Terveysaiheinen kysymys/lämpöhalvaus

s24kysyjä

Osaisiko joku sanoa jotain siihen, miksi tuolla Thaimaan lämpimässä tulee aika nopeasti huono olo?
Sellainen mitä ei tule esim. saunoessa tai muualla kuumissa paikoissa, älytön pökrä/pyörryttävä olo tai sitten voimat lähtee totaalisesti käsistä ja jaloista? Olen jo 6krt käynyt harjoittelemassa, joka kerta sama juttu. Oon käynyt viileimpinä ajankohtina ja ei ole tuntunut erityisen kuumalta mutta kymmenessä minuutissa menee huonoon kuntoon joka jatkuu vähintään seuraavaan päivään. Tilanne kumuloituu päivä päivältä, ei tapahdu mitään totuttautumista. Lopulta selviytyminen perustuu siihen, että esim. hotellin henkilökunta tuo ruuat huoneeseen, kun ei jaksa liikkua kuin wc:hen.

Testattu mm. paljon erilaisia urheilujuomia, elektrolyyttijauheita, suolaa, jne., hengittäviä urheiluvaatteita. Virtsan väri on oliivinvihreää joten nestehukalta ei vaikuttaisi.

Parilta lääkäriltä olen kysynyt, toinen nauroi ja toinen sepitti jotain parasympaattisesta hermostosta. Kyseessä 35v potilas, ei pitäisi olla perussairauksia, ei merkittävää obesitasta. Havaintojen mukaan selvästi lihavammat ja vanhemmat henkilöt sekä alkoholin suurkuluttajatkin jaksavat paljon paremmin.

7

147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KozzolanHuoraSisko

      Mene kuules Kozzola vielä 7 kerta kunkerran olet jo ollut kärsimässä 6 kertaa.

      • asdasdasddsdsd

        Jotain tämäntasoisia vastauksia odotinkin. Ota vähän lisää huikkaa.


    • greencurrry

      En minä ole tuollaista huomannut. Olen ihan normaalisti harjoitellut ilmastoidulla kuntosalilla ja sen jälkeen käynyt uimassa ulkoaltaalla. Aamulenkillä käyn usein n. 5-6 aikaan aamulla, ennen kuin on liian kuuma. en mitään erityisiä urheilujuomia tai elektrolyyttejä käytä, enimmäkseen vettä, teetä ja jonkin verran kivennäisvettä. Kahvia mukillinen aamuisin ja alkoholia harvoin ja vasta auringonlaskun jälkeen. Keskipäivän ja alkuiltapäivän kuumimman ajan vietän sisällä ilmastoidussa tilassa.

      Kyllä tuo nyt vähän vaikuttaisi, että huono olo voisi olla aikaerorasitusta ja lämpimään ilmastoon sopeutumista.

    • mustanmerenrinssi

      Katso vähän mitä syöt ja juot. Thaikut ei liiemmin falluja rakasta, ja varakkaille turisteille kateellisia fanaatikkoja löytyy joka kulman takaa.
      Thaimaassa järjestetään turisteille hankaluuksia ihan piruuttaan. Kaupoissa huijataan, mopon kumeja puhkotaan, drinkkeihin tulee tyrmätippoja, ruoilla tehdään sairaaksi.
      Epäilen pitkän linjan thaimaanmatkaajana, että turistirysissä on mafiamainen toiminta joka ulottuu aina sairaaloihin asti. Tunnettuahan on että thaimaassa ei ole sairaalaan asiaa ilman matkavakuutusta ja silti pitää ensin maksaa käteisellä.
      Matkailijan sairastuttua hoitokulut ovat tähtitieteelliset, ja sairaalassaoloa yritetään tarkoituksella pitkittää ja pitkittää. Tietenkin koska vakuutusyhtiöltä on varmaa tuloa senkun ryöstää vain kiskurihinnoilla.
      Olen skeptikko, mutta pidän täysin uskottavana ja totena, että köyhä turismista valuuttaa saava maa voi olla niin pitkälle jalostettu, että matkailijoita järjestetään kalliiseen sairaalahoitoon, vaikka ruokamyrkytyksillä, myrkyillä drinkeissä, ym ym.
      Selväähän on että mopotaksit, tytöt, ja halvat hotellit ovat oma ryhmänsä joka toimii yhdessä turistin palvelemisessa viimeiseen asti, kaikki löysä raha pois.
      Heti uuden vitivalkoisen hemmon ilmestyttyä lomakohteeseen, kimppuun käy ensimmäiseksi tytöt, sekä nuoret, jotka pyrkivät kyselylomakkeineen puheillesi, kymmenessä minuutissa he ovat onkineet selville kuka olet, mistä maasta, oletko työ vai loma-asioissa, mikä on työpaikkasi, paljonko ansaitset, paljonko olet ajatellut kuluttaa oloaikanasi, missä asut jne.
      Näillä tiedoilla on varmasti vaikutusta jatkossa, paljonko esim.tyttöjä on kimpussasi kaiken aikaa, vai onko sijoitusneuvojia, vai rahankerjääjiä.
      Viidakkorumpu on nopea lomakohteissa. Jos maksat hyvin tippiä palveluksista niin sana leviää hetkessä kuin kulovalkea. Tätä on lomakohteet tänään. Koneisto on viimeisen päälle viilattu, mikä ettei. Onhan kyseessä elinkeino. Mutta realiteetit on hyvä pitää mielessä.

      • Pitkälinjalainen

        Voi hyssykkä sentään taas.


    • Suomalaismatkailijoille

      https://www.is.fi/matkat/art-2000000944209.html
      Professori varoittaa suomalaismatkailijoita vakavasta terveysuhasta:
      ” 73 500 uutta kantajaa joka vuosi”
      Kantele aloitti koruttomasti, mutta hätkähdyttävästi näyttämällä valokuvaa satunnaisen eteläaasialaisen ravintolan kokista kyykkimässä firmansa takana, jne.
      Noin 350 000 suomalaista turistia lähtee vuosittain tropiikkiin tai subtropiikkiin.
      – Se on kova luku.
      Nyt on tutkittu, että huomattava osa heistä tuo palatessaan tuliaisina antibioottiresistentteja bakteereita - tietämättä sitä itse, koska ovat oireettomia.

    • bangkokhospital

      Vaikuttaisi että voisi kuitenkin olla elektrolyyttiongelma. Kuumassa kun hikoilee, niin tulee ja jano, ja janoisena tulee helposti juotua liian paljon nestettä. Vesi laimentaa natriumpitoisuutta nopeasti, mutta myös urheilujuomien natriumpitoisuus on paljon ihmisen hikeä laimeampi, joten niitäkin juomalla kehon natriumpitoisuus laimenee ja plasman osmoottinen paine laskee.

      Laimeneminen on huono asia, koska normaalisti elimistön kuivuessa nestemäärä pienenee ja paine kavaa, mikä saa aikaan vasopressiini-hormonin erityksen alkamisen, mikä puolestaan vaikuttaa siihen, että munuaiset alkavat väkevöittää virtsaa ja kierrättää nestettä takaisin elimistöön. Käytännössä tämän prosessin huomaa siitä, että virtsan väri muuttuu tummemmaksi. Näin sinulla ei ole käynyt, jos virtsan väri ei ole tummunut. Vettä ei ole alkanut imeytyä takaisin verenkiertoon, vaan kaikki on poistunut. Elimistö psytyy käsittelmään nestettä korkeintaan litran tunnissa. Jos juot enemmän, niin nestettä alkaa kertyä vatsalaukkuun. Käytännössä sen huomaa siitä, että vatsa turpoaa ja olo tuntuu vähän samalta kuin olisi vatsatauti.

      Alkoholi on todella pahasta, koska alkoholi vähentää vasopressiini-hormonin eritystä. Myös kofeiini ja nikotiini vähentävät vasopressiinin eritystä.

      Jos haluat lomailla kuumissa paikoissa, niin panosta tasokkaaseen hotelliin jossa on ilmastointi ja uima-allas, joka viilentää kehoa tehokkaasti. Oleskele keskipäivällä ilmastoidussa tillassa. Älä käytä alkoholia ollenkaan suorassa auringonpaisteessa, ja ole myös illalla varovainen alkoholin käytön suhteen. Rajoita kahvin juomista vain aamukahviin, Älä treenaa tai lenkkeile ainakaan ensimmäisen viikon aikana.

      Nauti lounaalla ruokana keittoa. Thaicurryt ja nuudelikeitot ovat oikein sopivia ja niissä on suolaa. Juo ruokajuomana kivennäisvettä, ei olutta. Nautittavan nestemäärän ei tarvitse olla valtavan iso, n. 3 litraa vuorokaudessa. Pieni kuivuminen on parempi vaihtoehto kuin liika juominen ja kehon plasman laimeneminen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe