Minne ulkomaille vaeltamaan 2vk?

vaellustaja

Elikkäs kaks 16 ja 17 vuotiasta tyttöä ollaan suunniteltu n.kahen viikon vaellusta Espanjaan. Onko kenelläkään antaa reittisuosituksia tms. erityisen näkemisen arvosia paikkoja? Vielä on epävarmaa minne mennään, joten vinkkejä saa antaa! Molemmat ollaan vaellettu pohjosmaissa useita kertoja, mutta nyt koukuttelis lähteä kauemmaksiki.

6

1736

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyväämatkaa

      Espanjasta en tiedä, mutta matkatoimisto Aurinkomatkat vie Itävallan Alpeille.
      Suosittelen. Olen ollut siellä 10 vuotena kesällä.
      Jos kiinnostaa, tiedustelkaa Aurinkomatkoilta lisää. Pakettiin kuuluu lento ja majoitus, ja opaspalvelut, ja lisämaksusta lentokenttäkuljetus. Serfaus'ssa opas on ollut kylässä, mutta esim. Söllissä vain puhelimella tavoitettavissa (nykyään). vain puhelimitse.
      Kannattaa itse nähdä!

    • rrrrrrrrrrrrrr

      kaksi viikkoa: menkää Pamplonaan ja lähtekää siltä Camino de Santiagolle, ei tarvitse edes telttaa ja turvallista kohtuullisen halpaa on

    • vaellustaja1

      Kiitos paljon varteenotettavista ehdotuksista!!

    • Tulperi

      Vastaukseni menee hieman kysymyksen sivuun, mutta menköön: Itävallan Alpeille on turha lähteä matkatoimiston kautta, otatte lennot Müncheniin, Innsbruckiin tai Salzburgiin ja menette omin nokkinenne - kattava esitys Alppien reittiverkosta löytyy täältä https://www.alpenverein.at/portal/berg-aktiv/wege-touren/index.php.
      Valitsette sopivan reitin (upeita paikkojahan on enemmän kuin yhdessä elämässä kerkeää katsomaan, ensimmäisinä tulevat mieleen Hohe Tauernin kansallispuisto sekä Stubaier Höhenweg Innsbruckin lähellä) ja yövytte ja ruokailette alppimajoissa (Hütte, Alpeilla ei juurikaan telttailla). Alpenvereinin jäsenyys kannattaa ottaa ehdottomasti, sillä saa tuntuvia alennuksia majoituksesta ja ruokailuista alppimajoissa sekä erittäin hyvän vakuutusturvan vuorilla tapahtuviin aktiviteetteihin kesällä ja talvella. Paras karttasarja Alpeille on Kompass Wanderkarte, selkeä, tarkka ja helppolukuinen. Saksan kielen taito on vähintään suositeltava, esim. alppimajoissa hämmästyttävän harva puhuu englantia. Ja vuorilla, olipa kyse Alpeista tai Pyreneistä, pitää aina varautua äkilliseen talven tuloon terv. nimim. kesäkuun lumimyrsky yllätti Pyreneillä ja sormet olivat hätää kärsimässä hiihtohanskojen kanssa.

    • LaPalma

      Kanarian saarista läntisin, La Palma on hieno vaelluskohde. Hyvin merkittyjä reittejä on paljon. Osa hyvinkin vaativia vuoristopolkuja, osa kevyempiä reittejä.
      Caldera de Taburienten reunoilla ja pohjalla on mahtavimmat reitit. Tekevät suoria lomalentoja Suomesta, ja pääsee myös katamaraanilla Tenerifan eteläkentän läheltä Los Cristianoksen. satamasta.

    • Talvicamino

      Suosittelen myös Camino de Santiagoa. Se on hyvin erilainen vaellus kuin lapinreissut. Camino eli vaellusreitti kulkee kylästä kylään ja tulette todennäköisesti majoittumaan jokaisena yönä sisätiloissa. Telttaa ei tarvita. Kylissä on kahviloita, ravintoloita ja kauppoja, ja majapaikassa (vaatimaton) keittiö, joten trangiaa ette tarvitse. Tapaatte ihmisiä eri puolilta maailmaa (talvella on hiljaisinta) ja jaatte heidän kanssaan yhteisen matkan. Kevyt kantamus, hyvät kengät ja avoin mieli ovat hyvät eväät caminolle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2800
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2011
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1538
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      979
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe