Tavallaan perintö, mutta oikeastaan lahjoitus.

dbda

Olen sairas ja menehdyn lähitulevaisuudessa.

Jos sairaus etenee ennustetusti pystyn ensi kesänä tekemään viimeisen reissun eräälle lapin erämaa-alueista, missä olen lähes joka kesän aikuisiästäni retkeillyt.

Minulla on epävirallinen kummilapsi. Epävirallinen siksi, että en kuulu kirkkoon ja lapsen vanhemmat pyysivät minua aikoinaan "luontokummiksi" opettamaan retkeilyä, kalastusta, luonnontuntemusta ja erätaitoja. Tämä homma jää siis kesken ja on oikeastaan ainoa asia, mikä kalvaa mieltä.

Hän on vasta pieni lapsi, jota en voi ottaa mukaan sairaasta miehestä huolehtimaan, mutta haluaisin jättää hänelle 18-vuotis lahjan erämaahan. Haluan siis haudata hänelle aarteen.

"Aarrekartan" reittiohjeineen jätän hänen vanhemmilleen myöhemmin luovutettavaksi ja näin saan opastaa hänet läpi rakkaimman vaellusmaastoni.

Käteinen ei säily maastokätkössä yli kymmentä vuotta, mutta kulta säilyy. Tuleeko hänelle ongelmia, kun hän vaihtaa harkkoa rahaksi? Lahjavero ilmeisesti lankeaa, jos summa on yli säädetyn, mutta ei kai tuohon perintöveroa voida soveltaa? Vaihtaako esim. Rasmussen harkon rahaksi tietämättä, mistä se on peräisin?

9

371

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SelviäSäveliä

      Huono puoli tuossa on, että kätkön voi vahingossa joku muukin löytää.

      Tee testamentti, missä ihan virallisesti osoitat "kummilapsellesi" haluamasi osuuden.

    • eihyväajatus

      Toisen maalle ei olisi syytä mitään ilman lupaa haudata.

    • YksiTrolliVaan

      Typerä ajatus.

    • puoli-vaari

      Tee pankin kanssa lapsen nimiin tili,"soppari"lapsi saa tilin käyttöönsä täytettyään 21 vuotta.
      Voit karttuutta aina kun tuntuu siltä tiliä. Voit toki kertoa asiasta lapsen vanhemmille,älä kerro saldoa.Et ole ensimmäin joka kartutta lasten tulevaisuutta lapsilisien lisäkksi.
      Suomen Pressakin joutunee laittamaan mietintä myssyn,lapsensa tulevaisuutta turvaten.

    • Panttikauppias

      --- "Aarrekartan" reittiohjeineen jätän hänen vanhemmilleen myöhemmin luovutettavaksi ja näin saan opastaa hänet läpi rakkaimman vaellusmaastoni. ---

      Voit tehdä ihan normaalin testamentin.

      Sen lisäksi voit haudata luontoon (ilman veroja) tällä hetkellä alle 5000 euron arvoisen "aarteen", josta tehdään lahjakirja ja asia ilmoitetaan verottajalla: veroa siitä ei siis makseta.

      --- Käteinen ei säily maastokätkössä yli kymmentä vuotta. ---

      Kyllä säilyy. Valitse muutamia isoja ja näyttäviä seteleitä, jotka säilöt joko laminaattikoneella tai tyhjöpakkauslaitteella. Nämä kestävät hyvin tehtynä vaikka veden alla. Toissijaisesti valitse paikka siten, ettei aarre ole jatkuvasti veden alla. Päälle heität suojaksi vesitiivistä muovirasiaa, muovipussia, lasikuitua, alumiinifoliota, sinkittyä peltirasiaa tai painekyllästettyä puuta tai kaikkia edellä mainittuja.

      --- Tuleeko hänelle ongelmia, kun hän vaihtaa harkkoa rahaksi? ---

      Ei tule.

