Aktiivimallille vaihtoehto!

löysätpois

Työttömien aktiivimallille voisi luoda vaihtoehdon ettei työttömien tarvitse muutaman tunnin takia vaivautua etsimään työtä tai mennä vapaaehtoistyöhön, tiedän kuinka vaikeaa se on sieltä lämpimästä sohvasta nousta ja lähteä aamulla aikaisin liikkeelle kun on vielä uninen olo. Yksinkertaisesti homma hoidetaan niin että ne jotka ei halua toimia aktiivimallin mukaan niin heiltä otetaan työttömyyskorvauksesta kuukausittain 120 euroa pois ja tästä kertyvä summa käytetään niiden työttömien työllistämiseen jotka oikeasti haluaa tehdä työtä eli jos hankkiutuu työhön niin palkan lisäksi kerätyistä varoista maksetaan lisäbonusta esimerkiksi 3-4 kuukautta/koeajalta. Tässä olisi se kaivattu porkkana ja laiskurit saisivat keppiä!

45

365

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kylläselvitään

      No eipä tuo haittaisi mitenkään. Ehkä myisin Finnairin osakkeeni pois. Sillä muutaman vuoden taas reipastelisi työttömänä. Eihän kunnon työtöntä pystytä lannistamaan!

      • sippilä

        Kokomuskepulaiset ja sinipersut menkää töihin


    • 80oiy8u

      Ei kenenkään tarvitsekaan kunnon työtöntä lannistaa vaan kunnon työtön lannistaa itse itsensä. Sen näkee jo siitä kun kunnon työtön on prismassa ostoksilla, ostokorissa oranssilla hintalapulla olevia tuotteita muutama ja kun kunnon työtön näkee työvaatteissa ostoksilla olevan duunarin, esim. raksamiehen tai raksanaisen jonka käsivarret on paksummat kuin kunnon työttömän reisi ja rahaa on ostaa kunnon safkat yms. niin kunnon työttömän katse alkaa painumaan maahan ja näkee oikein kun kunnon työtön sisimmässään toivoo pääsevänsä äkkiä pois kassajonosta.

    • Velkaelviksiä

      Mistä johtuu käsitys että työttömän pitäisi olla köyhä ja nöyrä? Tuntemistani työttömistä vain muutama joutuu rajoittamaan kulutustaan. Sekin lähinnä autonvaihtoon ja matkailuun liittyen.
      Minusta asunto- auto-ja kulutusluottovelkaiset ovat köyhiä kun tulot eivät riitä millään edes kunnon vaatteisiin, saatika ruokaan.

    • Mökillepakasteeseen

      Kyllä ne on varakkaat eläkeläiset jotka niitä punalappuisia tuotteita nuukuuttaan kyttäävät. Parkkipaikalla lastataan aleruokaa tuliterään Toyotaan ja ajetaan matkatoimistoon varaamaan parin kuukauden reissu lämpimään. Härskeimmät hakevat vielä leipäjonosta vanhat lenkkiasut päällä pari kassillista muonaa.

    • löysät.pois

      Nyt ei ole kyse eläkeläisistä eikä velkaantuneista vaan työttömistä joilla suurimmalla osalla mieli maassa, nuorilla työttömillä masennusta ja mistähän se johtuu, juuri siitä työttömyydestä, omasta saamattomuudesta, ovat tyytyväisiä kun ei tarvitse lähteä töihin mutta valittavat rahan puutetta ja se masentaa mutta eivät ole valmiita tekemään asian hyväksi yhtään mitään, eivät hoida edes kuntoaan ja siksi ei auta muu kuin keppi!

    • Eletäänvaanmurheitta

      Pulsittiä tuollaiset jorinat. Nuoret elävät elämäänsä eivätkä välitä paskan vertaa hallituksen höpinöistä. Ketään ei tapeta nälkään ja kaikille järkätään katto pään päälle nyky-yhteiskunnassa.
      Juntti-Aatamit saa jorista mitä haluavat.

      • Antaapalaaa

        Juuri näin nauttikaa nuoret juoskaa riennoissa polttakaa pilveä. Niin tein minäkin ja teen edelleen enkä aio työnteolla elämääni pilata.


    • Jaberabe

      Elämä on nastaa, duuni on paskaa! Skeittaillaan, duunataan graffiteja ja vedetään viivoja! Elämä on nautintoja varten!

      • Sillälaillanääs

        Ou jee lisää oikeaa puhetta terve mies ei työtä kaipaa hullut niitä tekee.


    • työssäkäyväveronmaksaja

      Ajatelkaapas työttömät (laiskurit jotka ette mene ettekä edes yritä hakea töitä) tätä, jos asuisitte kerrostaloyhtiössä jossa olisi asukkaita 100 ja olisit yksi sadasta joka käy töissä, heistä kaksi olisi työttömiä luusereita jotka eivät edes yritä pyrkiä töihin ja te loput työssä käyvät joutuisitte elättämään nämä kaksi laiskuria, joka kuukausi joutuisitte antamaan osan palkastanne työttömille ja he vaan pitkät päivät makoilisi sohvalla ja kädet taskussa kuljeskelisi kaupungilla, miltä tämä mahaisi teistä tuntua? No ettepä te varmaan edes osaa rusina-aivoillanne tuotakaan kuvitella.

      • työssäkäyväveronmaksaja

        HAHHAH..teillä luusereilla on ihmeellinen ajattelutapa, luuletko tosiaan että itsestäni noin kirjoittaisin? En voi kun ihmetellä tuota teidän tapaa vastata viesteihin, no eihän tuon pitäisi olla yllätys sinällänsä kun kyse työttömistä luusereista jotka päivästä toiseen kuluttavat aikaansa vaan oleilemalla kun me töissä käyvät vielä työpäivän päätteeksi harrastamme ja sivistämme itseämme. Yritäpäs nyt oikein kovasti saada raapustettua tänne vähän järkevämpi vastaus, pinnistele oikein, pinnistele!


      • Onsehelppoa

        En ole kymmeneen vuoteen töitä tehnyt enkä tee jatkossakaan.. Ennemmin loisin kotona kuin revin itseni aamulla ylös ja painelen duuniin perse ruvella tienaamaan. Taitaa sinullakin tuo työnteko olla yhtä tuskaa kun tänne pitää moisesta näpytellä.


      • työssäkäyväveronmaksaja
        Onsehelppoa kirjoitti:

        En ole kymmeneen vuoteen töitä tehnyt enkä tee jatkossakaan.. Ennemmin loisin kotona kuin revin itseni aamulla ylös ja painelen duuniin perse ruvella tienaamaan. Taitaa sinullakin tuo työnteko olla yhtä tuskaa kun tänne pitää moisesta näpytellä.

        Ei kuule ole tuskaa työnteko, työmatkaa parikyt minuuttia, mukava työ ja mukavat työkaverit, lomilla Thaimaan, Kreikantai Unkarin reissu, viimisen päälle hieno hotellihuone ja sitten katsellaan joku mukava tytsy, hyvää ruokaa ja paljon viiniä ja ahh kunnon rantalomaa ja neitonen pikku pikku bikineissä seuralaisena koko viikonlopun tai viikon, ei pelkästään ryyppäämistä vaan rannalla löhöämistä ja fillareilla kiertoajelua, se vasta elämää. Hiihtolomalla Kreikkaan, tumma ja tulinen daami sieltä ja uijui sitä menoa, tuskin maltan taas odottaa reissua. Tuollaisesta ei voi työtön kun uneksia.


      • Kylläpassaa

        Tietysti eihän tuollainen isomahainen tuppinysä suomi naista saakaan ja toisekseen viini on köyhien juomaa. Työtön sentään juo aitoa suomalaista kossua ja saa suomalaista normaalia naista.


    • Ollapparohkeutta

      Minä teen kolmea työtä jotta saan maksettua 1800 :n €uron vuokran, oman ja lapseni autoilukulut plus kaikki normaaliin elämään kuuluvat menot. Ruokaan menee hirveästi rahaa ja harrastukset maksaa omaisuuksia, tyttären hevonenkin syö kuin leikkuupuimuri.
      Minä olen kateellinen työttömille. Olen usein ajatellut että miten paljon helpommalla sitä pääsisi kun heittäisi rukkaset naulaan. Jättäisi vain kaiken oman onnensa nojaan. Ehkä se olisi sitä oikeaa elämää vuosikymmenien raatamisen jälkeen.

      • Hehehehee

        No nyt tuli semmonen iltasatu jotta oksat pois


      • 0llapparohkeutta
        Hehehehee kirjoitti:

        No nyt tuli semmonen iltasatu jotta oksat pois

        Sinulle varmasti satua, mutta minulle raakaa arkipäivää. Me elämme niin eri maailmoissa.


