktiivimalli ja se toinen mitä välillä väläytellään on terveille ja työkykyisille kenties mahdollinen mutta jos vajaakuntoiselle joka ei mihin vaan voi hakea se johtaa luultavasti massiiviseen itsemurhien kasvuun. Koska nykyinen heikennys ei pyri parantamaan työllisyyttä yleensäkään vaan pyritään ajamaan ihminen niin ahtaalle ettei hän näe kuin itsemurhan mahdollisuuden. Väitän myös että, itsemurha on realistinen vaihtoehto ei tälläistä kakkaa tarvi sietää mitä Sipilä et co meille heittää. Jos kukaan kykenevä ei päätä sen päiviä niin omansa voi ainakin päättää.


    • Masenn.oikeus.levätä

      Aloittajan vuosia kestänyt masennus eri ilmenevine oireineen on sitä luokkaa, ettei voida odottaa sinun olevan työkuntoinen. Älä noteeraa mitenkään krjoituksia, joissa sinua patistetaan jos minkälaiseen valmennukseen, työkokeiluihin ja kymmeneen muuhun. Pitäisi lukijoiden pysähtyä lukemaan aloitusta ja tajuta ettei masennuksesta ja ahdistuksesta kärsineen paikka ole heti työelämässä. Sairastunut yksin tietää ja tuntee olotilansa, on oman vointinsa asiantuntija. Suosittelen aloittajaa palaamaan lääkäriin ja ilmoittamaan työkyvyttömyydestä, sekä vaatimaan siitä lausunnon te-toimistoon. Kun ei jaksa, niin ei jaksa! Sen tietävät vain he, jotka ovat masennukseen sairastuneet. Pahinta on ajaa masentunutta kiireiseen työelämään. Itseään on puolustettava, kun pyrkivät yli käveleen. Eivät välitä, mutta välitä sinä! Arvosta ja hoida itseäsi ILMAN KIIRETTÄ JA PELKOA! Ps. Jeesuskin on kiinostunut elämäsi kulusta, väsyneelle hän tahtoo voimaa antaa. Ole turvallisella mielellä!

      • Nonniihnoo

        Riippuu ihmisestä. Minulle taas työ on se asia, joka piti minut edes jotenkin elämässä kiinni ja laittoi lähtemään kotoa ja olemaan ihmisten kanssa tekemisissä. Jos olisin jäänyt töistä pois masentuneena, niin olisi varmaan lopulta eristäytynyt täysin kotiini.


    • sinullaoikeuselää

      Alittajan tulee vain nyt rehellisesti kertoa hoitavalle taholle että ajastus työnhakijaksi ahdistaa jopa niin paljon että itsemurha tulee mieleen. Ei hallituksen päätöksen tarveitse kenenkään kuolemantuomio olla.

    • se_elinikäinen

      Tuo aktiivimalli on ihan perseestä, se ei aktivoi ketään muita kuin korkeintaan TE-toimiston väkeä.
      Nehän löysi kuolleitakin rekistereistään. Herää kysymys, mitä ne oikein tekevät. Muistan kun olin työttömänä muutaman vuoden yli viisikymppisenä ja hain sitten ihan kaikkea mahdollista, mitä saattaisin kyetä työn kautta oppimaan. Löysinkin sitten jostain työpaikan ihan uudelta alalta muutaman vuoden yli viisikymppisenä ja minulla oli ilmoittautuminen.

      Virkailijan olisi mielestäni pitänyt onnitella. Sen sijaan hän oli huolissaan, kun heidän lomakkeestaan ei löytynyt lankapuhelinnumeroani, kun lomakkeessa oli kohta sitä varten. Ilmoitin, etten käytä lankapuhelinta. Tänä päivänä kyllä kuristaisin sen ämmän, mutta kysyisin sitä ennen, että mihin vittuun sinä sitä olisit tarvinnut, kun ei minuun koko työttömyysaikana otettu kertaakaan yhteyttä, vaan itse hain kaikkia paikkoja ja kävin mitä uskomattomimmissa paikoissa haastatteluissa.

      Tämä vain laihana lohtuna siitä, että tämän maan päättäjät ja virkailijat eivät ole täyspäisiä. ketkä eivät ole työkykyisiä tai työ ei syystä tai toisesta huvita, niille pitäisi maksaa kansalaispalkkaa tai eläkettä. meidän muiden sen sijaan pitäisi voida käydä töissä vaikka satavuotiaiksi, jos kunto kestää ja olemme valmiita oppimaan uusia asioita.

      Aloittajaa kehottaisin hakeutumaan mielenterveyspalvelujen äärelle, jos jokin taho suostuu ottamaan vastaan eikä tarvitse maksaa maltaita. Ja mitä työnhaluun tulee, niin miten sitä töitä riittäisi osatyökykyisille, kun ei terveillekään riitä. Eli mitään huonommuutta ei kannata tuntea!
      Ei työ määritä ihmisen arvoa, sanon minä, joka itse koin työnteon ahdistusta parantavana voimavarana, mutta en onneksi ole sokea havaitsemaan sitä, että kaikilla eivät samat keinot tehoa.

      Meillä on yhteiskunta rakennettu sen varaan, että kaikki ovat samanlaisia. Sama valitettavasti näkyy tälläkin pastalla ihmisten mielipiteissä, joita he tyrkyttävät toisille. Kaikilla toimivat samat asiat. Jos näin olisi, emme olisi ihmisiä, vaan robotteja.

      • Kkokntgje

        Hyvä kommentti! Sulla on sydän!


    • ViimeinenLaitrui

      Itsekin pohdin tuon tuosta kuolemaa heikennyksiä kun uusia tulee. Pohdin myös sitä, että voisi olla hienoa jos tulisi sota ja maan yhteiskunnallinen tilanne järkkyisi. Etenkin jos se johtaisi kärkipolitikkojen kuolemaan, varmasti nauraisin ja juhlisin. Jos olisin vielä elossa en välttämättä olisi. Suomalainen mieluummin lopettaa oman elämänsä kuin lähtee kaduille mellakoimaan. Mellakat olisi myös hieno juttu.

      • Elämän.arvot.uusiksi

        Eikö kuitenkin ole hienoa että saadaan elää rauhanaikaa, että leipää riittää kaikille, tosin ei kaikille yhtä leveänä. Kenenkään ei tarvi paeta maastamme sotaa/väkivaltaa. Olemmeko tottuneet niin yltäkylläiseen elämään, että vaikeaa on kestää kun tuleekin niukempia aikoja. Opitaan pitämään itsestäänselvyytenä hyvinvointia, terveyttä, rauhanaikaa, ei arvosteta enää mitään. Ihmiset lamaantuvat arvotyhjiössä. Jos yksilöinä ja koko kansakuntana heräisimme uudelleen etsimään niitä vanhoja arvoja, joihin esi-isämmekin elämänsä turvasivat ja kestivät monet sodat, pettuleipäajat, vainot ja vastukset. Pyhät arvot olivat heidän voimavaransa ja ovat nykypolvellekin tarjolla. Ne arvot joiden varassa jaksaa kulkea vaikeidenkin aikojen läpi. Varma ja luotettava on tämäkin Jumalan Sanan lupaus:
        Etsikää ensin Taivasten valtakuntaa (Jeesusta) niin KAIKKI MUU SENKIN OHESSA TEILLE ANNETAAN.


    • Kimmo111

      Aktiivimallilla ei ole oikeastaan mitään väliä. Jos ansiosidonnainen työttömyyskorvaus olisi vaikka 1200€ kuussa brutto niin tuo aktiivimallin vähennys on vajaa 60€ kuussa ja kun siitä ottaa veron pis niin käteen jäisi noin 40€ vähemmän. Eihän tuolla rahalla kenekään kannata lähteä johonkin tukitöihin tms. vaan mieluiten miettii miten nipistää ko. summan tai hankkii muuten ja unohtaa koko asian. Ihan limbo juttu koko aktiivimalli.

    • mediakeskusteleenyt

      Nyt tästä mediassa kirjoitellaan...
      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005539886.html

      Ihme on jos ei itsemurhat lisäänny. Lähiomaiset voi lähettää onnittelukortteja Sipilälle ja hylkäävien päätöksien tekijöille. Nehän on vastuussa näistä sairaista ihmisistä virkansa puolesta mutta myös yksityishenkilöinä.

    • toivottavastueitot

      On totta että masentunut, monesti kiusattu ja elämässä väsynyt ei jaksa enää tuollaisia aktiivimalleja. Ei se vahvat Sipilät osaa asettua näiden kärsivien rinnalle.

      • Kaikonmänt

        Aktiivimallilla siivotaan työttömyyslukuja. Ketään sillä ei työllisty. Ei ainakaan mtongelmaiset. Höpö touhua


    • AhdistunutMies

      Suomen kansan tulisi ryhtyä yhtena rintamana kapinaan aloittamalla vallankumous ja laittamalla herrat ruotuun ja tarvittaessa mennä yhtä pitkälle kuten 100 vuotta sitten. Sen jälkeen voitais sitten aloittaa uuden paremman yhteiskunnan luominen. En ymmärrä kuinka suomalaiset voi olla niin munatonta sakkia että mieluummin hiljaa tappavat itsensä kuin että porukalla näytettäis herroille että tällainen peli ei enää vetele!

      Usein toivon mielessäni myös sitä että Putin tulisi ja marssittaisi sotajoukkonsa tänne ja miehittäisi Suomen. Niin päin helvettiä tässä maassa on moni asia mennyt että en usko että se siitä ainakaan huonompaan suuntaan muuttuisi.

    • AhdistunutMies

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      55
      5411
    2. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      49
      2237
    3. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      60
      2236
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      326
      1049
    5. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1004
    6. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      26
      880
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      3
      833
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      763
    9. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      751
    10. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      27
      736
    Aihe