Radio suomen hylkäämät

uusimaanääni

Paljon on väännetty puolesta ja vastaan radio suomen nykyisestä soittolinjasta. Totuus on kuitenkin, että suurten massojen suosikit on totaalisesti unohdettu nykyisten teinivinkujien ja englanninkielisten laulajien vallatessa koko lähetysajan.
Olen edelleekin sitä mieltä, että ne suuret kuuntelijajoukot, mitä radio ja suomella on ( oli?),
kuulisivat kyllä mielellään esim:
Tarja Lunnaksen, Yölinnun, Saija Tuupasen, Markku Aron, Kyösti Mäkimattilan, Juhamatin, Mikko Mäkeläisen, Johanna Pakosen, Eija Kantolan, Einin, Heidi Pakarisen, Leif Lindemanin, Charles Plogmanin, Anne Mattilan, Aki Samulin, sekä tietysti Reijo Taipaleen, Olavi Virran ym monen muun tutun laulajan äänen. En kerta kaikkiaan tajua, miksi näiden biiseja ei sitten millään mahdu
muun musiikin sekaan. Soitettakoon Anna Puuta, Egotrippiä ym mutta EI PELKÄSTÄÄN NÄITÄ.
Mikä on kun edes yöradioon nämä eivät enää mahdu? Mikä on kun suomi soi ohjelmaasakin alkaa olla tiukkaa näiden laulut ? Ihme ettei Lindroos ole vielä vienyt lahtauspölkylle onnen sävel ohjelmaa,alkaa olla ainoa ohjelma jossa tulee monen kuulijan mielimusiikkia?
Musiikki muuttuu ja uutta tulee jatkuvasti tarjolle, mutta sijansa se pitäisi olla perinteiselläkin musiikilla.

109

5009

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hghghfghgfh

      Ihmettyttää ettei sitten järviradio sitten laajene valtakunnallisesti kun tuhannen taalan paikka ylen jättämään tyhjiöön ja mainostulojakin sitten kertyisi lisää.

    • Daniek

      Älä puhu sitä kuiluisaa P****a. Tuo ei ole se ongelma vaan suurin ongelma Radio Suomella on lyhyesti jo moneen kertaan täälläkin sanomani: Radio Suomi soittaa lähinnä vain tunnettuja biisejä tunnetuilta esittäjiltä ja kun uudet kappaleetkin ovat soitossa pitkään ihmismieli myöntää tämän kaiken että kokoajan soisi samat biisit yms. Tämä näin lyhyenä versiona.

      Sitä en tietenkään voi kiistää, jos joku kokisi mukavampana kuunnella vielä enemmän samoja biisejä. kuten sinä juurikin noilta mainitsemiltasi artisteilta ja bändeiltä.

      Oma mielipiteeni ja aavistus (joka varmasti on oikea) jos noita mainitsemiasi lisättääisiin soittoon niin aina soisi ne tietyt ja samat biisit noiltakin esittäjiltä kuten nytkin monilta soitossa olevilta soi. Ongelmana vain on se vrt. esim Anna Puu tai Egotrippi, että he julkaisevat jossain vaiheessa aina uutta musiikkia ja näyttänee tulevan soittoon Radio Suomeen ellei heti niin muutamien kuukausien viipeellä.

    • Mielipideon

      Ei tarvi kuin tsekata radio suomen soittolista netistä, niin näkee kerralla koko paskan.

    • soundmachin

      Isot levy-yhtiöthän ovat täydessä vastuussa siitä, mitä julkaistaan ja jopa siitä, mitä valtakunnallisilla radiokanavilla soitetaan, tai jopa teeveessä! Syypäät ovat: Warner Music Finland, Sony Music Finland(ja Ratas Music) ja Universal!

      Näillä ed. mainituilla yhtiöillä, on se käsitys, että yli 40-vuotiaat., eivät tarvitse ikäisilleen ja vanhemmillekaan ikäryhmille uutta julkaistavaa musiikkia ja joka siis ei ole Sannia, tai Kaija Koota, tai vanhaa nostalgiamusaa, tai sitten Finlandersia, Mattia ja Teppoa tai Souvareita yms!

      Kaikille ei siis kelpaa Järviradion iskelmät, vaan yli 40-kymppisetkin haluavat kuunnella uutta, heille sopivaa julkaistavaa pop-ja rockmusaa, siis myös saman ikäluokan uusiakin artisteja!

      Kukaan ei jaksa kuunnella, kun suomipopeilla ja nyt Yle Radio Suomellakin jo alkaa liikaa olemaan se Anna Puu ja (luoja meitä auttakoon!) Haloo Helsinki tai Vartiainen-osato ym. !?

      • hittiasemanumeroaito

        Jos sitä uutta Rock ja Pop musiikkia edes soitettaisiin Radio Suomessa.
        Nimen omaan silloin kun se on vielä täysin tuoretta.

        Siksihän Radio Suomi on maamme aidoin hittikanava
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15142254/suomen-aidoin-hittikanava-on-radio-suomi

        Ylex:nkin musiikin pitäisi monipuolistua. Eipä siitäkään ole mitään takuita.


      • Daniek

        Turha tässä on vetää mitään Levy-yhtiökortteja ja syyttä heitä. Kyllä paskaan musiikilliseen linjaan on ihan yksin syypäänä Yle Radio Suomen musiikista päättävät.

        soundmachin Hommaa spotify, Apple music taikka Deezer ja selaa tarjontaa!. Hyvin monipuolisesti löytyy musiikkia.Niin kotimaista kuin ulkomaistakin. Myös sellaista minkä voi luokitella enempi 40 yleisön musiikiksi jos tällaisia luokituksia on tarpeen tehdä.

        Radio Suomen joku musiikkikomitea ja viimekädessä Johan Lindroos musiikkipäällikönä valitsee musiikin. Musiikkia tekevät ja julkaisevat vain päättätävät mitä on tarjolla ja kuten sanoin tyylillisest tarjontaa on tänäpäivänä aivan älyttömän paljon.


      • MaxRenn
        hittiasemanumeroaito kirjoitti:

        Jos sitä uutta Rock ja Pop musiikkia edes soitettaisiin Radio Suomessa.
        Nimen omaan silloin kun se on vielä täysin tuoretta.

        Siksihän Radio Suomi on maamme aidoin hittikanava
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15142254/suomen-aidoin-hittikanava-on-radio-suomi

        Ylex:nkin musiikin pitäisi monipuolistua. Eipä siitäkään ole mitään takuita.

        Kysykää syytä Jorma "Moppipää" Hietamäeltä, hänhän se valitsee musiikit
        yksinvaltaisesti Radio Suomeen.


    • mielp

      Kaikenlaista musiikkia - uutta ja vanhaa sopivassa suhteessa. Se on siinä. Soitetaan vaan uutta,
      mutta kyllä näillä perinteisen iskelmämusiikin ystäviä tästä maasta löytyy. Eiks vaan?
      Näitä nuorisokanavia kun varsinkin täällä eteläisessä suomessa on pilvin pimein ilman radio suomeakin.

      • hittiasemanumeroaito

        Älä inise vaan lopeta Radio Suomen kuuntelu ja valitse jokin toinen kanva. Vaikkapa Järviradio, Kajaus tai Pooki. Kaikki kuuluvat jos eivät FM-taajudella niin netin kautta.

        Ja jos ihan tarkkoja ollaan Radio Suomi soittaa hyvin vähän täysin uutta musiikkia. Siinä vaiheessa kun kappale on jo soinut kaikkialla sen 2-4 kuukautta, otetaan vasta sitten Radio Suomelle soittoon, biisi on enää käytännössä uudehko ei ruoanlaittotermein kuvattuna uunituore.

        Jos vähän seuraisitte musiikkimaailman tapahtumia(uusiajulkaisuja) muutenkin kuin Radio Suomenkautta niin tietäisitte. Suurin osa "uusista" soittoon otetuista kappaleista on julkaistu nimen omaan sinkkuina tai jonkin artistin/bändin albumilla olevalle kappaleelle on julkaistu musiikkiivideo jo yleensä vähintään kuukausi usein jopa kaksi tai kolmekuukauttakin ennen kuin kappale on soinut kertaakaan Radio Suomessa. Se siitä uudenmusiikin kanavasta :D


    • nostalgiakaan ei ole enää nostalgia, vois joku kanava olla että soittaisivat v. 1935 vuoteen 1990,

      • KIaösMänööver

        komppaan ! jal isäksi hiukan klassista musaa sekaan vaikka 1600 luvulta tähän päivään .
        enemmään sellaista vanhaa hanuriiskelmää niinkuin "kylätie on hiljainen"


      • Pispalanradio

        Koitappas kuunnella Pispalan radiota, siellä soi kunnon vanhempi musiikki ilman juontoja kellon ympäri. Itse kuuntelen pääasiassa Yle radio1:sen muistojen bulevardin ja takaisin Pispalan radiolle. Tosin kuuntelen nettiradioo, aamulla kuuntelen RadioSuomea Helsinki, mutta vaihdan kanavan heti kun se Porttilan eukko aukaseen naamansa. Vittu ei sen kalkatusta jaksa kuunnella.


    • ainaaukikanava

      Musiikki ei ole se, minkä takia kyseistä kanavaa kuunnellaan, tai ollaan kuuntelematta. Nykyisin jokainen voi kuunnella pelkästään mielimusiikkiaan, jos haluaa. Aika harvoin, mutta joskus kuitenkin, tulee sellaista skeidaa, joka pakoittaa sulkemaan, tai ainakin hiljentämään radion. Näihin ohjelmiin kuuluu esim. tohtoriraimo. Luulin jo, että se vihdoinkin olisi lopetettu, mutta ei...-tana.

      • finlhappen

        Levy-yhtiöt (promot) manipuloivat ja säätelevät radioiden musiikkipäälliköille, milloin uusi tai just Haloo Helsinki tai Kaija Koo, tai (luoja meitä auttakoon) Eveliina, on saatava soittoon!

        Käykääpä varsin katsomassa esim. Radio Suomi Popin soivaa musalistaa, niin asia tulee selväksi.

        Warner Music Finlandilta eniten soivat ja koko ajan: Kaija Koo, Ellinoora, Sanni, JVG, Vesala, Chisu, Antti Tuisku, Vartiainen, Roope Salminen, Arttu Wiskari, Cheek, Jonne Aaron. (Haukotus!)

        Nuo artistit, tai julkaisunsa, eivät jää todellakaan pikkusoitoille. Niitä soitetaan liikaa ja hallitusti. Eipä paljon ole semmoista tv-ohjelmaa, missä ei ed. mainittuja artisteja olisi, lisättynä Tähkällä ja Haloo Helsingillä! Oksennus reaktio!!

        Uusilla ja pienempien levy-yhtiöiden artisteilla, varsinkin, jos edustavat vähän vanhempaa artistikaartia, ei ole mitään asiaa valtakunnallisille radiokanaville. Huolen tuosta pitävät radioiden musiikkipäälliköt ja suurkansalliset levy-yhtiöt ja suurimpana hämmentäjänä Warner!


      • Daniek

        Yrittävät vaikuttaa tai eivät, mutta loppukädessä sen päätöksen tekevät Ylessä musiikista päättävät. Ei ole levy-yhtiöiden edustajien tai artistien oman promonsa vika, jos Yle ostaa nämä markkinointi argumentit.

        Joten toistan turha yrittää vierittää syytä Radio Suomen musiikista päättävien huonosta musiikillisesta linjasta levy-yhtiöiden syyksi. Vielä 90 luvulla tuo olisi mennyt täysin läpi ja 2000-luvun alkpuolella. Nykyään kun on Spotifyt sun muut niin kyllä pienemmätkin/ tuntemattomammat nimet pääsevät paremmin esille kuin ennen musiikin digitalisoitumista ja streemipalveluita.

        Ongelma ei todellakaan ole se etteivät he tulisi nähdyksi ja kuultua? Voihan olla että Radio Suomen musiikkipäällikkökään ei jaksa seurata kuin sen mitä isot levy-yhtiöt suoraan tuputtavat. LAISKUUS


      • finlhappen
        Daniek kirjoitti:

        Yrittävät vaikuttaa tai eivät, mutta loppukädessä sen päätöksen tekevät Ylessä musiikista päättävät. Ei ole levy-yhtiöiden edustajien tai artistien oman promonsa vika, jos Yle ostaa nämä markkinointi argumentit.

        Joten toistan turha yrittää vierittää syytä Radio Suomen musiikista päättävien huonosta musiikillisesta linjasta levy-yhtiöiden syyksi. Vielä 90 luvulla tuo olisi mennyt täysin läpi ja 2000-luvun alkpuolella. Nykyään kun on Spotifyt sun muut niin kyllä pienemmätkin/ tuntemattomammat nimet pääsevät paremmin esille kuin ennen musiikin digitalisoitumista ja streemipalveluita.

        Ongelma ei todellakaan ole se etteivät he tulisi nähdyksi ja kuultua? Voihan olla että Radio Suomen musiikkipäällikkökään ei jaksa seurata kuin sen mitä isot levy-yhtiöt suoraan tuputtavat. LAISKUUS

        Höpö, höpö! Uudella, pienen levy-yhtiön artistilla, ei ole mitään mahdollisuutta, jos nyt puhutaan isoille radiokanaville soittoon pääsemisestä, Suomi Pop, Radio Energy, Aalto, Nova ym.!
        Jos rinnakkain ovat siis pienen yhtiön debytoiva "Siiri" tai Warner Music Finlandin Sannin uusi sinkku, " Vittu ku ärsyttää", niin kumpikohan pääsee radiosoittoon? Ei ainakaan "Siiri" !

        Spotify voi teini osastolla merkitä paljon, mutta kyllä se promo pitää hoitaa joka tapauksessa, ei pelkästään spotifyyn laittamalla tähtiä synny, turha väittää!
        Kyllä radiosoitto, näkyvyys ja kuuluvuus on edelleen tärkeää ja SE nimenomaan ON tärkeää!


      • Daniek

        Miten niin ei ole mahdollisuutta?

        Vielä 90 luvulla saati sitä-aikaisemmin hyvä jos pienellä osalla musiikkia aktiivisesti seuraavista oli tietoa edes näistä uudemmista, pienemmistä artistin ja bändin raakileista. Tänä päivänä juurikin Sopotifyn, YouTube yms. ansiosta hekin pääsevät entistä paremmin esille.

        Kukaan ei ole väittänyt että Radio soitto ei olisi tärkeää artisteille ja bändeille edelleen. Turhaa siitä vauhkoat.

        En vieläkään ole kuullut yhtään perustelua miten muka isot levy-yhitiöt pelkästään päättävät edelleenkin mitä radiossa enimmäkseen soi.

        Väitätkö ihan pokkana, että jos Warnerin edustaja käy Yle Radio Suomen edustajille esittelemässä uutuuksia tutuilta nimiltä niin Radio Suomen musiikkipäällikkö päättää sen takia olla ottamatta jotain muuta soittoon. Ja jos näin onkin niin syyhän ei ole levy-yhtiön pätkääkään vaan herra Lindroosin.

        Kyllä levy-yhtiöt saavat promota ja mainostaa siinä missä muutkin yritykset tuotteitaan. Ei ole jonkun yougurttifirman syytä jos ostat juuri heidän tuotettaan etkä jonkun toisen. Sinä itse olet ostanut heidän luomansa mielikuvan tuotteesta ja mainoslauseensa.

        "Höpö, höpö! Uudella, pienen levy-yhtiön artistilla, ei ole mitään mahdollisuutta, jos nyt puhutaan isoille radiokanaville soittoon pääsemisestä, Suomi Pop, Radio Energy, Aalto, Nova ym.!" Tämä taas johtuu etenkin Suomipopilla ja Aallolla musiikkipäällikön omasta valinnasta ja laiskuudesta. Halusta soittaa vain musiikkia tunnetuilta ja kapeasta valikoimasta. NRJ:llä taas osa käskyistä tulee aivan varmasti pääkallopaikalta Ranskasta vai miksi muuten NRJ Finland olisi muutamavuosi sitten hylännyt erinomaisesti toimineen musiikillisen linjansa.

        PS: hieman toistoa vielä: Tottakai varmasti Levy-yhtiöt pyrkivät vaikuttamaan omien artistien puolesta, mutta kanavan musiikista päättävät ovat vastuussa ostavatko nämä vaikutuspuheet.


      • finlhappen
        Daniek kirjoitti:

        Miten niin ei ole mahdollisuutta?

        Vielä 90 luvulla saati sitä-aikaisemmin hyvä jos pienellä osalla musiikkia aktiivisesti seuraavista oli tietoa edes näistä uudemmista, pienemmistä artistin ja bändin raakileista. Tänä päivänä juurikin Sopotifyn, YouTube yms. ansiosta hekin pääsevät entistä paremmin esille.

        Kukaan ei ole väittänyt että Radio soitto ei olisi tärkeää artisteille ja bändeille edelleen. Turhaa siitä vauhkoat.

        En vieläkään ole kuullut yhtään perustelua miten muka isot levy-yhitiöt pelkästään päättävät edelleenkin mitä radiossa enimmäkseen soi.

        Väitätkö ihan pokkana, että jos Warnerin edustaja käy Yle Radio Suomen edustajille esittelemässä uutuuksia tutuilta nimiltä niin Radio Suomen musiikkipäällikkö päättää sen takia olla ottamatta jotain muuta soittoon. Ja jos näin onkin niin syyhän ei ole levy-yhtiön pätkääkään vaan herra Lindroosin.

