kerron tapauksen jonka voitin kelasta

kokemus2006-2012

kerronpa oman tapauksen joka tapahtui vuosina 2006-2012. olin töissä raskaissa hommissa, edeltävinä vuosina oli jo selkä hemmetin kipeä ja lopulta en päässyt autoon istumaan. tutkittiin ja magneettikuviin menin. syy: selkärankareuma päällä välilevyt rikkoutuneet--> hoitoon välittömästi ambulanssilla 6 vuoden reumalääke kokeilu, selkäleikkaus yms. no arvaatteko mitä kela totesi tästä?

olen työkykyinen koska reumasairaus selkävaivat eivät estä raskasta työn tekemistä!!! eli s-päiväraha hylky tuli siitä sairaslomasta joka juuri alkoi 2006 kun diagnoosit todettiin.
tein valituksen kelaan,käsittelivät 3kk ja hylky uudestaan. olin ymmälläni ja liikkumaan en päässyt ja reumasairaus välilevyt rikki...mitä teen???
no viimeinen mahdollisuuteni oli muutoksenhakulautakunta: kirjoitin tilanteeni ja kaikki lääkärin lausunnot lääkesyönnit,määrät,diagnoosit yms niin he HYVÄKSYIVÄT sairaslomani!!!!
eli kela oli tahallaan katkonut sairaslomani ja pahoittelivat sen jälkeen tilannetta!
että olin rahattomana vuoden vaikka mitään syytä siihen ei ollut.
näinkin voi käydä vaikka on oikeasti sairas.
jouduin myös eläkkeelle tästä runbasta niin pilalla on ruumis. eli sairaita voi heitellä mihin vain mutta pitäkää lausunnot ja vedotkaa niihin.

14

430

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokemus2006-2012

      lisäys: minulla on kaikki lausunnot ja diagnoosit sekä kelan hylyistä ja niitten selityksistä tallessa , niin mietin olisikohan vaikkapa ilta-sanomat kiinnostunut kuulemaan miten kela käsittelee oikeasti sairaita ihmisiä vaikka juuri todetut vakavat vammat löytyi-

    • wqwqwqwa

      Ikäviä juttuja kaikinpuolin mutta ei näihin voi oikeesti ulkopuolinen ottaa kantaa ellei tiedä tismalleen kaikkia raportteja, on lääketieteellinen koulutus vakuutuslääketieteellinen koulutus (asia jota ei ole pääosalla lääkäreistä.

      Jokainen tapaus on oma yksittäistapauksensa ja sitten on vielä rajatapauksia jotka on yleensä ne tapaukset jossa päätös muuttuu valittamalla.

      • SairaanKaruTodellisuus

        Koska jutuistasi päätellen olet vakuutuslääkäri, niin voisitko vastata sivulla
        http://sairaankarutodellisuus.blogspot.fi/2018/01/vakuutuslaakari-tyokyvyton-tyokykyinen.html

        Oleviin kahteen numeroituun kysymykseen?

        Lainaus yllä olevalta sivulta:
        "
        Itsellä ei ole vakuutuslääketieteellistä koulutusta, joten pelkällä maalaisjärjellä ajatellen nämä päätökset tuntuvat minusta ”hieman oudoilta. Ja voisi jopa olettaa että, ainakin toisen päätöksen perustelut työkyvystäni olisivat vääriä.

        Sama potilas, sama päivä, samat lääkärinlausunnot, sama etuuksista päättävä taho, vain eri käsittelijät. Ja täysin päinvastaiset päätökset, (vakuutuslääketieteelliset arviot), sairastuneen ihmisen työkyvystä, samaan työhön.
        "
        Lisäksi voisit vastata vielä:
        Ovatko molemman päätökset oikeita?
        Vai onko tämäkin vain yksittäistapaus, jota ei voi kommentoida?

        Terveisin:
        Vakituisesta työsuhteesta sairaslomalla oleva, työkykyinen työtön työkyvytön työnhakija.


      • wqwqwqwa

        En ole vakuutuslääkäri. Olen kylläkin asiaa jonkun verran itseopiskellut itsekkäistä syistä jouduttaakseni omaa paperiruljanssiani. Senverran vilkaisin tuota linkkiäsi että pikavilkaisulla näyttää olevan niin että et ymmärrä sitä että eri etuisuuksilla on eri "työkyky"-määritelmät, joten sama päättäjä voi tehdä päinvastaisen ratkaisun riippuen mistä etuudesta on kysymys..

        Ja kuten sanoin tuossa aiemmin niin rajatapauksia on myös paljon ja silloin päätös voi muuttua päättäjän mukaan. Joku toinen on painottanut asiaa eri tavalla. Asiakkaallehan se näkyy radikaalisti suuntaan tai toiseen koska päätökset on joko tai, salomonin tuomioita ei jaella.


      • SairaanKaruTodellisuus

        Kiitos nopeasta vastauksestasi wqwqwqwa !
        Vastasit mm. seuraavaa:
        "
        … … Senverran vilkaisin tuota linkkiäsi että pikavilkaisulla näyttää olevan niin että et ymmärrä sitä että eri etuisuuksilla on eri "työkyky"-määritelmät, joten sama päättäjä voi tehdä päinvastaisen ratkaisun riippuen mistä etuudesta on kysymys..
        Ja kuten sanoin tuossa aiemmin niin rajatapauksia on myös paljon ja silloin päätös voi muuttua päättäjän mukaan. Joku toinen on painottanut asiaa eri tavalla. .... [...]
        "
        Olet oikeassa !!!,
        en todellakaan ymmärrä !!!

        , miten joku KELAn vakuutuslääk/käsittelijä/ratkaisija, voi tehdä päätöksen lakisääteisistä etuuksista päättäessään, pelkästään omien "työkykyky"-määritelmiensä/painotuksiensa perusteella. .

        Vakuutuslääkärien tyyliin/tapaan, hyvin sopivasti viet keskustelun muualle, itse asiasta. Eli vielä kertaalleen (kuten blogikirjoituksessani mielestäni, tuon hyvinkin selvästi esille):

        Lainaus viiittamastani blogin alkuteksteistä:

        Minulla on, kaksi KELAssa samalla päätöspäivämäärällä tehtyä päätöstä, joissa todetaan seuraavaa:
        · etuus1: myönnetään koska olen työkyvytön omaan työhöni,
        · etuus2: hylätään koska olen työkykyinen omaan työhöni.

        Palkkaan sidottu sairauspäiväraha minulta evätään, koska (vakuutuslääketieteellisen ”arvion” perusteella) olen työkykyinen omaan työhöni ja työmarkkinatuki (n.500e/kk) kuitenkin minulle myönnetään, koska olen työkyvytön omaan työhöni.

        Minä, kaikesta huolimatta, ainakin vielä toistaiseksi kuvittelen eläväni oikeusvaltiossa, jossa lakisääteisten etuuksien myöntämisestä, päätetään lakien, eikä erilaisten yksittäisten virkailijoiden/ihmisten omaksumien "määritelmien/painotusten" perusteella.

        Et sitten vastannut yhteenkään tekemääni kysymykseen (olivat vielä numeroituna ja vahvistettuna), eli entistä enemmän, omien henkilökohtaisten kokemusteni perusteella, toimintasi muistuttaa vakuutuslääkärin toimintaa. Lisäksi vain ” pikavilkaisun” perusteella kumoat pitkän ”rautalankamalli” kirjoitukseni. En ala sitä täällä toistamaan.

        Mutta, jätetään minun ”ymmärrykseni”, sekä wqwqwqwa:n mainitsemat ”työkyvyn määritelmien ja painotuksien” perusteella tekemät hylkäyspäätökset sikseen ja katsotaan mitä Suomen laki kertoo:
        lainaus saamastani hylätystä sairauspäivärahapäätöksestä:
        "
        [---]
        Lainkohdat
        Sairausvakuutuslaki 8 luku 4 § 2 mom.
        "
        Eli:
        https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2004/20041224#L8P4 -Sairausvakuutuslaki 8 luku
        "
        4 §
        Työkyvyttömyys
        Vakuutetulla on oikeus sairauspäivärahaan ajalta, jona hän on estynyt tekemästä työtään sairaudesta johtuvan työkyvyttömyyden vuoksi.

        Työkyvyttömyydellä tarkoitetaan sellaista sairaudesta johtuvaa tilaa, jonka kestäessä vakuutettu on sairauden edelleen jatkuessa kykenemätön tekemään tavallista työtään tai työtä, joka on siihen läheisesti verrattavaa.
        "

        Mielestäni voimassa oleva sairausvakuutuslaki laki määrittelee ” wqwqwqwa”:n mainitseman" työkyvyn määritelmän/painotuksen" hyvin selvästi :
        "Työkyvyttömyydellä tarkoitetaan sellaista sairaudesta johtuvaa tilaa, jonka kestäessä vakuutettu on sairauden edelleen jatkuessa kykenemätön tekemään tavallista työtään tai työtä, joka on siihen läheisesti verrattavaa."

        Ja sama suomeksi sanottuna: jos on kykenemätön tekemään omaa työtänsä, niin on sairauslain perusteella työkyvytön ja lakien mukaan oikeutettu sairauspäivärahaan.

        Ja jos KELAn sairauspäivärahaa ei ” wqwqwqwa”:n kertomien "erilaisten työkykymääritelmien tai painotusten" mukaan ole tarkoitettu ihmisille, jotka ovat työkyvyttömiä omaan työhönsä, niin kenelle tämä KELAn sairauspäiväraha on tarkoitettu?

        Ja vielä lainaus saamastani hyväksytystä työmarkkinatukipäätöksestä
        " Työkyvyttömyys ja voimassa oleva työsuhde eivät estä työmarkkinatuen maksamista, koska työkyvyttömyyseläkehakemuksesi on hylätty, eikä työnantajallasi ole tarjota työkykyysi sopivaa työtä"

        Eli vielä kertaalleen (kuten blogitkirjoituksessani mielestäni, tuon hyvinkin selvästi esille):
        Sairauspäiväraha minulta evätään koska olen työkykyinen omaan työhöni ja työmarkkinatuki minulle myönnetään koska olen työkyvytön omaan työhöni.

        Koska wqwqwqwa olet opiskellut näitä ( sattuneesta syystä minäkin ), niin huomasit varmaan myös seuraavan:

        Koska olen sairaslomalla vakituisesta työsuhteesta, niin työmarkkinalain perusteella, minulle voidaan myöntää työmarkkinatuki VAIN jos minut on todettu työkyvyttömäksi omaan työhöni.

        Vakuutuslääkäreiltä on jäänyt vielä pieni "valuvika" tähän hienoon vakuutuslääketiedesysteemiin.
        https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2002/20021290#L3P3 -Työttömyysturvalaki 3 § Työkyvyttömyys
        "
        .... Jos työnhakija on työ- tai virkasuhteessa edellytetään lisäksi, ettei hänen työnantajallaan ole tarjota hänelle hänen työkykynsä mukaista työtä ...
        "

        Jokainen voi itse tarkistaa, paljonko tämä työkykymääritelmä poikkeaa, KELAn sairauspäivärahan eli sairausvakuutuslain työkyvyttömyyden määritelmästä (yllä oleva finlexin teksti).

        Terveisin:
        Vakituisesta työsuhteesta sairaslomalla oleva, työkykyinen työkyvytön työtön työnhakij


      • 113113
        SairaanKaruTodellisuus kirjoitti:

        Kiitos nopeasta vastauksestasi wqwqwqwa !
        Vastasit mm. seuraavaa:
        "
        … … Senverran vilkaisin tuota linkkiäsi että pikavilkaisulla näyttää olevan niin että et ymmärrä sitä että eri etuisuuksilla on eri "työkyky"-määritelmät, joten sama päättäjä voi tehdä päinvastaisen ratkaisun riippuen mistä etuudesta on kysymys..
        Ja kuten sanoin tuossa aiemmin niin rajatapauksia on myös paljon ja silloin päätös voi muuttua päättäjän mukaan. Joku toinen on painottanut asiaa eri tavalla. .... [...]
        "
        Olet oikeassa !!!,
        en todellakaan ymmärrä !!!

        , miten joku KELAn vakuutuslääk/käsittelijä/ratkaisija, voi tehdä päätöksen lakisääteisistä etuuksista päättäessään, pelkästään omien "työkykyky"-määritelmiensä/painotuksiensa perusteella. .

        Vakuutuslääkärien tyyliin/tapaan, hyvin sopivasti viet keskustelun muualle, itse asiasta. Eli vielä kertaalleen (kuten blogikirjoituksessani mielestäni, tuon hyvinkin selvästi esille):

        Lainaus viiittamastani blogin alkuteksteistä:

        Minulla on, kaksi KELAssa samalla päätöspäivämäärällä tehtyä päätöstä, joissa todetaan seuraavaa:
        · etuus1: myönnetään koska olen työkyvytön omaan työhöni,
        · etuus2: hylätään koska olen työkykyinen omaan työhöni.

        Palkkaan sidottu sairauspäiväraha minulta evätään, koska (vakuutuslääketieteellisen ”arvion” perusteella) olen työkykyinen omaan työhöni ja työmarkkinatuki (n.500e/kk) kuitenkin minulle myönnetään, koska olen työkyvytön omaan työhöni.

        Minä, kaikesta huolimatta, ainakin vielä toistaiseksi kuvittelen eläväni oikeusvaltiossa, jossa lakisääteisten etuuksien myöntämisestä, päätetään lakien, eikä erilaisten yksittäisten virkailijoiden/ihmisten omaksumien "määritelmien/painotusten" perusteella.

        Et sitten vastannut yhteenkään tekemääni kysymykseen (olivat vielä numeroituna ja vahvistettuna), eli entistä enemmän, omien henkilökohtaisten kokemusteni perusteella, toimintasi muistuttaa vakuutuslääkärin toimintaa. Lisäksi vain ” pikavilkaisun” perusteella kumoat pitkän ”rautalankamalli” kirjoitukseni. En ala sitä täällä toistamaan.

        Mutta, jätetään minun ”ymmärrykseni”, sekä wqwqwqwa:n mainitsemat ”työkyvyn määritelmien ja painotuksien” perusteella tekemät hylkäyspäätökset sikseen ja katsotaan mitä Suomen laki kertoo:
        lainaus saamastani hylätystä sairauspäivärahapäätöksestä:
        "
        [---]
        Lainkohdat
        Sairausvakuutuslaki 8 luku 4 § 2 mom.
        "
        Eli:
        https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2004/20041224#L8P4 -Sairausvakuutuslaki 8 luku
        "
        4 §
        Työkyvyttömyys
        Vakuutetulla on oikeus sairauspäivärahaan ajalta, jona hän on estynyt tekemästä työtään sairaudesta johtuvan työkyvyttömyyden vuoksi.

        Työkyvyttömyydellä tarkoitetaan sellaista sairaudesta johtuvaa tilaa, jonka kestäessä vakuutettu on sairauden edelleen jatkuessa kykenemätön tekemään tavallista työtään tai työtä, joka on siihen läheisesti verrattavaa.
        "

        Mielestäni voimassa oleva sairausvakuutuslaki laki määrittelee ” wqwqwqwa”:n mainitseman" työkyvyn määritelmän/painotuksen" hyvin selvästi :
        "Työkyvyttömyydellä tarkoitetaan sellaista sairaudesta johtuvaa tilaa, jonka kestäessä vakuutettu on sairauden edelleen jatkuessa kykenemätön tekemään tavallista työtään tai työtä, joka on siihen läheisesti verrattavaa."

        Ja sama suomeksi sanottuna: jos on kykenemätön tekemään omaa työtänsä, niin on sairauslain perusteella työkyvytön ja lakien mukaan oikeutettu sairauspäivärahaan.

        Ja jos KELAn sairauspäivärahaa ei ” wqwqwqwa”:n kertomien "erilaisten työkykymääritelmien tai painotusten" mukaan ole tarkoitettu ihmisille, jotka ovat työkyvyttömiä omaan työhönsä, niin kenelle tämä KELAn sairauspäiväraha on tarkoitettu?

        Ja vielä lainaus saamastani hyväksytystä työmarkkinatukipäätöksestä
        " Työkyvyttömyys ja voimassa oleva työsuhde eivät estä työmarkkinatuen maksamista, koska työkyvyttömyyseläkehakemuksesi on hylätty, eikä työnantajallasi ole tarjota työkykyysi sopivaa työtä"

        Eli vielä kertaalleen (kuten blogitkirjoituksessani mielestäni, tuon hyvinkin selvästi esille):
        Sairauspäiväraha minulta evätään koska olen työkykyinen omaan työhöni ja työmarkkinatuki minulle myönnetään koska olen työkyvytön omaan työhöni.

        Koska wqwqwqwa olet opiskellut näitä ( sattuneesta syystä minäkin ), niin huomasit varmaan myös seuraavan:

        Koska olen sairaslomalla vakituisesta työsuhteesta, niin työmarkkinalain perusteella, minulle voidaan myöntää työmarkkinatuki VAIN jos minut on todettu työkyvyttömäksi omaan työhöni.

        Vakuutuslääkäreiltä on jäänyt vielä pieni "valuvika" tähän hienoon vakuutuslääketiedesysteemiin.
        https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2002/20021290#L3P3 -Työttömyysturvalaki 3 § Työkyvyttömyys
        "
        .... Jos työnhakija on työ- tai virkasuhteessa edellytetään lisäksi, ettei hänen työnantajallaan ole tarjota hänelle hänen työkykynsä mukaista työtä ...
        "

        Jokainen voi itse tarkistaa, paljonko tämä työkykymääritelmä poikkeaa, KELAn sairauspäivärahan eli sairausvakuutuslain työkyvyttömyyden määritelmästä (yllä oleva finlexin teksti).

        Terveisin:
        Vakituisesta työsuhteesta sairaslomalla oleva, työkykyinen työkyvytön työtön työnhakij

        Pätkäpölvästin vuodatusta!


      • SairaanKaruTodellisuus

        Kiitos asiallisesta, hyvin perustellusta ja vakuutuslääkäreiden kanssa "taistelua" käyvien sairaiden/työkyvyttömien elämää helpottavasta kommentistasi.

        Kertoisitko vielä mitä tarkoittaa termi "pätkäpölvästi" ?

        On itselle aivan outo termi, eikä näytä googlekaan tuntevan.


    • puolitelat

      eli liikuntakyvytön rullatuolipotilas oli kykenevä vaikkapa metsurinhommiin, puolitelat rullatuoliin ja tukkimetsään vaan.
      VOI PYHÄ HEMMETTI!!!!!!

    • 123-321

      Neliraajahalvauksessakin voi alkuun tulla hylkypäätös, jos pystyy puhumaan. Lukuisissa töissä tarvitaan puhekykyä.

      Muutoksenhaun kautta voisi tilanne muutua.

      • wrewrwerewr

        yksittäistapauksia vain


      • aikojaeletty

        eli periaatteessa kaikki lievemmät kuin halvaantumispotilaat ei saa sairaslomaa koska eivät ole vakavasti sairaita? oookei että semmosta nykyään.


      • sairaanKaruTodelllisuus

        Kuten totesit, niin tämä on sairrastuneen, sairaan karua todellisuutta :

        https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005003345.html Työkyvyttömiä roikkuu yhä kortistossa – ”70 000:lla ei mitään asiaa työmarkkinoille”

        https://www.suomenuutiset.fi/ronkainen-vakuutuslaakareiden-mielivalta-lopettava-koskettaa-suoraan-tai-valillisesti-jopa-puolta-miljoonaa-suomalaista/

        Vissinin ainut miten tähän epäkohtaan voi vaikuttaa on , niin käykääpä ”äänestämässä” ja pistäkää jakoon:

        https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2787 Asiantuntijalääkärit pois Kelasta
        https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2745 Työkyvyn arvioinnin valta takaisin potiladen lääkäreille työkyvyn arvioinnissa

        Terveisin:
        Vakituisesta työsuhteesta sairaslomalla oleva, työkykyinen työkyvytön työtön työnhakija.


    • koulukunniaan

      itse sairastan selkäsairautta, yms 5 muuta ikävää sairautta joka johti alaraajan halvaantumiseen koska 4 välilevyä oli räjähtänyt ja sitä ei leikattu heti. nesteet valuivat ulos ja aiheutti tulehtumista yms. liikuntakyvytön siis.
      jouduin kuntoutukseen viitenä vuotena, siellä eräs mieslääkäri totesi että uimalla paranee minun sairauteni. no hankalahan se on uida jos ei pääse liikkumaan kun jalat ei toimi ja uidakkin pitäisi osata. näin minutkin meinattiin "osaavan" lääkärin käsissä tuomita täysin terveeksi.

      tämän tapauksen jälkeen kirjoitin omakohtaisen kertomuksen lääkärin todistukset(korjatut sellaiset) sekä maininnan ympäripyöreistä lausunnoista jossa vääristellään potilaan terveydentilaa.

      älkää missään nimessä ottako vastaan lausuntoa sellaiselta "lääkäriltä" jossa sinun terveydentilaa vääristellään tahallisesti jotta vakuutusyhtiö katsoo sinut terveeksi, EI NÄIN!

      tuommoiset paskanjauhaja valelääkärit tulee ilmoittaa välittömästi ilmi ihmisten julkisuuteen. ihmisten diagnooseja ja sairauksia ei saa vähätellä eikä pimitellä vaan kerrottava niin kuin ne todellisuudessa oikeasti on.

      pitäkää lausunnot tallessa, etenkin ne "pyöristellyt,vähätellyt" jotta ne voi lähettää eteenpäin ja tulkita virheelliseksi.
      lopuksi vielä sanon että on olemassa hyviä,päteviä lääkäreitä mutta seassa on niitä huonoja jotka tekevät vääriä päätelmiä tahallisesti, johtuneeko käsky tehdä näin jostain ylemmältä taholta jotta saataisiin tilastoja paremmaksi....?

      • asiaaa

        Tässä edellä on ASIAA!
        Juuri näin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      47
      3065
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2301
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      122
      1680
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      100
      1543
    5. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1067
    6. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      169
      934
    7. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      44
      901
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      175
      846
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      71
      791
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      14
      754
    Aihe