PHP-Holding osakeparin myynti?

Kuolinpesän_osakas

Tervehdys.

Perikunnalla on PHP-Holding A ja K osakkeet. DNA/PHP tarjoaa osakkeesta 1400 euroa, eli osakeparista 2800 euroa. Sijoittajat tarjoavat parhaimmillaan tarjouksissaan noin 3500 euroa, ja netin huutokaupoissa on myyty yli 4000 eurolla (pari).

Kysymys kuuluukin, että miten näiden myynti käytännössä hoituu? Helpointa olisi myydä PHP:lle, kaikki hoituisi heidän kauttaan jne. mutta rahallinen menetys on aika suuri. Jos laitan huutokauppaan myyntiin, niin mitä näillä käytännössä tehdään kaupan sulkeuduttua? Osakekirjat tietysti ostajalle ja merkintä PHP:n rekisteriin myynnistä, mutta meneekö joitain viranomaismaksuja tms. ja kuka ne myyntitilanteissa hoitaa?

Kiitokset asiallisista vastauksista jo etukäteen.

122

45344

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyviä.sijoituksena

      Varainsiirtoveron kaupassa maksaa ostaja.
      Privanet.fi näet hintatason, sitä kautta voinee tarjota myyntiin.

      Viimeinen kauppa 5.1.-18 ollut 1975,-/kpl eli melkein 4 t-euroa pari.
      Tämänhetkinen ostotarjoustaso 1750,- joka onkin mainitsemasi tarjoustaso.

      Esim. Taloustaito-lehdessä on ollut juttu näistä https://www.taloustaito.fi/Sijoitukset/Muut-sijoitukset/Puhelinosake-myyntiin-Tarkista-paras-hinta/

      Eräs puhelinosakkeita haaliva taho on puhelinosake.com.
      http://www.puhelinosake.com/verotus.html

      Tuottavat muuten erittäin hyvää osinkoa pienellä osinkoveroprosentilla.
      En myisi missään tapauksessa, vaan ostaisin osakkeet itselleni perikunnalta.

      • huutaajaa

        Privanetissa maksat puolet varainsiirtoverosta ja välityspalkkion 2% eli yhteensä 2,8%


    • Kuolinpesän_osakas

      Kiitos. Kerrankin Suoli24:ssä saa asiallisen vastauksen. Odotamme vielä osingot tältä vuodelta ja sitten huutokaupalla myyntiin. Kun on monta osakasta niin osingot pienet ja toisaalta pitää maksaa paljon jotta osakkeet saa itselleen.

    • 25_osaketta_ostanut

      Missään tapauksessa ei kannata myydä php holdingille, eikä suurille ostajille, joiden ainut tavoite on yrittää huijata liian alhaisella ostohinnalla epätoivoista tai tietämätöntä myyjää. Tori.fi tai huuto.net. Ostajan kanssa Lahteen konttorille, mukana veron maksusta kuitti. Hoituu näppärästi. Alle 4000 ei kannata myydä.

      • 25_osaketta_ostanut

        Päivitys hintaan. Tänän hetken minimihinta osakeparille liikkuu 4500-5000 mutta itse en myisi alle 7000,-


      • privanetinKurssi

        2300€/osake maksettu viimeksi Privanetissa.


      • en.myisi.missään.tapauks
        privanetinKurssi kirjoitti:

        2300€/osake maksettu viimeksi Privanetissa.

        Koska PHP:n osakkeet eivät ole julkisesti noteerattuja, niiden käypä hinta on paljon alempi kuin niiden laskennallinen arvo.

        Järjestelyt vanhoissa puhelinyhtiöissä ovat viime vuosina eri puolilla Suomea nostaneet osakkeiden arvoja oikeille tasoilleen.

        Sitä PHP:nkin kohdalla odotellessa osakkeet kannattaa aivan ehdottomasti pitää.
        Samalla on mukava nostella muhevat osingot talteen (huomioiden myös reilusti pienempi osinkovero kuin pörssinoteeratuissa yhtiöissä).


    • Josku

      Laitoin myyntiin osakeparin, ja sain komelta yksityiseltä kirjallisen tarjouksen. Yllättävästi kaikki olivat pre paidon takana olevia bulvaaneja....nyt jäitä hattuun, tämä on hyvä osake,

      • omat-ei-myynnissä

        DNA:n yhtiökokous päätti äskettäin messevistä osingoista, joten jäämme odottamaan paljonko PHP jakaa tulevasta osinkopotistaan osakkeenomistajilleen.

        PHP on erittäin hyvä osake, jonka jokainen voi päätellä jo siitäkin, että osoitteellista suoramarkkinointia satelee postilaatikkoon monta ostovonkauskirjettä vuodessa.
        Lehtien ostetaan-palstoista puhumattakaan.


    • Kuolinpesän_osakas

      Kiitos vastauksista. Meinasimme odotella nuo osingot ja laittaa sitten osakkeet myyntiin. Tai periaatteessa voisi laittaa jo ennen sitä kun tietäisi paljonko tulee ja laittaa sen verran korkeamman hinnan. Mutta kyllä se sinne ainakin 5000 euroon menee, siis hintapyynti.

    • Niil0

      Hyvää kesksutelua aiheesta, itse sain tammikuussa tarjouksen 2100/osake, ja olin laittamassa myyntiin. Nyt huomasin tosiaan myös, että niistä maksetaan noin 2500/osake. Jos tuon joku tarjoaa kaikista osakkeistani, niin melko varmasti lyön kättä eteen.

    • en.myisi.missään.tapauks

      Kannattaa huomioida, että koska PHP:n osakkeet eivät ole julkisesti noteerattuja, niiden käypä hinta on paljon alempi kuin niiden laskennallinen arvo.
      Mikäli aivan välttämätöntä pakkoa osakkeiden myynnille ei ole, kannattaa ehdottomasti pitää ne.
      Osinkotuottokin on kasvanut nopeasti ja on matalammin verotettu kuin pörssiyhtiöillä.

      • Ei-kannata-myydä-PHT.tä

        Erinomaista osinkotuottoa tiedossa mikäli hallituksen osinkoesitys toteutuu.
        ESS tänään:

        "PHP Holding aikoo maksaa tänä keväänä osinkoa 180 euroa osaketta kohti.

        Yhtiö julkisti hallituksensa osinkoesityksen aamun Etelä-Suomen Sanomissa. Asiasta päättää yhtiökokous 17. huhtikuuta Lahdessa.

        Toteutuessaan osinko olisi PHP:n historian suurin. Edellinen ennätys syntyi keväällä 2007. Silloin maksettiin "juhlaosinko" vuodelta 2006, jolloin PHP täytti sata vuotta.

        Vuosi sitten keväällä PHP maksoi 100 euroa osaketta kohti, ja sitä ennen osinko oli 35 euroa."

        Eli osakeparille 360 euron osingot, miinus verot 7,5 %.
        Varsin hyvä yli 7 % osinkotuotto, osakeparin 5000 eur hinnalle.


    • kiitosvinkeistä

      Etsiskelin tässä itsekin tietoa ja tämä lanka sattui kohdalle. Tarjosivat juuri nljää tonnia osakkeista yhteensä ja pisti jo vähän miettimään. Taidan kuitenkin odotelle kunnes tarjoavat viittätonnia.

    • Kuolinpesän_osakas

      Nyt on myynti ajankohtaista. Kävin kysymässä käytännön neuvoja Vuorikatu 35:ssä PHP:n pisteellä. Ei tullut apuja. Ei kuulemma osata neuvoa kun kyseessä on kuolinpesän osake, ja varsinkin kun olemme mahdollisesti myymässä muille. "Ostaja neuvoo"....

      Eli: Kuolinpesässä on neljä osakasta. Jos laitamme osakkeet esim toriin myyntiin, ja yksityishenkilö (tai bulvaani, ihan miten vaan...) sen ostaa niin miten asiat käytännössä etenee? Ostaja maksaa meille osakkeet, ja maksaa varainsiirtoveron. Viemmekö me paperit PHP:lle omistajan vaihtamiseksi? Maksaako ostaja meille koko pyydetyn summan, ja me juttelemme sen jälkeen verottajan kanssa mahdollisen myyntivoittoveron maksamisesta? Sellainen varmaan tulee maksettavaksi, vaikkakin potti menee neljälle jakoon....

      Kiitokset taas etukäteen.

      • harmittaako

        Oon minäkin miettiny, josko kaksi oaketta laittais myyntiin. Eli yhteensä 4000 euroa niistä on tarjottu juurikin tuollaisen luukusta tipahtaneen tarjouksen muodossa. Niitä on nyt tullut tasaiseen tahtiin. Mutta sittenkin vielä epäröin, kannattaako nyt myydä? Onko osakkeen suunta nousussa ja sitten harmittaa! ?


      • Kuolinpesän_osakas
        harmittaako kirjoitti:

        Oon minäkin miettiny, josko kaksi oaketta laittais myyntiin. Eli yhteensä 4000 euroa niistä on tarjottu juurikin tuollaisen luukusta tipahtaneen tarjouksen muodossa. Niitä on nyt tullut tasaiseen tahtiin. Mutta sittenkin vielä epäröin, kannattaako nyt myydä? Onko osakkeen suunta nousussa ja sitten harmittaa! ?

        Älä sillä 4000 eurolla myy ulkopuolisille. Sen saat suoraan PHP:ltäkin kun viet osakekirjat sinne. Ja PHP myy ne eteenpäin kalliimmalla, niin lukee heidän sivuillaan. Jos helpolla haluaa päästä ja tuo 4000 riittää, niin sitten tietysti. Mutta Privanetissäkin niitä ostetaan 4400 eurolla (tosin siellä on pieni välityspalkkio), parhaan hinnan saat vapailla markkinoilla.

        Mutta tosiaan vielä odottelen itse tuota ohjeistusta miten toimia myynnin jälkeen.


      • Jone3kpl

        Yhtään kauppaa ole näkynyt Privanetissa 7.8.2018 jälkeen? Kumma hiljaisuus ottaen huomioon kuitenkin että DNA heiluu koko ajan isolla listalla.


      • Kuolinpesän_osakas

        Taitaa kaupat käydä Privanetin ulkopuolella. Itse myin osakkeet muuta kautta viime viikolla, ja osatajalle oli tulossa muitakin myyjiä samalle päivälle.


      • tuotot.omaan.taskuun
        Kuolinpesän_osakas kirjoitti:

        Taitaa kaupat käydä Privanetin ulkopuolella. Itse myin osakkeet muuta kautta viime viikolla, ja osatajalle oli tulossa muitakin myyjiä samalle päivälle.

        Erittäin hyvää edullisesti verotettua osinkotuottoa tuottavaa osaketta ei kannata myydä. Tai sitten saatava myyntihinta pitää olla erittäin hyvä, mutta tähän asti hinta on ollut hyvä vain ostajille - eipä niitä osakkeita ilman saavutettavaa taloudellista etua ole ollut mitään mieltä ostella.
        Mielenkiintoista olisikin tietää millä hinnalla osakkeet omistajaa ovat vaihtaneet tänä päivänä.


    • Kuolinpesän_osakas

      Laitoin myynti-ilmoituksen pariin paikkaan ja hinnaksi "tarjoa". Alin tarjous oli 3000 euroa... Privanetin hinnat menee aika lailla siihen korkeimpaan tarjoukseen. Eiköhän ne siellä 4500-5000 euroa / osakepari ole millä tällä hetkellä ostetaan ja myydään.

    • Gideon

      PHPholding Oy omistaa noin 35 000 000 kpl Dna osaketta. K ja A osakkeita PHPholdingissa yhteensä noin 203000kpl. Hex-noteeraus DNA-osakkeelle tänään on 20€/kpl.


      Toisin sanoen PHPholding Oy osakkeen arvo on noin:

      35000000kpl x 20€/kpl=700 000 000€ on PHPholdingin yhtiön arvo.

      700 000 000€ : 203 000 kpl=3500€/kpl A- tai K-osake


      Siis vanha hyvä K A php-puhelinosakkeen arvo on noin 7000€. Elisan esimerkin mukaan HEX-nousupotentiaali on noi kaksinkertainen eli parissa vuodessa arvon voisi olettaa nousevan jopa 15000€.

      • kuolinpesän_osakas

        Mielenkiintoinen laskukaava, ja käy järkeenkin. Tosin kukaan ei maksa siitä 7000 euroa. Pitkään oli myynnissä tarjousten perusteella, ja tosiaan alle 5000 euron jäi jokainen tarjous. Tähän käy sama kuin mihin tahansa käytetyn tavaran myyntiin jolle ei ole määritetty tarkkaa arvoa: tuotteen hinta on se millä myyjä suostuu myymään ja minkä ostaja suostuu maksamaan.