        Kyllä levy-yhtiöt saavat promota ja mainostaa siinä missä muutkin yritykset tuotteitaan. Ei ole jonkun yougurttifirman syytä jos ostat juuri heidän tuotettaan etkä jonkun toisen. Sinä itse olet ostanut heidän luomansa mielikuvan tuotteesta ja mainoslauseensa.

        "Höpö, höpö! Uudella, pienen levy-yhtiön artistilla, ei ole mitään mahdollisuutta, jos nyt puhutaan isoille radiokanaville soittoon pääsemisestä, Suomi Pop, Radio Energy, Aalto, Nova ym.!" Tämä taas johtuu etenkin Suomipopilla ja Aallolla musiikkipäällikön omasta valinnasta ja laiskuudesta. Halusta soittaa vain musiikkia tunnetuilta ja kapeasta valikoimasta. NRJ:llä taas osa käskyistä tulee aivan varmasti pääkallopaikalta Ranskasta vai miksi muuten NRJ Finland olisi muutamavuosi sitten hylännyt erinomaisesti toimineen musiikillisen linjansa.

        PS: hieman toistoa vielä: Tottakai varmasti Levy-yhtiöt pyrkivät vaikuttamaan omien artistien puolesta, mutta kanavan musiikista päättävät ovat vastuussa ostavatko nämä vaikutuspuheet.

        Tuo "laiskuus"- käsite on kyllä, no, ehkä huonoin peruste sille, miksi jonkun kanavan musiikkipäälikkö ottaa soittoon, tai on ottamatta! ?

        Ja hei, miksi latelet päivänselvyyksiä esim. "Tottakai varmasti Levy-yhtiöt pyrkivät vaikuttamaan ..." ? Isoilla levy-yhtiöillä on rahaa ja resursseja pitää huolta artistiensa promoista, olivatpa ne uusia tai vanhoja artisteja, se on tietenkin aivan päivänselvää, vai?

        Pienet tarjoavat artistejaan joko suurinpiirtein parisanaa puhelimitse tai/ja meilinä. Jos satut saamaan ajan, niin paikanpäälä käyty promotuokio, ei todellakaan ole takuu uudelle yhtiölle ja artistille, radiosoittoon pääsemisestä!

        Uskallaan edelleenkin väittää ja kun on köh, köh, tuota kokemustakin on, jos jonninmoista, niin tiedän, ettei tuonne pienet yhtiöt artisteineen yksinkertaisesti soittoon vaan meinaa päästä.
        Kun jonossa on isompien yhtiöiden promotulva tyyliin" just eilen sulle soittelinkin tuon Kaija Koon uuden sinkun, mutta nyt tässöis tämä uusin artistimme Sänne, debyytti sinkullaan ,"Sit niinku".

        Kannattaa katsoa soittolistoja, niin näkee heti, kuinka monta kuhmolaisen, kärsämäkisen tai jopa helsinkiläisen pien levy-yhtiön artistia siellä onkaan radiosoitossa, ei yhtään, EI YHTÄÄN !


    • syyollakuuntelematta

      Onneksi yksi on ja pysyy jokapäivä. Leevi And The Leavings. Ei päivääkään, että yhtyei ei soisi Radio Suomen taajudella. Yksinkertaisesti tällaisia en kaipaa ja aina kun saan itse vaikuttaa missä ikinä olenkin mikä kanava soi niin en ikinä kuuntele Radio kanavia, joilla on jokin tai jotkut artistit jatkuvassa jokapäiväisessä soitossa vuodesta toiseen. On eriasia soittaa jonkun bändin tai artistin musiikkia hetkellisesti päivittäin, mutta sitä en ymmärrä miksi jonkun päivittäisen soiton pitäisi olla ikuista.

      • KIaösMänööver

        OHoH !!! juuri Leeviä pitäisi soittaa enemmän, maailmassa ei ole parempaa suomalaista yhtyettä, hienot melodiat , nokkelat sanoitukset ja ovelasti ujutettu laina juttuja sekaan muilta bäneiltä niin hienosti ettei useimmat edes huomaa.
        NERO ! Gösta oli NERO !
        RADIO SUOMI saa soittaa tätä. sen pitää soittaa tätä leeviä. sille on etuoikeus ja velvollisuus pitää yllä hienointa kotimaista musalegendaa. kiitos radio suomi.


      • gogoos1

        On todella rasittavaa kuunnella, melkeinpä joka kanavalla nykyään soi, "minä sinulle tehdä jos voisin..."! Ennen vain Radio Suomi Pop syyllistyi Leewingsien jokapäiväiseen (kiduttamiseen) soittamiseen.
        Ei mikään niin armoitettu ole, että sitä olisi pakko koko ajan!

        Leewingsien lisäksihän tuommoista yli hypettämistä tapahtuu Haloo Helsingille, joka ei siis ole ni-in hyvä ja kaikkien suosikki, niin kuin annetaan ymmärtää, Emma ehdokkuuksineen kaikkineen!

        Siis yhdet ja samat soi, koko ajan! ?


    • Kurakanavasuomi

      Radio SuomiPopin soittolista näyttää nykyään paremmalta kuin Radio Suomen soittolista!
      Hirveää kuraa Lindroos tarjoaa 24/7. Joutaisi painua niin kauas kuin.......

    • ylenkyllästynyt

      Ihmetellä täytyy, kun ei aloittajan mainitsemista artisteista KUKAAN EI enää kelpaa radion nykyiselle musiikkipäällikölle. Enemmän näillä olisi arkipäivänä kuulijoita kuin noilla teinivinkujilla, Palautetta vaan Ylelle joka päivä!

    • Korossaonhyvä

      Unohtamatta Youtubessa lähettävää Korso-TV kanavaa. Parasta viihdettä, lapsilta lapsille.

    • eiainamollia

      Kummallista on sekin että musiikkipäällikkö on tullut Yle Vegalta, jossa soitetaan paljon monipuolisempaa musiikkia, jopa klassista. Mitään ei liene oppinut siellä. Vegaa kuuntelisin kaksikielisena, mutta aiheet ovat usein lapsellisia ja jotkut juontajat puhuvat todella kummallista ruotsia, peittänevät jotain murretta.

    • boksilainen

      Hei, jos vanhat Radio Suomen lähetysikkunalaiset, miksei muutkin radiota kuuntelevat, kaipailee chat-paikkaa niin etsikää kuukkelista hakusanoilla "webchat freenode" ja sinne sitten channels kohtaan #radiosuomi niin sillä pääsee uuteen moderoituun paikkaan. Häiriköt älkööt vaivautuko.

    • mintt43

      Ei kai tässä kukaan vaadi, että jatkuvasti pitäisi tulla kolmekymmenluvun musiikkia. Ei ole paljon pyydetty, että tasapuolisesti tulisi kaikenlaista musiikkia. Aloittajan mainitsemat artististit kyllä ansaitsevat paikkansa Radio Suomen ohjelmistossa.

    • sirkusfinlandias

      Järviradio on paras, ja se ei saa lanttiakaan veroeuroja. Ja miksi se ei kuulu joka paikassa mahtanee syy löytyä suomen kalleimmasta sirkuksesta.

      • newwindinroad

        Siis, onneksi ei kuulu joka paikassa! Todella ykspuolista musiikkia, jos missä, on juuri Järviradiossa!

        Ihan uskomatonta, että joku haluaa nykypäivänä moista edes kuunnella!?

        Se voi olla iskelmämusiikkia, sitä vanhempaakin, mutta miksi siellä ei voisi soida esim. The Beatles, Petula Clark, Cilla Black, Animals, Nancy Sinatra, Hurriganes, Procol Harum, Zeppelin, Alwari Tuohitorwi, Paul Oxleys Unit, Pave Maijanen, Dingo, Neon 2, 22 Pistepirkko, Aikakone, Popeda, J.Karjalainen, yms. !?

        Kun esim. noita edellä mainittuja artisteja tuolla Järviradiossa soitettaisiin, sen haitarirallien seassa, voisi sanoa radioa monipuoliseksi ja kuulijoita olisi tuplaten enemmän!
        Mutta nyt, sitä ei voi kukaan muu kuunnella, kuin haitarimarinoidussa-humppatango -sopassa syntyneet.


    • Piulinta-Pöhinä

      Menkää Piulinta-Pöhisemään (riupeli) vanhojen hyvien biisien puolesta.

    • odottava

      Odotan edelleenkin läskipullalta sellitystä miksei allussa mainituista artisteista kukaan ei enää kelpaa radio suomessa soitettavaksi?

    • biisiinfo

      Kun katsoo biisit infosta radio suomen soittolistan, niin kyllä menee kuunteluhalut saman tien.

    • pakkasukko55v

      Aloittajan mainitsemia artisteja voi taas tänään kuulla Järviradion talvi-illan toiveissa klo 18 jälkeen ja huomenna lisää lauantai-illan tansseissa samaan aikaan. Jos vaahterat ja ekoripit ynnä
      muut satu kiinnostamaan.

    • AAA-1

      Radio Suomi soittaa nykyään jo ihan kuunneltavaa musiikkia. Harmi, että luopuivat hyvästä lähetysikkunasta ja shoutboxista (nykyinen ikkuna on kopio mainosradioiden vastaavista).

      • officemam

        Ihan täyttä kuraa on radio suomen musiikki nykyään. Ainoa vaihtoehto on kääntää off asentoon virtakytkin.


    • ylenkyllästynyt

      On se kumma kun esim Tarja Lunnas, Markku Aro, Saija Tuupanen, Marita Taavitsainen ei sitten millään l kelpaa Lindroosille. Samaeta, ekotrippia ym kyllä tulee senkin edestä.

      • AAA-1

        Mainitsemasi artistit eivät tee uutta musiikkia, esim. Lunnaksen viimeisin single on jo 6 vuoden takaa. Miksi RS:n pitäisi musiikissaan jämähtää johonkin menneeseen aikaan? Nyt Radio Suomessa soivat vanhat klassikot ja uusi musiikki sopusoinnussa.


    • HannuKkk

      Koitahan keksiä välillä jotain uutta!

      • KunnaHhh

        Usko sinä vain että täällä valittamalla, Radio Suomen päättävissä elimissä olevat (lukevat tätä palstaa) muokkaavat kanavan profiilia. Harvemmin täällä näkee rakentavaa negatiivista tai positiivista argumenttia. Valituksia enimmäkseen.

        Hyvä vain että ohjataan oikeaan suuntaan ja annetaan helposti vaihtoehtoja.


      • kysym

        Niin mitähän oikein halusit sanoa?


    • sodax

      Suomalaiset tanssi- ja viihdemuusikot sekä iskelmälaulajat voisivat käydä TAISTELUUN radios suomen musiikkilinjaa ja musiikkipäälliköä vastaan!

      • eiainamollia

        Sitähän Kyösti Mäkimattila yritti, sai paljon tukea monelta. Ei näyttänyt auttavan, jotain uudistuksia luvattiin ympäripyöreästi, mitään ei kuitenkaan ole muuttunut. Mutta lähetetään ylelle mahdollisimman paljon palautetta, ei anneta periksi.


      • Ppalaute

        Ja sitähän on lähetetty ja lähetetään kyllä jatkossakin. Vaikutukset ovat valitettavasti olemattomat.


    • AAA-1

      Kiitokset Pollarille taas aivan loistavasta Rock-etsivästä! Ohjelmasta ei löydä huonoja valintoja etsimälläkään!

    • eienääte

      Kuuntelen järviradiosta nyt lauantai-illan tansseja. Edes jotain muutakin kuin sitä teiniulinaa.

    • Kriid

      Lindroosin valinta oli totaalinen moka!

    • Tervemenoavaan

      Lindroos helvettiin radiosta. Kukaan ei taatusti itke perään.

      • Tyhjänpäiväinenkommentti

        Onpa tyhjänpäiväinen kommentti. Kuvittelet varmaan, että Lindroos itse lukee tämän ja eroaa tai sitten hänet palkanneet ja erottavat vain kommenttisi perusteella.

        Jos muutosta haluat lähetä palautetta Ylelle niin maan perkeleesti tai jätä kuuntelematta kyseistä kanavaa. Tosin tuollainen tyhjänpäiväinen kommentti heitettynä minne tahansa ei auta asiaa pätkääkään.

        PS. En arvota lainkaan varsinkaan negatiivisiä kommentteja/heittoja, jos niitä ei ole perusteltu lainkaan.


    • reinoremontti

      Kyllä on nykyään kaukana toisistaan radio suomen musiikki ja kuulijat!

    • Yhdetsille

      Haluan laittaa tämän viestini myös tähän ketjuun, koska liittyy aiheeseen. Sisuradio on sitä mitä Radio Suomi voisi halutessaan olla musiikillisesti.

      Ei Sisuradionkaan soittolista ole erinomainen, mutta paljon paremmalta ja monipuolisemmalta vaikuttaa kuin Radio Suomen. Riippuu myös mihin vertaa. http://sverigesradio.se/sida/latlista.aspx?programid=226

      Iso miinuspuoli Sisuradiollakin on sama, mikä niin monella muullakin asemalla. Muutamat vanhat biisit toistuvat tiheämmin (lyhyemmän ajan sisällä toki, ei sentään pitkäkestoisesti), mutta vaihtaisin koska vain Radio Suomen soittolistan Sisuradion soittolistaan. Siellä soi mm. suomalaisesta musiikista sellaisiakin kappaleita tunnetuiltakin, joita Radio Suomi eikä muutkaan kotimaiset kanavat juuri koskaan soita.

      Muutama esimerkki tuosta mitä sanoin suomalaisen musiikin osalta Sisuradiosta. (Suomen radiosoittokerrat Biisit sivustolta kirjoitushetkellä.)
      Mikko Kuustonen - Sinun talosi ( Ei ole soinut biisit sivuston mukaan sen olemassa olon aikana kertakaan kotimaisilla asemilla)
      Stig - Don diba (soinut Suomessa vain YLEX ja Kiss)
      Kaarle Viikate & Marko Haavisto - Sydänsurumies ( Ei ole soinut Radiossa )
      Elina Heed - Saavuit Hiljaa (Nolla radiosoittoa Suomessa)
      Egotrippi - Patja (Soinut kerran Ylex:llä. Ei muita soittoja radiossa)
      Sampsa Astala - Lopunajan Merkkejä (Nolla radiosoittoa Suomessa)
      Vastarannan Siili - Keväthitti (Nolla radiosoittoa Suomessa)
      Vilma Alina - Ballerina (Soitossa vain Ylex:llä) Eiköhän ensikuussa Radio Suomi jälkijunassa, kun biisi ei enää ole uutuus ja osa kaupallisistakin on kerennyt jo soittaa.
      Edu Kettunen - Iltatähti (Nolla radiosoittoa Biisit sivuston olemassaolon aikana)
      Kuningasidea - Ootsä Olemassa (Nolla radiosoittoa Suomessa)
      Litku Klemetti - Juna Kainuuseen (Nolla radiosoittoa Suomessa)
      Eppu Normaali - Jokainen Hetki Historian (Soinut viimeksi Suomessa 2016 4 kertaa) Tämäkin todistaa sen, että Eppu Normaaliltakin soitetaan vain muutamaa samaa biisiä kotimaisilla radiokanavilla.
      Puhuva Kone - Puhuva Kone (ei radiosoittoa vuosiin Suomessa)
      Saara Suvanto - Kissat Ja Koirat Ja Linnutkin (Nolla radiosoittoa Suomessa)

      Ottamatta kantaa biiseihin sen syvemmin, todistavat jo nuo poiminnat kuinka paljon rohkeampi ja monipuolisempi Sisun soittolista on kuin Radio Suomen, Soitetaan muitakin kuin vain artistin tunnetuimpia biisejä ja tuntemattomammatkin nimet saavat radio soittoa. Mikä on se tekijä mikä saa Radio Suomen musiikista päättävät olemaan paljon kapeakatseisempia musiikin suhteen kuin Sisuradiolla.

      Jos Sisuradio laajenisi pysyväksi kanavaksi Suomeen ja ne vain netissä lähetettävätkin lähetykset tulisivat kokoaikaisesti eikä vain osan ajasta, kuten Ruotsissa P2 kanavalla ja loput netissä, vähentyisi Radio Suomen kuuntelu isosti Suomessa.

      • KIaösMänööver

        Tuossa on virhe . Litku Klemettiä; juna kainuuseen, sai kuulla usein viime vuonna Radio Suomessa ainakin minä. Sinu talosi soi eilen jollain asemalla ei välttämättä ollut r suomi ?


    • stopthemusic

      Radio Suomella ei olekaan enää kuulijoita. Kuuntelevat muita asemia. Ajantasa on ainoa mitä kehtaa kuunnella koska ei tule sitä paskamusaa.

      • Aiuqiueo

        Mistä tämän faktan repäsit? Tilastotietojen mukaan edelleen ylivoimaisesti kuunnelluin radiokanava Suomessa.


      • mebnija

        Eipä ole tällä menolla.


      • jhgytf

        Ja ajantasakin lopetettiin. Nyt samaa höpötystä ja luritusta tauotta. Uutiset sentään tasatunnein. Verorahalle vastinetta!


    • romualdo2

      ennen oli tv 1 Lauantaitanssit -ohjelma, Kesäillan tanssit, ym. elävän musiikin ohjelmia eri kansaan menevine solisteineen... enää ei ole ollut MONIIN VUOSIIN mitään -

      JOKU suomi-love, kyllä siellä n. 91 % nuorison kuuntelemia ja suosimia artisteja...
      Bumbtsibumkin oli täysi pettymys uudistettuna...
      ja radio suomi on tosiaankin menettänyt merkityksensä minunkin silmissäni KAUAN SITTEN ELI KAUAN SITTEN jo SEN suuren KANAVAuudistuksen aikaan silloin joskus v. 2000... jumalauta kuin radion luonto-ohjelmiinkin tuputettiin sitä samaa soittolistakamapaskaa...vain eri paketeissa, täältä tulee charlie bron ym. enempivähempi loppuun kulutetut finhits- .... YÖKKHHH!

      hyi helvata millainen ylihyysäävä kekkosliitto tämä valtio (edelleenkin) on...

      JÄRVIRADIO JA RADIO POOKI OVAT SAANEET TUHANSITTAIN UUSIA KUUNTELIJOITA....

    • Toivoa__on

      Musiikin taso vaihtelee vuorokauden ajan mukaan. Aamulla, kun pälättämässä on yleensä kaksi höpöttäjää ainakin täällä etelässä, kuuntelijatkin ovat vähissä. Parhaillaan, eli kello 1 yöllä, soitetaan melodisia kappaleita kuten Seekersiä tai "Spanish Eyes". Tietysti kuuntelijoitakin kertyy, jos on jotakin kuunneltavaa.

    • biisimikkari

      Kyllä Järviradio saa jatkuvasti uusia kuuntelijoita jos mikään ei radio suomessa muutu.

    • Ärsyyntynyt

      Mitä erityistä on Paula Vesalan Nyt on lähtö? Sitä on soitettu joka päivä, eilen ja tänään kaksi kertaa päivässä. Musiikkipäälliköllä ei taatusti ole kaikki inkkarit kanootissa!

    • Innoissaan

      Tervetuloa Järviradio koko Suomeen ! Odotamme.

      • korvakuuloke

        Järviradion musiikki sopii vanhempaankin korvaan.


      • Eimaaseuduntulevaisuutta

        "Järviradion musiikki sopii vanhempaankin korvaan. "

        Avasin juuri tietokoneella ensimmäisen kerran. Kuulostaa ihan hyvältä. Täytyy jättää päälle ja merkitä kirjanmerkkeihin.


      • radiojärvi

        Rn tiedä missä asut. mutta ainakin täällä pääkaupunkiseudulla kuuluu kohtalaisen hyvin normiradiollakin ( 103.1)


    • suomipoika

      Ennemmin Järviradiota kuuntelee kuin nykyistä suomea.

    • PeteSR

      Käsittämätön on radio suomen nykyinen musiikkilinja.

      • indonpoprock

        En ole ns. vanhemman iskelmämusiikin ystävä, mutta on aivan uskomatonta, mitä radioiden musiikkipäälliköiden-ja levy-yhtiöiden ylivaltaa tällä hetkellä harrastetaan, kun ei enää satsata kuin Sanniin ja Tuiskuun ja oletetaan, että niistä kaikki tykkäävät!?

        Nuo edellä mainitut siis PÄÄTTÄVÄT TÄYSIN mitä julkaistaan ja mitä radiokanavilla soitetaan sekä kenestä tehdään kuuluisa, siinä ei auta radioiden musiikki -vastaavien ja isojen suurkansallisten levy-yhtiöiden selittää vastaväitteitään mitenkään!

        Iskelmälaulaja Juha-Matti ja säveltäjä tuottaja Esa Nieminen nostivat joitain kuukausia sitten isosti tv:ssäkin esille asian, että miksi radiot eivät soita varsinaista iskelmä musiikkia esim. Yle Radio Suomella, ei enää ollenkaan!? Kyösti Mäkimattila on ollut myös samalla asialla ja viimeisinpänä iskelmälaulaja Anne Mattila.

        Sama pätee ns. sanotulla aikuis popin ja rockin puolella ja yleisesti luullaan, että yli 40-65 vuotiaille riittää Radio Nostalgia ja uusia artisteja ei tarvita tälle ryhmälle ollenkaan, kun ovat niin "vanhoja" jo! Se on kuitenkin niin, että vanhmmalla ikäluokalla on musiikilliset halunsa ja RAHAA! Luulen, että jos levy-yhtiöt päättävät, että nyt julkaistaan uutta aikuisrockia/poppia, niin läpi menis!.

        Radioiden kannttaisi muistaa, että maailma on muidenkin ja varsinkin musiikki, kuin 12-29 vuotiaiden!


      • SuperPelle

        Et usko tuota sontaa itsekkään. Tänä päivänä musiikkia on helpommin saatavilla ja kuunneltavissa kuin koskaan. Jopa pienen levy-yhtiön tai omakustanteita tekevän on mahdollisuus tulla kuulluksi paljon suuremmalle ihmisryhmälle kuin vielä 90-luvulla. Kyllä ne syypäät ovat nyt ja ennenkin olleet radiokanavien musiikista päättävät.

        Hanki Spotify ja valaistu. Musiikillinen kirjo uuden musiikin osalta mitä julkaistaan on erittäin laaja niin kotimaisissa kuin ulkomaisissakin. Eihän Radio Suomi muutenkaan soita tuoreita julkaisuja juurilainkaan ynnä muut kanavat. Tämäkin on varmasti levy-yhtiön päätös, että ette sitten soita sitä Sannin, Jenni Vartiaisen tai Kaija Koon uutta biisiä vaan niitä vanhoja.


      • indonpoprock
        SuperPelle kirjoitti:

        Et usko tuota sontaa itsekkään. Tänä päivänä musiikkia on helpommin saatavilla ja kuunneltavissa kuin koskaan. Jopa pienen levy-yhtiön tai omakustanteita tekevän on mahdollisuus tulla kuulluksi paljon suuremmalle ihmisryhmälle kuin vielä 90-luvulla. Kyllä ne syypäät ovat nyt ja ennenkin olleet radiokanavien musiikista päättävät.

        Hanki Spotify ja valaistu. Musiikillinen kirjo uuden musiikin osalta mitä julkaistaan on erittäin laaja niin kotimaisissa kuin ulkomaisissakin. Eihän Radio Suomi muutenkaan soita tuoreita julkaisuja juurilainkaan ynnä muut kanavat. Tämäkin on varmasti levy-yhtiön päätös, että ette sitten soita sitä Sannin, Jenni Vartiaisen tai Kaija Koon uutta biisiä vaan niitä vanhoja.

        En puhu spotifysta, puhun radioista! Meillä jokaisella, ikään katsomatta, on oikeus kuunnella radioa ja jopa toivoa sekä anella, että mitä sieltä soitetaan!

        Jotta musiikki menisi niin sanotusti "läpi" on oltava tänäkin päivänä se se vanha kunnon radio, josta kuuluu siis muutakin kuin sanneja!

        Yhtä lailla voisi sanoa, että jos teinit kuuntelevat pelkästään spotifyä ja radio ei ole niin tärkeä, niin miksi ne sannit ja eveliinat radiossa soivat??

        Tuo ei pidä paikkaansa, ettei Yle Radio Suomi soita ns. tuoreita julkaisuja, vaan nykyään, joidenkin mielestä valitettavasti liikaakin ns. mainstreamia, kun ennen jopa vaihtoehtoisempaa enemmän.

        Tarjoappa pien levy-yhtiön artistia Radio Suomi Popin, Radio Novan, Energyn ym. musiikki vastaavalle, niin ei mene soittoon missään, vaan siellä soivat pelkästään Warnerin, Sonyn ja Universalin artistit! Siitä pitävät diileineen huolen radioiden musiikkivastaavat ja ed.mainittujen levy-yhtiöiden promot!


      • SuperPelle

        Eli todettakoon vielä kerran. Syy on radiokanavien musiikista päättävissä.

        Kyllä pitää paikkansa, että Radio Suomessa ei juurikaan soi tuore musiikki. Tuore musiikki julkaisu on ainakin minun mielestäni vielä kyseisen kuukauden aikana julkaistu ja soittoon otettu kappale. Aika vähän tällaisia on radio Suomella. Uudeksi musiikiksi voidaan kai laveasti lukea kaikki tänä vuonna julkaistut kappaleet. Yhden asian alat kuitenkin oppia indonpoprock. Nimen omaan Radio Suomella soi lähinnä isoimpia hittejä tunnetuimmilta sekä isoimmat hitit vähemmän tunnetummilta. Vielä kun tajuaisit että tämä on se suurin epäkohta Radio Suomen musiikillisessa linjassa, ei Max 2-5 kertaa kk soiva Sannin kappale. Biisit sivuston mukaan Sannilta on soinut Toukokuussa Radio Suomessa vain kaksi kappaletta ja molemmat kerran eli kaksi kertaa on soitettu tähän mennessä Sannin musiikkia. Tällä soittovauhdilla soittokertoja voisi Maximissaan kertyä hurjat 5. Valittaisit edes oikeista asioista. Muut kanavat ovat sitten eri juttu kuinka paljon Sannia soittavat.


        Jos valitat Radio Suomen musiikista niin ensinnäkään Sannin kappaleet soivat hyvin harvoin kyseisellä kanavalla, eikä kauhean usein Evelinan biisejäkään tule. Soita vaikka Radio Suomen musiikkipäällikölle ja tarkasta asia. Jos herra Lindroos ehtii "kiireiltään" vastata puhelimeen.


      • SuperPelle
        indonpoprock kirjoitti:

        En puhu spotifysta, puhun radioista! Meillä jokaisella, ikään katsomatta, on oikeus kuunnella radioa ja jopa toivoa sekä anella, että mitä sieltä soitetaan!

        Jotta musiikki menisi niin sanotusti "läpi" on oltava tänäkin päivänä se se vanha kunnon radio, josta kuuluu siis muutakin kuin sanneja!

        Yhtä lailla voisi sanoa, että jos teinit kuuntelevat pelkästään spotifyä ja radio ei ole niin tärkeä, niin miksi ne sannit ja eveliinat radiossa soivat??

        Tuo ei pidä paikkaansa, ettei Yle Radio Suomi soita ns. tuoreita julkaisuja, vaan nykyään, joidenkin mielestä valitettavasti liikaakin ns. mainstreamia, kun ennen jopa vaihtoehtoisempaa enemmän.

        Tarjoappa pien levy-yhtiön artistia Radio Suomi Popin, Radio Novan, Energyn ym. musiikki vastaavalle, niin ei mene soittoon missään, vaan siellä soivat pelkästään Warnerin, Sonyn ja Universalin artistit! Siitä pitävät diileineen huolen radioiden musiikkivastaavat ja ed.mainittujen levy-yhtiöiden promot!

        En huomannut aiempaan viestiin lisätä seuraavaa. Et ilmeisesti ymmärtänyt mitä aikaisemmin kirjoitin. Jos viitsisit selata itsekin läpi uusia julkaisuja esimerkiksi käyttämällä Spotifyta ja kuunnella niitä sieltä tai ihan mistä muualta tahansa, et väittäisi seuraavaa: "Sama pätee ns. sanotulla aikuis popin ja rockin puolella ja yleisesti luullaan, että yli 40-65 vuotiaille riittää Radio Nostalgia ja uusia artisteja ei tarvita tälle ryhmälle ollenkaan, kun ovat niin "vanhoja" jo! Se on kuitenkin niin, että vanhmmalla ikäluokalla on musiikilliset halunsa ja RAHAA! Luulen, että jos levy-yhtiöt päättävät, että nyt julkaistaan uutta aikuisrockia/poppia, niin läpi menis!."

        Musiikin kirjo on laajempi kenties kuin koskaan ja korostan vielä kerran, että tietäisit tämän jos et vain tyytyisi siihen mitä pari tai kolme radiokanavaa tarjoavat. Sen sijaan puutteellisella näkemykselläsi väität että tietynlaista musiikkia ei enää julkaistaisi. Kiitos olen puhunut.


    • perinnemie

      Kysehän on siitä että me vanhemmat radion kuuntelijat haluaisimme kuulla puheohjelmien lomassa juuri näitä perinteisiä laulajia, Anne Mattila, MarkKu Aro, Souvarit, Eini, Heidi Pakarinen
      ja kymmenet muut. Ei netti ja spotify ole mikään ratkaisu. Radio soi taustalla ja musiikin pitäisi
      olla meillekin sopivaa. Sama se on autossa. Ei ajaessa mitään spotifytä kerkii räpläämään.
      Sehän tässä v..aa kun ei mitään muuta soiteta kuin näitä helvetin teinejä.. Saisi painua
      musiikin valkkaajat niin kauas kuin pippuri kasvaa. Tuskin sitä aamuviideltä tällaisen rokin ja popin ystäviä ovat kaikki.

    • Ok54SS

      "Ei netti ja spotify ole mikään ratkaisu. Radio soi taustalla ja musiikin pitäisi
      olla meillekin sopivaa."

      Olet oikeassa. Itse kuuntelen taustamusiikiksi usein Radio Classiciä. Radio Nostalgiakin kelpaa aika usein, mutta minulle mikään 90-luku ei ole nostalgiaa, joten joskus joudun sulkemaan Nostalgiankin. Radio Suomesta kuuntelen uutisia ja joitakin valittuja musiikkiohjelmia. Tavallista aamu- ja iltapäiväpälätystä ja epämusikaalisia kiljahteluja en voi sietää, joten silloin en kuuntele Radio Suomea missään tapauksessa.

      Tietokoneen ääressä istuessani soi Spotify silloin tällöin, tai jokin muu minulle sopivaa musiikkia soittava saitti.

    • SuperPelle

      Pointti Spotifyn osalta olikin siinä, kun väitettiin että enää ei julkaista tietynlaista musiikkia niin kyllä julkaistaan ja paljon muutakin, jos vain viitsii esim. Spotifyn avulla tutustua tarjontaan laajemmin.

      Eikä ajaessa tarvitse spotifyta räplätä. Lyöt albumin,tekemäsi soittolistan tai jonkin valmiin soittolistan Spotifysta soimaan ja ajelet rauhassa turvallisesti määränpäähän. Mikäli omaat auton jossa on säätimet myös ratissa niin voit yhdellä napin painalluksella skipata jonkun kappaleen, edellyttäen että Spotify on yhteydessä autosi mediajärjestelmään. Ainakin itselleni Spotify on enemmän kuin varteenotettava vaihtoehto ja korvannut huomattavissa määrin radionkuuntelua missä ikinä radiota sattuisinkin kuuntelemaan.

      On myös olemassa vaihtoehto nimeltä TuneIn mistä voit valita käytännössä minkä tahansa radiokanavan ja kuunnella sitä.

      Jos asia on noin tärkeä niin eikö kannattaisi masinoida palautevyöryllä muutos aikaiseksi Radio Suomen musiikilliseen linjaan tai vastaavasti yrittää saada yhä useampi kuuntelemaan jotain muuta kuin Radio Suomea näin voisi olettaa että laskeneet kuulijaluvut pakottavat Radio Suomen muuttumaan.

      Tuota perinteistä Suomi iskelmää tulee paljon muun muassa Radio Pookilta https://www.radiopooki.fi/ Jos joku ei vielä sitä tiennyt.

      perinnemie kirjoittajalle haluan vain todeta, että Suomessa on erittäin vähän jos yhtäkään radiokanavaa jonka ongelma musiikillisesti olisi jonkin tietyn tyylisen musiikin suosiminen. On totta että on mukavampaa kuunnella, jos musa valinnat ovat omaan makuun, mutta siihenkin tylsistyy jos aina soi samat biisit.

    • Deee

      Jottain tarttis tehrä, mutta mielellään mitään olemassa olevaa muutamatta ja ilman että juuri minun itseni tarttis tehrä yhtään mittään. Kuulostaa myös ihan SDP:n vaalislouganilta. Jos olet samaa mieltä niin äänestäppä itsellesi seuraavissa vaaleissa huonompi huomen antamalla ääni SDP:n ehdokkaalle.

      Valitetaan ilman mitään oikeasti järkevää ehdotusta, millä muulla tavalla sitten homma tulisi hoitaa. Tuskin kenenkään on joka paikassa pakko kuunnella sellaista radiokanavaa, jonka suoltama sisältö ei miellytä omia korvia ja aivoja.

    • Uusikestohittitulossa

      Kyseistä kappaletta ei ole vielä lainkaan noteerattu Radio Suomessa. Uskon että jostain kumman syystä euroviisu finaalin jälkeen tämä kappale alkaa soida aika useasti Radio Suomen taajuudella. https://www.youtube.com/watch?v=J4XZxbrvepw

      Varsin hieno kanava tämä Radio Suomi, kun kyseinen biisi ei kelpaa Radio Suomelle soittoon vasta kuin tulevan euroviisuvoiton jälkeen. Kanavalla ei ilmeisesti osata yhtään itse pohtia mikä on hyvää ja laadukasta musiikkia, vaan soitetaan sitä mikä on jo valmiiksi suosittua. Kuten sanoin biisi tulee soimaan viisuvoiton jälkeen useita kertoja, koska kappale on tyylillisesti sopiva ei liian erikoinen ja vasta nyt isommin suosittu. Radio Suomi tuskin on ainoa poikkeus, joka lisää kappaleen soittoon vasta viisuvoiton jälkeen.

      • niin_että

        Mikä kappale? En availe turhanpäiväisiä linkkejä.


    • indonpoprock

      Käsittämätöntä, että täältä poistettiin pitkä, hyvä ja rakentavalla ajatuksella oleva kirjoitukseni!? Täällä haukutaan nimillä ihmisiä ja vaikka ties mitä, eikä niitä poisteta, mutta rakentava kekskustelun alku poistettiin!? Ylläpito!

      Vastasin siis nimim. "Dee": n jälkeen jotain seuraavaa: Hyvä ajatus olisi perustaa uusi radio, joka soittaisi musiikkia laidasta laitaan. Ajatuksella, että mielenkiintoiset uudet rock-ja pop bändit ja artistit olisivat soittolistalla, riippumatta siitä, miltä levy-yhtiöltä tulevat!

