Vanhuksien elinympäristö

markku.lievonen

Niin, ei kaiketi aikoinaan vanhuksien hoidon yksityistäminen tarkoittanut kuka säilöö ja pitää vanhukset hengissä kaikkien halvemmalla? Mutta, näin on käynyt ja siten tämä on valitettava todellisuus myös meillä ja kautta maan.
Eikö tänä päivänä enää ihmistä kiinnosta elinympäristönsä kehittäminen. Siis parempaan suuntaan ajatellen vanhuksien/kin mielen- ja fyysistä terveyttä.

Harmittaa todella,- näin täysin sivullisena tämän Hoitokoti Pikkupihan tien päättyminen. Todella laadukas ja malliesimerkki vanhuksen elinympäristön kehityksestä. Mitä ulkopuolelle sain tietoa toiminnasta, niin tässäpä olisi ollut Attendollekkin esimerkkki vanhuksen elinympäristöstä / tavoite. Niin, eikö vanhuksien asemaa ajatellen tulisi säilyttää tämän tasoiset hoitopaikat,- jopa vaalia tämän tasoisia hoitokoteja kaikkine virikkeineen? Kilpailla myös laadulla ja jatkaa positiivista elinympäristön kehittämistä.

Yleisesti ajatellen maamme tilannetta, niin vanhusten hoidossa tulisi viheltää peli poikki. Lapsikin ymmärtää ja monasti myös näkee, miten vanhusten hoitotaso / elinympäristö on ottanut takapakkia todella paljon. Todella säilöminen on parempi ilmaisu kuin vanhusten hoito. Edelleen olen sitä mieltä, miten vanhukset maassamme tulisi siirtää vankiloihin ja vangit vanhusten hoitopaikkoihin. Näin toimien vanhuksille taataisiin lakisääteisesti ulkoiluttaminen / liikunta, virikkeellisyys ja myös mielenterveydellinen hoito. Alue, jonka jota erityisesti Hoitokoti Pikkupiha vaali.

Niin, ihan aikuisen oikeesti. Päättäjät, uskokaa tai älkää, mutta petaatte itsellenne elinympäristöä vanhuuden päiville. Pohtikaa missä elinympäristössä haluaisitte itse vietää vanhuuden,.- johon liittyy hoivapalvelua?

17

851

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • markku.lievonen

      Kun huomioi lääketieteen saavutukset ja vaikutuksen ihmisen sairauksien hoidossa, niin ihmisen elinikä on pidentynyt. Juuri nämä pidentyneet elinvuodet tuovat haasteen vanhusten hoidossa. Liikuntakyky on rajallinen ja siksi elinympäristöltä vaaditaan virikkeellisyyttä, jolla taas on vaikutuksensa mielentilaan.
      Niin, tänä päivänä vanhusten virikkeellisyys on laiminlyöty. Niin, mitä hyötyä / rikkautta on ihmiselle lääketieteestä. Eikö eliniän pidetämiseen tulisi liittää ihmisen mielenlaatu / tyytyväisyyden tunne, joka aktivoituu juuri positiivisesta elinympäristöstä.

    • Mihin.olemme.menossa

      Karjalaisen mielipidesivulla oli juttu Attendon toiminnan surkeasta laadusta. Valitettavasti kirjoitusta ei olisi kannattanut laittaa Karjalaiseen. Se olisi pitänyt laittaa Helsingin Sanomiin. Valtakunnallisestikin Attendon surkea toiminta pitäisi nostaa päivänvaloon.
      Attendolle on ominaista pomojen muhkeat tulot ja agressiivinen verosuunnittelu = hieno nimitys verojen kierrolle.
      Kaikille vanhuksille pitäisi taata ihmisarvoinen loppuelämä. Mutta varsinkin köyhille ja vähävaraisille ei näytä olevan luvassa mitään hyvää Sipilän tulevaisuuden bisnes-Suomessa.

      https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3720549-attendo-trimmaa-tuloskuntoaan-heikentamalla-ikaihmisten-hoitoa
      https://kuntalehti.fi/uutiset/attendo-medone-ja-tampereen-kaupunki-saivat-huomautuksen/https://www.paivanlehti.fi/hallitus-jyrasi-virkamiehet-terveysjatit-jakavat-keskenaan-miljardien-sote-markkinat/
      https://www.talouselama.fi/uutiset/attendon-pertti-karjalainen-paine-nostaa-sotevirkamiesten-palkkoja-kasvaa/3e64c3fd-75aa-36d1-85d5-6cfc88c6b6ba

    • Niin, jokainen ymmärtänee,- ettei tämän kaltainen toiminta edusta tervettä yrittäjyyttä ja kilpailua,- mitä Attendo on alkanut harjoittaa terveyden hoidossa. Siis käyttää suuruuttaan ja siten valtaansa vanhusten hoidossa.

      Terve yrittäjyys ja kilpailu luo aina elinympäristön kehitystä. Ihmisen normaali käyttäytymiseen liittyy valita - aina paras kohde, mitä on saatavilla. Huonot palvelut näin karsiutuvat pois ja parhaimmat valtaavat alaa. Nyt tilanne on riistäytynyt toisin. Laadukkaiden palveluiden tuottaja lopettaa toimintansa,.- ei ihmisten valinnan tähden,- vaan väärän toimintatavan.

      Niin, jo lakisääteisesti tulisi suojella tämän kaltaisen tilanteen syntyminen,mikä Tohmajärvelle syntyi eli suurin ahmii valta-aseman vanhusten hoidossa,- joka ei ole edes laadukkain. Tohmajärveläisillä tulisi olla tahtotila / valinta mahdollisuus mihin vanhustenhoitopaikkaan vanhus ohaantuu. Tämä olisi sitä tervettä kilpailua.

      Niin, eniten olen ihmetellyt vuosien saatossa miten ristiriitaista onkaan terveyspalveluiden hoitaminen,- sen yksityistymisen tiellä. Niin,.- eikö sairauksien hoitoon koulutetty yritys omaa laaja-alaisemman tiedon ihmisen sairastumisista ja sairauden hoitamisesta ja ennalta ehkäisemisestä kuin myös ihmisen mielentilaan liittyvistä alueista.
      Niin, miksi tämä tieto ei ilmene Attendon yritysmaailmassa? Siis olisi mallintaja ympäristölle käytännön tasolla aina työn stressaantuvuus huomioiden. Siis omaisi laadukkaimman hoitotason kuin elina martiskojen, joilta ei voine odottaa laaja-alaisempaa ihmisen kehityksen tuntemusta.Mutta asia on juuri päin vastoin ajatellen vanhuksen mielentilan hoitamista ja huomioimista.

      Niin, tässäpä hyvä esimerkki siitä,- ettei ihminen / yritys voi hyödyntää tiedollisia asioita terveydellisistä hoitomuodoista. Siis siirtää ne käytännön tasolle. Jokainen taho tietää stressin vaikutuksen ihmisen olemukseen ja samoin kuin mikä ongelmallisuus liittyy ihmisen vanhuuteen / ikääntymiseen . Niin, miksi tämä tieto taito ei näy käytännön tasolla? Toimisi mallintajana muille alan yrittäjille.

      • markku.lievonen

        Muuten Attendon toiminnasta/kin voi havainnoida,- ettei ihmisellä ole vapaata tahtotilaa käytössä,- väitteistä huolimatta. Jos olisi,- ihminen valitsisi AINA parhaimman tiedollisen asian käyttöönsä.
        Vapaata tahtoa ajatellen. Siis mitä tiedollisempi ihminen olisi, sitä laaja-alaisemin hän huomioisi sen toteuttamisessaan / tahtotilassaan. Näin ei todellisuudessa ole,- koska ihminen on orjuuden asemassa. Synnin orjuus ja siten tahtotilan tiedollisuus ei mahdollistu ohjaamaan ihmisen käyttäytymistä. Savoksi sanottuna Attendon toimenkuva on varallisuuden / rahan vaaliminen,. ei ihmisen elinympäristön kehittäminen eli ei uutta auringon alla.


    • Kumurilainen

      Attendo on liikeyritys, jonka ainoa tehtävä ja tarkoitus on tuottaa omistajilleen voittoa mahdollisimman paljon. Kaikki muu on vain ”välttämätöntä pahaa”, josta tulee suoriutua mahdollisimman tehokkaasti = mahdollismman halvalla. Yritykselle viheliäisin tilanne on kilpailu. Tohmajärvi lie ulkoistanut soten Attendolle, joten Attendo voi kohdella muita saman alan yritykaiä miten tahtoo. Rahasta ei ainakaan luovu.
      Tuo uutisointi Attendosta kertoo, mitä, tapahtuu kun kunnan palvelut ulkoistetaan.
      Adam Smith kirjoitti 1759: ” Kaikki meille itsellemme, eikä mitään muille, näyttää olleen maailman kunakin aikana ihmiskunnan valtiaiden ohjenuora. Heti kun he pystyivät keksimään menetelmän kuluttaa koko tuotannon arvo itse, heistä ei löytynyt alttiutta jakaa sitä muiden ihmisten kanssa.”. Klssisen liberalismin isän toeamus pätee uusliberalismin aikana niin makro- kuin mikrotasollakin.

      • markku.lievonen

        Mutta, sekin on huomioitava ihmisen elinympäristön kehittämisessä, miten yritysten on oltava kannattavalla tasolla eli toimittava voitollisesti. Liittäen asiaan pitkäkestoisuuden. Itse näen kaikessa suurimpana ongelmana ja asioiden ongelmoittajana ihmisen sisäisen perustilan. Turmeltuneisuuden.

        Juuri tuo tekjijä estää ihmistä ottamasta........ v-a-s-t-u-u-t-a........ elinympäristönsä kehittämisestä. Rahan/ varallisuuden vaaliminen menee vastuun edelle.
        Niin, itse pidän luonnollisena asiana Attendon toiminnassa voitollisen toimintatavan,- joka on välttämätöömyys. Mutta,- sitä en ymmärrä alkuunkaan, miksi Attendo alan toimijana ei sovella toimintaansa tietoa,- joka liittyy ihmisen sairastumisen ehkäisyyn. Niin, mielen kuin fyysisten sairauksissa. Siis tämä alue olisi päällimmäinen tavoite ja soveltaa siihen kannattavuus. Onko todella tässä kysymys aivan samasta ilmiöstä,- ettei kommunismi/ sosialismi mahdollistu toteutumaan ihmislajin keskuudessa.

        Niin, ihmisen peruskäyttäytyminen tuntien, niin ainut elinympäristön kehitystapa on vapaa terve kilpailu yritysmaailmassa. Niin, ajatellen sosialismia / kommunismia,- joka teoriassa on erittäin kaunis ihmisen elinympärisöä ajatellen. Mutta, kun tämän teorian toteuttajaksi liitetään turmeltunut ihminen, niin seuraukset ovat / olleet järkyttävät. Ihmisen luonne haluaa itselleen tehtävän palveluksia / saada hyvää,- mutta taas ihmisen luonne ei mahdollistu tekemään / jakamaan toiselle hyvää.

        Tuohon liittyen, sosialistisessa elinympäristössä ei muodostu mitään hyvää jaettavaksi. Siis ihmisen tahtotila huomioiden. Elinympäristö siten muuttuu vankilan omaiseksi ympäristöksi.

        Pahoin pelkään, ettei Adam Smith kirjoittaessaan 1759 tuntenut perusihmisen käyttäytymistä= itseään.

        Ihmisellä ei ole vapaata tahtotilaa käytettävänä.


    • markku.lievonen

      Tiedän miten teorioita on helppo heitellä. Ihmisen terveyden hoitoa ja ennaltaehkäisy huomioiden, niin kaikkein toimivin olisi se wanhan ajan kunnanlääkäri/t palvelu ja kaiken siihen liittyvän suunnittelun toteuttaisi koko henkilökunta. Siivoojista lääkäreihin,- koska he tuntevat työympäristönsä kaikkein tarkemmin.
      Näin toteuttaen pienet alan yritykset olisivat tukena ja toteuttaisivat myös alaan liittyviä palveluita.