      • Annikapa

        Onko laskuissasi PHP:n Findan kautta omistamat DNA:t?

        Käsittääkseni nyt on tarkoitus kevyellä verotuksella maksella kassaa ulos omistajille, joten jo pelkän luovutusvoittoveron tähden voi olla viisaampaa ottaa rahat ulos osinkoerissä.

        Meillä kuolinpesällä muutama, emme myy. Yksi tuttu myi, muttei onnistunut osoittamaan verottajalle hankinta-aikaa tai hintaa (joskus 90-luvun alussa), joten joutui maksamaan melkein koko hinnasta sen 30% veroa.


    • Samuelson

      Ja OTC-sijoitus tarjoaa nyt osakeparista mukisematta 5000 €, - taitaa olla hyvät tuotto-odotukset, arvaan ? Eli ei vielä myyntiin, katsotaan rauhassa, kuinka korkealle hinta per osakepari nouseekaan seuraavien 2 - 5 vuoden aikana ?

      • tuotot.omaan.taskuun

        Ei missään nimessä PHP:tä myyntiin.

        Vaikka listaamattomien osinkoverotus tulee varmaankin vähän nousemaan jos vasemmisto nousee hallitusvastuuseen, niin tuoton ollessa erinomainen ei kuitenkaan missään nimessä kannata hyvin lypsävää lehmää hävittää.


      • Hobo

        Katselen tätä vanhempieni asialla: OTC-sijoitus tosiaan tarjoaa heille nyt osakeparista 5000€ ja maksavat lyhentämättömänä kauppasumman ilman kuluja ja hoitavat varainsiirtoveron kokonaisuudessaan. Tässähän silti tulee myyjälle osakkeiden myyntivoitosta perittävä pääomavero (30% < 30000€ pääomatulosta) ja hankintameno-olettamalla yli 10 vuoden omistuksella voi vähentää 40% myyntihinnasta ja näinollen pääomavero tulisi tuolla 5000€:lla myytäessä olemaan 3000€/30% eli 900€. Olenko oikeassa??


    • Keepponen

      No pompsahtaa hinta !!!
      Telenor osto DNA enemmistön.
      JEE !!

    • Ohessa

      Hieno homma. Saadaan hyvät resurssit, osaava hallitus ensimmäisenä ja osakkeet nousuun sitä kautta vieläpä lisää.

    • PostiPeku

      Yhden A K osakkeen arvo kaupan jälkeen?

      • PahusMikäVoitto

        6000 €
        Jos A Kn niin 12000 € yhteensä.
        Ainakin


      • Postipeku
        PahusMikäVoitto kirjoitti:

        6000 €
        Jos A Kn niin 12000 € yhteensä.
        Ainakin

        No PostiPeku ei pistä yhtään vastaan jos yli 1oooo€ mennään. Milloinkohan osingot on maksussa? G


      • Juupajuh
        PahusMikäVoitto kirjoitti:

        6000 €
        Jos A Kn niin 12000 € yhteensä.
        Ainakin

        About 5000 osake näyttää olevan, pari siis kymppitonnin. Aika hyvin on yhdistyksen osuustodistus nostanut arvoaan aikojen saatossa


      • Anonyymi

        Ostin Lahden keskinäisen puhelin yhdistyksen osakkeen, vuonna1973 silloinen hinta oli 700 mk jonkin verran on hinta tullut ylöspäin. Ensi vuoden osinko saattaa olla jo 1000 € joten ei kannata myydä vielä.


    • Huonotuuri

      Myin muutamia vuosia sitten a-k osakkeet 1300e, siitä vielä veroa yli 200€ muistaakseni.
      Odottelin vuosia milloin dna menee pörssiin, että saisi enemmän. Mutta menivät pörssiin vielä vuosia sen jälkeen kun myin osakkeet.
      En osaa nyt harmitella, kun vuosia odotin jotain tapahtuvan. No nyt tapahtui. Onnea niille, joilla osakkeita on jäljellä. Minulla huono tuuri.

    • Keepponen

      ESS:n mukaan parihinta 9000 €.

      • hipheiHillotvei

        P-H:n Hyvinvointiyhtymä myi muutama kuukausi sitten ison kasan PHP-osakkeitaan 2400 eur kpl. Semmosta se on yhteisen omaisuuden myynti. Onnittelut ostajalle, loisto-ostos!


    • Heipparallaa22

      Siinä meni taas yksi kotimainen yritys.

      • Anonyymi

        Voithan ostaa DNAta pörssistä itsellesi niin paljon kuin haluat....


    • Anonyymi

      ESS 18.4.2019
      PHP Holdingin osinko nousee tänä keväänä jälleen ennätykseen.
      Yhtiön hallitus esittää 6. toukokuuta kokoontuvalle yhtiökokoukselle, että kullekin osakkeelle maksettaisiin osinkoa 230 euroa.
      Osakeparille on luvassa 460 euron osinko, kun viime vuoden keväällä vastaava kahden osakkeen osinko oli 360 euroa.

    • Anonyymi

      Ensi vuonna osingot jopa TONNIN !!! älkää myykö jos ei ole ihan pakko,odotellaan vielä muutama vuosi.

    • Anonyymi

      ESS 18.4.2019
      Ennätys on vasta esimakua: PHP:n "isojako" voi nostaa osingon yli tonniin.
      PHP Holdingin osinko nousee tänä keväänä 230 euroon osaketta kohti. Se on jälleen uusi ennätys.

      Lahtelaisyhtiön hallitus esittää 6. toukokuuta kokoontuvalle yhtiökokoukselle, että kullekin osakkeelle maksettaisiin osinkoa 230 euroa.
      Osinkoehdotus tuli julki torstaina PHP:n yhtiökokouskutsussa Etelä-Suomen Sanomissa.

    • Anonyymi

      Tästähän tulee kivat lomarahat tänä vuonna !

      Ja saa muuten OTC-sijoituksen, -ja muut jobbarit lähetellä ostotarjouksiaan / soitella ihan vapaasti, EI lähde osakepari myyntiin ihan pikkurahalla !

      ESS 18.4.2019
      Kesäkuussa käteen 425,50

      PHP:llä on vielä lähes 40 000 osakkeenomistajaa. Useimmilla on kaksi osaketta. Heidän osinkonsa olisi yhteensä 460 euroa, josta vähennetään veroa 7,5 prosenttia. Tilille tulee 425,50 euroa viimeistään 14. kesäkuuta.

      • Anonyymi

        Tuo veroprosentti tulee kasvamaan eli eipä käteen jääkkään enään niin paljon kuin monet ovat tuuletelleet... :/
        Tuleva vasemmistohallitus korottaa veroja, etenkin listaamattomien yritysten verotusta.
        Pienomistajat, kuten PHP.n monet omistajat maksavat kovenpaa veroa, mutta suuret omistajat pääsevät todennäköisesti edelleen vähällä...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo veroprosentti tulee kasvamaan eli eipä käteen jääkkään enään niin paljon kuin monet ovat tuuletelleet... :/
        Tuleva vasemmistohallitus korottaa veroja, etenkin listaamattomien yritysten verotusta.
        Pienomistajat, kuten PHP.n monet omistajat maksavat kovenpaa veroa, mutta suuret omistajat pääsevät todennäköisesti edelleen vähällä...

        Listaamattomien veroprosentin pienellä korottamisella ei ole juurikaan väliä. Isoa korotustahan ei tule jos sitä yleensä tulee, eikä sitä ilmeisesti ehdi tulla tänä vuonna joka tapauksessa. Ikäväähän se tietysti on, jos veroa korotetaan.

        Sitäpaitsi hallituspohjahan ei ole vieläkään selvillä, joten verokiimaisten vasemmistolaisten hallitushan ei vielä ole mitenkään kirkossa kuulutettu.

        Sijoituksissa ei verotus edellä kannata muutoinkaan mennä, hallituksia tulee ja menee.
        PHP kannattaa sen sijaan pitää salkussa ja heittää paperinkeräykseen ostotarjoukset.
        Osakeparin arvo on DNA-kaupan jälkeen niin korkea, ettei myynnissä tarjotuilla pikkusummilla ole mitään mieltä.


    • Anonyymi

      Eikä osakeparista kannata nyt luopua ihan lähitulevaisuudessakaan, ellei ole ihan pakko, - koska tuotto-odotukset ovat hyvät:

      Odotettu "isojako" voi alkaa vasta vuoden kuluttua. On melko todennäköistä, että "kertarysäystä" ei tule. PHP-omaisuuden siirtyminen osakkaille vie useita vuosia, koska siten osakkaat pääsevät mahdollisimman alhaisella verotuksella.

      Pari vuotta sitten tuli julki linjaus, jonka mukaan PHP:n omaisuus muutettaisiin osakkeenomistajille "likvidiin muotoon" eli rahaksi tai helposti rahaksi muutettavaksi 5–10 vuoden kuluessa.

      – Näin laskien jäljellä olisi 3–8 vuotta. Päätöksiä aikataulusta tai toimintatavoista ei ole vielä. Hallitus alkaa pohtia käytännön toimia yhtiökokouksen jälkeen, PHP:n toimitusjohtaja Ari Turunen kertoo.

      Hän ei ota kantaa mahdollisiin tuleviin osinkoihin, mutta omaisuuden jako edellä mainitussa aikataulussa tarkoittaisi 600 – 1 500 euron osinkoa osaketta kohti vuodessa.

    • Anonyymi

      Osakepaperit tiukasti laukussa...

      Mitä PhP:n hallitus tekee rahatukulla? Oliko joku yhtiökokouksessa?

      • Anonyymi

        Jakaa omistajille Ottelan jo kaksi vuotta sitten lupaamassa tahdissa. Eli kahdeksassa jäljellä olevasta siitä kymmenestä alkuperäisestä vuodesta mahdollisimman verohyödyllisellä tavalla. Ottela varmisti kokouksessa exitin aikataulun.


    • Anonyymi

      Mitä PhP tekee rahoilla - hyvä kysymys.

      Ilman DNA:ta ei ole osinkoja...

      • Anonyymi

        Osinkoja pystyy huojenetusti jakamaan 8 prosenttia osakkeen laskennallisesta arvosta. Ei siihen DNAta tarvita.....
        Pelkona tietenkin toi Rinne ja Vassarit... Siis osinkoverotuksen.


    • Anonyymi

      Mikä on tulevaisuus? Kannattaako myydä 3000 €/ osake?

      • Anonyymi

        Ei ja vielä kerran EI.


    • Anonyymi

      Entä sitten, kun PHP:n omaisuus on jaettu? Onko PHP:llä mitään toimintaa ja arvoa?

    • Anonyymi

      Onkohan mitään huhuja, olisiko lisäosinkoa tulossa jo tälle vuodelle?
      Olis rahan tarvis... ;)

      • Anonyymi

        Kuulin kyllä kanikonttorin tädiltä että joululahja tulossa??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuulin kyllä kanikonttorin tädiltä että joululahja tulossa??

        Hyvin se kanikonttorin täti tiesi ;)
        kiitos ja kumarrus!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvin se kanikonttorin täti tiesi ;)
        kiitos ja kumarrus!

        Juuri tämän minulle kertoi....


    • Anonyymi

      ESS 26-9-2019
      https://www.ess.fi/uutiset/talous/art2570463

      PHP esittää yllätysosinkoa: lokakuun lopussa jakoon peräti 1000 euroa osaketta kohti
      PHP:n osakkeenomistajat päättävät osingosta, jollaista ei ole ennen maakunnassa nähty yhtiöltä itseltään eikä kai muiltakaan yrityksiltä.

      PHP Holding aikoo jakaa lokakuun lopussa osinkoa 1 000 euroa osaketta kohti.

      Yhtiö ilmoitti torstaina Etelä-Suomen Sanomissa kutsuvansa koolle 9. lokakuuta Lahti-halliin ylimääräisen yhtiökokouksen, jossa esityslistan pääkohta on osinko.

      Yli satavuotiaan PHP:n osakkeenomistajat päättävät osingosta, jollaista ei ole ennen maakunnassa nähty yhtiöltä itseltään eikä kai muiltakaan yrityksiltä.

      PHP:llä on 38 900 osakkeenomistajaa. Heistä 36300 on päijäthämäläisiä yksityishenkilöitä, joista valtaosa omistaa kaksi osaketta yksin tai yhdessä puolisonsa kanssa. Tavallisen omistajan osinko on siis 2000 euroa.