      Pääpaino olisi siis pienempienkin levy-yhtiöiden monimuotoisesta musatarjonnasta ammentava radiokanava, joka soittaisi myös ei aina niin mainstremeä.

      Rohkaistaisiin myös ns. vanhempia musan tekijöitä ja artisteja siihen, että se hyvin tuotettu ja loistava yli nelikymppisen artistin rock/pop biisi voisi todellakin soida ihan valtakunnallisella uudella mainosradiokanavalla.

      Nämä Turenki Recordsit ja vastaavat, tuottavat ihan kelpo musaa markkinoille, jotka saisivat siis myös artistinkin näkökulmasta hyvän kuuluvuuden ja sitä myötä mahdollisesti keikkamäärien lisääntyessä positiivisen vaikutuksen.

      Uusi radiokanava voisi soittaa myös perinteistä iskelmä musiikkia. Esim. "kevyesti keskelläpäivää" tyyppinen ohjelma soittaisi vaikka, Juha Matin, Volga, Volga ja perään tulisi uuden persoonallisen ja lahjakkaan artistin Vestan Ota varovasti, tai Finlandersin jälkeen sois, Sielun Veljien , Tiskirätti, tai Esa Elorannan jälkeen sois, Litku Klemetti ja sitten esim. Happoradio, jne. Toisin sanoen. mielenkiintoista ja hyvää kotimaista musiikkia.

      Kanavalla ei siis soisi sannit, eveliinat ja JVG:t, koska saavat soittoaikaa muualla riittävästi!

      • Deee

        Äkkiseltään ajateltuna ihan hyvä idea, mutta hieman enemmän pohdittuna ei. Itse ainakin haluaisin radiokanavan missä uskallettaisiin ottaa soittolistalle ja jättää ottamatta olipa kyseessä sitten entuudestaan suosittu tai vähemmän tunnettu artisti. Olipa julkaisijana pieni yksityinen levy-yhtiö tai suuri.

        Ei tuota varten tarvita uutta radiokanavaa. Itse ainakin haluan kuulla hyvää musiikkia oli se sitten JVG:tä tai joku täysin uusi tuttavuus.

        Täällä pohtimisen sijaan voisimme spämmätä paleutevyöryjä vaikkapa Radio Suomeen. Ei ehkä auta mitään, mutta muutos on todennäköisempää kuin vain täällä jauhamalla.

        indonpoprock oletko lähettänyt näitä mielipiteitäsi Radiokanavien musiikkipäälliköille vai pelkästään julkaiset niitä täällä. Kumpihan olisi hyödyllisempää. Väsymättä palautetta asianosaisille kunnes jotenkin reagoivat.


      • indonpoprock
        Deee kirjoitti:

        Äkkiseltään ajateltuna ihan hyvä idea, mutta hieman enemmän pohdittuna ei. Itse ainakin haluaisin radiokanavan missä uskallettaisiin ottaa soittolistalle ja jättää ottamatta olipa kyseessä sitten entuudestaan suosittu tai vähemmän tunnettu artisti. Olipa julkaisijana pieni yksityinen levy-yhtiö tai suuri.

        Ei tuota varten tarvita uutta radiokanavaa. Itse ainakin haluan kuulla hyvää musiikkia oli se sitten JVG:tä tai joku täysin uusi tuttavuus.

        Täällä pohtimisen sijaan voisimme spämmätä paleutevyöryjä vaikkapa Radio Suomeen. Ei ehkä auta mitään, mutta muutos on todennäköisempää kuin vain täällä jauhamalla.

        indonpoprock oletko lähettänyt näitä mielipiteitäsi Radiokanavien musiikkipäälliköille vai pelkästään julkaiset niitä täällä. Kumpihan olisi hyödyllisempää. Väsymättä palautetta asianosaisille kunnes jotenkin reagoivat.

        Jep! Nyt oli kyse siis myös siitä, että kun herrat, laulaja Juhamatti ja säveltäjä- tuottaja Esa Nieminen olivat aamuteeveesä äkämystneinä (ja syystäkin ), että miksi ei enää soiteta ns. iskelmää ja lähinnä valtakunnallisilla radiokanavilla, vaan on täysin boikotissa, jostain syystä!

        Nämä edellä mainitut siis tarkoittavat mm, Souvareita, Finlandersia, Mäkimattilaa, Meiju Suvasta, Tarja Lunnasta yms. ja Juhamattia, joka oli vast ikään julkaissut omalla levymerkillään kokonaisen albumin, mutta ei saanut siitä radioihin soittoon ilmeisesti yhtään biisiä! ?

        Finlandersitkin ihmettelivät, että vaikka julkaisivat uuden albumin ja sinkun niin, sitä ei soitettu radioissa ilmeisesti ollenkaan! Tässähän kyseessä myös ne seikat, että nämä tienaavat musiikilla leipänsä, niin boitotointi radioissa tuntuu kyllä kohtuttomalta, jo keikkojenkin kannalata!

        Tämä yllä ehdotettu radiokanava olisi siis myös "armollinen" edellä maininitun musiikkityylin artisteille. Vähän samaan tapaan kuin ennen vanhaan Yle Radio Suomi, tai pikemmin Ylen rinnakkais ohjelmat, jossa soivat sulassa sovussa Katri-Helena, Hurriganes, Hector ja Erkki Junkkarinen! Eli joku tuon tyyppinen kanava, joka EI siis ole Ylen Radio Suomi!

        Mutta tosiaan, nuo nimim. "Dee", tuota mainitsemaasi JVG:tä tai eveliinoja, sanneja ,vartiaisia, tuiskuja ja haloo helsinkejä soi melkein joka kanavalla, että niitä ei tule ikävä, vaan kaipaushan tässä on nimenomaan monipuolisuudesta ja siitä, että myös ne pienemmät yhtiöt artisteineen voisivat tarjota ja tulla hyväksytyksi tällä uudella radiokanavalla.

        Sulassa sovussa siis mielenkiintoinen Vesta, Kake Randelin, Ismo Alanko, Matti Esko, Pariisin Kevät ja Finlanders. Lisäksi uudet mielenkiintoiset artisitit aikuisrock/pop osastolta sekä uudet nuoremmatkin mielenkiintoiset tulokkaat ym.


    • eiainamollia

      Tänään oli kyllä soittolistan tekijät sadistisella päällä, oli kyllä oikea heikkoäänisten, puuskuttavien ja nasaalisti laulavien naisten päivä! Lähetin kyllä palutetta...

    • jussi6

      Eipä taida tänä juhannuksena tulla edes juhannustansseja radiosta.

    • rantalavalla

      Ja jos tulee niin esiintyjinä ovat haloo helsinki, samae koskinen ja agotrippi.
      Radio Suomi, kiitos EI

    • hyvääuuttavuotta

      Ja sitä saaatanan haitarimusiikiia joka uusitaan joka juhannus.

    • r2d2mee2

      Palaute ei auta. Radiossa soi eniten maksaneiden musiikki.

    • pirunkeuhko

      Juhannukseen kuuluu ehdottomasti hanurimusiikki. Kaupalliset kanavat - järviradiota lukuunottamatta eivät sitä soita. Ylen kuuluu soittaa ja sillä selvä.

      • Radiosuomiaivanhanurista

        Kaupalliset kanavat eivät sitä soita, KOSKA....? Kukaan ei halua kuunnella sitä!!!!!


      • zzeb

        Kyllähän se tavallaan kuuluu kesän perinteeseen mutta oikeasti hanurin aivoton lurittelu ja kliseevyöry on jotain millä pitäisi paremminkin rangaista vankeja kuin soittaa tavan kansalle.


    • Kysynvaan

      Ihmettelen miksi Ylellä on kaksi samanlaista teinimusiikkia soittavaa kanavaa Ylex ja Radio Suomi.? Samat juhatapiot,jukkapojat, abreut ja muut huutajat soivat joka päivä. Eihän Radio Suomi pitänyt alunperin olla tuollainen rämpytys ja valitusasema.

    • huomioita

      Tuolla kun liikkuu Tampere-Lahti linjan yläpuolella, suomalaista iskelmää voi kuunnella radiosta päivät pitkät. Järviradio, Aito Kajaus jne. tuuttaavat ulos lähes pelkästään kotimaista. Tosin viime viikon keskiviikkona vähän uuvutti, kun Järviradion Kipparikvaretti -kooste lähetettiin monta kertaa...

      • ehdottomastiparas

        Maantieteellisestä sijainnista huolimatta, jos haluan kuunnella vain suomalaista iskelmää ja tanssimusiikkia valintani on Radio Pooki. On suorastaan ihme, etteivät Bauer Median tyypit (kanavan ostamisen jälkeen) ole vieläkään saaneet päähänsä pilata kanavaa.
        Koskaan Pooki ei ole ollut suosikkini, mutta selvä ja ainoa valinta, jos kyseisen tyylistä musiikkia haluan radiosta kuulla.

        Ruotsalainen sisuradio on erinomainen vaihtoehto Radio Suomelle. Kuuluu yleensä myös arki-iltapäivisin SR P2 kanavalla. https://sverigesradio.se/sisuradio/ Kyseiseltä kanavalta tulee ensinnäkin parempaa musiikkia ja toiseksi paljon puhetta ja asiaa (tietysti Suomeksi) vrt. Klo.14.00 jälkeen Ylen alueradioissa. SUOSITTELEN KOKEILEMAAN.


      • yooooppssss---
        ehdottomastiparas kirjoitti:

        Maantieteellisestä sijainnista huolimatta, jos haluan kuunnella vain suomalaista iskelmää ja tanssimusiikkia valintani on Radio Pooki. On suorastaan ihme, etteivät Bauer Median tyypit (kanavan ostamisen jälkeen) ole vieläkään saaneet päähänsä pilata kanavaa.
        Koskaan Pooki ei ole ollut suosikkini, mutta selvä ja ainoa valinta, jos kyseisen tyylistä musiikkia haluan radiosta kuulla.

        Ruotsalainen sisuradio on erinomainen vaihtoehto Radio Suomelle. Kuuluu yleensä myös arki-iltapäivisin SR P2 kanavalla. https://sverigesradio.se/sisuradio/ Kyseiseltä kanavalta tulee ensinnäkin parempaa musiikkia ja toiseksi paljon puhetta ja asiaa (tietysti Suomeksi) vrt. Klo.14.00 jälkeen Ylen alueradioissa. SUOSITTELEN KOKEILEMAAN.

        https://sverigesradio.se/sisusoi

        täällä joku tauoton musalista

        .


    • tietokonekaupoista

      Kun elämä ahdistaa, kaiken kansan Olli lohduttaa (Youtube: Olli Hakala) ai jai ui ui...on se jippijuu jippijuu niin hyvää keskustelua ja usein myös soittomahdollisuus.

    • Anonyymi

      Viivi Pumpasen pääsyä soittolistalle jaksan ihmetellä!

    • Anonyymi

      Nyt on ihmisillä aikaa kuunnella radiota. Pitäisi vaa tulla jotain kuuntelemisen arvoista. Koittakaa vaan pommittaa radio suomea.

      • Anonyymi

        Tiedon jakaminen koronaviruksesta on nyt tärkein asia. Humppaa ehtii soittaa myöhemminkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tiedon jakaminen koronaviruksesta on nyt tärkein asia. Humppaa ehtii soittaa myöhemminkin.

        Tottakai tietoa jaetaan. Mutta 24/7 on sentään hiukan liikaa.


      • Anonyymi

        Radio Suomen pommittamiseen tarvitaan ydinpommi. Tavallisella pommilla ei ole mitään vaikutusta.


    • Anonyymi

      Käsittämätöntä että radio on kuuloaistiin perustuva media ja kaikki kanavan työntekijät ovat kuuroja!

      • Anonyymi

        Näin on.
        Ei kukaan kuuleva kestä jatkuvasti samojen laulajien samoja ääniä ja samoja kappaleita. Varsinkin kun nykyajan biisit on yhden säkeistön kertaamista moneen kertaan. Yhdellä kuulemalla biisi on kaluttu loppuun mutta niitä soitetaan vaan aina uudestaan ja uudestann.


    • Anonyymi

      Maroon5, Kekosalata, Teleks ja Atomirotta. Tässä radio suomen tarjonta kuuntelijoille. Joka helkkarin päivä Lindroos näitä huudattaa. Ja tosiaan Cicciolina kuuluu vielä samaan kastiin.
      Ja kanavan ydinkuuntelijajoukolle EI NIIN YHTIKÄS MITÄÄN!
      Miksi tällaiseen haaskataan verorahoja?

      • Anonyymi

        Nykyään saattaa päivän musiikkitarjontaa kuulua peräti 1-2 perinteisempää kappaletta.
        Mutta kokonaisuus: yleisarvosana kelvoton.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nykyään saattaa päivän musiikkitarjontaa kuulua peräti 1-2 perinteisempää kappaletta.
        Mutta kokonaisuus: yleisarvosana kelvoton.

        Kuinkahan Radio Suomen kuuntelijamäärät on viime aikoina muuttuneet?


    • Anonyymi

      Kyllä riittää anna puu, ami aspellundit ,ihme viisuja tavallista kivaa tanssi musaa souvareita ,yölintua , sitä mitä ihmiset tanssii.samat biisit joka päivä ,käännän kanavaa

    • Anonyymi

      YLEllä on ihka (oikein) omat soittolistat, jotka on toimittajakunnaan omista mieltymyksistä ja näkemyksistä peräisin. Kansan ja kuuntelijoiden musiikkimaun kanssa niillä ei ole mitään tekemistä. Takavuosien - suurten ikäluokkien - suosikkimusiikit on kipattu kellariin, eikä niitä ole digitoitu. '
      YLE kailottaa "suurinta" levyhyllyään, sitä ei ole, vaan muutama tuhat kipaletta, joissa painottuu yhtiön "omien" tekijöiden mieltymykset ja suosiminen sekä suhteet tekijöihin. Teosto ja Gramexmaksut ovat hyvää ja vaivatonta tuloa tutuille.
      YLEllä on ollut "kulttuuritehtävä" ja sen esittely ja suosiminen. Mutta kotimaiset - vanhemman polven - musiikintekijät on sysätty sivuun. 50 vuotta vanhempi kotimaainen musiikki on ollut Gramexvapaata, samoin kuin USAlainen ja Neukkukama/venäläinen.

      • Anonyymi

        "YLE kailottaa "suurinta" levyhyllyään, sitä ei ole"

        Kyllä se on. Sinun pitää vain kuunnella esimerkisi Radio Suomea kaikkina vuorokaudenaikoina. Keskiyön jälkeen on tunnin ohjelma "Toiveiden yö", jossa soi rappi, tangot, punkki, Elvis, Esa Pakarinen, Fleetwood Mac ja moni muukin musiikki, jonka esittäjiä en lainkaan tunne.

        Itse en tosin kuuntele Radio Suomea arkipäivisin, koska sen sekava musiikkilinja riipii usein korviani. Kai RS yrittää miellyttää kaikkia, ja ilmeisesti ainakin jossakin määrin jopa onnistuu, jos se yhä on Suomen kuunnelluin asema.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "YLE kailottaa "suurinta" levyhyllyään, sitä ei ole"

        Kyllä se on. Sinun pitää vain kuunnella esimerkisi Radio Suomea kaikkina vuorokaudenaikoina. Keskiyön jälkeen on tunnin ohjelma "Toiveiden yö", jossa soi rappi, tangot, punkki, Elvis, Esa Pakarinen, Fleetwood Mac ja moni muukin musiikki, jonka esittäjiä en lainkaan tunne.

        Itse en tosin kuuntele Radio Suomea arkipäivisin, koska sen sekava musiikkilinja riipii usein korviani. Kai RS yrittää miellyttää kaikkia, ja ilmeisesti ainakin jossakin määrin jopa onnistuu, jos se yhä on Suomen kuunnelluin asema.

        Kellehän koko RS on oikein tarkoitettu. Tällä menolla kanavalla on ainoastaan yksi kuuntelija - Johan Lindroos. Että kiitos vaan Yle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kellehän koko RS on oikein tarkoitettu. Tällä menolla kanavalla on ainoastaan yksi kuuntelija - Johan Lindroos. Että kiitos vaan Yle.

        Ei taida Lindrooskaan kuunnella, kun on jatkuvasti lomilla.


    • Anonyymi

      Yle hakee tällä musiikkilinjallaan ns. nuoria yleisöjä. On tehnyt sitä yli 10 vuotta, mutta merkittäviä lisäyksiä kuuntelijamääriin ei ole tapahtunut.
      YLEllähän on ongelma, kun porukka toosan ääressä on "liian " vanhaa. Tätä on jauhettu yhtiön sisällä jo vuosia.

      Yksi toiveiden tunti on hyttysen paska Itämeressä. Olisko 25 kipaletta. Suurin osa tätä nykykamaa, ei nostalgiaa.
      Lisäksi vaivaisen tunnin aikana ajetaan ohjelmaraidereita kaiken maailman asioista, joilla syödään vähäistä "toiveiden" tuntia. Entisaikaan YLEllä oli "rehellinen" Sävelradio iskelmineen kaikkineen. MUtta YLEssä on ollut n. 15 vuotta iskelmäkielto. (Olen ex-Yleläinen ja tiedän myös musiikkilinjan, mikä "talossa" vallitee yhä - näköjään.)

    • Anonyymi

      Ja mistä paljon tykätään on Amadeus soittakaanyt ihmeellä vanhaa tanssimusikkia

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1366
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1204
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1181
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1177
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe