Terveysaiheinen kysymys/lämpöhalvaus

s24kysyjä

Osaisiko joku sanoa jotain siihen, miksi tuolla Thaimaan lämpimässä tulee aika nopeasti huono olo?
Sellainen mitä ei tule esim. saunoessa tai muualla kuumissa paikoissa, älytön pökrä/pyörryttävä olo tai sitten voimat lähtee totaalisesti käsistä ja jaloista? Olen jo 6krt käynyt harjoittelemassa, joka kerta sama juttu. Oon käynyt viileimpinä ajankohtina ja ei ole tuntunut erityisen kuumalta mutta kymmenessä minuutissa menee huonoon kuntoon joka jatkuu vähintään seuraavaan päivään. Tilanne kumuloituu päivä päivältä, ei tapahdu mitään totuttautumista. Lopulta selviytyminen perustuu siihen, että esim. hotellin henkilökunta tuo ruuat huoneeseen, kun ei jaksa liikkua kuin wc:hen.

Testattu mm. paljon erilaisia urheilujuomia, elektrolyyttijauheita, suolaa, jne., hengittäviä urheiluvaatteita. Virtsan väri on oliivinvihreää joten nestehukalta ei vaikuttaisi.

Parilta lääkäriltä olen kysynyt, toinen nauroi ja toinen sepitti jotain parasympaattisesta hermostosta. Kyseessä 35v potilas, ei pitäisi olla perussairauksia, ei merkittävää obesitasta. Havaintojen mukaan selvästi lihavammat ja vanhemmat henkilöt sekä alkoholin suurkuluttajatkin jaksavat paljon paremmin.

7

98

  Vastaukset

  • Mene kuules Kozzola vielä 7 kerta kunkerran olet jo ollut kärsimässä 6 kertaa.

   • Jotain tämäntasoisia vastauksia odotinkin. Ota vähän lisää huikkaa.


  • En minä ole tuollaista huomannut. Olen ihan normaalisti harjoitellut ilmastoidulla kuntosalilla ja sen jälkeen käynyt uimassa ulkoaltaalla. Aamulenkillä käyn usein n. 5-6 aikaan aamulla, ennen kuin on liian kuuma. en mitään erityisiä urheilujuomia tai elektrolyyttejä käytä, enimmäkseen vettä, teetä ja jonkin verran kivennäisvettä. Kahvia mukillinen aamuisin ja alkoholia harvoin ja vasta auringonlaskun jälkeen. Keskipäivän ja alkuiltapäivän kuumimman ajan vietän sisällä ilmastoidussa tilassa.

   Kyllä tuo nyt vähän vaikuttaisi, että huono olo voisi olla aikaerorasitusta ja lämpimään ilmastoon sopeutumista.

  • Katso vähän mitä syöt ja juot. Thaikut ei liiemmin falluja rakasta, ja varakkaille turisteille kateellisia fanaatikkoja löytyy joka kulman takaa.
   Thaimaassa järjestetään turisteille hankaluuksia ihan piruuttaan. Kaupoissa huijataan, mopon kumeja puhkotaan, drinkkeihin tulee tyrmätippoja, ruoilla tehdään sairaaksi.
   Epäilen pitkän linjan thaimaanmatkaajana, että turistirysissä on mafiamainen toiminta joka ulottuu aina sairaaloihin asti. Tunnettuahan on että thaimaassa ei ole sairaalaan asiaa ilman matkavakuutusta ja silti pitää ensin maksaa käteisellä.
   Matkailijan sairastuttua hoitokulut ovat tähtitieteelliset, ja sairaalassaoloa yritetään tarkoituksella pitkittää ja pitkittää. Tietenkin koska vakuutusyhtiöltä on varmaa tuloa senkun ryöstää vain kiskurihinnoilla.
   Olen skeptikko, mutta pidän täysin uskottavana ja totena, että köyhä turismista valuuttaa saava maa voi olla niin pitkälle jalostettu, että matkailijoita järjestetään kalliiseen sairaalahoitoon, vaikka ruokamyrkytyksillä, myrkyillä drinkeissä, ym ym.
   Selväähän on että mopotaksit, tytöt, ja halvat hotellit ovat oma ryhmänsä joka toimii yhdessä turistin palvelemisessa viimeiseen asti, kaikki löysä raha pois.
   Heti uuden vitivalkoisen hemmon ilmestyttyä lomakohteeseen, kimppuun käy ensimmäiseksi tytöt, sekä nuoret, jotka pyrkivät kyselylomakkeineen puheillesi, kymmenessä minuutissa he ovat onkineet selville kuka olet, mistä maasta, oletko työ vai loma-asioissa, mikä on työpaikkasi, paljonko ansaitset, paljonko olet ajatellut kuluttaa oloaikanasi, missä asut jne.
   Näillä tiedoilla on varmasti vaikutusta jatkossa, paljonko esim.tyttöjä on kimpussasi kaiken aikaa, vai onko sijoitusneuvojia, vai rahankerjääjiä.
   Viidakkorumpu on nopea lomakohteissa. Jos maksat hyvin tippiä palveluksista niin sana leviää hetkessä kuin kulovalkea. Tätä on lomakohteet tänään. Koneisto on viimeisen päälle viilattu, mikä ettei. Onhan kyseessä elinkeino. Mutta realiteetit on hyvä pitää mielessä.

   • Voi hyssykkä sentään taas.


  • https://www.is.fi/matkat/art-2000000944209.html
   Professori varoittaa suomalaismatkailijoita vakavasta terveysuhasta:
   ” 73 500 uutta kantajaa joka vuosi”
   Kantele aloitti koruttomasti, mutta hätkähdyttävästi näyttämällä valokuvaa satunnaisen eteläaasialaisen ravintolan kokista kyykkimässä firmansa takana, jne.
   Noin 350 000 suomalaista turistia lähtee vuosittain tropiikkiin tai subtropiikkiin.
   – Se on kova luku.
   Nyt on tutkittu, että huomattava osa heistä tuo palatessaan tuliaisina antibioottiresistentteja bakteereita - tietämättä sitä itse, koska ovat oireettomia.

  • Vaikuttaisi että voisi kuitenkin olla elektrolyyttiongelma. Kuumassa kun hikoilee, niin tulee ja jano, ja janoisena tulee helposti juotua liian paljon nestettä. Vesi laimentaa natriumpitoisuutta nopeasti, mutta myös urheilujuomien natriumpitoisuus on paljon ihmisen hikeä laimeampi, joten niitäkin juomalla kehon natriumpitoisuus laimenee ja plasman osmoottinen paine laskee.

   Laimeneminen on huono asia, koska normaalisti elimistön kuivuessa nestemäärä pienenee ja paine kavaa, mikä saa aikaan vasopressiini-hormonin erityksen alkamisen, mikä puolestaan vaikuttaa siihen, että munuaiset alkavat väkevöittää virtsaa ja kierrättää nestettä takaisin elimistöön. Käytännössä tämän prosessin huomaa siitä, että virtsan väri muuttuu tummemmaksi. Näin sinulla ei ole käynyt, jos virtsan väri ei ole tummunut. Vettä ei ole alkanut imeytyä takaisin verenkiertoon, vaan kaikki on poistunut. Elimistö psytyy käsittelmään nestettä korkeintaan litran tunnissa. Jos juot enemmän, niin nestettä alkaa kertyä vatsalaukkuun. Käytännössä sen huomaa siitä, että vatsa turpoaa ja olo tuntuu vähän samalta kuin olisi vatsatauti.

   Alkoholi on todella pahasta, koska alkoholi vähentää vasopressiini-hormonin eritystä. Myös kofeiini ja nikotiini vähentävät vasopressiinin eritystä.

   Jos haluat lomailla kuumissa paikoissa, niin panosta tasokkaaseen hotelliin jossa on ilmastointi ja uima-allas, joka viilentää kehoa tehokkaasti. Oleskele keskipäivällä ilmastoidussa tillassa. Älä käytä alkoholia ollenkaan suorassa auringonpaisteessa, ja ole myös illalla varovainen alkoholin käytön suhteen. Rajoita kahvin juomista vain aamukahviin, Älä treenaa tai lenkkeile ainakaan ensimmäisen viikon aikana.

   Nauti lounaalla ruokana keittoa. Thaicurryt ja nuudelikeitot ovat oikein sopivia ja niissä on suolaa. Juo ruokajuomana kivennäisvettä, ei olutta. Nautittavan nestemäärän ei tarvitse olla valtavan iso, n. 3 litraa vuorokaudessa. Pieni kuivuminen on parempi vaihtoehto kuin liika juominen ja kehon plasman laimeneminen.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jyväskylän senioritalon palo sai alkunsa parvekekynttilästä

   Syyte tulossa huolimattomasta tulenkäsittelystä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006569983.html
   Maailman menoa
   125
   4410
  2. Ovatko ihmiset unohtaneet että edustatte omaa työpaikkaanne myös omalla vapaa-ajallanne?

   Hävytöntä käytöstä, törttöilyä ja yksityisiä asioita julkaistaan someen. Sietäisi hävetä. Ettekö ymmärrä että tekonne vaikuttaa työpaikkanne imagoon j
   Maailman menoa
   124
   3719
  3. Stefan on onnellisempi kuin koskaan!

   Keväällä Martina Aitolehdestä, 37, eronnut Stefan Therman, 34, on elänyt jo kuukausia parisuhteessa ex-missi Sofia Belórfin, 30, kanssa. – Olen todel
   Kotimaiset julkkisjuorut
   171
   1074