      Perusosakkaan tilille on tulossa lokakuun lopussa 1 850 euroa, sillä PHP pidättää osingosta 7,5 prosentin veron, kuten teki myös kevään osingosta.

      Nyt esitetyn osingon lopullista veroa ei pysty tarkasti sanomaan, sillä osa osingosta on verovapaata ja pääosa verotetaan ansiotulona.

      Näin ollen useimmilla palkansaajilla ja myös monilla eläkeläisillä syksyn osingosta menee totuttua korkeampi vero, joka täsmentyy vasta verotuksen valmistuttua ensi vuoden puolella.

    • Anonyymi

      ESS 9.10.2019 PHP:n omistajat vahvistivat jättiläisosingon:

      https://www.ess.fi/uutiset/talous/art2573798

      PHP:n omistajat vahvistivat jättiläisosingon - asiantuntija kehotti varautumaan veroihin
      Syysosingosta menee pieni ennakonpidätys, mutta lopullisessa verotuksessa summasta voi lohjeta pois satasia.

      Takarivissä viittasi mies, nousi ja sanoi: "Kiitos!".

      Näin tuli avatuksi keskustelu ylimääräisestä osingonjaosta PHP Holdingin yhtiökokouksessa keskiviikkona Lahdessa.

      Muutaman puheenvuoron jälkeen kokouksen puheenjohtaja Mika Ståhlberg saattoi todeta hämmästyttävän suuren osingon tulleen hyväksytyksi.

      PHP Holdingin lähes 39 000 osakkeenomistajaa saavat 1 000 euron osingon osaketta kohti.

      Useimmilla on kaksi osaketta, joten lokakuun lopulla tilille tulee 1 850 euroa, sillä summasta vähennetään ennakonpidätystä 150 euroa.

      Sadonkorjuun tuntua

      Ennätyssuuren osallistujamäärän, noin 180 osakkeenomistajan kansoittamassa Lahti-hallin kabinetissa pidetty kokous sujui jouhevasti, valtaosin myönteisin puheenvuoroin.

      – Vähän niin kuin sadonkorjuuta, totesi pitkäaikainen omistaja Petri Helenius ennen kokousta, joka kesti tunnin.

      Osakas salin etuosasta olisi halunnut mittauttaa hallituksen ja toimitusjohtajan luottamuksen Hollannista kirjatun 7 miljoonan euron sijoitustappion takia. Luottamus voidaan käsitellä kuitenkin vasta kevään varsinaisessa yhtiökokouksessa.

      Osingolla oppia videotuomarointiin

      PHP:n syysosinko on ennätyksellinen, yhteensä yli 202 miljoonaa euroa. Siitä päijäthämäläisten omistajien osuus ylittää 100 miljoonaa euroa.

      Monen yksityishenkilön lisäksi tyytyväisiä ovat yritykset ja yhdistysaktiivit, kuten Lahden Erotuomarikerhon Seppo Kauppi ja Ari Lyytikkä.

      – Kerho tarvitsi aikanaan lankapuhelimia toiminnassaan, joten hankimme kaksi jäsenkirjaa. Osakkeita on nyt neljä. Voimme osingolla hankkia koulutusvälineiksi pari videotarkistusjärjestelmää, kertoi kunniapuheenjohtaja Kauppi, jota Lyytikkä kuvasi myös "todelliseksi puhelinmieheksi".

      Videotarkistusjärjestelmää (VAR) käytetään jo monissa huippusarjoissa varmistamaan tuomarin ratkaisujen oikeellisuus esimerkiksi maali- ja rangaistuspotkutilanteissa.

      Hallituksen jäsen Lyytikkä arvioi lahtelaisen erotuomarikoulutuksen muutoinkin tehostuvan osinkojen myötä.

      "Veroihin kannattaa varautua"

      PHP vähentää osingosta 7,5 prosentin ennakonpidätyksen, kuten teki keväälläkin.

      Syysosingon lopullinen verokohtelu ratkeaa ensi vuonna, ja se riippuu osingonsaajan henkilökohtaisesta veroprosentista.

      – Veroihin kannattaa varautua, neuvoi pitkäaikainen puhelinalan vaikuttaja, Lännen Puhelimen entinen toimitusjohtaja Tapani Mikola, joka oli tullut kokoukseen Varsinais-Suomesta.

      Osinko onkin nyt niin suuri, että yli puolet siitä verotetaan saajansa muiden ansiotulojen rinnalla, siis progressiivisesti. Tämä tarkoittaa periaatteessa sitä, että mitä suuremmat ovat ansiotulot, sitä suuremmaksi nousee veroprosentti.

      Jo keskituloisen palkansaajan marginaalivero on helposti yli 40 prosenttia, joten on syytä varautua noin 500 euron mätkyihin, jos veroprosentti on asetettu tiukasti vuoden alussa arvioidun palkan tai eläkkeen mukaan.

      PHP:n puheenjohtaja Jukka Ottela myönsi, että jotkut osakkaat ovat pettyneitä veroprosentin nousuun yllätysosingon myötä.

      – Ei meidän kannata pitää rahoja pankkitilillä, kun isojen summien käypä korko on –0,4 prosenttia, hän perusteli.

      Syksyn ennakkoveron osakas voi lukea hyväkseen lopullisessa verotuksessa.

      Toinen hyvä puoli on se, että kevään 2020 PHP-osinko lienee tilillä ennen kuin tämän vuoden osingoista aiheutuvat mätkyt menevät maksuun joskus syyskesällä.

      PHP-osinkojen monimutkainen verotus (osa verovapaata, osa pääomatuloverolla ja osa ansiotulon verolla) johtuu siitä, että listaamattomien yritysten osinkojen verotus on ylipäätään monimutkaista. Monimutkaisuuteen on syynsä, muun muassa lainsäätäjän halu hillitä palkkatulojen muuttamista osinkotuloiksi eräissä asintuntijayrityksissä, kuten lääkäriyhtiöissä.

      Tärkeä luku verotuksen kannalta on PHP:n nettovarallisuus. Viime vuoden lopussa nettovarallisuus oli 592 miljoonaa euroa, joka osaketta kohti oli 2926 euroa. Tästä "matemaattisesta arvosta" yhtiö voi jakaa 8 prosenttia osinkoa kevyellä 7,5 prosentin verolla. Tämä kevyen veron osinko voi olla tänä vuonna enintään 234 euroa osaketta kohti, 468 euroa osakeparille.

      Kun kuitenkin PHP jakaa osinkoa 40 prosettia nettovaroistaan, tuo 8 prosentin rajan ylittävä osuus verotetaan eri tavalla; neljäsosa on verotonta ja 75 prosenttia verotetaan kunkin osingonsaajan muiden ansiotulojen mukana.

    • Anonyymi

      Onko joku kärryllä montako isoa osinkoa on vielä tulossa?
      Voiko ensikeväänä tulla enempikin kuin 1000€ per osake?
      Mitä omistuksia PHP.llä vielä on, onko Findaa?
      Kiva, jos joku viisas vastaisi... :)

      • Anonyymi

        nyt oli yhtiökokous papereissa, että ehottavat 1000e per osake osinkoa. Selviää 18.3.2020 et meneekö ehotus läpi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        nyt oli yhtiökokous papereissa, että ehottavat 1000e per osake osinkoa. Selviää 18.3.2020 et meneekö ehotus läpi.

        Tere
        Joo osinko hyväksyttiin kokouksessa, maksuun viimeistään 30. Huhtikuuta, lupasivat kyllä yrittää tässä tilanteessa nopeamminkin.


    • Anonyymi

      On tulossa ja enemmän. ja on osakkeita elä myy alle 9000€

      • Anonyymi

        Tjaa, onkohan tulossa. On uutisoitu, että Finda ja PHP laittavat rahoja yhteen ja perustavat yhteisen sijoitusyhtiön jonka arvo olisi n. 1,3. miljardia. Tähän PHP laittaisi n. 234 miljoonaa. (18%)
        Paljonko vielä jäisi DNA potista jaettavaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tjaa, onkohan tulossa. On uutisoitu, että Finda ja PHP laittavat rahoja yhteen ja perustavat yhteisen sijoitusyhtiön jonka arvo olisi n. 1,3. miljardia. Tähän PHP laittaisi n. 234 miljoonaa. (18%)
        Paljonko vielä jäisi DNA potista jaettavaa?

        Kysytään täältäkin, jos vaikka joku olisi ollut yhtiökokouksessa, tai tietäisi asiasta jotain.

        Eli onko jollain tietoa, että mitä yhtiökokouksessa sanottiin / käytiin läpi? Tai oliko jotain sellaista, mikä olisi jäänyt erityisesti mieleen?


    • Anonyymi

      Eilen paikallislehdessä ollut artikkeli:

      PHP:n "isojako" jatkuu – omistajille muhkea osinko

      PHP Holding maksaa osakkeenomistajilleen tuhannen euron osingon huhtikuun loppuun mennessä.
      PHP Holdingin osakkeenomistajat saavat tänä vuonna nauttia jälleen ennätyksellisestä osingosta. PHP:n tällä viikolla kokoontunut yhtiökokous päätti maksaa osinkoa tuhat euroa osaketta kohden. Yhteensä osinkoa maksetaan noin 202 miljoonaa euroa.

      – Se on aikamoisen iso piristysruiske tässä vaikeassa tilanteessa. Iso osa rahasta jää alueelle, sanoo PHP Holdingin toimitusjohtaja Ari Turunen.

      OSINKO MAKSETAAN osakkeenomistajille huhtikuun loppuun mennessä. Kalenterivuoden aikana PHP on maksanut yli 2 000 euroa osaketta kohden. Viime vuonna maksettiin "normaalin" osingon lisäksi myös ylimääräinen tuhannen euron osinko syksyllä.

      – Osingosta päätetään vuosittain, mutta osinkoa on jaettu hyvin omistajaystävällisesti. Tietysti jos näin jatketaan, on rahat jossain vaiheessa jaettu.

      PHP Holdingin viime vuoden tuloksessa näkyi DNA:n osakkeiden myynti norjalaiselle Telenorille. Viime vuoden tulos oli miltei 652 miljoonaa euroa. Tosin Turunen muistuttaa, että osinkoina siitä on jo jaettu melkein 450 miljoonaa euroa.

      PHP HOLDINGIN yhtiökokous valtuutti hallituksen jakamaan yhteismäärältään enintään 50 000 euron suuruisia lahjoituksia yleishyödyllisiin tarkoituksiin.

      • Anonyymi

        "valtuutti hallituksen jakamaan yhteismäärältään enintään 50 000 euron suuruisia lahjoituksia yleishyödyllisiin tarkoituksiin."

        Missä oli osakkeenomistajat tuossa vaiheessa ja heidän oikeutensa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "valtuutti hallituksen jakamaan yhteismäärältään enintään 50 000 euron suuruisia lahjoituksia yleishyödyllisiin tarkoituksiin."

        Missä oli osakkeenomistajat tuossa vaiheessa ja heidän oikeutensa.

        Niin... olisi mukavaa, jos tällaisista lahjoitusehdotuksista ilmoitettaisiin jo yhtiökokouskutsussa niin ymmärtäisi kaikki osakkeenomistajat tulla paikalle vastustamaan rahan lappamista turhuuksiin.
        Tosin riittäisikö äänivalta kumoamaan tällaiset päätökset on toinen juttu, mutta äänekkäästi voisi silti vastustaa moista toimintaa.
        Se on helppo suuromistajien yhteisestä kassasta hankkia itselle hyvää omaatuntoa.
        Samaten kun katselin PHP.n tilinpäätösasiakirjoja, ihmettelin miten on pistetty rahaa palamaan aikamoisia summia.
        Tulee vain mieleen, että on helppo polttaa varoja, kun tilillä on satoja miljoonia...
        Tyyliin " onhan tuota, ei tämä missään näy"...


    • Anonyymi

      Myykää kohta tulee jobinpostia mikä ei pienosakkaita miellytä. Isot leikkii ja pienet vikisevät.

      • Anonyymi

        Voitko avata tarkemmin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voitko avata tarkemmin?

        Onko osingonmaksupäivästä tietoa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko osingonmaksupäivästä tietoa?

        1000/osake maksetaan huhtikuun lopussa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        1000/osake maksetaan huhtikuun lopussa

        Näin on 1000e olisi tuloillaan

        Ne jotka eivät halua, että yhtiön varoja jaetaan lahjoituksina pois.
        Voivat yhtiökokouskutsussa mainitulle asiamiehelle täyttää kokouskutsussa mukava olevan lomakkeen, johon ovat ruksanneet vaihtoehdon.
        Jossa vastustavat lahjoituksia. Lomakkeesta löytyi myös muita asioita, joihin voi antaa asiamiehelle valtuutuksen .
        Suosittelen kaikille ainakin tutustumista ko. Dokumentteihin.
        Löytyvät Php Holdingin kotisivuilta, mutta veikkaisin, että kolahtavat myös postilaatikoihin lähipäivinä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin on 1000e olisi tuloillaan

        Ne jotka eivät halua, että yhtiön varoja jaetaan lahjoituksina pois.
        Voivat yhtiökokouskutsussa mainitulle asiamiehelle täyttää kokouskutsussa mukava olevan lomakkeen, johon ovat ruksanneet vaihtoehdon.
        Jossa vastustavat lahjoituksia. Lomakkeesta löytyi myös muita asioita, joihin voi antaa asiamiehelle valtuutuksen .
        Suosittelen kaikille ainakin tutustumista ko. Dokumentteihin.
        Löytyvät Php Holdingin kotisivuilta, mutta veikkaisin, että kolahtavat myös postilaatikoihin lähipäivinä.

        Tuleekohan syksyllä sama 1000/osake kuten viime vuonna, mistä tietäisi?..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuleekohan syksyllä sama 1000/osake kuten viime vuonna, mistä tietäisi?..

        enpä usko että tulee


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuleekohan syksyllä sama 1000/osake kuten viime vuonna, mistä tietäisi?..

        Ei viime syksynä mitään osinkoa jaettu.


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Onkohan keneläkään enään vanhoja paperisia PHP:n puhelinosakkeita? Tunnen yhden vaarin joka ei aikoinaan vaihtanut niitä sähköiseen muotoon. Ei ole nostanut osinkojakaan. Onkohan hänen PHP:n osakkeet nykyisin pelkän paperin arvoisia? Voikohan niitä enään vaihtaa sähköiseen muotoon? Hän asuu Lapissa.

      • Anonyymi

        Löytyy vanhat paperit.


      • Anonyymi

        Vanhojen osakepapreiden kanssa kannattaa mennää PHP:n toimistolle, siellä neuvotaan miten toimia.
        Yksi tuttavani sai ainakin kaksi vuotta siten viellä vaihdettua vanhan osakekirjan uusin ( 2 kpl) ja sai myös jotain osinkoja takautuvasti. En tosin tiedä onko enään mahdollista, mutta kannattaa selvittää asiaa. Olishan sillä kiva raha määrä takutuvasti tulossa, jos viellä vaihto mahdollista. 😊


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vanhojen osakepapreiden kanssa kannattaa mennää PHP:n toimistolle, siellä neuvotaan miten toimia.
        Yksi tuttavani sai ainakin kaksi vuotta siten viellä vaihdettua vanhan osakekirjan uusin ( 2 kpl) ja sai myös jotain osinkoja takautuvasti. En tosin tiedä onko enään mahdollista, mutta kannattaa selvittää asiaa. Olishan sillä kiva raha määrä takutuvasti tulossa, jos viellä vaihto mahdollista. 😊

        Kunhan nyt edes maksaisi kevään osingot vieläkin saamatta tein tilimuutoksen ja ens kommentti oli että posti mokasi nyt odotellaan rahoja jostain Helsingistä ja Imatralta en tiedä miten ovat pystyneet maksamaan lopetetulle tilille


    • Anonyymi

      Kuolinpesän osakas lunastaisi A ja K -osakeparin itselleen, kuinka menetellä?

    • Anonyymi

      Perin näitä kaksi osakeparia. Nyt olisi tarve rahalle ja myynti mielessä. Jättiosingot lienee jo jaettu? Onko tietoa millä rahalla kauppa tällä hetkellä käy?

      • Anonyymi

        Lehti-ilmoituksen asianajotoimisto lupaa parhaan hinnan tällä hetkellä osakeparista 2600 €


      • Anonyymi

        Viimeisen kahden viikon aikana myyty Huutokaupat.com sivustolla 4600-8400e hintaan pari...Mistäköhän moinen hinnan ero mahtaa johtua..?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lehti-ilmoituksen asianajotoimisto lupaa parhaan hinnan tällä hetkellä osakeparista 2600 €

        Lahden Pantti antaa 3000e osakeparilta, joten myyntihinta lienee reilusti tuon 2600e yli...


    • Anonyymi

      Onkohan vielä ensi vuonna tulossa iso osinko, ilmeisesti jnkn verran jaettavaa on? Pohdin vielä että myydäkö vai pitäisikö odottaa….

      • Anonyymi

        Vuodenvaihteen tase arvosta vähentää jaetut osingot jää jotain 270milsii, sen kun jakaa osakkeilla 202000, saa selville että on sitä vähän jäljellä. Mutta tän vuoden tilinpäätös kertoo paremmin, kun toi Findan ristiin omistus purkaantuu ainakin osittain😁.
        Myymisessä kannattaa myös ottaa huomioon hankintaolettaman (40%) käyttö.....


    • Anonyymi

      Mikähän mahtaa olla osakkeen hinta näinä päivinä?
      Jobbarit tarjoaa 4000e parilta, mutta esim. huutokaupat.com sivulla osakepareja myydään 8150e-8650e

      • Anonyymi

        Kun katsoo tilinpäätöstä ja joku tarjoo parista 4k, kannattaa myydä heti. Varsinkin jos pääsee käyttämään hankintaolettamaa.


    • Anonyymi

      Kohta on kassa tyhjänä..

    • Anonyymi

      Voisiko joku selittää mikä ero on A ja K osakkeella.
      Ja kun puhutaan osakeparista, niin jos osakkeelta maksetaan vaikka 1000€ , niin onko se sitten 2000€ tulossa.

    • Anonyymi

      4000e tarjouksia olen saanut monta ja en myy.
      20% Omistus Findan miljardi salkusta, tai siis se oli miljardi joku vuosi sitten. Luulisi, että on pantu rahat poikimaan

      Mietin myös, että olisi kannattava ostaa näitä php.n osakkeita ja ottaa osingpt ja myydä halvemmalla pois, niin saisi vähennettyä "tappiot" verotuksessa.

      ps. A ja K osakkeen ero on se, että K osakkeella on 20 ääntä yhtiökokouksessa A.lla vain yksi. eli A K parilla on 21 ääntä

      • Anonyymi

        Kiitos. Tässä vasta perehdyn näihin, mutta nyt alkaa jotain jo ymmärtää.


    • Anonyymi

      Tulossa taas 1000e per osake osinkoa...😁👍

    • Anonyymi

      Viimeisen kerran..😂🤣

    • Anonyymi

      Varaudu verotukseen..

      • Anonyymi

        viitisen sataa menee veroja...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        viitisen sataa menee veroja...

        Ei mene!
        7.5% eli 75e per osake eli 75e/1000e


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei mene!
        7.5% eli 75e per osake eli 75e/1000e

        Teillä tosi pienet ansiotulot😁


    • Anonyymi

      7.5% menee pienestä osasta, loput tuloverotuksen mukaan.

      • Anonyymi

        Juu, riippuu miten saa palkkaa...
        Köyhältä eläkeläiseltä etc. ei veroja lähde, mutta paljon tienaavalta toimitusjohtajalta, lähtee enempi...


    • Anonyymi

      Kannattaako ostaa noita php osakkeita enää?

      • Anonyymi

        Ei kyllä, tod arvo alle 2000e


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kyllä, tod arvo alle 2000e

        Minun mielestä taas kannattaa.
        Findasta 20% omistus, jolla siis DNA.n myynnistä muutama vuosi sitten saadut miljardi euroa muut omistukset. Eli arvoa vielä löytyy...


    • Anonyymi

      Lähisukulaisen kuolinpesästä putkahti esiin PHP:n jäsenkirja vuodelta 1988. Jäsenkirja ollut arkistoituna vuodesta 1993 omistajan ollessa holhouksen alainen, eikä näin ollen muutettu A- ja K-osakkeiksi.

      Maanantaina toki soitan PHP:lle, mutta kysyn mielenkiinnosta täällä, että muutetaanko jäsenkirjat vielä osakkeiksi ja mikä näiden arvo mahtaa tänä päivänä olla?

      Jollain puhelinyhtiöllä oli 2021 takaraja osakkeiksi muuttamiseen. PHP:stä en tiedä.

      • Anonyymi

        Mutulla saattaisi muuttaakin, jolloin saisi muutaman vuoden takaiset osingotkin vielä.
        Soittamalla selviää...
        Hinta a+k.lle,
        huutokaupat. Com tällä hetkellä 3400e ja nousee vielä.
        Edelisessä huutokaupassa hinta nousi yli 4000e


      • Anonyymi

        Miten kävi, onnistuiko?


    • Anonyymi

      paljonkohan php osakeparin arvo on juuri nyt, huutokaupoissa ei ole hetkeen myyty.

    • Anonyymi

      Mietin ihan samaa. Minulla olisi kaksi osakeparia, jotka haluaisin myydä. Paljonkohan niistä voisi nyt pyytää ja mikä mahtaisi olla paras myyntipaikka?

      • Anonyymi

        Mutuna että korkeintaan tonni per osake. Kauppapaikoista en tiedä. Saattaahan olla, että huutokaupoissa saa enemmän, hullu ei ole se joka pyytää vaan maksaa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutuna että korkeintaan tonni per osake. Kauppapaikoista en tiedä. Saattaahan olla, että huutokaupoissa saa enemmän, hullu ei ole se joka pyytää vaan maksaa...

        PHP osakkeiden tuotto ollut 10000 € ja ylikin reilun 10 vuoden aikana joten osakkeen arvo A ja K on lähempänä 6000€ kuin 2 t. Ei todellakaan kannata myydä kun tuottoa tulee ilmaiseksi joka vuosi. Niitä kannattaa ostaa. Mutta järkevät eivät myy eli niitä ei saa kuin tietämättömiltä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        PHP osakkeiden tuotto ollut 10000 € ja ylikin reilun 10 vuoden aikana joten osakkeen arvo A ja K on lähempänä 6000€ kuin 2 t. Ei todellakaan kannata myydä kun tuottoa tulee ilmaiseksi joka vuosi. Niitä kannattaa ostaa. Mutta järkevät eivät myy eli niitä ei saa kuin tietämättömiltä.

        Kuinkahan tänä vuonna käy. Onkohan kenelläkään jo jotain tietoa osakeannista?


    • Anonyymi

      Örrörrör... Saisivat jo kertoa tuleeko jotain osinkoa ja paljonko :-D Ei malttaisi odottaa...

      • Anonyymi

        Just ni. Rahat loppu.


      • Anonyymi

        ” Hallitus ehdottaa yhtiökokoukselle, että PHP Holding Oy jakaa osatilikaudelta
        1.1-31.1.2024 kertyneestä voitosta ja edellisillä tilikausilla kertyneistä voittovarois-
        ta osinkoa 400,00 euroa osakkeelta eli yhteensä 80.899.200,00 euroa.
        Hallitus esittää yhtiökokoukselle, että osinko maksetaan osakkeenomistajien
        pankkitileille 30.4.2024 mennessä. Oikeus osinkoon on osakkeenomistajalla, joka
        on 16.4.2024 merkittynä yhtiön osakasluetteloon.”


    • Anonyymi

      Eli 800 euroa olisi ehdotettu osakeparin osinkojen yhteissummaksi.

    • Anonyymi

      Helkkarin sikariportasporhot!! 800 euroa noin vaan tekemättä mitään...

      • Anonyymi

        Hyvä heille, osakeenomistaien joukossa on myös paljon pienituloisia eläkeläisiä eivät kaikki ole "porhoja". Eikä tuo summa kokonaan tulee tille, kyllä siitä verot maksetaan. Joten valtionkassa saa jaettavaa kaikille.


    • Anonyymi

      Tänään sen pitäs selvitä paljonko loppujenlopuksi tulee

    • Anonyymi

      Mitäs se yhtiökokous päätti? Ainakaan vielä ei löydy kuukkeloittamalla mitään tietoa.

    • Anonyymi

      Eipä ole itselleni ainakaan vielä osingot tullut tilille. Kuun loppuun mennessähän ne oli tarkotus tulla joten kaksi päivää aikaa. Keskiviikkohan taitaa olla wappuaatto.

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      251
      18459
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      83
      3145
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2161
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1860
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1725
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      272
      1416
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1272
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      83
      1091
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      959
    Aihe