    • Löylykauhamies

      Työttömille löylykauhaa persseesseen.

    • Ookooostaa

      No minäkin olen kohtalaisen hyvin toimeentuleva henkilö, eikä tarvi kaupassa miettii, mitä ostoskärryyn laitan, ostan sen, mitä tarvitsen, mutta kuitenkin tapaan usein ostaa noita punaisilla ja keltaisilla hintalapuilla lätkittyjä tuotteita. Ei ne tuotteet sen huonompia ole, monessa tarpeeksi päiväystä että ehtii hyvin käyttämään..

      • Kerroäkkiää

        Olet siis hyvin toimeentuleva pihikalle.. Minne se ylimääräinen massi menee sitten kun viikatemies noutaa..


      • Vaikkakaloille
        Kerroäkkiää kirjoitti:

        Olet siis hyvin toimeentuleva pihikalle.. Minne se ylimääräinen massi menee sitten kun viikatemies noutaa..

        Testamentin osoittamaan kohteeseen, mikäli kulujen jälkeen jotakin jää.


      • Näinsevaanonn

        Testamentti on niin naurettava juttu että hohoijaa ellet johonkin hyväntekeväisyyteen varojasi luovuta.


      • Ravihevosillevaikka
        Näinsevaanonn kirjoitti:

        Testamentti on niin naurettava juttu että hohoijaa ellet johonkin hyväntekeväisyyteen varojasi luovuta.

        Tuskin se sinustakaan olisi naurettava juttu mikäli olisit jotakin saamassa. Kuvittelepa sellainen utopistinen tilanne!


      • Raharatkaisee

        Kyllä noita perintöjä on tullut mummolta. Ja omilta vanhemmilta kun lusikan heittivät nurkkaan. Rahaa se vaan on joka on tarkoitettu tuhlattavaksi. Ei niitä hautaan mukaan saa.


      • Ookooostaa
        Kerroäkkiää kirjoitti:

        Olet siis hyvin toimeentuleva pihikalle.. Minne se ylimääräinen massi menee sitten kun viikatemies noutaa..

        No esim. matkusteluun....


    • beethooven

      Kerron nyt faktaa 1990-luvun talouskriisistä täällä Suomessa ja Helsingissä. Meidän kerrostalon A-rapussa 10 isoimmasta asunnosta kaikki y6li 100 m2 ydinkeskustassa oli esim. v. 1994 työttömänä tasan puolet. Ammatiltaan silloiset arkkitehti, maisteri, ent. yrittäjä, toimittaja, sairaanhoitaja sekä aito ja ehta sisutuskirvesmies. kukaan ei osoitellut heistä tosiaan sormella että työtön, työtön tai niistänyt nenää. Jokainen nuukaili enemmän tai vähemmän omissa oloissaan. Nyt yli 20 v. myöhemmin kaikki muut ovat häipyneet muualle asumaan paitsi yksi harmaaseen kivikovaan teräsbetoniin valettu tosi taitaja. Mutta kuka kumma hän onkaan edellä mainituista? Tuo työttömyyden tositaitaja ja nokkapokkaa kenen hyvänsä kanssa pelkäämätön aikamme legenda jopa sanoisin jo nyt siis todellinen asioiden tuntija.

      • Hehehehee

        Halleluja ja aamen


    • Vaalikarja

      Missä on sanottu että yhteiskunnan pitää elättää asukkaansa ? Vasemmistohan ei ole hallituksessa joten elättäminen on tarpeetonta .

      • Sosialistineuvos.Soini

        Sitä vartenhan yhteiskunta juuri onkin että se elättää asukkaansa. Vaikkapa ns. yrittäjät...


      • Joo olen samaa mieltä ei pitäisikään elättää ensin kaikki tuet pois aloitetaan maataloustuesta erimuotoisita liike-elämän tuista (halvat tukilainat,halvempi enerkia jota normi ihmiset tukee ), ylimiehitetyn virkamieskoneiston purakaminen on kaikennäköistä kansliapäälikköä, tutkimusjohtajaa,anlyytikkoa jotka ei tuota mitään, yritysten start up rahat pois , metsätalouden tuet, vientituet... lista on pitkä sit voitas varmaan ottaa työttömiltäkin tuet pois, mitenkähän pärjättäis?


    • ahkeroija

      Oikein hyvä ehdotus. Mielenkiintoista että joku on valinnut itselleen kurjan osan, kun olisi voinut
      vaikka lukea itsensä herraksi.

      • Nuorenakuolevia

        Minäkään en tunne kun persaukisia kurjia yrittäjiä jotka joutuvat nöyristelemään joka suuntaan saadakseen jonkun tinkivän asiakkaan. Pieraistakaan ei voi yleisellä paikalla jottei vaan joku potentiaalinen asiakas loukkaantuisi. Surkeat on oltavat yrittäjilläkin vaikka yhteiskunta voimakkaasti verorahoilla tukeekin. Ei ihme että ne purkavat sitten paineensa alkoholiin ja huumeisiin.


    • työtökäs

      Miksi haukutte työttömiä olen kohta kuusikymppinen nainen sydän sairaus leikkauksia tehty käsiin. olen yrittänyt töissä olla mut ei kyl rahaa jää sen kummemin näil palkkatuki hommilla vaik kahdeksantunnin päiviä teen. mitä mamut tekee asuntonsa, ruokansa, toimeentulon eteen? ei mitään. taitaa olla kohta Suomi maustettu mamuilla.

    • ioygiyg

      Maahanmuuttajat on sotapakolaisia ja elintasopakolaisia yms, jokaisella Suomen kansalaisella on myös mahdollisuus lähteä elintasopakolaiseksi jos ei eläminen Suomessa tyydytä, siitä vaan! Ihme itkemistä maahanmuuttajien takia, minulta ainakaan ei maahanmuuttajat ole vieneet yhtään mitään ja epäilen että ei myöskään näiltä vinkujilta.

      • Natsiparka

        Siirry siellä kärkkäisellä kassalle.


    • Finaktiivi

      Hernekeittokin menee täysin pilalle jos sinne laitetaan nokarekin kamelinkakkaa. Koko keitto on silloin syömäkelvoton.

    • luukkua

      Kokomuskepulaiset ja sinipersut menkää töihin. Teitä varten se aktiivisuuslaki on säätetty. Tehän pääsettä töihin kun Sipilä piti puheen, eetä työantajat on LAMPAITA, jos eivät ota aktiivimallilaisia töihin,

    • Surkeaatodellasurkeaa

      Homma on tilastojen parannusta ja yritystä mutkan kautta että kaikkien palkat laskee. Kaikkihan tuon ymmärtää.

    • Tuoppisankari

      Oisko semmosta tuunipaikkaa että vois juora kaljaa työkseen?

      • KylläTärppää

        Kysyppä töitä Viitasaaren sahurilta


    • Kutenmuutkinhönöt

      Perusta oluenjuontiyritys. Hae sille kaikki mahdolliset yritystuet ja starttiraha. Hae erityistukea Sipilältä. Liity kokoomuksen jäseneksi ja kaveeraa sen Breivikin näköisen ministerin kanssa.
      Voit jatkaa oluen lipittelyä hamaan tulevaisuuteen saakka.

    • HuonoaPolitiikkaa

      Joo, aika paskamainen tilanne maassamme. Monet pienet yritykset hyödyntävät häikäilemättömästi työttömiä 0-sopimuksilla ja/tai orjatyöpalkoilla. Tässä hyvä esimerkki:

      https://www.lansivayla.fi/artikkeli/599570-tyoton-tiina-tyrmistyi-4-euron-tuntipalkan-seurauksista-pitaa-tienata-paremmin-etta

      Eikä tuo varmaan ole ainoa sellainen puhelinmarkkinointifirma...

      Myös tukityöllistämistä käytetään monissa pikkuyrityksissä ja myös kolmannen sektorin työllistäjissä puoli-ilmaisena orjatyövoimana kun normipalkoilla ei haluta työntekijöitä palkata ja kun työllistetyistä pääsee niin helposti eroon... Tämä on sitä kokkareitten ajamaa mallia.

      • Onsehelppoa

        Se on kun esittää aikansa hullua niin pollatohtori myöntää eläkkeen ei tarvitse töitä tehdä enää ikinä.


    • hhu9occd

      Hullun papereita ei vaan noin saada, terveen on vaikea näytellä hullua, jos onnistuu niin on oikeasti pehmeepäinen..mutta hulluthan ei itse tunnista omaa hulluuttaan.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      54
      4336
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2209
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1724
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1468
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      23
      1400
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1195
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe