Aihe

PHP-Holding osakeparin myynti?

Kuolinpesän_osakas

Tervehdys.

Perikunnalla on PHP-Holding A ja K osakkeet. DNA/PHP tarjoaa osakkeesta 1400 euroa, eli osakeparista 2800 euroa. Sijoittajat tarjoavat parhaimmillaan tarjouksissaan noin 3500 euroa, ja netin huutokaupoissa on myyty yli 4000 eurolla (pari).

Kysymys kuuluukin, että miten näiden myynti käytännössä hoituu? Helpointa olisi myydä PHP:lle, kaikki hoituisi heidän kauttaan jne. mutta rahallinen menetys on aika suuri. Jos laitan huutokauppaan myyntiin, niin mitä näillä käytännössä tehdään kaupan sulkeuduttua? Osakekirjat tietysti ostajalle ja merkintä PHP:n rekisteriin myynnistä, mutta meneekö joitain viranomaismaksuja tms. ja kuka ne myyntitilanteissa hoitaa?

Kiitokset asiallisista vastauksista jo etukäteen.

69

10230

  Vastaukset

  • Varainsiirtoveron kaupassa maksaa ostaja.
   Privanet.fi näet hintatason, sitä kautta voinee tarjota myyntiin.

   Viimeinen kauppa 5.1.-18 ollut 1975,-/kpl eli melkein 4 t-euroa pari.
   Tämänhetkinen ostotarjoustaso 1750,- joka onkin mainitsemasi tarjoustaso.

   Esim. Taloustaito-lehdessä on ollut juttu näistä https://www.taloustaito.fi/Sijoitukset/Muut-sijoitukset/Puhelinosake-myyntiin-Tarkista-paras-hinta/

   Eräs puhelinosakkeita haaliva taho on puhelinosake.com.
   http://www.puhelinosake.com/verotus.html

   Tuottavat muuten erittäin hyvää osinkoa pienellä osinkoveroprosentilla.
   En myisi missään tapauksessa, vaan ostaisin osakkeet itselleni perikunnalta.

   • Privanetissa maksat puolet varainsiirtoverosta ja välityspalkkion 2% eli yhteensä 2,8%


  • Kiitos. Kerrankin Suoli24:ssä saa asiallisen vastauksen. Odotamme vielä osingot tältä vuodelta ja sitten huutokaupalla myyntiin. Kun on monta osakasta niin osingot pienet ja toisaalta pitää maksaa paljon jotta osakkeet saa itselleen.

  • Missään tapauksessa ei kannata myydä php holdingille, eikä suurille ostajille, joiden ainut tavoite on yrittää huijata liian alhaisella ostohinnalla epätoivoista tai tietämätöntä myyjää. Tori.fi tai huuto.net. Ostajan kanssa Lahteen konttorille, mukana veron maksusta kuitti. Hoituu näppärästi. Alle 4000 ei kannata myydä.

   • Päivitys hintaan. Tänän hetken minimihinta osakeparille liikkuu 4500-5000 mutta itse en myisi alle 7000,-


   • 2300€/osake maksettu viimeksi Privanetissa.


   • privanetinKurssi kirjoitti:

    2300€/osake maksettu viimeksi Privanetissa.

    Koska PHP:n osakkeet eivät ole julkisesti noteerattuja, niiden käypä hinta on paljon alempi kuin niiden laskennallinen arvo.

    Järjestelyt vanhoissa puhelinyhtiöissä ovat viime vuosina eri puolilla Suomea nostaneet osakkeiden arvoja oikeille tasoilleen.

    Sitä PHP:nkin kohdalla odotellessa osakkeet kannattaa aivan ehdottomasti pitää.
    Samalla on mukava nostella muhevat osingot talteen (huomioiden myös reilusti pienempi osinkovero kuin pörssinoteeratuissa yhtiöissä).


  • Laitoin myyntiin osakeparin, ja sain komelta yksityiseltä kirjallisen tarjouksen. Yllättävästi kaikki olivat pre paidon takana olevia bulvaaneja....nyt jäitä hattuun, tämä on hyvä osake,

   • DNA:n yhtiökokous päätti äskettäin messevistä osingoista, joten jäämme odottamaan paljonko PHP jakaa tulevasta osinkopotistaan osakkeenomistajilleen.

    PHP on erittäin hyvä osake, jonka jokainen voi päätellä jo siitäkin, että osoitteellista suoramarkkinointia satelee postilaatikkoon monta ostovonkauskirjettä vuodessa.
    Lehtien ostetaan-palstoista puhumattakaan.


  • Kiitos vastauksista. Meinasimme odotella nuo osingot ja laittaa sitten osakkeet myyntiin. Tai periaatteessa voisi laittaa jo ennen sitä kun tietäisi paljonko tulee ja laittaa sen verran korkeamman hinnan. Mutta kyllä se sinne ainakin 5000 euroon menee, siis hintapyynti.

  • Hyvää kesksutelua aiheesta, itse sain tammikuussa tarjouksen 2100/osake, ja olin laittamassa myyntiin. Nyt huomasin tosiaan myös, että niistä maksetaan noin 2500/osake. Jos tuon joku tarjoaa kaikista osakkeistani, niin melko varmasti lyön kättä eteen.

  • Kannattaa huomioida, että koska PHP:n osakkeet eivät ole julkisesti noteerattuja, niiden käypä hinta on paljon alempi kuin niiden laskennallinen arvo.
   Mikäli aivan välttämätöntä pakkoa osakkeiden myynnille ei ole, kannattaa ehdottomasti pitää ne.
   Osinkotuottokin on kasvanut nopeasti ja on matalammin verotettu kuin pörssiyhtiöillä.

   • Erinomaista osinkotuottoa tiedossa mikäli hallituksen osinkoesitys toteutuu.
    ESS tänään:

    "PHP Holding aikoo maksaa tänä keväänä osinkoa 180 euroa osaketta kohti.

    Yhtiö julkisti hallituksensa osinkoesityksen aamun Etelä-Suomen Sanomissa. Asiasta päättää yhtiökokous 17. huhtikuuta Lahdessa.

    Toteutuessaan osinko olisi PHP:n historian suurin. Edellinen ennätys syntyi keväällä 2007. Silloin maksettiin "juhlaosinko" vuodelta 2006, jolloin PHP täytti sata vuotta.

    Vuosi sitten keväällä PHP maksoi 100 euroa osaketta kohti, ja sitä ennen osinko oli 35 euroa."

    Eli osakeparille 360 euron osingot, miinus verot 7,5 %.
    Varsin hyvä yli 7 % osinkotuotto, osakeparin 5000 eur hinnalle.


  • Etsiskelin tässä itsekin tietoa ja tämä lanka sattui kohdalle. Tarjosivat juuri nljää tonnia osakkeista yhteensä ja pisti jo vähän miettimään. Taidan kuitenkin odotelle kunnes tarjoavat viittätonnia.

  • Nyt on myynti ajankohtaista. Kävin kysymässä käytännön neuvoja Vuorikatu 35:ssä PHP:n pisteellä. Ei tullut apuja. Ei kuulemma osata neuvoa kun kyseessä on kuolinpesän osake, ja varsinkin kun olemme mahdollisesti myymässä muille. "Ostaja neuvoo"....

   Eli: Kuolinpesässä on neljä osakasta. Jos laitamme osakkeet esim toriin myyntiin, ja yksityishenkilö (tai bulvaani, ihan miten vaan...) sen ostaa niin miten asiat käytännössä etenee? Ostaja maksaa meille osakkeet, ja maksaa varainsiirtoveron. Viemmekö me paperit PHP:lle omistajan vaihtamiseksi? Maksaako ostaja meille koko pyydetyn summan, ja me juttelemme sen jälkeen verottajan kanssa mahdollisen myyntivoittoveron maksamisesta? Sellainen varmaan tulee maksettavaksi, vaikkakin potti menee neljälle jakoon....

   Kiitokset taas etukäteen.

   • Oon minäkin miettiny, josko kaksi oaketta laittais myyntiin. Eli yhteensä 4000 euroa niistä on tarjottu juurikin tuollaisen luukusta tipahtaneen tarjouksen muodossa. Niitä on nyt tullut tasaiseen tahtiin. Mutta sittenkin vielä epäröin, kannattaako nyt myydä? Onko osakkeen suunta nousussa ja sitten harmittaa! ?


   • harmittaako kirjoitti:

    Oon minäkin miettiny, josko kaksi oaketta laittais myyntiin. Eli yhteensä 4000 euroa niistä on tarjottu juurikin tuollaisen luukusta tipahtaneen tarjouksen muodossa. Niitä on nyt tullut tasaiseen tahtiin. Mutta sittenkin vielä epäröin, kannattaako nyt myydä? Onko osakkeen suunta nousussa ja sitten harmittaa! ?

    Älä sillä 4000 eurolla myy ulkopuolisille. Sen saat suoraan PHP:ltäkin kun viet osakekirjat sinne. Ja PHP myy ne eteenpäin kalliimmalla, niin lukee heidän sivuillaan. Jos helpolla haluaa päästä ja tuo 4000 riittää, niin sitten tietysti. Mutta Privanetissäkin niitä ostetaan 4400 eurolla (tosin siellä on pieni välityspalkkio), parhaan hinnan saat vapailla markkinoilla.

    Mutta tosiaan vielä odottelen itse tuota ohjeistusta miten toimia myynnin jälkeen.


   • Yhtään kauppaa ole näkynyt Privanetissa 7.8.2018 jälkeen? Kumma hiljaisuus ottaen huomioon kuitenkin että DNA heiluu koko ajan isolla listalla.


   • Taitaa kaupat käydä Privanetin ulkopuolella. Itse myin osakkeet muuta kautta viime viikolla, ja osatajalle oli tulossa muitakin myyjiä samalle päivälle.


   • Kuolinpesän_osakas kirjoitti:

    Taitaa kaupat käydä Privanetin ulkopuolella. Itse myin osakkeet muuta kautta viime viikolla, ja osatajalle oli tulossa muitakin myyjiä samalle päivälle.

    Erittäin hyvää edullisesti verotettua osinkotuottoa tuottavaa osaketta ei kannata myydä. Tai sitten saatava myyntihinta pitää olla erittäin hyvä, mutta tähän asti hinta on ollut hyvä vain ostajille - eipä niitä osakkeita ilman saavutettavaa taloudellista etua ole ollut mitään mieltä ostella.
    Mielenkiintoista olisikin tietää millä hinnalla osakkeet omistajaa ovat vaihtaneet tänä päivänä.


  • Laitoin myynti-ilmoituksen pariin paikkaan ja hinnaksi "tarjoa". Alin tarjous oli 3000 euroa... Privanetin hinnat menee aika lailla siihen korkeimpaan tarjoukseen. Eiköhän ne siellä 4500-5000 euroa / osakepari ole millä tällä hetkellä ostetaan ja myydään.

  • PHPholding Oy omistaa noin 35 000 000 kpl Dna osaketta. K ja A osakkeita PHPholdingissa yhteensä noin 203000kpl. Hex-noteeraus DNA-osakkeelle tänään on 20€/kpl.

   Toisin sanoen PHPholding Oy osakkeen arvo on noin:

   35000000kpl x 20€/kpl=700 000 000€ on PHPholdingin yhtiön arvo.

   700 000 000€ : 203 000 kpl=3500€/kpl A- tai K-osake

   Siis vanha hyvä K+A php-puhelinosakkeen arvo on noin 7000€. Elisan esimerkin mukaan HEX-nousupotentiaali on noi kaksinkertainen eli parissa vuodessa arvon voisi olettaa nousevan jopa 15000€.

   • Mielenkiintoinen laskukaava, ja käy järkeenkin. Tosin kukaan ei maksa siitä 7000 euroa. Pitkään oli myynnissä tarjousten perusteella, ja tosiaan alle 5000 euron jäi jokainen tarjous. Tähän käy sama kuin mihin tahansa käytetyn tavaran myyntiin jolle ei ole määritetty tarkkaa arvoa: tuotteen hinta on se millä myyjä suostuu myymään ja minkä ostaja suostuu maksamaan.


   • Onko laskuissasi PHP:n Findan kautta omistamat DNA:t?

    Käsittääkseni nyt on tarkoitus kevyellä verotuksella maksella kassaa ulos omistajille, joten jo pelkän luovutusvoittoveron tähden voi olla viisaampaa ottaa rahat ulos osinkoerissä.

    Meillä kuolinpesällä muutama, emme myy. Yksi tuttu myi, muttei onnistunut osoittamaan verottajalle hankinta-aikaa tai hintaa (joskus 90-luvun alussa), joten joutui maksamaan melkein koko hinnasta sen 30% veroa.


  • Ja OTC-sijoitus tarjoaa nyt osakeparista mukisematta 5000 €, - taitaa olla hyvät tuotto-odotukset, arvaan ? Eli ei vielä myyntiin, katsotaan rauhassa, kuinka korkealle hinta per osakepari nouseekaan seuraavien 2 - 5 vuoden aikana ?

   • Ei missään nimessä PHP:tä myyntiin.

    Vaikka listaamattomien osinkoverotus tulee varmaankin vähän nousemaan jos vasemmisto nousee hallitusvastuuseen, niin tuoton ollessa erinomainen ei kuitenkaan missään nimessä kannata hyvin lypsävää lehmää hävittää.


   • Katselen tätä vanhempieni asialla: OTC-sijoitus tosiaan tarjoaa heille nyt osakeparista 5000€ ja maksavat lyhentämättömänä kauppasumman ilman kuluja ja hoitavat varainsiirtoveron kokonaisuudessaan. Tässähän silti tulee myyjälle osakkeiden myyntivoitosta perittävä pääomavero (30% < 30000€ pääomatulosta) ja hankintameno-olettamalla yli 10 vuoden omistuksella voi vähentää 40% myyntihinnasta ja näinollen pääomavero tulisi tuolla 5000€:lla myytäessä olemaan 3000€/30% eli 900€. Olenko oikeassa??


  • No pompsahtaa hinta !!!
   Telenor osto DNA enemmistön.
   JEE !!

  • Hieno homma. Saadaan hyvät resurssit, osaava hallitus ensimmäisenä ja osakkeet nousuun sitä kautta vieläpä lisää.

  • Yhden A+K osakkeen arvo kaupan jälkeen?

   • 6000 €
    Jos A+Kn niin 12000 € yhteensä.
    Ainakin


   • PahusMikäVoitto kirjoitti:

    6000 €
    Jos A+Kn niin 12000 € yhteensä.
    Ainakin

    No PostiPeku ei pistä yhtään vastaan jos yli 1oooo€ mennään. Milloinkohan osingot on maksussa? G


   • PahusMikäVoitto kirjoitti:

    6000 €
    Jos A+Kn niin 12000 € yhteensä.
    Ainakin

    About 5000 osake näyttää olevan, pari siis kymppitonnin. Aika hyvin on yhdistyksen osuustodistus nostanut arvoaan aikojen saatossa


   • Ostin Lahden keskinäisen puhelin yhdistyksen osakkeen, vuonna1973 silloinen hinta oli 700 mk jonkin verran on hinta tullut ylöspäin. Ensi vuoden osinko saattaa olla jo 1000 € joten ei kannata myydä vielä.


  • Myin muutamia vuosia sitten a-k osakkeet 1300e, siitä vielä veroa yli 200€ muistaakseni.
   Odottelin vuosia milloin dna menee pörssiin, että saisi enemmän. Mutta menivät pörssiin vielä vuosia sen jälkeen kun myin osakkeet.
   En osaa nyt harmitella, kun vuosia odotin jotain tapahtuvan. No nyt tapahtui. Onnea niille, joilla osakkeita on jäljellä. Minulla huono tuuri.

  • ESS:n mukaan parihinta 9000 €.

   • P-H:n Hyvinvointiyhtymä myi muutama kuukausi sitten ison kasan PHP-osakkeitaan 2400 eur kpl. Semmosta se on yhteisen omaisuuden myynti. Onnittelut ostajalle, loisto-ostos!


  • Siinä meni taas yksi kotimainen yritys.

   • Voithan ostaa DNAta pörssistä itsellesi niin paljon kuin haluat....


  • ESS 18.4.2019
   PHP Holdingin osinko nousee tänä keväänä jälleen ennätykseen.
   Yhtiön hallitus esittää 6. toukokuuta kokoontuvalle yhtiökokoukselle, että kullekin osakkeelle maksettaisiin osinkoa 230 euroa.
   Osakeparille on luvassa 460 euron osinko, kun viime vuoden keväällä vastaava kahden osakkeen osinko oli 360 euroa.

  • Ensi vuonna osingot jopa TONNIN !!! älkää myykö jos ei ole ihan pakko,odotellaan vielä muutama vuosi.

  • ESS 18.4.2019
   Ennätys on vasta esimakua: PHP:n "isojako" voi nostaa osingon yli tonniin.
   PHP Holdingin osinko nousee tänä keväänä 230 euroon osaketta kohti. Se on jälleen uusi ennätys.

   Lahtelaisyhtiön hallitus esittää 6. toukokuuta kokoontuvalle yhtiökokoukselle, että kullekin osakkeelle maksettaisiin osinkoa 230 euroa.
   Osinkoehdotus tuli julki torstaina PHP:n yhtiökokouskutsussa Etelä-Suomen Sanomissa.

  • Tästähän tulee kivat lomarahat tänä vuonna !

   Ja saa muuten OTC-sijoituksen, -ja muut jobbarit lähetellä ostotarjouksiaan / soitella ihan vapaasti, EI lähde osakepari myyntiin ihan pikkurahalla !

   ESS 18.4.2019
   Kesäkuussa käteen 425,50

   PHP:llä on vielä lähes 40 000 osakkeenomistajaa. Useimmilla on kaksi osaketta. Heidän osinkonsa olisi yhteensä 460 euroa, josta vähennetään veroa 7,5 prosenttia. Tilille tulee 425,50 euroa viimeistään 14. kesäkuuta.

   • Tuo veroprosentti tulee kasvamaan eli eipä käteen jääkkään enään niin paljon kuin monet ovat tuuletelleet... :/
    Tuleva vasemmistohallitus korottaa veroja, etenkin listaamattomien yritysten verotusta.
    Pienomistajat, kuten PHP.n monet omistajat maksavat kovenpaa veroa, mutta suuret omistajat pääsevät todennäköisesti edelleen vähällä...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tuo veroprosentti tulee kasvamaan eli eipä käteen jääkkään enään niin paljon kuin monet ovat tuuletelleet... :/
    Tuleva vasemmistohallitus korottaa veroja, etenkin listaamattomien yritysten verotusta.
    Pienomistajat, kuten PHP.n monet omistajat maksavat kovenpaa veroa, mutta suuret omistajat pääsevät todennäköisesti edelleen vähällä...

    Listaamattomien veroprosentin pienellä korottamisella ei ole juurikaan väliä. Isoa korotustahan ei tule jos sitä yleensä tulee, eikä sitä ilmeisesti ehdi tulla tänä vuonna joka tapauksessa. Ikäväähän se tietysti on, jos veroa korotetaan.

    Sitäpaitsi hallituspohjahan ei ole vieläkään selvillä, joten verokiimaisten vasemmistolaisten hallitushan ei vielä ole mitenkään kirkossa kuulutettu.

    Sijoituksissa ei verotus edellä kannata muutoinkaan mennä, hallituksia tulee ja menee.
    PHP kannattaa sen sijaan pitää salkussa ja heittää paperinkeräykseen ostotarjoukset.
    Osakeparin arvo on DNA-kaupan jälkeen niin korkea, ettei myynnissä tarjotuilla pikkusummilla ole mitään mieltä.


  • Eikä osakeparista kannata nyt luopua ihan lähitulevaisuudessakaan, ellei ole ihan pakko, - koska tuotto-odotukset ovat hyvät:

   Odotettu "isojako" voi alkaa vasta vuoden kuluttua. On melko todennäköistä, että "kertarysäystä" ei tule. PHP-omaisuuden siirtyminen osakkaille vie useita vuosia, koska siten osakkaat pääsevät mahdollisimman alhaisella verotuksella.

   Pari vuotta sitten tuli julki linjaus, jonka mukaan PHP:n omaisuus muutettaisiin osakkeenomistajille "likvidiin muotoon" eli rahaksi tai helposti rahaksi muutettavaksi 5–10 vuoden kuluessa.

   – Näin laskien jäljellä olisi 3–8 vuotta. Päätöksiä aikataulusta tai toimintatavoista ei ole vielä. Hallitus alkaa pohtia käytännön toimia yhtiökokouksen jälkeen, PHP:n toimitusjohtaja Ari Turunen kertoo.

   Hän ei ota kantaa mahdollisiin tuleviin osinkoihin, mutta omaisuuden jako edellä mainitussa aikataulussa tarkoittaisi 600 – 1 500 euron osinkoa osaketta kohti vuodessa.

  • Osakepaperit tiukasti laukussa...

   Mitä PhP:n hallitus tekee rahatukulla? Oliko joku yhtiökokouksessa?

   • Jakaa omistajille Ottelan jo kaksi vuotta sitten lupaamassa tahdissa. Eli kahdeksassa jäljellä olevasta siitä kymmenestä alkuperäisestä vuodesta mahdollisimman verohyödyllisellä tavalla. Ottela varmisti kokouksessa exitin aikataulun.


  • Mitä PhP tekee rahoilla - hyvä kysymys.

   Ilman DNA:ta ei ole osinkoja...

   • Osinkoja pystyy huojenetusti jakamaan 8 prosenttia osakkeen laskennallisesta arvosta. Ei siihen DNAta tarvita.....
    Pelkona tietenkin toi Rinne ja Vassarit... Siis osinkoverotuksen.


  • Mikä on tulevaisuus? Kannattaako myydä 3000 €/ osake?

   • Ei ja vielä kerran EI.


  • Entä sitten, kun PHP:n omaisuus on jaettu? Onko PHP:llä mitään toimintaa ja arvoa?

  • Onkohan mitään huhuja, olisiko lisäosinkoa tulossa jo tälle vuodelle?
   Olis rahan tarvis... ;)

   • Kuulin kyllä kanikonttorin tädiltä että joululahja tulossa??


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kuulin kyllä kanikonttorin tädiltä että joululahja tulossa??

    Hyvin se kanikonttorin täti tiesi ;)
    kiitos ja kumarrus!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hyvin se kanikonttorin täti tiesi ;)
    kiitos ja kumarrus!

    Juuri tämän minulle kertoi....


  • ESS 26-9-2019
   https://www.ess.fi/uutiset/talous/art2570463

   PHP esittää yllätysosinkoa: lokakuun lopussa jakoon peräti 1000 euroa osaketta kohti
   PHP:n osakkeenomistajat päättävät osingosta, jollaista ei ole ennen maakunnassa nähty yhtiöltä itseltään eikä kai muiltakaan yrityksiltä.

   PHP Holding aikoo jakaa lokakuun lopussa osinkoa 1 000 euroa osaketta kohti.

   Yhtiö ilmoitti torstaina Etelä-Suomen Sanomissa kutsuvansa koolle 9. lokakuuta Lahti-halliin ylimääräisen yhtiökokouksen, jossa esityslistan pääkohta on osinko.

   Yli satavuotiaan PHP:n osakkeenomistajat päättävät osingosta, jollaista ei ole ennen maakunnassa nähty yhtiöltä itseltään eikä kai muiltakaan yrityksiltä.

   PHP:llä on 38 900 osakkeenomistajaa. Heistä 36300 on päijäthämäläisiä yksityishenkilöitä, joista valtaosa omistaa kaksi osaketta yksin tai yhdessä puolisonsa kanssa. Tavallisen omistajan osinko on siis 2000 euroa.

   Perusosakkaan tilille on tulossa lokakuun lopussa 1 850 euroa, sillä PHP pidättää osingosta 7,5 prosentin veron, kuten teki myös kevään osingosta.

   Nyt esitetyn osingon lopullista veroa ei pysty tarkasti sanomaan, sillä osa osingosta on verovapaata ja pääosa verotetaan ansiotulona.

   Näin ollen useimmilla palkansaajilla ja myös monilla eläkeläisillä syksyn osingosta menee totuttua korkeampi vero, joka täsmentyy vasta verotuksen valmistuttua ensi vuoden puolella.

  • ESS 9.10.2019 PHP:n omistajat vahvistivat jättiläisosingon:

   https://www.ess.fi/uutiset/talous/art2573798

   PHP:n omistajat vahvistivat jättiläisosingon - asiantuntija kehotti varautumaan veroihin
   Syysosingosta menee pieni ennakonpidätys, mutta lopullisessa verotuksessa summasta voi lohjeta pois satasia.

   Takarivissä viittasi mies, nousi ja sanoi: "Kiitos!".

   Näin tuli avatuksi keskustelu ylimääräisestä osingonjaosta PHP Holdingin yhtiökokouksessa keskiviikkona Lahdessa.

   Muutaman puheenvuoron jälkeen kokouksen puheenjohtaja Mika Ståhlberg saattoi todeta hämmästyttävän suuren osingon tulleen hyväksytyksi.

   PHP Holdingin lähes 39 000 osakkeenomistajaa saavat 1 000 euron osingon osaketta kohti.

   Useimmilla on kaksi osaketta, joten lokakuun lopulla tilille tulee 1 850 euroa, sillä summasta vähennetään ennakonpidätystä 150 euroa.

   Sadonkorjuun tuntua

   Ennätyssuuren osallistujamäärän, noin 180 osakkeenomistajan kansoittamassa Lahti-hallin kabinetissa pidetty kokous sujui jouhevasti, valtaosin myönteisin puheenvuoroin.

   – Vähän niin kuin sadonkorjuuta, totesi pitkäaikainen omistaja Petri Helenius ennen kokousta, joka kesti tunnin.

   Osakas salin etuosasta olisi halunnut mittauttaa hallituksen ja toimitusjohtajan luottamuksen Hollannista kirjatun 7 miljoonan euron sijoitustappion takia. Luottamus voidaan käsitellä kuitenkin vasta kevään varsinaisessa yhtiökokouksessa.

   Osingolla oppia videotuomarointiin

   PHP:n syysosinko on ennätyksellinen, yhteensä yli 202 miljoonaa euroa. Siitä päijäthämäläisten omistajien osuus ylittää 100 miljoonaa euroa.

   Monen yksityishenkilön lisäksi tyytyväisiä ovat yritykset ja yhdistysaktiivit, kuten Lahden Erotuomarikerhon Seppo Kauppi ja Ari Lyytikkä.

   – Kerho tarvitsi aikanaan lankapuhelimia toiminnassaan, joten hankimme kaksi jäsenkirjaa. Osakkeita on nyt neljä. Voimme osingolla hankkia koulutusvälineiksi pari videotarkistusjärjestelmää, kertoi kunniapuheenjohtaja Kauppi, jota Lyytikkä kuvasi myös "todelliseksi puhelinmieheksi".

   Videotarkistusjärjestelmää (VAR) käytetään jo monissa huippusarjoissa varmistamaan tuomarin ratkaisujen oikeellisuus esimerkiksi maali- ja rangaistuspotkutilanteissa.

   Hallituksen jäsen Lyytikkä arvioi lahtelaisen erotuomarikoulutuksen muutoinkin tehostuvan osinkojen myötä.

   "Veroihin kannattaa varautua"

   PHP vähentää osingosta 7,5 prosentin ennakonpidätyksen, kuten teki keväälläkin.

   Syysosingon lopullinen verokohtelu ratkeaa ensi vuonna, ja se riippuu osingonsaajan henkilökohtaisesta veroprosentista.

   – Veroihin kannattaa varautua, neuvoi pitkäaikainen puhelinalan vaikuttaja, Lännen Puhelimen entinen toimitusjohtaja Tapani Mikola, joka oli tullut kokoukseen Varsinais-Suomesta.

   Osinko onkin nyt niin suuri, että yli puolet siitä verotetaan saajansa muiden ansiotulojen rinnalla, siis progressiivisesti. Tämä tarkoittaa periaatteessa sitä, että mitä suuremmat ovat ansiotulot, sitä suuremmaksi nousee veroprosentti.

   Jo keskituloisen palkansaajan marginaalivero on helposti yli 40 prosenttia, joten on syytä varautua noin 500 euron mätkyihin, jos veroprosentti on asetettu tiukasti vuoden alussa arvioidun palkan tai eläkkeen mukaan.

   PHP:n puheenjohtaja Jukka Ottela myönsi, että jotkut osakkaat ovat pettyneitä veroprosentin nousuun yllätysosingon myötä.

   – Ei meidän kannata pitää rahoja pankkitilillä, kun isojen summien käypä korko on –0,4 prosenttia, hän perusteli.

   Syksyn ennakkoveron osakas voi lukea hyväkseen lopullisessa verotuksessa.

   Toinen hyvä puoli on se, että kevään 2020 PHP-osinko lienee tilillä ennen kuin tämän vuoden osingoista aiheutuvat mätkyt menevät maksuun joskus syyskesällä.

   PHP-osinkojen monimutkainen verotus (osa verovapaata, osa pääomatuloverolla ja osa ansiotulon verolla) johtuu siitä, että listaamattomien yritysten osinkojen verotus on ylipäätään monimutkaista. Monimutkaisuuteen on syynsä, muun muassa lainsäätäjän halu hillitä palkkatulojen muuttamista osinkotuloiksi eräissä asintuntijayrityksissä, kuten lääkäriyhtiöissä.

   Tärkeä luku verotuksen kannalta on PHP:n nettovarallisuus. Viime vuoden lopussa nettovarallisuus oli 592 miljoonaa euroa, joka osaketta kohti oli 2926 euroa. Tästä "matemaattisesta arvosta" yhtiö voi jakaa 8 prosenttia osinkoa kevyellä 7,5 prosentin verolla. Tämä kevyen veron osinko voi olla tänä vuonna enintään 234 euroa osaketta kohti, 468 euroa osakeparille.

   Kun kuitenkin PHP jakaa osinkoa 40 prosettia nettovaroistaan, tuo 8 prosentin rajan ylittävä osuus verotetaan eri tavalla; neljäsosa on verotonta ja 75 prosenttia verotetaan kunkin osingonsaajan muiden ansiotulojen mukana.

  • on.täytä.rosvota.pie.omitajan.verotus.pitäs.olla.kahen.osakaan.omitajan.vero.vapata.tämä.on.ryötöä.26.10.2019.

  • Onko joku kärryllä montako isoa osinkoa on vielä tulossa?
   Voiko ensikeväänä tulla enempikin kuin 1000€ per osake?
   Mitä omistuksia PHP.llä vielä on, onko Findaa?
   Kiva, jos joku viisas vastaisi... :)

   • nyt oli yhtiökokous papereissa, että ehottavat 1000e per osake osinkoa. Selviää 18.3.2020 et meneekö ehotus läpi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    nyt oli yhtiökokous papereissa, että ehottavat 1000e per osake osinkoa. Selviää 18.3.2020 et meneekö ehotus läpi.

    Tere
    Joo osinko hyväksyttiin kokouksessa, maksuun viimeistään 30. Huhtikuuta, lupasivat kyllä yrittää tässä tilanteessa nopeamminkin.


  • On tulossa ja enemmän. ja on osakkeita elä myy alle 9000€

   • Tjaa, onkohan tulossa. On uutisoitu, että Finda ja PHP laittavat rahoja yhteen ja perustavat yhteisen sijoitusyhtiön jonka arvo olisi n. 1,3. miljardia. Tähän PHP laittaisi n. 234 miljoonaa. (18%)
    Paljonko vielä jäisi DNA potista jaettavaa?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tjaa, onkohan tulossa. On uutisoitu, että Finda ja PHP laittavat rahoja yhteen ja perustavat yhteisen sijoitusyhtiön jonka arvo olisi n. 1,3. miljardia. Tähän PHP laittaisi n. 234 miljoonaa. (18%)
    Paljonko vielä jäisi DNA potista jaettavaa?

    Kysytään täältäkin, jos vaikka joku olisi ollut yhtiökokouksessa, tai tietäisi asiasta jotain.

    Eli onko jollain tietoa, että mitä yhtiökokouksessa sanottiin / käytiin läpi? Tai oliko jotain sellaista, mikä olisi jäänyt erityisesti mieleen?


  • Eilen paikallislehdessä ollut artikkeli:

   PHP:n "isojako" jatkuu – omistajille muhkea osinko

   PHP Holding maksaa osakkeenomistajilleen tuhannen euron osingon huhtikuun loppuun mennessä.
   PHP Holdingin osakkeenomistajat saavat tänä vuonna nauttia jälleen ennätyksellisestä osingosta. PHP:n tällä viikolla kokoontunut yhtiökokous päätti maksaa osinkoa tuhat euroa osaketta kohden. Yhteensä osinkoa maksetaan noin 202 miljoonaa euroa.

   – Se on aikamoisen iso piristysruiske tässä vaikeassa tilanteessa. Iso osa rahasta jää alueelle, sanoo PHP Holdingin toimitusjohtaja Ari Turunen.

   OSINKO MAKSETAAN osakkeenomistajille huhtikuun loppuun mennessä. Kalenterivuoden aikana PHP on maksanut yli 2 000 euroa osaketta kohden. Viime vuonna maksettiin "normaalin" osingon lisäksi myös ylimääräinen tuhannen euron osinko syksyllä.

   – Osingosta päätetään vuosittain, mutta osinkoa on jaettu hyvin omistajaystävällisesti. Tietysti jos näin jatketaan, on rahat jossain vaiheessa jaettu.

   PHP Holdingin viime vuoden tuloksessa näkyi DNA:n osakkeiden myynti norjalaiselle Telenorille. Viime vuoden tulos oli miltei 652 miljoonaa euroa. Tosin Turunen muistuttaa, että osinkoina siitä on jo jaettu melkein 450 miljoonaa euroa.

   PHP HOLDINGIN yhtiökokous valtuutti hallituksen jakamaan yhteismäärältään enintään 50 000 euron suuruisia lahjoituksia yleishyödyllisiin tarkoituksiin.

   • "valtuutti hallituksen jakamaan yhteismäärältään enintään 50 000 euron suuruisia lahjoituksia yleishyödyllisiin tarkoituksiin."

    Missä oli osakkeenomistajat tuossa vaiheessa ja heidän oikeutensa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    "valtuutti hallituksen jakamaan yhteismäärältään enintään 50 000 euron suuruisia lahjoituksia yleishyödyllisiin tarkoituksiin."

    Missä oli osakkeenomistajat tuossa vaiheessa ja heidän oikeutensa.

    Niin... olisi mukavaa, jos tällaisista lahjoitusehdotuksista ilmoitettaisiin jo yhtiökokouskutsussa niin ymmärtäisi kaikki osakkeenomistajat tulla paikalle vastustamaan rahan lappamista turhuuksiin.
    Tosin riittäisikö äänivalta kumoamaan tällaiset päätökset on toinen juttu, mutta äänekkäästi voisi silti vastustaa moista toimintaa.
    Se on helppo suuromistajien yhteisestä kassasta hankkia itselle hyvää omaatuntoa.
    Samaten kun katselin PHP.n tilinpäätösasiakirjoja, ihmettelin miten on pistetty rahaa palamaan aikamoisia summia.
    Tulee vain mieleen, että on helppo polttaa varoja, kun tilillä on satoja miljoonia...
    Tyyliin " onhan tuota, ei tämä missään näy"...


  Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   417
   22675
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   14945
  3. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   382
   14628
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   10818
  5. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   141
   5866