      Niin, nyt puuttuvat vain lääkärit,- jotka ovat sitoutuneita ja motivoituneita alan kehityksestä.

      • kumurilainen

        Attendon bisneksellä sairauksien ehkäisy olisi tuhoisaa.


      • markku.lievonen
        kumurilainen kirjoitti:

        Attendon bisneksellä sairauksien ehkäisy olisi tuhoisaa.

        Tietysti kyllähän tänä päivänkin lääkärit sivumennen kertovat potilaille sairauden ehkäisemisestä ja hoidosta jne... Mutta, pääosinhan nykyisin sairauksien ennaltaehkäisemiset tiedotetaan aivan muuta kautta. Valistusta on jopa runsaasti jos / kun ihminen vain bongaa sen. Lehtienkin kautta.

        Mutta,- ettei totuus unohtuisi, niin Attendon leivissä on kyllä ammattitaitoiset lääkärit eli heitä ei ole moittiminen.


    • KatsoYleAreenaTasemummot

      Entä miten "attendoistaminen" vaikuttaa alueen muiden yritysten elinvoimaisuuteen? Jos vain raha ja halvin hinta ratkaisee hankinnoissa?
      Miten on mahdollista, että valtakunnallisestikin hyvästä hoidosta palkittu yritys (Pikkupiha) joutui lopettamaan? Ja mitä tuli tilalle, sieluton suuryritys, jota asiakkaiden kokonaisvaltainen hyvinvointi ei kiinnosta, vaan raha= pääoman tuotot. Ehkä Attendo ja muut kartellin rakentaneet yritykset (toimialasta riippumatta) pyrkivät tekemään tästä vanhusten säilymisestä mahdollisimman halvalla uutta "normaalia käytäntöä". Virikkeiden ja välittävien ihmiskontaktien puutteesta oireilevat turvattomat vanhukset lääkitään hiljaisiksi..

      • markku.lievonen

        >>os vain raha ja halvin hinta ratkaisee hankinnoissa? <<

        Mutta, todellisuus on, miten RAHA ,- sen rajallisuus on tekijä, joka rajoittaa vanhsten hoitoa ja sen tasoa.
        Nyt on kulunut jo hieman aikaa ja asioiden ymmärtäminen on hieman muuttunut. Todellisuuden näkeminen.
        JOS, asia pitää paikkansa, niin tämä SOTE:lla on myös omat kuvionsa pelissä. Siis Attedo ei määräisi kaikkea,- vaan SOTE./lainsäädäntö.

        Kukaan ei ole tuonut esille,- ei TV ohjelmassakaan. MIkä hintataso oli vanhuksella Pikkupihassa ja mikä keskimäräinen hintataso on Attedon hoidossa. Tämä on se punainen lanka myös ajatelen hoitotason arviointa. Sen laatua.

        En ole kysynyt, mutta ymmärrän. Jos Attendolle pumpattaisiin kaksin / kolmin kertainen määrä euroja vanhuksien hoitamiseen liittyen / yli sopimuksen, niin uskon, miten vanhukset saisivat jopa yksiöistä hoitoa. Kyse on todella rajasta, koska Olli Riikonen ei kanna repulla euroja Attendolle. Moni ajattelee nyt osakeantia. Totta, kaikki yrityskset tulee tuottaa myös voittoa,- mutta mikä on kohtuullinen voitto ajatelle terveuspalveluiden suunnittelusta ja sen vastuulllisesta hoitamisesta. Sen toiminnasta.
        Helli ajoilta muistanemme,- ettei mikään palvelu pelannut.

        Niin, itse ajattelen niiiiiiiiiiiiiiin takapajuisesti,- ettei edes teoriassa ole antaa maassamme hyvää hoitotasoa ihmiselle,- jonka elämän vaihe siirtyy vanhuuden päiville.On toisen ihmisen avun ja hoivan tarpeessa.
        Tämän päivän ihminen on ULOISTAUT KAIKEN, joka arkeen ja elämää liittyy. Ei halua tehdä käsin ja osalistumalla arjen pyörityseen,- vaan on valmiiden palvekuiden varassa. (elää kuin kerrostaloasukas).Ei osallistu vanhemoiensa / sukujuurensa vaalimiseen - hoitamiseen. On ulkoistettu Attendoille (kollektivisesti), joilta on vaatimassa tekemään ihmeitä. Hoitamaan omat vanhempansa yhteskunnan varoin.
        Elämmekö hölmölässä? vaiko tuulentuvissa pilvilinnoineen.

        Pohdin asiaa kollektiivisesti,- EN henkilöiden.


      • markku.lievonen

        >>Tämän päivän ihminen on ULOISTAUT KAIKEN<<

        Suomennettuna, siis ULKOISTANUT KAIKEN. Kova sana tänä aikana eli savoksi sanottuna vastuun kiertämisestä on kysymys.

        Ihminen ulkoistaa, kunta ulkoistaa ja toivotaan ettei Attendo enää ulkoista.


      • hmoilanen

        itsehän olette äänestäneet henkilöt kunnanvaltuustoon, joka on attendon tänne valinnut. mitä se tointaa valittaa, kun jonkun se palvelu on tuotettava....eikä tuo niin paha ole...sellaiset vaan valittaa ja liioittelee, jotka on jonkun yrittäjän puolella. eikä pikkupihalla riittäisi kaikkien vanhusten hoitamiseen tohmiksella tilat eikä taito...joten tässä mennään niin, että lääkäri päättää sekä vanhus itse myös toiveineen mihin kukakin sijoitetaan terveydentilan mukaan.


    • Päkmanni

      Ihan hyvin tavoiteltu, sillä tuo kuntien harrastama ulkoistaminen lähenee ulostamista.

    • Mietinpävaan

      Kunta säästää ja samalla rakentaa todella kalliin päiväkodin tikkalaan,koska siellä hän kunnan päättäjätkin asuu. Miksi yritetään rakentaa tikkalaan liikekeskusta eihän siellä ole kuin muutama korjaamo.

      • markku.lievonen

        Sepä se. Ihminen on sellainen itsekäs otus, joka ei voi nähdä puolueettomasti elinympäristönsä kehittämistä.
        Aina vetää omaan suuntaansa,- eikä näe siten kokonaisuutta. Laaja-alaista tasa-arvoista elinympäristönsä kehittämistä.
        Aivan sama tilanne ajatelle kansan edustaia. Mutta, silti mukavahan tiällä on elellä eli ellää niiden palkikoiden saattelemana, jotka ovat todelllisia ja käytettävissä,- eikä sitku............


    • Omainen

      Voi pöljä...ota asioista selvää ennenkuin kirjoittelet. Pikkupiha on toiminnassa eikä siellä ole sen ihmeempää hoitoa kuin muuallakaan. Vanhuksilla on eri asteisia sairauksia ja sen mukaan heidät sijoitellaan...kuka pärjää ja haluaa itse palvelutaloon, kuka vielä kotonaan ja kotisairaanhoito ym. käy apuna, kuka on jo niin dementoitunut ym. ei pysty kävelemään, että joutuu olemaan laitoshoidossa...

      ennemmin vetoaisin sukulaisiin sekä vanhuksen ystäviin, että käy katsomassa tarvitseeko vanhus lisäapua, juttuseuraa, ulkoiluttajaa, syöttäjää ym... ns. peräänkatsojaa...hoitopaikasta sekä asunnosta riippumatta. aina jotain apua vanhus tarvitsee....se on varma.

      sama myös kehitysvammaisten sekä mielenterveysasiakkaiden kanssa, kyllä hekin ovat ihmisiä siinä missä muut ja varmasti tekee hyvää katsoa sukulaisten myös heidän hoivan perään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3065
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe