Lämppärin optimaalinen polttoainecocktail

lammittelija

Ihmettelen, kun Safiren oppaassa suositellaan talvilaatuista dieseliä, sen pienemmän parafisnisoitumisen vuoksi, mutta sitten taas suositellaan että todella kylmillä keleillä ja ennen talvisäilytystä tulisi käyttääkin valopetroolia. JA isopropanoliakin , (Huom! bensiiniin tarkoitettua jäänestoa) voi käyttää jos on polttoainetukoksia vai olikohan tarkoitus lisätä sitä vaan polttoaineen joukkoon. En tiedä. Mutta että voikohan noita kaikkia sekoittaa keskenään ilman ongelmia? Esim 80 % dieseliä 27 % valopetriolia ja 3 % jäänestoainetta?

4

1193

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mökilläkäytössä

      Sammutan syksyllä ja käynnistän keväällä pelkällä isopropanolilla. Ei haittaa vaikka kauden aikana tekee silloin tällöin tämän operaation. Isopropanoli puhdistaa pumpun parafiinijäämistä.

    • Benssi

      Tämä nyt on ihan teoretisointia, mutta itse välttäisin propanolin käyttöä kokonaan. Se on alkoholi, eikä se tee hyvää kalvoille ja tiivisteille, verrattuna puhtaaseen maaöljytisleeseen.
      Valmistajan suositukset on helppo ymmärtää; laite varmaan toimii hyvin... Niin kauan kun toimii... Ja sitten tarvitaan taas varaosia. Hyvällä tuurilla ehkä menee useampi vuosi.
      Mutta jos varman päälle pelaa, niin käyttäisin JetA1 lentopetrolia, ja vain sitä. Kestää parafinoitumatta jopa -50 astetta.

    • Periaatteessa ja käytännössä Safiren ja Wallaksen diesellämmittimet polttaa ihan hyvin polttoöljyä, dieseliä ja valopetroolia yksin ja erikseen, oli se sitten kesä tai talvilaatua. Suosituksena on se talvilaatu, vaikka talvella ei lämmintä käyttäisikään ja polttoaine kumminkin parafinoituu ja keväällä voi olla lämmititmen käynnistyksessä vaikeuksia. Itsellä Safire ottaa aineen veneen päätankista, mutta keväisin ei ongelmia ole ollut. Se ei tarkoita, etteikö joskus voisi näin käydä. Parafinoitunut polttoaine vaatii 15 astetta lämpöä uudelleen sulatakseen ja usein keväällä ei näin paljoa ole. Kun malttaa odotella ensimmäisiin kunnon lämpöihin, lämmitin kyllä lähtee käyntiin. Tämä koskee siis kaikkia diesellämmittimiä, ei pelkästään noita kahta kotimaista. Letkujen tukkeutumisen voi välttää ajamalla viimeisellä käyttökerralla putkistoon valopetroolia tai isopropanolia. Tällöin ei talvilaatua tarvitse käyttää välttämättä ollenkaan. Pumpun tiivisteet ja letkut kestää kyllä isopropanolin.

      Valopetroolia suositellaan käytettäväksi olosuhteissa, joissa pakkanen voi yltyä hurjaksi , yli 35 asteeseen saakka. Tällöin ei välttämättä edes arktinen laatu mene pumpusta läpi. Valopetrooleissa on ollut todella heikkolaatuisia eriä liikenteessä viime aikoina, jolloin itse valopetrooli on aiheuttanut enemmän ongelmia, kuin diesel. Suosittelen käyttämään ainoastaan Nesteen valopetroolia. Tätä myydän Telko ja S-taroil merkeillä myöskin.

      Erillistankissa voi käyttää hivenen isopropanolia seassa, jolloin vältytään venden aiheuttamilta ongelmilta. Jos lämmitin on päätankissa, kiertää polttoaine moottorin läpi ja vaihtuu riittävän usein, jolloin ongelmia ei yleensä ole.

      Polttoaineeksi suosittelen, minä Wallas ja Safire Nesteen Pro tai MY dieseliä. Näiden paloarvot on tällä hetkellä lämmityskäytössä parhaat. Aine palaa kuumalla ja puhtaalla liekillä ja huoltoväli on pisin.

      Lyhyesti. Aja lämmitintä dieselillä, jos erillistankki, laita hieman isopropanolia, jottei kosteus pääse haittaamaan. jos mökkilämmitin ja pakkasta paljon, käytä pakkasilla petroolia.

    • Lammittelija

      Noista "Isopropanoleista", josta soveltuvat ilmalämmittimille. Masinol 100 bensiinimoottoreille ei ole kokonaisdessaan isopropanolia, vaan suurimmaksi osaksi etanolia 30-100%. Isopropanolia on vain 5-40 %. Lisäksi siellä on seassa jos vaikka mitä muuta ihmeainetta.

      Crystalin jäänesto bensiinimoottreille sisältää enimmäkseen isopropanolia. Kannattaa siis katsoa käyttöturvallisuustiedotteista että ei laita mitä tahansa ponua lämmittimeen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      4120
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3982
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      608
      3855
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      19
      2627
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      78
      2445
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      339
      2051
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      127
      2042
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      190
      1900
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1569
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1412
    Aihe