City El / Mini El -sähköauto

Outopossu

Otsikon mukaisia kolmipyöräisiä, sähköllä kulkevia ajopelejä päätyi joidenkin tietojen mukaan joitakin Suomeen aikanaan. Löytyisikö täältä käyttökokemuksia? Mihin ajoneuvoluokkaan laite tarkalleen rekisteröityy? Millaiset vakuutukset ym. pakolliset jutut? Mitä maksaisi tuollaisen uittaminen Suomeen jne. tai myisikö joku omansa? Miten harrastaminen (varaosat ym.), huolto jne.?

11

1264

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Olachka

      Moi. Saitko vastauksia? Itsellä samanlainen ajatus uittaa yksi suomeen omaan käyttöön kauppakassiksi...onko jotain yhteisöä jossain?

    • Outopossu

      nosto....eipä näy muuta kuin ulkomailla joitakin, Tanskassakin missä näitä alkuun valmistettiin on harvinainen.

    • Outopossu

      Nosto...aihe saa aikaan virnuilua ja/tai ihmettelyä. Juu ei sovellu Suomen talveen muttei järven pohjassa ajeluun liioin. Kumpaakaan ei ole kukaan väittänytkään.

    • olachka

      Outopossu, onko ajatuksen tasolta päästy eteenpäin? Mulla olisi yksi tosiaan tanskassa valmistettu joka kuuluu perheeseen jonka saisin ruotsista suomeen mutta vaatii laittoa, mietin että otanko sen vai hakisiko saksasta kunnossa olevan. Kalliitta nuo eivät ole saksassakaan, kuljetus tosin maksaa. Ruotsissa tuo on rekisteröity vanhanajan mopoksi ja saa ajaa pyöräilyteillä.. En sitten tiedä miten suomessa..

      Voisit laitella viestiä niin voitais ihmetellä enemmänkin jos olet vielä hankinta aikeissa. Itseltäni taittuu myös ruotsi ja varaosia noihin saa esimerkiksi tanskasta netin kautta.

    • outopossu

      olacha:
      ajatuksen tasolla vielä. Hakumatkan vaatii joka tapauksessa, Suomesta en ole löytänyt kuin yhden aika riekaleen. Pitkä pakettiauto tai traileri tarvitaan, nettitietojen mukaan ajopelin pituus olisi noin 2,8 m (http://www.cityel.de/index.php/produkte/cityel-technische-daten). Samaan pakuun voi toki ottaa tuliaiset...

      Huonot tai kokonaan puuttuvat akut ei mielestäni ongelma; joka tapauksessa uudet akut ovat toimintavarmempia ja itse tietää hyvällä varmuudella missä kohtaa elinkaarta mennään. Heittää ne vanhat akut vaikka paikallisesti aurinkokennokäyttöön, missä ajaminen ei hyydy, tai kierrätykseen kilohinnalla.

      Saksalaiset myynnissä olleet näyttävät olevan aika etelässä...ajomatka polttoaineineen ja yöpymisineen vs. haku Ruotsista kunnostus. Saksaan "alakautta" Via Balticaa pitkin tai sitten Ruotsin ja Tanskan halki. Jälkimmäisen tunnen paremmin., Tanska on yllättävän lähellä. Kunnostuksesta ei voi etukäteen tietää mitä menee, muut voi jokseenkin laskea. Kunnostamalla projektin itse tosin tuntee sitten ajopelin läpikotaisin ja tekee vaikka joitain paranteluja. Tämmöisissä harvinaisissa ajopeleissä varmasti hyödyllistä. Kunnostusvaihtoehdossa saako varaosia?

      Enpä tiedä enkä ole saanut tietoa miten menee tullit, verot ym. tässä tapauksessa. Tai sitten vaan hakee ja katsoo sitten kuinka käy. Ja millaiseen rekisteriin/vakuutuksiin menee. Jos Ruotsissa menee vanhanajan mopona niin menisikö siten meilläkin?

    • outopossu

      Sitten: alkupään tuotanto lienee pian museoiässä. Olisiko tällaiselle vehkeelle näppärää heittää museorekisteriin? Kun ei varmaan ajeta ympäri vuoden kumminkaan. Ja muutenkin tarvitsee rinnalle "oikean" auton. Museoleimatun vehkeen käyttö on paitsi halpaa myös huoletonta ilman alituista käyttöönotto-käytöstäpoistoveivausta, sen kun ajaa kun huvittaa. Ajopäivät ja muut ehdot muistaen.

      Tämä vaihtoehto sulkee tosin pois erilaiset tuunaukset, joita myös olisi mielenkiintoista värkätä.

    • outopossu

      nosto...yhä hakusessa.

    • Anonyymi

      Moi, Suomessa rekisteröidään L2(kolmipyöräinen mopo) tai L5(moottorikäyttöinen kolmipyörä) luokkaan riippuen kokonaispainosta ja suurimmasta rakenteelliesta nopeudesta.
      Noistahan on muutamaa eri versiota saatavilla .

      Tulee siis rekisteröintikatsastaa ennen tieliikennekäyttöä suomessa.

    • Anonyymi

      City El/Mini El ja etenkin ne tasaisessa ja tuulivoimavaltaisessa Tanskassa valmistetut nauttivat siellä jonkinlaista retroarvoa, sikäläisiltä saamieni tietojen mukaan. Tanskalaisessa tori.fi:n vastineessa (dba.dk) ei sivujen pystyssä oloaikana montaa ole ollut ja yhtä kun kyttäsin katosi parissa päivässä. Samoin kävi sisäpiirin Facebook-ilmoituksen kanssa. Samaten: saksalainen mobile.de autosivu kauppaa muutamia, eräs hyvä yksilö oli Flensburgissa lähellä rajaa, josta juutti kävi sen hakemassa parissa päivässä Tanskaan. Köpiksessä en ole näitä nähnyt, maaseudulla mantereella kyllä joitakin. Uusiakin valmistetaan yhä Saksassa, kalliilla ja joku on ostanut kun joitain on välillä Mobilessa käytettynä.

    • Anonyymi

      katajanokas seisoo yksi ajokki kilpi moposta

    • Anonyymi

      Olisko elämä mainiota jos vehkeen lataisi omasta myllystä tai paneeleista ja työpaikan parkkiruudussa, ja arjen ajot olis kantomatkan sisällä. Ainiin, talvi tappaa tuon utopian kuten muunkin jännän.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1408
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1271
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1215
    4. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      28
      1157
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1155
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1067
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1053
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      33
      1048
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1043
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1032
    Aihe