      --- Lahjavero ilmeisesti lankeaa, jos summa on yli säädetyn, mutta ei kai tuohon perintöveroa voida soveltaa? ---

      Kuolemasi jälkeen et voi lahjoittaa yhtään mitään! Voit kuitenkin päivätä (tai väärentää) lahjan ennen kuolemaasi, jolloin omistusoikeusketju on katkeamaton.

      Lahjavero lankeaa eläessäsi, mutta kuten edellä mainittiin, mutta miksi hautaisit kaiken. Riittävän arvokas aarre saa lapsen menemään paikalle joka tapauksessa.

      Omaisuutesi menee kuolemasi jälkeen sille, joka sinut perimysjärjestyksen mukaan tai testamentin mukaan perii.

      --- Vaihtaako esim. Rasmussen harkon rahaksi tietämättä, mistä se on peräisin? ---

      Vaihtaa, kun voi osoittaa henkilöllisyytensä ja selvityksen omistusoikeudestaan. Olkoon "aarre" ollut maan alla tai ei. Ellei omistusoikeus ja mahdollinen saantoketju ole yhtiön mielestä uskottava, yhtiö voi kieltäytyä (suuresta) kaupasta. Lähtökohtaisesti irtain kuuluu sille, jolla se on uskottavasti hallussaan.

    • teetestamentti

      "Hän on vasta pieni lapsi, jota en voi ottaa mukaan sairaasta miehestä huolehtimaan, mutta haluaisin jättää hänelle 18-vuotis lahjan erämaahan. Haluan siis haudata hänelle aarteen."

      Kysymyksessä ei ole lahja, jos saaja löytää sen kuoltuasi. Lahjoitus täytäntöönpannaan se vastaanottamalla, joten lahjoituksen edellytys on tässä tapauksessa sen löytäminen ja haltuun ottaminen. Lahjaverovelvollisuus alkaisi, kun saaja saa sen haltuunsa antajan eläessä.

      Kuolinhetken jälkeen saatu omaisuus on perintöä sinulta kummilapsellesi ja hänen pitää maksaa siitä normaali perintövero. Verovelvollisuus maksaa perintöveroa alkaa perittävän kuolinhetkestä, joten vero voi tulla maksuun ennen kuin saaja edes löytää sitä. (Veron määrä voi olla hankala määrittää, jollet ole dokumentoinut "aarretta" siten, että testamentinsaaja voi ilmoittaa varat oikein.)

      Koska kummilapsi ei ilmestikään tässä tapauksessa ole sellainen henkilö, joka olisi perimysjärjestyksen mukainen perillisesi, hän voi saada laillisesti omaisuuttasi kuolemasi jälkeen vain siten, että laadit testamentin hänen hyväkseen. Jollet laadi testamenttia, hänen tulee "aarre" kuoltuasi löydettyään luovuttaa omaisuus sinun laillisille perillisille. Mitään estettä ei ole laatia testamenttiin määräystä, jossa omaisuus tulee saajalle vasta tiettyjen ehtojen täyttyessä, eli tässä tapauksessa sitten, kun se löydetään maastosta.

    • Kätkenbitcon

      Hyvä ajatus tuo kulta.....laitoin jo kirjoittajan seurantaan, Seuraavaksi laitan reittipaikantimen rusinaan joka ajautuu umpisuoleen.

      • munmaalle

        Joo, ja parempi idea olisi ilmoittautua vapaaehtoiseksi siihen, että ap voisi ilmoittajan maalle piilottaa ne harkot..... kunhan näyttää mihin...!


    • Onnibonni

      Eikös olisi kätevämpää pyytää tuon kummilapsen vanhempia hautaaman harkon vähän ennen kuin se lapsi menee sitä etsimään? Koska joku muu voi muuten löytää aarteen tai sitten alue voi muuttua vaikka kaivokseksi...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1829
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1828
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1610
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1138
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1138
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe