Happotestin unohtanut on heikoilla jäillä,

Rätinki

kirjoittaa Aarno Juutilainen paikkakunnan Pravdassa joka on ilmestynyt Lauantaina 13 tammikuuta armon vuonna 2018.
Tässä on luetun ymmärtävälle selvitetty selkeästi kaupunkimme varallisuus tilanne ja miksi se voi muodostua matkan varrella.

Ei koske KOK-Dem;n Pasko trollia emme kaipaa kommenttia , tiedämme jo tason.

13

162

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vbtqotbv

      Pravda kertoo puolueettoman totuuden

    • Säästöpossumäsäksi

      Aarno kirjoitti ihan asiaa käyttömenojen kasvattamisesta.
      Sitähän juuri persut olisivat ovat halunneet tehdä, rahaa on haluttu syydettäväksi milloin mihinkin, josta se ei tuota mitään tai sillä ei olisi saatu mitää uudistettua ja kuluja pienennettyä nykyiseen.

      • Rätinki

        Arvatenkin, Persujen vika, niin aina joo , kollektiiviseen pahoinvointiin on löydyttävä syyllinen , persut sopii hyvin siihen virkaan vaikka nykyiset eivät olleet valtuustossakaan kun alamäki alkoi velikultien ollessa ruorissa, nyt mennään kivikkoon alkaa paatti upota saas nährä koska loputkin rotat hyppää uppoavasta .
        Perheessä pienennetään menoja tarvittaessa , vai pitäisikö suunnan muuttua, aletaan maksamaan vähemmän veroja yhteisöön vastapainoksi jolloin saadaan tuloja nostettua.


    • TunnelinPesut

      Lisäkuluja on oikein haalittu urakalla.

    • beobachter

      Hyvä kirjoitus jälleen HäSa'n taloustoimittajalta. On hyvä, että lehdessä kerrotaan tosiasioita, eikä vaan hymistellä ja mielistellä johtoa ja johtavia päättäjiä. Hämeenlinnan kiinnostavuus asumiskaupunkina vähenee sitä muka, kun velkaantuminen ja verokanta kasvaa. Alle 10 vuodessa on ilman konserniyhtiöitä per capita velkasaldo kaksinkertaistunut nykyiseen 4000 €'oon ja verokanta noussut 18 prosentista 20,75%'iin Tämä on suuresti vähentänyt kiinnostavuutta muuttaa Hämeenlinnaan, mikä näkyy asukasmäärän kehityksessä. Tietysti työpaikat viime kädessä ratkaisevat, mutta niiissäkin ainakin valtion työpaikkojen osalta viimeiset 10v ovat olleet tappiolliset. On hyvä, että realiteetit kerrotaan. Sen pitäisi velvoittaa johdon ja päättäjät muun muuassa panemaan investoinnit ja peruskorjaukset tärkeysjärjestykseen. Ei löysäperusteisia, ylimitoitettuja unelmahöttöinvestointeja. Myös on aika ryhtyä poistamaan hallinnollista läskiä, muun muassa lopettamaan sellaiset konserniyhtiöt, jotka tuottavat vai kustannuksia ilman rahallisia hyötyjä. Syömävelaksi eläminen on lopetettava. Syömävelaksi elämistä on myös se, jos energialaitoksen myynnistä jäljelle jäänyttä sijoitusrahaa aletaan käyttää juokseviin menoihin tai kevytperusteisiin peruskorjauksiin.

      • VaihdaFaktaan

        Huomenta persu! Kirjoitat ihan pötyä taaskin!


      • VaihdaFaktaan
        VaihdaFaktaan kirjoitti:

        Huomenta persu! Kirjoitat ihan pötyä taaskin!

        Huomenta kokDem-ääliö! Kirjoitat ihan pötyä taaskin!


    • PerseelläTalousTaas

      Saap sitten nähdä Juutilaisen työsuhteen jatkaminen. Asiaa on kirjoittanut jo aikaisemmin.
      Tietty, seuraavaksi syytetään persuja; suotta syytettätte; ensinnäkin , nehän eivät olleet päättävässä asemassa, korkeintaan hieman hidastaneet asioita. Etenkin kun jutut ovat tulleet julkisiksi. Eikös nyt olisi aika kokeilla demokratiaa kaupungissa?
      Kun valtuusto kokoontuu 29.1 olisi hyvä antaa vapaat "kädet" äänestää tulevista päätöksistä. Lippuäänestyksellä (tietty, nimiä ei näkyviin) kysytään heidän mielipiteitä, lopputulos ratkaisee.
      Jatkuva juupas eipäs kiistely ei edistä kaupungin talouden tervehdyttämistä.
      PikkuPena(hänelle kiitos paljosta muusta hyväntekeväisyydestä) on hyvä esimerkki ns. ansiovirasta, puolustaa orjia, eipäs vaan tiedä miten saadaan kaupungin pysyvät palkkakulut/virastopyrokratia putoamaan. jos tietää, ei uskalla sanoa sitä ääneen.
      Nilviäiset, Sartsat,isotuho,pussikuski Tapsa, (tyhjän)toimittajaIssu saavat poonuksia hyviltä veljiltä. Ne kaikki voivat hyvin. Vaan entäpäs tavallinen veronmaksaja? Eipä voi hyvin, vaan voi hyvin huonosti. Veroprossa nousee, kaupungin talous ei nouse. Kaupungin kunto on siis lyhyesti impotentti, viagra ei taida auttaa.

      • VaihdaFaktaan

        Huomenta sullekin valittaja-mustamaalaaja-ilkeilijä-törkimys-tyhjänpuhuja- mistään mitään tietämätön -persu! Jankuttaminen ei auta yhtään!


    • tahtoopatempaa

      Kiitos Hämeen Sanomat, että kirjoitatte hallintoa herättelevästi. Me kaupungin veronmaksaja-asukkaat olemme huolissamme kaupungin kallistumisesta, keskustan kuihtumusesta, velkaantumisesta ja imagon heikkenemisestä. Haluamme muutosta, oikeasti muutosta parempaan kehitykseen.

    • TriplaXX

      Juutilaisella faktat hallussa? Älkää nyt naurattako, Juutilainen on nimenomaan toimittaja jolle on tyypillistä oman Persuja lähellä olevan agendan ajaminen vääristelemällä häpeilemättömästi tosiasioita.

      Hän mm. väitti että tuulivoimatuet ovat 3 mrd euroa ja ne ovat lähes puolen valtion tuloverotuksen tuotosta! Todellisuudessa 3 mrd on vain teoreettinen maksimi johon tuulivoimatuet voisivat nousta, käytännössä ne eivät ole lähelläkään tuota summaa. Vuonna 2016 valtion tuloverotuksen tuotto oli 33 mrd euroa, kaikkiaan valtio keräsi veroja noin 95 mrd euroa. 3 mrd on siis vain 9% valtion tuloverotuksen tuotosta, ei siis lähellekään puolia siitä.

      Vähän aiemmin hän haukkui Alkon viinivalikoiman surkeaksi ja mainitsi jutussaan 2 viinimerkkiä joista itse en ollut kuullukaan, ilmeisesti olivat Alkon myynnissä joskus 1950-luvulla. Todellisuudessa Alko viinivalikoimat ovat hyvin laajat ja monipuoliset, Alkon monopoliasema nimenomaan mahdollistaa nuo laajat valikoimat. Jos Alko monopoli murrettaisiin ja esim. Tiiriön Citymarketin Alko lopettaisi ja Citymerkettiin tulisi sitten joku viiniosasto, niin luleeko joku tosissaan että tuo valikoima olisi muka laajempi ja laadukkaampi kuin Alkon? Todellisuudessa Citymerketissa olisi ehkä yksi hylly omistettu vineille ja siellä mytäisiin pääasiassa melko huokeita viinejä joilla on kohtalaisen hyvä menekki.

    • Rätinki

      3 miljardia on noin puolet Valtion ottamasta lisälainasta, eli velkarahalla kansalaiset maksaa tuulivoimatuet, näin olen ymmärtänyt kirjoituksesta.

      • Maalaisliittoa

        Sinne kankkulan kaivoon sitä virtaa hyvin
        http://tuulivahinko.fi/
        Käppyrässä nollaa loppuvuodesta, johtuu viasta, kyllä ne eurot meni silloinkin kaivoon.
        Kepulaiset sai aikaan tämänkin tukiautomaatin pitkällä kokemuksella.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe